2023-04-04 386 瀏覽
食物質素一般 無特別好特別差唯一好處係食物夠熱星期五都無乜人就知好極有限😂味道偏咸 同過店員反映問題根據店員所講,師傅話見到我哋飲緊酒,所以專登整得鹹啲 如果情況係咁嘅話,應該食物落枱嘅時候要同客人講清楚🫠唔係個客問先講火喉麻麻 多數都係上半串乾身 下半串唔夠乾FYI menu上面串燒嘅單位係一串問有咩sake推介 都無乜點介紹過 淨係問我飲唔飲得兩個人連埋支380ml sake 埋單千七蚊咁嘅價錢 我去酒店食dinner好過
食物質素一般 無特別好特別差
唯一好處係食物夠熱
星期五都無乜人就知好極有限😂
味道偏咸 同過店員反映問題
根據店員所講,師傅話見到我哋飲緊酒,所以專登整得鹹啲
如果情況係咁嘅話,應該食物落枱嘅時候要同客人講清楚🫠
唔係個客問先講
火喉麻麻 多數都係上半串乾身 下半串唔夠乾
FYI menu上面串燒嘅單位係一串
問有咩sake推介 都無乜點介紹過 淨係問我飲唔飲得
兩個人連埋支380ml sake 埋單千七蚊
咁嘅價錢 我去酒店食dinner好過
朋友約我喺中環食飯,佢話有一間好好味嘅日本🇯🇵串燒,一定要同我一齊試吓,朋友咁有誠意,咁我就梗係奉陪啦😆一去到餐廳門口,見到好多櫻花裝飾,粉紅色,相當吸睛😍我哋叫咗好多串燒一齊share嚟食😆- $28嘅「秋葵」、$32嘅「青椒仔」、$34嘅「汁燒豆腐」:秋葵同青椒都新鮮,簡單好食,燒完之後鮮味更集中😋;豆腐就外皮煙韌裏邊好滑,素菜同豆腐上面都加咗 鰹魚乾😋- $42嘅嘅「鹽燒腩肉🐷」:半肥瘦非常甘香,廚師👨‍🍳似乎只係落咗鹽,食到豬腩肉嘅原味😋- $48嘅「蘆筍豚肉卷」:薄豬肉片包住蘆筍,味道清新😋- $38嘅「雞翼🐓」:外皮燒到脆卜卜,雞肉就好多汁,呢個燒雞翼睇落簡單,但係顯出廚師👨‍🍳嘅功力💪- $56嘅「牛舌」:有啲咬口,充滿牛味😋- $52嘅「燒鰻魚」:味道鮮甜😋- $98嘅「燒明太子」:燒咗嘅明太子放響青瓜片🥒上邊,仲加咗柚子,有淡淡嘅柚子清香味,呢個配搭好正😋- $42嘅「鰻魚粒飯團」:飯團🍙外邊燒到脆脆哋,裏面嘅米飯就Q彈😋,加埋鰻魚粒非常味美😋食完之後我讚朋友冇介紹錯😊

一去到餐廳門口,見到好多櫻花裝飾,粉紅色,相當吸睛😍

我哋叫咗好多串燒一齊share嚟食😆

- $48嘅「蘆筍豚肉卷」:薄豬肉片包住蘆筍,味道清新😋
- $56嘅「牛舌」:有啲咬口,充滿牛味😋

- $52嘅「燒鰻魚」:味道鮮甜😋

食完之後我讚朋友冇介紹錯😊
2021-11-20 807 瀏覽
沿着蘭桂坊行上去轉角位,見到有間食串燒,放工攰攰哋,充下飢都唔錯🙌🏻安格斯肥牛稻庭烏冬~稻庭烏冬質感煙煙韌韌,有彈力之餘,同肥牛一樣入口滑溜,配襯甜醬油香味嘅湯底,入口甘甜👍🏻燒番薯、燒豆腐~小番薯甜甜地,可以作為一道甜品。燒豆腐表面炸過再燒,入口超脆,上面怖滿柴魚,好有日式風味。兩款獨家燒物,明太子牛舌卷、紫蘇葉雞皮蝦卷,前者用牛舌捲着明太子粒,入口肉質彈牙,每啖都有明太子粒爆出黎,充滿咸香。後者雞皮超級脆口,咬落去蝦肉咇汁,帶有紫蘇葉嘅清香,好特別!

