2023-09-01 151 瀏覽
經過見到其他人食,🐻🐻‍❄️又未試過雪糕綿花糖,就將「第一次」獻俾Tokyo Dolci🤣🍨雪糕綿花糖 Gelato Marshmallow 雲尼拿Vanilla 雪糕💲42綿花糖較厚,所以要咬好大啖,先可以同時食到兩樣,🐻而且入面嘅雪糕較冰,唔係想像中外層少少焦脆,內層綿滑嘅口感🐻‍❄️其實分開嚟睇兩樣都好食,綿花糖有焦香;Vanilla雪糕都好食🐻🐻‍❄️又係即叫即燒,有支棍仔攞住食,小朋友應該幾鍾意❤️

🍨雪糕綿花糖 Gelato Marshmallow
雲尼拿Vanilla 雪糕
💲42
雪糕綿花糖  Vanilla

2023-08-30
$42 (宵夜)
日本過江龍·京都勝牛主打人氣吉列牛之前試過銅鑼灣店· 質素幾有水準原來荃灣都開左分店裝修同樣走日系柔和格調· 以日式燈籠作為裝飾整體氛圍好悠閑舒適♡極上和牛M9後腰脊|附日式溫泉蛋($318)吉列牛賣相好吸引· 金黃炸皮包裹住粉嫩和牛和牛輕炸至3成熟· 可以用鐵板再加熱至想食既熟度加熱後炸皮更為香脆· 和牛軟腍帶脂香配少少芥末食用岩岩好亦可以蘸咖喱醬食用· 另有一番風味♡和牛壽喜燒套餐($188)好鍾意望住壽喜燒煮到沸騰既模樣和牛配搭香甜湯汁 · 再沾上蛋液壽喜燒就是會令人幸福除左和牛· 壽喜燒裡面仲有豆腐、菇、芋絲等由其係啲鴻喜菇吸滿湯汁特別好食!♡炸特選大海老(+$62)大海老超巨型· 外脆內彈牙♡炸廣島生蠔(+$62)要小心爆汁· 蠔肉飽滿多汁♡燒棉花糖雪糕($58)賣相好岩打卡· 棉花糖中間係雪糕外層有輕輕燒過· 令口感更豐富但如果棉花糖再燒多陣就完美♡咖啡阿芙卡朵($48)超大杯雪糕· 淋上熱咖啡能幻想到既味道· 但我喜歡是也!♡山莓草莓特飲(餐配)♡芒果奇異果特飲(餐配)兩杯都好fresh • 好夏日既飲品

日本過江龍·京都勝牛
主打人氣吉列牛
之前試過銅鑼灣店· 質素幾有水準
原來荃灣都開左分店
裝修同樣走日系柔和格調· 以日式燈籠作為裝飾
整體氛圍好悠閑舒適

♡極上和牛M9後腰脊|附日式溫泉蛋($318)
吉列牛賣相好吸引· 金黃炸皮包裹住粉嫩和牛
和牛輕炸至3成熟· 可以用鐵板再加熱至想食既熟度
加熱後炸皮更為香脆· 和牛軟腍帶脂香
配少少芥末食用岩岩好
亦可以蘸咖喱醬食用· 另有一番風味

♡和牛壽喜燒套餐($188)
好鍾意望住壽喜燒煮到沸騰既模樣
和牛配搭香甜湯汁 · 再沾上蛋液
壽喜燒就是會令人幸福
除左和牛· 壽喜燒裡面仲有豆腐、菇、芋絲等
由其係啲鴻喜菇吸滿湯汁特別好食!

♡炸特選大海老(+$62)
大海老超巨型· 外脆內彈牙

♡炸廣島生蠔(+$62)
要小心爆汁· 蠔肉飽滿多汁

♡燒棉花糖雪糕($58)
賣相好岩打卡· 棉花糖中間係雪糕
外層有輕輕燒過· 令口感更豐富
但如果棉花糖再燒多陣就完美

♡咖啡阿芙卡朵($48)
超大杯雪糕· 淋上熱咖啡
能幻想到既味道· 但我喜歡是也!

