📍人生有限杯串燒店🍢旺角巷弄惹味狂想曲 🔥.🔥 鹽燒西班牙五花腩一啖咬落去「咔嚓」聲,豬皮夠晒香脆!五花腩層次分明,蜜糖焦糖塗層、配上粗鹽粒,食多幾串先夠喉!.🥚 免治雞肉棒(配日本蛋)手打雞肉混入雞軟骨粒,咬落口感十足🍗醬油甜味好昭和風,蘸埋橙黃色嘅蛋黃,滑溜感即刻昇華~.🇰🇷 韓風燒牛肋肉以為去咗韓燒店?牛肋肉肉味甘甜🍖帶濃厚牛肉香,味道非常濃郁,一啲都唔膩。.🍞 巷式蜜糖多士夾雪糕即叫即燒嘅厚多士外脆內軟🍯配以蜜糖再夾住牛奶雪糕,冰火口感正到不得了!.🌽 蜜糖牛油粟米日本甜粟米爆汁程度誇張,每粒都掛滿琥珀色蜜糖釉🧈牛油唔係塗面咁簡單,直頭焗到滲入玉米芯~.🍍 豚肉荔枝卷神級配搭!薄切豚肉包住冰鎮荔枝🔥燒過後荔枝甜味濃縮成醬汁,豬肉捲住爆汁果肉嘅口感令人滿足。.🍗 鹽燒雞腿肉雞腿肉嫩滑無比,簡單用鹽燒可以帶出雞肉鮮味~多汁雞腿肉佐上鹽,撞出美妙清香滋味。.🫀 鹽燒鮮雞腎厚度切得剛剛好,外層微焦裡面爽脆🧂簡單用岩鹽同黑椒調味,配梳打簡直無敵~.🐮 鹽燒牛舌芯厚切超有誠意,中心位仲保持住淡粉色,入口充滿牛油香,肉質非常彈牙~.🥑 豚肉牛油果卷驚喜No.1!炙燒過嘅牛油果變成creamy
📍人生有限杯串燒店🍢旺角巷弄惹味狂想曲 🔥
🔥 鹽燒西班牙五花腩
🥚 免治雞肉棒(配日本蛋)
🇰🇷 韓風燒牛肋肉
🍞 巷式蜜糖多士夾雪糕
🌽 蜜糖牛油粟米
🍍 豚肉荔枝卷
🍗 鹽燒雞腿肉
🫀 鹽燒鮮雞腎
🐮 鹽燒牛舌芯
🥑 豚肉牛油果卷
驚喜No.1!炙燒過嘅牛油果變成creamy醬汁🥓被焦脆豚肉捲住,口感似食緊熱辣辣嘅三文魚他他~
🧀 芝士菠菜卷
拉絲效果誇張🌿菠菜冇草青味反而帶啲奶香,芝士混入帕爾馬火腿碎,鹹香層次豐富~
🐟 味淋魚乾
蜜糖味淋醃到通透發亮🦑咬落先甜後鮮,尾韻先湧出海味鹹香~送酒一流!
🐄 鹽燒和牛牛小排
油脂分佈呈大理石紋🔥炭火逼出嘅油花滴落備長炭,香到成間店都聞琴!建議蘸少少wasabi鹽,引出肉嘅堅果香~
🐍 山椒鰻魚汁燒白鱔
鰻魚汁甜中帶山椒麻香✨魚肉肥到筷子夾唔穩,骨膠原多到不得~最正係魚皮同肉之間果層油脂,入口即化!
🍹 青檸梳打
清新又爽口,結合酸爽青檸+ 鮮活氣泡水,酸酸甜甜,香氣獨特,完美解渴!
🌟總評:隱藏商廈嘅日式居酒屋,串燒水準拍得住日本屋台!炭火香逼人,調味大膽又精準,仲有創意fusion串燒,絕對係驚喜連連~

