2024-05-10 210 瀏覽
放lunch突然想食拉麵,估唔到呢間拉麵都幾高質。鍾意黑蒜唔可以錯過。黑蒜油熟成濃湯拉麵成!碗!都!係!炸!蒜!真係勁香炸蒜味道,加上佢湯底係黑蒜,所以佢個蒜味比起一般拉麵更加出,每啖都連埋一齊食,好香口。叉燒又好厚切,食得出佢燒過嘅味道,肉味好豐富。佢仲係一層脂肪一齊肉,所以,能夠做到入口即溶嘅效果!雞蛋都做到溏心嘅效果,慢慢品嘗。京蔥味好香,帶出咗湯底味,係好好嘅配料。最特別係佢喺面撒咗一啲柚子皮,超級香,就咁食仲有一種Frenshening嘅感覺!

黑蒜油熟成濃湯拉麵
成!碗!都!係!炸!蒜!
雞蛋都做到溏心嘅效果,慢慢品嘗。
京蔥味好香,帶出咗湯底味,係好好嘅配料。
2024-05-03 170 瀏覽
俺流塩らーめん (東港城) (將軍澳)地點📍將軍澳坑口重華路8號東港城2樓227號舖Lunch Time 經過見到,都有唔少學生同打工仔排隊嗌野食,決定可以一試---------------俺流塩湯拉麵💲69拉麵軟硬度適中,唔會太硬身,而湯底較清,但唔會話無味,但塊肉就有D 鞋,有D 失色---------------俺流柚子拉麵💲84湯底有濃濃柚子味,而流心蛋都好好食,但失色既都係塊肉😢😢---------------大阪燒餃子💲45好好味既餃子,每粒餃子都包滿大阪燒醬同木魚,食完想再食---------------

俺流塩らーめん (東港城) (將軍澳)

地點📍
將軍澳坑口重華路8號東港城2樓227號舖

💲69
俺流柚子拉麵
💲84
湯底有濃濃柚子味,而流心蛋都好好食,但失色既都係塊肉😢😢
大阪燒餃子
💲45
好好味既餃子,每粒餃子都包滿大阪燒醬同木魚,食完想再食
2024-03-28 185 瀏覽
🍜黑蒜油熟成濃湯拉麵🐱 係坑口如果想食拉麵都有幾間揀,俺流塩係最好食果間,價錢正常價位,姊嗌尼碗$83 。週未夜晚需要排隊,姊梗係揀平日食喇!哈!尼間d 麵都可以揀鐘意既硬度,除左湯底,麵質就係碗拉麵既靈魂,所以有得揀好重要,正所謂做人最緊要有得揀。嗌得濃湯,個湯底好濃厚,黑蒜味好出,無令人失望。佢舊腩肉係厚身,見到一層脂肪一層肉咁,脂肪同肉既比例做到入口鬆軟,又唔油膩,厚身令每啖都好滿足。其實除左拉麵,尼度既唐揚炸雞都好好食,炸醬唔厚,調味恰到好處,最緊要上枱仲係熱到辣嘴既程度,記得都嗌黎試下。姊今次就唔記得影炸雞相🥲📍俺流塩らーめん (東港城) (將軍澳)將軍澳坑口重華路8號東港城2樓227號舖
🍜黑蒜油熟成濃湯拉麵🐱

姊今次就唔記得影炸雞相🥲

📍俺流塩らーめん (東港城) (將軍澳)
將軍澳坑口重華路8號東港城2樓227號舖
2024-03-25 144 瀏覽
成日去東港城食拉麵,呢間之前食過晚餐都冇咁差,唔知係咪轉咗啲樓面服務員,冇招呼冇歡迎,就咁帶你入座Order完之後嗰碟菜超鹹,明明叫柚子味嘅菜,但係好似用鹽水醃過一樣,同店員講佢係拎咗入去換過碟出嚟啊,但係冇分別冇改進!我即刻嗱嗱聲求其食完就閃,仲要見到啲店員好似好得閒喺度吹水🙄所以就係唔知道係咪真係轉咗手定轉左啲員工,最差收錢嗰個就係經理,好似欠咗佢嘅眼神一樣😪可能佢今日心情唔好,但係我就唔會再幫襯

