八戶屋

八戶屋 (已結業)

八戶屋 (已結業)
joyzzlyn
屋邨日食
joyzzlyn
2023-01-11
關注
💥屋邨日食📍八戶屋|屯門#cl四圍食 #拍拖好去處 #cl日本野 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️經常要排隊的日本餐廳🍴雖然成日經過但一直未得機會食🤷🏻‍♀️今次叫左辣辣海鮮烏冬同牛肉涮涮鍋🫶🏻前者唔會太辣,有好多唔同材料啊~蟹柳、魷魚、蝦仁、帶子等等☺️同烏冬好夾👍🏻後者叫左豬骨湯~超濃縮desssss😍豆腐同野菜預先放左入火鍋中,肥牛就另上,都有幾多塊🥳整體黎講幾抵食😚🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️查看更多
Larry9407
午餐
Larry9407
2022-10-26
關注
昨天跟朋友到八戶屋午餐 ,平日每日都會有不同款式的午餐精選,今天的午餐精選是咖哩吉列豬扒丼$46, 胡麻醬雞球拉麵$48。胡麻雞球拉麵的雞球和胡麻醬是另上的,雞球炸得過了小小火候,所以比較乾,但份量足,整體是可以的。查看更多
goodconnie
早餐好份
goodconnie
2022-08-21
關注
今早一家四口到八戶屋食早餐,點了四個餐,叫了三個圖上的餐叉燒拉麵和一個火腿蛋腸面包。一心以為叉燒拉面個餐配蛋同面包,原來無,有點失望,個拉面好細碗,我仔都唔夠食,這碗面是好吃,就只是份量太少。查看更多
tshm
好差既一次體驗
tshm
2022-08-07
關注
老老實實 食物水準算一般 呢個價位黎講可以接受但去餐廳食野除左食物質素 服務同態度都好緊要 呢間餐廳已經比左兩次好壞既體驗我第一次 我屋企人想去試下 但可能撞正佢地準備落場既時間 唔想招呼唔緊要 可以禮貌地講聲但係佢地既員工竟然當住我屋企人面 大大聲咁講左句:仲有條粉腸想入黎食 從此我屋企人black list左呢間野第二次 我同女朋友食完準備走 佢地岩岩拖完地女朋友冇為意 一起身時滑到跌低左但呢件事係當住佢地幾個員工面前發生 竟然冇人關心 事不關己咁繼續禁電話 總括來講 唔會再幫襯查看更多
野蠻早早
一個人的晚餐
野蠻早早
2022-08-01
關注
話說要回梁家執返啲珍藏走,上去之前梗係搵啲嘢食下㗎啦!我就最鍾意食日本野嘅,去左八戶屋,之前都有幫襯過嘅,不過不失啦!今次咪又幫襯佢囉!我之後先睇返啲食評話啲侍應都冇乜服務呀!總之就係好似冇招呼咁啦!對於我來講都係咁上下啦!佢唔比面色我睇冇落漏單算係咁啦!我去到都已經九點鬆啲,人家9:30截單,唔受歡迎都明嘅,大熱天時點左個中華冷麵食,我真係冇諗過佢原來係芝麻醬囉!利申本人好鍾意食芝麻醬,但呢個中華冷麵係應該配冷麵汁㗎囉!我覺得會清新好多。日本餐必點嘅食物燒雞泡魚乾,再加多一杯水蜜桃沙冰!樣樣都係不過不失啦!又唔會話好好食又未至於難食咁囉!查看更多
燒味淋雞泡魚乾
GaelleWong
冇咩特別,正常水準
GaelleWong
2022-07-24
關注
今日family day, 好耐冇黎呢間食就再試吓。都係甘多人排隊,可能因為唔算貴。假日lunch set得一樣揀,餃子烏冬,味道其實ok,但佢餃子唔會另上就甘放係湯到,介意浸湯嘅人唔好嗌。不過魚生飯都算新鮮,好過爭鮮少少😂冇話特別差,但都唔算好食。查看更多
f4eb8cc2b00f41fcb
幾好
f4eb8cc2b00f41fcb
2022-07-22
關注
好耐之前係安定八戶屋食豐盛丼,啲刺身擺到肉酸到死。以家返黎食,唔知係咪轉左師傅,擺得又靚,吞拿魚蓉仲識加京蔥,以前根本無呢啲野!卷物包得好鬆,一夾就散,以家又出左新餐牌,又可以試下唔同既食物。希望可以繼續努力。員工態度都係麻麻。查看更多
AppleChan218
食物水平差
AppleChan218
2022-05-01
關注
服務員態度差劣,端上食物時沒有意識到我們枱面那張紙給食物盤壓皺了,放的位置也不是在你面前,一聲不響轉頭就走。要客人自己移動食物盤的位置。本人點了海鮮烏冬但海鮮分量太少,只有兩隻蝦(附送蝦腸),一隻帶子,一隻迷你青口和一些菇類。記得以前是有魚柳,蟹柳,魷魚。盛為$72, 還要加一。查看更多
funnyeattheworld
高質、服務好的晚餐😍
funnyeattheworld