♡山莓草莓特飲(餐配)
♡芒果奇異果特飲(餐配)
兩杯都好fresh • 好夏日既飲品

❀ 京都勝牛x TOKYO DOLCI #荃灣 ❀❗️日本過江龍吉列牛 最平~$150有交易❗️——————————————————荃灣都有日本過江龍吉列牛✨位於荃灣廣場,環境用簡約木系設計,非常寬敞舒適。吉列牛有好多種品種選擇,最平有美國牛約$150,而最貴當然唔少得日本A4和牛,都只紙$400🔥另外,亦有吉列豬扒、鰻魚滑蛋飯、燒魚定食、串燒等等,選擇豐富,總有一款啱你😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 極上和牛M9後腰脊(附日式溫泉蛋)$318 (4.1/5)我哋揀咗個中上價位嘅澳洲和牛🐮保留日本京都乾麵包粉技術,用一分鐘就炸出三成熟嘅吉列牛😚可以直接食用,或輕輕喺鐵板燒上燒一燒。推薦輕輕燒5秒左右,能夠烘熱吉列牛,外皮依然香脆,但肉質軟腍,又唔會太過肥膩!🤤另外,仲可以按照喜好點其餘六款醬汁,分別有招牌牛排醬、芥末醬油、山椒鹽、咖喱醬、溫泉蛋、蔥花蘿蔔蓉汁,味道變化豐富。最後,仲有任添嘅日本白飯、椰菜沙律以及麵豉湯,夠曬抵食👏🏻.☞ 西京燒比目魚套餐 $178 (4/5)☞ 滑蛋鰻魚丼 $142 (3.8/5)因為唔想食咁多炸物,所以另外叫咗兩款丼飯。燒比目魚火候恰到好處,肉質非常滑溜,滲透少許油脂
❀ 京都勝牛x TOKYO DOLCI #荃灣 ❀
❗️日本過江龍吉列牛 最平~$150有交易❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
我哋揀咗個中上價位嘅澳洲和牛🐮
最後,仲有任添嘅日本白飯、椰菜沙律以及麵豉湯,夠曬抵食👏🏻

☞ 西京燒比目魚套餐 $178 (4/5)

☞ 滑蛋鰻魚丼 $142 (3.8/5)
因為唔想食咁多炸物,所以另外叫咗兩款丼飯。
燒比目魚火候恰到好處,肉質非常滑溜,滲透少許油脂香,而且份量慷慨🥰
滑蛋鰻魚丼就不過不失,鰻魚都幾肥美香甜。

☞ 免治雞肉棒 $52 (4/5)
$52有三大條都算幾抵。
雞肉棒口感實在,內裏仲有香脆雞軟骨😆

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
本身擔心係間打住日本過江龍嘅朵,名過其實嘅餐廳。但比想像中出色,無論係吉列牛定其他丼飯都唔錯🤩而且價錢比想像中便宜得多💖
2023-08-14 242 瀏覽
之前開業冇耐已經食過京都勝牛,今次再黎encore!估唔到咁耐人氣依然冇減🤩果然過江龍係有啲料💮M9後腰脊$318極上和牛肉質厚嫩,外層披上薄薄嘅炸衣,內半生,脆得黎咬落去口感柔軟。呢個餐附送一隻溫泉蛋,蘸上溫泉蛋🥚食更滑。如果覺得太生仲可以問店員拎鐵板燒多陣👍🏻💮京都勝牛三味套餐$228 另外叫左一個人氣之選牛三味,有翼板、菲力及醬味薄牛。翼板同菲力都好軟腍,醬味薄牛口感偏濕潤。每個餐都已經包括麥飯🍚、椰菜沙律🥗及味噌湯🥣,而且附上數種調味料,個人最鍾意都係蘸上牛扒醬同玫瑰鹽,味道更濃💮元祖牛扒炸串(三串) $52 牛扒串一粒粒串好再炸,配上酸酸甜甜嘅汁,食落感覺唔膩💮棉花糖雪糕🍨$58 外層全部都係燒過嘅棉花糖,中芯雪糕部分唔多,如果棉花糖再熱啲就perfect,味道偏甜💮軟雪糕抹茶牛奶🍵$42抹茶味道濃郁,加上雪糕係面同食左個甜品差唔多,口感creamy💮白桃蒟蒻冰茶🍑$32桃味清新自然,紅茶味道亦唔會搶左桃味,冰涼解渴

