2021-06-29 744 瀏覽
睇到YouTube channel介紹同埋網絡上對位於西九龍中心美食廣場嘅全日雞實驗所好評不絕,一於去試下係咪真係咁好食全日雞實驗所嘅重點出品就係溫泉海南雞,既然淨係賣一味 水準應該好穩定,所以我都有好高期望餐廳位於8樓美食廣場最後一行位置,未見到招牌已經被等緊你攞餐嘅人群吸引住,心諗 係咪真係咁多人食呀?全場都無人等,唯獨佢一間迫滿曬人,人氣認真犀利!去到店門掛住籌號已派完,心諗 食飯都要攞籌 仲要中午12點幾已經派完?係咪咁誇張?再問一問原來每日有限額嘅,除左攞籌,仲有少量可以即場買嘅,不過就要等,心諗既然黎到就等下由買餐去攞餐差唔多要一個鐘頭,熱辣辣油飯配油令令溫泉雞終於都上枱啦!急不及待食一啖飯,入口感覺啲飯濕左少少 但香味十足!再試試舊雞,入口有啲雪味,入口溫度適中 真係好似浸完溫泉嘅溫度咁,雞肉都好嫩滑,食埋雞皮都一啲都唔膩套餐仲包埋湯,烏龍茶同醬油見到店外貼住7月初全日雞會暫時告別,唔知會搬去邊同埋有咩新搞作呢?期待!

套餐仲包埋湯,烏龍茶同醬油

溫泉海南雞飯
溫泉海南雞飯
網上海南雞飯關注群組🐓投票E間餐廳第一,仲又抵又好味😋,聽講佢地來緊就會「暫別」,所以趁今日來試吓先🤦‍♀️👉 全日溫泉海南雞飯套餐講起海南雞飯🐓最精華部分當然係個飯啦,整體不但帶有雞油鹹香🤤,仲好似有預先炒過,飯乾身粒粒分明,同坊間食到的好唔同👍🏻裡面仲加埋香料同鴨皮增添風味tim,真係落足心機❤️雞肉部分🐓俾左滑滑雞髀🍗我,聽講係店主自家設計的機器⚙️,肉質煮得啱啱好超級嫩滑😍不過男仔食就可能會有d唔夠喉啦😂🙈跟餐仲會配埋自家製泰式酸甜辣醬🍯、濃郁甜醬油、同幼滑蒜蓉醬🧄,任你點點就點點😆;仲有凍泡烏龍茶🍵 同椰子雞湯,加加埋埋都係$48,真係抵到爛😎

👉 全日溫泉海南雞飯套餐
正午十二時來到,已經滿籌不能購買,門外客人以錄音機形式廣播「要十點來排隊呀」。中年女士向店員求情說,自己由香港遠道過海前來支持,可否通融,也問為何不做更多雞隻售賣。美麗店員忙碌地答道:「地方淺窄呀!」更傷心是門面張貼告示「七月二日最後一日營業」,看來無望嚐到溫泉雞了。

自己本身住港島 不過好鍾意食海南雞 睇完網上個訪問就已經好想去試 嗰日係星期六下晝2點幾 相對上呢間鋪頭係比起隔離嗰d都乾淨企理好多 見到無人排都有d奇怪架啦原來門口貼左5點半先再開 門口有職員執緊野都見keep住有人行過去問 原來要攞籌先有得比你買 仲要第一輪係12點左右第二輪已經係5點半真係無諗過foodcourt都要排隊攞籌先有得食最後勁失望食左其他
真係無諗過foodcourt都要排隊攞籌先有得食
最後勁失望食左其他
2021-06-09 634 瀏覽
我5點到,已經早30mins都排左20人,排隊要再安排好d, 同埋排隊位好焗好熱,而家排咁密集都唔太好,同埋限量100個,每人限買4個要寫清楚,總括顧客體驗不太好
2021-06-09
60 分鐘 (堂食)
2021-05-30 4431 瀏覽
#深水埗 近來愛上水晶🔮, 同表妹返學前到 #西九龍中心 買水晶🔮, 順便食個早飯先返學👩‍🏫! 原來西九龍中心 Food Court 好多嘢食🤤🤤, 行咗好耐都未行晒成個 Food Court, 最後見到一間店接受緊雜誌/電視台訪問...咁就呢間啦! 💃💃.👂偷聽到店主介紹, 佢哋自家設計機器控制雞肉嘅調時間及溫度, 令雞胸都保持嫩滑 (啱晒我😌😌) !👧同表妹各來一客 "全日溫泉海南雞飯套餐💃" $48, 套餐包括🥣湯 (無味精), 🍵冷泡烏龍茶, 🥒醬油小黃瓜, 🍚香飯! 問問店主雞🐥仲有咩特別, 店主表示因為佢哋係利用機器烹調, 所以雞會保留原有雞味及雞味不會流失, 肉質仲特別嫩滑👍! 而醬料都係由店主自家製, 仲叫我哋要認真品嚐! 🤤老實講, 雞肉真係幾滑, 連雞胸都滑, 雞味都重! 🧂濃濃的豉油甜甜的, 🤔薑蓉出奇地幼細, 原來用破壁機打😯...我唔喜點辣醬, 不過表妹話好味🤤, 原來係混咗蘋果醋, 啊😱, 唔怪得個味咁特別啦! 😎下次經過開可以買返去比媽咪試下!

