2023-11-27 1243 瀏覽
而家興食一人燒肉餐,但係往往到喉唔到肺,因為感覺好似速食咁,冇左放題嗰種快感🫢 用正宗嘅燒肉爐,比起熱石既氣氛一定好好多😎 今日過咗荃灣大鴻輝試左<佐賀燒肉谷>,除咗佢哋最出名嘅燒肉放題之外,仲有<一人燒肉限定餐>,除咗賣相吸引,仲有好多自助區嘢食嘢飲可以不限時享用,堅係正😃餐廳環境舒適,非常之乾淨,配埋型格裝修,坐得好舒服🥰 <嚴選美國牛肉盛盒>,賣相同份量都相當唔錯👍🌟美國prime原塊牛板腱配香蔥蒜醬,本身肉質已經好好,再配埋香蔥蒜醬一齊燒,捲埋一齊食真係無敵,記住唔好燒太熟呀😍🌟特選牛小排,油花靚,好香😎🌟美國牛胸腹,肉味都幾重,有咬口,我幾鍾意😍🌟白豚梅花肉, 配麵豉醬同生菜 一齊食好夾☺️🌟雞翼,識得燒雞翼一定要燒到皮脆肉嫩,加少少鹽已經好正, 餐廳特登咗啲燒烤鹽我,大家都可以問佢地攞😎<一人燒肉限定餐>仲有前菜,飯,野菜,甜品,湯品,飲品任食🤩🤩 特別推介佢嘅燒肉谷紫菜飯同埋唔同味道嘅醬汁,真係非常滿足嘅一餐😍🌟至於放題,一定要試佢嗰個<level 5日本九州黑毛和牛海鮮放題>,完全超乎預期咁好,見到已經好滿足 🤩🤩 當中必食嘅係極上黑毛和牛薄炙牛肋肉,極上

🌟特選牛小排,油花靚,好香😎

🌟美國牛胸腹,肉味都幾重,有咬口,我幾鍾意😍

🌟白豚梅花肉, 配麵豉醬同生菜 一齊食好夾☺️

🌟至於放題,一定要試佢嗰個<level 5日本九州黑毛和牛海鮮放題>,完全超乎預期咁好,見到已經好滿足 🤩🤩 當中必食嘅係極上黑毛和牛薄炙牛肋肉,極上黑毛和牛肩胛, 極上黑毛和牛小排,極上黑毛和牛角切, 極上黑毛和牛牛肋條同極上日本和牛三角嫩肌。 每樣都係非常高級嘅牛肉,和牛嘅獨特香味每一舊都感受到,呢個價錢任食呢個質素直頭係冇話可說咁正🤩🤩🤩

🌟餐廳仲送咗個厚切牛仔骨肉,職員好細心諗幫你燒,雖然唔知係咪日本和牛,但一樣非常美味,超讚😃

🌟海鮮方面,個放題都好正,蝦同三文魚骹等等都好有水準,另外餐廳仲做緊柚子系列, 試咗個柚子石斑魚柳, 好有特色 ,魚肉嫩滑,淡淡柚子味,非常唔錯。 柚子系列仲有其他菜色,例如柚子炸雞等等都值得一試👍

<佐賀燒肉谷>,無論係<一人燒肉限定餐>或者<level 5日本九州黑毛和牛海鮮放題>都真心唔錯, 好味程度真係意料之外,自助區更加係另一個亮點,絕對值得真心推介😎😎

🌟另外用 TGG 高嚐美 app 做會員訂位重可以儲分哦😆
2023-11-24
2024-02-21 143 瀏覽
🍽️ Saga A4 Wagyu Beef and Seafood Set (日本佐賀 A4和牛 海鮮放題) $618 / person- Supreme Saga Wagyu Beef Chuck Rib (究極佐賀和牛三角嫩肌)- Saga A4 Wagyu Beef Thin-cut Karubi (佐賀A4和牛薄炙牛肋肉) - Saga A4 Wagyu Beef Diced Short Rib (佐賀A4和牛角切)- Saga A4 Wagyu Beef Chuck Flap (佐賀A4和牛肩胛)- Saga A4 Wagyu Beef Short Rib (佐賀A4和牛小排)- Saga A4 Wagyu Beef Rib Finger (佐賀A4和牛牛肋條)🍀這個放題吃完真的大滿足呀😍 除了以上A4和牛外,還可以吃到Level 4以下的所有肉類,例如Level 3的澳洲和牛及Level 2的美國和牛🥩 再加上Movenpick雪糕 和 自助區無限追加超過 40 款美食😋 喜歡喝酒的朋友還可以無限點 日本清酒 和 SAPPORO🍻 吃喝完肚子胖了三圈🤣 🍀以上的肉類中,我們還