💮M9後腰脊$318

M9後腰脊

💮京都勝牛三味套餐$228

💮元祖牛扒炸串(三串) $52
牛扒串一粒粒串好再炸,配上酸酸甜甜嘅汁,食落感覺唔膩

元祖牛扒炸串
元祖牛扒炸串

💮棉花糖雪糕🍨$58

棉花糖雪糕

💮軟雪糕抹茶牛奶🍵$42

軟雪糕抹茶牛奶

💮白桃蒟蒻冰茶🍑$32
桃味清新自然,紅茶味道亦唔會搶左桃味,冰涼解渴

白桃蒟蒻冰茶
M9後腰脊
軟雪糕抹茶牛奶
白桃蒟蒻冰茶
2023-08-10 146 瀏覽
豬柳伴大海老餐+$62 set 飲品 白桃蒟蒻冰茶 +小食 豚肉餃子吉列豬扒肉質較實在 海老又大又鮮味 同一般天婦羅唔同 呢個套餐可以品嘗到兩款料理 推介豚肉餃子外脆內軟 每隻餡料飽滿冰茶可以選擇少甜 .蒟蒻粒煙韌有咬口東京風里脊豬扒鍋膳套餐 +$15烏冬 類似係滑蛋豬扒鍋 充滿日式洋蔥醬油味道烏冬吸滿醬汁好入味本身每個套餐都會包一碗飯同無限續加椰菜絲同湯M9和牛肉丼本溫泉蛋牛肉香濃 質感嫩滑 配上蛋汁葱花已經好好食Gelato 第一球$36 第二球$28朱古力甜度最低抹茶 奶味比茶味突出Sorbet 第一球$42 第二球$34芒果熱情果 酸酸甜甜開心果濃郁 如果有埋開心果碎相信口感更加豐富餐廳環境舒適 菜色選擇多 水準亦唔錯
豬柳伴大海老餐

開心果濃郁 如果有埋開心果碎相信口感更加豐富

餐廳環境舒適 菜色選擇多 水準亦唔錯
  • 自家製豚肉餃子
2023-08-08 137 瀏覽
今日lunch 去左宜到食,叫左個流心忌廉牛肉薯餅配牛翼板set,當然我唔知咩叫牛翼板,佢唔似平時d 肉眼咁淋,都易咬,個吉列面唔會好似平時出面咁油,食落口冇咁熱氣,而忌廉牛肉薯餅想講好好食,好滑另外天氣咁熱我叫左個甜品涼一涼,抹茶牛乳蕨餅配抹茶意式雪糕,鐘意食抹茶朋友強烈建議試,好濃抹茶味,下面個球意式雪糕好滑

