17
20
2
等級4
107
0
2022-06-10 11 瀏覽
平日六點想食壽司。本想食壽司郎但六點已經冇得攞飛啦。為有去附近元氣。去到完全唔洗等位。同壽司郎好大對比!都已經知道唔會太好㗎啦。如果唔係,點會冇人食。好耐冇去元氣。發現佢同壽司郎一樣有啲期間限定。叫咗幾款。真心冇咩特別之餘仲同圖片差好遠。魚生片好乾。如果係炙燒嘅壽司,仲會全熟之餘同好乾。好似早幾個鐘已經煮熟咗,然之後風乾左咁。覺得最好味已經係佢嘅牛油蝦壽司,但其實都冇咩特別。啲壽司嚟到嘅時候甩甩流流,就快散咁。我明白到點解啲人寧願排隊食壽司郎都唔嚟元氣食。味道一般,賣相唔使講,但係價錢差唔多。正常人都會去食壽司郎。玉子壽司都係好乾好硬。就好似平時你喺超級市場買到一尊冰咗嘅玉子,就咁解凍就咁食嘅質地。覺得食完呢一餐浪費咗自己卡路里嘅quota。
更多
平日六點想食壽司。本想食壽司郎但六點已經冇得攞飛啦。為有去附近元氣。去到完全唔洗等位。同壽司郎好大對比!都已經知道唔會太好㗎啦。如果唔係,點會冇人食。

好耐冇去元氣。發現佢同壽司郎一樣有啲期間限定。叫咗幾款。真心冇咩特別之餘仲同圖片差好遠。魚生片好乾。如果係炙燒嘅壽司,仲會全熟之餘同好乾。好似早幾個鐘已經煮熟咗,然之後風乾左咁。覺得最好味已經係佢嘅牛油蝦壽司,但其實都冇咩特別。啲壽司嚟到嘅時候甩甩流流,就快散咁。我明白到點解啲人寧願排隊食壽司郎都唔嚟元氣食。味道一般,賣相唔使講,但係價錢差唔多。正常人都會去食壽司郎。

玉子壽司都係好乾好硬。就好似平時你喺超級市場買到一尊冰咗嘅玉子,就咁解凍就咁食嘅質地。覺得食完呢一餐浪費咗自己卡路里嘅quota。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$220 (晚餐)
等級3
35
0
2022-06-05 11 瀏覽
亞仔話要食元氣壽司就去食啦!好在有得係Apps攞飛,如果唔係有排等每次食元氣必叫炸三文魚皮,炸得好香脆,點埋沙律醬食,好味道,而且份量都唔少,有好多塊食見到新出了幾款壽司就試下先燒鰻魚牛油果手卷,不得不讚元氣既紫菜幾香脆,唔會濕淋淋,內裏有大大件新鮮既牛油果,配搭燒鰻魚,估唔到味道幾夾蒜香魷魚鬚壽司,同張廣告相有幾大落差,無咩蒜香味,而且有火焰燒過既味道,個人就麻麻,但亞仔就覺得好好味,個人口味唔同炸蝦天婦羅壽司,新鮮蝦肉大大隻,壽司飯都幾大件整體元氣壽司性價比高,價格便宜,款式多選擇,所以長期都好多人等位
更多
亞仔話要食元氣壽司就去食啦!好在有得係Apps攞飛,如果唔係有排等

