今晚黎左呢一間位於藍馬商業大廈10樓的日式串燒店到食晚飯。打開Menu串燒有好多唔同選擇,啤酒夜晚6點-9點半仲做緊Subtory $78兩杯,Sapporo $68兩杯,真係好抵,所以就叫左兩杯Sapporo,因為食串燒一定要飲啤酒🥰🥰唐揚魷魚圈有六個魷魚圈,炸到好香脆,送啤酒真係一流。燒雞皮蝦呢樣係我第一次食嘅嘢,燒到有啲脆身的雞皮,包住爽口彈牙的蝦黎燒,冇諗過係好夾。日本黑豚腩肉半肥瘦,入口個油脂感好正。雞肉棒(汁燒)入口爽爽食,點埋個撈左蛋汁的Sauce黎食,好正🙌🏻美國牛肋條呢個又係幾有驚喜,燒到外面有點脆得黎,咬入口好多肉汁,肥瘦均勻。牛舌芯串好爽口,一啲都唔韌,調味做得好好。西班牙豬肋肉豬肉味道香濃秋葵翠玉瓜燒完都唔會乾,入面仲係好水潤😍😍鰻魚炒飯好大碟,炒飯粒粒分明,甜甜的鰻魚汁令到個飯更加好食。呢度座位與座位之間唔會迫,空間感夠,食物質素高又唔算貴,店員服務態度好好,真係好適合中意食串燒的朋友黎食。
今晚黎左呢一間位於藍馬商業大廈10樓的日式串燒店到食晚飯。

唐揚魷魚圈
有六個魷魚圈,炸到好香脆,送啤酒真係一流。

燒雞皮蝦

日本黑豚腩肉
半肥瘦,入口個油脂感好正。

雞肉棒(汁燒)
入口爽爽食,點埋個撈左蛋汁的Sauce黎食,好正🙌🏻

美國牛肋條

牛舌芯串
好爽口,一啲都唔韌,調味做得好好。

西班牙豬肋肉
豬肉味道香濃

秋葵
翠玉瓜
燒完都唔會乾,入面仲係好水潤😍😍

鰻魚炒飯
好大碟,炒飯粒粒分明,甜甜的鰻魚汁令到個飯更加好食。

• 日本黑豚腩肉
2025-02-11 297 瀏覽
Fafafoodblog為食花太郎 其匠燒厚福街藍馬商業大廈10樓 🍴雞皮蝦 x2 每隻48 蚊🦐雞皮包住蝦 出面好香脆 入面蝦肉彈牙新鮮 正🍴鵝肝多士x2 每件78 蚊🍞多士好香脆 鵝肝好彈牙 d醬好香甜 好有口感 🍴原條太陽蛋蒜蓉茄子68 蚊🍆太陽蛋生撈埋燒茄子 茄子蒜蓉好足好香濃 茄子燒得軟林 🍴和牛稻庭烏冬88 蚊🐂和牛牛味濃 個湯底好香濃牛味 烏冬好爽口 正#串燒 #茄子 #鵝肝 #多士 #烏冬 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#其匠燒尖沙咀厚福街12 至12a藍馬商業大廈10 樓~~~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀====================
🍴雞皮蝦 x2 每隻48 蚊🦐
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#其匠燒
尖沙咀厚福街12 至12a藍馬商業大廈10 樓
~~~~~~~~~~~~~~
====================
2025-02-11