🍀
以上的肉類中,我們還追加了無數次三角嫩肌及和牛小排☺️ 因為是薄切,燒幾秒就夠了,雪花紋十分漂亮❄️ 滿口油香~
🍀
特別值得推介的小吃有 煙三文魚柚子凍豆腐 和 炸雞軟骨!吃完牛肉後吃一口凍豆腐,口腔立刻清新了些~ 至於炸雞軟骨,真的超熱超脆!
🍀
最貼心的是他們的碟上放有一個隔油的架,把燒好的肉放在架上面,多餘的油份會流下,所以吃完燒肉也不會感覺太膩!
🍀
🍽️ Japanese Korean Oyster Love (日韓珍蠔盛宴) $128

期間限定的日韓珍蠔盛宴性價比極高!點Level 3或以上級別燒肉放題可免費無限追加🤭 配有四款自家製醬汁:檸檬蠔汁、清酒、辛辣醬、明太子!明太子汁略鹹,我們最喜愛清酒🍶 帶出了生蠔的鮮味~
🍀
想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful
荃灣高質和牛燒肉放題店 - 佐賀燒肉谷佐賀燒肉谷一向都算出名,好多朋友都推薦既一間餐廳,今次CK就同一班朋友仔黎到荃灣大鴻輝中心試試店鋪裝潢別具特色,座位闊落開揚,樓底夠高抽風良好,食完燒肉都唔會一陣味!佐賀燒肉谷推出的放題套餐分為5款,CK今次揀既係性價比最高既「極上安格斯牛小排海鮮放題」(Lv3),以$438加一就可以享用極上安格斯牛小排、日本產炭火赤雞燒、及多款海鮮包括大海老、原條魷魚筒等,品嚐100品食品。店內有幾個大雪櫃提供多款飲品,減肥人士都照顧到既無糖綠茶都有架前菜,飯,野菜,甜品,湯品都係任食特別推介佢嘅燒肉谷紫菜飯同埋唔同味道嘅醬汁,真係非常滿足嘅一餐舒適環境加上優質既服務,非常適合和家人或朋友聚餐。佐賀燒肉谷 (荃灣大鴻輝中心) 地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心1樓02號舖 電話:2818 2322 營業時間:星期一至日 12:00PM – 11:30PM
荃灣高質和牛燒肉放題店 - 佐賀燒肉谷