安格斯肥牛稻庭烏冬

燒番薯、燒豆腐

2021-11-20 588 瀏覽
約咗朋友收工去蘭桂坊談心🥰,見未夠鐘就喺呢度附近搵地方食下野先稻庭湯烏冬~烏冬細細碗,呢個價錢來講略貴,勝在麵條超彈牙,湯底似鰹魚湯+昆布,入口甘甘地。櫻花蝦燒飯團🍙~店家推介呢個係佢哋嘅特色菜式,飯團外燒到滿是脆卜卜嘅飯焦,內有有櫻花蝦和臘腸片,估唔到會係一道fusion菜,臘腸嘅油香咇晒出嚟,令到成個飯團香噴噴,好特別。另外仲食咗燒鰻魚和燒露荀豚肉卷,鰻魚雖然唔係好大件,但勝在肥美,夠厚肉。薄薄嘅豚肉包住蘆筍,蘆筍粗身又香脆,食落又幾清新。
稻庭湯烏冬

櫻花蝦燒飯團🍙

2021-08-08 853 瀏覽
今天想同朋友去中環飲返杯食個飯,又唔想太飽,找到這間"京都一串",食串燒飲酒傾計就最適合不過。餐廳門面裝潢如名京都,充滿日式風格。細看餐牌,有多款不同的種類串燒選擇,有野菜、燒鳥、肉類、海產、單品、清酒等等。師傅詳細介紹餐廳的特色,食品冇經醃製,食材高質,配搭精美,灑上日海鹽製作;師傅介紹餐廳的串燒是用吊燒,相比一般網燒,受熱更均勻,火喉控制要更精準。我們十分期待。激罕日本酒 一献 $298 300ml味道香醇易入口,配串燒十分好。明太子牛舌$88自家製作有特色,用牛舌心,包著富咸香明太子,口感味道都很夾。免治雞肉棒$38免治雞肉棒口感豐富,汁潤不乾雞肉大蔥串 $38雞肉嫩滑,我最愛大蔥。明太子釀雞翼$42明太子帶咸香,一咬開滿滿明太子溢出,味道十分夾。蘆筍豚肉卷$48蘆筍清爽,用豚肉卷著,燒得脂香味濃,整體平衡。芝士年糕$46每次串燒都必點的芝士年糕,喜歡那流心煙韌的口感。日本廣島蠔$52廣島蠔十分吸引,既大隻又肥美,蠔味香濃,師傅燒功了得,蠔不但沒有變細變乾,而且漲卜卜好肥美,必點項目。紐西蘭羊扒$88羊扒也是師傅的拿手好戲,肉質十分juicy,火喉控制一流,所有肉汁都鎖在入面,羊

