2022-03-09 13 瀏覽
近排冇得夜晚堂食😱唯有食外賣啦,經過呢間僕之拉麵,夜晚外賣自取有8折。門面裝修都幾靚,充滿日本情懷,感覺好乾淨☺️👍🏻特選拉麵媽咪話呢個好正,入面有1.5倍叉燒,灸叉燒,溏心蛋,紫菜,蔥,味荀。全部都係分湯裝,咁就唔使擔心拎返屋企嗰陣浸到林晒。灸叉燒好長好厚好大件成條😎😎五花腩蘸上滿特製醬汁再用火燒,好香口充滿油脂香味。另一款叉燒就係常見既一片片日式薄叉燒,好嫩滑,份量好多。溏心蛋蛋黃好紅,顏色靚,仲有我好鍾意食嘅荀,分量勁多。由於好為食所以再加咗兩條蟹棒😱都係超誇張大大條肉愛食者拉麵呢個拉麵真係好誇張😱😱😱3倍叉燒,角切叉燒,溏心蛋,蔥,味荀。肉食獸唔使諗啦一定係食呢個,3倍叉燒真係唔講得笑,鋪喺麵上面超厚,角切叉燒就係粒粒叉燒,好方便食。唔係講笑我覺得呢兩個麵,可能夠三個女仔食🤣🤣🤣真係好多炸雞因為唔知個拉麵咁多配料,我哋再叫咗個小食,炸雞大大粒4粒,實際就好似人哋平時六粒咁多,點沙律醬好好食😋。

肉愛食者拉麵

炸雞

• 特選拉麵
  • 炸雞
2022-03-08 7 瀏覽
特選拉麵 $135望住個餐牌當然要揀佢哋嘅鎮店之寶,拉麵有兩塊大紫菜,一條特大嘅叉燒,炙燒叉燒,100分嘅流心蛋,本來都心大心細唔知試吓佢邊一款叉燒,點知呢一碗拉麵有齊晒!🥰湯底揀咗濃湯原味,最後成碗湯底飲晒🤣好鍾意佢嗰種濃厚嘅感覺。另外想講吓佢嘅紫菜,本來食拉麵其實麻麻哋紫菜,因為一定浸到林晒,但係呢度竟然唔會!然後叉燒脂肪同埋肉嘅比例啱啱好,味道亦都調校得好好。至於面底,個人認為份量多過出面嘅拉麵店,食完夠晒飽!人氣拉麵 $98同行嘅朋友揀咗呢一款拉麵,呢個湯底揀咗醬油味,清清地,唔會好油,如果怕湯底好重有份嘅朋友可以試吓呢一種湯,兩款拉麵都想讚下佢嘅糖心蛋,雖然好多舖頭都做得到呢款蛋,但係個人認為呢一度做得更加溏心😚小食揀咗炸章魚同埋炸雞,兩款小食都係即刻炸起,上枱嘅時候仲見到有油份喺炸粉上面跳緊舞🤪先講下個章魚,完全唔會好韌,過口癮一流,仲要特別讚下個炸雞,炸粉好薄,熱辣辣,咬開仲有好多肉汁!餐廳裝修夠晒日式,店員亦都好有禮貌,喺旺角呢個咁方便嘅地方,下次大家都可以試吓

特選拉麵 $135

人氣拉麵 $98

2022-03-08 19 瀏覽
近排停咗晚市堂食咁耐之後,好多餐廳都推出外賣優惠價抗疫,今日同朋友喺旺角買咗一間拉麵外賣返屋企食飯。外賣包裝都非常貼心湯和麵底是分開的,另外還有大片紫菜!特選拉麵 135叉燒1.5倍、炙叉燒、紫菜兩枚、蔥、味荀、味付雞蛋🥚佢嘅賣相非常吸引,叉燒都非常厚肉,加埋落個豚肉湯底度食非常惹味,份量有好多。拉麵嘅肉質都非常剛好,軟硬度適中👍🏻肉愛食者拉麵 120叉燒三倍、角切叉燒、蔥、味荀、味付雞蛋三倍份量嘅叉燒非常吸引,啱晒我最鍾意食肉嘅,可以一啖面一啖肉咁食🤤🥰而且仲有一隻糖心雞蛋😍撈埋湯底一齊食非常好味😋依家外賣會有八折優惠覺得非常抵食,如果想外賣拉麵都可以考慮吓,佢哋除咗旺角喺佐敦仲有另一間分店!

