2021-07-29 400 瀏覽
「八月堂」——————————————————位於馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2004號舖——————————————————有買五送一嘅優惠 相當抵食!個人最鍾意係吉士牛角包🥐!!!吉士牛角包入邊有超多吉士,每一啖都爆漿!!!!!!!😍😍每間舖頭有嘅味道都唔同 , 之前食過期間限定ge榴槤味都好吸引 !!!! 😍😍而且係即叫即做 仲係用D24榴連 ! 不過今次冇買, 因友人不喜愛榴彈味道🤣🤣🤣🤣
「八月堂」

——————————————————

有買五送一嘅優惠 相當抵食!
個人最鍾意係吉士牛角包🥐!!!
吉士牛角包入邊有超多吉士,每一啖都爆漿!!!!!!!😍😍
而且係即叫即做 仲係用D24榴連 !
不過今次冇買, 因友人不喜愛榴彈味道🤣🤣🤣🤣

2021-04-14 320 瀏覽
今日行過八月堂🥐,好香牛油味🧈,實在忍唔住😋,再加上見到有買5送1優惠🤩,不過我都係買咗5款,有一款要咗2個,事關嗰款味上次食完真係食過返尋味😆。無錯,就係鹹味可頌: 松露白醬蟹味可頌🦀,雖然同平時食嘅有啲唔同,唔係甜嘅,但係又真係幾好食😋。-🍴皇家榴槤卡士達($26)(新品上巿) - 依個麵包係也米媽😍👩🏻食嘅,聽講中間嘅卡士達好重榴槤味。-🍴雪花檸檬🍋($20) - 依款麵包一啲都唔Heavy,而且清清淡淡嘅檸檬香味好fresh!面層會有一層糖霜,以免太酸,整體來講都唔錯!-🍴榛果巧克力🍫($23) - 係屬於苦苦地大人嘅朱古力🍫,唔會好甜,而且榛果味幾香。不過面層太多朱古力,覺得有啲膩🤭。-🍴草莓檸檬千層派🍓🍋($24) - 幾好食,中間嘅吉士醬甜甜哋,而士多啤梨酸酸哋,中和咗甜嘅膩。-🍴松露白醬蟹味可頌($26) - 無咩松露味🤷🏻‍♀️,唔鍾意食黑松露嘅人都唔使太擔心。熱食🤩會更加好食,係食之前放入氣炸鍋或者焗爐,會好食1️⃣倍!

2021-01-08 316 瀏覽
CUSTARD CROISSANT 🥐 講咗咁耐終於食到揀咗吉士味 一咬落去中間充滿着滿滿嘅吉士 而且唔會好膩太甜都唔錯下次試埋朱古力味先🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫
CUSTARD CROISSANT 🥐
講咗咁耐終於食到
揀咗吉士味 一咬落去中間充滿着滿滿嘅吉士
而且唔會好膩太甜
都唔錯下次試埋朱古力味先
🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫

2020-11-28 285 瀏覽
次次經過都鬼死咁香真係好難忍呀仲要成日都做買五送一優惠呢啲野 真係好吸引所以又俾藉口自己明知開飯都要買嚟食😂買左明太子味 雞肉芝士味 呢兩款咸咸香香 可以喺晚餐時食😂檸檬嗰種好清新 好適合食到飽飽地時想開番個胃時食😂朱古力味就梗係留番飯後甜品時食啦😂見佢宣傳單有草莓味但現場唔見有店員話可能要遲少少
次次經過都鬼死咁香