每次食元氣必叫炸三文魚皮,炸得好香脆,點埋沙律醬食,好味道,而且份量都唔少,有好多塊食

0 瀏覽
0 讚好
0 留言



見到新出了幾款壽司就試下先

燒鰻魚牛油果手卷,不得不讚元氣既紫菜幾香脆,唔會濕淋淋,內裏有大大件新鮮既牛油果,配搭燒鰻魚,估唔到味道幾夾

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


蒜香魷魚鬚壽司,同張廣告相有幾大落差,無咩蒜香味,而且有火焰燒過既味道,個人就麻麻,但亞仔就覺得好好味,個人口味唔同


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


炸蝦天婦羅壽司,新鮮蝦肉大大隻,壽司飯都幾大件


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


整體元氣壽司性價比高,價格便宜,款式多選擇,所以長期都好多人等位
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
237
0
2020-09-20 997 瀏覽
話說好多年無食過元氣壽司,第一次試呢個列車送嘅壽司好過癮餐廳採用QR Code 手機點食,價錢親民,食物選擇豐富。點咗食物後,面前嘅火車已把食物送到,全部機械操作,感覺衛生蟹子沙律先嚟個沙律,沙律醬同蟹子也不少,配上爽脆青瓜絲係一個不錯的前菜。章魚燒章魚燒外皮酥脆,入面包著煙韌彈牙嘅八爪魚粒,再加上惹味嘅鹹甜醬同紫菜碎炸豬扒迷你飯堡(期間限定)飯堡外層舖滿鮮味木魚絲,內層夾住外脆內軟的豬扒同新鮮生菜,再配上酸甜醬汁,而且仲用精美角落包裝紙包住,最岩小朋友食。辣吞拿魚千本卷(期間限定)吞拿魚卷面鋪上份量十足嘅吞拿魚,再加上惹味嘅辣醬同大蔥絲,口感非常。貝類三點盛一次過可以食到三款貝類,帆立貝爽甜、北寄貝鮮甜、白鳥背爽口。之後仲食咗北寄貝壽司皇帝蟹棒壽司三文魚壽司元氣卷辣味三文魚每樣都新鮮,味道鮮甜,紫菜又爽脆日本芝士蛋糕-芝士味好濃,必食。天日鹽雪糕-微鹹,甜甜地,充滿奶香
更多
話說好多年無食過元氣壽司,第一次試呢個列車送嘅壽司好過癮
餐廳採用QR Code 手機點食,價錢親民,食物選擇豐富。
26 瀏覽
0 讚好
0 留言

點咗食物後,面前嘅火車已把食物送到,全部機械操作,感覺衛生

18 瀏覽
0 讚好
0 留言

蟹子沙律
先嚟個沙律,沙律醬同蟹子也不少,
配上爽脆青瓜絲係一個不錯的前菜。
6 瀏覽
0 讚好
0 留言

章魚燒
章魚燒外皮酥脆,入面包著煙韌彈牙嘅八爪魚粒,再加上惹味嘅鹹甜醬同紫菜碎

8 瀏覽
0 讚好
0 留言

炸豬扒迷你飯堡(期間限定)
飯堡外層舖滿鮮味木魚絲,內層夾住外脆內軟的豬扒同新鮮生菜,再配上酸甜醬汁,而且仲用精美角落包裝紙包住,最岩小朋友食。
14 瀏覽
0 讚好
0 留言

辣吞拿魚千本卷(期間限定)
吞拿魚卷面鋪上份量十足嘅吞拿魚,再加上惹味嘅辣醬同大蔥絲,口感非常。
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

貝類三點盛
一次過可以食到三款貝類,帆立貝爽甜、北寄貝鮮甜、白鳥背爽口。
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