特選拉麵 135
叉燒1.5倍、炙叉燒、紫菜兩枚、蔥、味荀、味付雞蛋🥚

肉愛食者拉麵 120
叉燒三倍、角切叉燒、蔥、味荀、味付雞蛋

2022-02-15
15 分鐘 (外賣自取)
2022-03-08 15 瀏覽
過左6點就冇堂食,放工後唯有搵下附近有冇可以外賣既餐廳。係旺角行左兩個圈,見到呢間可以外賣既拉麵店。一入去見到店舖非常新淨,日式裝潢,廚房係開放式,可以見到師傅係度煮緊拉麵😆老闆好熱情地介紹餐牌,每個拉麵可選清湯或濃湯,我決定兩款都試下,叫左一個濃湯特選拉麵同埋清湯叉燒拉麵,小食就叫左章魚燒同埋炸餃子。餐廳好細心地包裝,加左幾層保鮮紙,確保啲湯汁唔會漏出嚟。特選拉麵配炙叉燒,叉燒好大塊,啖啖肉,肥瘦均勻,而且煮得好淋好入味。湯底好濃好香,因為係用新鮮豚骨熬製,絕無味精,飲多啖都唔會口渴。至於叉燒拉麵,有兩倍叉燒,而且每塊都大大塊,岩晒中意食肉既朋友。特別中意佢地既溏心蛋,煮得好入味,入面仲係流心,唔會煮得太熟。炸餃子外脆內多汁,雖然係外賣,但拎到返屋企仲係暖暖地,而且餃子外皮仲係脆卜卜,值得一試。章魚燒配上沙律醬好好食,酸酸甜甜。

2022-03-06 28 瀏覽
好掛住日本嘅味道😭除咗壽司都好想食下熱辣辣嘅拉麵 不過因為而家疫情出街食嘢好危險🥴所以今次都只係買外賣返屋企試吓呢一間旺角嘅日式拉麵店 唔知水準係如何呢🤓人氣拉麵 $98叉燒丶紫菜丶流心蛋拉麵好爽口❤️人氣拉麵我就專登叫咗軟麵更加易入口 叉燒肥瘦適中有少少煙熏味🥰 肉質唔會太乾身 配合濃郁豬骨湯底 味道都唔會太油膩 非常值得推介!!叉燒拉麵 $98兩倍叉燒丶流心蛋多一倍嘅叉燒令到成碗拉麵肉味好重都增加左個口感 非常豐富 呢款就揀咗個清湯口味 更加食到拉麵嘅味道😆 再配合煙韌彈牙嘅麵條 令人想食多碗啦~😋食物質素唔錯 而且外賣購買嘅話都有唔少優惠推介推介!

人氣拉麵 $98
叉燒丶紫菜丶流心蛋

叉燒拉麵 $98
兩倍叉燒丶流心蛋

食物質素唔錯 而且外賣購買嘅話都有唔少優惠推介推介!
2022-03-05
10 分鐘 (堂食)
2022-03-06 16 瀏覽
疫情下大減少外出用膳,但仍想食不同的美食啊。這陣子外出不是採購食材就是買外賣了。位於鼓油街的僕之拉麵,店面小小的,洋溢著日式地道拉麵館的氛圍。來買一碗拉麵外賣作今天的晚餐好了~特選拉麵❤️‍🔥材料有1.5倍叉燒、灸叉燒、味付雞蛋及味荀。湯底可選擇清湯或濃湯,我選了清湯。清湯口感會薄一點,沒有濃湯般濃稠。豚骨醬油湯底不會過鹹,不會令人覺得口乾。叉燒約有四大片,尺寸比平時的叉燒更大。最特別是灸叉燒,入口帶焦香。叉燒帶點脂肪和筋,需要略加咀嚼,勁道十足。即使在家再加熱,麵質都不會變得軟爛。溏心蛋調味剛好,不會過鹹。紫菜亦有貼心地分開包裝。店員服務態度很好。👍特別欣賞店裡放着不同的字句,例如:在這世間裡,我們唯一做不到的事,就係令你失望。希望小店能熬過疫情,以後會來嘗試堂食的。