呢間吉列牛係關西過江龍,開業至今每次路過都見到唔少人等位,今日同朋友到訪食晚飯,平日夜晚唔算好多人,唔使等位就可以入去🥳火炙鹿兒島A4和牛三文魚丼($258)呢個賣相真係好吸睛🤪佢個和牛同三文魚舖滿飯面,兩份都係充滿油脂嘅肉類,經過微微火炙將啲油份逼晒出嚟好邪惡😈而且A4和牛食落去肉味濃郁,質地軟稔,加埋三文魚籽真心勁好送飯🍚京都勝牛雙味套餐 ($198) 包咗佢哋兩款牛肉,菲力牛肉質軟稔,翼板牛脂肪比例較高,食落去更肥美~兩款牛上菜嘅時候都係3成熟,可以用店家提供嘅平底鑊仔調整到自己鍾意嘅生熟程度🫶🏻自己覺得煎香過後更正❤️ 而且兩隻炸衣都做得好薄身,炸衣同牛肉放入口之後都係唔會分開,呢種工藝真心唔係間間吉列牛都做到呢😛吉列牛可以蘸7款調味醬料,例如係有牛排醬、鰹魚汁、wasabi、咖喱醬、芝麻醬等等,自己最鍾意松露鹽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 小碟漬物嘅蘿蔔用柚子醃過更加清新,所有套餐圴配有麥飯、椰菜沙律同味噌湯,亦可以免費任添,所以真心可以食到飽🤰🏻加$62就可以有一份小品同$36或以下嘅特飲,自己揀咗免治雞肉棒同熱情果鮮桃味有氣特飲🐣免治雞肉棒嘅標準配置就係加埋月見汁,咬落去比較扎實,熱

加$62就可以有一份小品同$36或以下嘅特飲,自己揀咗免治雞肉棒同熱情果鮮桃味有氣特飲🐣免治雞肉棒嘅標準配置就係加埋月見汁,咬落去比較扎實,熱情果鮮桃味有氣特飲就正正常常,解膩嚟講算唔錯🍹
朋友叫嘅迷幻莓子 ($36)係夏日限定飲品,入面真係超~多果肉,夠晒足料,自己私心覺得呢杯更出色🤤

平時路過已經好想食呢一間嘅gelato,今次特登嗌份抹茶紅豆芭菲配雲尼拿意式雪糕 ($58) ,估唔到幾有驚喜😳抹茶雪糕味道比想像中更加濃郁,而且都幾香🍵底部嘅vanilla gelato更加係見到一粒粒雲尼拿籽,真心好足料~加埋超甜嘅紅豆🫘、窩夫脆片、蕨餅、白玉,多重口感成件事好加分✨佢個抹茶蕨餅真心超濃抹茶味,但係個人就麻麻地佢同白玉個口感~更加推介大家單叫佢個雪糕🍦

總括嚟講,整個用餐體驗都算幾滿意,定價屬於中價位,但係有返咁上下質素,都對得住佢個價錢🤑加埋環境闊落好坐,而且唔會好嘈,無論係同朋友聚會或者屋企人聚餐都幾推介👍🏻
2023-07-25 88 瀏覽
成日都好掛住日本既野食! 路過見到呢間吉列牛就即刻去試下呢度既套裝 飯同沙律都可以REFILL我就揀左個菲力牛套餐好快就上菜 份量好足夠!佢配有好多唔同既調味料比你食一定有岩你口味既我個人就好推薦WASABI同牛肉既味道好夾!菲力牛咬落去好淋好好食!但係佢既吉列皮又做到脆卜卜佢有塊鐵板一齊上放上去熱一熱再食 更加好食另外沙律可以REFILL真係好正!食完炸既野食返小小菜平衝下鍾意佢個沙律汁 酸酸咁好開胃!
成日都好掛住日本既野食! 路過見到呢間吉列牛就即刻去試下

呢度既套裝 飯同沙律都可以REFILL
我就揀左個菲力牛套餐

好快就上菜 份量好足夠!
佢配有好多唔同既調味料比你食
一定有岩你口味既
我個人就好推薦WASABI
同牛肉既味道好夾!
菲力牛咬落去好淋好好食!
但係佢既吉列皮又做到脆卜卜
佢有塊鐵板一齊上
放上去熱一熱再食 更加好食

