新嘅一年㊗️大家身體健康 ❤️想事成,放假最好做咩,梗係打邊爐啦🤓,今次再去幫襯但馬屋,餐廳提供唔同款式嘅牛為主打,今次就揀咗午市90分鐘嘅放題😃❣️日本產黑毛和牛放題套餐 $319加一📍湯底有5款湯底俾大家揀,今次就揀左甘露鍋,即係甜豉油湯底,味道甜過壽喜燒,初初食還可以,但會越食越甜😅📍肉類今次揀咗食貴少少嘅餐🤪,咁就可以試埋平過呢個餐嘅肉,呢個餐除左可以食日本🇯🇵黑毛和牛之外,仲可以食埋澳洲長期穀飼牛、嚴選牛肉同埋丹麥皇冠豚肉😎,特別要提每一次嚟到嘅牛質素都唔係好一樣,真係睇彩數🤣,日本黑毛和牛睇落去油脂分佈好平均,但食落反而牛味唔太重🤷🏻‍♀️,而澳洲榖飼牛嘅牛味反而好濃,豚肉都正常發揮,所以下次可以揀番個平餐食好啦🤪📍自助Bar有醬料、丸、菜、野飲、生果同雪糕任食,雪糕係Häagen-Dazs任你𢳂🤣,火鍋配料最特別係有紫蘿蔔、新鮮羽衣甘藍同埋花生芽🤓🏦是次消費總額 $1403.6(人均消費 $350.9) 🍴須加一服務費👅好味度:8(10分滿分)牛肉質素唔差,不過每一次真係睇彩數,除非真係好想食日本🇯🇵牛,唔係嘅話揀番$219澳洲長期穀飼牛餐仲抵食啲😆

❣️日本產黑毛和牛放題套餐 $319加一

📍湯底

📍肉類

📍自助Bar

🏦是次消費總額 $1403.6(人均消費 $350.9)
🍴須加一服務費

👅好味度:8(10分滿分)
$350.9 (午餐)
  • 澳洲長期穀飼牛
今次喺這家店試咗幾款火鍋真係得我心水添!首先嚟講佢個「穀飼牛肉 x 豚肉」組合,啖啖肉質滑嫩,牛味足夠突出,真係食嘅時候感覺好滿足嘅!🤤個人特別鐘意啲牛肉,每一片都好似藝術品咁入口即溶,夠晒震撼我個味蕾。再嚟講下佢哋嘅「美肌鍋」同「千夜鍋」,每一款湯底都清新唔膩口,尤其係千夜鍋嘅高湯,鰹魚嘅海洋味同鮮甜完美結合,令我心情都跟住開朗起嚟!佢哋啲秋葵爽脆得嚟,每一啖都感受到滿滿嘅營養同清新,充滿陽光嘅感覺~🌞食物質素咁好,環境又舒適,店內仲有玩小遊戲送折扣咁開心事,實在係打邊爐嘅好去處。分量足夠,令我食到肚皮都幸福地鼓起嚟,下次一定會再返嚟,跟朋友分享這份美味!💁🏻‍♂️