餐廳門面裝潢如名京都,充滿日式風格。

激罕日本酒 一献 $298 300ml
味道香醇易入口,配串燒十分好。

明太子牛舌$88

免治雞肉棒$38
免治雞肉棒口感豐富,汁潤不乾
雞肉大蔥串 $38
雞肉嫩滑,我最愛大蔥。

明太子釀雞翼$42
明太子帶咸香,一咬開滿滿明太子溢出,味道十分夾。
蘆筍豚肉卷$48
蘆筍清爽,用豚肉卷著,燒得脂香味濃,整體平衡。

芝士年糕$46
每次串燒都必點的芝士年糕,喜歡那流心煙韌的口感。

日本廣島蠔$52

紐西蘭羊扒$88
羊扒也是師傅的拿手好戲,肉質十分juicy,火喉控制一流,所有肉汁都鎖在入面,羊羶味不會好濃,剛剛好。

明太子飯團$42
最後來一個飯團作結,飯團帶點脆香,內有咸香明太子。

2021-07-29
2021-08-03 834 瀏覽
晚上的蘭桂坊已經不是以往熱鬧喧嘩的景況,反而多了機會可以寧靜舒適地享用到附近的美食。走上雲咸街,會見這家「京都一串」門口沿樓梯都掛上了櫻花,加上木系裝修,的確有點像去了日本京都的感覺。店內枱與枱之間有距離,不擠迫,不嘈吵,半開放式設計可見老闆用心製作燒製串燒。這裡的串燒不是用一般直接放於鐵網上燒的方法,而是用「吊燒」的方法,以360度的燒法以令食物全面平均受熱,味道更佳,而且不會有焦位。食物亦不經醃製,全是靠新鮮食材及師傅的燒製技巧,用原材料食物,入口原汁原味,只加上少許日本海鹽提鮮。來居酒屋當然要少酌兩杯:《激罕日本酒 一献 $720 720ml/ $298 300ml》《燒汁豆腐$34》- 上面鋪了木魚絲,燒得外脆香口,內裡香滑有豆香,加上醬油就夠可口;《蘆筍豚肉卷$48》- 豚肉卷薄身,鹽燒提起了肉味,豬油滲透了露筍,中間蘆筍粗身鮮嫩無渣;《燒鰻魚$52》- 加上醬油燒很很美甜,魚皮燒得脆口,魚肉亦嫩滑彈牙。《明太子牛舌$88》- 坊間少見的串燒!用上最嫩的牛舌心製作,十分嫩,彈牙卻不會韌。牛舌心包卷著咸香的明太子,口感味道都豐富,很特別! 佐酒一流,值得一試。《芝士年糕$46》

來居酒屋當然要少酌兩杯:

《明太子牛舌$88》- 坊間少見的串燒!

《芝士年糕$46》 - 一直都覺得燒年糕比炸年糕更好吃!這款是得杯茶,即燒好夠熱,中間芝士好香糯;

《日本雞心 $38》- 用心準備,半了邊去取中間的血塊,用了胡椒和海鹽提味,入口有胡椒辣很醒胃,而雞心十分爽嫩彈牙;

《日本廣島號$52》- 好大隻又肥美,入口陣陣蠔鮮味,上面再灑有黃豆粉。

《紐西蘭羊扒$88》- 高質羊扒所以半成熟也可以,羊肉厚身但燒得十分鎖水,肉汁豐富,肉質夠嫩無渣而且無羶味,讚!

在中環地舖來說價錢不貴了。

2021-07-29
2021-08-02 147 瀏覽
門口既一幅櫻花牆經過覺得好吸睛💕一望到就有心動好想去京都賞櫻既感覺🌸 聽講呢間串燒幾有水準於是試一試😋果然同外面既港式串燒唔同🤣食落調味唔會太濃太重手👍🏻 大部分食材都係新鮮用鹽燒🔥簡單既調味更加能突出食材既鮮味🍢 燒得好食真係唔容易 值得一試師傅既功夫💪🏻⭐️ 蘆筍豚肉卷 🥓蘆筍燒過仍然好Juicy🥒簡單海鹽既調味好清新👍🏻⭐️ 車厘茄豚肉卷 🍅車厘茄爆汁非常Juicy❤️加上絲絲煙燻感既豚肉食都唔會太油膩😛⭐️ 牛舌 🐮香口惹味但係又唔會好似食緊橡筋咁🤪口感好正‼️ 牛味濃而不羶啱啱好😚⭐️ 日本蕃薯 🍠甜甜地一口一粒 燒過更帶點蜜糖香🍯⭐️ 紐西蘭羊扒 🐐師傅特別推薦既果然值得試試🥰剛剛好五成熟有個炙燒既外皮😋 裡面帶粉嫩既粉紅色 咬落去超Juicy超嫩滑🤩 果然講究技巧⭐️ 明太子釀雞翼 🐔雞翼卜卜脆好香口😛 明太子惹味得黎唔會過辣過鹹🌶 貼近日本食到既鮮味🐟⭐️ 日本廣島蠔 🦪唔算大隻 但係好飽滿好鮮味😋 唔會燒到太乾 有海洋的味道🌊⭐️ 三文魚飯糰 🍙燒過既飯糰口感好得意🤣 外面脆卜卜 內裡煙煙韌韌 好有日本家庭味👵🏻⭐️ 明太子茶漬飯 🍲微微辣既明太子配合了比較清淡既茶漬飯🍵剛好有個對比