好耐冇去厚福街食嘢,見到呢間串燒好似唔錯,所以去咗試吓🐽-👅厚切牛舌芯 ($78)口感夠爽口,不過可以再嫩滑啲,配上芥末好解膩🫶🏻🍆原條太陽蛋蒜蓉茄子 ($68)呢個組合好特別,流心嘅太陽蛋配上蒜蓉同茄子食落好邪惡,而且口感同味道都好豐富🥰🐔雞膝軟骨 ($28)金黃色嘅顏色好靚,食落鹹度適中,好香口啱晒送酒👀-🍗明太子雞腿肉 ($36)鹹香嘅明太子配上嫩滑嘅雞腿肉,呢個組合真係食極都唔厭😻-🐤雞皮 ($32)油香十足,如果再脆啲就更好🤌🏻-🐔三色雞頸肉 ($38)咁啱今日冇貨,所以剩係得特色雞頸肉,食落幾爽口👀🥟日式雞軟骨餃子 ($68)味微辣,食落口感好豐富,餃子嘅餡亦都充滿肉汁😙🫕其匠•冷烏冬 ($68)份量好足,烏冬係比較扁身嗰種,食完串燒再食冷烏冬,夠晒開胃同清爽,不過烏冬可以再彈牙啲~餐廳喺厚福街嘅樓上舖位,因為係小店嘅關係人手唔算好多,不過上菜都算快,另外餐廳除咗普通嘅枱同座位之外,亦都有吧枱同包廂位置,無論係兩個人定係一班friend嚟食都唔錯😆
好耐冇去厚福街食嘢,見到呢間串燒好似唔錯,所以去咗試吓🐽
👅厚切牛舌芯 ($78)
口感夠爽口,不過可以再嫩滑啲,配上芥末好解膩🫶🏻

🍆原條太陽蛋蒜蓉茄子 ($68)

🐔雞膝軟骨 ($28)
金黃色嘅顏色好靚,食落鹹度適中,好香口啱晒送酒👀
🍗明太子雞腿肉 ($36)
鹹香嘅明太子配上嫩滑嘅雞腿肉,呢個組合真係食極都唔厭😻
🐤雞皮 ($32)
油香十足,如果再脆啲就更好🤌🏻
🐔三色雞頸肉 ($38)
咁啱今日冇貨,所以剩係得特色雞頸肉,食落幾爽口👀

🥟日式雞軟骨餃子 ($68)
味微辣,食落口感好豐富,餃子嘅餡亦都充滿肉汁😙

🫕其匠•冷烏冬 ($68)

今次同朋友嚟到尖沙咀一間隱世串燒店「其匠燒」,餐廳雖然唔算大,但氣氛熱鬧,串燒款式多樣化,仲有啲創意串燒,令人眼前一亮!無論係放工後嘅小聚,定係週末嘅宵夜之選,呢度都係一個好地方!👭🥂🍽️✨飲品方面,在酒類方面餐廳會提供特色的清酒、米酒、啤酒選擇,而無酒精飲品可選水果味的梳打(白桃/青蘋果/巨峰提子/抽子)($38),還有白式和意式的熱咖啡($28)選擇。🍻🍶🍾☕️🍹✨ 胡麻豆腐沙律 ($58),沙律清新開胃,豆腐冰凍滑嫩,配上胡麻醬嘅香濃,係一道好開胃的前菜。🥗✨ 三色七里香 ($48),呢道菜集合咗老雞、竹絲雞同三黃雞的雞屁股,三種雞各有特色,有爽口、鬆軟的口感。雖然唔係咁多人接受呢個位置,但一點腥味也沒有,初嚐雞屁股的我都是一個不錯的體驗。🐔🔥✨ 其匠·免治雞肉棒 ($38),雞肉棒口感彈牙,外層燒得微焦,內裡多汁,點上蛋黃醬後更加香滑,在我心目中是必點的串燒料理。🍢🥚✨ 風騷黑椒羊架 ($78),羊架燒得肉質粉嫩軟滑,黑椒味香濃而不嗆喉,每一口都充滿肉香,加少少黃芥辣點綴,多一點惹味,令人回味無窮。🐑🥩 ✨ 原條太陽蛋蒜蓉茄子 ($68),原條茄子長身大片,蒜蓉孜然香味撲鼻,再加上

胡麻豆腐沙律

三色七里香

其匠·免治雞肉棒

風騷黑椒羊架

原條太陽蛋蒜蓉茄子

✨ 原條太陽蛋蒜蓉茄子 ($68),原條茄子長身大片,蒜蓉孜然香味撲鼻,再加上太陽蛋嘅流心蛋黃,看起來更醒神,撈勻後令茄子更軟腍,味道濃郁又滿足。🍆🍳
爆脆噴汁吉列蠔

