81
32
6
等級1
1
0
2023-09-15 1580 瀏覽
八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛
更多
八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛,八仙餅家 月餅發哂毛
八仙餅家 發霉月餅
115 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
用餐日期
2023-09-15
等候時間
15 分鐘 (外賣自取)
等級4
4K
17
2023-09-05 2463 瀏覽
噚日(4-9-2023 Mon)女同事PM客氣地送一個呢間嘅雙黃紅豆沙月俾我,佢話呢間最出名嘅係紅豆沙,係自己炒嘅.記得我喺Transformers買嘅月餅都有一件係呢隻,咁我可以將佢哋折即場做個比較喇.咁我噚晚食完飯,就同老公切開呢個嚟食,切開睇,豆沙顏色好深,深到近乎黑色,似深夜,黃黃嘅蛋黃當然係明月.見到個蛋黃好夠油,食落,有唔太甜嘅紅豆味,亦好充足,老公話接受唔到豆沙配蛋黃咁食,不過我又覺得帶少少鹹味又幾ok.但當豆沙餡連埋呢種傳統月餅皮食,就覺得唔好食,不過好彩佢個皮薄,咁都係少少.之後食Transformers嗰個,顏色亦都一樣,老公一食就話八仙呢個好食好多,因為Transformers嘅食到陳皮味.翻查記錄,原來我喺2008年1月12日食過佢哋嘅豆沙燒餅(嗰個食評係2008年1月15日刊登嘅呢篇https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E8%B1%86%E6%B2%99%E7%87%92%E9%A4%85%E9%87%8D%E5%87%BA%E6%B1%9F%E6%B9%96-e1873909),咁我老公都係啱食豆沙燒餅多啲
更多
噚日(4-9-2023 Mon)女同事PM客氣地送一個呢間嘅雙黃紅豆沙月俾我,
雙黃紅豆沙月
43 瀏覽
0 讚好
0 留言
佢話呢間最出名嘅係紅豆沙,係自己炒嘅.記得我喺Transformers買嘅月餅都有一件係呢隻,咁我可以將佢哋折即場做個比較喇.

咁我噚晚食完飯,就同老公切開呢個嚟食,
雙黃紅豆沙月
44 瀏覽
0 讚好
0 留言
切開睇,豆沙顏色好深,深到近乎黑色,似深夜,黃黃嘅蛋黃當然係明月.
雙黃紅豆沙月
52 瀏覽
0 讚好
0 留言
見到個蛋黃好夠油,食落,有唔太甜嘅紅豆味,亦好充足,老公話接受唔到豆沙配蛋黃咁食,不過我又覺得帶少少鹹味又幾ok.但當豆沙餡連埋呢種傳統月餅皮食,就覺得唔好食,不過好彩佢個皮薄,咁都係少少.

之後食Transformers嗰個,顏色亦都一樣,老公一食就話八仙呢個好食好多,因為Transformers嘅食到陳皮味.

翻查記錄,原來我喺2008年1月12日食過佢哋嘅豆沙燒餅(嗰個食評係2008年1月15日刊登嘅呢篇https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E8%B1%86%E6%B2%99%E7%87%92%E9%A4%85%E9%87%8D%E5%87%BA%E6%B1%9F%E6%B9%96-e1873909),咁我老公都係啱食豆沙燒餅多啲.

