2024-04-06 0 瀏覽
全間餐廳由老闆至服務員全部服務態度一流⋯奇差,口黑面黑,見到有個阿婆帶住四個小朋友做咁同佢講掃QR code落單咁就走咗去,阿婆同班小朋友又唔識落單等咗好耐,都冇人理,自己走咗,今時今日咁嘅時勢,仲有呢啲咁嘅餐廳仲未執笠都算係奇蹟,不過應該好快都輪到佢㗎啦⋯⋯
2023-09-02 272 瀏覽
我是第一次來這間大埔的店吃飯 原先看見能使用信用卡 就試試唄叫左一個和風便當 + 炸蝦 味道非常一般 和牛真心煮得太老 咬到牙鮫都痛 炸蝦 炸得太硬 影響口感 吃完想以信用卡付款$187 點知要$250先可以使用 我周圍望 他們店內店外無寫明使用條款 覺得不太好 幸好身上有錢 不然被抓吃霸王餐收銀機上只有寫上午市時段,只能收現金 或者 八達通 ,這樣會方便顧客付款 當時,有提議需要寫明,你們只收$250或以上的信用卡,但收銀員好想並不耐煩地 說 好,心想我下次不會想來 !

叫左一個和風便當 + 炸蝦 味道非常一般

和牛真心煮得太老 咬到牙鮫都痛
炸蝦 炸得太硬 影響口感

幸好身上有錢 不然被抓吃霸王餐

2023-06-16 426 瀏覽
今日下午茶時間,在富善邨搵食,無選擇下去咗大埔呢間八戶屋。 一入去,無人理,要自己搵位。 店員不嬲態度差,不過都慣咗,香港大部份食肆都係咁。 我就叫咗麻辣牛肉拉面,過左兩分鐘,好快面就到左,賣相一般。 食落去,肥牛好韌,肥膏多過肉,面底硬。 點知越食越唔對路,個面好似無煮過咁,成舊又硬又乾嘅面仲係到,唔只一舊,仲係兩舊,成個面生到咁。 好似食緊剛剛雪完再淥一淥嘅面餅咁,最基本用筷子整散都無,成碗麵硬到唔識形容。 完全唔合格! 價錢越來越貴,質素就越來越差!無下次了!

價錢越來越貴,質素就越來越差!無下次了!
2023-06-16
2023-03-21 391 瀏覽
日式泡菜豚肉飯 ($53)有8塊豚肉~汁多,d汁甜甜再加埋泡菜既微辣,好惹味,撈飯一流咖哩雞扒飯 ($60)咖哩微甜,同埋夠熱,雞扒一大塊我之前都有食過佢地其他款咖哩飯,都係外賣自取,佢地既炸物都唔錯,外皮脆又唔係厚粉,唔會拎到番屋企就淋
日式泡菜豚肉飯 ($53)
日式泡菜豚肉飯
咖哩雞扒飯 ($60)
咖哩微甜,同埋夠熱,雞扒一大塊
咖哩雞扒飯
2023-03-05
6 分鐘 (外賣自取)
日式泡菜豚肉飯
咖哩雞扒飯
2022-09-03 586 瀏覽
這也能叫拉麵嗎?開開心心的點了個地獄拉面,真的是我這輩子吃過最難吃的拉麵,肉又老又硬,面沒有煮開,辣椒是粉沒有辣味,真的太難吃了!還要收我7塊錢服務費!我也不知道有提供什麼服務……八十塊吃這個拉麵我感覺吃了一肚子氣!真的會謝真的會謝真的會謝?
豚骨拉麵
2022-09-03
垃圾服務好差,黑衫女服務員同灰色衫肥仔好似同佢地有仇甘。岩錯低放D野系檯面,竟然粗魯甘撥開我個生日蛋糕盒,如果入面個蛋糕爛咗係咪你哋賠,重點係你間公司有收加一服務費噶。而家噉嘅服務態度,經濟咁差,甘唔想做,不如執左佢啦,嗰個黑口黑面叫你地換個茶壺態度都差到爆。永遠唔會再幫襯,更何況你地啲嘢又唔係平又唔係好食過人,早啲執笠啦唔好再害人,真係未試過食野食到咁樣一肚氣。
2022-07-25 352 瀏覽
星期日下午Family Day🥰呢排天氣好熱,家庭樂都唔想去户外同小朋友玩完冒險樂園晚餐決定係同1個商場食最後揀左八户屋餐廳主打日本料理丶燒物- 蟹子沙律 點左細款,二人份量- 豬軟骨拉麵 份量適中,麵唔會好硬,配料剛剛好- 雜錦魚生飯賣相同份量都多,喜歡食魚生飯既我,會俾4星星🤭- 燒物 (雞軟骨串)一份有三條,食落甜甜地,小朋友都啱食- 芒果沙冰性價比高,唔會太甜👍🏻只售$20沙冰仲有多款口味選擇總結: 餐廳價格比較便宜適合街坊、學生職員態度都好好經常同我囡囡傾計
星期日下午Family Day🥰
呢排天氣好熱,家庭樂都唔想去户外
同小朋友玩完冒險樂園
晚餐決定係同1個商場食