2023-11-06 348 瀏覽
事源下午經過東港城,諗唔到食乜嘢,咁啱經過,見到哩間嘢無乜人,諗住坐低睇吓有咩食!一坐低,有個女店員1秒唔使即刻走埋嚟問食咩?(心諗:大姐呀,我餐牌都未拎上手,點知有咩食!)我答佢睇吓先,佢即刻話哩度唔比坐!跟住行咗去!嗰陣隔幾張枱有個男食客,個女店員走去同嗰位男食客講:佢以為可以坐……!邊講邊望向我嘅方向,夾雜埋狗眼看人底嘅笑容!跟住嗰位男食客亦向我報以恥笑嘅笑容!我即刻起身走!就算餓死,我哩世一定唔會幫襯佢哩間拉麵店&任何分店!垃圾不知所謂!
不知所謂!
2023-10-21 277 瀏覽
我去到一間排隊店試咗幾款招牌美食,真係驚喜連連!首先,特製撈麵絕對係一道出色嘅選擇。麵本身帶有濃厚嘅蛋香,加上生蛋同特製醬汁,撈起嚟嘅口感真係令人驚艷。而最令我意想不到嘅係麵裡面嘅菠菜,佢帶來一份清新嘅感覺,為整碗撈麵增添了一絲特別的風味。另外一碗黑蒜油拉麵更加令我迷戀。黑蒜嘅香味散發出來,令人著迷不已。拉麵本身質感細緻,每一口都帶來濃郁嘅湯汁和彈牙的麵條,讓人回味無窮。加上後面那拳頭般大塊嘅炸雞,真係令人欲罷不能。而附帶嘅日本大蔥碎更加提升了炸雞嘅味道,令整個組合更加完美。

2023-06-29 431 瀏覽
今晚晚餐帶屋企人黎食拉麵😋原來黎到坑口,想搵一間正式食嘅拉麵都唔多🫣自己平時叫外賣都有叫過呢間,但堂食真係第一次🤔當然啦,堂食嘅價錢合理,而且新鮮、熱辣辣咁食拉麵一定係最正🥰屋企人都係叫返普通嘅湯底拉麵,因為佢哋少食辣🤭而我鍾意比較刺激嘅口味,所以我嗌咗呢一個芝士辣味拉麵。湯底比較鹹,但係因為夠哂濃味,所以配搭拉麵同叉燒一流🤣最重要係個芝士🧀️!呢個芝士超級好食,而且放落拉麵湯底,佢會有拉絲嘅效果🤩唔好睇少佢!係必食吖🤤🧡

2023-06-12
2023-06-04 310 瀏覽
lunch 呢間都要排隊先有位水準係一間好穩定的拉麵點定期仲要有期間限定辛辣熟成濃湯拉麵(麵•普通, 蔥•有,荀•有)追加菠菜點知佢地趕唔切入貨我地改為加荀乾大阪燒餃子烏龍茶唐掦炸雞飯一碗都有3隻早知就吾再加炸雞呢飯有辣的(店員細心已問要不要走辣)唐掦炸雞(4件)呢件事真係錯左下次吾會甘叫🙈🙈
lunch 呢間都要排隊先有位
水準係一間好穩定的拉麵點
定期仲要有期間限定

辛辣熟成濃湯拉麵(麵•普通, 蔥•有,荀•有)
追加菠菜
點知佢地趕唔切入貨
我地改為加荀乾

大阪燒餃子

烏龍茶

唐掦炸雞
一碗都有3隻早知就吾再加炸雞
飯有辣的(店員細心已問要不要走辣)

唐掦炸雞(4件)
呢件事真係錯左
下次吾會甘叫🙈🙈

2023-06-04
2022-10-31 713 瀏覽
2個人好耐無食好些決定來碗拉麵辛辣鹽湯拉麵(硬麵底)辛辣熟成龍湯拉麵(普通麵底)男友叫的呢個湯底比我的濃點加左筍乾唐揚炸雞(4件)我一個人食左3件食吾晒碗麵寧願食多點蛋白質提子梳打
2個人好耐無食好些
決定來碗拉麵

辛辣鹽湯拉麵(硬麵底)
辛辣熟成龍湯拉麵(普通麵底)
男友叫的呢個湯底比我的濃點
加左筍乾

唐揚炸雞(4件)
我一個人食左3件
食吾晒碗麵
寧願食多點蛋白質

提子梳打

2022-10-29
2022-10-03 683 瀏覽
俺流特製拉麵味道🌟🌟🌟 3/5分量🌟🌟🌟🌟4/5價格🌟🌟🌟 3/5 衛生🌟🌟🌟🌟4/5晏晝突然之間好想食拉麵🍜叫左個撈既拉麵 - 俺流特製拉麵一黎到因為肚餓覺得好香,實際味道只係不過不失,有一啖菜,一隻生蛋,有一塊叉燒,老實講叉燒算淋既,但不過不失,唔係好cheap既拉麵,但一定唔係特別既拉麵。黎到撈完食左一啖原味,有油香,不重口味分量都係多既,加上我加左辣油、黑蒜蓉,無渣辣油同有渣辣油都係完全唔辣既!蔥係另外加既蔥加左$6,一共$92,本人覺得係偏貴!
俺流特製拉麵
味道🌟🌟🌟 3/5
分量🌟🌟🌟🌟4/5
價格🌟🌟🌟 3/5
衛生🌟🌟🌟🌟4/5

