2024-03-09 234 瀏覽
同朋友去佐敦食嘢,喺外邊睇覺得係一間普通嘅茶記,點知入到去先發現有驚喜!我哋叫咗呢度嘅招牌菜貴妃雞粥,仲有啲推介菜式,居然可以半份半份咁叫,啱晒好為食又想試新嘢俾我!🤭貴妃雞粥 $61呢度嘅招牌菜,梗係要試吓啦!份量都幾大碗嘅,食落去呢可以感受到用雞油煮出嚟嘅粥,有種香滑雞味,啱晒呢個凍嘅天氣。兩個人食啱啱好。半份酥炸魷魚鬚 $37呢個真係要俾個讚佢,即叫即炸,一上菜嘅時候未度枱面已經聞到好香嘅魷魚鬚味。魷魚好新鮮,趁熱食啱晒。半份X0醬炒蘿糕 $35佢嘅賣相都幾特別嘅,用咗三色椒去點綴,XO醬調味嘅蘿蔔糕,正常發揮!半份海蜇手撕雞 $35值得一讚嘅係佢個手撕雞,質感新鮮,而且軟滑,海蜇嘅口感爽滑,而且容易入口,佢隔離嗰啲瓜呢就有一種甜而不辣嘅味道。香脆炸兩腸粉 $26炸兩腸粉都係新鮮嘅,正常發揮!紅燒元朗脆皮乳鴿 $78呢個脆皮乳鴿,真係抵讚。其實我平時好少食乳鴿嘅,我見到朋友食到好滋味,佢完全都已經唔出聲。我自己就覺得呢個乳鴿好鬆脆,整得好香好好味。珍珠奶茶 $25 (跟食物減$12)佢珍珠奶茶呢就係港式奶茶,搭配台灣珍珠奶茶嘅珍珠,有一種港式茶餐廳嘅風味。Soya Milk (I

貴妃雞粥 $61

半份海蜇手撕雞 $35
半份海蜇手撕雞

香脆炸兩腸粉 $26
香脆炸兩腸粉

炸兩腸粉都係新鮮嘅,正常發揮!

紅燒元朗脆皮乳鴿 $78
紅燒元朗脆皮乳鴿

珍珠奶茶 $25 (跟食物減$12)

