最近我光顧了旺角的八拾 EIGHTY,提供台式火鍋和燒烤的餐廳,裝潢風格頗具現代感,色調以簡約的木色和暖色燈光為主,營造出一個舒適而放鬆的用餐空間。八拾 EIGHTY台式火鍋燒烤飲題120分鐘任你點任你食任你飲平日(晚市)成人-$258餐廳的座位安排合理,不會擠迫,適合朋友或家庭聚餐。每張桌子都配有火鍋爐具,方便享用美食。年輕侍應態度也非常友善。酸辣金湯鍋八拾的火鍋底湯選擇多樣,我們這次選擇了「酸辣金湯鍋」。這款湯底的味道非常獨特,酸辣的口感令人耳目一新。牛肉在肉類方面,八拾 提供了多種靚牛肉選擇,我們點了特上牛小排、美國安格斯牛板腱等,牛肉的質地細膩,簡單一煮就能保留肉汁,口感極佳。每一款食材都非常新鮮,令人垂涎欲滴。值得一試,相當豐富,選擇性高,適合各種口味的人士。美國封門柳肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,適合火鍋食。美國特級牛肉選用上等牛肉,口感豐富,肉質滑嫩。黑豚肉片搭配特製的醬汁,風味獨特。肉香四溢,讓人忍不住想多點幾份。時令海鮮特別是海鮮部分,海蝦的肉質鮮甜,生蠔與酸辣湯底的搭配相得益彰。此外,餐廳也提供時令海鮮,台灣白鱔肉質細膩,口感滑順,能吸收湯底的味道,非常受歡迎。火鍋配料自

八拾 EIGHTY
台式火鍋燒烤飲題
120分鐘任你點任你食任你飲

平日(晚市)成人-$258

酸辣金湯鍋

牛肉

時令海鮮

火鍋配料自助區
蔬菜類有生菜,菠菜富含營養,口感柔嫩。白菜常見吸收湯底的味道。香菇鮮味十足,可以提升湯底的風味。金針菇口感脆嫩,嫩豆腐適合火鍋

丸類
魚丸彈牙的口感,肉丸、蝦丸鮮蝦製作,口感滑嫩,雲吞味道清新。

甜品
牛奶公司雪糕多種口味可供選擇,適合飯後享用。韓國雪條口感滑順,甜而不膩,非常受歡迎。

樽裝啤酒
無疑能為火鍋餐後增添一份清爽的享受!

八拾 的價格相對於其食材質量和用餐體驗來說,算是合理的。
  • 牛肉
  • 海鮮
  • 火鍋放題
2025-07-10 558 瀏覽
這晚來到吃台式火鍋,自助區的冷盤、熟食和火鍋配料超多,而且有台灣特色。任喝的飲料,除了一般汽水果汁,還有超多啤酒選擇呢!冷盤食物多樣,中華沙律清新爽口,夏日消暑良伴;味付螺肉有嚼勁,醬汁濃郁令人一口接一口;韓式泡菜的酸辣風味,加爽口口感,十分開胃。涼拌魚皮充滿骨膠原,滑嘟嘟,味道也不辣的;味付竹筍,鮮甜爽口,是其他放題餐廳沒有的美食。冷盤都已經令人很開心!熟食方面有不少亮點。麻辣小龍蝦,香辣味道濃郁,肉質爽口,令人垂涎。川式涼拌豬耳則又爽又滑,吃軟骨爽爽的!炸鮮奶外酥內軟,甜而不膩,當甜品吃。鹹蛋黃荔枝令人驚喜,鹹香的蛋黃流心被墨魚魚丸包著,沾上脆米花來炸成的荔枝形,口感豐富又特別。火鍋放題,選了台式麻辣湯底,其實不是很辣的,一般人都吃到的辣度。牛肉各部位的新鮮度讓人印象深刻,無論是牛肩胛還是牛小排,都能充分吸收湯底的精華,口感鮮嫩。牛脷托口感軟滑,充滿牛肉香,值得一試。自助區的食物種類繁多,海鮮新鮮,蝦、蠔、魷魚粒、貝類等搭配,使得火鍋更添鮮味。最喜歡這裡的蠔,都是每天即開,鮮甜味道一試難忘。還有牛骨髓和雞子,是少數放題有供應的配料。各種新鮮蔬菜如萵筍、筍絲、菇類,既可以平衡麻辣的口

各種新鮮蔬菜如萵筍、筍絲、菇類,既可以平衡麻辣的口感,也增添了營養,筍絲真的要試,很難得有放題餐廳供應任吃呢!

