2022-03-06 267 瀏覽
難食三送面好難食真係唔好食,自己煮仲好食,新墟唐記又平又好食過呢間,辛勤工作最怕食到呢啲舖頭,真係好差,叫保記車仔麵但係啲面甘難食,真係好能難食,啲舖頭俾啲甘難食既野我食我係唔會俾面,點解食物好啲既舖因爲疫情要關門,呢啲舖仲可以生存到,好難食,真係唔好吃,份量又少魚皮鮫得二粒,燒賣又得二粒仲要擺係湯入面,我真係睇一次食,菜又唔新鮮,三送面甘樣收四十五又唔好食,仲有秘製咖喱汁,簡直係超,根本係普通腸粉魚旦汁仲要係士多果隻,中晒伏,唉。

2022-03-02
  • 三餸面
2019-11-10 860 瀏覽
開車經過附近想隨便食下肉同菜 前個街口有間大家x 有一人一煱 $68 諗住轉個圈過去食 就見到呢間雞煲超抵食!星期日食$138免加一 任食2小時 任食都係個d喇唔多講 野食不過不失但最驚喜係個凍奶茶 茶香奶濃 港式奶茶風味 再叫多杯鴛鴦 仲正!員工都好好 話如果要加辣 濃味淡味有要求隨時同佢地講 呢個時勢 本地良心小店一定要多多支持❤️
開車經過附近想隨便食下肉同菜

員工都好好 話如果要加辣 濃味淡味有要求隨時同佢地講

呢個時勢 本地良心小店一定要多多支持❤️

2019-09-01 486 瀏覽
我從翠寧行過嚟置樂。一直知道有呢間小店,但一直未食過。本身諗住食車仔麵,又見到佢有素食車仔麵, 三心兩意情況下,見到台式肉燥飯餐。於是點咗雞扒肉燥飯。熱奶茶。雞扒肉燥飯:塊雞扒有醃過嘅有少少喊味,然後香煎過。肉燥下面有兩件白烚冬瓜, 無咩味既。肉燥正常味道既。 一啖飯 一啖肉燥同冬瓜都ok。飯就對女仔嚟講多咗啲。很抱歉,我已很努力。最後我食淨四分一。成個飯,我有種中學生出黎食午飯既感覺。熱奶茶:奶,茶,恰到好處。茶味唔會好濃,有茶味。奶味唔會好多,都滑口嘅。利申:少飲奶茶
我從翠寧行過嚟置樂。
一直知道有呢間小店,但一直未食過。

於是點咗雞扒肉燥飯。熱奶茶。

雞扒肉燥飯:
塊雞扒有醃過嘅有少少喊味,然後香煎過。
肉燥下面有兩件白烚冬瓜, 無咩味既。
肉燥正常味道既。
一啖飯 一啖肉燥同冬瓜都ok。
成個飯,我有種中學生出黎食午飯既感覺。