Soya Milk (Iced) $11
朋友比較養生,所以叫咗個豆漿。
半份酥炸魷魚鬚
半份X0醬炒蘿糕
半份海蜇手撕雞
香脆炸兩腸粉
紅燒元朗脆皮乳鴿
  • 酥炸魷魚鬚
  • 海蜇手撕雞
✧ 貴妃雞粥新記最出名就係食雞粥🍚睇返menu首頁 話雞係用最新鮮嫩滑嘅母雞超過二十種藥材、香料、頂級蝦乾、瑤柱etc食落粥底綿稠同埋都幾香 主要係雞油味好正凍凍地嚟食真係飽足感十足又好暖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✧ 炸兩腸腸粉皮夠薄同滑🍜油炸鬼炸得香口不過提醒必須要趁熱食⚠️因為擺一陣再食會腍㗎~✧ 酥炸魷魚鬚(半份,$37)魷魚鬚都係招牌之一🔖質感外脆內嫩 而且粉好多好厚配埋粥咁叫絕對係完美搭配~✧ 海蜤手撕雞(半份,$35)呢份亦都係招牌絕大部份係海蜤 都ok爽 味道就酸酸地開胃嘅手撕雞肉質鮮嫩🐓味道似沙薑粉同麻油撈埋幾香#海蜇手撕雞✧ 鮮蝦雲吞麵($45)雲吞皮薄得嚟蝦超級大隻🦐湯底鮮味唔會好咸 亦冇平時嗰啲咁重鹼水麵質的口感唔會太腍幾爽🍜✧ 西多士($36)雖然唔喺個推薦list入面但本豬覺得西多係是晚No.1🥇!外皮蘸嘅蛋漿超多所以食落口感好好唔係食包咁至於花生醬更用咗粗粒花生醬🥜食落有咬口好多~\(≧▽≦)/~糖漿唔係孤孤寒寒細細杯係成罌俾你任落🍯(呢度po唔到片大家去foodiechuxx_ ig睇~)✧ 養顏蛋白杏仁茶($31)鐘意食蛋白嘅朋友有福了事關佢有幾嚿烚蛋白喺杏仁茶入面(
✧ 貴妃雞粥
新記最出名就係食雞粥🍚
睇返menu首頁 話雞係用最新鮮嫩滑嘅母雞
超過二十種藥材、香料、頂級蝦乾、瑤柱etc
食落粥底綿稠同埋都幾香 主要係雞油味好正
凍凍地嚟食真係飽足感十足又好暖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
✧ 炸兩腸
腸粉皮夠薄同滑🍜
油炸鬼炸得香口
不過提醒必須要趁熱食⚠️
因為擺一陣再食會腍㗎~
✧ 酥炸魷魚鬚(半份,$37)
魷魚鬚都係招牌之一🔖
質感外脆內嫩 而且粉好多好厚
配埋粥咁叫絕對係完美搭配~
✧ 海蜤手撕雞(半份,$35)
呢份亦都係招牌
絕大部份係海蜤 都ok爽
味道就酸酸地開胃嘅
手撕雞肉質鮮嫩🐓
味道似沙薑粉同麻油撈埋幾香
#海蜇手撕雞
✧ 鮮蝦雲吞麵($45)
雲吞皮薄得嚟蝦超級大隻🦐
湯底鮮味唔會好咸 亦冇平時嗰啲咁重鹼水
麵質的口感唔會太腍幾爽🍜
✧ 西多士($36)
雖然唔喺個推薦list入面
但本豬覺得西多係是晚No.1🥇!
外皮蘸嘅蛋漿超多所以食落口感好好唔係食包咁
至於花生醬更用咗粗粒花生醬🥜
食落有咬口好多~\(≧▽≦)/~
糖漿唔係孤孤寒寒細細杯係成罌俾你任落🍯
(呢度po唔到片大家去foodiechuxx_ ig睇~)
✧ 養顏蛋白杏仁茶($31)
鐘意食蛋白嘅朋友有福了
事關佢有幾嚿烚蛋白喺杏仁茶入面(*´ω`*)
杏仁味雖然唔係濃到刺鼻嗰隻但係都有
而且唔太甜
2024-03-02
2024-04-04 18 瀏覽
唔好食牛腩麵嘅牛腩大舊又多渣,湯頭好咸又油,雞粥多碎骨又好杰身食落一般,炸兩條油炸鬼好乾唔好食豉油又冇乜味,油菜冇蠔油冇味,應該冇下次。起初以為呢類鋪會好過海皇粥店點知重差。下次去番海皇好過啦。
想食清d食下粥,好彩附近有間“新記”,食粥好選擇。元朗老字號既新記雞粥,唔使去到元朗,九龍區都有幾間分店。最出名就係煲仔雞粥,無理由唔叫雞粥啦!今日叫左貴妃雞黃鱔粥 🥣嫩雞分量多,粥綿綿的,好味!食完個人舒服好多😊仲叫多左個蘿蔔糕送下粥,呢度既蘿蔔糕都幾好食。朋友見到餐廳poster有粽,叫左個蛋黃鹹肉粽,食完讚佢足料啖啖香😋乳鴿都係呢度嘅招牌!我都偷食左少少。炸得香脆!個皮都炸得咸香脆口,唔點淮鹽都夠味!病好下次要再黎encore下先🥰
想食清d食下粥,
好彩附近有間“新記”,
食粥好選擇。

元朗老字號既新記雞粥,
唔使去到元朗,九龍區都有幾間分店。
最出名就係煲仔雞粥,
無理由唔叫雞粥啦!

