2017-12-20
上次喺佐敦行街,見到呢間任食火鍋嘅宣傳牌,又有雞煲、又打邊爐、又魚生,飲品任飲,好似好吸引,決定今日就同男友去試吓!平日嘅晚市都好多人,不過好彩唔使等都即刻有位。鮑魚冬菇一人一份,鮑魚都有成隻手指公咁既size,不錯!烏雞湯用燉盅上,係有誠意既,材料十足,不過個湯淡左少少!😂食完刺身,揀咗個龍蝦湯打邊爐,包一碟肥牛肉,碟肥牛好有質素,肥瘦分明,好有牛味!仲有個海鮮盤,裏面有半隻大龍蝦、蝦、蜆、象拔蚌BB、魷魚、刀背、魚片、龍躉。蝦、蜆同埋魚片可以任叫,蝦又大又彈牙,不過我哋都係叫咗一次,因為實在好飽!男朋友以為食完,點知先係食咗一半咋!😂😂因為仲有其他配料,菜、什菇、水餃、墨魚滑、丸類、響鈴、炸魚皮。到刺身拼盤上,魚生帶子刺身好新鮮!重有期間限定嘅大閘蟹,每人一隻,蟹膏都多!雞煲店員好細心咁解釋每2分鐘要搞一次,一共搞四次先食得,雞煲d鷄好滑,醬汁剛剛好唔會太咸。食到一半落埋啲牛柏葉同魷魚🦑撈埋啲雞汁超級好味!最後仲有送西米椰汁糕甜品,呢個套餐實在抵食,全部海鮮都好新鮮,有水準!有一種食大雜燴嘅感覺,好滿足!原來佢哋有重會做私房菜,新年同一班親戚朋友包一間房黎食應該唔錯!🤣🤣🤣🤣
平日嘅晚市都好多人,不過好彩唔使等都即刻有位。
鮑魚冬菇一人一份,鮑魚都有成隻手指公咁既size,不錯!
烏雞湯用燉盅上,係有誠意既,材料十足,不過個湯淡左少少!
男朋友以為食完,點知先係食咗一半咋!😂😂
到刺身拼盤上,魚生帶子刺身好新鮮!
重有期間限定嘅大閘蟹,每人一隻,蟹膏都多!
食到一半落埋啲牛柏葉同魷魚🦑撈埋啲雞汁超級好味!