熱奶茶:
奶,茶,恰到好處。
茶味唔會好濃,有茶味。
奶味唔會好多,都滑口嘅。

利申:少飲奶茶
雞扒肉燥飯
熱奶茶
雞扒肉燥飯
熱奶茶
2019-07-13 400 瀏覽
又是簡簡單單屯門置樂的小時間了。這一次,真真正正的在置樂花園內尋找到心怡的食店。當日一泊好車,八卦地看看停車位旁的一家細小食店。咦...........我發現到好東西啊,連忙叫老婆來看看。有什麼特別? 特別到令我大叫茹素的內子來看看的原因就是,這一間小食店有素食,而且是素食的車仔麵。太太看了兩眼,就立即叫的鎖車,二人帶埋BB女,在《保記車仔麵餐廳》食車仔麵。太太食的,是全素料加素湯底的車仔麵。用上的,是素扒,素丸等等的素肉東西。食慣素的人,就不會叫太多的素肉,所以另選了炸菜同海帶。簡單的一碗港式車仔麵,仲要係素食版,縱使是普通,但是接受到的。我點的是正宗,有肉食的車仔麵。配料選了豬腸,五香肉丁,豬紅同魚皮餃。湯底就選擇了腩汁湯底。豬腸的味道夠濃,肉丁夠大粒。豬紅同魚皮餃尚可,配合埋油麵,不算差。看見小餐廳原來有金茶王獎牌,心想,他們的奶茶一定不錯,結果,杯奶茶沒有令人失望。我因為要渣車,所以點了一杯咖啡。港式的啡味,港式的奶味,夠晒濃香。以一般茶餐廳的味道來說,這是不錯的一杯咖啡。感覺,一般以上啦。開心的,純粹是因為這是出現了大家久違了的素食車仔麵而已。
2018-10-21 439 瀏覽
每次星期六日打電話叫外賣,明明餐牌寫住最低消費幾錢送。打電話就次次話冇人手唔送。 雖然食物質素不錯,但係請返黎既人手同堆呀姐都唔得。次次見老闆下晝唔係度就唔送外賣
外賣送餐
  • 車仔麵
考試時節,放學後打算到附近吃點東西就帶兒子去操卷班啦!去到置樂,原來pizza hit 已經執咗,經過見到保記⋯(好耐之前只試過晚上食佢個雞煲放題,當時覺得味道不錯,任飲的菊花茶更是涼透心,好好飲,好適合火鍋時飲,只是火鍋配料就感覺只有平日車仔麵的餸一樣,所以豬腸好入味,亦根本已煮熟) 下午還是第一次食佢,一入去已經發覺冷氣唔夠,好彩地下有把大風扇,只要不是經常有人出入打開門的話,都還可以啦! 今日阿仔話想食豬頸肉肉燥肉,一上枱,賣相唔錯,又夠大碟。阿仔話好好食,竟然一啖都無留俾我 我就叫咗個車仔麵食,一放低,只見佢個腩汁杰噠噠咁,心中扣分⋯但豬腸仍然好入味,而豬紅唔係死死實實的,但未算軟滑。 飲品我叫咗豆漿同荔枝乳酸,天氣咁熱,飲品要夠凍好重要,呢度好味又夠凍,一讚!而且午餐有九折,幾抵食!

2016-09-25 875 瀏覽
上星期五等老婆收工去食雞煲,見到大檔雞煲冇位就俾個機會保記。一開始都算快,15分鐘上齊雞煲同火鍋料,火鍋料俾得好小家,兩個人就全部野俾兩件,水餃兩舊,金菇俾兩注,又俾埋d車仔麵餸。然後食完雞叫加雞,等左半個鐘頭都未來,催下佢仲好笑,同我講人地都未有得食,你排下隊先啦,一個跟一個。結果等左一個鐘,老細俾左幾舊炸熟的雞件俾我,唔洗問食落梗係鞋口啦。服務方面樓面得一個阿姐係度,服侍成30人,廚房又係得一個人,好心唔夠人手唔好做雞煲啦,人做你做!另外唔好話我冇圖冇真相,呢d下蘭野唔值得我影!
一開始都算快,15分鐘上齊雞煲火鍋料,火鍋料俾得好小家,兩個人就全部野俾兩件,水餃兩舊,金菇俾兩注,又俾埋d車仔麵餸。
另外唔好話我冇圖冇真相,呢d下蘭野唔值得我影!
2016-06-15 536 瀏覽
同家姐來保記午餐,店舖雖小,但整齊清潔。由於我地有特别需要,店員亜姨主動為我地調了兩次座位,非常貼心。细看餐牌,食品種類很多,晚上還有自助雞煲放題。這天選了兩個飯包兩杯飲品。鲜牛肉石鍋飯: 怕過鹹而要求豉油另上,牛肉份量不少,有嚼勁也有淡淡牛味,小白菜也很新鲜,入口稔爽没有渣。豆腐肉臊飯: 豆腐夠滑也入味,肉臊入口軟綿,醬油汁略多,但鹹淡適中。午餐有九折,每人约$45,價錢中等。
午餐有九折,每人约$45,價錢中等。
2016-05-31
2016-05-31 342 瀏覽
Yesterday I was sick and stayed back to TM alone for not to inflect my little princess. (Poor me) That was a disaster about my lunch yesterday, I was supposing to leave a poor comment to that noodle restaurant but unfortunately, there is no mentioned in ''or''. Anyway...this restaurant is tiny but clean. The boss was polite and well organized for those dinners who came to eat noodles or chicken hot pot. The size of the serving was just enough for me, but I don't think it's enough for a man. Tast

