上次喺佐敦行街,見到呢間任食火鍋嘅宣傳牌,又有雞煲、又打邊爐、又魚生,飲品任飲,好似好吸引,決定今日就同男友去試吓!平日嘅晚市都好多人,不過好彩唔使等都即刻有位。鮑魚冬菇一人一份,鮑魚都有成隻手指公咁既size,不錯!烏雞湯用燉盅上,係有誠意既,材料十足,不過個湯淡左少少!😂食完刺身,揀咗個龍蝦湯打邊爐,包一碟肥牛肉,碟肥牛好有質素,肥瘦分明,好有牛味!仲有個海鮮盤,裏面有半隻大龍蝦、蝦、蜆、象拔蚌BB、魷魚、刀背、魚片、龍躉。蝦、蜆同埋魚片可以任叫,蝦又大又彈牙,不過我哋都係叫咗一次,因為實在好飽!男朋友以為食完,點知先係食咗一半咋!😂😂因為仲有其他配料,菜、什菇、水餃、墨魚滑、丸類、響鈴、炸魚皮。到刺身拼盤上,魚生帶子刺身好新鮮!重有期間限定嘅大閘蟹,每人一隻,蟹膏都多!雞煲店員好細心咁解釋每2分鐘要搞一次,一共搞四次先食得,雞煲d鷄好滑,醬汁剛剛好唔會太咸。食到一半落埋啲牛柏葉同魷魚🦑撈埋啲雞汁超級好味!最後仲有送西米椰汁糕甜品,呢個套餐實在抵食,全部海鮮都好新鮮,有水準!有一種食大雜燴嘅感覺,好滿足!原來佢哋有重會做私房菜,新年同一班親戚朋友包一間房黎食應該唔錯!🤣🤣🤣🤣

平日嘅晚市都好多人,不過好彩唔使等都即刻有位。

鮑魚冬菇一人一份,鮑魚都有成隻手指公咁既size,不錯!

烏雞湯用燉盅上,係有誠意既,材料十足,不過個湯淡左少少!

男朋友以為食完,點知先係食咗一半咋!😂😂

刺身拼盤上,魚生帶子刺身好新鮮!

重有期間限定嘅大閘蟹,每人一隻,蟹膏都多!

食到一半落埋啲牛柏葉同魷魚🦑撈埋啲雞汁超級好味!

2017-12-19 3109 瀏覽
今日經過尖沙咀加拿分道,發現一間無限時的任食火鍋店,名叫倫哥尚品火鍋私房菜,放在門口的易拉架廣告,寫上無限時,又寫有多款精選美食,有些還可以任食,非常豐富!當然要試一試啦!首先上的是刺身拼盤:有肥美的三文魚和綢魚,鮮味的珍寶帶子和赤蝦、爽口的北寄貝!刺身非常新鮮,十分美味!大閘蟹是時令限定的,每人一隻,香甜的蟹膏令人回味無窮!阿嫲雞煲:多種辣度,我們選擇了微辣,雞肉嫩滑又入味,味道帶少許辣,十分惹味!滋補原盅燉湯,非常足料,燉湯濃郁鮮甜,還有蟲草花,十分爽口!鮑你上位:冬菇厚肉、鮑魚鮮甜彈牙,美味可口!艇家蟹鍋打邊爐環游海鮮盤:每天的海鮮都不同,因應時令和新鮮程度決定。今天有蟹、大蜆、蟶子、蝦、蠔、魷魚、脆鯇片、龍躉肉片。材料好新鮮,味道鮮甜美味!黑豚肉、肉質鮮嫩。低鹽少油響鈴魚皮香脆可口的,又可放湯食。倫嫂手打雙滑,鮮味彈牙、阿媽雲吞水餃,自家包製的,皮薄餡靚。田園有機蔬菜好新鮮,還有多款丸類。多款飲品任飲。最後還有真的假不了,就是鮮奶蛋白燉燕窩,口感滑滑的,甜度適中,加上燕窩是滋補養顏的,女士必食。每人一碗,美味極了!

大閘蟹是時令限定的,每人一隻,香甜的蟹膏令人回味無窮!
鮑你上位:冬菇厚肉、鮑魚鮮甜彈牙,美味可口!
艇家蟹鍋打邊爐
黑豚肉、肉質鮮嫩。低鹽少油響鈴魚皮香脆可口的,又可放湯食。
多款飲品任飲。