見佢宣傳單有草莓味
但現場唔見有
店員話可能要遲少少
2020-10-21 270 瀏覽
剛剛試咗八月堂🥐買咗六個我一個人食了三個另外三個都試咗一啖真心好好食!先講牛角酥本人真在太好吃了超級酥脆、唔會太油但香牛油味本人一次食三個都唔覺膩口😆然後是我覺得最好食的一款:粉紅戀人🍓$18士多啤梨coating 夠厚味道好香,唔會好甜,微酸吃一口,會覺得好幸福好有置身日本嘅感覺☺️皇家爵士♥️$18朱古力coating ,黑朱古力,不太甜,好滑!又係好好食!雪花檸檬🍋$18成個牛角酥面都有檸檬糖酸同甜比例剛剛好食落好清新。香濃起司🧀️$19有塊溶溶地嘅芝士晌面第一啖食落有啲洋蔥/pizza 味但食多幾啖覺得有啲普通迷戀卡士達🥚$20牛角酥內有好香的吉士醬見到有新鮮雲呢拿籽所以好香,亦好滑哩個好味😋!朱古力可酥🍫$18哩款size比皇家爵士細少少朱古力是內餡都幾好味。我覺得CP值好高,好好食又飽肚又唔貴,平均都係20蚊左右,點都好過食美心啲空氣包啦。💜💜💜
剛剛試咗八月堂🥐
買咗六個
我一個人食了三個
另外三個都試咗一啖
真心好好食!

先講牛角酥本人真在太好吃了
超級酥脆、唔會太油但香牛油味
本人一次食三個都唔覺膩口😆

然後是我覺得最好食的一款:
粉紅戀人🍓$18
士多啤梨coating 夠厚
味道好香,唔會好甜,微酸
吃一口,會覺得好幸福
好有置身日本嘅感覺☺️

朱古力是內餡
都幾好味。

💜💜💜
2020-10-03 232 瀏覽
每次經過八月堂都嗅到勁香!最近有買五送一優惠就緊係買黎試下😍😍▸ 蜂巢可頌 $15 ▸ 朱古力可頌 $18 ▸ 香濃起司 $19 ▸ 炙燒明太子 $18 ▸ 迷戀卡士達 $20 ▸ 牛奶糖可頌 $22 ▸ 燻雞起司 $22 .八月堂咁出名 但其實一d都唔貴食之前一定要焗熱先好食😋 咁多隻味我最鍾意明太子 燻雞 同cheese😋其實每個都好好食 只係我鍾意咸味既croissant 🥰每個都好香脆 一次過可以食咁多隻味真係好開心🥳🥰包裝好靚 送禮或做散水餅都唔錯
每次經過八月堂都嗅到勁香!
最近有買五送一優惠就緊係買黎試下😍😍

其實每個都好好食 只係我鍾意咸味既croissant 🥰
每個都好香脆 一次過可以食咁多隻味真係好開心🥳🥰

包裝好靚 送禮或做散水餅都唔錯
2020-09-21 147 瀏覽
執拾東西時,發現還有罐可樂,就把它冰了,喝了就不用拿走。豈料,開了可樂,友人又拿來了八月堂🤷🏾‍♂️。連鎖餐廳開到區區都是,就形成這個問題,在大埔又有友人買來Châteraisé ,亦有人買來八月堂贈我們。都只是一個牛角包,因此外皮不會特別脆,雖然不算太大個,內裏還有點空洞,但中間有點吉士醬,因此也會有點果腹感。吉士醬帶點甜味,有點奶油蛋香般,與牛角包非常配合。不過基於好友上次到訪已經贈送過我們,試過一次都夠了,因此$10多$20一個的牛角包,也不太想自己掏腰包去試。🤣

都只是一個

下午茶
2020-05-21 585 瀏覽
今次同大家介紹既係八月堂x Shop On Pickupp既限量可頌禮盒𝙎𝙚𝙩𝘼🥐|💰$168😆🥰味道分別係: .💭蜂巢可頌🍯💭炙燒明太子🔥💭迷戀卡士達🧡💭牛奶糖可頌🥛🍬💭黃金流沙💛💭松露白醬松葉蟹可頌🦀🌿 (4月新品)一個禮盒有齊六種口味😚岩曬選擇困難症嘅🥯🤣(天秤座anyone! xd)🐷最中意松露白醬松葉蟹可頌😗淡淡地嘅松露味🤤加埋脆脆嘅牛角包😍真係正!🥯就食咗個牛奶糖味 sweet sweet der💕yummy!.至於其他果幾個就share咗俾我哋嘅屋企人食🤤share share ma~😛想知好唔好食就可以comment問返佢哋🤣或者自己買黎試下💭🥐💓.
💭蜂巢可頌🍯
💭炙燒明太子🔥
💭迷戀卡士達🧡
💭牛奶糖可頌🥛🍬
💭黃金流沙💛
💭松露白醬松葉蟹可頌🦀🌿 (4月新品)