2024-01-06 729 瀏覽
但馬屋可以是我數一數二回頭最多次的火鍋店之一一人一鍋火鍋湯底算是多選擇本人最愛甘露鍋(甜豉油)不會過甜亦不會太淡🤤🤤一流肉類亦很新鮮不論牛或豬都不錯本人覺得最值得推介的係配料方面配料種類多,尤其是蔬菜種類,有新鮮羽衣甘藍亦有不同嘅菇類本人最愛日本魚蛋都有還有紫蘿蔔甜品是Häagen-Dazs而家多了水果吧地方亦乾淨企理美中不足得1小時30分鐘時間比較倉猝大家黎開葵芳可以去試一試啊👍🏼👍🏼
但馬屋可以是我數一數二回頭最多次的火鍋店之一
一人一鍋
火鍋湯底算是多選擇
本人最愛甘露鍋(甜豉油)
不會過甜亦不會太淡🤤🤤一流
肉類亦很新鮮
不論牛或豬都不錯
本人覺得最值得推介的係配料方面
配料種類多,尤其是蔬菜種類,有新鮮羽衣甘藍
亦有不同嘅菇類
美中不足
得1小時30分鐘時間比較倉猝
大家黎開葵芳可以去試一試啊👍🏼👍🏼
2023-12-24 656 瀏覽
諗住去葵廣掃街,但實在太墟撼,轉場去咗隔離新都會廣場,可能過咗午巿繁忙時段,但馬屋唔使等位,揀咗日本產黑毛和牛放題套餐,店員問有冇興趣加多幾十蚊升級特選和牛,我又覺得冇咁嘅必要,肉未到之前出去自助區夾下D配料,講真款式唔多,但有些特色蔬菜出面係比較少見,至於丸類略為普通, 牛肉上枱第一視覺😎🉐️,油花分佈唔錯,咋咋臨隊入鍋先,入口非常軟淋 😋,三百幾蚊有呢個質素,個人認為值得,咪住……🥴last分開order嗰3碟就出事,油花比例明顯跌watt,口感嚡,睇圖會見到好大分別飲品區🍹有罐裝茶、水果茶、熱茶、汽水、jolly shandy等💁🏻‍♀️要彈一彈個雪糕櫃,成日見人𢳂雪糕要排好耐,好奇心驅使下出去八下,原來D雪糕堅硬無比,見前面位靚女為咗試齊四款口味, 費盡九牛二虎之力,勉強完成任務,由於太硬關係,好多人都係撳住個雪糕筒邊嚟𢳂,其實都幾唔衛生😑,依家好多餐廳都已轉用軟雪糕機或提供杯裝雪糕,係時候要變下

2023-11-26
2023-12-13 432 瀏覽
一轉季就想打邊爐啦😋😋其實我個人嚟講真係幾鐘意hotpot一嚟位於商場,地理位置夠哂方便二嚟價錢合理,食物質素對得住價錢今次我就揀左「北海道夢之大地豚放題套餐」❤️豚肉就真係不負眾望,肉質好柔軟😋而且肉汁好豐富,仲有肥美嘅牛肉👍款款都係優質之選~非常滿足🥰🥰
一轉季就想打邊爐啦😋😋
其實我個人嚟講真係幾鐘意hotpot
一嚟位於商場,地理位置夠哂方便
二嚟價錢合理,食物質素對得住價錢

今次我就揀左「北海道夢之大地豚放題套餐」❤️
款款都係優質之選~非常滿足🥰🥰
2023-12-07 258 瀏覽
今日無端端想食火鍋,近近地就去咗葵芳食,行到樓梯上去見到旦馬屋就入去食!喺門口研究咗一輪餐牌,發現自己食60分鐘都夠飽,而且平啲 就食個2XX嘅60分鐘黑毛和牛放題等咗一陣間姐姐就嚟問我食乜嘢湯底,同佢講完之後入到去,佢問返我食咩湯底話忘記咗。。。有少許無言,雖然講多次冇乜大不了,但係5秒鐘就忘記咗,不如唔好問左先,等我入到去坐低先問啦手機點肉,都好方便,而且上得都好快!啲肉呢講真係幾靚嘅,但我唔覺得係黑毛和牛😅 只係油花分布平均嘅普通牛肉!蔬菜種類都好豐富嘅,只係唔知點解食到最後,返到屋企屙咗幾次😅😅😅😅呢間鋪最奇怪嘅一個點係,佢有提供濕紙巾,但點解乾紙巾一定要問佢攞呢??當你一急住要用,問佢攞等完一輪先有,又係好浪費時間