晏晝突然之間好想食拉麵🍜

叫左個撈既拉麵 - 俺流特製拉麵

蔥加左$6,一共$92,本人覺得係偏貴!
2022-09-02 526 瀏覽
♡ 濃濃的日式拉麵 ♡-行山前 想食碗美味既拉麵~見得幾個人排隊 就去試下😝- 湯好濃豬骨味 叉燒偏UN 可以整林少少但隻蛋有少少變味 但因為趕時間關係 快快手食完就要走~~~ 成個拉麵🍜最精華係麵索哂個湯 🤣👍-❥
♡ 濃濃的日式拉麵 ♡
行山前 想食碗美味既拉麵~
見得幾個人排隊 就去試下😝

湯好濃豬骨味 叉燒偏UN 可以整林少少
但隻蛋有少少變味
但因為趕時間關係
快快手食完就要走~~~
成個拉麵🍜最精華係麵索哂個湯 🤣👍

2022-06-27 546 瀏覽
今日同男朋友食晚餐,每人叫左一碗拉麵+ 一碟炸雞;拉麵都Okay,點知...一食炸雞就出事,D炸雞肉好“梅”、浸味怪怪地,係擺左好耐、D肉又變“梅”咁失望之後唔敢再叫炸雞。
,係擺左好耐、D肉又變“梅”

失望
之後唔敢再叫炸雞
2022-06-03 494 瀏覽
拉麵湯底好濃 食完唔會話瘋狂飲水 所以味精應該唔太多 麵條掛滿湯汁 大蔥好勁蔥味 溏心蛋好好食 蛋黃未熟哂 份量都唔細 女士們食完都夠飽 但環境比較焗 冷氣唔太夠 好彩佢會提供冰水 所以都還可以
但環境比較焗 冷氣唔太夠 好彩佢會提供冰水 所以都還可以
黑蒜熟成濃湯拉麵
2022-04-14 463 瀏覽
💙俺流塩💙晚市外賣有75折。外賣自取會自動分湯,確保麵質唔會因為時間而變軟同爛,麵份量正常。但三款麵都喺好膩,食完就覺得好油個種,而唔喺飽🤥🔹墨汁魷魚豚肉拉麵 $89食得墨汁要預咗會好污糟😂 湯底冇乜味,但會見到油浮面,不過食得拉麵都預咗。魷魚同豚肉份量都幾多,食極都仲有,但豚肉偏硬同‘鞋’身。所以呢款整體麻麻。🔹豚肉盛盒拉麵 $89顧名思義,就喺有唔同嘅豚肉😂湯底就喺普通湯底,都係油同冇乜味。豚肉份量,而且幾腍,都唔差。雞蛋喺溏心蛋😍 食肉獸可以揀呢款,尤其鐘意食豬肉人士🙆🏻‍♀️🔹俺流男盛拉麵 $94湯底唔再講,一樣。呢款配料最豐富。豚肉軟腍,同樣肥瘦均勻,好食。炸雞冇因為外賣而腍,食嘅時候仍然脆口,而家肉質嫩滑,juicy,有驚喜。整體嚟講,除咗湯底味道淡同油,其他都OK😉
💙俺流塩💙

🔹墨汁魷魚豚肉拉麵 $89
墨汁魷魚豚肉拉麵

🔹豚肉盛盒拉麵 $89
豚肉盛盒拉麵

🔹俺流男盛拉麵 $94
俺流男盛拉麵

整體嚟講,除咗湯底味道淡同油,其他都OK😉
2022-04-10 419 瀏覽
無論任何時候,東港城一田超市門前總是人來人往~ 難得出外, 又難得有堂食,也順道午饍~找到這間日式拉麵, 環境比較open。黑蒜油熟成濃湯拉麵$79可以揀麵嘅軟硬程度, 揀了硬身,不過入口 發現麵條都不算硬身反而偏軟。 湯底濃郁,蒜味不算太重。俺流塩湯拉麵$64白湯底較溫和, 以大量雞骨,豬骨淆製而成, 清甜而不膩。俺流味噌拉麵$82份量比較大, 曲麵條非常堅韌, 味噌湯底味道濃郁,加上芝麻特別香~拉麵款式選擇多,不過湯底未有太大驚喜~ 未至於連湯底也喝光的美味。

找到這間日式拉麵, 環境比較open。

黑蒜油熟成濃湯拉麵

黑蒜油熟成濃湯拉麵$79

俺流塩湯拉麵$64
白湯底較溫和, 以大量雞骨,豬骨淆製而成, 清甜而不膩。

俺流味噌拉麵

俺流味噌拉麵$82