2017-11-28
10 分鐘 (堂食)
2017-12-18 263 瀏覽
尖沙咀近河內道食肆林立, 今晚朋友帶路去吃私房火鍋。 私房菜吃得多,私房火鍋比較特別。 一般都不是連鎖店推出的放題任吃模式。 因為都是廚師設計好的餐單, 但今晚這裏其實有些部分還可以任叫的, 讓你感覺豐富滿足。 但我看過餐單後相信都絕對足夠。冷盤有青豆角和雲耳。期間限定今晚每人一隻大閘蟹。 今個冬天大閘蟹好像絕跡, 今晚有得吃真開心。 大閘蟹size唔大, 但竟有豐腴的蟹膏,啖啖香甜。 拆完蟹 輪到原隻蠔皇鮑魚炆冬菇(每位上)。 鮑魚炆得入味。 仲有熱騰騰的燉湯讓你先暖一暖胃,再開大餐。刺身拼盤絕對不遜色於日式食肆。 三文魚,帶子肥美肉厚, 北寄貝爽甜, 印象深刻是特大甜蝦, 鮮甜無比, 沒有用溶雪的味。與此同時雞煲開始上爐煮, 店員教路 每4分鐘打開翻一翻以防黐底。 我們選了 bb辣, 雞煲香氣撲鼻,各式香料混合特製調味醬汁非常惹味。雞件肉鮮, 一件接一件吃不停口。 雞煲可再加材料,都是任叫。 但吃完之後再換煲再打邊爐, 自己安排幾時食夠雞煲。 因冇得同時進行呀。我們選了 芫茜皮蛋湯底, 吃完濃味雞煲這個最適合了。沒有劃一的款式(每日時令有約9款左右)海蝦,蟹,蟶子,生蠔,貴妃蚌,大

冷盤有青豆角和雲耳。

我們選了 芫茜皮蛋湯底, 吃完濃味雞煲這個最適合了。

沒有劃一的款式(每日時令有約9款左右)海蝦,蟹,蟶子,生蠔,貴妃蚌,大花甲, 八爪魚和墨魚滑。 聖子爽甜新鮮但有隻有點兒沙。 黑白墨魚滑做得唔錯。 墨魚滑打得好彈牙充滿粒粒墨魚。

肉類方面,送一款牛頸脊。 擺很精美, 牛味很濃入口即溶, 肉質滑得嚟有趙口。

丸類水餃等是任叫,亦不過不失。 響鈴魚皮keep到脆,唔錯。

飲品方面都是任取除啤酒。 亦有自家製涼茶。

不限時任吃叫人超級大滿足, 大閘蟹,鮑魚,燉湯,雞煲都是我的至愛, 場內差不多滿座, 氣氛熱鬧,吃得暢快。
2017-12-18 1934 瀏覽
呢個星期得返12,13度炸,呢d凍冰冰既天氣就最好去打邊爐啦之前聽朋友提過呢度既任食海鮮火鍋有好多野食同質素幾好,趁住呢晚女皇去左攻打四方城,我就去接大帝收工,一齊邊一邊暖下身先一上到去已經座無虛席,我地book左位都要等一輪先有得入,本身有諗過轉場唔等,但大帝話黎到就無謂轉黎轉去,最後都等左大半個鐘先有得入,所以想去既朋友仔就記得要book位啦!!!!-呢度既任食套餐的確係包左唔少野食啵,而晚市時段就劃一收費,星期一至四就每位HKd$318+10%,而星期五、六、日,公眾假期及前夕就另加HKd$10+10%一坐底,除左要“混醬”之外,仲可以食下涼菜小食同出去睇下飲咩先(飲品都係任飲架)呢個套餐真係有多款野食,食雞煲同火鍋之前先有刺身拼盤、花菇鮑魚同燉湯,連大閳蟹都一人有一隻呀刺身既質素仲唔錯添而大閳蟹雖然唔大隻,但都有唔少膏,質素都唔差啵食完呢幾款前菜熱左身就開始食熱辣辣既雞煲啦,我唔太食得辣,叫bb辣就岩岩好啦雞件醃得惹味之餘都幾滑,當中既魷同牛柏葉仲入晒味添,正呀食完雞煲就到今晚既戲肉啦我地加要左“艇家蟹鍋”,湯底其實係蕃茄薯仔湯,但就加左啲海鮮落去,湯底既鮮味就即刻提升啦而呢盤