另外沙律可以REFILL真係好正!
食完炸既野食返小小菜平衝下
鍾意佢個沙律汁 酸酸咁好開胃!
2023-02-25
夜晚行經荃灣,突然超想食抹茶味軟雪糕,竟然俾我搵到佢!!!🥲🥲🥲真係差啲感動到喊。講返間鋪先,首先店員超好人,雪糕筒入面吱到滿滿都係雪糕!兩個人share食都食左好耐🥰🍦抹茶味恰到好處 甜度適中食雪糕最驚就係甜得濟。喱間完全唔會,仲食到停唔到口,喱個價錢($32)食到咁既質素真係好驚喜😋😋抹茶味好正,佢唔係偏苦個種抹茶,我覺得小朋友都會好鍾意食!我宜家都好想去食呀!!!🫣
到喊。

🍦抹茶味恰到好處 甜度適中

我宜家都好想去食呀!!!🫣
抹茶軟雪糕
抹茶軟雪糕
📍 京都勝牛x TOKYO DOLCI𝑲𝒚𝒐𝒕𝒐 𝑲𝒂𝒕𝒔𝒖𝒈𝒚𝒖 𝑿 𝒀𝒐𝒌𝒚𝒐 𝑫𝒐𝒍𝒄𝒊🧭 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L2樓217-220號舖💰人均消費: HKD200話說一直都好想試#京都勝牛 @kyotokatsugyu.hk 但真係唔平🤦🏻‍♀️ 午餐其實真係唔貴,但全部都唔係食牛,牛嘅午餐平均都$150以上👎🏻元祖炸牛扒套餐 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒉𝒖𝒄𝒌 𝑭𝒍𝒂𝒈 𝑺𝒆𝒕 $168 可以選擇就咁食/自己煎返熱,本來就咁食,但真係一啲味都無,係連牛味都無(本來都唔熱)後來自己煎下,好食少少,但都唔叫好食!如果蘸鹽叫個好啲!成個餐最好食係個椰菜😅👎🏻熱情果鮮桃味有氣特飲 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑷𝒖𝒓𝒆𝒆, 𝑷𝒆𝒂𝒄𝒉 𝑺𝒚𝒓𝒖𝒑, 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒕𝒆 𝑾𝒂𝒕𝒆𝒓 $36無乜熱情果/桃味,成杯野太多氣又無味無牛味無香味,好彩今餐唔洗俾錢😅 同區初見好食好多,仲要半好多!#MFJ荃灣 #MFJ日本菜#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine

📍 京都勝牛x TOKYO DOLCI
𝑲𝒚𝒐𝒕𝒐 𝑲𝒂𝒕𝒔𝒖𝒈𝒚𝒖 𝑿 𝒀𝒐𝒌𝒚𝒐 𝑫𝒐𝒍𝒄𝒊
🧭 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L2樓217-220號舖

💰人均消費: HKD200

元祖炸牛扒套餐

元祖炸牛扒套餐

無乜熱情果/桃味,成杯野太多氣又無味
熱情果鮮桃味有氣特飲

#MFJ荃灣 #MFJ日本菜

#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine #japanesedon #tsuenwanfood
#相機食先 #荃灣美食 #日本菜
2023-06-21
2023-07-09 90 瀏覽
外來都會去呢度幫襯吓因為覺得個牛好食我哋每次都會叫菲力牛因為呢個係最林最好食嘅以前嚟嘅時候會跟六種唔同嘅鹽再加幾隻醬汁同咖喱汁我今次去連埋汁得返四款個牛冇乜改變仍然都係好食我始終都建議用個煎pan 加熱如果唔係會凍凍地冇咁好食加熱左香口啲當然淨係加熱一邊已經足夠如果唔係就會太熟如果可以考慮加返幾款鹽會更加開心另外黑松露薯條都係推介之一每一次佢都會叫因為佢嘅薯條真係炸得比較出色就算凍咗都係脆嘅所以係必叫之選
外來都會去呢度幫襯吓