2021-12-11
關注
第一次來屯門良景商場的八戶屋台料理.6時好早揀了個舒服的卡位慢慢食.好喜歡這個炸蝦🍤捲新鮮熱辣出爐好好味😋還有壽司🍣好正😁.喜歡店員不打擾倒水時不會伸頭或進入卡位內營造一個好自我空間的環境餐廳的裝潢好有日本🗾特色令人回憶起日本餐行的探索心情.開心🥳查看更多
+ 2
hk_foodie_girl
😕😕😕😕
hk_foodie_girl
2021-08-28
關注
❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥評分(5分為最高):❥好味指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥抵食指數:❤️❤️❤️🖤🖤❥回購指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥評語:<豐盛丼>(配 蟹籽沙津 迷你烏冬)分量算很多😋個飯有很多配料😋⬇️吞拿魚+甜蝦+帶子+三文魚籽+三文魚 +海膽烏冬好彈牙🤭今次個湯底好濃😀蟹籽沙津有青瓜 蟹柳 生菜 蟹籽同沙津醬😆好開胃😁查看更多
estherho
抵食早餐、好食午餐
estherho
2020-12-12
2K 瀏覽
關注
今日一早有需要嚟到H.A.N.D.S 做少少嘢,完成後就去搵食:)比我見到一間似日式但又有西式早餐嘅餐廳,毫無考慮之下就試吓。睇睇餐牌,早餐都幾豐富而價錢又唔算貴。我地就叫左番茄湯牛肋肉烏冬同豬軟骨拉麵配炒蛋多士。番茄🍅牛肋肉唔好會實,唔會癡牙,都算唔錯,湯底亦唔會好淡。豬軟骨一樣好霖,雖然份量唔算多,但成份早餐食晒都好足夠。而佢地嘅炒蛋都仲幾滑,濕潤,我最愛佢地果塊多士因為唔係平時一般嘅多士,佢好似係丹麥多士,成本比較貴。食完早餐已到午餐時間,順便買埋個外賣「火焰四色丼跟烏冬」比未來老闆食。返到屋企打開睇到賣樣都唔錯,老闆仲讚佢好味下次一定要試埋佢地飯個晚市查看更多
+ 3
kcihmomy
只係便宜,食物質素一般
kcihmomy
2020-12-11
關注
壽司反太硬,飯冇醋味,吞拿魚有根,食完要撩牙,職員態度不太好,用廣東話落單,用普通話回應,查詢有冇拖羅,職員完全吾知拖羅係咩 omg,只可以話價錢質素吾成比例,仲衰過食爭鮮,記得剛剛開業時,食物質素都好好, 職員都還可以,現在開久了保持吾到水準,有代改善查看更多
原來如此˭̡̞(◞⁎˃ᆺ˂)◞*✰
sixdays_foodie
2020-07-09
1K 瀏覽
關注
🍅鮮甜番茄豬軟骨拉麵+🍳香滑炒蛋配牛油脆多士 🍞+ 凍金橘檸檬 💰34蚊(外賣加3蚊)餐廳評分 (最高為5️⃣)味道 :😻😻😻😻環境 :😻😻😻Cp值:😻😻😻😻服務 :😻😻😻價錢:😻😻😻(外賣每個餐加成3蚊附加費有d太多,所以扣左一個😂)正所謂一日日之計在於晨,能夠食到一個豐富美味的早餐,人都精神啲,心情都靚啲。係良景喱條屋村黎講,早餐都有好多選擇,有連鎖快餐店,兩間茶餐廳及酒家。難得放假又咁早起身,當然想食d特別d,平時公司附近冇既食店啦,行下行下就去左八戶屋,試下去日本風格既港式早餐。由於係星期日十點半左右既時間,都要拎飛等入座,見重有成十幾張先到我,就轉左要外賣拎番屋企食,不過外賣要每個餐加成3蚊附加費有d太多了。:(等左十分鐘左右,終於拎左個早餐。蕃茄豬軟骨拉麵十分出色,個蕃茄味道好濃郁,而拉麵不會過淋或過硬,掛上蕃茄湯底十分美味。而豬軟骨都入味,夠淋,有咬口。炒蛋香濃,但應該係餐廳一早整定好多份,略嫌不過滑,但仍然覺得ok可接受,而吐司就普普通通,有牛油氣,但不夠脆,可能外賣關係。 但仍十分滿意查看更多
鮮茄豬軟骨拉麵配早餐
rainbow007
不错
rainbow007
2020-06-08
關注
八戶屋之前食個午餐同晚餐就一般 仲有早餐早餐又唔錯喎 叫咗蕃茄烏冬餐份量很多 烏冬都唔錯又彈牙湯底還可以滑蛋好夠滑 多士很不錯 大量牛油有酥又脆熱辣辣 飲埋即磨咖啡成為36蚊 超抵喎查看更多
cloudy007
good morning
cloudy007
2020-06-08
關注
喺h.a.n.d.s 八戶屋 原來都有早餐 今日 就同朋友一齊 Good morning價錢都ok 36蚊烏冬公仔麵乜都有 因為本身係日本嘢朝早都有拉麵食 分量都夠曬多 仲有 炒蛋同多士真係夠曬飽查看更多