特選拉麵❤️‍🔥
材料有1.5倍叉燒、灸叉燒、味付雞蛋及味荀。

叉燒約有四大片,尺寸比平時的叉燒更大。
即使在家再加熱,麵質都不會變得軟爛。
溏心蛋調味剛好,不會過鹹。
紫菜亦有貼心地分開包裝。

店員服務態度很好。👍
特選拉麵
早排天氣凍,特意去買了拉麵外賣回家,旺角新分店還有外賣自取8折優惠,十分抵!特選拉麵,有叉燒1.5倍、炙叉燒、紫菜筍和味付雞蛋,湯底揀咗豚骨濃湯,雖然是外賣,但拉麵和叉燒是分開的,不用擔心拉麵會浸淋,炙燒過的叉燒有微微焦香,口感軟滑,麵條的軟硬度也剛剛好,而且湯底好濃郁。肉愛食者拉麵,有多種叉燒包括好大塊的叉燒3倍、厚肉的角切叉燒,滿足愛肉的朋友,同樣有筍和味付雞蛋,雞蛋有些流心,醬腌好好味。另外追加了兩條巨型蟹棒,啖啖肉,超正!炸雞四件及炸章魚,炸雞色澤金黃,外脆內軟,仍然保留肉汁;至於炸章魚則有些嚼口,唧少少檸檬汁可以減低油膩感。點了柚子梳打和桃梳打各一支,柚子酸酸甜甜,Er一下好爽啊!食完拉麵,我地成個人暖番好多。

• 炸雞
2022-03-04 10 瀏覽
好耐冇食過拉麵啦,依家有冇得堂食,經過見到外賣有8折!拉麵有得揀豚骨濃湯或者清湯,不嬲都鍾意重口味,以下兩款拉麵都揀咗濃湯。特選拉麵 ($135)叉燒1.5倍 • 炙叉燒 • 紫菜2枚 • 葱 • 味荀 • 味付雞蛋呢碗拉麵真係超級豐富,外賣分湯形式咁裝,拉麵唔會浸到林晒,而且濃底真係好濃郁🤩 配料非常之豐富!叉燒同炙叉燒都好味,肉質都好嫩,炙叉燒會有小小焦香,而且煙韌啲。雞蛋🥚係無敵好食,岩岩好流心,而且蛋味好濃,蛋黃係深橙色。肉愛食者拉麵 ($120)叉燒3倍 • 角切叉燒 • 葱 • 味荀 • 味付雞蛋平時食開啲拉麵叉燒份量好少,追加又貴。呢碗係滿滿都係叉燒同角切叉燒,基本上係啖啖拉麵啖啖叉燒,我都數唔清有幾多叉燒🙈 炸雞 ($38/4pcs) • 炸章魚 ($30)兩款炸物都有附送檸檬同埋沙律醬。炸雞好好食!大佚得黎炸粉唔厚,仲要本身調味得都幾好,沾咗檸檬汁冇咁膩再沾埋沙律醬,配搭一流。炸雞肉質超嫩滑又juicy,值得一試。炸章魚都幾食,口感彈牙,不過我就鍾意炸雞多啲。~🍜兩份拉麵無論係湯底定係配料都非常之出色,味荀都有好多,仲要而家外賣有八折優惠,咁足料好食嘅拉麵性價比好高。
好耐冇食過拉麵啦,依家有冇得堂食,經過見到外賣有8折!

特選拉麵 ($135)

肉愛食者拉麵 ($120)
叉燒3倍 • 角切叉燒 • 葱 • 味荀 • 味付雞蛋

炸雞 ($38/4pcs) • 炸章魚 ($30)

2022-03-04 13 瀏覽
疫情爆到好恐怖,安全起見,都係買外賣返屋企食好d。呢日心血來潮想食拉麵,就去左呢間幾多好評既拉麵店買外賣,D野食份量多,價錢都好實惠。外賣大概等10幾分鐘就有得拎,真係好有效率。>肉愛食者拉麵:好多叉燒,鋪滿哂成碗咁滯,除左有大塊叉燒,仲有叉燒粒,啱晒食肉獸,D叉燒燒到燶邊,好入味,配埋彈牙拉麵麵條簡直無得彈。>人氣拉麵:呢個就係輕盈之選,多左好多粟米粒,所以食落會比較清甜,我另外加多左隻溏心蛋,半熟既蛋汁撈埋拉麵食好好味>炸餃子:餃子皮薄餡靚,食落外脆內軟,唔算太多肉,所以食完唔會好heavy。炸章魚:章魚丸Size同外面章魚燒差唔多,每一粒都有章魚肉,唔想食章魚燒咁肥又想過下口癮,叫呢個就岩哂柚子&桃梳打:都係日式餐廳比較常見既飲品,味道甜甜地
疫情爆到好恐怖,
安全起見,都係買外賣返屋企食好d。