呢個套餐真係有多款野食,食雞煲火鍋之前先有刺身拼盤、花菇鮑魚同燉湯,連大閳蟹都一人有一隻呀
刺身既質素仲唔錯添

而大閳蟹雖然唔大隻,但都有唔少膏,質素都唔差啵

雞件醃得惹味之餘都幾滑,當中既魷同牛柏葉仲入晒味添,正呀

食完雞煲就到今晚既戲肉啦

而呢盤“無與『倫』比牛頸脊”大大盤,牛頸脊肉質嫰滑,食落都唔錯

其他任食配料既質素都唔差啵,當中既手打墨魚滑仲有好多黑魚粒添呀

而大大隻無砂又鮮甜既蜆都係任食架

呢個芝心牛丸都值得一試,而索左濃湯又滑溜煙韌既讚岐烏冬,係我每次打邊爐就算飽飽都要食返碗先心息既

雖然無降溫既生果/雪糕雪條,但就有返碗暖意十足既牛乳燉蛋白,食埋呢個滋潤甜品真係會飽到捧住個肚腩仔架

一餐可以食到咁多款食物,而且質素同價錢成正比,加上唔限時可以慢慢食,咁又真係食得幾滿足既
30 分鐘 (堂食)
2017-12-17 205 瀏覽
成日聽啲朋友,同事話倫哥好好食今次終於到我食喇,仲要係尚品倫哥又雞煲又打邊爐又大閘蟹,仲要價錢相宜唔怪得之咁多人食啦由於我遲左少少放工,一去到已經有個大大既雞煲放左喺檯面前後要攪四次架,侍應好好,會過黎望下,仲會幫手我去到已經整第三次,即係可以準備開餐啦~~~有辣有唔辣,任君選擇我地就食個唔辣既,一打開個蓋已經香噴噴啦!啲雞肉仲好嫩,唔老之餘又好入味食到一半就加埋牛栢葉同魷魚落去呢度既雞煲係無限追加架!不過仲有好多其他美食,我地要留肚,所以只係追加多一煲啦仲未打邊爐住架,因為有燉湯雞,猴頭菇,瘦肉…好足料,冬天補一補刺身拼盤全部厚切,蝦仲要好大隻,不錯不錯仲有呢個鮑你上位鮑魚同花茹,全部貴價食材,每人每樣各一隻,唔駛爭重頭戲之一,大閘蟹!!大隻,多膏,蟹肉唔"梅"夠鮮味唯一擔心既係,今晚食得太多好野🤦‍♀️去到打邊爐環節,我地叫左個鮮茄薯仔蟹鍋環游海鮮盤 (黃金蚌,象拔蚌BB,鴛鴦海蝦,龍躉片,白鱔,脆鯇魚,魷魚,刀貝,鑽石蜆)(每日4-9種)我唔客氣喇~~~~無與倫比牛頸脊,平時大家肚餓一定會爭住瘋狂落肥牛,今次大家食到一半,飽飽地,慢慢品嘗呢啲優質靚肥牛,其實仲正丫!倫嫂手打雙滑,阿
成日聽啲朋友,同事話倫哥好好食
今次終於到我食喇,仲要係尚品倫哥

雞煲又打邊爐又大閘蟹,仲要價錢相宜
唔怪得之咁多人食啦

由於我遲左少少放工,一去到已經有個大大既雞煲放左喺檯面
前後要攪四次架,侍應好好,會過黎望下,仲會幫手
我去到已經整第三次,即係可以準備開餐啦~~~

有辣有唔辣,任君選擇
食到一半就加埋牛栢葉同魷魚落去

呢度既雞煲係無限追加架!
不過仲有好多其他美食,我地要留肚,所以只係追加多一煲啦

仲未打邊爐住架,因為有燉湯

雞,猴頭菇,瘦肉…好足料,冬天補一補

刺身拼盤
全部厚切,蝦仲要好大隻,不錯不錯

仲有呢個鮑你上位
鮑魚同花茹,全部貴價食材,每人每樣各一隻,唔駛爭

重頭戲之一,大閘蟹!!
大隻,多膏,蟹肉唔"梅"夠鮮味
唯一擔心既係,今晚食得太多好野🤦‍♀️

去到打邊爐環節,我地叫左個鮮茄薯仔蟹鍋

(每日4-9種)
我唔客氣喇~~~~

倫嫂手打雙滑,阿媽雲吞水餃,低鹽少油響鈴魚皮,有機蔬菜,無限追加!

驚喜係全晚無停過
就連甜品都好正,係燕窩蛋白啊!每人一碗。噢🤦‍♀️我好想追加啊

所有食物,由雞煲甜品,都係好有質素,用心製作
唔怪得之身邊個個朋友都話去食倫哥啦
2017-12-17 192 瀏覽
如果自問係美食黑洞食不死而又鐘意打邊爐嘅您 「倫哥」岩哂您啦豬先生豬小姐又打邊邊儲脂肪過冬啦 今晚尼到一直口碑不俗嘅「倫哥尚品火鍋私房菜」烚下烚下無限時任食火鍋套餐十分豐富吸引 鮑魚 雞煲 燉湯 刺身 火鍋 甜品等等見到menu上嘅菜式名不禁笑左出聲 「鮑你上位」「真的假不了」生動又鬼馬期間限定 送大閘蟹 每人一隻!好多野食呀!不得了!環境四正寬敞 大力一「索」係濃濃嘅雞煲味哈哈八時入席已接近爆場 相當熱鬧大門旁邊嘅大雪櫃裏有汽水 道地系列 韓式飲品 自製涼茶等等 算是選擇齊全「鮑你上位」鮑魚同花菇屬重量級XL size嘅鮑魚炆得軟腍又入味 花菇彈牙盡是蠔皇之味想不到嘅新鮮出現 !豬小姐一向對火鍋店嘅刺身不抱期待 但尼度冰鎮上嘅刺身夠冰凍新鮮三文魚肥美柔軟 有頭牡丹蝦蝦膏甘香 肉質又爽又彈 帆立貝雪白厚肉無雪氣 質素真心算係咁啊另外wasabi夠嗆鼻 岩哂無「bi」不歡嘅豬小姐時令大閘蟹每人送一隻 色澤油亮 滿滿邪惡的蟹膏令人口水直流 膽固醇up!一開蓋已索到老火靚湯嘅香氣 燉湯足料感覺無味精 飲後頓覺滋補養生 有湯水飲下嘅感覺真幸福阿嫲雞煲可選擇辣度 由bb度辣到大辣都得 愛辣卻不能

