3天前
同事推介呢間bakery,所以試吓我買左黑芝麻酥皮撻($28)同開心果麻糬牛角包($22)啲開心果牛角包擺左喺抹茶牛角包隔離,大家都係綠色,好易拎錯,開心果牛角包上面有啲開心果碎以作分辨開心果牛角包個樣都幾靚,個包上面有啲類似菠蘿包皮的脆脆,中間夾左層薄薄地嘅麻糬同開心果醬,個牛角包中間有好多窿窿,成個presentation 好靚。不過可能凍左,我食唔到牛角包同佢上面啲脆脆的酥脆,有少少韌。本身個牛角包無乜味,中間啲開心果醬甜甜地,為個包加左啲味,但開心果味唔係好出,中間舊麻糬軟腍腍咁。至於個黑芝麻撻,佢個撻本身幾高身,上面有層流質嘅黑芝麻醬。酥皮本身比牛角包鬆脆,切落去仲會shap shap聲,啲芝麻醬本身好甜,不過加埋酥皮同芝麻蛋漿就岩岩好,就係啲蛋漿唔夠滑囉。聞說啲bagel 好出名,下次再試吓
我買左黑芝麻酥皮撻($28)同開心果麻糬牛角包($22)
聞說啲bagel 好出名,下次再試吓
開心果麻糬牛角包
黑芝麻酥皮撻