之後仲食咗
北寄貝壽司
皇帝蟹棒壽司
三文魚壽司
元氣卷
辣味三文魚
每樣都新鮮,味道鮮甜,紫菜又爽脆

9 瀏覽
0 讚好
0 留言

日本芝士蛋糕-芝士味好濃,必食。
天日鹽雪糕-微鹹,甜甜地,充滿奶香

7 瀏覽
0 讚好
0 留言

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
10
0
2020-07-13 535 瀏覽
上周五同朋友去元氣壽司食下午茶 ,由於疫情關係並不需要等位, 兩點半可以直入, 我哋點咗 三個下午茶餐 ,再加一個三文魚同埋蝦刺身, 好耐都冇嚟過氣食嘢啦, 今次嘅食物都好新鮮 !因為係下午茶餐,最後埋單一人六十多元 。我覺得下午茶餐好抵食
更多
上周五同朋友去元氣壽司食下午茶 ,由於疫情關係並不需要等位, 兩點半可以直入, 我哋點咗 三個下午茶餐 ,再加一個三文魚同埋蝦刺身, 好耐都冇嚟過氣食嘢啦, 今次嘅食物都好新鮮 !因為係下午茶餐,最後埋單一人六十多元 。我覺得下午茶餐好抵食
27 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
4
0
2020-05-31 457 瀏覽
行完街特別想食壽司,今日選擇左屯明元氣壽司😂唔洗等好耐就有位喇😝食壽司前我就會先食熱食野,芝士薯條🍟薯條熱辣辣超脆口加埋芝士落去,炸雞軟骨都係超香口👍🏻麵豉湯味道正常。重頭戲壽司黎喇,炙燒三文魚腩好味,好肥美,食落口感唔錯,燒汁牛肉好重薑味味道😝我地叫左6件玉子壽司,果然係我地係玉子控😅蒲燒鰻魚完全冇骨,非常好👌蟹籽沙律好多沙律醬超岩我,帆立貝同赤海蝦超新鮮,個樣好肥美,食落都覺得係新鮮,吞拿魚刺身食落好甜🥰最後每人一個手卷已經超級飽
更多
行完街特別想食壽司,今日選擇左屯明元氣壽司😂唔洗等好耐就有位喇😝
壽司前我就會先食熱食野,芝士薯條🍟薯條熱辣辣超脆口加埋芝士落去,炸雞軟骨都係超香口👍🏻麵豉湯味道正常。
重頭戲壽司黎喇,炙燒三文魚腩好味,好肥美,食落口感唔錯,燒汁牛肉好重薑味味道😝我地叫左6件玉子壽司,果然係我地係玉子控😅蒲燒鰻魚完全冇骨,非常好👌蟹籽沙律好多沙律醬超岩我,帆立貝同赤海蝦超新鮮,個樣好肥美,食落都覺得係新鮮,吞拿魚刺身食落好甜🥰
最後每人一個手卷已經超級飽
$22
9 瀏覽
1 讚好
0 留言
三文魚麵豉湯
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
炸雞軟骨
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
蟹子沙律
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
玉子壽司
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
玉子壽司
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
炸雞軟骨
蟹子沙律
玉子壽司
等級3
41
0
2020-01-02 535 瀏覽
今日好想食日本壽司,所以特登嚟到元氣。好多人排隊,拎左飛之後呢,好彩佢有一個打電話嘅服務,讓我們可以等到。一坐低,就用手機掃描QR code落單。首先,為咗醫飽個肚,叫咗兩個拉麵:一個係極太麵,有半隻雞蛋,係溫泉蛋嚟嘅。有幾條筍做配菜,仲有兩片薄嘅豬肉。豬肉唔係太肥,唔係太瘦,肉質鮮甜。無湯底,但係碗底部有醬汁。另外一個係北海道蝦湯底嘅拉麵,蝦味濃郁。之後,叫咗鰻魚手卷。鰻魚好大塊,好抵啊。之後,再叫咗兩碟火焰三文魚。上面有芝士,再用火槍燒過,令三文魚更惹味。仲叫咗一碟甜蝦蟹膏軍艦壽司。第一次食蟹膏,味道甜甜地,好好味。食完覺得好滿足,好飽啊!好抵食呀!之後一定會推介朋友嚟食!
更多
今日好想食日本壽司,所以特登嚟到元氣。好多人排隊,拎左飛之後呢,好彩佢有一個打電話嘅服務,讓我們可以等到。

一坐低,就用手機掃描QR code落單。首先,為咗醫飽個肚,叫咗兩個拉麵:一個係極太麵,有半隻雞蛋,係溫泉蛋嚟嘅。有幾條筍做配菜,仲有兩片薄嘅豬肉。豬肉唔係太肥,唔係太瘦,肉質鮮甜。無湯底,但係碗底部有醬汁。