人生有限杯串燒店💖
📍地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖
2025-04-30 0 瀏覽
依間串燒店款式種類多,多款串燒仲抵至$10串,超級抵食,好多串燒都係呢間餐廳獨有,仲有唔少港式元素嘅小食,非常有特色😋 日本啤酒做緊買一送一優惠,overall 價錢算貼地【🍖食肉獸區】 ✨ 鹽燒西班牙五花腩 $10👍🏻👍🏻👍🏻油脂香味充滿成個口😋✨ 味噌松板豬 $15👍🏻👍🏻👍🏻味噌中和咗豚肉嘅油膩感✨ 鹽燒牛舌芯 $28 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻入口即溶✨ 韓風燒牛肋肉 $28 👍🏻👍🏻👍🏻用咗韓國汁燒好惹味✨ 鹽燒豬肋肉 $28 👍🏻👍🏻👍🏻肉質好肥味好彈牙✨ 豚肉牛油果卷 $28 👍🏻👍🏻👍🏻牛油果中和咗豚肉嘅油膩✨ 紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雞頸肉好爽口,口感似雞軟骨✨ 鹽燒和牛牛小排 $48 👍🏻👍🏻👍🏻牛小排肉質幼嫩【🦐海鮮區】 ✨ 蒜蓉欖角燒蟶子 $38 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻第一次食欖角燒蟶子,辣辣地幾好食✨ 墨魚滑+紫菜+大蝦 $68 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻墨魚滑同大蝦好彈牙 ✨ 有限杯之忌廉煮蜆 $68 👍🏻👍🏻👍🏻好似平時食緊忌廉汁意粉d 蜆咁 幾得意✨ 椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚 $68 👍🏻👍🏻👍🏻泰式+港式風味,九肚魚炸得幾香口✨ 蒜蓉菜脯燒元貝 $48

【🍖食肉獸區】

肉質好肥味好彈牙

✨ 豚肉牛油果卷 $28 👍🏻👍🏻👍🏻
牛油果中和咗豚肉嘅油膩

✨ 紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雞頸肉好爽口,口感似雞軟骨

✨ 鹽燒和牛牛小排 $48 👍🏻👍🏻👍🏻
牛小排肉質幼嫩

【🦐海鮮區】
✨ 蒜蓉欖角燒蟶子 $38 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
第一次食欖角燒蟶子,辣辣地幾好食

✨ 墨魚滑+紫菜+大蝦 $68 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
墨魚滑同大蝦好彈牙

✨ 有限杯之忌廉煮蜆 $68 👍🏻👍🏻👍🏻
好似平時食緊忌廉汁意粉d 蜆咁 幾得意

✨ 椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚 $68 👍🏻👍🏻👍🏻
泰式+港式風味,九肚魚炸得幾香口

✨ 蒜蓉菜脯燒元貝 $48 👍🏻👍🏻👍🏻
元貝大隻,但燒得有少少乾身

【🥬蔬菜區】

【🍹飲品區】
✨ 桔仔薄荷梳打 $28 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 冷泡白桃味烏龍茶 $18 👍🏻👍🏻👍🏻
兩杯飲品都好清涼好解渴

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2025-04-30 125 瀏覽
旺角搵間串燒店試吓,七點入座,8:30pm要交枱,跟住落單叫嘢食啦,原來$10至$20嘅item係要每款要兩串,叫兩串$10嘅粟米,原來係1嚿粟米斬開兩邊,和牛牛小排,好細舊,只是普通燒牛肉,鹽燒雞腿肉更加係沒有味道,7:38pm就要last order,沒有下次。
2025-04-28 4 瀏覽
最近同老公去食宵夜嘅時候發掘到一間好正嘅串燒店😍我哋去咗旺角呢間「人生有限杯」串燒店食宵夜🤤呢間嘢環境幾舒服,雖然係喺商廈入面,但裝修幾有格調,唔會覺得侷促,幾啱情侶拍拖或者朋友聚會🥰茘枝檸檬梳打🍹茘枝味同檸檬味好夾,飲落去冰冰涼涼,好解渴☀️百香果檸檬茶🍹百香果嘅酸甜味配埋檸檬嘅清香,好refreshing🤩明太子忌廉烏冬🍝 真係好好味🥹明太子醬汁 creamy又夠味,鹹鹹甜甜,好惹味😋芝士年糕🧀年糕拉絲拉得好長,芝士味濃郁,口感煙韌,好邪惡😈燒雞心🐔雞心燒得好香,食落去好有咬口鹽燒和牛牛小排🐂燒得好juicy,肉質軟嫩,入口即溶🤤我哋兩個都爭住食!免治雞肉棒(配日本蛋)🐔🥚免治雞肉棒嫩滑多汁,配埋流心日本蛋,口感豐富我哋真係食到勁飽勁滿足🥰呢間「人生有限杯」串燒店真係好正!食物質素高,價錢又合理,環境又舒服,下次一定會再嚟❤️

茘枝檸檬梳打🍹
茘枝味同檸檬味好夾,飲落去冰冰涼涼,好解渴☀️

百香果檸檬茶🍹
百香果嘅酸甜味配埋檸檬嘅清香,好refreshing🤩

明太子忌廉烏冬🍝

芝士年糕🧀
年糕拉絲拉得好長,芝士味濃郁,口感煙韌,好邪惡😈

燒雞心🐔
雞心燒得好香,食落去好有咬口

鹽燒和牛牛小排🐂
燒得好juicy,肉質軟嫩,入口即溶🤤我哋兩個都爭住食!