⭐️ 蘆筍豚肉卷 🥓

唔算大隻 但係好飽滿好鮮味😋 唔會燒到太乾 有海洋的味道🌊

⭐️ 三文魚飯糰 🍙

⭐️ 明太子茶漬飯 🍲
微微辣既明太子配合了比較清淡既茶漬飯🍵剛好有個對比

因為限聚令嘅關係,都少咗好多機會嚟蘭桂坊🥺見疫情緩和少少,今晚就一於黎蘭桂坊行吓,順便睇吓會唔會有啲新餐廳可以食😋-而家嘅蘭桂坊真係少咗好多人,好靜😮‍💨😭好多商戶係疫情之下都過得好唔容易,所以一場黎到真係要支持下💪🏻💪🏻-今次行過見到呢間居酒屋🏮主要食串燒同日式小食🥰仲有好多唔同款嘅酒水😍簡直啱哂我呢啲唔想食咁飽但又想搵個地方chill下嘅人😍-串燒有好多款式,包括野菜、燒鳥、肉類、海産等等😘最鍾意係每款都係一串起叫,咁就可以叫多啲款同朋友share🤩而且串燒都係即叫即燒,會逐款逐款咁上枱,保證黎到嘅時候都係熱辣辣🤤🤤-鮮冬菇 $28唔好以為燒冬菇係好容易🤣因為我自己燒過係會好容易乾哂水同燶左🤦🏻‍♀️但係餐廳燒得十分好,冬菇咬落好多汁,調味唔會太鹹,可以食到冬菇嘅原汁原味😋😋-手工雞皮 $38好fatfat嘅一款串燒😋但係覺得一場黎到,就叫一串黎share下啦😆😆係叫嘅時候店員會問想要脆啲定係煙韌啲~今次我就揀左脆啲😍食落好似食緊薯片咁,一啲都唔會覺得肥膩🤩-雞軟骨 $38/蘆筍豚肉卷 $48好欣賞佢地嘅串燒普遍都唔會落太重嘅調味👍🏻咁樣先可以食到食材嘅原汁原味,唔會浪費左新鮮嘅食物

鮮冬菇 $28
鮮冬菇

手工雞皮 $38
手工雞皮

雞軟骨 $38/蘆筍豚肉卷 $48
蘆筍豚肉卷,雞軟骨

好欣賞佢地嘅串燒普遍都唔會落太重嘅調味👍🏻咁樣先可以食到食材嘅原汁原味,唔會浪費左新鮮嘅食物🥰雞軟骨正係體現到呢樣嘢,軟骨味食落好濃郁😋好夠脆口😁蘆筍豚肉卷都係一樣,只係外面嘅豚肉加左少量嘅鹽,入面嘅蘆筍咬落去好Juicy,好清新🤩成個配搭好夾👍🏻
牛舌 $56
牛舌