另外一個係北海道蝦湯底嘅拉麵,蝦味濃郁。

之後,叫咗鰻魚手卷。鰻魚好大塊,好抵啊。

之後,再叫咗兩碟火焰三文魚。上面有芝士,再用火槍燒過,令三文魚更惹味。仲叫咗一碟甜蝦蟹膏軍艦壽司。第一次食蟹膏,味道甜甜地,好好味。

食完覺得好滿足,好飽啊!好抵食呀!之後一定會推介朋友嚟食!
北海道蝦豬肉拉麵
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
極太麵
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
鰻魚手卷
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
火焰三文魚、甜蝦蟹膏軍艦壽司
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
北海道蝦豬肉拉麵
  • 火焰三文魚壽司
等級3
92
0
2019-10-28 321 瀏覽
一聽到元氣期間限定帆立貝同活赤貝,另外會員做緊三文魚第二碟有半價優惠,即刻去食個lunch 先。叫左兩件帆立貝大大粒,夠鮮甜; 活赤貝無腥味又爽口;食咁多間軟殼蟹手卷都係元氣最好食,又多膏,個沙律醬有又有啲飛魚子撈埋,正。三文魚做優惠當然要叫兩碟刺身食下啦,新鮮無腥味
更多
一聽到元氣期間限定帆立貝同活赤貝,另外會員做緊三文魚第二碟有半價優惠,即刻去食個lunch 先。

叫左兩件帆立貝大大粒,夠鮮甜; 活赤貝無腥味又爽口;食咁多間軟殼蟹手卷都係元氣最好食,又多膏,個沙律醬有又有啲飛魚子撈埋,正。

三文魚做優惠當然要叫兩碟刺身食下啦,新鮮無腥味

13 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-10-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$200 (午餐)
推介美食
  • 活赤貝
  • 大帆立貝壽司
等級3
49
0
2019-10-02 240 瀏覽
今日晏左食早,又突然想食日本野,所以等食下午茶,我地每人叫左兩個$50餐,有5件壽司,1碗烏東及1份小食,再加兩樣$12既小食,我叫左1客飛魚子手卷及芝士蛋糕,而芝士蛋糕我極推介,好香芝士味,唔太甜,好香濃好味,飛魚子手卷,紫菜淋左d,有點失色,但都新鮮,醬油湯烏冬,下午茶份量剛剛好,小食我叫左炸多春魚及飛魚子沙律,沙律新鮮好味,多春魚係即炸,送到黎仲好熱,另外店舖有高速列車送餐,小朋友睇得好開心,而且今日會員仲有8折,埋單只需$111蚊,抵左
更多
今日晏左食早,又突然想食日本野,所以等食下午茶,我地每人叫左兩個$50餐,有5件壽司,1碗烏東及1份小食,再加兩樣$12既小食,我叫左1客飛魚子手卷及芝士蛋糕,而芝士蛋糕我極推介,好香芝士味,唔太甜,好香濃好味,飛魚子手卷,紫菜淋左d,有點失色,但都新鮮,醬油湯烏冬,下午茶份量剛剛好,小食我叫左炸多春魚及飛魚子沙律,沙律新鮮好味,多春魚係即炸,送到黎仲好熱,另外店舖有高速列車送餐,小朋友睇得好開心,而且今日會員仲有8折,埋單只需$111蚊,抵左
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
53
0
食親元氣都知道要提早用app拎定位,否則可以吾洗食。今次平日既關係,同屋企人行完街就去元氣,個陣都只係六點,吾洗點等就入得其實我覺得手機點餐都幾吾方便,試過一個人去食,但係電話就無電,只可用僅有既電去點餐。同埋老人家都吾識用手機點餐,我覺得以前既pad點餐會好得多!另外,呢個豉油樽真係勁吾好用,要按好多下先出豉油今次就一如以往 壽司都好新鮮 而且大件夾抵食炸蝦卷 $22三文魚壽司 $14炙燒牛油赤海蝦 $10炙燒黑椒三文魚 $14加州小卷 $22同埋推介一定要食既芝士蛋糕 $17 🍰份量雖然吾算大,但係芝士同奶味好香濃同埋甜甜地,絕對吾會有酸味!係我覺得最好食既芝士蛋糕
更多
食親元氣都知道要提早用app拎定位,否則可以吾洗食。今次平日既關係,同屋企人行完街就去元氣,個陣都只係六點,吾洗點等就入得



其實我覺得手機點餐都幾吾方便,試過一個人去食,但係電話就無電,只可用僅有既電去點餐。同埋老人家都吾識用手機點餐,我覺得以前既pad點餐會好得多!