The size of the serving was just enough for me, but I don't think it's enough for a man. Taste was good, pork was a bit tough. Overall, it was worth at $30 with 3 toppings.
2016-02-25 380 瀏覽
中午沒有食飯,到了下午茶時段,去了這裡食下車仔麵,我已經太耐沒有食這間車仔麵,對上一次也忘了幾時食過,甚至忘記了食過甚麼。見到這裡不多人,而且下午茶時段有九折,可想市道差之餘,這裡受歡迎程度都不太好。我點了這個三餸麵,有雞翼、咖哩魚旦、蘿蔔配油麵,加牛腩汁,飲凍奶茶。雞翼:只得一隻,而且好似沒有味道,太普通了。咖哩魚旦:我個人認為車仔麵店最重要係咖哩魚旦,可惜這裡魚旦不覺得新鮮,而且咖哩汁不香也不辣,即係唔得。蘿蔔:最好都是蘿蔔,可能冬天蘿蔔會較甜。牛腩汁:見到有牛腩汁,但沒有牛腩味,整碗麵的湯太味精了。牛油方包:下午茶時段送,但方包較硬。凍奶茶:太甜了,茶味唔覺得夠甘香,有點失望。

雞翼:只得一隻,而且好似沒有味道,太普通了。

蘿蔔:最好都是蘿蔔,可能冬天蘿蔔會較甜。

牛腩汁:見到有牛腩汁,但沒有牛腩味,整碗麵的湯太味精了。

牛油方包:下午茶時段送,但方包較硬。

凍奶茶:太甜了,茶味唔覺得夠甘香,有點失望。
2016-02-25
2012-06-27 164 瀏覽
小小的車仔麵店,平時人流不算多,但自稱奶茶用上金茶王協會指定茶葉,焗多耐,溫度高,是鎮店作;另外咖哩又如何秘製等,所以早餐午茶都吃過一兩次,可惜質素還是不太如意。奶油豬人有佢有,$20包飲品,早餐方包可加$3轉,但粉極多,吃起來絕不方便,而且油多奶少,取不了balance,只覺一味油豬而已。另外來吃過次車仔淨"送",牛柏葉咬極咬唔開,想吃牛腩又只有早上供應 ,咖哩魚蛋可順道試試咖哩汁,結果是極濃極辣,問呀姐拎多幾杯水都解不了服務出品都很慢吞吞,而且呀姐記性差,想要水、要餐具都要問多次,鏡面貼著張嘉兒的剪綵照片,未知是和店主有交情還是請回來,但又如何?
奶油豬人有佢有,$20包飲品,早餐方包可加$3轉,但粉極多,吃起來絕不方便,而且油多奶少,取不了balance,只覺一味油豬而已。另外來吃過次車仔淨"送",牛柏葉咬極咬唔開,想吃牛腩又只有早上供應 [心想:有多少人會早上吃牛腩麵如此濃味?],咖哩魚蛋可順道試試咖哩汁,結果是極濃極辣,問呀姐拎多幾杯水都解不了
2011-06-25 98 瀏覽
掛住一號風球,放工同同事搵地方吹水,吃個下午茶。咁岩經過呢度,見人少少,又未食過就入黎。脆脆豬呢個名都幾得意,雖然都知係包都一個,但都好想試下,於是就點左一個。同事個車仔麵已經上左好耐,都食左一半,我個脆脆豬仲未黎…薯條熱喇喇,又平平無奇。但勝在幾大條!後來問個老闆我個脆脆豬去向如何。原來,老闆唔記得左同我講一早無晒脆脆豬,問我轉多士得唔得。我心諗:「下,有得唔得咩?」,再答,「好,唔緊要…」多士終於出現喇。一塊好明顯喇喇聱旱出黎,是但加D煉奶既多士。呢個時候,侍應開始同其他食客講唔好意思,因為要提早放工。我們好趕咁食晒所有野,比錢走人。基本上,呢度服務態度幾好。只不過,可能佢地可能太掛住收工…呵