前菜,飯,野菜,甜品,湯品都係任食

舒適環境加上優質既服務,非常適合和家人或朋友聚餐。

佐賀燒肉谷 (荃灣大鴻輝中心)
地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心1樓02號舖
電話:2818 2322
營業時間:星期一至日 12:00PM – 11:30PM
2024-02-03
  • 燒肉谷紫菜飯
2024-02-04 205 瀏覽
我哋一行6人係荃灣搵食,本身食另一間,點知內部裝修,唯有搵過另一間,即時打電話問有冇位,點知中伏🥲,叫左個L2餐,見到飲品櫃款式多,都覺得唔錯,牛肉款式6-8款,海鮮3-4款,頭盤牛係好靚,之後自己落單就。。。。。叫肩胛肉眼佢哋俾咗啲普通牛肉我哋(利申:本人做凍肉),我地當然叫佢換啦,佢換咗之後解釋係融雪同未融雪問題,呃人都唔好咁盡,平均每人埋單$460唯一好食係牛肋條,唉!唔怪之得佢冇乜人幫襯
唯一好食係牛肋條,唉!唔怪之得佢冇乜人幫襯
2024-01-28 165 瀏覽
期間限定LV.3以上送壽喜燒 (到31/1/24)有個小盤職員會幫手燒好坐定定等食牛肉入口即溶配甜甜壽吉燒汁加生雞蛋黃😋👍🏻一開始每一個LV.都會有各自既一set肉類或海鮮拼盤三文魚燒到外脆內軟加少少海鹽已經好好味❤️蝦又大隻又新鮮肉質爽口彈牙生蠔輕輕燒一燒好Juicy好鮮味一啲都唔腥魷魚大大隻每次都想食但一食就好飽因為真係好大隻如果多啲人一齊食一齊share就更好👍🏻蕃薯粒又係必點炸得剛好脆脆甜甜好好食🤤幾飽都要食埋雪糕今日係柚子味食落有啲似雀檸味平日夜晚來講唔算多人唔洗排隊就入得
期間限定LV.3以上送壽喜燒 (到31/1/24)

有個小盤

平日夜晚來講唔算多人
唔洗排隊就入得
2024-01-22
2024-01-21 156 瀏覽
嗚呼,足足滿足!今晚嘅大鴻輝,就係一場燒肉界嘅味覺狂歡啊🤤!當我啖啖嘆嗰啲炭火嘅嚟嘅極上和牛海鮮,只能用「驚為天人」嚟形容!LV4極上和牛頭盤,每一塊牛肉都肥美得嚟,吃落去幼滑得黎,咬落嗰啲肉汁四濺,有陣陣嘅木煙香,嗱嗱臨個味兒,真係食完一塊又一塊🥩。牛小排嘅質感滑溜,沾少少嗰個秘製醬汁,瞬間層次感爆燈;而嗰煙薰壼漬封門柳,咸香得嚟唔膩口,係佢碳烤得啱啱好嘅火侯,絕了!海鮮方面,個鯖魚外皮烤得啱啱好,保留住肉嘅鮮嫩,滿口生津。至於牛油清酒煮蜆,夠晒香滑,個汁仲飲得㗎!再嚟兩杯清冽嘅凍茶,真係大快朵頤😋。甜品就留咗俾緊湊咗嘅豆腐花同冷冻嘅雪糕,收尾咁滑咁細膩,簡直係精緻嘅滋味完美結局🍧。喺呢間「非小店」嘅體驗中,只有一句嚟總結:唔使好貴,食得充足又滿足!要再約?必須啦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️!

2023-12-06 367 瀏覽
頭兩次都係去旺角雅蘭,今次去左荃灣大鴻輝,相對下,食客數量差好多,旺角好爆場,荃灣我去到計埋我得五枱左右,場面冷清,點左$358個餐,員工有耐性親切回應查詢,說明Level 2有我想要的牛肉,上菜快,頭round上左一座牛山,真的食唔哂,係超過十片大片的薄牛扒,不知道是否策略🤭想先塞飽食客,腌牛我最喜愛,每次都點很多round ,保持水準,完全滿意,多春魚同螺都很不錯,新鮮,只是氣氛有些靜,會再幫襯,唔洗排隊
2023-12-04
2023-11-26 480 瀏覽
四個人五點幾想食燒肉,上網見好評多就去咗呢間燒肉試下,試左LV.3(既套餐(四個人得一張枱一個爐,個爐又細,唔夠位燒,燒完一轉,四個人食咗兩嚿就冇晒,食得好慢,唔想等太耐可以叫熟食或者前菜)首先第一樣係送九格低級數既肉同海鮮做頭盤菜,試圖令客食左差既品質食飽咗個肚先,而唔係先送最好品質嘅肉類做頭盤,有少少蠱惑魷魚筒,海老,封門柳 必食既野的確好食,但其他就普普通通(冇影相)後加既肉質都唔錯,油花都好靚豬肉都幾好食最後41分既封門柳04分先到,搞到唔夠時間慢慢燒(49分己經催埋單,唯有最後加一轉,3條封門柳等到最後先到)整體食物質素唔差,但只有幾樣好食,性價比唔高