免治雞肉棒(配日本蛋)🐔🥚
免治雞肉棒嫩滑多汁,配埋流心日本蛋,口感豐富

2025-04-22
宵夜
  • 鹽燒牛舌芯
  • 鹽燒雞腿肉
  • 燒雞心
  • 鹽燒和牛牛小排
🍺人生有限杯🍺見樓下大排長龍既食客,應該吾錯吧,所以都無睇銀碼任意點啦😻😻來一客🐷豚肉荔枝卷,松板豬及五花腩非常正,豬肉都很鮮甜很開胃清新,之後的忌廉煮蜆很有驚喜,最新奇既竟然係最後既甜品“🍯港式蜜糖多士夾雪糕🍧”,真係好味過自己BBQ時燒既甜麵包🍞,還有一般多士真係無得比,真係會為咗佢而會再返嚟encore多幾次💯💯💯🐥黑松露雞肝,🐮牛舌芯及雞橫隔膜則不是常常食到添。而燒雞腳筋幾特別所以試吓,但有些韌吾太岩我😛今餐氣氛一流,有職員為隔離枱既生日客播歌,有朋友仔生日都來食多次先🥳🥳🥳

• 雪糕三文治
  • 豚肉荔枝卷
  • 燒雞心
2025-04-26 0 瀏覽
旺角的燒烤真的可以來這家,就在女人街裡面,店面的位置很寬敞,很適合和朋友聊天!菜單很多選擇,價格由💰10到💰48不等,這次約了三個朋友過來一起吃,點了很多不同的類型,雞肉串、豬肉串和牛肉串都有!也可以選擇辣和不辣,海鮮也不錯,點了一個元貝,服務員說因為開了之後發現太小,還給我們補了兩個,特別好!除了烤串,還有主食可以點,我們點了忌廉烏冬還有咖喱牛舌手抓餅,份量還是很可以的👍味道很不錯,港式燒烤~炭火味十足。飲品也大杯,我們點的都是酸酸甜甜的,也開胃🤤,下次可以encore😊

2025-04-23
「人生苦短,先吃串燒」今晚來到旺角的一間樓上食店,名為「人生有限杯串燒店」,用Sapporo生啤🍻買一送一的泡沫,和鹽燒西班牙五花腩的油花,治癒了所有都市人的疲憊。💆‍♂️ 今晚,我們不談政治,只談哪串燒該蘸蛋黃。🍳 🔥 必點串燒三巨頭 1️⃣ 「鹽燒西班牙五花腩」 肥瘦分明的五花腩,油香爆汁💦,混著海鹽在舌尖跳舞,再配一口冰涼Sapporo,忽然懂了什麼叫「脂肪的正義」。🤤 2️⃣ 「黑松露燒雞肝」 雞肝烤得外層微焦,濃郁肝香遇上黑松露,味蕾直接上演《巔峰對決》。👑 3️⃣ 「紫蘇鹿兒島雞頸肉」 每隻雞僅有拇指大小的頸肉,質感非常嫩滑,裹著紫蘇葉炭烤,那香氣就像煙花般炸開。🎇 🍍 「蜜糖燒菠蘿」酸甜爆汁。 「咖喱牛舌菠蘿包」 🍛 牛舌燉得柔軟,港日fusion超邪惡!😈 「鹽燒鮮雞皮」確實像人生,要烤到膨脹如雲朵☁️,咬下「咔嚓」一聲碎成千萬片,才不負來世上走一遭。 而「免治雞肉棒」必須戳破日本蛋黃🍳,讓濃稠蛋液裹住肉粒才好吃。 「有限杯之忌廉煮蜆」酒香濃郁。🍶 「山椒鰻魚汁滿白鱔」 皮脆肉彈,鮮味十足。🐟 最後用「港式蜜糖多士夾雪糕」🍞🍦