✨ 爆脆噴汁吉列蠔 ($78),吉列蠔外皮炸得金黃酥脆,內裡蠔肉鮮嫩多汁,咬落去真係會爆汁,簡單的雙色千島醬和蛋黃醬真是很滋味。🦪💥

✨ 紫蘇蟹籽墨魚滑 ($48),墨魚滑口感彈牙,紫蘇同蟹籽嘅搭配令味道更加昇華,是一款好有創意嘅小食。🦑🍢

✨ 豆卜墨魚蝦滑 ($48),豆卜吸滿咗墨魚蝦滑嘅鮮味,外型用上了平時熟悉的章魚燒的賣相,也是很有驚喜的串燒。🦐🍶
鰻魚炒飯

✨ 鰻魚炒飯 ($98),大大碗份量也不少,炒飯粒粒分明,鰻魚肉質鮮嫩,配上醬汁嘅香甜,醬汁留在炒飯裏,令炒飯口感濕潤,是主食嘅好選擇。🍚🐟 🔥
焦糖菠蘿

✨ 焦糖菠蘿 ($32),菠蘿燒得香甜多汁,焦糖嘅微脆口感同菠蘿嘅酸甜完美結合,同時也可以當是一到甜品為這餐飯完美作結。🍍🔥
胡麻豆腐沙律
三色七里香
其匠·免治雞肉棒
風騷黑椒羊架
爆脆噴汁吉列蠔
焦糖菠蘿
2025-05-13 0 瀏覽
同朋友喺尖沙咀行完街,突然好想食串燒,就喺厚福街度搵到呢一間樓上居酒屋🏮價錢都幾親民,最近仲做緊買酒配特價串燒優惠!😛活燒脆皮白鰻($78)白鰻燒得外脆內嫩,味道鮮甜,入口即化,絕對係全場亮點之一!🤤一口牛舌芯串($78)一上枱已經聞到香味,配上少少芥末,食落酸酸地,牛舌超級軟冧,啖啖肉有啲入口即溶嘅感覺,真係幾正!🐮日本黑豚腩肉($38)鹽燒做法,豬肉本身已經幾入味,鹹香啱啱好,食落完全唔膩口~🐷燒雞皮蝦($48)呢個組合幾特別,蝦本身有水份,不過成體偏乾身。雞皮就吸晒d調味料,令蝦肉都變得好入味,口感層次分明!🍤雞腿肉(鹽燒)($32)雞肉燒得好入味,唔會太咸,啖啖都食到鹽燒香味,肉質又嫩又多汁,幾有驚喜!🍗三色雞頸肉($38)比雞腿肉更好食!肉質特別軟嫩,唔會柴柴地,食落好香口,推介畀鍾意食雞肉嘅朋友~🥢蘆筍豚肉卷($38)盧荀新鮮爽口,豚肉主要做調味,兩者配埋一齊啱啱好。盧荀可以解豚肉嘅油膩,食落去完全唔覺heavy,幾有層次感!🥓🥬雞膝軟骨($28)正常水準,其實就係平時嘅雞軟骨,不過燒得好有炭火香,咬落去脆卜卜,燒烤控應該會鍾意!🔥鰻魚炒飯 ($98)用咗好多鰻魚汁去炒,最

活燒脆皮白鰻($78)

一口牛舌芯串($78)

日本黑豚腩肉($38)

燒雞皮蝦($48)

雞腿肉(鹽燒)($32)

三色雞頸肉($38)

蘆筍豚肉卷($38)

雞膝軟骨($28)

鰻魚炒飯 ($98)
用咗好多鰻魚汁去炒,最緊要係好足料,好多鰻魚粒,食落好入味!聽講師傅以前係做開鐵板燒,所以炒得特別惹味!不過美中不足嘅係整體偏濕,爭少少火候🥲

Asahi Beer x2 ($56)

總括而言串燒價錢同出面差唔多,但好多選擇,食材好新鮮!特別推介牛舌芯串同白鰻,Juicy得嚟又好有烤味!最緊要係呢間居酒屋真係好有人情味,特別推薦一啲返工好忙好辛苦想嚟傾吓偈嘅朋友仔~
2025-05-04 0 瀏覽
