81
9
11
等級2
10
0
本身冇諗住食辣野,但經過呢間巴蜀烤全魚餐廳時完成比佢吸引住走唔到,拉住男朋友入去食🤩我哋2個人嗌左一條香麻辣烤全魚,食落都幾惹味唔差,但味道淡左少少,同埋服務態度唔係太好,上菜慢
更多
本身冇諗住食辣野,但經過呢間巴蜀烤全魚餐廳時完成比佢吸引住走唔到,拉住男朋友入去食🤩我哋2個人嗌左一條香麻辣烤全魚,食落都幾惹味唔差,但味道淡左少少,同埋服務態度唔係太好,上菜慢
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2021-07-05 0 瀏覽
其他野食好普通,丁丁烤魚,一品雞煲仲好食過佢,佢嗰碟炸子雞真係離晒大浦,炸子雞無雞,成碟辣椒上,d肉得一隻雞翼嘅份量,仲要骨多個肉,細細鼻屎咁細粒,價值$78,好過份,同d員工反映,仲要扯貓尾,大家就算去食都好都唔好嗌炸子雞,真係會O左咀
更多
其他野食好普通,丁丁烤魚,一品雞煲仲好食過佢,佢嗰碟炸子雞真係離晒大浦,炸子雞無雞,成碟辣椒上,d肉得一隻雞翼嘅份量,仲要骨多個肉,細細鼻屎咁細粒,價值$78,好過份,同d員工反映,仲要扯貓尾,大家就算去食都好都唔好嗌炸子雞,真係會O左咀

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級3
80
0
2021-02-27 768 瀏覽
試左附近好幾間烤魚味道都唔錯 今次見呢間咁多人就入去試下因為朋友唔食辣所以叫左個酸菜烤魚 都幾大條而且點肉質幾好 最差係個湯底 喂大佬無味既 無酸菜味好淡另外個魚皮都ok唔差 其他火鍋料份量好少 食曬都唔飽😅最好食係佢個燒鱔!真係超好食
更多
試左附近好幾間烤魚味道都唔錯 今次見呢間咁多人就入去試下
因為朋友唔食辣所以叫左個酸菜烤魚 都幾大條而且點肉質幾好 最差係個湯底 喂大佬無味既 無酸菜味好淡
另外個魚皮都ok唔差 其他火鍋料份量好少 食曬都唔飽😅
最好食係佢個燒鱔!真係超好食
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
110
0
2020-12-19 541 瀏覽
叫左個鮑魚雞煲。味道正正常常....咪普普通唔係太辣太咸既雞煲lol..先唔講其實本人係咁食雞腳,但係我哋叫半份雞煲,你都唔洗比4隻雞腳我呀嘛🙄🙄🙄🙄🙄?!........再叫左幾款配料,最好食係薯粉,吸晒啲味👍👍佢地啲飲品都唔平...樣樣都幾十蚊(又唔係太特別好飲),位置又迫到爆炸埋單$5xx⋯⋯心諗:點解我唔去大鴻輝果啲任飲任食,坐得又舒服
更多
叫左個鮑魚雞煲。味道正正常常....咪普普通唔係太辣太咸既雞煲lol..先唔講其實本人係咁食雞腳,但係我哋叫半份雞煲,你都唔洗比4隻雞腳我呀嘛🙄🙄🙄🙄🙄?!........
再叫左幾款配料,最好食係薯粉,吸晒啲味👍👍佢地啲飲品都唔平...樣樣都幾十蚊(又唔係太特別好飲),位置又迫到爆炸
埋單$5xx⋯⋯心諗:點解我唔去大鴻輝果啲任飲任食,坐得又舒服
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
275
0
2020-12-07 450 瀏覽
行完一日山諗住食返條熱辣辣的烤魚醫肚,於是我地兩個人就試左呢間主打烤魚既舖頭,點知食完有啲失望。香辣烤多寶魚 $288烤平價鯇魚價錢唔平,都要二百幾蚊一條,所以我地諗住加多少少錢試下平時比較少食的多寶魚。等左陣條魚上枱啦,就咁望落好似好大份咁,但實質只喺辣椒同芫荽多,完全無其他配菜,感覺有啲孤寒。湯底惹味但偏咸,好在魚肉都算滑同無發霉,不過不失。單點配菜最令人失望,盛惠$30一份的娃娃菜份量好少,一棵菜切開幾份就當做一碟。$20一份的薯粉也不夠一人份量。
更多
行完一日山諗住食返條熱辣辣的烤魚醫肚,於是我地兩個人就試左呢間主打烤魚既舖頭,點知食完有啲失望。