今晚,我們不談政治,只談哪串燒該蘸蛋黃。🍳

🔥 必點串燒三巨頭
1️⃣ 「鹽燒西班牙五花腩」

2️⃣ 「黑松露燒雞肝」

3️⃣ 「紫蘇鹿兒島雞頸肉」

🍍 「蜜糖燒菠蘿」酸甜爆汁。

「咖喱牛舌菠蘿包」 🍛
牛舌燉得柔軟,港日fusion超邪惡!😈

「有限杯之忌廉煮蜆」酒香濃郁。🍶

「山椒鰻魚汁滿白鱔」
皮脆肉彈,鮮味十足。🐟

最後用「港式蜜糖多士夾雪糕」🍞🍦收尾,烤得酥脆的厚多士,夾著急速融化的雲呢拿雪糕,冰火交疊。❄️🔥

• 港式蜜糖多士夾雪糕
  • 鹽燒西班牙五花腩
2025-04-26 0 瀏覽
位於旺角女人街,交通方便一間價錢親民,多款式有特色嘅串燒店裝潢日式木系為主,夜晚7點度幾乎滿座,串燒$10起,$10-$20串燒需每款2串起🍢重點推介😋😋😋🔸椒鹽紫菜九肚魚 $68 香脆酥軟,飲埋泰式辣汁好惹味🌶️🔸咖喱牛舌菠蘿包 $58咖哩味濃,牛舌好淋,菠蘿包嘅甜中和咖喱嘅微辣🔸芫荽雞絲手抓餅 $58味道好清新🌿不過我鍾意重味D~加d調味😋🔸港式蜜糖多士夾雪糕 $48必叫‼️冷熱交融🍨多士好香脆,外脆內軟😍😍🔹$10串燒惹味雞腳筋 樟樹小青椒👍🏻香燒翠玉瓜鹽燒西班牙五花腩 🔹$15 串燒椒鹽雞軟骨豚肉荔枝卷👍🏻泰式燒墨魚鬚👍🏻🔹$20 串燒鹽燒雞腿肉👍🏻紫菜鵪鶉蛋卷🔸鹽燒豬肋肉 $28 🔸味淋魚乾 $38 _ 佐酒一流🍻🔸桔仔薄荷鴨屎茶🔸Sapporo生啤 $48 (買一送一)
位於旺角女人街,交通方便
一間價錢親民,多款式有特色嘅串燒店
裝潢日式木系為主,夜晚7點度幾乎滿座,
串燒$10起,$10-$20串燒需每款2串起🍢

重點推介😋😋😋
🔸椒鹽紫菜九肚魚 $68
香脆酥軟,飲埋泰式辣汁好惹味🌶️
🔸咖喱牛舌菠蘿包 $58
咖哩味濃,牛舌好淋,菠蘿包嘅甜中和咖喱嘅微辣
🔸芫荽雞絲手抓餅 $58
味道好清新🌿不過我鍾意重味D~加d調味😋
🔸港式蜜糖多士夾雪糕 $48
必叫‼️冷熱交融🍨多士好香脆,外脆內軟😍😍

🔹$10串燒
紫菜鵪鶉蛋卷
🔸鹽燒豬肋肉 $28
🔸味淋魚乾 $38 _ 佐酒一流🍻
🔸桔仔薄荷鴨屎茶
🔸Sapporo生啤 $48 (買一送一)
2025-04-25 0 瀏覽
喺旺角搵食真係好有難度,周圍都係餐廳都唔知點揀好🤔朋友介紹咗去依間串燒店,真係幾抵食😋串燒款式多達 40幾款,生啤仲要買一送一,送酒一流🫶🏻——————🔵推介鹽燒西班牙花腩,真係$10串,有啲焦香,鹽味啱啱好🫶🏻🔵豚肉荔枝卷 估唔到荔枝嘅甜味同豚肉可以咁夾,仲可以解膩🥰🔵鹽燒和牛牛小排燒到啱啱好,肉質嫩滑👍🏻🔵老油條讓芝士墨魚滑有驚喜,好香脆,墨魚滑彈牙,點蜜糖食甜甜地都幾好味😋