(四個人得一張枱一個爐

九格前盤

魷魚筒,海老,封門柳
必食既野的確好食,但其他就普普通通
(冇影相)

後加既肉質都唔錯,油花都好靚

豬肉都幾好食

最後41分既封門柳04分先到,搞到唔夠時間慢慢燒

整體食物質素唔差,但只有幾樣好食,性價比唔高

2023-11-26
  • 煙燻壺漬封門柳
Many have praised this shop for its great beef and value so I came to try it for my birthday.We decided to try the most expensive option and the Kyushu wagyu was definitely worth the extra cost. Each piece was nearly melting in my mouth and despite the high fat content, it won't become too satiating quickly. We tried a few other food items but our main focus was definitely the wagyu. Refill was efficient and all the staff were polite.You have to be their member to get the "birthday cake", which
You have to be their member to get the "birthday cake", which you can enjoy in the same month of your birthday.

The Movenpick Icecream was unlimited and we tried all 4 flavors(strawberry, chocolate, vanilla and espresso) as well as sake. Definitely will come back again though I may tried their other sets and try the other types of beef.
2023-09-27
朋友生日一大班人去慶祝,梗係揀食燒肉啦!荃灣大鴻輝出面多人排隊等𨋢,好彩間嘢係一樓,搭個扶手電梯就到。我哋嗌咗個人頭$4xx/任食餐,包asahi任飲,一坐低即刻有個頭盤,全部都係精選部位,有海鮮有牛,其實食完頭盤都飽左一半。好彩有頭盤比我哋試咗唔同肉,之後我哋再手機order Encore!
朋友生日一大班人去慶祝,梗係揀食燒肉啦!

2023-07-22 708 瀏覽
服務超一流,因家人塞車原本約18:30趕唔到店舖立刻幫我改19:00,之後19:00都未齊人還可以比到左既人先入座飲住嘢等,到齊人落單先開始計時原係100分鐘,我地食足120分鐘都無人趕,唔似牛X系列放題一夠鐘就叫走食物方面多選擇(Level越高種類越多)價錢算平民我們食肉多少吃海鮮Level2都好足夠飽住走,生日月份dL Apps做會員會送和牛蛋糕一個(既係一盤和牛)飲品都係平常放題飲品類別整體都係好評,回頭再去系列之選

飲品都係平常放題飲品類別

整體都係好評,回頭再去系列之選
2023-07-22
生日
2023-05-21 1238 瀏覽
第一次嘗試呢一間燒肉放題,有意外嘅驚喜,環境好獨立,雖然旁邊有其他人,但都不覺得很嘈,而且沒有燒烤那種味道充滿,相信係抽風系統不錯。我哋選擇了Level 2,所選嘅牛肉有好重牛肉味,牛肉種類很多,也有少量海鮮,如青口,蜆,帶子。帶子好大粒,好好味,其他食品,有最基本嘅生果,菜,墨魚仔,同埋中華沙律等等嘅前菜,食物種類都頗多。至於服務,初次感受到五星級嘅服務,經理Yuki親自為我們燒肉,還教我們怎樣燒才是最好味。最後我們食到好飽,好滿足。多謝Yuki 給我們一家有一個好好嘅晚餐體驗。
2023-05-21
母親節
  • Level  2
2023-05-16 1083 瀏覽
今日休息,自己都係做服務業,約唔到人,唯一一枝公去搵野食﹐午餐一心想食放題,又驚任食食唔晒,浪費又唔抵﹐係荃灣大鴻輝中心見到呢度有60分鐘定量放題,價錢與份量都剛好,就決定入去試下;味道唔錯,外面飲品選擇亦多,又可以任食軟雪糕,豆腐花和其他甜品,炸物,一個小時的午餐,吃得很滿足﹐遲啲會再約朋友一齊來食。
🐝 佐賀燒肉谷🐝༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日朋友約咗我去荃灣食燒肉放題💗,好滿足咁食左100分鐘,好高質🥹‼️我地揀左晚市套餐lv.3 極上安格斯牛小排海鮮放題。Lv.3 可以食所有由lv.1-3嘅嘢食‼️食物嘅種類非常多,✨牛就有牛舌 (鹽味 、 辛味 、 味噌 ),嚴 選 牛 頸 脊 (原味 、燒汁 、黑椒 ),特上肩胛翼板肉(原味、燒汁、黑椒)等,🤣🤣但極上安格斯牛小排(原味、燒汁、黑椒),美國黑安格斯牛肋條同埋美國Prime原塊牛板腱(原味、香蔥蒜味)就要level 3先有😍😋而我個人最鐘意食嘅就係煙燻壺漬封門柳(醬油味),佢嘅口感豐富,👍🏻👍🏻有嚼勁同柔軟的口感,而且牛味重,令人非常上癮🤓🫶🏻另外,美國Prime原塊牛板腱亦非常推薦,佢嘅肉質鮮嫩,帶有豐富嘅肉汁,咬落去肉質有啲鬆化嘅感覺。😍味道方面,佢嘅牛肉味非常濃郁,唔會過於油膩,令人食得十分滿足🤣除咗牛之外,呢個set仲有一啲海鮮,包括係廣島蠔,清酒煮蜆,青口等🥹🫶🏻❣️另外呢啲放題不外乎都有菜菌類同埋嘢飲,但係呢度最特別嘅係佢嘅甜品真係幾豐富,有巨峰提
🐝 佐賀燒肉谷🐝