另外,呢個豉油樽真係勁吾好用,要按好多下先出豉油

2 瀏覽
1 讚好
0 留言


今次就一如以往 壽司都好新鮮 而且大件夾抵食


炸蝦卷 $22
3 瀏覽
1 讚好
0 留言


三文魚壽司 $14
9 瀏覽
1 讚好
0 留言


炙燒牛油赤海蝦 $10
7 瀏覽
1 讚好
0 留言


炙燒黑椒三文魚 $14
7 瀏覽
1 讚好
0 留言


加州小卷 $22
4 瀏覽
1 讚好
0 留言


同埋推介一定要食既芝士蛋糕 $17 🍰
份量雖然吾算大,但係芝士同奶味好香濃
同埋甜甜地,絕對吾會有酸味!係我覺得最好食既芝士蛋糕

芝士蛋糕
$17
3 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-25
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (晚餐)
推介美食
芝士蛋糕
$ 17
等級3
86
0
2019-08-02 188 瀏覽
碟碟大滿足屯門呢間元氣好旺,每次拎飛起碼等30張枱以上,今次六點半左右攞位7:30鐘有得入,都等左成個鐘。元氣高速線店舖,每次只可以點六客食物。🍣無可否認嘅喺,呢度嘅壽司同埋刺身都十分新鮮,份量十足,絕對唔係薄切。特別推介嘅係,蝦肉蟹膏軍艦,先前嘅蝦肉撈埋蟹膏都幾好食;醬燒三文魚薄切,燒汁嘅味道調味得好好而且三文魚燒的得好香,juicy!今次仲叫咗小食炸三文魚皮,好薄嘅三文魚皮包住好厚嘅炸粉,淨係食到好油膩嘅炸粉味,的確麻麻,下次都唔會再叫😬😬
更多

碟碟大滿足
屯門呢間元氣好旺,每次拎飛起碼等30張枱以上,今次六點半左右攞位7:30鐘有得入,都等左成個鐘。

元氣高速線店舖,每次只可以點六客食物。🍣無可否認嘅喺,呢度嘅壽司同埋刺身都十分新鮮,份量十足,絕對唔係薄切。
特別推介嘅係,蝦肉蟹膏軍艦,先前嘅蝦肉撈埋蟹膏都幾好食;醬燒三文魚薄切,燒汁嘅味道調味得好好而且三文魚燒的得好香,juicy!
今次仲叫咗小食炸三文魚皮,好薄嘅三文魚皮包住好厚嘅炸粉,淨係食到好油膩嘅炸粉味,的確麻麻,下次都唔會再叫😬😬
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-08-01
等候時間
60 分鐘 (堂食)
用餐時段
晚餐
等級4
657
1
2019-07-28 382 瀏覽
-🦄元氣壽司-牛肉烏冬 Hkd32Rating🌕🌕🌑🌑🌑軟殻蟹手卷 Hkd22Rating🌕🌕🌑🌑🌑枝豆 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌕🌑茶碗蒸 Hkd20Rating🌕🌕🌕🌑🌑汁燒翡翠螺 Hkd19Rating🌕🌕🌕🌕🌑紅鱈蟹卷 Hkd22Rating🌕🌕🌕🌑🌑赤貝壽司 Hkd22Rating🌕🌕🌕🌘🌑清湯烏冬 Hkd19Rating🌕🌕🌕🌘🌑甜蝦壽司 Hkd19Rating🌕🌕🌕🌑🌑帆立貝壽司 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌕🌑榮螺壽司 Hkd14Rating🌕🌕🌕🌕🌑牛油果軟殻蟹 Hkd22Rating🌕🌕🌕🌑🌑青瓜小卷 Hkd12Rating🌕🌕🌕🌑🌑炙燒芝士皇帝蟹柳 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌑🌑-🔸牛肉烏冬湯底比較油🤔而且牛肉好韌大部分都係筋 難以入口 但烏冬好味係煙煙韌韌有咬口既烏冬 但份量較少$32既話相對Cp值唔太高 可以skip🔸枝豆就係正常既枝豆 冇咩特別🙈🔸茶碗蒸今次做得較差 個人略為失望記憶中上次食既茶碗蒸真係好好味🤥但今次呢個蒸到好水💦其實我唔介意等耐啲但起碼你要蒸到熟先拎出來唔係就好似飲緊啲蛋咁 口感略差🔸汁燒翡翠螺有驚喜👍🏻螺肉彈牙👍🏻👍🏻而且螺肉都幾大
更多
-
🦄元氣壽司
-
牛肉烏冬 Hkd32
Rating🌕🌕🌑🌑🌑
軟殻蟹手卷 Hkd22
Rating🌕🌕🌑🌑🌑
枝豆 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
茶碗蒸 Hkd20
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
汁燒翡翠螺 Hkd19
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
紅鱈蟹卷 Hkd22
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
赤貝壽司 Hkd22
Rating🌕🌕🌕🌘🌑
清湯烏冬 Hkd19
Rating🌕🌕🌕🌘🌑
甜蝦壽司 Hkd19
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
帆立貝壽司 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
榮螺壽司 Hkd14
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
牛油果軟殻蟹 Hkd22
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
青瓜小卷 Hkd12
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
炙燒芝士皇帝蟹柳 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
-
🔸牛肉烏冬湯底比較油🤔而且牛肉好韌
大部分都係筋 難以入口 但烏冬好味
係煙煙韌韌有咬口既烏冬 但份量較少
$32既話相對Cp值唔太高 可以skip
10 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸枝豆就係正常既枝豆 冇咩特別🙈
🔸茶碗蒸今次做得較差 個人略為失望
記憶中上次食既茶碗蒸真係好好味🤥
但今次呢個蒸到好水💦其實我唔介意等耐啲
但起碼你要蒸到熟先拎出來
唔係就好似飲緊啲蛋咁 口感略差
🔸汁燒翡翠螺有驚喜👍🏻螺肉彈牙👍🏻👍🏻
而且螺肉都幾大隻下👻係大過舊飯既
個汁同個螺肉好夾😼整體上呢個係咁多壽司
比較突出而我又想Encore既一款🥳🥳
🔸軟殻蟹手卷既軟殻蟹係正常既🙂
做到鬆脆既口感 但係塊紫菜完全Fail😉
紫菜好淋好淋 而且係咬唔斷既個種
咁食落就會比較狼狽 如果紫菜係新鮮
咁就唔會有呢個問題啦
🔸清湯烏冬比牛肉烏冬好好多😌😌
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