——————

🔵豚肉荔枝卷 估唔到荔枝嘅甜味同豚肉可以咁夾,仲可以解膩🥰

🔵鹽燒和牛牛小排
燒到啱啱好,肉質嫩滑👍🏻

🔵老油條讓芝士墨魚滑
有驚喜,好香脆,墨魚滑彈牙,點蜜糖食甜甜地都幾好味😋

2025-04-25 118 瀏覽
早排見到IG有推薦呢間嘅串燒,以低至$10串作噱頭,我同朋友梗係唔執輸黎試下佢!本身諗住試多啲唔同嘅串燒,每樣叫一串再同朋友share,點知原來$10-20區每串係需要2串起架~🥲鹽燒西班牙五花腩 $10/串好鹹好鹹好鹹!!!!🤨蜜糖燒菠蘿 $10/串🍍同朋友一致認為是晚最出色,菠蘿夠juicy又夠甜👍味噌松阪豬 $15/串一上菜嚇親,勁細塊肉咩事,同埋完全唔覺得有味噌味,食完都唔知自己食咗啲咩🙂鹽燒雞腿肉🍗 $20/串呢個冇乜記憶點,唔係好記得係好唔好食😂鹽燒鮮雞腎 $20/串咁樣$20一串我真係懷疑雙眼,勁細粒攝牙拿都唔夠!日式淮山(配世一蛋黃醬) $48第一次食炸淮山,外脆內軟,單食其實冇乜味,主要靠蛋黃醬調味~免治雞肉棒 (配日本蛋) $28上菜已經既攪個蛋,但佢凝固咗係咩玩法…… 呢個蛋真係唔得!🙃🙃鹽燒牛舌芯 $28個人認為都夠爽,但朋友嘅評價一般,不過牛舌芯黎講相對有少許薄🍆蒜蓉菜圃燒茄子 (微辣) $38不過不失~仲叫咗一杯Highball同冷泡白桃味烏龍茶,冇乜特別唔另外comment~整體黎講性價比非常非常低,串燒又細串又唔係特別平,$10串只係一個噱頭,份量已經反

鹽燒西班牙五花腩 $10/串
好鹹好鹹好鹹!!!!🤨

蜜糖燒菠蘿 $10/串🍍
同朋友一致認為是晚最出色,菠蘿夠juicy又夠甜👍

味噌松阪豬 $15/串

鹽燒雞腿肉🍗 $20/串
呢個冇乜記憶點,唔係好記得係好唔好食😂

鹽燒鮮雞腎 $20/串
咁樣$20一串我真係懷疑雙眼,勁細粒攝牙拿都唔夠!

日式淮山(配世一蛋黃醬) $48

免治雞肉棒 (配日本蛋) $28

鹽燒牛舌芯 $28

🍆蒜蓉菜圃燒茄子 (微辣) $38
不過不失~

整體黎講性價比非常非常低,串燒又細串又唔係特別平,$10串只係一個噱頭,份量已經反映所有,每人平均$250仲要食唔飽🙂🙂 唔推薦 ~🥶
▫️椒鹽雞軟骨($15@)👉🏻雞軟骨外層燒得酥脆,軟骨爽脆有咬口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️豚肉荔枝卷($15@)👉🏻黑豚肉燒得焦香,包入清甜多汁嘅荔枝肉,完美差將黑豚肉嘅油膩感中和,必點!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鹽燒牛舌芯(👅$28@)👉🏻牛舌咬落軟嫩爽口,油花充斥口腔🤭食落完全唔韌仲好Juicy⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鹽燒雞中翼($20)👉🏻雞翼燒到金黃色外皮焦脆,肉質嫩滑,用鹽燒到好香口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鹽燒鮮雞腎($20)👉🏻鷄腎口感紮實有彈性,仲好有嚼勁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️蒜蓉欖角燒蟶子($38@)👉🏻蟶子肉厚度鮮甜,加咗大量蒜蓉同欖角好惹味☺️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️流心蛋薯仔沙律🥔($68)👉🏻薯仔沙律加入大量蟹籽,口感柔軟又爽脆,配埋流心蛋汁,大滿足🫨⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️有限杯之忌廉煮蜆($68)👉🏻蜆肉肥美柔嫩,每一隻都沾滿極濃牛油味嘅忌廉汁😋⭐️⭐️⭐️⭐️▫️港式蜜糖多士夾雪糕🍯($48)👉🏻呢個甜品超有驚喜!蜜糖多士好薄,烤到外脆內軟,有淡淡的蜜糖香氣,包住厚厚嘅雲呢拿雪糕🍨,好鍾意呢種一凍一熱嘅交織,完美融合,整體甜度剛剛好💛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️手打檸檬茶($28)▫️梳打水($16)——————評分:8/10.平圴消費:~$300
▫️椒鹽雞軟骨($15@)
👉🏻雞軟骨外層燒得酥脆,軟骨爽脆有咬口

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️豚肉荔枝卷($15@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️鹽燒牛舌芯(👅$28@)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️鹽燒雞中翼($20)
👉🏻雞翼燒到金黃色外皮焦脆,肉質嫩滑,用鹽燒到好香口

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️鹽燒鮮雞腎($20)
👉🏻鷄腎口感紮實有彈性,仲好有嚼勁

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️蒜蓉欖角燒蟶子($38@)
👉🏻蟶子肉厚度鮮甜,加咗大量蒜蓉同欖角好惹味☺️