香辣烤多寶魚 $288
烤平價鯇魚價錢唔平,都要二百幾蚊一條,所以我地諗住加多少少錢試下平時比較少食的多寶魚。等左陣條魚上枱啦,就咁望落好似好大份咁,但實質只喺辣椒同芫荽多,完全無其他配菜,感覺有啲孤寒。湯底惹味但偏咸,好在魚肉都算滑同無發霉,不過不失。
28 瀏覽
0 讚好
0 留言

單點配菜最令人失望,盛惠$30一份的娃娃菜份量好少,一棵菜切開幾份就當做一碟。$20一份的薯粉也不夠一人份量。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
74
0
2020-11-28 337 瀏覽
今日同老公一齊出街搵嘢食,見到呢一間舖頭好有食內地嘢嘅風味。而我哋都好耐冇食呢一啲川味魚。所以就入去食。一入去我哋自己搵位坐低,其實間舖頭冇乜招呼,員工嘅態度亦都麻麻地唔係話好想幫你。餐牌上面有嘢想問嘅時候又好似唔係好想答我哋😑呢間舖頭嘅衛生情況好差,俾我哋嘅餐具十分之污糟。好似冇洗過咁。🤢最後我哋叫咗個泡椒鉗魚 ,另外加咗一碟響鈴同埋炸魚皮,同埋叫咗一壺自家製蘋果茶。食物嘅味道水準都係非常一般。響鈴超級大陣油益味。食到個口都臭埋🤮總結我哋唔會再去幫襯😪👎🏻
更多
今日同老公一齊出街搵嘢食,見到呢一間舖頭好有食內地嘢嘅風味。而我哋都好耐冇食呢一啲川味魚。所以就入去食。