最後揀左八户屋
餐廳主打日本料理丶燒物

- 蟹子沙律
點左細款,二人份量

- 豬軟骨拉麵
份量適中,麵唔會好硬,配料剛剛好

- 雜錦魚生飯
賣相同份量都多,喜歡食魚生飯既我,會俾4星星🤭

- 燒物 (雞軟骨串)
一份有三條,食落甜甜地,小朋友都啱食

- 芒果沙冰

職員態度都好好
經常同我囡囡傾計

2022-07-24
2021-12-19 524 瀏覽
呢間係我地第一次幫襯,我以為我哋咁唔好彩遇到一個態度極差嘅職員,正所謂間間食店總會有一粒老鼠屎都不足為奇,點知坐耐咗之後先至發覺原來係呢間店舖嘅特色,如果成間舖都爆場,佢哋做到冇停手而忽略咗待客之道,我可以理解,但係當時嘅情況係連半數客都冇,但係每個職員落單嘅態度都係唔願意多聽你講一個字,問佢問題佢唔答你,直接話,「講,食乜」,好似已經想趕你走咁,未食已經飽晒。餐牌食物相幾吸引都冇用,食得唔開心,整得幾好味都唔想再幫襯,更何況食物都唔係咁出色。
2021-12-19
2021-10-13 444 瀏覽
唔使點等位,屋村位置日本定食,質素一般價錢實際,不過最唔方便係現金找續😣無八達通、電子支付,所以食完飯俾錢反而最耐及浪費時間☹️七味雞球拉麵🍜$495-6件炸雞非常超值,拉麵🍜都有口感,湯底唔錯呢個價錢真係無異議😌⋯⋯好過去快餐店沙律🥗粟米🌽蟹柳、青瓜絲、紫椰菜,材料足醬料較小,不過清清地都不失禮凍柑桔🍊檸檬🍋+$3火炙熟壽司🍣+炸雞烏冬$75整體來講都可以烏冬都係正常,唔會特別細碗,抵食😋
唔使點等位,屋村位置日本定食,
質素一般價錢實際,不過最唔方便係現金找續😣
無八達通、電子支付,所以食完飯俾錢反而
最耐及浪費時間☹️

七味雞球拉麵🍜$49
5-6件炸雞非常超值,拉麵🍜都有口感,湯底唔錯
呢個價錢真係無異議😌⋯⋯好過去快餐店

沙律🥗
粟米🌽蟹柳、青瓜絲、紫椰菜,材料足
醬料較小,不過清清地都不失禮

凍柑桔🍊檸檬🍋+$3

火炙熟壽司🍣+炸雞烏冬$75
整體來講都可以

烏冬都係正常,唔會特別細碗,抵食😋
2021-09-27
2021-09-16 294 瀏覽
小朋友喺附近返學,放咗學於是幫襯附近的餐廳。第一次入嚟呢間,用餐點餐感覺沒什麼,有坐低直至食完飯大約50分鐘,我仲飲緊杯咖啡,有個職員走過來,用好認真的態度和語氣同我講:(你哋夠鐘交枱啦)。唔知道呢間餐廳的門口有冇貼住「限時食50分鐘」,但係我當時的感覺認真地:感覺很差!老實講,我同埋小朋友其他d 家長都唔會再幫襯。再講食物質素,拉麵就好似味千咁,第一和唯一一次幫襯冇辦法。如果大家要俾錢睇人面色食飯,先考慮去啦⋯⋯88
2021-09-15
2021-09-11 217 瀏覽
週末同友人一齊食個午餐,選了這間日本料理,雖然時常在富善出沒,但這是第一次堂食。下午兩點左右,不用等位,有卡位。點了三文魚帶子甜蝦丼,3款刺身都會食,所以見到唸都唔唸就選了這個。等了一陣,好快就到了。帶子好鮮甜好新鮮。三文魚略嫌太薄,甜蝦都好鮮甜,整體來說係唔錯既👍🏻友人點烏冬加熟壽司餐,啲壽司黎到係熱既,岩曬友人👍🏻食物整體係唔錯,只是衛生程度有啲差,因為枱抹得唔夠乾淨,還有少少食物。但都ok la…應該都會再黎既。
友人點烏冬加熟壽司餐,啲壽司黎到係熱既,岩曬友人👍🏻
但都ok la…
應該都會再黎既。
2021-07-20 297 瀏覽
係附近做嘢,求其揀了呢間食lunch 😅選擇都好多 🍜吉列豬扒拉麵($58)拉麵口感有啲似公仔麵🥲湯底偏鹹味精湯feel🤨不過個吉列豬扒係出色嘅 😜😜送上來熱辣辣😋食落好香脆 炸粉薄 肉質也不會老 炸得剛好 🥳🥳隨餐送飲品揀左熱奶茶都係好飲嘅👍🏻不會有苦澀的口感 很絲滑😆不過價錢就偏進取🤫呢度唔似日本餐廳反而係賣日本嘢嘅茶餐廳 質素/setting都傾向茶餐廳的水平

係附近做嘢,求其揀了呢間食lunch 😅選擇都好多

🍜吉列豬扒拉麵($58)

2021-07-04 240 瀏覽
不過不失嘅日式餐廳☑️-佢哋嘅海膽幾新鮮又鮮甜,壽司就普普通通啦,唔太差, 幾讚賞佢哋嘅天婦羅👍,出面好多嘅天婦羅外皮都好粉,但係呢間嘅外皮好香口,炸粉好簿,食日式餐廳梗係要飲sake啦,佢地既清酒只係$48/250ml,好抵飲👍,味道亦都較淡,啱一啲初初想試飲既人仔👌
不過不失嘅日式餐廳☑️
全部大人用安心岀行掃描後,職員話小朋友都要填資料先准入。我以為有新政策唔知,所以冇問。整體黎講,用餐經驗極差,賣相已不開胃,味道唔洗講。食物質素惡劣,店員態度差。依間冇下次,差差差!
2021-05-09
2021-02-24 437 瀏覽
d侍應時常黑面,外賣找錢飛比你,好似得佢一間野咁,今日剛剛遇到呢個屋邨惡霸日本餐廳,食物正常質素但完全冇招呼,客人好似要求佢施捨咁,如果唔係會餓死咁,又其是d女侍應。
外賣自取