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️流心蛋薯仔沙律🥔($68)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️有限杯之忌廉煮蜆($68)
👉🏻蜆肉肥美柔嫩,每一隻都沾滿極濃牛油味嘅忌廉汁😋

⭐️⭐️⭐️⭐️

▫️港式蜜糖多士夾雪糕🍯($48)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️手打檸檬茶($28)
▫️梳打水($16)

——————
評分:8/10
平圴消費:~$300
2025-04-21 0 瀏覽
香港都竟然有串燒$10-$20一串,2串起叫,相當抵食。五花腩都係$10串,用餐限時90分鐘。上菜速度唔算快,加單等候時間較長,但起碼冇漏單。串燒選擇相當多,另有有惹味小食、沙律、主食及甜品供選擇😍重點推介👍💫鹽燒西班牙五花腩 $10抵食之選,五花腩肥瘦均勻,表層香脆,內裏入口溶化💕💫紫菜鵪鶉蛋卷 $20豚肉包住鵪鶉蛋,配上沙律醬及紫菜,簡單但美味💫鹽燒雞腿肉 $20雞皮燒得香脆,雞肉又香又滑💫咖喱牛舌菠蘿包 $58咖哩味香,菠蘿包再配上煎蛋及厚切牛舌,大滿足💫豚肉荔枝卷 $15豚肉包住荔枝,荔枝又香又甜又多汁

串燒選擇相當多,另有有惹味小食、沙律、主食及甜品供選擇😍

重點推介👍
💫鹽燒西班牙五花腩 $10
抵食之選,五花腩肥瘦均勻,表層香脆,內裏入口溶化💕
💫紫菜鵪鶉蛋卷 $20
豚肉包住鵪鶉蛋,配上沙律醬及紫菜,簡單但美味
💫鹽燒雞腿肉 $20
雞皮燒得香脆,雞肉又香又滑
💫咖喱牛舌菠蘿包 $58
咖哩味香,菠蘿包再配上煎蛋及厚切牛舌,大滿足
💫豚肉荔枝卷 $15
豚肉包住荔枝,荔枝又香又甜又多汁

1K
2025-04-20 0 瀏覽
📍 人生有限杯旺角旺角估唔到會有$10一串串燒竟然可以食到咁平嘅串燒,而且仲要係高質素🩷唔使坐街,我去食串燒,有冷氣嘅地方,而且坐得好闊落!仲有唔少聚會或者情侶喺度食飯!而且餐廳仲可以book位,唔使排隊排到傻😍✨ 鹽燒西班牙五花腩外脆內嫩,鹽味適中,食落仲唔會好油膩!✨ 香燒翠玉瓜燒完都唔會乾,保持脆嫩,沾少少七味粉可以提升鮮味!✨ 椒鹽雞軟骨肉質吃起來不乾柴還能吃到軟骨頭 層次豐富 越嚼越香~✨ 鹽燒雞腿肉嫩滑嘅雞髀肉,啖啖肉,大大舊,真心底食!✨ 日式秘製汁炸無骨雞翼整塊無骨,本身醃漬的相當入味炸到外皮香酥彈牙,必須推一個!✨ 免治雞肉棒(配日本蛋)每一次食串燒都必點,免治雞肉棒外層燒至微脆,點上蛋汁更加滑溜美味😋✨ 韓風燒牛肋肉富炭香而且肉質有彈性,調味亦到位。✨ 蒜蓉燒蠔蠔身厚肉,夠晒鮮味,而且蒜蓉味充足,笑得非常Juice。✨ 流心蛋薯仔沙律滑順的流心蛋和香甜的薯仔,口感豐富。薯仔煮至軟嫩,增添清脆感。流心蛋的黃金蛋液輕輕流出,為整道沙律帶來濃郁的風味!✨ 鰻魚飯團成嚿鰻魚放喺飯面,已經夠晒吸睛🤩鰻魚經過燒烤,表面焦香,內部鮮嫩,淋上特製的醬汁,味道濃郁。飯團則選用新鮮的短
📍 人生有限杯旺角

旺角估唔到會有$10一串串燒
竟然可以食到咁平嘅串燒,而且仲要係高質素🩷
唔使坐街,我去食串燒,有冷氣嘅地方,而且坐得好闊落!
仲有唔少聚會或者情侶喺度食飯!
而且餐廳仲可以book位,唔使排隊排到傻😍

✨ 鹽燒西班牙五花腩
外脆內嫩,鹽味適中,食落仲唔會好油膩!

✨ 香燒翠玉瓜
燒完都唔會乾,保持脆嫩,沾少少七味粉可以提升鮮味!