呢日心血來潮想食拉麵,
就去左呢間幾多好評既拉麵店買外賣,
D野食份量多,價錢都好實惠。

外賣大概等10幾分鐘就有得拎,
真係好有效率。

>肉愛食者拉麵:
好多叉燒,鋪滿哂成碗咁滯,
除左有大塊叉燒,仲有叉燒粒,
啱晒食肉獸,
D叉燒燒到燶邊,好入味,
配埋彈牙拉麵麵條簡直無得彈。

>人氣拉麵:呢個就係輕盈之選,
多左好多粟米粒,所以食落會比較清甜,
我另外加多左隻溏心蛋,
半熟既蛋汁撈埋拉麵食好好味

>炸餃子:餃子皮薄餡靚,食落外脆內軟,
唔算太多肉,所以食完唔會好heavy。

炸章魚:章魚丸Size同外面章魚燒差唔多,
每一粒都有章魚肉,
唔想食章魚燒咁肥又想過下口癮,
叫呢個就岩哂

柚子&桃梳打:都係日式餐廳比較常見既飲品,
味道甜甜地
  • 肉愛食者拉麵
煮左咁多日飯🍚真係唔知煮咩餸好😖屋企人話好耐冇食過拉麵🍜今日就去咗呢間充日本情懷嘅「僕之拉麵」買外賣做晚餐🤩呢度有2️⃣種湯底可選擇😉濃湯原味以豚骨及多種食材熬製12個鐘熬成🥰清湯原味以長時間熬製而成🙌除咗湯底仲可以追加「香蒜🧄蝦油🍤背脂及🌶辛辣醬」架!特選拉麵呢碗拉麵有成1.5倍日本🇯🇵薄片叉燒中🥰食起來很粉嫩好食👍並且仲有多一長片特製的炙燒叉燒🥰師傅把肥瘦各半的部位加上強力的火侯炙烤到有點焦脆口感且肉味香濃🤩配埋辛辣醬濃香湯底認真香氣滿溢🤤保證食得過癮❤️🐷肉愛食者拉麵食肉獸必點架🤣因為一碗就有3️⃣倍份量嘅薄片叉燒🐷加上一粒一口角切叉燒🤗湯底就配左特濃原味🤤可能真係太多肉食到非常飽肚🤩人氣拉麵最基本既叉燒份量配左滿滿豚骨熬出既湯底🤗搭配細拉麵都幾順口☺️又唔會過鹹👍拉麵另外最重要的角色就係「味付糖心蛋🥚」每碗一隻一咬開蛋黃深橙色蛋味超濃🤤質素極高令我流哂口水啦🤤總結今日外賣🥡拉麵返屋企食完全冇影響質素👍麵湯分開上唔會令到啲拉麵返到屋企林哂仲好彈牙🥰依家外賣仲有8️⃣折優惠添😉拉麵之外仲有好多小食🤗大家出去旺角都不妨去試吓☺️
煮左咁多日飯🍚真係唔知煮咩餸好😖