一入去我哋自己搵位坐低,其實間舖頭冇乜招呼,員工嘅態度亦都麻麻地唔係話好想幫你。餐牌上面有嘢想問嘅時候又好似唔係好想答我哋😑

呢間舖頭嘅衛生情況好差,俾我哋嘅餐具十分之污糟。好似冇洗過咁。🤢

最後我哋叫咗個泡椒鉗魚 ,另外加咗一碟響鈴同埋炸魚皮,同埋叫咗一壺自家製蘋果茶。
46 瀏覽
0 讚好
0 留言


食物嘅味道水準都係非常一般。
響鈴超級大陣油益味。食到個口都臭埋🤮

總結我哋唔會再去幫襯😪👎🏻
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-11-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$200 (晚餐)
等級1
1
0
2020-09-23 621 瀏覽
因为太耐无吃烤鱼,今日经过就想试下,结果吃到一肚气!! 一坐低,店员就递过一份餐牌。OK, 然后就点菜啦,因店面得二个店员,所以叫了几次落单才有人写单。落单后店员上餐具,有D油光,碗内仲有哒渍,心里打个突,己经有小小预感,然后就叫她换个碗。因为一个人,点的烤鱼细边,上得尚算快。吃烤鱼无配菜感觉少咗D嘢,又加一份配菜,可乐同白饭。味道不过不失,解解馋还可以。因配菜有D慢,我又催下店员。可能她见我点得奇怪,就问另一位同事:“她不是套餐咩?”。厨房一位细声答:“唔是,散点嘅。价格都差不多。”因为我坐得靠近厨房,所以唔小心听到。当场心里打个突! 后来邻台来客,一样递餐牌点菜。但佢哋应该是熟客,就问:套餐牌呢?拿过来~。我心入边即刻知道店员出蛊惑了,中招了!!等邻台点完,我叫她:“拿套餐牌比我看下。”看完即时明白了!!我散点嘅比套餐贵了五六十蚊!仲要少个小食同杯嘢饮,顿时感觉受到欺骗!呢种欺生的销售手法太低劣了!!! 心里一肚气,都无心情吃了!埋单时忍不住投诉!刀光剑影一轮,店家最终收套餐钱再另加份配菜钱!钱收贵了,嘢吃少了,仲要一
更多
因为太耐无吃烤鱼,今日经过就想试下,结果吃到一肚气!!
一坐低,店员就递过一份餐牌。OK, 然后就点菜啦,因店面得二个店员,所以叫了几次落单才有人写单。落单后店员上餐具,有D油光,碗内仲有哒渍,心里打个突,己经有小小预感,然后就叫她换个碗。因为一个人,点的烤鱼细边,上得尚算快。吃烤鱼无配菜感觉少咗D嘢,又加一份配菜,可乐同白饭。味道不过不失,解解馋还可以。因配菜有D慢,我又催下店员。可能她见我点得奇怪,就问另一位同事:“她不是套餐咩?”。厨房一位细声答:“唔是,散点嘅。价格都差不多。”因为我坐得靠近厨房,所以唔小心听到。当场心里打个突!
后来邻台来客,一样递餐牌点菜。但佢哋应该是熟客,就问:套餐牌呢?拿过来~。我心入边即刻知道店员出蛊惑了,中招了!!等邻台点完,我叫她:“拿套餐牌比我看下。”看完即时明白了!!我散点嘅比套餐贵了五六十蚊!仲要少个小食同杯嘢饮,顿时感觉受到欺骗!呢种欺生的销售手法太低劣了!!!
心里一肚气,都无心情吃了!埋单时忍不住投诉!刀光剑影一轮,店家最终收套餐钱再另加份配菜钱!钱收贵了,嘢吃少了,仲要一肚气!!呢间店绝对无下次!!已向消委会投诉!!大家都作个警惕!
255 瀏覽
0 讚好
0 留言
196 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-09-22
等候時間
1 分鐘 (堂食)
等級1
2
0
2020-06-07 743 瀏覽
點外賣條魚半生未熟,樓面同我講佢地嘅外賣全部都係唔熟嘅 大家唔好叫外賣!態度極差!仲要同我講要用屋企鍋再煮一煮,唔熟是佢哋鋪頭特色。我叫得外賣就係唔想係屋企煮啦。0分!
更多
點外賣條魚半生未熟,樓面同我講佢地嘅外賣全部都係唔熟嘅 大家唔好叫外賣!態度極差!仲要同我講要用屋企鍋再煮一煮,唔熟是佢哋鋪頭特色。我叫得外賣就係唔想係屋企煮啦。0分!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
外賣自取
等級3
70
0
2020-01-29 1093 瀏覽
今晚同老婆二人世界,每次都必食呢個酸菜烏頭,魚質鮮甜又嫩滑,骨亦唔多,每次諗起都會不自覺咁流口水。好鐘意嗰種複雜嘅調味,入口又甜、酸、辣、香等等嘅味道,真係齒頰留香👍🏼
更多
今晚同老婆二人世界,每次都必食呢個酸菜烏頭,魚質鮮甜又嫩滑,骨亦唔多,每次諗起都會不自覺咁流口水。好鐘意嗰種複雜嘅調味,入口又甜、酸、辣、香等等嘅味道,真係齒頰留香👍🏼
96 瀏覽
0 讚好
0 留言
329 瀏覽
3 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
2
0
2019-12-05 947 瀏覽
昨晚天寒地凍,一家人行過冧住食酸菜魚。人客唔算多等咗好耐先上菜,條酸菜魚一上來”梅”到好似浸咗一晚咁,啲肉全散,激鹹,酸菜冇味。冧住加棵菜,成三十蚊,得四五塊葉。真係冇下次。
更多
昨晚天寒地凍,一家人行過冧住食酸菜魚。人客唔算多等咗好耐先上菜,條酸菜魚一上來”梅”到好似浸咗一晚咁,啲肉全散,激鹹,酸菜冇味。冧住加棵菜,成三十蚊,得四五塊葉。真係冇下次。
99 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
18
0
2019-10-10 1219 瀏覽
之前一直都係深圳食烤魚,因為覺得香港烤魚唔夠正宗。係荃灣終於搵到間全港正宗烤魚!雖然叫了小麻辣,但味道係好夠。魚肉新鮮,辣味有層次,配料新鮮!以後食烤魚唔洗北上啦
更多
之前一直都係深圳食烤魚,因為覺得香港烤魚唔夠正宗。係荃灣終於搵到間全港正宗烤魚!雖然叫了小麻辣,但味道係好夠。魚肉新鮮,辣味有層次,配料新鮮!
以後食烤魚唔洗北上啦
56 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
242
0
2019-09-14 891 瀏覽
陰公豬好失望。點了酸菜魚(鯇魚細邊)。魚非常不新鮮,有一陣陣氣味和雪味。魚煎得過火。湯底只是重香料水, 香料(籽)然同重胡椒,只有咸味。幸好,點了两串燒烤,正常味,但冷冷的。一個人serve整個樓上(閣樓)的客人,上上落落。很多時,叫天不應。
更多
陰公豬
好失望。點了酸菜魚(鯇魚細邊)。
魚非常不新鮮,有一陣陣氣味和雪味。魚煎得過火。
湯底只是重香料水, 香料(籽)然同重胡椒,只有咸味。幸好,點了两串燒烤,正常味,但冷冷的。