趁八月堂唔見長龍, 拿拿聲埋去揀幾個Croissant先, 揀下揀下都買左8個, 有買5送1所以其中一個係免費gei🥐.>現場好多款加入唔同味道嘅Croissant花多眼亂, 最特別嘅實係金沙芋泥同黃金流沙莫屬, 另外揀左芝士, Caramel, 朱古力, 奶油海鹽, 雪花檸檬, 蘋果total 8件.>店員remind最佳食用係2個鐘內, 所以拎到返屋企就放入雪櫃了, 夜晚做飯後甜品. 雪左幾個鐘拎出黎仲係好好好味, 金沙芋泥嘅份量豐富; 雪花檸檬嘅檸檬糖面都正; 但奶油海鹽就真係醎左d😅.>個人感覺味道加喺Croissant 面頭好似正過切開夾住, 因為可以好好enjoy蜂巢狀嘅牛油香同酥脆感. 偶爾整返件係comfort嘅.

2020-04-18
  • 金沙芋泥
  • 雪花檸檬
2020-04-12 322 瀏覽
近排八月堂好紅又出新口味又開新分店搞到我忍唔住都買左個栗子黎食😍上次屯門見到都想食架啦但礙於就快到晚餐時間先擱置估唔到馬鞍山又見到佢🤤整定😂面層大量栗子泥完全滿足到我呢個栗子迷加上脆脆嘅牛角包🥐正呀入面仲要有吉士餡簡直係魔鬼👹有機會試埋其他款式——————————————————☘︎ 黃金甘栗 $23
近排八月堂好紅
☘︎ 黃金甘栗 $23
黃金甘栗
黃金甘栗
2020-03-21 314 瀏覽
每次經過都想買,今次終於試到人人口中都話好咪嘅牛角包🥐店員建議隔30-60分鐘後食,流心朱古力就好味,我個人就覺得朱古力味吾夠濃。同牛角包冇咗佢嘅層次,可能特別在於有不同口味。

每次經過都想買,今次終於試到人人口中都話好咪嘅牛角包🥐

2020-03-16
2020-03-19 233 瀏覽
喺台灣食過一次八月堂之後,香港又陸續開咗好多間。係台灣食過蘋果嗰個覺得好好食,但又唔記得咗咩味,所以的起心肝去咗買八月堂唔同口味。我哋首先買返嗰個1)青森蜜富士蘋果可頌。甜甜嘅蘋果,仲有啲酸酸地嘅醬,令到成個牛角包冇咁油膩,中和返,感覺好清新。可頌好脆好香口。跟住我哋仲食咗2)黃金流沙可頌。入邊就係流沙奶皇包嘅醬。我哋買返嚟食嗰陣時已經唔熱,但係個可頌仲係好脆。唔知係咪叮翻熱會更加好食呢?入邊嘅無想像中咁流心,但係鹹蛋味好夠鹹香味。3)粉紅戀人,就好似草莓味百力支咁,但餅干變左可頌咁。4)牛奶糖可頌好甜,但都食到有牛奶糖味,鐘意食甜野既人應該會鐘意。5)可可味嗰個我覺得就不過不失啦,佢個可頌都有朱古力味,但係就冇普通嗰啲咁脆。上面嗰幾塊朱古力味道都有d奇怪。中間個醬都覺得有啲奇怪,但冇想像中咁甜所以冇咁漏!但係賣相就好可愛,送俾女性朋友就啱晒啦6)粟子可頌?覺得成個可頌好甜冇乜栗子味,但係細味嘅話,都係會有少少栗子味嘅。好多栗子蓉,但係太甜太漏啦覺得不過不失啦,揀岩自己鍾意嘅口味,個別嘅可頌都係幾出色嘅