配埋辛辣醬濃香湯底認真香氣滿溢🤤保證食得過癮❤️

🐷肉愛食者拉麵

人氣拉麵

• 特選拉麵
  • 炙伊比利亞叉燒
2022-03-03 6 瀏覽
僕之拉麵‘’在這世間裏 我們唯一做不到的事 就係令你失望’’呢句slogan 夠霸氣😎餐廳裝修充滿地道日本拉麵店特色,木枱木櫈,日本景點掛畫,加上係日本人主理,可以暫時當自己去咗日本旅行拉麵湯底有兩款,可揀濃湯或清湯濃湯係由豚骨慢煮超過12小時,結合特製醬油而成既豚骨白湯,飲落夠濃厚,如果鍾意少少漿口感嘅濃湯,呢款湯底真係唔會令你失望👍🏽🌀 特選拉麵裡面有1.5倍叉燒、炙叉燒、紫菜、蔥、味荀 同溏心蛋炙叉燒好大件,五花肉搽滿特製醬汁再用火燒,肥瘦度剛好,灸燒過帶焦香,水準唔錯而另一款叉燒就係常見既一片片日式薄切叉燒,軟腍嫩滑,1.5倍份量食得特別滿足😋🌀 肉愛食者拉麵睇個名都知係食肉獸恩物,裡面有3倍叉燒、角切叉燒、溏心蛋、蔥同味荀打開外賣碗,叉燒鋪滿碗邊,視覺效果一流,角切叉燒係切成粒粒嘅叉燒,有口感,有肉香,係正嘅拉麵粗幼適中帶微曲,所以幾掛湯,連埋爽口嘅大蔥一齊食,香味更有層次🌀炸章魚丸一客6粒嘅章魚丸,配上燒汁、沙律醬,非常惹味,整體好有日本風味外賣既包裝都幾貼心,湯同拉麵分開裝就連紫菜都一絲不苟,獨立包住,呢個細心位真係要讚一讚,所以話一間餐廳有幾用心,客人真係感受得到㗎❤️期
僕之拉麵

拉麵湯底有兩款,可揀濃湯或清湯

🌀 特選拉麵
裡面有1.5倍叉燒、炙叉燒、紫菜、蔥、味荀 同溏心蛋

而另一款叉燒就係常見既一片片日式薄切叉
燒,軟腍嫩滑,1.5倍份量食得特別滿足😋

🌀 肉愛食者拉麵

🌀炸章魚丸

外賣既包裝都幾貼心,湯同拉麵分開裝
期待疫情穩定之後可以嚟堂食,試真呢間小店的出品呢😋

2022-03-03 11 瀏覽
堂食難求,亂世之中,外賣回家最好不過,安安全全無憂無慮吃一頓「好西」。這家旺角豉油街的拉麵,由正宗日本人掌廚。門面和風滿滿,拉麵頗多款式,今次選了兩款,兩款也超多料,很滿足。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯·特選拉麵$135裏面有:1.5倍叉燒、灸叉燒、蔥、味荀、溏心蛋、紫菜。紫菜分開包裝,很貼心,防止紫菜泡軟;溏心蛋要大讚,師傅工架佳,生熟拿捏精準;灸叉燒可謂「勁量」,又厚又長😋,叉燒用上了西班牙豬肉,醃足3小時,特製醬汁好惹味。· 肉愛食者餐$120最受歡迎的拉麵🍜 賣相佳!份量十足,有6塊大叉燒鋪滿外賣碗,是平日份量的3倍,再加上角切叉燒,溏心蛋、蔥、味荀,認真誇張!食肉獸表示滿意😋· 炸餃子(4件)炸餃子是很正宗的日式餃子,豚肉餡料,揸得好香脆,口感十足,另附沙律醬。口味更加豐富。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯特別一提,湯底有分濃湯以及清湯兩款。我更喜歡清湯!無味精味道,入口清新,誠意十足!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
·特選拉麵$135
裏面有:1.5倍叉燒、灸叉燒、蔥、味荀、溏心蛋、紫菜。

· 肉愛食者餐$120

· 炸餃子(4件)