掛住一號風球,放工同同事搵地方吹水,吃個下午茶。

咁岩經過呢度,見人少少,又未食過就入黎。

同事個車仔麵已經上左好耐,都食左一半,我個脆脆豬仲未黎…
薯條熱喇喇,又平平無奇。但勝在幾大條!
後來問個老闆我個脆脆豬去向如何。

原來,老闆唔記得左同我講一早無晒脆脆豬,問我轉多士得唔得。

我心諗:「下,有得唔得咩?」,再答,「好,唔緊要…」

多士終於出現喇。

一塊好明顯喇喇聱旱出黎,是但加D煉奶既多士。

呢個時候,侍應開始同其他食客講唔好意思,因為要提早放工。

我們好趕咁食晒所有野,比錢走人。

基本上,呢度服務態度幾好。

只不過,可能佢地可能太掛住收工…呵

2011-06-23
2010-03-07 89 瀏覽
老實講,如果用食物品質黎衡量,佢唔算好味但係如果用黎衡量,佢就真係幾抵$15有三(食送)食店GE係置樂唔多如果唔講食物品質佢都有幾多優點優:1.抵食(學生$15有三(食送),依家重好似有買5送1) 2.環境衛生 3.服務態度好 4.食物好快到缺:1.D野食唔算好味 2.地方狹窄總括來說,對學生黎講,佢真係唔錯
老實講,
如果用食物品質黎衡量,佢唔算好味
但係如果用[抵食]黎衡量,佢就真係幾抵

$15有三(食送)食店GE係置樂唔多
如果唔講食物品質
佢都有幾多優點
2.環境衛生
3.服務態度好
4.食物好快到
缺:1.D野食唔算好味
2.地方狹窄
總括來說,對學生黎講,
佢真係唔錯
2009-12-28 67 瀏覽
早前也在此餐廳吃過,又便宜,質素又不錯.今次再來,已退步了.今次的選擇:咖喱魚蛋+黑椒牛丸+雞中翼+油麵,芭樂乳酸.咖喱魚蛋,不入味,只有表層有味,咖喱也不香.黑椒牛丸,把一粒牛丸切開了一半,其實合起來只有一粒半.牛丸不彈牙,黑椒味完全蓋過了牛丸原來的味道.雞中翼,完全不入味,還有雪味.油麵,煮得剛好,份量多.芭樂乳酸,以前是透明的,現在變了紅色,感覺上不停在喝色素.
今次的選擇:咖喱魚蛋+黑椒牛丸+雞中翼+油麵,芭樂乳酸.
咖喱魚蛋,不入味,只有表層有味,咖喱也不香.
雞中翼,完全不入味,還有雪味.
油麵,煮得剛好,份量多.
芭樂乳酸,以前是透明的,現在變了紅色,感覺上不停在喝色素.

2009-12-26
(非會員)
2009-05-27 54 瀏覽
今日放假,就同媽咪、BB同BB媽媽去食早餐,我哋去咗附近保記,出面天氣勁熱,入到去環境好舒服,不過地方就細D,最多兩人枱,我哋就坐一張四人枱,枱面好乾淨,佢哋兩個就叫咗火腿太陽旦多士、紅腸太陽旦多士同2杯凍檸茶,我就叫咗腿旦治多士凍檸水,2隻太陽旦煎得勁靚,佢用隻日本碟上,而我件三文治D旦一早已加咗胡椒粉同鹽好好味,阿姐重問我面包要唔要cut邊,幾細心!好過好多快餐店,不過我食完先記得影相,今日食咗60蚊,下次可以試下D車仔面.
2009-05-27
$20 (早餐)
  • 腿旦治多士