另外呢啲放題不外乎都有菜菌類同埋嘢飲,但係呢度最特別嘅係佢嘅甜品真係幾豐富,有巨峰提子味嘅雪糕同埋抹茶味雪糕😍😍作為抹茶🍵控,真係超開心❤️仲有窩夫同埋鯛魚燒👍🏻👍🏻真係食得好滿足呀‼
2023-04-12 2742 瀏覽
長假期沒有出外旅遊,當然要周圍飲飲食食,呢日就同個識飲識食嘅朋友嚟到荃灣搵食。朋友鍾意嘢食多元化,食放題就最啱,搵到呢間位於大鴻輝嘅 - 佐賀燒肉谷,主打燒肉,以放題形式提供高質和牛、多款肉類、海鮮和特色小食套餐就有 LV1-LV5 選擇,LV4-LV5 更可食盡120分鐘加無限暢飲日本清酒及Asahi生啤💫殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528/位 同朋友揀咗第二高級嘅套餐,共有112品食物選擇,當中包括多款高質牛肉、豚肉、雞肉、海鮮、菜類和日式料理等等✨揀選了套餐後,店員就會奉上一碟3款自家調製醬汁,包括燒肉汁、柚子檸檬汁和味付鹽醬,我自己就最喜歡柚子檸檬汁🥢還未正式落單前,店員先奉上「天梯」,放上多款不同部位和牛和新鮮海鮮,包括:-牛舌 -牛肩里肌肉 -牛頸脊 -極上安格斯牛小排 -骨付牛肋肉 -美國Prime原塊牛板腱 -澳洲和牛 上級牛胸腹肉 -澳洲和牛 特上牛肋肉-鯖魚 -黃金螺 -大海老 -鹽燒三文魚鰭 -原隻鮑魚 -半殼青口全部都無限添加,我自己就喜歡牛舌和上級牛胸腹肉,海鮮就鹽燒三文魚鰭👍🥢 煙燻壺漬封門柳 - 鎮店之選,廚師以秘方醃製,務求令肉味更香濃,肉質更軟腍,必食!🥢

💫殿堂澳洲和牛海鮮放題 $528/位

🥢汁燒牛肉飯 - 選用牛肩里肌肉,再淋上自家製燒肉汁,非常惹味!飯/麵類我會推介呢款👍

🥢自助吧 - 提供多款罐裝飲品,甜品就有大福、泡芙等等,另外當然亦少不了自家製雪糕,有抹茶和雲呢拿2款味道

小總結:食物有質素而且種類選擇多,不能盡錄,座位間隔好闊落,空間感十足,最重要係抽風好夠,食完亦不會全身有油煙味。最後就係店員非常有禮,值得一讚!👍