今日叫左貴妃雞黃鱔粥 🥣
嫩雞分量多,粥綿綿的,好味!
食完個人舒服好多😊

仲叫多左個蘿蔔糕送下粥,
呢度既蘿蔔糕都幾好食。

朋友見到餐廳poster有粽,
叫左個蛋黃鹹肉粽,
食完讚佢足料啖啖香😋

乳鴿都係呢度嘅招牌!
我都偷食左少少。
炸得香脆!
個皮都炸得咸香脆口,唔點淮鹽都夠味!
病好下次要再黎encore下先🥰

2024-03-22 34 瀏覽
元朗新記位於佐敦吳松街係佐敦站落車,裕華國貨出口向左行<往圓方>方向,大約行5分鐘餐廳以招牌小食 蜆芥鯪魚球,豬大腸,皮蛋 招牌粥品,貴妃雞等飲品有少見既七喜龍眼冰同七喜話梅桔冰招牌粥當中,海鮮粥$84同黃鱔粥$61較吸引我海鮮粥蟹蓋,蟹鉗,蟹腳非常足料蟹蓋有黃蟹鉗大大隻粥底非常鮮味黃鱔粥黃鱔片數量多塊塊肥厚蜆芥鯪魚球$32 <半份>大大粒熱辣辣鯪魚肉落得好重手貴妃雞飯$56泰國香米 貴妃雞 雞肉好滑由於用左廿幾種藥材,香料,瑤柱烹煮食落帶點獨特的藥材味七喜話梅桔冰$25好飲順喉
元朗新記位於佐敦吳松街

餐廳以招牌小食 蜆芥鯪魚球,豬大腸,皮蛋
招牌粥品,貴妃雞等

鯪魚肉落得好重手

貴妃雞飯$56
泰國香米
貴妃雞 雞肉好滑
由於用左廿幾種藥材,香料,瑤柱烹煮
食落帶點獨特的藥材味

• 貴妃雞粥
  • 蜆介鯪魚球
  • 海鮮粥
2024-03-18 37 瀏覽
今日黎到佐敦,經過元朗新記雞粥當然要入去試下餐牌除咗招牌雞粥,仲有小菜選擇,好豐富蜆蚧鯪魚球鯪魚球鮮嫩多汁,搭配蜆蚧醬的風味更加豐富。每一口都能品味到鯪魚的鮮美和蜆蚧醬的濃郁。這道菜的味道鮮甜,口感嫩滑,讓人回味無窮XO醬炒蘿蔔糕蘿蔔糕切成小塊,搭配香辣的XO醬炒製而成。每一口都能感受到蘿蔔糕的軟糯和XO醬的香辣。這道菜的味道豐富而濃郁,讓人垂涎欲滴。蘿蔔糕經過炒製後,外層酥脆,內部柔軟,口感極佳貴紀雞粥雞肉鮮嫩,粥稠而濃郁。每一口都能感受到雞肉的鮮美和粥的滋味。這碗粥煮得剛好,讓人感到溫暖又飽足。這道菜展現了新記經典粥品的美味和濃郁口感XO醬叉燒炒蛋滑蛋綿密柔滑。每一口都能品味到叉燒的獨特風味和滑蛋的濃郁口感。這道菜的味道平衡,口感豐富,讓人忍不住一口接一口
今日黎到佐敦,經過元朗新記雞粥
當然要入去試下

餐牌除咗招牌雞粥,仲有小菜選擇,好豐富

蜆蚧鯪魚球

XO醬炒蘿蔔糕

貴紀雞粥

XO醬叉燒炒蛋

2024-02-27 50 瀏覽
講真佐敦都有唔少大排檔,但成日擔心唔乾淨😝所以每次想食小菜都會諗起呢間元朗新記,menu 選擇超多,每個餸菜都係即叫即炒!XO醬叉燒炒蛋係呢度必食嘅餸,XO醬勁惹味,送飯一流!海蜇燻蹄都係每次必叫,醬汁甜甜酸酸好開胃!•海蜇燻蹄($58)•椒絲腐乳炒通菜 ($51)•中式京都豬扒($67)•XO醬叉燒炒蛋 ($71)晚市套餐(+$20)會跟白飯同飲品,飲品除咗有檸茶、奶茶等等,仲有自家製五花茶(+$3),同埋唔少特色特飲!

•海蜇燻蹄($58)
•椒絲腐乳炒通菜 ($51)
•中式京都豬扒($67)
•XO醬叉燒炒蛋 ($71)