今天在尖沙嘴其匠燒燒烤店享受美味日式串燒。內裡店長會主動和我們介紹菜式及聊天,店內不乏令人陶醉的舊時代歌曲,更可以觀看廚師準備食材的樣子,很寫意。脆炸白蝦很配酒亦很香脆可口的炸蝦,每口都是外脆內軟,味道不會因過多炸粉而被庶蓋。燒鷄皮蝦香脆的燒雞皮內裡包裹着彈牙蝦肉,很是特別又非美味。雞膝軟骨燒得惹味又很有咬口的雞軟骨,外層調味適中。露筍豚肉卷清新爽口的露筍被濃厚豚肉包裹著,味道不會太鹹且味道更豐富。青瓜芥辣八爪魚香辣芥辣配上八爪魚味道很夾,令口味有更多層次,亦很有咬口。韮菜腐皮角滿滿的木魚絲配上日式燒汁的腐皮很有風味。一口牛舌芯串牛舌芯口感剛剛好,有咬口卻不會過熟而有韌度,味道突出。鰻魚炒飯炒飯粒粒分明,油分香濃而不膩,鰻魚香味十足,份量亦很充足,十分飽足。

脆炸白蝦

燒鷄皮蝦

香脆的燒雞皮內裡包裹着彈牙蝦肉,很是特別又非美味。

雞膝軟骨
燒得惹味又很有咬口的雞軟骨,外層調味適中。

露筍豚肉卷
清新爽口的露筍被濃厚豚肉包裹著,味道不會太鹹且味道更豐富。

青瓜芥辣八爪魚
香辣芥辣配上八爪魚味道很夾,令口味有更多層次,亦很有咬口。

韮菜腐皮角

滿滿的木魚絲配上日式燒汁的腐皮很有風味。

一口牛舌芯串
牛舌芯口感剛剛好,有咬口卻不會過熟而有韌度,味道突出。

鰻魚炒飯
其匠燒👻喺尖沙咀想食串燒搵到呢間樓上舖喺厚福街都幾方便即叫即燒夠新鮮個格局都幾好feel😉.🔅 鵝肝多士 HKD 78見到佢每日嘅特別推介有我最鍾意嘅鵝肝冇得唔叫嚟食啦佢個鵝肝夠厚夠肥美配埋個法包多士真係望到相都想再食😛🔅原條蒜蓉茄子 HKD 68佢哋個茄子同出面有啲唔同會有一隻生雞蛋打咗喺上面店員會幫我哋將隻蛋打開又真係會令到啲茄子更加滑喎🔅味醂魚乾 HKD 78係我鍾意食嘅雞泡魚乾有咬口好似魷魚絲咁一條一條咁好快清晒呢個餸酒真係一流😋🔅芝士年糕HKD 38佢哋嘅芝士年糕燒得唔錯外脆內軟咁入邊啲芝士咬落去就爆出嚟煙煙韌韌好出色🔅一口牛舌芯 HKD 78都幾Juicy嘅牛舌芯仲配埋蜜糖芥茉個配搭幾唔錯🔅免治雞肉棒HKD 42呢個雞肉棒入邊有少少軟骨多啲口感又幾好配埋個生雞蛋點嚟食🔅大啡菇HKD 36鍾意食大啡菇嘅我見到當然唔會錯過蔬菜嚟講咁Juicy嘅真係唯獨有大啡菇🔅蟹籽沙律 HKD 68想清清地我哋仲叫多咗個沙律係好耐冇食嘅蟹籽沙律俾咗好多沙律醬夠晒正青瓜同蟹籽好fresh😆.整體來講:多款串燒 性價比高😚.🎈 其匠燒 (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈10樓
其匠燒👻

俾咗好多沙律醬夠晒正
青瓜同蟹籽好fresh😆
整體來講:
多款串燒 性價比高😚
🎈 其匠燒 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈10樓
2025-04-29 0 瀏覽