豬先生豬小姐又打邊邊儲脂肪過冬啦
今晚尼到一直口碑不俗嘅「倫哥尚品火鍋私房菜」烚下烚下
無限時任食火鍋套餐十分豐富吸引
鮑魚 雞煲 燉湯 刺身 火鍋 甜品等等
見到menu上嘅菜式名不禁笑左出聲
「鮑你上位」「真的假不了」生動又鬼馬
期間限定 送大閘蟹 每人一隻!好多野食呀!不得了!
環境四正寬敞 大力一「索」係濃濃嘅雞煲味哈哈
八時入席已接近爆場 相當熱鬧
「鮑你上位」鮑魚同花菇屬重量級

XL size嘅鮑魚炆得軟腍又入味 花菇彈牙盡是蠔皇之味

另外wasabi夠嗆鼻 岩哂無「bi」不歡嘅豬小姐
一開蓋已索到老火靚湯嘅香氣
阿嫲雞煲可選擇辣度 由bb度辣到大辣都得 愛辣卻不能吃辣嘅我地揀左bb辣
食法係每兩分鐘揭開煲蓋攪拌防痴底 一共四次 八分鐘後 食得!
雞肉煮得入味香口 配上惹味配料 芫茜 乾蔥 蒜頭 微焦帶微辣
重點係可以無限refill雞肉
不過可能煮得過耐 令肉質硬實不夠嫩
反而配角們豬皮 魷魚 牛柏葉完全吸收哂精華 爽口又索味

食完雞煲後當然到火鍋
湯底方面我地揀左艇家蟹鍋
顏色鮮豔茄紅 有蟹 蕃茄 薯仔 粟米 洋蔥 菇菌等等 帶微微胡椒香 味道天然 開胃又暖肚
不過認真覺得似蕃茄薯仔湯
吸睛嘅海鮮拼盤出沒注意
是日海鮮係蟶子 海蝦 鑽石蜆 刀貝 龍躉片 脆鯇片等等 包羅萬有

海鮮新鮮有光澤 一烚一食食盡鮮味
牛頸脊係嚴選部位 係牛頸至牛膊中間嘅肉 尼個部位由於郁動得多 肉質會更細緻結實 肥瘦適中
入口肉質腍而嫩滑 牛味出眾 脂肪分佈均勻 如雪花般滿佈 肉質鬆化充滿脂香
任食配料方面有丸有餃
豬小姐喜歡麻吉燒 沙律丸同韭菜餃 豬先生則喜歡爆芝牛丸同自家製雲吞
有驚喜嘅係黑白雙剎嘅墨魚滑
墨魚滑彈牙富嚼勁 加入軟骨在內 咬落更有層次感

可惜食得太飽 否則一定encore
蔬菜藍有四到五款蔬菜 例如有娃娃菜 小棠菜 油麥菜等等 菜一定要食 吸收纖維 否則無暢通便便哈哈
響鈴魚皮果然低鹽少油 炸得乾脆不油膩 感覺不太熱氣
甜品燉奶微暖 水感幼滑 各位靚靚必食 係乾燥嘅冬天滋陰一下

用料高質唔會hea 員工殷勤有效率

包您食到捧住大肚腩滿足離開
豬先生豬小姐表示今晚用餐經驗相當滿意
2017-12-04
5 分鐘 (堂食)
2017-12-15 157 瀏覽
幾乎每一次都係朋友生日先會黎倫哥。今晚揀左黎尖沙咀呢間,一入去好嘈好嘈,我地被安排係枱與枱中間晚位置,沿途有一個凸起的電制,眼見客人及員工都帶幾次拌到,講真,員工又拎住d雞煲餸菜,如果一不小心拌到,到時就大件事所以我強烈要求店主正視呢個問題!講番食物,查實300幾蚊一個人,又不限時,真係好抵既。未到戲肉(打邊爐),之前已經有雞煲(我地食左兩個),仲有刺身,大閘蟹(每人一隻),燉湯,鮑魚炆冬菇,查實我已經飽左8成打邊爐湯底係豬骨湯,有牛肉(如追加要俾錢),海鮮盤,蔬菜籃,一D丸類,最後送上燉奶甜品,除此之外,飲品任飲。食物方面絕對抵食,只係環境就真係麻麻
幾乎每一次都係朋友生日先會黎倫哥。
所以我強烈要求店主正視呢個問題!