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2022-03-02 14 瀏覽
明白疫情係好驚外出食野,但間中都要鬆一鬆,為有搵間乾淨d,空間感大少少嘅地方。經過門前,聽到有人講好好食,就入去試試。其實我本人對拉面麻麻的,但見佢幾闊落就試下。餐牌嘅款式唔係好多,好明顯真係專食拉面。湯底有濃湯/清湯。我同朋友各試一款。我想講個清湯都已經好好味,濃湯真係好好好好濃。豬肉片有勁多,餐牌寫是3倍/1.5倍。真心食肉獸先食得晒。拉面質地是好的,正如我之前講本身我麻麻,但呢個我竟然食得晒。因為佢完全無梘水味,軟硬剛好。店主話加埋栗米粒更好食
經過門前,聽到有人講好好食,就入去試試。
其實我本人對拉面麻麻的,但見佢幾闊落就試下。
餐牌嘅款式唔係好多,好明顯真係專食拉面。湯底有濃湯/清湯。
我同朋友各試一款。
我想講個清湯都已經好好味,濃湯真係好好好好濃。
豬肉片有勁多,餐牌寫是3倍/1.5倍。真心食肉獸先食得晒。
店主話加埋栗米粒更好食
2022-02-24
2022-03-01 12 瀏覽
因為好耐冇食過拉麵咁啱行過見到呢間又未食過都想試吓,喺門面嘅感覺都覺得幾靚同埋都乾淨。門面會有一種日本嘅感覺。上菜嘅速度其實都好快, 咁都可以減少一啲逗留嘅時間咁對大家嚟講其實都幾好嘅(疫情時間), 不過都希望以後喺冇嘢情嘅時間嘅時候都可以慢慢坐低慢慢食。另外啲枱都分得幾開, 咁可以比到食客一個安心嘅感覺😚😚~係可以食過再食既一間拉麵舖!☀️A 特選拉麵 $135一開始諗緊食特選拉麵好定係食肉愛食者拉麵好,糾結咗一輪都係揀咗特選拉麵因為俾佢嗰個叉燒1.5倍吸引咗,本身見到Menu都覺得呢個叉燒好正, 都未見過咁長嘅叉燒😂😂。 咁湯底都係自己剔嘅咁我就揀咗豚骨濃湯,個湯底都幾濃郁加埋啲拉麵真係好正!佢本身都有叉燒係入邊份量都幾多再加埋呢個1.5倍嘅叉燒真係勁吸引! 仲有糖心蛋真係好流心好正再加上佢嘅蛋黃就唔同平時食到嗰啲嘅係類似橙紅色嘅好好味🤣🤣~ 呢個1.5佩嘅叉燒真係勁吸引大家去嘅話都不妨試吓呢個打卡一流!味道仲要幾好!🌙C 人氣拉麵 $98人氣拉麵會有滿滿嘅粟米真係幾吸精! 同樣都係揀咗豚骨濃湯,因為朋友都鍾意食一啲比較濃味嘅嘢所以都係揀咗呢個嘅湯底。今日有勁多粟米所以俾人嘅感覺好似

☀️A 特選拉麵 $135

🌙C 人氣拉麵 $98
今日有勁多粟米所以俾人嘅感覺好似健康啲🤣🤣~
2022-03-01 9 瀏覽
〰️特選拉麵 $135有1.5倍叉燒、炙叉燒、紫菜、味付雞蛋、荀。炙叉燒用特製醬汁醃再處理,食落陣陣焦香味,肥瘦比例啱啱好👌🏻面條掛湯,有咬口。味付蛋入口即帶點溶,蛋味香濃。湯底可以選擇濃湯原味、清湯原味。兩者都係使用西班牙嘅優質豚骨熬製而成,清湯原味仲帶點淡淡嘅醬油香。〰️肉愛食者拉麵 $120哇,依碗野啱哂食肉獸😂叉燒三倍份量之外,仲有角切叉燒😂叉燒全部都灸燒處理過。肉味鮮嫩,而且食落唔柴。〰️炸章魚丸 $30即叫即整,外脆內軟,入面仲有大大粒章魚肉。〰️炸章魚 $30食落好彈牙,口感十足。配上沙律醬好好好好食!💗服務態度好好💗裝修風格日式,小擺設都好可愛😝〰️〰️📍 僕之拉麵 (旺角)旺角豉油街74號地舖
〰️特選拉麵 $135
有1.5倍叉燒、炙叉燒、紫菜、味付雞蛋、荀。

炙叉燒用特製醬汁醃再處理,
食落陣陣焦香味,
肥瘦比例啱啱好👌🏻
面條掛湯,有咬口。

味付蛋入口即帶點溶,
蛋味香濃。
湯底可以選擇濃湯原味、清湯原味。
兩者都係使用西班牙嘅優質豚骨熬製而成,
清湯原味仲帶點淡淡嘅醬油香。

〰️肉愛食者拉麵 $120
哇,依碗野啱哂食肉獸😂
叉燒三倍份量之外,
仲有角切叉燒😂
叉燒全部都灸燒處理過。
肉味鮮嫩,而且食落唔柴。

〰️炸章魚丸 $30
即叫即整,外脆內軟,
入面仲有大大粒章魚肉。

〰️炸章魚 $30
食落好彈牙,
口感十足。
配上沙律醬好好好好食!

💗服務態度好好
💗裝修風格日式,
小擺設都好可愛😝

〰️〰️📍 僕之拉麵 (旺角)
旺角豉油街74號地舖