尖沙咀厚福街樓上日式串燒餐廳舖位佔地唔算太大但俾人有種好熱鬧,好有氣氛日式居酒屋嘅感覺仲有2間比較獨立嘅tatami房間私隱度高,成班朋友一齊食飯幾好出邊聽嘅位置都幾適合收工同朋友呻吓放鬆吓食物嚟講覺得呢度抵食 又有啲創新嘅Menu鰻魚炒飯蒲燒鰻魚撈埋啲炒飯,飯粒分明夠鑊氣脆卜卜夾住鰻魚嘅肥美食完飽肚又滿足刺身拼盤冰鎮厚切刺身夠晒新鮮!三文魚腩肥,超大隻帶子有咬口仲有爽脆赤蝦兩隻、油甘魚三切、三文魚三切wasabi嗆鼻過癮黑椒羊架羊架幫我切埋上碟表面燒到脆皮,咬落去啲肉汁爆配啤酒一流免治雞肉棒(汁燒)雞肉碎溝埋軟骨搓成串,燒到外脆內軟點埋甜甜哋嘅燒汁仲可以撈生蛋黃,食落滑溜溜又有脆骨「索索聲」送酒必嗌!紫蘇梅醬雞腿肉雞髀肉燒到外皮香脆,紫蘇葉嘅香味入晒肉點埋酸咪咪嘅梅醬,解膩又開胃女仔最鍾意呢種酸甜口我大推呢個雞軟骨鹽燒雞軟骨脆撒啲檸檬汁 一粒接一粒細細碟但係超啱吹水時慢慢咬飲住Asahi啤啤佢仲正!樣樣香口,同班friend摸住酒杯底慢慢嘆🍢🍺店員服務好好😌而且食物都係好注重細節俾我嘅感覺呢度就好似係隱藏嘅美食居酒屋🏮
尖沙咀厚福街樓上日式串燒
餐廳舖位佔地唔算太大
但俾人有種好熱鬧,好有氣氛日式居酒屋嘅感覺
仲有2間比較獨立嘅tatami房間
私隱度高,成班朋友一齊食飯幾好
出邊聽嘅位置都幾適合收工同朋友呻吓放鬆吓
食物嚟講覺得呢度抵食 又有啲創新嘅Menu

鰻魚炒飯
蒲燒鰻魚撈埋啲炒飯,飯粒分明夠鑊氣
脆卜卜夾住鰻魚嘅肥美
食完飽肚又滿足

刺身拼盤
冰鎮厚切刺身夠晒新鮮!
三文魚腩肥,超大隻帶子有咬口

黑椒羊架
羊架幫我切埋上碟
表面燒到脆皮,咬落去啲肉汁爆
配啤酒一流

免治雞肉棒(汁燒)
雞肉碎溝埋軟骨搓成串,燒到外脆內軟
點埋甜甜哋嘅燒汁
仲可以撈生蛋黃,食落滑溜溜又有脆骨「索索聲」
送酒必嗌!

紫蘇梅醬雞腿肉
雞髀肉燒到外皮香脆,紫蘇葉嘅香味入晒肉
點埋酸咪咪嘅梅醬,解膩又開胃
女仔最鍾意呢種酸甜口
我大推呢個

雞軟骨
鹽燒雞軟骨脆
撒啲檸檬汁 一粒接一粒
細細碟但係超啱吹水時慢慢咬
飲住Asahi啤啤佢仲正!

樣樣香口,同班friend摸住酒杯底慢慢嘆🍢🍺
店員服務好好😌
而且食物都係好注重細節
俾我嘅感覺呢度就好似係隱藏嘅美食居酒屋🏮
2025-04-28
2025-04-25 0 瀏覽
鬧市中的居酒屋- 其匠燒食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️🥳 串燒:燒雞皮蝦 (推👍🏻👍🏻)、一口牛舌芯串、雞腎(好爽口)、西班牙豬肋肉、焦糖沖繩菠蘿🥳 清酒牛油煮蜆 (好正😋😋)必試,蜆肉新鮮,細細窩但好多隻蜆,清湯好鮮甜🥳 蟹籽沙律 - 大大碗,美味🤤🥳 鰻魚炒飯 - 炒飯炒得粒粒分明,有焦香在繁忙的尖沙咀厚福街樓上鋪這家日式居酒屋,食物美味,氣氛一流,非常適合一大班朋友一齊來敍餐 😋😋侍應姐姐好有禮貌,服務態度非常棒!
鬧市中的居酒屋- 其匠燒

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️

🥳 清酒牛油煮蜆 (好正😋😋)
必試,蜆肉新鮮,細細窩但好多隻蜆,清湯好鮮甜

🥳 蟹籽沙律 - 大大碗,美味🤤

🥳 鰻魚炒飯 - 炒飯炒得粒粒分明,有焦香

侍應姐姐好有禮貌,服務態度非常棒!