2023-07-06
厚切菲力牛
黑松露薯條
2023-07-08 117 瀏覽
媽咪啱啱配完假牙,終於有牙可以開懷咁食飯,當然要帶媽咪去食好西喇!荃灣廣場既京都勝牛係日本黎既過江龍,之前都有向日本食過。但媽咪就從未食過,咁就決定帶媽咪去試一試喇!中午時段,店裡唔算有太多食客。我地一行4人,點左午市套餐 ~ 流心忌廉牛肉餅+翼板牛;豚牛二味套餐以及元祖炸牛排套餐。所有套餐均配有麥飯,椰菜沙律以及味噌湯,而且呢3樣野都係可免費添加既👍🏻。椰菜配上芝麻醬真係太好食,每次都要添加3轉以上🤣。餐廳選用原塊美國及紐澳牛肉,所以油花均匀,食落口感充滿彈性。如果嫌牛排太生既,仲可以叫店員點著枱面既小火爐稍微再煎一煎。

流心忌廉牛肉餅+牛翼板
豚牛二味套餐
元祖炸牛排套餐
2023-06-30
流心忌廉牛肉餅+牛翼板
豚牛二味套餐
元祖炸牛排套餐
2023-07-08 54 瀏覽
早兩日去咗呢間日本過江龍吉烈牛專門店。除咗荃灣分店之外,銅鑼灣Tower35亦有分店。任何套餐嘅白飯、沙律、麵豉湯都可以無限追加,完全唔洗擔心食唔飽!☄️「京都勝牛三味套餐」($228)三味套餐包括菲力牛、翼板牛、醬味薄牛三款吉烈牛。菲力牛油脂分佈平均,肉質嫩得嚟又有咬口。翼板牛就相對比較腍身,油脂味會比菲力牛更出。兩款牛經過油炸上碟都係3成熟,亦可以用店員提供嘅煎pan加熱。醬味薄牛上枱嗰陣已經接近全熟,淋上炸皮表面嘅醬汁嘅味道好重,蓋過咗牛嘅味道得嚟,又失去咗吉烈牛脆口嘅口感。☄️「名物翼板伴大海老套餐」($198)大過手掌嘅吉烈海老配翼板牛嘅組合。大海老咬落鬆脆啖啖肉,翼板牛份量足夠,滿足感十足!個人嚟講性價比比三味套餐高。舖頭環境闊落,位置方便。作為日本過江龍嘅連瑣店表現中規中矩。去旅行前止止癮都可以嘅!

☄️「京都勝牛三味套餐」($228)
三味套餐包括菲力牛、翼板牛、醬味薄牛三款吉烈牛。

☄️「名物翼板伴大海老套餐」($198)

2023-07-02
-京都勝牛 🐮去完歐洲 番到黎第一時間就係想食亞洲菜同埋肉肉肉其實一早都知道京都勝牛既存在但係一直未有機會去食 唔去荃灣都唔知道有開左分店一見到就即刻入去 可以一次過滿足晒我2個願望!!重點係吉列系列套餐 會有白飯 / 麵豉湯 / 沙律任添~🥩京都勝牛雙味套餐 ($198)雙味套餐可以試晒2款牛 - 翼板牛 + 菲力牛岩晒有選擇困難症/ 第一次黎食既人~吉列牛肉本身預設左係3成牛 客人可以按自己喜好再拎個鐵板去加熱翼板牛有多D筋絡同油花 食落軟嫩適中;菲力牛就係最軟嫩 少油脂 / 結締組織 牛香味相對地重D跟餐有7款調味醬料可以蘸 有牛排醬 / 鰹魚汁 / 松露鹽 / 芥末 / 咖喱醬等等人中意點少少松露鹽 + 芥末~🥩和牛壽喜燒套餐 ($188)係呢度除左可以食鐵板燒和牛之外仲可以食和牛壽喜燒 配料豐富醬油湯底甜味剛好 蘸埋日本生雞蛋都好唔錯~🍤炸特選大海老 ($52/隻)驚喜既係個大海老 仲大過我隻手掌炸粉唔會好厚 而且炸得非常香脆~🍨棉花糖雪糕 ($58)除左係個好岩打卡既甜品之外 味道都好得意用輕輕燒過既棉花糖包著雪糕再搭配黃豆粉同乾果碎碎一齊食~🍨日本清酒豆腐雪糕 ($58)
京都勝牛 🐮