台灣丸類也是必吃,貢丸、墨魚丸、牛丸口感彈牙,比起坊間的雜丸新鮮爽口。還有鵪鶉蛋,軟滑又香,比大雞蛋更好吃,又不會太飽,超愛的!

自助區的這些食材,新鮮又特別,讓整體用餐體驗升級了,加一服務費後每位$284,放題來說有吸引之處,適合和朋友來飯聚呢!
2025-07-07
5天前 0 瀏覽
收工後經過旺角創興廣場,發現1樓開左間新既打邊爐放題,又開始有啲餓,就決定試下新野先🙊🍅 🍅 人均💲2️⃣8️⃣4️⃣ 台式火鍋 2 小時放題 🍅 🍅 今次我就揀咗蕃茄湯底,酸酸甜甜又健康,肉類方面有多種靚牛靚豬選擇,有美國特級牛肉、美國安格斯牛板腱、美國封門柳、黑豚肉片等,每片肉質細膩,脂肪分布好平均👍🏻出面自助區有海鮮類、蔬菜類、丸類、每款都好新鮮,仲有多種類罐裝飲品、啤酒任飲,最後食埋杯雪糕就滿足哂💕💡整體覺得店舖乾淨,店員超有禮貌,款式選擇份量都多✔️

💡整體覺得店舖乾淨,店員超有禮貌,款式選擇份量都多✔️
2025-07-30 0 瀏覽
今次試咗間台式火鍋放題,真係抵到爛!$300左右任食海鮮同高質牛肉,仲有十幾款配料,食到捧住個肚走~ 海鮮新鮮度爆燈最正係蟶子同脆肉鯇,蟶子夠晒大隻,淥完爽口冇沙,脆肉鯇片片脆身,魚油香得嚟唔腥。白蜆同八爪魚都唔錯,蜆肉飽滿,八爪魚彈牙。小龍蝦雖然細隻但勝在肉質實淨,啱晒鍾意啜殼嘅朋友! 牛肉驚喜位估唔到放題都有靚牛!牛小排油脂均勻,輕輕一淥就嫩滑到震;牛肩胛肉味濃,配沙茶醬超夾。雖然唔係A5級,但以任食嚟講絕對收貨。 任食配料揀咗台式麻辣湯底,湯底麻香夠喉唔死辣,有淡淡藥材香,鴨血吸盡湯汁超正!唔會鹹到飲唔到,襯牛肉同蟶子一流,嗜辣必試,蔬菜區有驚喜,竟然有羽衣甘藍同貢菜,打邊爐夠特別! 呢個價錢食到咁多款海鮮同牛,性價比高過連鎖店。不過周末人多,建議早啲拎位。會encore!

海鮮新鮮度爆燈

牛肉驚喜位

任食配料

2025-07-23 0 瀏覽
忽然好想食火鍋,同事就推薦呢間位於旺角創興廣場,說是新張開的台式串燒火鍋酒場,仲有多重優惠,加$68就可以食埋串燒,都抵食喎。門口是有自助區,多款汽水、啤酒🍻及茶類飲品,凍柜內有各式丸類、蝦、內臟、蔬菜、菇🍄菌,可供自取。‌涼拌菜的竹筍、螺肉、泡菜、麻辣小龍蝦、爽脆魚皮、清新涼拌青瓜,尚有龍眼同荔枝,口味多樣化。湯底點了芫茜皮蛋鍋,湯清甜更能品嘗到真正的肉味,美國安格斯三角肥牛,美國安格斯牛板腱,特級牛肉片,羊肉及豚肉,都是薄片的,故滾一陣就可以食得,肉質有彈性且有咀嚼感,食肉朋友至愛。出邊可自取的海鮮有,大花甲、蜆肉、蟶子、魚腩、蝦🦐,另外鵝腸、雞子洗得乾淨,老友食到唔停口,雞件都ok唔會嚡身,再淥多個出前一丁配肉一併食,yummy 極了。最後食埋雪糕,豆腐花超級滿足啊。