2025-04-24
  • 清酒牛油煮蜆
去居酒屋邊食邊同朋友傾偈真係一大享受,今晚就嚟咗其匠燒翠肉瓜、日本黑豚腩肉、一口牛舌芯串、雞肉棒、大蔥雞腿肉、紫蘇蟹籽墨魚滑 - 各款串燒都好出色,賣相又吸引,食得出食心思之作,翠肉瓜好水潤、黑豚腩肉豚味香濃、牛舌芯爽口彈牙、雞腿肉又嫩又滑、墨魚滑嘅配搭夠晒創新,好有層次,款款都想encore原條蒜蓉茄子 - 食法好特別,加埋蛋汁味道更豐富,喺其他地方未試過醬油飯團 - 脆卜卜有焦香,調味出色,濃而不膩原味玉子燒 - 高質之作,從來未食過咁滑溜嘅玉子燒和牛稻庭烏冬 - 稻庭烏冬口感綿密,和牛又湯又滑,湯底濃郁,重日本風味整體佈局簡潔,好有日本當地feel,幾好坐,食物選擇都唔少,好食又創新,值得一試
去居酒屋邊食邊同朋友傾偈真係一大享受,今晚就嚟咗其匠燒

醬油飯團 - 脆卜卜有焦香,調味出色,濃而不膩

原味玉子燒 - 高質之作,從來未食過咁滑溜嘅玉子燒

用餐優惠
試食活動
2025-04-20 0 瀏覽
蟹籽沙律 ($68)
蟹籽沙律清新開胃,沙律醬滿滿,撈勻青瓜絲同生菜幾好食,配上微鹹嘅蟹籽,味道鮮甜原味玉子燒 ($78)
原味玉子燒內裏軟嫩如布丁,入口即化,蛋香濃郁,帶淡淡甜味,咬落去滑溜又彈牙,唔會太乾或過膩味醂魚乾 ($78)
味醂魚乾燒得外脆內嫩,味醂醬汁甜中帶鹹,滲入魚乾,食落好惹味,配酒一流炒雜菜 ($88)
炒雜菜用料新鮮,椰菜、紅蘿蔔同菇類炒得爽脆,醬汁清淡,帶少少蒜香同醬油味鰻魚炒飯 ($98)
鰻魚炒飯粒粒分明,飯粒炒得乾身又香口,沾滿甜鹹嘅鰻魚醬汁,鰻魚粒入口嫩滑,肥美得黎唔會太油膩,配飯食好平衡爆脆嘖汁吉列蠔 ($78)
吉列蠔外層金黃酥脆,內裏蠔肉鮮嫩多汁,幾乎係爆汁嘅感覺,蠔味濃郁芝士年糕 ($38)
芝士年糕外皮微焦,咬落去煙韌彈牙,年糕內裏軟糯,芝士香濃,拉絲效果一流,入口鹹香中帶微甜Sapporo 生啤 ($68/2杯)
Sapporo 生啤入口冰涼清爽,氣泡細膩,$68有2杯都幾抵飲,配串燒同小食啱晒
蟹籽沙律 ($68)

原味玉子燒 ($78)

味醂魚乾 ($78)

炒雜菜 ($88)

鰻魚炒飯 ($98)

爆脆嘖汁吉列蠔 ($78)

芝士年糕 ($38)

Sapporo 生啤 ($68/2杯)

2025-04-20 0 瀏覽