我哋首先買返嗰個

跟住我哋仲食咗

3)粉紅戀人,就好似草莓味百力支咁,但餅干變左可頌咁。

但係賣相就好可愛,送俾女性朋友就啱晒啦

覺得不過不失啦,揀岩自己鍾意嘅口味,個別嘅可頌都係幾出色嘅
  • 流心金沙
  • 青森蜜富士蘋果
2020-03-10 200 瀏覽
上星期六行山前 本來想去bookmark 很久的馬鞍山文青cafe - 花華食早餐 沒想到cafe 要11點先開始營業🙈 最後求助openrice 搜索一下附近什麼好吃的🤗 最後被我發現新開的八月堂😍😍.🐻 可可牛奶熊 $22我承認我是被可愛的熊熊外表吸引了 (*´꒳`*) 但沒辦法 誰叫女生就是對可愛的東西沒有抵抗力😝 香濃朱古力的牛角包夠酥脆👍🏻 一口咬下去裡面的朱古力醬就馬上爆出來 感覺超爽🤩 朱古力控一定不要錯過💗

🐻 可可牛奶熊 $22
2020-03-07
$22 (早餐)
2020-03-06 182 瀏覽
OMG 我最鍾意嘅台灣牛角包大王-「八月堂」,喺馬鞍山開咗分店!口味齊全,無論鹹食、甜食都咁出色,買嚟同朋友開心Share、開Party、做散水餅定自私食都咁正!.// 燻雞起司//話晒係分店限定口味,點可以唔試?第一啖食落口好cheesy,加埋雞肉同黑椒,成個味好夾,必試!.// 可可牛奶熊//奶蛋素系列濃濃朱古力味,加埋外形可愛嘅熊仔,打耳到唔捨得食啊~.// 焦糖布丁 //奶蛋素系列甜甜地,加埋滑嘟嘟嘅布丁,好正啊!.// 黃金流沙 //奶蛋素系列蛋黃味好重,焗一焗佢食,仲香、仲正! .// 黃金甘栗 //奶蛋素系列好濃郁栗子味,栗子迷絕對唔可以錯過!.// 迷戀卡士達 //奶蛋素系列吉士味好香,又唔會太膩,同牛角包好夾!.// 牛奶糖可頌 //奶蛋素系列甜而不膩,當下午茶加杯茶就Perfect池~
口味齊全,無論鹹食、甜食都咁出色,
// 燻雞起司//
話晒係分店限定口味,點可以唔試?
// 可可牛奶熊//
奶蛋素系列
濃濃朱古力味,加埋外形可愛嘅熊仔,打耳到唔捨得食啊~
// 焦糖布丁 //
奶蛋素系列
甜甜地,加埋滑嘟嘟嘅布丁,好正啊!
// 黃金流沙 //
奶蛋素系列
蛋黃味好重,焗一焗佢食,仲香、仲正!
// 黃金甘栗 //
奶蛋素系列
好濃郁栗子味,栗子迷絕對唔可以錯過!
// 迷戀卡士達 //
奶蛋素系列
吉士味好香,又唔會太膩,同牛角包好夾!
// 牛奶糖可頌 //
奶蛋素系列
甜而不膩,當下午茶加杯茶就Perfect池~
2020-03-06
2020-03-02 112 瀏覽
Visited MOS’s HAZUKIDO today.Ordered Golden Mont Blanc, Caramel Almond and Custard, Salted Egg Yolk with Taro, Milk Caramel, Caramel Pudding and Apple croissants. Love the Salted Egg Yolk with Taro the most because of its distinctive flavour.Soft textures in every bite.A blissful companion of flavours and textures.
Visited MOS’s HAZUKIDO today.

Soft textures in every bite.