最後食埋雪糕,豆腐花超級滿足啊。
2025-07-23
2025-07-23 0 瀏覽
📍八拾台式火鍋燒烤放題味道:⭐️⭐️⭐️-平日(晚市) 成人 $258-🍲 湯底
試咗芫茜皮蛋豆腐鍋 湯底飲落有少少芫茜味但整體偏淡如果鐘意清清地嘅話 應該會啱你口味🥩 肉類選擇
肉類有紐西蘭羊肉片 巴西牛脷托 美國安格斯牛板腱 特上牛小排等等羊肉片算薄牛板腱同牛小排帶點韌 而牛脷托就比較建議大家一試🦐 海鮮類
海鮮方面有蜆 大蝦 炸魚皮等等蜆食落都有鮮味大蝦唔算彈牙而炸魚皮就係脆卜卜既🥗 配菜
配菜有粟米、蟹柳、午餐肉同時蔬 基本款粟米、蟹柳正常發揮午餐肉都係平時食開嗰隻
📍八拾台式火鍋燒烤放題

蜆食落都有鮮味
大蝦唔算彈牙
而炸魚皮就係脆卜卜既

🥗 配菜
配菜有粟米、蟹柳、午餐肉同時蔬 基本款
粟米、蟹柳正常發揮
午餐肉都係平時食開嗰隻

📍創興廣場上電梯呢間餐廳夜晚做$258台式火鍋放題,旺角嚟講價錢都正常。個餐包咗牛小排、牛板腱同封門柳食,上菜都快,但係個肉就偏薄。另外海鮮都仲有生蠔、海蝦、白鱔等等選擇,出邊就有自助吧可以揀其他肉類、丸類同蔬菜。比較特別係有牛孖筋同鵝腸。另一邊就有啲開胃前菜、小龍蝦同炸物,仲有當季水果,今日就有荔枝、龍眼同西瓜。甜品有雀巢雪糕、韓式雪條同埋豆腐花。飲品吧嚟講啤酒選擇都多,另外仲有啲韓國樂天飲品同燒酒可以揀。

比較特別係有牛孖筋同鵝腸。

2025-07-16 235 瀏覽
旺角抵食火鍋串燒店🤩位於旺角創興廣場這間新開的火鍋店, 最特別既就係集結火鍋及串燒. 所以如果你鍾意火鍋又喜歡串燒, 咁呢間一定啱晒你😎以自助形式, 任飲任食🤩 款式選擇多, 海鮮種類亦有好多選擇. 自己可以出去夾晒喜歡既配料. 正👍 而且食材質素不錯,,用料配料新鮮. 而且亦有好多前菜涼伴選擇~ 我自己特別喜愛麻辣魚皮😍 yummy😋 甜品櫃當然唔少得有好多雪糕雪條啦~ 食完勁大滿足👍 整體抵食份量多選擇多, 亦好啱一大班朋友聚會dinner😎🫕餐廳: 八拾台式火鍋燒烤放題.🍇地點: 旺角彌敦道601號創興廣場1樓 117-121號舖
旺角抵食火鍋串燒店🤩

🫕餐廳: 八拾台式火鍋燒烤放題
火鍋
2025-07-15
火鍋
2025-07-09 219 瀏覽
八拾台式火鍋放題選擇非常多,座位都非常寬躺👏🏻👏🏻今次叫左嘅蕃茄湯底湯非常清新,酸甜適中,為整頓火鍋增添豐富風味🤤🤤🤤再搭配新鮮蝦,蟶子,蜆,每一口都充滿海鮮鮮甜,令人感受到食材極致新鮮😋😋😋仲有多款炸物拼盤,外酥內嫩,令人一試成主顧,口感極佳,完美地搭配火鍋湯底🤩🤩🤩火鍋主角更加不能少牛肉,羊肉同雞肉都非常新鮮,肉質滑嫩,燙熟後肉片散發著誘人香氣,令人忍不住一口接一口😛😛😛而飲品放題更加為用餐增添唔少樂趣,各式飲品隨意選擇,果汁同茶飲都非常解渴,為火鍋熱辣增添左一絲清新感