2023-09-01 408 瀏覽
呢晚同老公放工去食但馬屋,已經幾年無食啦,因為地點唔太方便我地。平日晚上7點前去到可直入。揀左389黑毛和牛+北海道夢之大地豚。菜,得生菜、娃娃菜、羽衣甘藍、日本芽菜。另外都係一般果啲冬瓜、冬菇、蕃茄、南瓜、本菇、金菇、洋蔥之類。order左一個鰹魚昆布湯。一個蕃茄壽喜燒湯底。昆布好淡 無乜味。蕃茄壽喜燒果個係一pat未溶曬既茄汁⋯⋯好甜,甜到有d假,又食唔到壽喜燒醬油味。佢入面仲有羽衣甘藍,超級苦又硬,全部要夾走。頭果兩盤牛肉睇樣都覺得一般般,可能平時食開牛一果種😩 所以同預期有落差。食落都係一般般,無和牛味、又比較鞋。🫠反而豚肉可以,幾鮮甜,唔算滑,又唔算太鞋。之後追加左牛肉(第一次追加)第二次追加:呢碟比較好,有和牛香味第三次追加:肥到傻😡 點放入口😓 白色多過紅色。最後仲追加左一次,無影相,質素同第一二碟差唔多。截單之後,隔離入左兩個客人,佢地都係389個餐,但佢地頭2碟已經好靚⋯⋯見到真係有唔開心。總評: 加埋一每人都要428hkd,本身係會員都優惠,要儲好多好多分先有。以後寧願俾貴d食返牛一好過🫠 一來菜好少選擇,二來呢間d牛,一係無和牛味,一係好肥,一係好瘦+成條白邊,真

平日晚上7點前去到可直入。

揀左389黑毛和牛+北海道夢之大地豚。

黑毛和牛(晚市)

食落都係一般般,無和牛味、又比較鞋。🫠

反而豚肉可以,幾鮮甜,唔算滑,又唔算太鞋。

之後追加左牛肉(第一次追加)

黑毛和牛

第二次追加:
呢碟比較好,有和牛香味

第三次追加:
肥到傻😡 點放入口😓 白色多過紅色。
黑毛和牛

最後仲追加左一次,無影相,質素同第一二碟差唔多。

見到真係有唔開心。

總評: 加埋一每人都要428hkd,本身係會員都優惠,要儲好多好多分先有。以後寧願俾貴d食返牛一好過🫠 一來菜好少選擇,二來呢間d牛,一係無和牛味,一係好肥,一係好瘦+成條白邊,真心唔好食。我已經點好少豉油,但都成晚好口渴。無下次。
1K
通堂諗唔到食咩🤔就會揀火鍋,「但馬屋」推出咗新湯底🆕試下佢嘅北海道夢之大地豚套餐(2位)🇯🇵.湯底🍲揀咗蕃茄壽喜燒鍋同美肌鍋😉蕃茄壽喜燒鍋放滿各款野菜和菇菌類🥦🍅倒入蕃茄壽喜燒汁🫗濃郁酸甜蕃茄味,好開胃😝美肌鍋味道清甜,感受滿滿膠原😌滋潤必黑😬.肉類🥩有嚴選牛肉🐂澳洲產長期穀飼牛🐄北海道夢之大地豚西冷🐖北海道夢之大地豚梅肉🐷丹麥皇冠豚肉🐽澳洲產長期穀飼牛滿怖油花😍質感嫩滑,肉味濃郁🤤嚴選牛肉肉質較結實,有咬口😆西冷只有外圍帶油花😛肉味較香濃👍🏻充滿脂香,梅頭質感幼嫩多汁😋.火鍋配料,有多款蔬菜🥬🥕🌽菇菌🍄丸類🍢麵類🍜虱目魚丸同原味小魚輪幾特別🐟.甜品🍮有西瓜🍉同哈密瓜🍈Häagen-Dazs雪糕有4款口藍莓撻🫐士多啤梨紅桑子馬卡龍🍓🍒雙重朱古力馬卡龍🍫曲奇雲呢拿味🍪.飲品🥤茶飲🫖汽水、酒精飲品🍸
飲品🥤茶飲🫖汽水、酒精飲品🍸
  • 嚴選牛肉
  • 美肌鍋
  • 雪糕
  • 北海道夢之大地豚
  • 牛肉
  • 豚梅肉
趁著夏天,但馬屋推出一款夏日美食——🥘蕃茄壽喜燒!這款傳統的壽喜燒中,可以品嚐到蕃茄嘅天然酸味,🥩配上肉類,食落味道會更加balance。鐵鍋中抹上橄欖油,🥬鋪上野菜。野菜釋出水並冒出蒸汽時加入肉,🔥倒入特製壽喜燒醬汁。配菜特別提供當造野菜,口感更加清爽,🥢同時可以中和甜甜哋嘅壽喜燒,甜而不膩!夏祭限定,食完仲可以join特別game「千本引」拉繩小遊戲!齊齊玩遊戲贏獎品。#hotpot