好推介牛舌😋如果你係好鍾意牛舌嘅話一定要叫😆佢相對上係好厚切,火候控制得好好,食落唔會太韌,好香牛嘅油香味🐄🐮
日本廣島蠔 $52
日本廣島蠔

廣島蠔一咬落去彷彿同大海融入左咁😂😂好大陣嘅海水味,好鮮甜👍🏻唔會覺得好腥,而且燒完嘅size都keep到好大隻,好似手指公咁長😍
芝士年糕 $46
芝士年糕

芝士年糕我覺得係必點👍🏻之前都係食開炸嘅芝士年糕,點知原來燒嘅年糕更有日本風味😋係燒嘅過程搽上左日本醬油,再加上一塊紫菜,令味道更加昇華🤩芝士亦都好流心😋😋
茶漬飯-鰻魚粒 $52
茶漬飯

呢個茶漬飯我都覺得係飽肚之選😋而且好好味😍佢嘅茶漬飯加入左日式飯素、鰹魚同埋芝麻,而且個茶底帶有少少甜,令到個飯整體食落去好香,食完一啖好自然想再食多幾啖😆😆
呢到亦都有好多酒水,包括日本清酒、梅酒、柚子酒、威士忌、啤酒同其他無酒精飲料,價錢都係由$38-$7百幾/一千,如果一班朋友不妨開支酒一齊chill下😍

疫情令到好多餐廳嘅經營都好艱難🥺蘭桂坊嘅餐廳更係其中一啲受疫情影響得最深嘅一份子,如果大家黎開附近,不妨黎試下京都一串啦👍🏻😍老闆同員工好熱情招待,而且好用心整串燒💪🏻好希望佢地可以長做長有🤩
2021-07-19
鮮冬菇
手工雞皮
蘆筍豚肉卷,雞軟骨
牛舌
芝士年糕
茶漬飯
2021-07-14 643 瀏覽
估唔到中環蘭桂芳上面有間日式串燒店, 門口佈滿櫻花, 日頭睇真係超靚丫!坐下之後店員都好好人, 介紹唔同款式比我地, 仲有當期推介既明太子Mix &Match系統, 師傳希望將日式串燒帶到比人與別不同既感覺⭐️明太子mix牛舌 $88哎落去, 粒粒明太子係口腔中爆發出黎! 肉質帶有爽口感覺食落超級juicy! 以前未食過呢個款式! 比到驚喜真係好抵食!!明太子mix燒白鱔 $88 燒白鱔肉質較軟腍, 粒粒明太子都有爆出黎, 呢個魚油香重相比之下牛個個外層比較爽口, 🍄鮮冬菇 $28加醬汁好味!🍗明太子釀雞翼 $42 呢款明太子反而無頭先mix個款咁突出,咬落去明太子黏在雞翼裡面燒鰻魚 $52🧀芝士年糕 $44內面軟軟so yummy🧈汁燒豆腐 $34 🍤紫蘇葉雞皮蝦卷 $68雞皮烤到脆脆, 咬落去超級脆卜卜, 紫蘇味道好香濃, 雖然有D貴, 但係真心必叫呢款!🍚茶漬飯 梅 $52梅味好酸, 配上淡淡味道的白飯! 好夾! 呢個好過出面既茶漬飯好多!🍗紐西蘭羊扒 $885成熟好嫩滑! 一D都唔鞋丫!