一個人serve整個樓上(閣樓)的客人,上上落落。很多時,叫天不應。
33 瀏覽
0 讚好
0 留言
52 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
7
0
係荃灣開左勁耐既酸菜魚終於都去左試,食完魚可以再叫配料!今次試左個酸菜海鱸魚,係魚好大條!啲肉好實、同埋無咩骨,都幾好味。我地叫左酸菜小辣,岩岩食個時無咩辣味,叫佢額外比啲辣椒黎😂😂點知食食下愈滾愈辣,好過癮呀!之後配菜叫左涼拌金菇個味幾正,有少少似口水雞個汁!其實就唔算話好抵食,但間唔中食一次都ok,雖然間店細左小小,但坐都坐得算舒服!但如果多人黎食就最好 book位啦~~咁就確保一定有位😃😃
更多
係荃灣開左勁耐既酸菜魚終於都去左試,食完魚可以再叫配料!今次試左個酸菜海鱸魚,係魚好大條!啲肉好實、同埋無咩骨,都幾好味。
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
我地叫左酸菜小辣,岩岩食個時無咩辣味,叫佢額外比啲辣椒黎😂😂點知食食下愈滾愈辣,好過癮呀!
20 瀏覽
0 讚好
0 留言
之後配菜叫左涼拌金菇個味幾正,有少少似口水雞個汁!
其實就唔算話好抵食,但間唔中食一次都ok,雖然間店細左小小,但坐都坐得算舒服!但如果多人黎食就最好 book位啦~~咁就確保一定有位😃😃
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
45
0
2019-07-13 967 瀏覽
星期五晚book 了2位食惹味烤魚,店鋪細細環境尚算舒適,點餐點了惹味“椒刴鯇魚~大邊”、“薯粉”、“花甲”、“豬紅”、“涼拌鮮魚皮”2個人怕點原條魚食唔晒,點了大邊的魚,魚嚟到好大條,濃濃的香辣味已令人食慾大振,魚新鮮一點也不腥,魚湯辣湯底有魚的鮮甜味,辣味不太辣亦沒蓋過魚湯鮮味,香辣魚湯反而突顯魚的鮮味,是一絕配。除魚外再用魚湯底滾上薯粉、花甲、豬紅味道很不錯, 薯粉吸收了辣魚湯的精華好味無窮,花甲新鮮鮮甜,配上辣湯食完一粒又粒令人食唔停口👍👍豬紅滑而爽口,沒有豬腥味,質感新鮮,可口好味!涼拌鮮魚皮美味極品,入口彈牙,配上薑葱花生,伴上生熟油,既不腥又可口,令人食指大動,食完一口又一口,值得推介雖然只點了大邊魚,已感飽肚,食埋其它配菜,滿足又飽肚的一餐 店員亦好有禮貌細心,常會主動走來幫忙加湯,值得一讚 👍👍值得下次再光顧
更多
星期五晚book 了2位食惹味烤魚,店鋪細細環境尚算舒適,點餐點了惹味“椒刴鯇魚~大邊”、“薯粉”、“花甲”、“豬紅”、“涼拌鮮魚皮”