#hotpot
2023-08-08 233 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️日式shabu shahu火鍋放題餐廳🔥一人一鍋 食物質素高🙋🏻‍♀️❶日本產特選黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題套餐 $389⭐️ 蕃茄壽喜燒鍋入面一早已擺放有大量新鮮蔬菜 非康健康🥒呢個係新出既湯底 廚師係特製壽喜燒汁入面加左大量原粒新鮮蕃茄🍅食落好清新 蕃茄既酸酸甜甜愈食愈開胃👍🏻⭐️ 美肌鍋以雞湯為主調 入面有豐富既骨膠原🐣⭐️日本產特選黑毛和牛🐂帶粉嫩既色澤 油花均勻❤️肉質柔嫩而且牛味香醇😍⭐️北海道夢之大地豚🐖肉質幼嫩 油脂略帶甘香 口感軟嫩😈⭐️自助區仲有多款火鍋配料 最緊要有 Haagen-Dazs任食🍦

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

肉質幼嫩 油脂略帶甘香 口感軟嫩😈

⭐️自助區仲有多款火鍋配料
最緊要有 Haagen-Dazs任食🍦

2023-08-07 133 瀏覽
但馬屋今個夏天新推出咗適合夏天的美食—蕃茄壽喜燒TOMATO SUKIYAKIYA!推廣日期係由12/7/23-31/8/23,快把握時機去試吓啦!五種價位的一人一鍋任食火鍋💰259HKD起就有交易。我哋揀日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題套餐 💰389HKD/人 90分鐘。CP值實在太高!同時可以食到高質日本黑毛和牛同北海道豚肉。店員好耐心咁介紹同教我哋點樣操作。
👉🏽首先廚師已經預先在鐵鍋上塗咗少量橄欖油,並在鍋裡鋪滿夏日野菜 。
👉🏽然後等野菜水份蒸發且出煙 。
👉🏽跟住沿鍋圈加入肉類。
👉🏽倒入自家製蕃茄壽喜燒汁。
👉🏽影相打卡👍
👉🏽直到聽到「咋咋」聲,煮熟就可以食用。呢個新出品嘅蕃茄壽喜燒系在傳統的壽喜燒內加入蕃茄的「酸」味,讓原本偏甜的壽喜燒口味更加平衡。日本產黑毛和牛嚴選日本空運黑毛和牛,色澤及油花都係頂尖,入口即溶,充滿油脂香味。北海道夢之大地豚是北海道飼養的銘柄豚,肉質幼嫩油脂略帶甘甜,油花均勻,其膽固醇驚人的低。而且營養價值很高,有豐富的維生素B1,可以增強免疫力,改善心臟健康。而且富含膠原蛋白同高油酸,對身體好有益。自助吧仲有好多季節性野菜 、火鍋食材、新鮮
五種價位的一人一鍋任食火鍋💰259HKD起就有交易。
CP值實在太高!同時可以食到高質日本黑毛和牛同北海道豚肉。
店員好耐心咁介紹同教我哋點樣操作。

👉🏽然後等野菜水份蒸發且出煙 。

👉🏽跟住沿鍋圈加入肉類。

👉🏽倒入自家製蕃茄壽喜燒汁。

👉🏽影相打卡👍

👉🏽直到聽到「咋咋」聲,煮熟就可以食用。
日本產黑毛和牛
北海道夢之大地豚
自助吧仲有好多季節性野菜 、火鍋食材、新鮮水果飲品放題
西瓜、哈密瓜、菠蘿等不同水果,可自由配搭與雪糕一同享用,連Häagen-Dazs雪糕都係任食架!咖啡、雲呢拿、柚子檸檬馬卡龍及藍莓子。