2025-07-08 294 瀏覽
最近新開嘅八拾台式火鍋燒烤放題真係好吸引🤩一入到去,首先就感受到環境好舒適,裝潢現代而又有台灣風情,令人感到放鬆😎店內有自助區,食材新鮮到令人驚喜,無論係肉類、海鮮定係蔬菜,質素都唔錯👍而且,佢哋仲提供QR落單服務,方便快捷,唔使擔心排隊等候🥳最特別嘅係,如果想要更多選擇,可以加錢享受串燒任食,串燒嘅味道亦都好正🙌飲品方面選擇多樣,包括啤酒、汽水同埋各種果汁,真係可以滿足唔同客人嘅需求😻女店員非常友善,服務態度好好,隨時都會主動幫助客人,令成個用餐體驗更加愉快😊食到尾聲仲可以拎雪糕雪條,岩曬為食嘅我🤣📍 八拾台式火鍋燒烤放題 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場1樓117-121號舖#人氣推介#燒烤放題 #火鍋燒烤放題 #香港美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港放題探店 #香港放題店 #香港好去處 #香港推薦食品

📍 八拾台式火鍋燒烤放題 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場1樓117-121號舖

2025-06-23
2025-07-07 223 瀏覽
新開既火鍋放題店,經過見到決定入黎試下,座位空間都幾闊落,仲有一間VIP房,可以點唱🍲平日晚市成人 $258鍋底蘿蔔豬骨湯:清甜,蘿蔔無絲夠入味🐮美國安格斯牛板腱、牛小排、牛舌和豚肉係手機落單,牛味濃,解凍解得岩岩好自助區既種類都好多:🦐海鮮有:大頭蝦、生蠔、蟶子、沙白同脆鯇片等等,蟶子同沙白無沙,生蠔都肥美🐥丸類、雞肉都包羅萬有,特別既係有黑白牛柏葉、牛骨髓、雞子同筍都有,呢啲真係唔係度度都可以食到除咗打邊爐仲有炸物同開胃前菜😳食飽仲可以拎水果食,當日既哈密瓜爽口鮮甜,荔枝細核又甜火鍋選項好多,由前菜到甜品都有好多選擇,餐廳另外都有做串燒燒烤,惠顧火鍋放題加$40就有指定串燒任食

🍲平日晚市成人 $258
鍋底蘿蔔豬骨湯:清甜,蘿蔔無絲夠入味

自助區既種類都好多:

2025-07-02
2025-07-07 200 瀏覽
打邊爐打邊爐⋯⋯最緊要方便,新鮮,好味一入口已經係飲品任攞,好方便門口已有自助區,各類食材任你挑選,從新鮮蔬菜到各式丸,應有盡有,‌任你拎取‌。其中我特別鍾意丸子類‌:牛肉丸或魚丸,款好多魚片‌:細嫩的魚片.煮後易於入口,鮮美異常。唔同嘅內臟,愛吃內臟的朋友不可錯過,風味獨特。魷魚‌:口感脆爽,為火鍋增添層次感。雞肉和五花肉‌:雞肉鮮嫩,五花肉肥瘦相间我食咗芫荽皮蛋湯底,輕輕淥吓啲嘢因為新鮮所以都好味除了任食火鍋,鍾意佢哋唔同嘅涼拌菜這裡的‌涼拌魚皮爽脆可口‌,涼拌青瓜清新開胃‌。仲有糯米糍荔枝甜而不腻‌竹筍脆嫩鮮美‌,‌螺肉鮮美有嚼勁‌。泡菜口味多樣,酸辣適中,為火鍋增添不同風味。除左打邊爐,魷魚和茄子等食材不停燒制,‌上菜速度快‌,確保你隨時都能享受到熱騰騰的美食。另外打邊爐嘅海鮮都有好多唔同嘅類型,仲可以不停嗌牛肉豬肉羊肉片上打邊爐,食涼拌食串燒,正
打邊爐打邊爐⋯⋯
最緊要方便,新鮮,好味