起碼佢清湯底係冇咁油 普通鰹魚醬油湯底味道
食落比較清爽 會令人有想繼續食既感覺🤪
🔸赤貝壽司一直係我既最愛 佢既赤貝做得唔錯
因為有啲赤貝係比較乾身 但佢就有水份
表面睇係濕潤有光澤 當然食落口都唔錯
配埋佢個Sauce係令到件壽司上左另一個層次
🔸鱈場蟹卷同福相係差好遠 啲鱈場蟹冇相入面咁滿
8 瀏覽
0 讚好
0 留言

另外用飯包住既配料方面 啲青瓜係得幾條🥺
冇塞滿 咁變左會有好多空位 試問一個壽司
唔包滿餡料既話 賣相一來已經扣曬啲分
就算味道唔差 都令到人地倍感失望😥😥
🔸牛油果軟殻蟹卷又係🙄面頭既蟹子超少
正常係感該痴滿蟹子既 感覺係好馬馬虎虎
是但痴兩下就比客人食咁😟😟😟
🔸甜蝦壽司同榮螺壽司正常 冇咩特別👌🏻
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸帆立貝壽司質感唔錯😻佢有返一定既厚度
食落先會令人有滿足感 始終我比較中意食珍寶帆立貝
佢$17雖然只有一件 但呢個口感我覺得可以🤙🏻🤙🏻
🔸炙燒芝士皇帝蟹柳壽司係岩曬啲芝士控
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

唔好睇佢面頭既芝士好似好少咁😂🧀
但芝士味係好重既 呢個芝士控可以一試!
🔸最後青瓜小卷冇咩特別🥒唔多介紹😌
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