埋單時仲可以玩夏祭限定「千本引」拉繩小遊戲。
每一條繩子旨連接獎品一份,
詢問店員就可挑選任何一條繩子,拉起繩子,獲取禮品。
2023-08-07 126 瀏覽
行完商場來這店食火鍋,裝飾係綠色為主,感覺環境簡潔和舒適。竟然有拉繩抽獎遊戲玩(咁咪就係拉到乜嘢上黎,嗰啲就係你嘅獎品)我拉到一隻小熊。我揀左一款蕃茄壽喜燒鍋(湯鍋內已有秋葵、蕃茄、蕃茄仔、蓮藕片、東瓜、菇類、洋蔥、娃娃菜)甜甜的壽喜燒加入左蕃茄的「酸」味,不僅中和了壽喜燒嘅甜味,更提升了清爽口感。另一款係千夜鍋(鰹魚日式清湯)鰹魚嘅清甜湯底,放入蔬菜和肉類更感到清甜。兩款煱都付上北海道夢之大地豚肉西冷,口感肉質幼嫩,油花均勻。澳洲產長期穀飼牛,口感肉質較為軟嫩,肉中脂肪分布均勻。店內有雪糕🍦新鮮生果,天氣熱好正。亦有熟食自助吧,放滿蔬菜、丸類、菇類、瓜類嘅選擇,亦有蟲草花和雲耳。
行完商場來這店食火鍋,裝飾係綠色為主,感覺環境簡潔和舒適。

我揀左一款蕃茄壽喜燒鍋

另一款係千夜鍋(鰹魚日式清湯)
鰹魚嘅清甜湯底,放入蔬菜和肉類更感到清甜。

兩款煱都付上
北海道夢之大地豚肉西冷,口感肉質幼嫩,油花均勻。

澳洲產長期穀飼牛,口感肉質較為軟嫩,肉中脂肪分布均勻。

2023-08-05 170 瀏覽
務求食得更滿足尋找涮涮鍋中的滋味以新派日式餐廳來說以用餐時間90分鐘我地簡咗(北海道夢之大地豚肉放題)套餐價位上任食任夾放題之如,不僅幾種湯底選擇各具特色主打和牛/豚肉種類豐富,開放式開揚用餐環境與自助擺放區火鍋配料新鮮,一人一鍋制「藥膳麻辣鍋」「蕃茄壽喜燒鍋」烚烚下讓人大飽口福 !「麻辣藥膳鍋」味突惹味秘香,將香氣層層堆疊,味道温和麻而不辣,追加「嚴選牛肉」「澳洲產長期穀飼牛」「北海道夢之大地豚西冷」一碟碟牛平均扎實濃厚風味,分佈細密即溶入口效果軟嫩是必食壽喜燒之選擇不想吃的太油膩又想吃點肉,豚肉肉質上乘多汁百分百給你滿足感仲有自助區火鍋材料必備丸類/蔬菜/雪糕,限定祭舖面更設有「千本引」拉繩小遊戲,難怪一年四季都甘啱食

務求食得更滿足尋找涮涮鍋中的滋味
以新派日式餐廳來說以用餐時間90分鐘
我地簡咗(北海道夢之大地豚肉放題)