😎下次經過開可以買返去比媽咪試下!

2021-05-26 1152 瀏覽
🐣all day... CHICKEN🐥今次來到西九龍中心來到8樓food court先發現原來我一直忽略咗呢個hidden gem🙈原來呢度有咁多美食㗎~~今次揀咗呢間全日雞實驗室主打用機器以升降機控制烹調嘅過程 令到雞肉好似浸溫泉咁樣 變得柔嫩又滑(^ω^)無論係雞胸定係雞髀肉~都保存住濃濃嘅雞味 三色醬汁亦都係有餐廳親自調配 我最鍾意就係佢哋個豉油老抽 以秘製湯包加埋焦糖製成 如果佢哋有另外售賣就好啦🤪個薑蓉都係經過破壁過程製成 辣椒汁仲經過四日嘅發酵 混合蘋果醋整到㗎🤤做得咁仔細咁講究難怪咁多人嚟食啦♪(´ε` )📍all day chicken lab @alldaychicken.hk 深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場8F37號舖#hkfood #hkfoodie #西九龍中心 #全日雞實驗所

🐣all day... CHICKEN🐥

今次來到西九龍中心
來到8樓food court
先發現原來我一直忽略咗呢個hidden gem🙈
原來呢度有咁多美食㗎~~
今次揀咗呢間全日雞實驗室

做得咁仔細咁講究
難怪咁多人嚟食啦♪(´ε` )

深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場8F37號舖

2021-05-21 883 瀏覽
其實係聽FB有推介,在下作為自封雞皇(我嫲嫲自少咁叫我,皆因每次造節我ko到半隻扇雞)!話說成日聽谷友提及,星期五準時放工,急急腳過海去西九,覺得好熱血(幾驚賣曬會摸門釘)! 慕名而來,幸好海南雞飯套餐無失場:雞肉嫩滑,油飯入味,雞湯.. 咦我食到有淡淡椰香味而且隔過油! 所有嘢都好滿意,小店型仔老闆和靚靚老闆娘睇得出用心製作。要加油啊.. 作為雞皇食到好嘢,有種充滿幸福嘅感覺! 講多無謂支持最實際,食飽就梗係外賣!

2021-05-21
5 分鐘 (堂食)
2021-05-21 703 瀏覽
呢間海南雞飯都想試好耐,主要係因為之前見到好多人介紹過呢間餐廳有一部自己設計嘅機器,利用升降機原理控制準確烹調每個部位嘅時間,啲雞肉就好似浸溫泉咁,連雞胸都可以好嫩滑。聽落咁高科技,令到我都好想試吓。全日溫泉海南雞飯餐$48呢個餐會有份溫泉海南雞,配香噴噴香飯、醬油小黃瓜、冇味精靚湯、冷泡烏龍茶同埋三色醬汁,都好豐富。三色醬汁包括辣椒汁、豉油同埋薑蓉。可能因為用咗機器嘅技術,所以呢度嘅海南雞啲雞肉同雞胸又好似真係特別嫩滑,雞味亦都幾重,都真係幾好食。至於香噴噴香飯真係飯如其名,香噴噴。油飯飯粒粒分明,充滿香氣,食落啖啖滋味,不知不覺就食晒成盒。一路食飯嗰陣一路食幾啖青瓜,味道清新。碗湯飲到香濃嘅椰子味,好有驚喜。同朋友一陣都叫咗一份海南雞飯,作為海南雞飯嘅愛好者,呢餐我哋都覺得滿意嘅。$48好抵食。