-
整體而言😉個日食元氣時間係11:30
即係佢岩岩開門口 咁我地又唔洗等位💦
就可以入去食 可能啲食材岩岩預備?
好多款食物都比較失望 感覺同上次食既完全唔同
只希望下次來食既時候會有所改善🙏🏻🙏🏻🙏🏻
-
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-07-26
等候時間
5 分鐘 (堂食)
人均消費
$150 (早餐)
推介美食
  • 汁燒翡翠螺
等級3
69
0
2019-07-10 125 瀏覽
夏天真係好熱好熱好熱食野都冇胃口但總唔能夠唔食野既咁咪搵d凍野食下囉於是決定食元氣壽司但可能真係太好食下午茶時段都坐滿曬人仲慢慢歎咁樣所以我都係買外賣返去食就算啦叫左盒18件既有三件三文魚三件甜蝦三件芝士蝦三件火灸三文魚兩件吞拿魚仲有四件軍艦D飯都算幾大粒食到一半都飽左貴少少係好食好多舊飯唔會好似爭x或者x鮮咁硬邦邦舊飯好軟硬適中調味亦唔錯 甜酸度剛剛好而魚生都好新鮮三文魚香味好出 好鮮同埋都食得好放心
更多
夏天
真係好熱好熱好熱
食野都冇胃口
但總唔能夠唔食野既
咁咪搵d凍野食下囉
於是決定食元氣壽司
但可能真係太好食
下午茶時段都坐滿曬人
仲慢慢歎咁樣
所以我都係買外賣返去食就算啦
叫左盒18件既
有三件三文魚
三件甜蝦
三件芝士蝦
三件火灸三文魚
兩件吞拿魚
仲有四件軍艦

D飯都算幾大粒
食到一半都飽左
貴少少係好食好多
舊飯唔會好似爭x或者x鮮咁硬邦邦
舊飯好軟硬適中
調味亦唔錯 甜酸度剛剛好
而魚生都好新鮮
三文魚香味好出 好鮮

同埋都食得好放心
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
等級2
7
0
2019-05-19 198 瀏覽
係屯門食壽司我多數都會去元氣,除了高速列車方便又好玩外,亦鐘意佢地時不時都有新花款吸引食客,今次我就試左新出嘅珍寶赤海蝦迷你飯,肥美大蝦爽口彈牙,而且鮮味十足,仲有配埋小帶子同飛魚子簡直絶配,非常有驚喜,鐘意食珍寶蝦刺身嘅朋友千奇唔好錯過呀
更多
係屯門食壽司我多數都會去元氣,除了高速列車方便又好玩外,亦鐘意佢地時不時都有新花款吸引食客,今次我就試左新出嘅珍寶赤海蝦迷你飯,肥美大蝦爽口彈牙,而且鮮味十足,仲有配埋小帶子同飛魚子簡直絶配,非常有驚喜,鐘意食珍寶蝦刺身嘅朋友千奇唔好錯過呀
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
657
1
2019-05-18 250 瀏覽
-🦄元氣壽司-赤貝壽司 Hkd14Rating🌕🌕🌕🌕🌑貝柱壽司 Hkd19Rating🌕🌑🌑🌑🌑榮螺壽司 Hkd22Rating🌕🌕🌕🌕🌑帆立貝壽司 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌗🌑辛辣香蔥吞拿魚 Hkd10Rating🌕🌕🌗🌑🌑蔥吞拿魚新香卷 Hkd24Rating🌕🌕🌕🌕🌗日式茶碗蒸 Hkd20Rating🌕🌕🌕🌑🌑枝豆 Hkd17Rating🌕🌕🌕🌗🌑-好耐都冇食過元氣壽司喇👻🍣近排見到佢出左我最愛既蔥吞拿魚系列🤤🤤於是就Lunchtime個陣去食返幾碟😂😼🔹先來啲前菜同小食💜枝豆係正常味道冇特別🔸茶碗蒸都幾足料😯入面仲有粒帆立貝蟹柳同埋鮮菇🍄蛋都整到好滑🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️送上來個陣熱辣辣🔥食落好舒服👍🏻👍🏻不過佢就鹹左啲喇😺好似加左好多鹽咁發現元氣既茶碗蒸都幾受歡迎😹😹基本上次次架高速列車都係送茶碗蒸來🔹赤貝壽司同榮螺壽司係我必食既😽😽依舊都係咁新鮮 爽口彈牙而且有返個陣貝類海產既味🔸貝柱軍艦我就麻麻地喇 冇諗到佢入面會有千島醬可能係我太耐冇食佢唔記得佢有醬😦😦但其實帆立貝同千島醬唔係好夾Lol🥴🔹到左主角就係辛辣香蔥吞拿魚🤗佢係其中一款大滿足🤫但有少少伏👿因為辛辣都係加左辣椒
更多
-
🦄元氣壽司
-
赤貝壽司 Hkd14
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
貝柱壽司 Hkd19
Rating🌕🌑🌑🌑🌑
榮螺壽司 Hkd22
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
帆立貝壽司 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
辛辣香蔥吞拿魚 Hkd10
Rating🌕🌕🌗🌑🌑
蔥吞拿魚新香卷 Hkd24
Rating🌕🌕🌕🌕🌗
日式茶碗蒸 Hkd20
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
枝豆 Hkd17
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
-
好耐都冇食過元氣壽司喇👻🍣
近排見到佢出左我最愛既蔥吞拿魚系列🤤🤤
於是就Lunchtime個陣去食返幾碟😂😼
🔹先來啲前菜同小食💜枝豆係正常味道冇特別
6 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸茶碗蒸都幾足料😯入面仲有粒帆立貝
蟹柳同埋鮮菇🍄蛋都整到好滑🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
送上來個陣熱辣辣🔥食落好舒服👍🏻👍🏻
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