食物方面絕對抵食,只係環境就真係麻麻
2017-12-12
2017-12-14 147 瀏覽
睇見爆晒棚都知道呢間火鍋店出名,今晚仲要唔系期假。話雖如此,裝修就冇乜架喇,講求舒服同high-end就請去別處,黎到呢到都系貪大眾化,大大張poster寫住$318尚品無限時任食海鮮火鍋,相信好多人連lunch都唔食,就系等呢一餐,食番夠本。飲品自己拎,但通道有啲窄,好多時都要讓一讓,環境確實一般。飲品有差唔多廿款,選擇都幾多,仲有韓國樂天飲品,但可惜冇無糖飲料 e.g. 烏龍茶等……呢度系先食雞煲,後打邊爐。雞煲自選辣度,個醬都幾重味,滲晒入雞肉,都幾香幾惹味既。但份量都幾多,食唔晒又真系有啲浪費,建議店方可以比大/中/小份量顧客揀,畢竟有部份人可能為左食海鮮而唔鍾意食雞煲。仲有個刺身拼盤,都系三文魚,赤貝,帶子,大蝦刺身等等。新鮮度可以接受,但當然唔系日式食肆果種高檔啦,以non-日式放題黎講,都算系甘架喇。味道都okay,但冇話好鮮甜果種,畢竟大家都系食緊全包宴,唔系à la carte食完一大堆頭盤再換個湯底打邊爐,一開始就比左一大個海鮮拼盤,最後當然食唔晒啦。有蟹,珍珠蚌,花甲,蜆,龍躉片,鯇魚腩,蠔,蟶子同埋海蝦。湯底可以揀蕃茄薯仔湯,然後加隻蟹落去。有幾款海鮮都唔錯,例
食完一大堆頭盤再換個湯底打邊爐,一開始就比左一大個海鮮拼盤,最後當然食唔晒啦。有蟹,珍珠蚌,花甲,蜆,龍躉片,鯇魚腩,蠔,蟶子同埋海蝦。湯底可以揀蕃茄薯仔湯,然後加隻蟹落去。有幾款海鮮都唔錯,例如珍珠蚌,花甲,蜆,呢三款都幾鮮甜,而且冇沙,特別系厚肉既珍珠蚌,認真抵玩。蟶子都okay,由於細隻,唔好灼太耐,生蠔都系,尺較小,灼太耐會縮到好細,所以要自己掌控返個時間
牛頸脊只送一碟,但系甘大碟已經要夾硬食曬佢,除非你好鍾意食牛,而且仲要不停食牛,否則都夠食既。質素比起本地肥牛好,已經啲雪花紋都靚,肉味都okay,但未去到好impressive好滿足果種。
仲比左一大堆丸,水餃雲吞果啲,其實真系食唔晒。順帶一提,響鈴只系盒裝響鈴,而唔系鮮炸,所以真系冇咩興趣。整體okay,食物真系非常多。
2017-12-13
$349.8 (晚餐)
想不到原來打邊邊也可以成為私房菜!!! 但經歷親身體驗過一次後, 又真的與酒樓式任飲任食火鍋有所分別!!! 特別是這餐廳員工都提供很親切的服務, 令我頓時有一種賓至如歸的感覺, 這才是樓上私房菜應有的親切的服務態度!!! 刺身拼盤: 共有五款刺身, 很豐富!!! 還有蒸貝類和燉湯供應, 汽水飲品也是無限量任飲的, 但啤酒是要另外收費的!!! 阿嫲雞煲: 味道沒有什麼特別吸引, 雞件份量不少, 所以單是吃雞煲後已有飽意, 而且啖啖肉, 好像全部都是雞腿肉一樣!!!  吃完整個雞煲後, 店員會給我們另一個鍋, 我們選了艇家蟹鍋, 作為打邊邊湯底, 這個蟹鍋沒有蟹味, 反而像蕃茄薯仔湯... 手切肥牛: 這是牛頸脊部位, 雪花紋分佈得很平均, 而且沒有因為手切而變得太厚!!! 因為吃了以上那麼豐富的美食已經很飽了, 所以我的肚再沒有位置能容納... 只能讓照相機把它們全部一口氣吃掉!!! 最後還有甜品吃, 超值了!!!... 我們都飽得要抱著肚皮回家...

想不到原來打邊邊也可以成為私房菜!!!

但經歷親身體驗過一次後,

又真的與酒樓式任飲任食火鍋有所分別!!!

特別是這餐廳員工都提供很親切的服務,

令我頓時有一種賓至如歸的感覺,

這才是樓上私房菜應有的親切的服務態度!!!

刺身拼盤:
共有五款刺身, 很豐富!!!

還有蒸貝類和燉湯供應,

汽水飲品也是無限量任飲的,

但啤酒是要另外收費的!!!

阿嫲雞煲: 味道沒有什麼特別吸引,

雞件份量不少, 所以單是吃雞煲後已有飽意,

而且啖啖肉, 好像全部都是雞腿肉一樣!!!

吃完整個雞煲後, 店員會給我們另一個鍋,

我們選了艇家蟹鍋, 作為打邊邊湯底,

這個蟹鍋沒有蟹味, 反而像蕃茄薯仔湯...

手切肥牛: 這是牛頸脊部位,

雪花紋分佈得很平均,

而且沒有因為手切而變得太厚!!!