全日溫泉海南雞飯餐$48

三色醬汁包括辣椒汁、豉油同埋薑蓉。

一路食飯嗰陣一路食幾啖青瓜,味道清新。
碗湯飲到香濃嘅椰子味,好有驚喜。

2021-05-21
2021-05-20 433 瀏覽
今日中午與同事叫咗呢間海南雞飯嘅外賣,嘩......好有驚喜!包裝整齊,雞好嫩滑,湯好好味,醬料好正,個油飯好鬼正,絕對唔油!我仲想再添,唔夠食😓另外墊底嘅青瓜都好不得了,好爽架🌟🌟同事們都讚不絕口⋯⋯佢哋仲話一定要encore!講真,依家好難得食到咁好味嘅海南雞,果然係平靚正平民雞飯!睇得出老闆嘅用心製作,正!下次必要單買一隻雞,滿足我大食嘅胃😂🤣漏咗介紹佢送嘅一杯茶,絕對冇偷工減料,茶味濃郁,真心好味!
外賣送餐
  • 海南雞套餐
2021-05-17 434 瀏覽
😜店內海報幾鬼馬🤪,寫住「以先美腿後豐胸每寸肌膚平均熟成脾香胸滑,秘方處理。」 店主親自設計機器,用升降機原理控調各部位嘅烹調時間,令肉質似浸咗溫泉咁嫩滑。講到呢度,唔睇圖嘅,你會以為係去咗美容店?🤣但其實係指海南雞飯,雞件似浸過溫泉夠白滑。🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍗海南雞皮薄肉厚,雞味濃郁,雞胸位同樣嫩滑。2 份雞各有雞脾同雞翼,係小編摯愛嘅部位🧂三色醬汁可反晒出小店自家製嘅心思,薑蓉每日新鮮利用破壁機打薑打成蓉,打得幼滑。味道淡香自然,漸漸喺口腔揮發,個人頭號喜好非佢莫屬。而甜醬油係用豉油 老抽,焦糖再加入秘制湯包。泰式辣醬略帶後勁,原來係辣椒發酵四日再添加蘋果醋,聽到都知「滴滴辣醬皆辛苦」。🥒青瓜去皮後,仍然爽脆解膩。油飯比平時食開嘅無咁油淋淋,但保持到香味,飯粒軟硬適中。🫕是日無味精靚湯係椰子雞湯,飲落幾清甜,小編仲淋左少少落飯度🤣, 湯飯夠哂消暑。食咗咁多肉同油飯,附送冷泡烏龍茶,既清涼又解除膩口感覺。⏩全日溫泉海南雞飯餐$48溫泉海南雞配香飯,是日靚菜(新鮮青瓜)自家三色醬汁、無味精靚湯、冷泡烏龍茶。全日雞實驗所All Day Chicken Lab🇭🇰深水埗
😜店內海報幾鬼馬🤪,
寫住「以先美腿後豐胸
每寸肌膚平均熟成
脾香胸滑,秘方處理。」

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

🧂三色醬汁可反晒出小店自家製嘅心思,
而甜醬油係用豉油 老抽,焦糖再加入秘制湯包。

🥒青瓜去皮後,仍然爽脆解膩。
油飯比平時食開嘅無咁油淋淋,但保持到香味,飯粒軟硬適中。

食咗咁多肉同油飯,附送冷泡烏龍茶,既清涼又解除膩口感覺。

⏩全日溫泉海南雞飯餐$48
溫泉海南雞配香飯,
是日靚菜(新鮮青瓜)
自家三色醬汁、無味精靚湯、冷泡烏龍茶。

全日雞實驗所
All Day Chicken Lab
🇭🇰深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場8F37號舖
港鐵南昌站 D1 出口, 港鐵深水埗站 C1 出口
2021-05-16 1885 瀏覽
一向都知道西九龍中心food court係平民美食天堂,最近就特登去試下全日雞實驗所嘅海南雞飯!餐廳獨沽一味,只售溫泉海南雞飯,一個餐有齊溫泉海南雞,油飯,醬油青瓜,無味精靚湯,冷泡烏龍茶先$48,真係好抵!餐廳名叫實驗所,原來係因為店主親自設計機器,利用升降機原理準確控制雞肉各部位嘅烹調時間,令到雞肉好似浸溫泉咁,肉質保持嫩滑。我嘅呢份海南雞飯有7件雞件,份量一人食尚可,雞肉確係幾嫩滑,雞皮爽滑,雞皮及雞肉中間連住一層薄薄嘅凝膠狀脂肪層,初次試用機器烹調嘅海南雞肉,雞腿肉好滑,雞胸位置亦唔會好嚡,出品穩定。雞飯帶油香,唔會太油膩。海南雞飯配3色醬,三款都係餐廳自家製。老闆介紹豉油老抽加入秘制湯包,誠意十足。比較特別嘅係薑蓉,店主利用破壁機打成,打磨得綿滑無渣。如果薑味再突出一點就更好!泰式辣醬開胃惹味,同海南雞好夾!無味精靚湯應該係椰子湯,椰子味道清甜,無添加味精比較健康。最後仲有一杯冷泡烏龍茶消滯解膩,難得嘅係烏龍茶茶味香醇,唔會溝到好淡。