而上次食評已經係2008年3月10日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E9%A0%86%E4%BE%BF-e1886567,睇返呢篇食評,原來係同媽媽嚟,佢重好鍾意食佢嘅魚皮花生,媽媽,我好掛住你.
38 瀏覽
0 讚好
0 留言
38 瀏覽
0 讚好
0 留言
52 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2023-09-04
用餐途徑
外賣自取
用餐時段
其他
推介美食
雙黃紅豆沙月
雙黃紅豆沙月
雙黃紅豆沙月
等級2
24
0
2023-06-05 2300 瀏覽
昨日35度,深水埗買嘢外國返嚟嘅堅持要去八仙買鹹蛋酥差啲中暑都要堅持行10分鐘去買停止一試難忘$10.1隻鹹蛋酥,超級好味園隻鹹蛋$20.1隻皮蛋酥,聽聞好出名因為我唔食皮蛋,所以讚未試總括嚟講一試難忘,下次去深水埗都一定要買
更多
昨日35度,深水埗買嘢
外國返嚟嘅堅持要去八仙買鹹蛋酥
差啲中暑都要堅持行10分鐘去買
停止一試難忘
$10.1隻鹹蛋酥,超級好味園隻鹹蛋
$20.1隻皮蛋酥,聽聞好出名
因為我唔食皮蛋,所以讚未試
總括嚟講一試難忘,下次去深水埗都一定要買
$10
108 瀏覽
1 讚好
0 留言
107 瀏覽
0 讚好
0 留言
70 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2023-05-02 1862 瀏覽
八仙原隻皮蛋酥皮薄餡足,裏面是用流心子羗豆蓉包住原隻皮蛋,外面酥皮,用微波爐高中火2分鐘叮熱,此餅雖甜,但伴飲即磨咖啡剛剛好,還有,就是價格和質素都不錯,CP值甚高,每個售$20,比較其他知名品牌子的原隻皮蛋酥,毫不輸蝕,值得買回家品嚐!我喜歡吃五仁月,未知是否好吃,下次到店買個試試。
更多
八仙原隻皮蛋酥皮薄餡足,裏面是用流心子羗豆蓉包住原隻皮蛋,外面酥皮,用微波爐高中火2分鐘叮熱,此餅雖甜,但伴飲即磨咖啡剛剛好,還有,就是價格和質素都不錯,CP值甚高,每個售$20,比較其他知名品牌子的原隻皮蛋酥,毫不輸蝕,值得買回家品嚐!我喜歡吃五仁月,未知是否好吃,下次到店買個試試。
八仙餅店原隻皮蛋酥
$20
71 瀏覽
0 讚好
0 留言
81 瀏覽
0 讚好
0 留言
179 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
推介美食
八仙餅店原隻皮蛋酥
$ 20
等級4
108
0
2022-09-13 3013 瀏覽
屋企老人家最鍾意呢間老字號啲月餅每年必買五仁口味 人手製作 口味傳統 包裝懷舊 坊間越嚟越少見⭐️五仁咸肉月餅最懷舊傳統嘅月餅內餡材料有瓜粒 五仁等五仁包括 杏仁 瓜仁 芝麻 欖仁 合桃口感酥脆煙韌 帶少少鹹香 味道幾特別⭐️豬籠餅造型整到隻豬仔咁無餡 口感鬆脆偏實淨每年都會買黎應下節小朋友見到都開心總結💫無論包裝定味道都好懷舊而家月餅種類繁多 傳統月餅漸漸被淘汰實際上傳統月餅做法工序繁複好食嘅傳統月餅買少見少 都好值得支持
更多
屋企老人家最鍾意呢間老字號啲月餅
每年必買五仁口味 人手製作
口味傳統 包裝懷舊 坊間越嚟越少見
92 瀏覽
0 讚好
0 留言
85 瀏覽
0 讚好
0 留言
93 瀏覽
1 讚好
0 留言

⭐️五仁咸肉月餅
最懷舊傳統嘅月餅
內餡材料有瓜粒 五仁等
五仁包括 杏仁 瓜仁 芝麻 欖仁 合桃
口感酥脆煙韌 帶少少鹹香 味道幾特別
84 瀏覽
0 讚好
0 留言
75 瀏覽
0 讚好
0 留言
⭐️豬籠餅
造型整到隻豬仔咁
無餡 口感鬆脆偏實淨
每年都會買黎應下節
小朋友見到都開心


總結💫無論包裝定味道都好懷舊
而家月餅種類繁多 傳統月餅漸漸被淘汰
實際上傳統月餅做法工序繁複
好食嘅傳統月餅買少見少 都好值得支持
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
94
0
2022-08-24 3063 瀏覽
八仙餅家🥮就嚟到中秋節,見到大家都開始訂購緊月餅。🎑可能好多人都會覺得酒店嘅先高水準,趁颱風日就同大家介紹吓呢間老牌餅店啦。🏮佢原身係八仙大茶樓嘅唐餅部,可惜酒樓係1979年結業。🥲老闆希望保留唐餅,所以就繼續沿用八仙呢個名,傳承香港最原始嘅味道。🇭🇰如果你有上網睇過,就知香港傳統月餅排名入面前10一定會有佢。嗰日去買都見到一大堆人排晒長龍🥮今次試咗佢嘅雙黃蓮蓉月餅,整體來講唔錯,蓮蓉唔會過甜,唯獨是蛋黃如果再大啲會好啲。(咁就唔會有啲位食唔到蛋黃啦😂)我諗更多人食嘅係呢份歷史嘅情懷🥹佢仲有賣叉燒蠔豉酥,有張巨型嘅海報寫住呢個係「消失的味道」,大家去買月餅嗰陣可以順便去試埋😚📍G/F, 197 Nam Cheong Street, Sham Shui Po
更多
八仙餅家🥮