佐敦 📌 元朗新記 佐敦吳松街123號地舖豬隊友今晚話好想食炸魷魚鬚 ,依稀記得疫情嘅時候幫襯過佐敦呢間「元朗新記」,既然外賣出品都唔錯,堂食應該更加正斗🥢▪️酥炸魷魚鬚 🦑 $61魷魚鬚係新鮮炸起熱辣辣,d 脆漿炸得好鬆脆,魷魚鬚亦夠爽口,豬隊友食到停唔到口 😋 怪唔得知係呢度必點嘅小食 🦑 正 🥢▪️紅燒元朗脆皮乳鴿 🦆 $76乳鴿又係即叫即整熱辣辣上枱,乳鴿本身大隻又厚肉,肉質嫩滑,鴿皮炸到好香脆,完全唔使點淮鹽都已經好滋味 😋▪️菠蘿咕嚕肉 🍍 $61 +$20 (白飯 🍚+ 飲品)好多時菠蘿咕嚕肉都係偏酸又「確喉」,但呢度嘅咕嚕肉嘅酸甜度係剛剛好 🧡 炸粉夠薄,食落啖啖肉,而且每舊咕嚕肉🐷 都肥瘦適中,外脆肉嫩,好開胃 ~ 必食系列🍚 🥢▪️椒絲腐乳炒通菜 🥬 $51點解 d 通菜可以炒到咁爽脆? 🥬 通菜翠嫩爽口,揉合腐乳鹹香,椒絲微辣🫑再以蒜頭爆香,相當惹味🔥 成碟菜我幾乎食咗 2/3 ~ 好味道 😋▪️泰式青檸冰 (原價:$25)🍹$13青檸汁好清新,充滿泰式風味🍹 原來呢杯青檸特飲惠顧正價嘅食物可以減$12,即$13蚊乍,真係好抵喔 🤍🔅 總括嚟講,我同豬隊友都覺得呢度嘅食物量
佐敦 📌 元朗新記
佐敦吳松街123號地舖

▪️酥炸魷魚鬚 🦑 $61
▪️紅燒元朗脆皮乳鴿 🦆 $76

▪️菠蘿咕嚕肉 🍍 $61 +$20 (白飯 🍚+ 飲品)

▪️椒絲腐乳炒通菜 🥬 $51

▪️泰式青檸冰 (原價:$25)🍹$13
🔅 總括嚟講,我同豬隊友都覺得呢度嘅食物量足、好食兼抵食,相信我地好快回訪 😋 眼見餐廳大部分時間都係坐滿哂客人,多數都係一家大細,又不得不讚有個侍應叔叔,見佢又做樓面、又接待客人、又接外賣單,咁忙但依然好好禮貌回應客人要求,呢個值得一讚 👍🏻
2024-02-21
  • 🍍菠蘿咕嚕肉
  • 酥炸魷魚鬚
  • 紅燒元朗脆皮乳鴿
  • 椒絲腐乳炒通菜
2024-02-13 61 瀏覽
點了幾個菜,的確是非常一般,尤其是那個腸粉又有又不好吃,太油了,就一個麵還行,算是香港特色吧,為了填肚子勉強下咽,實在是無法理解為什麼這家店是上了排行榜的,新年還給了額外的服務費,但是我們要小碗的時候還給了一次性的,我看其他人都不是一次性的碗,心裡真的不舒服,老闆服務態度也不太好,有點愛理不理的樣子,但是對別人並不是這樣的,餐廳附近不遠還有步行街,小吃特別的多,早知道就去那裡吃了,整體體驗並不是很好,下次不會再來了
2024-02-12 55 瀏覽
小弟近幾年喺尖沙咀返工佐敦同尖沙咀到處食早餐冇乜固定地方呢間早餐我食過及第粥拼叉燒腸/蘿蔔糕全部都熱辣辣叉燒腸即刻蒸蘿蔔糕又會煎好香杯熱華田唔係9流流,試過你就知覺得好少有地方早餐都咁有誠意比起我平時食TST九龍,紅茶果D已經贏咗好多今朝早去佢哋度試吓西式早餐食沙嗲牛麵拼菠蘿包沙嗲牛肉好有味道菠蘿包上桌之前都攞去焗一焗覺得好感動香港咁有誠意嘅早餐店舖買少見少不過啱啱十分鐘前特意來試佢午餐食咗貴妃雞飯,海蜇手撕雞,例湯除咗例湯正,其他一般般…總之佢地早餐我強烈推薦!
小弟近幾年喺尖沙咀返工
叉燒腸即刻蒸
蘿蔔糕又會煎好香
杯熱華田唔係9流流,試過你就知
覺得好少有地方早餐都咁有誠意
比起我平時食TST九龍,紅茶果D已經贏咗好多
今朝早去佢哋度試吓西式早餐食沙嗲牛麵拼菠蘿包
沙嗲牛肉好有味道
菠蘿包上桌之前都攞去焗一焗
覺得好感動
香港咁有誠意嘅早餐店舖買少見少
不過啱啱十分鐘前特意來試佢午餐
食咗貴妃雞飯,海蜇手撕雞,例湯
除咗例湯正,其他一般般…
總之佢地早餐我強烈推薦!
2024-02-12
2024-02-11 37 瀏覽
唔使入到元朗都食到,呢間喺佐敦附近好方便貴妃雞粥($59)呢間既招牌粥梗係要試下!入面舊舊雞都好多肉,雞肉嫩滑唔會太鞋,粥夠綿,同埋充滿雞香好夠味🤤冬天食一碗暖笠笠超暖胃峴炸鯪魚球($58)必點嘅小食,外層脆卜卜,鯪魚肉超彈牙,點埋個秘製醬汁更惹味😝馳名烤乳鴿($76)已經切開咗四份,方便進食,乳鴿燒過外皮香脆,中間都好多肉,嫩滑多汁,充滿油香,好食鮮蝦滑腸粉($32)入面有整隻蝦肉,彈牙爽口,腸粉皮滑溜溜,唔錯👍🏻