去完歐洲 番到黎第一時間
就係想食亞洲菜同埋肉肉肉
其實一早都知道京都勝牛既存在
但係一直未有機會去食 唔去荃灣都唔知道有開左分店
一見到就即刻入去 可以一次過滿足晒我2個願望!!
重點係吉列系列套餐 會有白飯 / 麵豉湯 / 沙律任添~

🥩京都勝牛雙味套餐 ($198)
雙味套餐可以試晒2款牛 - 翼板牛 + 菲力牛
岩晒有選擇困難症/ 第一次黎食既人~
吉列牛肉本身預設左係3成牛
客人可以按自己喜好再拎個鐵板去加熱
翼板牛有多D筋絡同油花 食落軟嫩適中;
菲力牛就係最軟嫩 少油脂 / 結締組織 牛香味相對地重D
人中意點少少松露鹽 + 芥末~

🥩和牛壽喜燒套餐 ($188)
係呢度除左可以食鐵板燒和牛之外
仲可以食和牛壽喜燒 配料豐富
醬油湯底甜味剛好 蘸埋日本生雞蛋都好唔錯~

🍤炸特選大海老 ($52/隻)
驚喜既係個大海老 仲大過我隻手掌
炸粉唔會好厚 而且炸得非常香脆~

🍨棉花糖雪糕 ($58)
除左係個好岩打卡既甜品之外 味道都好得意
用輕輕燒過既棉花糖包著雪糕
再搭配黃豆粉同乾果碎碎一齊食~

🍨日本清酒豆腐雪糕 ($58)
豆腐+清酒+雪糕 呢個組合真係好少見
食落會有淡淡清酒米香 丙有豆香滲出來
估唔到食落都幾夾 幾好味 甜度剛好~

🍹草莓氣息 ($36)
🍹日本柚子茶 ($28)
2023-06-03
2023-06-07 263 瀏覽
📍#荃灣 #京都勝牛一直都知呢間吉列牛出名,但係之前食過初X,體驗唔好唔想再食吉列牛😒不過有次唔知食咩好,就揀咗呢間,反正有其他嘢食😗點知8點半仲咁多人排,唔通真係好好食🤔吉列系列嘅餐點通想都會係套餐,白飯、麵豉湯、沙律可以任添,唔駛怕餓了🤗👑🐄京都勝牛雙味套餐 $198有驚喜,建議第一次嚟食就叫呢個😄一次過可以試哂兩款牛,包括翼板同菲力✌🏻兩者油脂都較少,不過翼板就嫩啲、菲力油香味重啲🐮蘸埋跟餐7款醬汁仲正,個人喜歡椒鹽🫶🏻本身預設送上枱係三成熟,想加熱可以同店員講想加熱牛肉,就會送個爐同煎pan,自己加熱想要嘅熟度,幾好玩😆🐖香脆炸里脊豬排套餐 $148相對要等耐少少,可能厚啲嘅關係😯豬扒送上嚟仲熱辣辣,外層仲脆卜卜,凍咗都仲好脆🔥可惜肉味唔算濃,又冇咩汁,最重要係牛肉比呢個驚艷,比下去了🤪另外唔建議煎嚟加熱,因為會柴咗,試過了☺️人均價錢 - $200內評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)食物:🍀🍀🍀🍀🍀環境:🍀🍀🍀🍀🍀服務:🍀🍀🍀🍀

📍#荃灣 #京都勝牛

👑🐄京都勝牛雙味套餐 $198

🐖香脆炸里脊豬排套餐 $148

另外唔建議煎嚟加熱,因為會柴咗,試過了☺️

人均價錢 - $200內

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