就嚟到中秋節,見到大家都開始訂購緊月餅。🎑可能好多人都會覺得酒店嘅先高水準,趁颱風日就同大家介紹吓呢間老牌餅店啦。🏮

佢原身係八仙大茶樓嘅唐餅部,可惜酒樓係1979年結業。🥲老闆希望保留唐餅,所以就繼續沿用八仙呢個名,傳承香港最原始嘅味道。🇭🇰

如果你有上網睇過,就知香港傳統月餅排名入面前10一定會有佢。嗰日去買都見到一大堆人排晒長龍🥮今次試咗佢嘅雙黃蓮蓉月餅,整體來講唔錯,蓮蓉唔會過甜,唯獨是蛋黃如果再大啲會好啲。(咁就唔會有啲位食唔到蛋黃啦😂)我諗更多人食嘅係呢份歷史嘅情懷🥹佢仲有賣叉燒蠔豉酥,有張巨型嘅海報寫住呢個係「消失的味道」,大家去買月餅嗰陣可以順便去試埋😚

📍G/F, 197 Nam Cheong Street, Sham Shui Po
87 瀏覽
0 讚好
0 留言
88 瀏覽
0 讚好
0 留言
96 瀏覽
0 讚好
0 留言
131 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • 雙黃蓮蓉月餅
等級4
206
0
2022-08-11 3019 瀏覽
經過老餅店之前食過,感覺一般不過今次見到剛出爐大老婆餅有D吸引大老婆餅 $10溫度已經係室溫皮好薄,好快就食到入面甜甜地ok既結: 相對其他餅我推介 大老婆餅👍🏻👏🏻不過$10一個有D貴🥴# 大老婆餅#八仙餅家
更多
經過老餅店
之前食過,感覺一般
不過今次見到剛出爐大老婆餅有D吸引

大老婆餅 $10
溫度已經係室溫
皮好薄,好快就食到入面
甜甜地ok既

結: 相對其他餅
我推介 大老婆餅👍🏻👏🏻
不過$10一個有D貴🥴

# 大老婆餅
#八仙餅家
大老婆餅
$10
105 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
大老婆餅
$ 10
等級2
28
0
2022-05-11 4183 瀏覽
今日去深水埗,路過南昌街見到一間傳統餅店“八仙餅家”,有賣林林總總多款餅食,包括蛋王酥、皮蛋酥、核桃酥、唐餅(紅綾、黃綾等)、老婆餅、雞仔餅、水泡餅、脆花生 ..........我買咗媽媽喜愛嘅皮蛋酥($20)&核桃酥($15),撘車返到屋企,皮蛋酥還是暖的,切開見原隻皮蛋,好濃嘅皮蛋味。核桃酥非常香脆,好大塊,直徑超過5吋。下次去深水埗要再買其他款式試吓。😋😋之後問自細在深水埗住的朋友,佢話細細過已經响八仙餅家買餅食,即係已經有幾十年歷史了。😬
更多
今日去深水埗,路過南昌街見到一間傳統餅店“八仙餅家”,有賣林林總總多款餅食,包括蛋王酥、皮蛋酥、核桃酥、唐餅(紅綾、黃綾等)、老婆餅、雞仔餅、水泡餅、脆花生 ..........
我買咗媽媽喜愛嘅皮蛋酥($20)&核桃酥($15),撘車返到屋企,皮蛋酥還是暖的,切開見原隻皮蛋,好濃嘅皮蛋味。核桃酥非常香脆,好大塊,直徑超過5吋。下次去深水埗要再買其他款式試吓。😋😋
之後問自細在深水埗住的朋友,佢話細細過已經响八仙餅家買餅食,即係已經有幾十年歷史了。😬
169 瀏覽
1 讚好
0 留言
皮蛋酥
$20
152 瀏覽
0 讚好
0 留言
皮蛋酥
$20
142 瀏覽
0 讚好
0 留言
核桃酥
$15
118 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-05-08
用餐途徑
外賣自取
等級4
149
0
2022-05-06 2263 瀏覽
今日去咗深水埗區見客,行過嘅時候見到有一間小食店,我俾佢上面嘅合桃酥吸引住,大大塊!同埋成間店都好香!所以就買咗幾塊同同事一齊分享!呢一度嘅合桃酥真係好好食,而且佢嘅口感係好香脆,係非常之傳統嘅餅家,甜度適中!用來做下午茶真係一流!
更多
今日去咗深水埗區見客,行過嘅時候見到有一間小食店,我俾佢上面嘅合桃酥吸引住,大大塊!同埋成間店都好香!所以就買咗幾塊同同事一齊分享!