因為吃了以上那麼豐富的美食已經很飽了,

所以我的肚再沒有位置能容納...

只能讓照相機把它們全部一口氣吃掉!!!

最後還有甜品吃, 超值了!!!...

我們都飽得要抱著肚皮回家...

2017-10-29
倫哥尚品火鍋私房菜 呢個名係好多朋友口中都聽過 今日終於黎食 唔知係咪真係咁吸引呢?一嚟到就有兩碟前菜 係涼拌木耳同埋涼拌豆角 汁料偏酸味啦 但係幾開胃 之後就上咗雞煲 店員都會好細心咁同你講做法 同埋餐枱上嘅餐紙都有寫低做法 跟住做就冇錯 雞煲我哋揀咗bb辣 又真係小小小小辣 啱曬我哋啲唔食得辣嘅朋友 雞件都幾多而 且肉質嫩滑 不過有少少咸同埋好多油 雞煲仲可以追加 不過我哋冇再點 留肚食其他啦 之後仲有烏雞藥材湯 個湯冇落味精 仲有兩嚿雞果然真材實料大閘蟹 冇諗過會有大閘蟹食 雖然size唔大但係都好多膏 呢啲咁邪惡嘅都係食一隻就夠 刺身好新鮮 而且份量都幾多 每人有二至三片 跟住就係主角打邊爐啦 我哋揀咗番茄薯仔蟹喎 真係有半隻海蟹 而且配嘅海鮮配料都幾多 有龍躉片魷魚 聖子生蠔大蝦 脆肉鯇大蜆等等 有部分更加可以追加 不過我哋戰鬥力唔夠 都係冇再添食 跟住就係比較普通小小嘅丸同埋餃子 餃子好新鮮 墨魚滑同埋墨汁墨魚滑 兩個都超級好食 夠曬入味 而且有新鮮嘅墨魚粒好彈牙 呢個我哋就添食咗一次 仲有手切牛頸脊一大盤 一睇就知非常之肥美 因為成碟肉都係油花 淥幾秒就食得 牛味好濃郁

之後就上咗雞煲

之後仲有烏雞藥材湯

個湯冇落味精 仲有兩嚿雞果然真材實料

刺身好新鮮

而且份量都幾多 每人有二至三片
跟住就係主角打邊爐啦 我哋揀咗番茄薯仔蟹喎 真係有半隻海蟹

跟住就係比較普通小小嘅丸同埋餃子 餃子好新鮮

記得記得留肚食埋個甜品

今日嘅甜品係3.6牛乳燕窩燉蛋白 牛奶味好香 而且蒸得啱啱好 好滑溜 上面有小小燕窩 非常滋陰養顏

埋單七百蚊每人350蚊 食到咁多嘢 而且樣樣都高質素 不過可惜我哋戰鬥力太低 都冇乜添食 可惜可惜
2017-12-12 107 瀏覽
冬天食雞煲!?已經係一件非常普通既事所以我地一家人對食雞煲既要求亦都愈黎愈高而今晚屋企人簡既 亦都係近期大行其道既一間火鍋雞煲私房菜 - 尚品倫哥屋企人又知規舉呀 打定電話去book定位所以8點去到就有位坐 在場真係可以用人頭湧湧黎形容 非常熱鬧阿麻雞煲人齊就緊係上左個雞煲先喇滾起左每兩分鐘就撈一撈佢,每撈一次就收細一度火,重覆4次撈左4次之反終於有得食 食落去 入味得黎雞肉依然嫩囗 食到一半記得放d牛柏葉落去索一索d汁重點 雞煲無限refill真係不得了 不過我地控制住 refill左一次就轉打邊爐了個爐黎之前先食左個刺生拼盤當中既大蝦同三文魚真係當中既表表者肉質新鮮 大蝦size更係大大件而燉湯方面 阿媽都話冇佢自家既水準足料之餘又夠味鮑你上位睇個名都知呢味菜係有鮑魚係原隻鮑魚一人一隻 配合埋冬菇 真心有平時冬至既感覺我既最愛大閘蟹都有 呢個真係非常surprise好多膏呀媽媽好喇 下半場開始 我地叫左鮮茄薯仔蟹鍋你可能會問 咁有咩配料呀佢地有個海鮮盤 (黃金蚌,象拔蚌BB,鴛鴦海蝦,龍躉片,白鱔,脆鯇魚,魷魚,刀貝,鑽石蜆)(每日4-9種) 食落都係爽口彈
冬天食雞煲!?已經係一件非常普通既事