不想吃的太油膩又想吃點肉,豚肉肉質上乘多汁百分百給你滿足感
2023-08-04
2023-08-04 123 瀏覽
但馬屋 (新都會廣場)甘露鍋+澳洲殼飼牛放題套餐甘露鍋甜甜地,落完肉完全唔洗掂醬都得👍🏻最好食係佢的殼飼牛豚肉及嚴選肉比較靭另外有丸及菜可以任食,種類唔算多甜品係雪糕,不過雪糕好硬,比較難盛出
但馬屋 (新都會廣場)
甘露鍋+澳洲殼飼牛放題套餐
甘露鍋甜甜地,落完肉完全唔洗掂醬都得👍🏻
最好食係佢的殼飼牛
豚肉及嚴選肉比較靭
另外有丸及菜可以任食,種類唔算多
甜品係雪糕,不過雪糕好硬,比較難盛出
2023-06-20
[ 但馬屋 ]香港有眾多型式火鍋店,呢間主打「一人一鍋」日式🇯🇵涮涮鍋放題,任飲任食90分鐘。✿ 北海道夢之大地豚肉放題套餐 $299湯底🍲今次二人同行選擇咗兩款不同湯底。第一款係夏日限定☀️湯底「蕃茄壽喜燒」,由即日起至2023年8月31日供應。湯底以壽喜燒汁加入原粒鮮番茄🍅熬煮而成 ,酸甜蕃茄融合傳統壽喜燒嘅甘甜,味道平衡,滋味開胃,好適合夏天享用。第二款係「藥膳麻辣鍋」,湯底加入指天椒🌶️及六種不同藥材,又麻又辣仲好香。而藥材有助帶走體內寒氣,促進代謝。肉類🥩以手機落單任食以下肉類:北海道夢之大地豚梅肉🇯🇵🐷北海道夢之大地豚西冷🇯🇵🐷丹麥皇冠豚肉🇩🇰🐷澳洲產長期穀飼牛🇦🇺🐮「北海道夢之大地豚」採用係日本🇯🇵北海道飼養嘅豬品種「銘柄豚」🐷,肉質幼嫩油脂略帶甘甜,油花均勻,而且膽固醇比一般豬品種為低。除咗以上肉類,自助吧有雞肉🐔及魚柳肉🐟自取任食。火鍋配料可於自助吧自取任食,有各式野菜🥒🌽、丸類、烏冬、拉麵🍜等。
野菜方面,夏日野菜有蕃茄、洋蔥、蟹味菇、蓮藕、冬瓜、秋葵等,配搭蕃茄壽喜燒鍋可以中和壽喜燒嘅甜味,同埋提升清爽口感。😋飲品🧃🍹任飲多款汽水、茶類等飲品。新鮮水果🍉🍍有西瓜、哈密
[ 但馬屋 ]

✿ 北海道夢之大地豚肉放題套餐 $299
湯底🍲
今次二人同行選擇咗兩款不同湯底。

肉類🥩
以手機落單任食以下肉類:
北海道夢之大地豚梅肉🇯🇵🐷
北海道夢之大地豚西冷🇯🇵🐷
丹麥皇冠豚肉🇩🇰🐷
澳洲產長期穀飼牛🇦🇺🐮

火鍋配料
可於自助吧自取任食,有各式野菜🥒🌽、丸類、烏冬、拉麵🍜等。

飲品🧃🍹
任飲多款汽水、茶類等飲品。

新鮮水果🍉🍍
有西瓜、哈密瓜、菠蘿等不同水果,配搭雪糕一齊食亦得。

甜品
任食Häagen-Dazs雪糕🍦,款式有士多啤梨🍓、比利時朱古力🇧🇪🍫、芒果🥭及柚子檸檬馬卡龍。

「柚子檸檬馬卡龍」係Häagen-Dazs全新口味。柚子檸檬雪糕拌入柚子檸檬軟心醬,酸酸甜甜好清新,配搭馬卡龍脆餅,酥脆煙韌仲有淡淡杏仁香。

總結🫦
火鍋放題以外,餐廳仲推出夏日限定☀️「千本引拉繩挑戰」拉繩抽獎遊戲,結賬後憑收據就有得玩!

呢種日本🇯🇵抽獎遊戲玩法係每一條繩會連接一份獎品🎁,食客先挑選任何一條繩子,拉起繩子就可以獲取禮品。禮品有夏日祭典玩具、零食或餐飲優惠券(價值$29),有得食有得玩好滿足😍。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
但馬屋