呢一度嘅合桃酥真係好好食,而且佢嘅口感係好香脆,係非常之傳統嘅餅家,甜度適中!用來做下午茶真係一流!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級4
2022-04-12 1772 瀏覽
🇭🇰 八仙餅家·因為我哋嗰日上晝有嘢做 得少少時間就決定搵呢條喺市區出發嘅行山路線😎佢成條路都好易行 尤其係前半段石梨貝水塘嗰度全部都係平路 所以勁多人一家大細咁樣黎 我諗我一日係見到曬我2022年見過嘅所有小朋友嘅總和🤣🤣·大合桃酥$15之後呢間係我哋去巴士站途中見到既 見佢超多人排隊 所以都買左一樣當小食食😎佢塊合桃酥真係超大塊 係大塊過我個手板 佢個口感唔錯既 好脆 不過佢係比較傳統啲嗰種餅家嚟嘅 調味偏甜少少 而且佢真係太大塊啦 我地最後食咗兩三日先食得曬🤣·📍深水埗南昌街197號地下·#rbyeat #rby好去處#rby港式#rby深水埗
更多
🇭🇰 八仙餅家
·
因為我哋嗰日上晝有嘢做 得少少時間就決定搵呢條喺市區出發嘅行山路線😎佢成條路都好易行 尤其係前半段石梨貝水塘嗰度全部都係平路 所以勁多人一家大細咁樣黎 我諗我一日係見到曬我2022年見過嘅所有小朋友嘅總和🤣🤣
·
大合桃酥$15
大合桃酥
$15
134 瀏覽
0 讚好
0 留言

之後呢間係我哋去巴士站途中見到既 見佢超多人排隊 所以都買左一樣當小食食😎佢塊合桃酥真係超大塊 係大塊過我個手板 佢個口感唔錯既 好脆 不過佢係比較傳統啲嗰種餅家嚟嘅 調味偏甜少少 而且佢真係太大塊啦 我地最後食咗兩三日先食得曬🤣
·
📍深水埗南昌街197號地下
·
#rbyeat #rby好去處
#rby港式
#rby深水埗
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
等候時間
2 分鐘 (堂食)
人均消費
$15
等級4
119
1
2022-03-05 1488 瀏覽
I was lucky enough to get my hands on the popular 芋蝦 (fried shredded taro snack) this CNY. Had to fight with shouting c9 for them. Handed them out as gifts and received great feedbacks from friends and family. The taro shreds were crispy, thin and not greasy. The frying oil tasted was fresh 無油益味. It’s $100/pack this year. I would definitely choose 芋蝦 over 角仔 the coming year.
更多
I was lucky enough to get my hands on the popular 芋蝦 (fried shredded taro snack) this CNY. Had to fight with shouting c9 for them. Handed them out as gifts and received great feedbacks from friends and family. The taro shreds were crispy, thin and not greasy. The frying oil tasted was fresh 無油益味. It’s $100/pack this year. I would definitely choose 芋蝦 over 角仔 the coming year.


芋蝦
$100
131 瀏覽
0 讚好
0 留言

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-02-01
等候時間
10 分鐘 (外賣自取)
用餐時段
下午茶
推介美食
芋蝦
$ 100
等級4
2022-02-07 1606 瀏覽
又係一間非常老字號的餅家,機乎每次經過都係咁多人,可以經營到咁多年而圪立不倒,一定有個人之處的特色,呢度有好多古老嘅糕點和包點,幾乎有乜嘢節日嘅食品佢都有齊,每逢有什麼節日你來到這裏,一定可以找到你想要的節日食物👍———————-新年期間除咗年糕、蘿蔔糕之外,又諗起好想食芋絲,新年就會諗起這個食物,所以就買了來吃,這個芋絲很香,而且很脆口,味道亦都適中,啱晒我呢個愛紅酒🍷又愛美食,又可以用來佐酒,一邊品嚐紅酒🍷一邊小吃,這就是人生😊🥳—————————芋絲配紅酒🍷⋯人生更享受😎其實開心🥳簡…單就在你身邊..。食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶————————-
更多
又係一間非常老字號的餅家,機乎每次經過都係咁多人,可以經營到咁多年而圪立不倒,一定有個人之處的特色,呢度有好多古老嘅糕點和包點,幾乎有乜嘢節日嘅食品佢都有齊,每逢有什麼節日你來到這裏,一定可以找到你想要的節日食物👍
72 瀏覽
0 讚好
0 留言
59 瀏覽
0 讚好
0 留言