唔使入到元朗都食到,呢間喺佐敦附近好方便

貴妃雞粥($59)

峴炸鯪魚球($58)

馳名烤乳鴿($76)

鮮蝦滑腸粉($32)

入面有整隻蝦肉,彈牙爽口,腸粉皮滑溜溜,唔錯👍🏻
2024-02-06 53 瀏覽
難得外國友人回港短聚,一於帶佢食番啲地道港式美食。餐廳環境燈火通明,座位亦算闊落。貴妃雞粥 $59一大煲雞粥滿滿的雞油香味,粥底軟棉。雞件滑身得嚟每一啖都充滿濃濃嘅雞味,難怪可成為招牌煲仔雞粥。另外,我發現原來食粥都可以好似車仔麵咁加料,我加咗豬紅($6)及碎牛($6)。一碗粥,三種味道。香脆炸兩腸粉 $25腸粉皮夠薄身,包住脆脆嘅油炸鬼,一啖一口感覺唔太油膩。牛肉腸粉 $29紅燒元朗脆皮乳鴿 $76一啖咬落去外層香脆,內層嫩肉勁juicy,再沾少少淮鹽,入口有三個層次。魚蛋片頭河 $39魚蛋彈牙,片頭正常發揮,河粉嫩滑得來加埋個清湯底好夾。生炒牛肉飯 $53朋友在半飽狀態下,仍然堅持試埋個炒飯,分量大碟得來,鑊氣十足,朋友話回港就係要食番呢種粒粒分明的炒飯。薑汁紅棗糕 $24要食中式甜品唔一定要上酒樓,紅棗糕彈牙QQ,薑汁味濃。今次一餐滿足晒朋友回港要食的粥、粉、麵、飯,有地道港式小菜嘅鑊氣,性價比高。

貴妃雞粥 $59

香脆炸兩腸粉 $25
腸粉皮夠薄身,包住脆脆嘅油炸鬼,一啖一口感覺唔太油膩。

牛肉腸粉 $29

紅燒元朗脆皮乳鴿 $76

魚蛋片頭河 $39
魚蛋彈牙,片頭正常發揮,河粉嫩滑得來加埋個清湯底好夾。

生炒牛肉飯 $53

薑汁紅棗糕 $24
要食中式甜品唔一定要上酒樓,紅棗糕彈牙QQ,薑汁味濃。

2024-02-04 43 瀏覽
最近天氣凍,最適合食暖笠笠的綿滑雞粥🔥🔥。想不到元朗新記連佐敦也有分店。在旁邊的廟街逛了一圈,馬上就到新記試下它的馳名本土老字號招牌惹味特濃雞粥~🐤🌟貴妃雞粥新記的雞粥很特別,是用瓦碗上菜,即使吃了一會,仍是暖暖的。足料雞粥,顏色一看就充滿濃濃的雞汁香,雞肉肉質鬆軟嫩。粥底嚐一口已滿滿雞香味,粥夠綿。🌟炸蘿蔔糕有驚喜,外層煎得十分香酥,好有蝦味。🌟海蜇熏蹄最喜歡的海蜇和熏蹄,可以一次過試晒~海蜇有少許辣,但他的辣油是十分香🌶️。🌟秘製雞中翼份量十分多,每一口雞翼,都食到酥炸香味~🌟紅燒元朗脆皮乳鴿 期待已夠的脆皮乳鴿 ,炸得剛剛好!咬一口,已感覺到乳鴿的酥脆,肉質不會乾。可以Encore。🌟芽菜炒河芽菜炒河十分足料,因為本身都喜歡吃芽菜,啖啖芽菜十分滿足。河粉調味也剛剛好,不會太咸,可以一試。
最近天氣凍,最適合食暖笠笠的綿滑雞粥🔥🔥。