雞飯帶油香,唔會太油膩。

海南雞飯配3色醬,三款都係餐廳自家製。
泰式辣醬開胃惹味,同海南雞好夾!

無味精靚湯應該係椰子湯,椰子味道清甜,無添加味精比較健康。

2021-05-06 348 瀏覽
< 全日雞實驗所 >📍深水埗好耐冇行西九龍中心 今日拎完毛巾卷之後就去food court 食野😛 見到有間新開嘅海南雞飯 好多人排隊 一於試下😆全日溫泉海南雞飯餐 $48呢個餐有溫泉海南雞配油飯、醬油青瓜、無味精湯同冷泡烏龍茶😛😛 海南雞份量都好多 有差唔多十舊🤣 雞脾肉好嫩滑 好好食😋 老闆話佢地用機器控制烹調時間 令到雞肉好似浸緊溫泉 無論雞胸定雞肉都咁嫩滑👍🏻另外有三種醬 有黑醬油、薑蓉同酸辣醬😛 所有醬料都由餐廳自製 辣椒汁混合咗蘋果醋 唔會好辣 而薑蓉每日利用破壁機打成薑蓉 唔怪得咁幼細🤣 油飯好香雞油味 食落又唔會太油🤤 推介👍🏻👍🏻
< 全日雞實驗所 >📍深水埗

全日溫泉海南雞飯餐 $48

2021-05-03 284 瀏覽
首先呢度係位於深水埗呢一間餐廳好出名係海南雞佢嘅雞肉好鮮嫩亦都好新鮮好入味佢哋係利用機器而整出嚟的基本上係呢一間少數嘅店舖嘅烹調方式呢一間真係特別好食㗎佢嘅雞主打海南雞飯配上米飯質感非常好亦都好好食非常入味呢一間餐廳分量十足亦都係好大份的再加上價錢適中好適合大家去食🧡🧡🧡仲有佢哋嘅老闆態度好好亦都10分盡責推薦你哋去食呀仲有啊我個人認為佢哋嘅老火湯真係幾好飲全部都係由心去做做出來!!!!!的
首先呢度係位於深水埗
好適合大家去食🧡🧡🧡
仲有佢哋嘅老闆態度好好亦都10分盡責
推薦你哋去食呀
2021-04-28 351 瀏覽
西九龍中心8樓Food court 有很多餐廳,看到一家餐廳專賣海南雞飯,而且店名也很特別🙈餐廳裡面用特別機器升降機式烹調雞肉,像幫雞肉浸溫泉♨️一樣,利用機器把雞胸和雞肉精準地均勻地煮熟。公式化的烹調手法,確保味道水準一樣和上菜時間快~!#溫泉海南雞 $38像溫泉浸泡熟般的海南雞,皮薄肉嫩和淋。即使雞胸肉也不會很粗糙#三色醬三款不同口味的醬(甜醬、辣椒汁、薑蓉)令雞肉更加惹味,三款醬再混合後,變出第四款隱藏口味|ूơωơ。) 而且盒裝密實,不易倒瀉~辣椒汁混合了蘋果醋、豉油、老抽、焦糖等,有別於出面吃到的醬汁#無味精湯有椰子香味的清湯,無味精又健康#冷泡烏龍茶涼涼的清新烏龍茶,回甘又解渴,不會太濃烈,易入口#全日溫泉海南雞飯 餐 $48ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

公式化的烹調手法,確保味道水準一樣和上菜時間快~!

#溫泉海南雞 $38

#三色醬

#無味精湯

有椰子香味的清湯,無味精又健康

#冷泡烏龍茶
涼涼的清新烏龍茶,回甘又解渴,不會太濃烈,易入口

#全日溫泉海南雞飯 餐 $48

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2021-04-27
5 分鐘 (堂食)