———————-
新年期間除咗年糕、蘿蔔糕之外,又諗起好想食芋絲,新年就會諗起這個食物,所以就買了來吃,這個芋絲很香,而且很脆口,味道亦都適中,啱晒我呢個愛紅酒🍷又愛美食,又可以用來佐酒,一邊品嚐紅酒🍷一邊小吃,這就是人生😊🥳
107 瀏覽
0 讚好
0 留言
79 瀏覽
1 讚好
0 留言

—————————
芋絲配紅酒🍷⋯人生更享受😎
其實開心🥳簡…單就在你身邊..。
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
67
0
經過這間舊式餅店, 門面雖然唔係好大,但都很多人幫襯,媽媽好耐冇食過它的雞仔餅。所以買了半斤 $ 45 , 仍然保持水準。有南乳香味,包裝雖然簡約,袋口可封口重用不錯。每粒都算大,也不算油膩,半斤也不是很多。下次試皮蛋酥。
更多
經過這間舊式餅店, 門面雖然唔係好大,但都很多人幫襯,媽媽好耐冇食過它的雞仔餅。所以買了半斤 $ 45 , 仍然保持水準。有南乳香味,包裝雖然簡約,袋口可封口重用不錯。
71 瀏覽
0 讚好
0 留言

每粒都算大,也不算油膩,半斤也不是很多。
下次試皮蛋酥。
84 瀏覽
1 讚好
0 留言

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
等級4
350
0
2021-09-20 1995 瀏覽
#月餅系列 第二個就要介紹返傳統餅家嘅月餅🥮八仙餅家係一間老牌餅店,平時都會買到啲懷舊啲嘅產品今次買咗佢哋嘅🔶雙黃白蓮蓉月餅 $65因為係人手製作冇關係,所以月餅外型上會有參差😂佢哋嘅餅皮比較軟腍,白蓮蓉尚算順滑且唔太甜👍🏻鹹蛋黃就略嫌遜色,唔知係咪因為今年天氣麻麻哋而有影響…同埋因為係中秋節嘅關係,佢哋平時買開嘅皮蛋酥、蛋黃酥等等都暫時冇得賣🥲———————————————————————🍴八仙餅家 (深水埗)📍深水埗南昌街197號地下———————————————————————
更多
#月餅系列

第二個就要介紹返傳統餅家嘅月餅🥮

八仙餅家係一間老牌餅店,平時都會買到啲懷舊啲嘅產品

今次買咗佢哋嘅🔶雙黃白蓮蓉月餅 $65
因為係人手製作冇關係,所以月餅外型上會有參差😂

佢哋嘅餅皮比較軟腍,白蓮蓉尚算順滑且唔太甜👍🏻鹹蛋黃就略嫌遜色,唔知係咪因為今年天氣麻麻哋而有影響…

同埋因為係中秋節嘅關係,佢哋平時買開嘅皮蛋酥、蛋黃酥等等都暫時冇得賣🥲

———————————————————————
🍴八仙餅家 (深水埗)
📍深水埗南昌街197號地下
———————————————————————
54 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
9
0
2021-09-02 2425 瀏覽
深水埗嘅老店,都係傳統製法,唔係工廠式生產,就係咁先有味道位於南昌街同元州街交界,好容易搵皮蛋係新鮮嘅,唔係其他大量生產嗰啲皮蛋咁硬,中間嘅餡料亦都非常軟滑依家呢種傳統做法已經非常少有,所以應該要多多支持,好讓佢可以繼續做落去,將呢啲民間小食傳承下去
更多
深水埗嘅老店,都係傳統製法,唔係工廠式生產,就係咁先有味道

82 瀏覽
0 讚好
0 留言

位於南昌街同元州街交界,好容易搵

皮蛋酥
131 瀏覽
2 讚好
0 留言

皮蛋係新鮮嘅,唔係其他大量生產嗰啲皮蛋咁硬,中間嘅餡料亦都非常軟滑

依家呢種傳統做法已經非常少有,所以應該要多多支持,好讓佢可以繼續做落去,將呢啲民間小食傳承下去
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
推介美食
皮蛋酥