師傳希望將日式串燒帶到比人與別不同既感覺

⭐️明太子mix牛舌 $88

明太子mix燒白鱔 $88

燒白鱔肉質較軟腍, 粒粒明太子都有爆出黎, 呢個魚油香重
相比之下牛個個外層比較爽口,

🍄鮮冬菇 $28

🧈汁燒豆腐 $34

🍤紫蘇葉雞皮蝦卷 $68

🍚茶漬飯 梅 $52

🍗紐西蘭羊扒 $88

5成熟好嫩滑! 一D都唔鞋丫!
  • 紫蘇葉雞皮蝦卷
  • 芝士年糕
  • 燒鰻魚
  • 明太子釀雞翼
2021-06-23 172 瀏覽
喜愛食串燒今次試吓新野一行幾人去蘭桂坊新開的串燒店試吓,門口看到用心佈置的櫻花是打卡的靚景😍恍似置身日本的感覺最愛つくね(免治雞肉串),好有心思的紫蘇葉雞皮卷😋😋及必食串燒脆卜卜白鱔😋😋
最愛つくね(免治雞肉串)
,好有心思的紫蘇葉雞皮卷😋😋及必食串燒脆卜卜白鱔😋😋
2021-06-22
生日
  • 免治雞肉串,紫蘇葉雞皮卷,白鱔,牛脷
2021-06-16 165 瀏覽
Good choice for lunch!今次夜晚上來,冇Set,我哋冇order主食,淨喺食串燒,飲柚子酒,都唔錯。串燒位置大,夜晚客人不太多,同朋友傾計,好舒服放鬆的一晚。
Good choice for lunch!

位置大,夜晚客人不太多,同朋友傾計,好舒服放鬆的一晚。

2021-05-30 147 瀏覽
位於中環蘭桂坊,新開日本風格的串燒店😍門口放左櫻花,好似身在日本的感覺,放工食串燒嘆番杯和朋友chill下是不錯既選擇🥰紫蘇雞皮蝦雞皮固之然燒到香脆,雞油加上了紫蘇葉的香味走進了蝦裏,香口美味。明太子牛舌Mix左明太子牛舌,牛舌心很嫩滑唔會好韌,配上明太子咸香,口感豐富,滋味十足!燒鱈魚乾 送酒必食!鱈魚乾燒得很乾身,入口十分香脆好似食緊薯咁,食唔停口送酒佳品👍🏻日本廣島蠔 燒蠔串燒裙邊燒得少少焦,蠔肉多汁食落很有口感而且無腥味。牛胸腹切得好厚身,燒得好香口剛剛好,入口即溶好林十分美味😋

紫蘇雞皮蝦

明太子牛舌

燒鱈魚乾

日本廣島蠔
燒蠔串燒裙邊燒得少少焦,蠔肉多汁食落很有口感而且無腥味。

牛胸腹
切得好厚身,燒得好香口剛剛好,入口即溶好林十分美味😋

2021-05-13 151 瀏覽
唔講唔知原來蘭桂坊上面開咗間咁有日本feel嘅居酒屋🌸• 日本廣島蠔 $46食親燒蠔一般都係連殼燒,而依度就係將蠔肉串起,所以外層會燒得乾身,內裡保持鮮嫩多汁🤤• 紐西蘭羊扒 $88羊扒可以order五成或者七成熟,火候掌握得好好,肉汁鎖哂係入面,輕力便可咬開,認真從未食過咁嫩滑嘅羊扒,羊味濃而不羶,雖然小貴,但係幾值得推介👍🏻• 芝士年糕 $46用燒烤做法嘅芝士年糕比油炸版本冇咁油膩,年糕屬於軟糯型,同放題食嗰種略有不同😗• 明太子飯團 $42外層燒得焦脆,裡面包住唔少明太子😳• 北海道刺身帶子 $78帶子size超巨型,一咬落去甜味瞬間爆發出嚟😋• 雞肉大蔥串 $36醬汁充滿日式風味,同大蔥一齊食更加之香😆• 免治雞肉棒 $38雞肉內裡混合爽脆嘅雞軟骨,口感唔錯,如果有得配埋生雞蛋一定仲好味😗• 雞翼 $38調味簡單,落少少鹽已經可以帶起雞肉嘅鮮味😉• 安格斯肥牛片串 $44肥牛片比較厚身有口感,肉味都幾濃😌
唔講唔知原來蘭桂坊上面開咗間咁有日本feel嘅居酒屋🌸