不過佢就鹹左啲喇😺好似加左好多鹽咁
發現元氣既茶碗蒸都幾受歡迎😹😹
基本上次次架高速列車都係送茶碗蒸來
🔹赤貝壽司同榮螺壽司係我必食既😽😽
8 瀏覽
0 讚好
0 留言

依舊都係咁新鮮 爽口彈牙
6 瀏覽
0 讚好
0 留言

而且有返個陣貝類海產既味
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸貝柱軍艦我就麻麻地喇 冇諗到佢入面會有千島醬
可能係我太耐冇食佢唔記得佢有醬😦😦
但其實帆立貝同千島醬唔係好夾Lol🥴
🔹到左主角就係辛辣香蔥吞拿魚🤗
8 瀏覽
0 讚好
0 留言

佢係其中一款大滿足🤫但有少少伏👿
因為辛辣都係加左辣椒油啫🙄🙄
辣味完全唔夠之餘 又令到件壽司好多油🤢
本身吞拿魚油脂已經好足夠喇🤧
估唔到咁多年元氣都冇進步haha🥳
🔸但蔥吞拿魚既新香卷就好好好好多喇🤪
食落好creamy而且真正入口即溶
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

同埋係卷物所以細細舊咁易入口
但如果啲蔥可以多返啲咁就好喇
加多啲蔥既話陣味仲正!🤗🤗🤗
-
最後當然唔少得杯綠茶啦🍵雖然佢話加1-2羹就可以
但好可惜我加左3分之1杯粉😂😂😂🤭🤭🤭
沖出來都唔係話好濃 我係好中意超濃既口味
1-2匙羹同清水冇分別啦好嗎👻
-
📍各元氣壽司分店
-
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-05-18
等候時間
10 分鐘 (堂食)
人均消費
$150 (午餐)
等級3
54
0
2019-05-13 139 瀏覽
第一次食元氣,慶祝屋企人生日。最吸引既係部運送車😂我地都係為左佢而黎。d食物都運得幾快,一次過可以黎幾碟(3碟)。沒有漏單。食物味道方面,不過不失,刺身新鮮,但係d飯唔夠實,一夾就散(𣎴過屋企人話之前食唔係咁,可能因為今日係假期,我地都等左一段時間先有位)最特別係饅魚牛油果壽司,從來都未見過依個配答!因為饅魚汁太濃味關係,食落去遮哂牛油果味道😂不過係幾特別既,未必個個接受到牛油果口感,可以一試。
更多
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
第一次食元氣,慶祝屋企人生日。
最吸引既係部運送車😂我地都係為左佢而黎。
d食物都運得幾快,一次過可以黎幾碟(3碟)。沒有漏單。
食物味道方面,不過不失,刺身新鮮,但係d飯唔夠實,一夾就散(𣎴過屋企人話之前食唔係咁,可能因為今日係假期,我地都等左一段時間先有位)
最特別係饅魚牛油果壽司,從來都未見過依個配答!因為饅魚汁太濃味關係,食落去遮哂牛油果味道😂不過係幾特別既,未必個個接受到牛油果口感,可以一試。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