一入口已經係飲品任攞,好方便
門口已有自助區,各類食材任你挑選,

從新鮮蔬菜到各式丸,應有盡有,‌任你拎取
‌。

其中我特別鍾意
丸子類‌:牛肉丸或魚丸,款好多
魚片‌:細嫩的魚片.煮後易於入口,鮮美異常。
唔同嘅內臟,愛吃內臟的朋友不可錯過,風味獨特。

魷魚‌:口感脆爽,為火鍋增添層次感。
雞肉和五花肉‌:雞肉鮮嫩,五花肉肥瘦相间

我食咗芫荽皮蛋湯底,
輕輕淥吓啲嘢
因為新鮮所以都好味

除了任食火鍋,鍾意佢哋唔同嘅涼拌菜
這裡的‌涼拌魚皮爽脆可口
‌,涼拌青瓜清新開胃‌。
仲有糯米糍荔枝甜而不腻‌
竹筍脆嫩鮮美‌,‌
螺肉鮮美有嚼勁‌。
泡菜口味多樣,
酸辣適中,
火鍋增添不同風味。

除左打邊爐,魷魚和茄子等食材不停燒制,

‌上菜速度快‌,
確保你隨時都能享受到熱騰騰的美食。

另外打邊爐嘅海鮮都有好多唔同嘅類型,

仲可以不停嗌牛肉豬肉羊肉片上
打邊爐,食涼拌食串燒,正
2025-07-05 227 瀏覽
旺角「八拾台式火鍋燒烤放題」是一間限時任飲任食的火鍋放題店,火鍋放題成人每位$258元,另收加一服務費,假若想吃串燒,需額外收費。餐廳設計簡約,燈光鮮明。晚飯時間,餐廳還未坐滿,店員很快就安排了座位給我們。步入餐廳已可看見自助區裡提供的火鍋配料及飲品。首先我們選擇了豬骨湯底,清清淡淡,較容易食出食物的鮮。約待了三十幾分鐘,湯底仍沒有滾熱的跡象,找了店員幫忙解決。店員幫忙將小煲拿至廚房裡,令小煲裡的湯底可瞬間滾起。小煲拿出來後,我們爭取時間,將多款火鍋配料放至小煲內,或許在肚餓時品嚐食物,份外覺得滋味!

2025-06-24
2025-07-05 208 瀏覽
約朋友去旺角創興搵食,地下好多派傳單,睇中一樓新開台式火鍋放題,餐廳簡潔明亮, 先點湯底再點肥牛和豬肉片,其他火鍋配料都放自助區任取任食。自助區食物選擇好豐富,海鮮都有很多選擇,有蝦、生蠔、鯇魚、蟶子仔、蜆、八爪魚、水魷魚。豬大腸、豬肚、豬粉腸、鵝腸、雞子等,任食火鍋比較少見。仲有牛柏葉,多種丸類腸類,一尺長蟹柳非食不可。當然唔少得多款新鮮蔬菜翠綠鮮甜,還有菇菌類,豆品類。放題飲品啤酒汽水全部任飲,單係啤酒已接近十款,罐裝飲品選擇更加多。小食區有多款開胃前菜,更有時令生果荔枝供應,仲有小龍蝦,炸香蕉,鮮奶春卷。由湯底,火鍋配料以至小食飲品味道質素都好,火鍋放題有咁多選擇的確驚喜。
當然唔少得多款新鮮蔬菜翠綠鮮甜,還有菇菌類,豆品類。

2025-07-04 239 瀏覽
旺角彌敦道 開咗間火鍋串燒放題店 第一時間去🤓 踩場嘅第一擊 食火鍋放題-先去飲品櫃揀嘢飲🧃 果汁汽水茶品啤酒 款式多籮籮 一邊食肉 一邊啤一啤🍻 零舍好氣氛 -跟住食涼拌同埋香口小吃🫔 回本嘅首選 當然要盡情食🌶️🦞麻辣小龍蝦😁-🥢自助火鍋配料由海蝦🦐鮮魷🦑 到肉丸🍡菜蔬🥬豬肚🥠菇菌🍄‍🟫麵食🍜仲有雪糕🍨 一應俱全 樣樣食啲 已經非常飽肚-🥓打邊爐一定要有牛肉‼️ 牛小排/安格斯肥牛/牛板腱/和牛粒/封門柳 無限輪迴無限食 牛肉片好薄身 喺熱湯滾10秒8秒 去咗部份油脂 入口依然甘香有油水 牛味濃 蘸辣椒豉油食 好正囉😝

🥢自助火鍋配料
樣樣食啲 已經非常飽肚