• 日本廣島蠔 $46

• 紐西蘭羊扒 $88

• 芝士年糕 $46

• 明太子飯團 $42
外層燒得焦脆,裡面包住唔少明太子😳

• 北海道刺身帶子 $78
帶子size超巨型,一咬落去甜味瞬間爆發出嚟😋

• 雞肉大蔥串 $36
醬汁充滿日式風味,同大蔥一齊食更加之香😆

• 免治雞肉棒 $38

• 雞翼 $38
調味簡單,落少少鹽已經可以帶起雞肉嘅鮮味😉

• 安格斯肥牛片串 $44
肥牛片比較厚身有口感,肉味都幾濃😌
京都一串❤️🇯🇵又黎中環搵食啦我~未入之前已經比佢地門面深深吸引到,係🌸櫻花喔!京都風味地道日式串燒店,裝修超有日本風格。🙋‍♀️店員服務態度唔錯,廚師都超級好客,感覺對煮食好有熱誠同用心製作美食~💡設有加一服務費 🍢燒雞皮"燒前雞皮好大塊 燒完雖然縮左水但超級爽脆 如果有特別要求都可以同師傅提出嫁"🍢日本廣島蠔"蠔肉口感滑溜 無被燒乾的感覺~"🍢燒牛舌"牛舌好爽口 厚肉juicy"🍢 燒白鱔"食材新鮮 厚肉肥美 唔會燒到好乾"🍢日本雞肝"其實唔太常見串燒店有雞內臟食 雞肝超好食 除左雞肝仲有雞腎同雞心添"
京都一串❤️

京都風味地道日式串燒店,裝修超有日本風格。

💡設有加一服務費

🍢燒雞皮

🍢日本廣島蠔
"蠔肉口感滑溜 無被燒乾的感覺~"

🍢燒牛舌
"牛舌好爽口 厚肉juicy"

🍢 燒白鱔
"食材新鮮 厚肉肥美 唔會燒到好乾"

🍢日本雞肝
2021-05-07 1037 瀏覽
中環蘭桂坊高質日式🇯🇵串燒店🌸餐廳好有特別,門口嘅樓梯,好用心咁佈置成春天櫻花🌸盛開嘅時間咁~~忍唔住駐足打卡留念🥰餐廳以日式串燒為主,好似日本文化咁,可以一邊食串燒一邊飲杯酒🍶🥃串燒即叫即燒🔥,質素頗高,味道令人難忘。首先推介💥師傅首創🌟明太子系列~ 明太子牛舌:鮮嫩爽口又滿滿牛味嘅牛舌芯,包住明太子燒明太子白鱔:燒得剛好,鱔皮夠脆,鱔肉鮮甜彈口,仲好多💦而卷類露荀豚肉卷 : 豚肉烤得脆口,流出油香,包著嘅露荀好爽甜無渣喎煙肉三文魚卷: 第一次食, 煙肉外層包住三文魚,煙肉一啲都唔覺油膩,三文魚外層加上牛油同香葉,烤我金黃色,大件又鮮甜另外我試咗多汁清甜鮮冬菇、秋葵、雞肉大蔥串、脆卜卜雞翼、嫩滑免冶雞肉棒 及雞泡魚乾都好高汁💧至於飯類,當然唔少得燒飯團🍙/明太子及三文魚:外層燒得好脆身,餡料滿滿茶漬飯/明太子:賣相極為搶眼🤩 ,滿滿的芝麻、紫菜及明太子,茶湯非常香濃。

中環蘭桂坊高質日式🇯🇵串燒店🌸

串燒即叫即燒🔥,質素頗高,味道令人難忘。
首先推介💥師傅首創🌟明太子系列~

明太子牛舌:鮮嫩爽口又滿滿牛味嘅牛舌芯,包住明太子燒

明太子白鱔:燒得剛好,鱔皮夠脆,鱔肉鮮甜彈口,仲好多💦

而卷類

至於飯類,當然唔少得
燒飯團🍙/明太子及三文魚:外層燒得好脆身,餡料滿滿

• 明太子牛舌
  • 明太子白鱔