🌟貴妃雞粥
粥底嚐一口已滿滿雞香味,粥夠綿。

🌟炸蘿蔔糕
有驚喜,外層煎得十分香酥,好有蝦味。

🌟海蜇熏蹄

🌟秘製雞中翼
份量十分多,每一口雞翼,都食到酥炸香味~

🌟紅燒元朗脆皮乳鴿
可以Encore。

🌟芽菜炒河

餐廳好近佐敦地鐵站,A出口行過嚟2分鐘就到🥢 貴妃雞粥 💰$59餐廳招牌必叫‼️雞粥係用個鍋上,keep到粥既溫度,粥面上已經有浸雞油,粥好綿入晒雞味,雞有5-6件煮得都好嫩滑🥢 脆皮炸乳鴿 💰$79同樣係招牌必叫‼️乳鴿嘅size算大隻,炸得夠脆無燶,乳鴿有肉唔瘦,肉質好嫩唔韌🥢 薑汁紅棗糕 💰$24食粥既餐廳都叫到甜品,紅棗糕一份有4件,仲要大大件,紅棗糕夠煙靭,夠厚,一上枱要即刻熱辣辣食就最好食🥢 油條 💰$12油條估唔到有驚喜,係自己餐廳即刻炸,依款油條外皮脆內面軟,唔會係空氣感好重嗰種,就算擺咗一陣再食都仲脆🥢 XO醬炒蘿蔔糕 💰$58蘿蔔糕嘅份量唔細,落足XO醬,亦都煎得夠香,蘿蔔糕亦都係餐廳另一推介‼️🥢 海蜇生腸 💰$58海蜇生腸又係另一驚喜,依度嘅海蜇生腸份量好多,海蜇夠粗夠入味,而生腸係一口嘅size,容易入口之餘,亦都好夠爽口睇返餐牌,依間餐廳平時仲有沙嗲牛肉麵、鮑魚火腿通粉等等可以選擇,今晚我去食嘅時候係7pm,我見到隔籬枱嘅食客食緊小菜,下次嚟都想試吓啲小菜XO醬叉燒炒蛋,椒鹽豬扒同埋菠蘿咕嚕肉🤤

餐廳好近佐敦地鐵站,A出口行過嚟2分鐘就到

🥢 貴妃雞粥 💰$59

🥢 脆皮炸乳鴿 💰$79

🥢 薑汁紅棗糕 💰$24

🥢 油條 💰$12

🥢 XO醬炒蘿蔔糕 💰$58

🥢 海蜇生腸 💰$58

2024-01-16 89 瀏覽
夜晚飽飽地,想食下粥,同埋小食,估唔到係佐敦都有地道雞粥食。- 貴妃雞粥 ($59)必點既招牌雞粥,粥底煲到好綿,好香雞油味,仲要成鍋上。雞件有5,6件,仲係好嫩滑,唔會好乾,煲既火候真係啱啱好。- 蜆介鯪魚球 ($58)鯪魚球好大粒,好香脆,咬落又好彈牙,配埋咸香既蜆介醬 ,好正。- 叉燒腸粉 ($29)叉燒腸比較普通,外皮比較厚。- 豉油王炒麵 ($34)豉油王炒麵份量夠,炒得又夠乾身,唔會太油,太咸,可以配粥食。
- 貴妃雞粥 ($59)
必點既招牌雞粥,粥底煲到好綿,好香雞油味,仲要成鍋上。
雞件有5,6件,仲係好嫩滑,唔會好乾,煲既火候真係啱啱好。
貴妃雞粥
- 蜆介鯪魚球 ($58)
蜆介鯪魚球
- 叉燒腸粉 ($29)
叉燒腸比較普通,外皮比較厚。
叉燒腸粉
- 豉油王炒麵 ($34)
豉油王炒麵
蜆介鯪魚球