臨近復活節,同friend聚一聚一,去居酒屋飲番杯。店內環境佈置,有日式居酒屋特色🥢,如日式燈籠同塌塌米等🎏。Highball $68梅酒 $68Highball 酒味好濃🥂,加上梳打水嘅感覺好清新。梅酒凍冰冰,梅味夠出,飲落甜度唔會太甜,味道啱啱好,好適合女士飲🥃。吉列豬扒 $78大大塊,仲有配少少沙律。炸粉好薄好輕身😛,肉質非常軟嫩,而且肉汁好夠💧,配埋脆脆嘅炸粉同蛋黃醬一齊食,味道絕佳🤗。和牛烏冬 $88面頭俾滿滿嘅牛肉同海帶覆蓋🍲,睇住啲牛肉由生變熟。牛肉嘅牛香好重,口感非常滑嫩,烏冬偏幼身,配上牛肉味嘅湯汁🍜,食落好順滑。牛舌 $78好厚身口感好彈牙✨,牛味又內而外咁散發出嚟,油脂香味喺口腔徘徊👅。雞胸軟骨 $30口感爽脆,好香椒鹽味😋。五花腩肉串 $38比想像中稔,口感厚實,油香滿溢💦,食落非常滿足。三色七里香 $48香味好濃,每一嚿都入口即溶😍,燒得啱啱好唔會好老。燒雞皮蝦 $48雞皮蝦🦐外面雞皮脆脆哋嘅口感,夠香口得嚟唔會搶咗蝦嘅鮮味,又彈牙又脆口感好豐富。蘆筍豚肉卷 $38外邊嗰層豚肉帶嚟少少肉嘅香味🥓,再加上蘆筍食落好爽口,口感好清新。

Highball $68
梅酒 $68
Highball 酒味好濃🥂,加上梳打水嘅感覺好清新。

吉列豬扒 $78

和牛烏冬 $88

牛舌 $78

雞胸軟骨 $30
口感爽脆,好香椒鹽味😋。

五花腩肉串 $38
比想像中稔,口感厚實,油香滿溢💦,食落非常滿足。

三色七里香 $48
香味好濃,每一嚿都入口即溶😍,燒得啱啱好唔會好老。

燒雞皮蝦 $48

蘆筍豚肉卷 $38
2025-04-15 2 瀏覽
厚福街出名多餐廳,多數都係街舖食完就走最近先發現原來同一條街樓上都有隱藏美食﹗裝飾好有特色,好似日本居酒屋咁壽喜燒(牛)見餐廳是日推介就決定嗌牛肉夠香口滑嫩好多菜蔬夠晒入味不過叫果陣以為有埋主食一口牛舌芯串厚切牛舌﹗外層燒得焦香,內裡都幾嫩滑濃厚嘅牛香味加埋附贈嘅芥末醬夠晒解膩燒雞皮蝦顧名思議用雞皮包住嘅蝦金黃色好靚蝦已經仔細咁拆殼好方便食口感好特別雞皮燒得有小小脆口但同時保留咗柔軟嘅口感蝦肉爽口彈牙鹽燒勁香口好味原條太陽蛋蒜蓉茄子特別嘅組合上枱時仲係流心嘅太陽蛋太陽蛋仔細地攪拌每一部分都吸收到太陽蛋更加香滑味道仲好豐富茄子大大條又厚肉好嫩滑加埋蒜蓉有小小辣更香口原條日本五花腩大大條厚切每舊都燒到勁香脆內嫩中間脂肪層好適中鹽燒好正,唔洗加芥末醬都已經好好食果汁乳酸梳打(白桃/青蘋果)解膩一流﹗職員好nice!!好似老朋友咁樣愉快嘅一個晚上
厚福街出名多餐廳,多數都係街舖食完就走
最近先發現原來同一條街樓上都有隱藏美食﹗

裝飾好有特色,好似日本居酒屋咁
壽喜燒(牛)
見餐廳是日推介就決定嗌
牛肉夠香口滑嫩
好多菜蔬夠晒入味
不過叫果陣以為有埋主食

一口牛舌芯串
厚切牛舌﹗
外層燒得焦香,內裡都幾嫩滑
濃厚嘅牛香味

原條日本五花腩
大大條厚切
每舊都燒到勁香脆內嫩
中間脂肪層好適中
鹽燒好正,唔洗加芥末醬都已經好好食

果汁乳酸梳打(白桃/青蘋果)
解膩一流﹗

職員好nice!!