無與倫比牛頸脊

打邊爐唔食牛 都唔叫打邊爐喇
睇相都見每件牛既油脂分佈都非常平均
雖然牛唔係任食 但係我地都忍唔住追加左份

另外其實仲有好多唔同配料倫嫂手打雙滑,阿媽雲吞水餃,低鹽少油響鈴魚皮,蔬菜
都有一定水準 唔會覺得係一般貨色

最後既燕窩燉奶 真係為呢餐飯畫上一個happy ending

總結呢間雞煲係打破左傳統時下雞煲既困局 將一d雞煲唔會食到晚素材放埋一齊

價格中位 但有一定質素呀!
1K
2017-12-12 1101 瀏覽
倫哥私房茶擁有七家分店,在港薄有名氣,上月同事farewell dinner那天full booking,來不了,今晚與另一班友人專程到訪。閒日照樣全場滿座,風頭一時無兩。任食海鮮火鍋$318,埋單~$350/位,看Poster也知食物大堆頭,根本吃不完,有雞煲、日式刺身拼盤、海鮮拼盤、大閘蟹、大碟牛頸脊,還有多款其他食物。大量飲品任君選擇,還有自家製涼茶,唯啤酒須額外付費。日式刺身拼盤: 包括三文魚、珍寶帶子、紅蝦刺身、鯛魚及赤貝。以冰盤保溫,款款也能保持鮮度,帶子嫩滑、赤貝爽彈、三文魚刺身反為一般,而紅蝦刺身亦厚肉彈牙,尚算新鮮。雞煲(BB辣): 聞落有點辣,食落反而剛好,雖然不吃辣,但雞煲總要有一點點辣也夠惹味。醬汁濃厚,雞件相當入味,不錯。店方亦會提供魷魚及牛栢葉一起享用,吸收雞煲的醬汁後非常香濃惹味。蠔皇鮑魚: 每位能享一件,雖然也是罐頭鮑魚質素,但也好比沒有啦。大閘蟹: 連大閘蟹也每人一隻,吃到這裡也有少許飽肚感。蟹雖不肥美,但也有適量蟹膏。但緊記,我們只是吃$300多元的放題,難道要跟老三陽大閘蟹比較嗎?牛頸脊: 牛肉呈鮮紅色,色澤蠻吸引。牛味比一般肥牛香濃,但脂肪比例稍

大量飲品任君選擇,還有自家製涼茶,唯啤酒須額外付費。

牛頸脊: 牛肉呈鮮紅色,色澤蠻吸引。牛味比一般肥牛香濃,但脂肪比例稍多,牛味未及prime級牛頸脊,但就和安格斯肥牛差不多。

手打雙滑: 黑色是墨汁墨魚滑,而白色該是八爪魚滑,同為爽口彈牙,蠻有鮮味,個人較喜愛白色那款,較為鮮香。

食物難以一一盡錄,寫住甘先......
2017-12-11
2017-12-12 202 瀏覽
早前聽朋友講倫哥火鍋已經進駐九龍區,適逢天氣涼涼地,最啱烚下烚下倫哥位於尖沙咀,地點方便呢度喺雞煲、刺身、海鮮任食火鍋,十分豐富,最重要喺不限時,可以慢慢食,每位308/位刺身拼盤有大大隻牡丹蝦,肉質雪白彈牙,帶子及北寄貝亦十分新鮮大閘蟹好多膏,鮮味十足,蟹肉鮮甜,好想encore椰子嚮螺燉湯,湯淸甜美味, 好滋補鮑魚冬菇,鮑魚彈牙美味,東菇炆得腍身惹味雞煲叫左BB 辣,雞肉滑溜又唔辣,又有麻香味道,好惹味雞煲太吸引,上枱時大家掛住食,唔記得映相添海鮮拼盤有聖子、海蝦、班片、蜆等等,好豐富,鮮甜美味牛頸脊脂肪分佈平均,厚度啱啱好,口感唔錯丸類有水凖,彈牙,最鐘意食海鮮丸,外皮煙靭,入面喺千島醬汁,味道特出食埋滋潤甜品,呢餐好滿足
倫哥位於尖沙咀,地點方便
汽水櫃
調味醬料
呢度喺雞煲刺身、海鮮任食火鍋,十分豐富,最重要喺不限時,可以慢慢食,每位308/位
刺身拼盤
有大大隻牡丹蝦,肉質雪白彈牙,帶子及北寄貝亦十分新鮮
大閘蟹
大閘蟹好多膏,鮮味十足,蟹肉鮮甜,好想encore
椰子嚮螺燉湯
椰子嚮螺燉湯,湯淸甜美味, 好滋補
鮑魚冬菇
鮑魚冬菇,鮑魚彈牙美味,東菇炆得腍身惹味

