2022-10-03
#旺角 @art.of.dessert_有朋自遠方回來探親, 話要重溫一下行女人街的感覺! 🤷♀️有人未能夠入食肆就唯有買個外賣返酒店食, 街尾近旺角方向有間糖水店, 有人懷念中式糖水! 💁♀️店員表示90’s 的自家手工糖水, 堅持「每日新鮮食材」製造! 🍡薑汁芝麻湯丸 $28 ~ 薑味夠, 辛辣的感覺好刺激! 湯丸一匙一粒, 足有8粒! 湯丸外皮煙靭又軟糯, 芝麻爆漿, 唔太甜, 讚! 🥣古法養顏燉桃膠 $39/熱 ~ 桃膠好大粒, 分量頗多, 紅棗少見的大棗, 好甜! 配上我最愛的龍眼肉乾, 好煙靭又甜, 入口清爽, 重點是養顏! ❤️芋茸蓮子西米露拼紅豆沙 $28 ~ 滿滿的鬆化蓮子, 又綿又糯的芋茸, 西米軟滑, 紅豆好腍好滑妳粉, 甜甜的入口順喉, 個人比較喜歡熱食, 暖暖的好舒服! 🪑店面雖不大, 但眼見坐位尚算寬闊! Menu 細節用心, 值得一讚! 👍總括性價比高, 不錯!
👍總括性價比高, 不錯!