✨ 椒鹽雞軟骨
肉質吃起來不乾柴還能吃到軟骨頭 層次豐富 越嚼越香~

✨ 鹽燒雞腿肉
嫩滑嘅雞髀肉,啖啖肉,大大舊,真心底食!

✨ 日式秘製汁炸無骨雞翼
整塊無骨,本身醃漬的相當入味炸到外皮香酥彈牙,必須推一個!

✨ 免治雞肉棒(配日本蛋)

✨ 韓風燒牛肋肉
富炭香而且肉質有彈性,調味亦到位。

✨ 蒜蓉燒蠔
蠔身厚肉,夠晒鮮味,而且蒜蓉味充足,笑得非常Juice。

✨ 流心蛋薯仔沙律

✨ 鰻魚飯團
成嚿鰻魚放喺飯面,已經夠晒吸睛🤩
鰻魚經過燒烤,表面焦香,內部鮮嫩,淋上特製的醬汁,味道濃郁。飯團則選用新鮮的短粒米,口感黏稠,外層通常包裹著海苔,每一啖都係滿滿既幸福感☺️

✨ 咖喱牛舌菠蘿包
傳統菠蘿包同咖喱牛舌結合。外層既菠蘿包酥脆香甜,內餡則是嫩滑的牛舌,每一啖都感受到牛舌的鮮美,口感層次分明,令人驚喜。

✨ Sapporo 生啤
食串燒🍢點可以唔飲番杯生啤🍺
點都要啤一啤佢啦,呢家仲做緊買一送一優惠,$48/2杯,底到爛🍻

試食活動
同事推介我一定要過嚟試吓,話呢度啲串燒超級好味!入邊氣氛超級熱鬧,而且價錢唔算貴,又好多選擇,最平$10串已經有交易!🤙🏻估唔到平日放工時間都咁多人,想食一定要book枱🥲 如果唔係,就要等一陣先食到🫣我哋order咗成枱嘢食,有幾款印象深刻:❶豚肉荔枝卷用咗豚肉包住荔枝肉燒烤,荔枝果汁甜味,滲入豚肉,風味獨特!❷鹽燒雞腿肉雞腿肉外層經過鹽燒後,雞皮燒成微脆,好啱送啤酒🍺❸ 汁燒雞隔膜完全唔知咩係「雞隔膜」🤔原來係「頸椎後側包覆雞隻胸腹腔的薄肉膜」每隻雞得兩片0.5公分厚的肉,可見食材嘅珍貴❸ 日式秘製汁炸無骨雞翼最驚訝佢除咗係拆咗做無骨之外,喺原有嘅骨位加上咗大蔥😮❹ 咖喱牛舌菠蘿包呢個食物真係勁港式,竟然用左菠蘿包,加咗流心煎蛋同咖喱牛舌Crossover😦選用咗甜甜地嘅咖喱,兩樣嘢加埋竟然冇覺得好突兀嘅感覺🥸❺ 港式蜜糖多士夾雪糕平時BBQ先有得食,仲用咗厚多士沾滿蜜糖燒烤,相信雪糕仲好抌本用咗movenpick(見到個雪糕有唔少雲呢拿籽)🍦 ❻ 墨魚滑+紫菜+大蝦 呢三種元素,純粹係因為我嘅至愛,所以先嗌,估唔到出嚟嘅成品有幾好食👍將三樣嘢包成壽司炸物。最驚喜係個千島醬混合蟹籽

我哋order咗成枱嘢食,有幾款印象深刻:

❶豚肉荔枝卷
用咗豚肉包住荔枝肉燒烤,荔枝果汁甜味,滲入豚肉,風味獨特!

❷鹽燒雞腿肉
雞腿肉外層經過鹽燒後,雞皮燒成微脆,好啱送啤酒🍺

❸ 汁燒雞隔膜

❸ 日式秘製汁炸無骨雞翼
最驚訝佢除咗係拆咗做無骨之外,喺原有嘅骨位加上咗大蔥😮

❹ 咖喱牛舌菠蘿包

❺ 港式蜜糖多士夾雪糕

❻ 墨魚滑+紫菜+大蝦
呢三種元素,純粹係因為我嘅至愛,所以先嗌,估唔到出嚟嘅成品有幾好食👍將三樣嘢包成壽司炸物。最驚喜係個千島醬混合蟹籽,食落除咗有紫菜+蝦卜卜脆嘅口感之外,蟹籽個都幫手加咗唔少分!

❼ 鹽燒西班牙五花腩
不得不提,唯一點咗一項$10區嘅食物🤪但係令我最覺得驚艶!呢款超級值得點嚟食!