30 瀏覽
0 讚好
0 留言



2個人怕點原條魚食唔晒,點了大邊的魚,魚嚟到好大條,濃濃的香辣味已令人食慾大振,魚新鮮一點也不腥,魚湯辣湯底有魚的鮮甜味,辣味不太辣亦沒蓋過魚湯鮮味,香辣魚湯反而突顯魚的鮮味,是一絕配。


花甲
16 瀏覽
0 讚好
0 留言



15 瀏覽
0 讚好
0 留言



13 瀏覽
0 讚好
0 留言



豬紅
9 瀏覽
0 讚好
0 留言



薯粉
13 瀏覽
0 讚好
0 留言



除魚外再用魚湯底滾上薯粉、花甲、豬紅味道很不錯, 薯粉吸收了辣魚湯的精華好味無窮,花甲新鮮鮮甜,配上辣湯食完一粒又粒令人食唔停口👍👍豬紅滑而爽口,沒有豬腥味,質感新鮮,可口好味!


鮮魚皮
9 瀏覽
0 讚好
0 留言


7 瀏覽
0 讚好
0 留言



涼拌鮮魚皮美味極品,入口彈牙,配上薑葱花生,伴上生熟油,既不腥又可口,令人食指大動,食完一口又一口,值得推介


雖然只點了大邊魚,已感飽肚,食埋其它配菜,滿足又飽肚的一餐


店員亦好有禮貌細心,常會主動走來幫忙加湯,值得一讚 👍👍

值得下次再光顧
辣刴院魚(大邊)
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-06-28
用餐途徑
堂食
人均消費
$200
推介美食
花甲
豬紅
薯粉
鮮魚皮
辣刴院魚(大邊)
  • 涼拌魚皮
  • 香辣味烤魚
等級4
884
0
2019-07-10 618 瀏覽
這天朋友相約於荃灣吃飯,這次我安排了一同前往吃烤魚,全因為我想念於深圳吃烤魚的味道,朋友之前已經嚟過,充滿內地的感覺,重口味的感覺, 聽到他這樣說,使我更加期待。食物方面,當然點選的就是香辣味烤魚,辣度方面,更可選擇自己喜愛的。 我最欣賞的就是他和內地吃的時候一樣,也是一個爐端上,完全可以保持食物的溫度,又不會把食物烹調過度,另外,鮮魚方面,鮮嫩可口,配合烤魚獨有醬汁,真是充滿風味。沒空回內地,而想吃烤魚的朋友,又多了一個新選擇。
更多
這天朋友相約於荃灣吃飯,這次我安排了一同前往吃烤魚,全因為我想念於深圳吃烤魚的味道,朋友之前已經嚟過,充滿內地的感覺,重口味的感覺, 聽到他這樣說,使我更加期待。
38 瀏覽
0 讚好
0 留言


20 瀏覽
0 讚好
0 留言


17 瀏覽
0 讚好
0 留言


43 瀏覽
0 讚好
0 留言


17 瀏覽
0 讚好
0 留言


食物方面,當然點選的就是香辣味烤魚,辣度方面,更可選擇自己喜愛的。 我最欣賞的就是他和內地吃的時候一樣,也是一個爐端上,完全可以保持食物的溫度,又不會把食物烹調過度,另外,鮮魚方面,鮮嫩可口,配合烤魚獨有醬汁,真是充滿風味。
23 瀏覽
0 讚好
0 留言


沒空回內地,而想吃烤魚的朋友,又多了一個新選擇。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食