好似老朋友咁樣
  • 燒雞皮蝦
  • 原條日本五花腩
  • 原條太陽蛋蒜蓉茄子
2025-04-10 59 瀏覽
尖沙咀樓上日式串燒店裝潢簡約設有日式榻榻米vip房間、吧抬等座位好適合朋友聚餐暢飲一番🍺🥃其匠免治雞肉棒 $42免治雞肉以汁燒,香脆外皮加上軟骨爽脆咬口,肉汁軟腍,口感層次都非常豐富,沾上香濃既蛋漿,好惹味🤩。雞皮 $32脆卜卜,十分香口。厚切牛舌芯 $78牛舌十分厚切伴芥末籽,肉味濃郁,軟嫩多汁,油花豐富,口感十足。西班牙豬肋肉 $38油香豐富,肉質軟嫰彈牙仲要好juicy! 推介呀!明太子芝士玉子燒 $88雞蛋味道香甜濃郁,柔嫩多汁,明太子芝士醬有點邪惡。原粒太陽蛋蒜蓉茄子 $68將太陽蛋撈均,令一絲絲既茄子口感更加軟滑,蒜蓉控一定好滿意。厚切雞脾菇 $28口感彈牙。和牛稻庭烏冬 $88稻庭烏冬口感細滑,煙韌彈牙,和牛肉質軟腍。 柚子乳酸梳打 $38巨峰乳酸梳打 $38
尖沙咀樓上日式串燒店
裝潢簡約
設有日式榻榻米vip房間、吧抬等座位
好適合朋友聚餐暢飲一番🍺🥃

其匠免治雞肉棒 $42

雞皮 $32
脆卜卜,十分香口。

厚切牛舌芯 $78

西班牙豬肋肉 $38
油香豐富,肉質軟嫰彈牙仲要好juicy! 推介呀!

明太子芝士玉子燒 $88
雞蛋味道香甜濃郁,柔嫩多汁,明太子芝士醬有點邪惡。

原粒太陽蛋蒜蓉茄子 $68

厚切雞脾菇 $28
口感彈牙。

和牛稻庭烏冬 $88
稻庭烏冬口感細滑,煙韌彈牙,和牛肉質軟腍。

柚子乳酸梳打 $38
巨峰乳酸梳打 $38
2025-04-09 26 瀏覽
如果想食好味又唔貴嘅串燒,呢間絕對啱心水。有其他舖頭冇嘅款式,而且每款都有返咁上下水準。串燒方面:一口牛舌芯燒得啱啱好,口感彈牙有嚼勁;明太子雞腿肉鹹香惹味,雞肉嫩滑多汁;燒牛小排串肉味好濃,脂香四溢,外脆內嫩;黑豚腩肉肥瘦適中,燒得香脆唔膩;燒鷄皮蝦幾特別,外脆內爽,層次感十足。蒜蓉茄子夠晒入味;露筍爽口清甜;焦糖沖繩菠蘿外脆內甜,幾有驚喜,非常Juicy亦唔會好酸;其他小食:酒盜芝士啖啖鹹香,重口味人士之選;豚肉糖心蛋,蛋香豬肉香交織得好夾;清酒牛油煮蜆真係好正,有酒香之餘牛油味又唔會搶戲,蜆都好鮮甜,湯底直程飲晒佢都得,必食!巨峰果汁乳酸梳打:酸酸甜甜,有巨峰香,飲落清新又開胃。整體嚟講,款款都見到用心,味道有驚喜,絕對值得一試。而且服務超好、店員、老闆都好Nice

串燒方面:
一口牛舌芯燒得啱啱好,口感彈牙有嚼勁;
明太子雞腿肉鹹香惹味,雞肉嫩滑多汁;
燒牛小排串肉味好濃,脂香四溢,外脆內嫩

黑豚腩肉肥瘦適中,燒得香脆唔膩;
燒鷄皮蝦幾特別,外脆內爽,層次感十足

蒜蓉茄子夠晒入味;露筍爽口清甜;
焦糖沖繩菠蘿外脆內甜,幾有驚喜,非常Juicy亦唔會好酸

其他小食:
酒盜芝士啖啖鹹香,重口味人士之選;
豚肉糖心蛋,蛋香豬肉香交織得好夾;

巨峰果汁乳酸梳打:
酸酸甜甜,有巨峰香,飲落清新又開胃。

2025-04-08
  • 燒鷄皮蝦
  • 燒牛小排串
  • 沖繩菠蘿(焦糖)
  • 清酒牛油煮蜆