建議返,最少邀請返三五知己一齊嚟食,咁先可以試多幾樣唔同嘅串燒同埋小食👯

/// 𝐎𝐮𝐫 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ///
甜品
✦ 港式蜜糖多士夾雪糕 $48
✿ [$10-$20 必須2串起點] ✿
2025-04-15 186 瀏覽
食完"人生有限杯.串燒店"之後堅有驚喜呀!!! 呢道既食物非常有質素, 服務又好好, 環境好舒服性價比都好高添, 最平$10就有一串串燒, 抵呀!!!睇餐牌好多串燒都好吸引!! 特別係餐廳自創獨有既最抵食有$10/ $15/ $20串~~ 生啤仲買一送一墨魚滑+紫菜+大蝦 $68睇個菜式名好特別, 原來係紫菜包住墨魚滑&大蝦~~紫菜外皮炸到卜卜脆, 墨魚滑同大蝦好彈牙, 沾埋醬汁食成個配塔好夾呀!!!豚肉蘆筍卷 $28豚肉片包住爽脆蘆筍, 燒到邊位微焦脆口~最正係啲肉汁鎖住晒, 一啖咬落去肉香同蘆筍清甜一齊爆出鹽燒和牛牛小排 $48簡單用鹽調味, 牛小排肉質軟腍, 油脂香味充滿成個口~~紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28雞頸肉好爽口, 食落有少少似雞軟骨但更juicy, 紫蘇葉嘅香氣突出~韓風燒牛肋肉 $28用韓國醬汁燒牛肋肉好惹味, 肉質幼嫩豚肉荔枝卷 $15呢個配搭超驚喜!豚肉包住原粒荔枝燒, 荔枝嘅甜味中和咗豚肉既油膩感, 荔枝仲爆汁添山椒鰻魚汁燒白鱔 $48白鱔皮燒到脆卜卜, 肉質彈牙得嚟夠肥美蒜蓉菜脯燒元貝(2隻) $48元貝上面鋪滿蒜蓉同菜脯, 菜脯嘅鹹香帶出元貝鮮味紫菜鵪鶉蛋卷 $
食完"人生有限杯.串燒店"之後堅有驚喜呀!!!
呢道既食物非常有質素, 服務又好好, 環境好舒服

性價比都好高添, 最平$10就有一串串燒, 抵呀!!!

睇餐牌好多串燒都好吸引!! 特別係餐廳自創獨有既

最抵食有$10/ $15/ $20串~~ 生啤仲買一送一
墨魚滑+紫菜+大蝦 $68
睇個菜式名好特別, 原來係紫菜包住墨魚滑&大蝦~~
豚肉蘆筍卷 $28
豚肉片包住爽脆蘆筍, 燒到邊位微焦脆口~
最正係啲肉汁鎖住晒, 一啖咬落去肉香同蘆筍清甜一齊爆出

鹽燒和牛牛小排 $48
簡單用鹽調味, 牛小排肉質軟腍, 油脂香味充滿成個口~~
紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28

韓風燒牛肋肉 $28
用韓國醬汁燒牛肋肉好惹味, 肉質幼嫩
豚肉荔枝卷 $15
山椒鰻魚汁燒白鱔 $48
白鱔皮燒到脆卜卜, 肉質彈牙得嚟夠肥美

蒜蓉菜脯燒元貝(2隻) $48

元貝上面鋪滿蒜蓉同菜脯, 菜脯嘅鹹香帶出元貝鮮味
紫菜鵪鶉蛋卷 $20
創意十足!一啖放入口幾種口感一齊爆發
明太子忌廉烏冬 $58
烏冬掛汁力超強, 忌廉汁濃到黏嘴唇

辣辣地嘅明太子同creamy忌廉平衡得啱啱好

香燒翠玉瓜 $10
簡單又好食!翠玉瓜燒到外脆內多汁, 食咗咁多肉之後清下腸胃就啱晒~
蜜糖燒菠蘿 $20
甜品時間到!
菠蘿用蜜糖燒到焦糖化, 酸甜多汁
港式蜜糖多士夾雪糕 $48
邪惡終極版!厚多士塗滿蜜糖烘到脆卜卜

夾住大大塊雲呢拿雪糕, 冰火口感簡直無得頂
每樣串燒都睇得出師傅功架,火候控制精準,調味恰到好處

環境有日本居酒屋feel, 創意同味道都滿分!已經bookmark定下次再encore~
  • 蜜糖燒菠蘿
  • 紫菜鵪鶉蛋卷