雞煲叫左BB 辣,雞肉滑溜又唔辣,又有麻香味道,好惹味
雞煲太吸引,上枱時大家掛住食,唔記得映相添
艇家蟹鍋
海鮮拼盤

海鮮拼盤有聖子、海蝦、班片、蜆等等,好豐富,鮮甜美味
牛頸脊
牛頸脊脂肪分佈平均,厚度啱啱好,口感唔錯
真的假不了
食埋滋潤甜品,呢餐好滿足
汽水櫃
真的假不了
  • 牛肩肉
  • 海鮮丸
2017-12-11 85 瀏覽
之前已經食過,貪佢有兩味食,上次一大班人,梗係食曬兩樣,今次得兩個人。 邊食到咁多, 一坐低就果斷叫佢, 唔好上雞煲,雞煲好大個,食完已經好飽, 費事浪費食物。其實私房菜先係重點 ,竹絲雞猴頭菇杞子瘦肉燉湯, 用料十足, 冇味精, 健康之選。原隻蠔皇扣鮑魚, 看似好豪華, 其實同去 飲宴嘅味道冇分別, 但係就唔明點解冇味精都可以做到。刺身拼盤, 三文魚刺身, 帆立貝刺身, 特大蝦刺身, 帶子刺身 ,紅魚刺身。 勝在用料新鮮, 可惜唔係任食, 如果唔係真係怕食窮佢。打邊爐方面, 我就選擇咗番茄薯仔湯底,出名食海鮮我當然有試,都係新鮮出品。雲吞,水餃,韭菜餃,潮州魚蛋, 貢丸, 年糕魚蛋, 流心蟹子丸, 流心蟹子丸內含 千島wasabi醬,超級惹味。炸魚皮,炸響鈴, 新鮮,夠曬脆。安格斯牛肩肉, 超級好味,手切,肥瘦均稱。任飲任食套餐, 送人頭大閘蟹。 估唔到咁驚喜, 訂位都唔知有, 真係食到夠曬飽。飲品方面 我就叫咗涼茶,今日係五花茶, 鋪頭自己煲。價錢318 加1服務費, 唔算平, 但係私房菜真係唔貴。
之前已經食過,貪佢有兩味食,上次一大班人,梗係食曬兩樣,今次得兩個人。 邊食到咁多, 一坐低就果斷叫佢, 唔好上雞煲雞煲好大個,食完已經好飽, 費事浪費食物。

炸魚皮,炸響鈴, 新鮮,夠曬脆。

安格斯牛肩肉, 超級好味,手切,肥瘦均稱。

飲品方面 我就叫咗涼茶,今日係五花茶, 鋪頭自己煲。

價錢318 加1服務費, 唔算平, 但係私房菜真係唔貴。
2K
🙅🏼⏰無限時任食海鮮火鍋🍲🍴($318/位) 見住倫哥由一間少少鋪頭開到而家遍地都有分店,真係梗有一間係左近。朋友同的講好想食火鍋放題,所以預早在Whatsapp訂位,真係好方便。 未去之前已經做定research, 見到有好多野食,非常吸引,已經非常期待! 甫到達,店員便安排位置給我們,之後就陸續有美食上枱😜 先較個DIY 醬汁😍 ❄️趁凍食👉🏻刺身拼盤: 三文魚刺身、帆立貝刺身、特大蝦刺身等等 新鮮,原全無雪藏味! 🔥趁熱食👉🏻原隻蠔皇扣鮑魚🐟 估唔到竟然有鮑魚食,仲要炆得又諗又入味,正! 🔥趁熱食👉🏻原盅燉湯 原盅燉湯勁足料,味道勁甜又夠熱,打邊爐前飲番碗靚湯真係暖笠笠! 🔥趁熱食👉🏻大閘蟹🦀 除左有鮑魚之外,仲有我最愛的大閘蟹,真係好驚喜,仲要爆多膏,係好食的! 🐥麻辣雞煲🌶 當享受緊以上美食時,就上埋個雞煲啦!雞煲揀左小辣,味道好香又唔會好辣,配埋麻辣醬汁一齊炒又幾好味! 🦂龍蝦鍋🍲 食完雞煲就幫我地換另一個鍋開始打邊爐啦!揀左龍蝦鍋,湯底是蕃茄薯仔湯,味道酸酸甜甜,非常開胃。最吸睛的是有

🙅🏼⏰無限時任食海鮮火鍋🍲🍴($318/位)

甫到達,店員便安排位置給我們,之後就陸續有美食上枱😜

先較個DIY 醬汁😍

新鮮,原全無雪藏味!

🔥趁熱食👉🏻原隻蠔皇扣鮑魚🐟

估唔到竟然有鮑魚食,仲要炆得又諗又入味,正!

🔥趁熱食👉🏻原盅燉湯

🔥趁熱食👉🏻大閘蟹🦀

🐥麻辣雞煲🌶

🦂龍蝦鍋🍲

食完雞煲就幫我地換另一個鍋開始打邊爐啦!揀左龍蝦鍋,湯底是蕃茄薯仔湯,味道酸酸甜甜,非常開胃。最吸睛的是有大大隻龍蝦,真係好正😍

仲每人✨送👉🏻蟶子🐌、蒸蚌仔、象拔蚌BB🐚、牛頸脊🐄、鯇魚腩魚片🐟

✨任食😋都有好多選擇

海蝦🦐、魷魚🦑、鯇魚🐟、蝦滑🦐、墨魚滑🐙、雲吞、水餃、響鈴🥐、魚皮🐟、蔬菜🥗、汽水🍷、涼茶🥃

🍮甜品

最後仲有燕窩燉蛋🍳食,超滑!

整體來說,以這個價錢吃到以上美食真的非常超值,性價比極高,食材新鮮,味道又好,真的推介!

2017-12-07