2024-04-21 314 瀏覽
第一次去食,遇上被不禮貌對待,和早幾個食評一樣,有幾位阿姐態度極之惡劣,對客人的要求亦十問九唔應,其實酒樓唔算缺人,真係唔知點解啲阿姐服務態度咁差,貼錢買難受,幫襯前請三思!

2024-03-16 470 瀏覽
去飲下午茶 張紙上面淨係寫住點心特價價錢 唔知點心以外有咩係特價 咁去問侍應 個個講嘅嘢都唔同 一個求其答完行開咗仲一副唔想答你嘅嘴臉 一個啲答案唔知/唔肯定 問左三個三個答案有啲唔同 態度極差冇下次
咁去問侍應 個個講嘅嘢都唔同 一個求其答完行開咗
態度極差冇下次

2024-01-21 1069 瀏覽
星期六與家人去這間酒樓飲茶,叫了一個點心一直未到,因為其他食物都已經吃完了,怕是酒樓漏了落單,所以問一位穿黑色西裝的女部長,想了解一下是否漏單,點知女部長看也不看枱號及單據,甚至頭也無抬,也眼也不看下個客,掂行掂過,背對着張枱D客,敷衍說了兩個字:就到。如此服務態度,不要再說為什麼香港人不留港消費,香港飲食業就係比這些敗類搞死的了。但是看見有不少客人對這間酒樓的評價都是服務態度好差,對比上述這個部長的情況,只是敷衍,本人遭遇相對也是較幸運的了。
2024-01-20
2023-11-12 1355 瀏覽
我婆婆成日話五龍薈點心好好食, 不過有位著件卹衫, 唔知佢係咪部長, 成日大聲叫好似大排檔, 成日都會畀佢嚇親, 上一次已經投訴過, 不過冇人理會, 都唔明五龍薈啲高層同老闆仲要請啲咁嘅員工
2023-11-11 1236 瀏覽
揾地方聚餐,睇下平台,見食平真係彈多過贊,不過荃灣主要酒樓都試過幾次,昨晚就約在這間試試。來到唔洗等位,除包廳房外,散客只有四分一,都有點驚會中伏。叫了全包十二位三千多試試,第一道焼乳豬,有點驚喜,皮脆肉嫩,味道非常好,正!其他出品都很好,份量足夠,大廚有點料到,可惜冇拍相。服務也算到位。所以今早原班人早茶,星期六10點前有早市優惠。點心水準在中上,環境舒服,枱也唔會太迫。人均消費95元,性價比算好,又多一個聚腳點。
2023-11-11
$95 (早餐)
2023-09-24 1070 瀏覽
一家人來食飯預定了一隻烤鴨片皮鴨點知超肥份量極少求其切幾片就算跟服務員反映服務員態度非常差完全無禮貌埋單亦計錯數最後搞咗好耐先肯退番多收的錢總括來說畀錢買難受一定唔會再來
一家人來食飯

總括來說
畀錢買難受
一定唔會再來

2023-09-23 799 瀏覽
一家人去食飯,坐兩圍枱,禮貌叫職員幫忙影多張相,有個戴眼鏡著白色恤衫男職員態度極差講岩岩咪影左?又影?之後藐嘴藐視望住我地。咁既服務態度真係搵鬼去食。 食餐飯開開心心影張相都要受氣
食餐飯開開心心影張相都要受氣
2023-08-10 1087 瀏覽
小朋友去完室內遊樂場玩耍,之後總共十多人一起吃晚飯,有大有小朋友,打算酒樓坐得舒適點。第一次食呢間酒樓,食物質素差,海參似未處理好,蝦冇蝦味,鴨好厚肥膏,沒有下次。
2023-07-27
黎左飲第幾次茶,啲點心係ok嘅,星期六黎講,唔算特別貴,可以接受。環境都幾好,張枱夠大,可以放好多點心。服務嘅嘢,香港地唔好要求咁多。不過,佢上菜嘅速度就真係嚇死人… 每次飲餐茶都要兩個鐘,第一個點心你預大約坐低40-45 分鐘就會見到,我通常一坐低就落單。如果點炸物,麻煩一個鐘起跳。漏單嘅嘢,當然唔會認啦,連部長都只會答你,炸嘢係耐啲…. 最終我碟煎堆等左個半鐘有時間黎hea下係幾好嘅,冇時間可能搵第二間好啲….

有時間黎hea下係幾好嘅,冇時間可能搵第二間好啲….
腸粉
煎堆
腸粉
2023-02-18 2247 瀏覽
酒樓地方環境非常好,都算寧靜,可以一班朋友傾談下,食物都算可以。但是,食到中場,我們想在叫食物就出來。有位部長幫我下單,我就叫左食物問部長是什麼,部長回答好多會叫但食左未死,之後部長又講你都叫左,等出來看。出來大家食都覺得沒有問題,部長又來講你食左都未死。我都覺得部長態度欠缺非常。
2023-02-04 1743 瀏覽
一大班朋友好耐冇見,約咗嚟呢間酒樓飲茶,我哋book咗張大枱可以坐到14個人,都唔算非常迫,真係犀利!點咗好多點心,由於太肚餓掛住食,只係影到蘿蔔糕係完整的,其他好快俾人夾晒😂😂😂上菜都算快!不過環境比較嘈,傾偈要大聲啲先聽到😂
上菜都算快!
不過環境比較嘈,傾偈要大聲啲先聽到😂
2023-01-23 1481 瀏覽
今日門口排隊門口知客大細超大家排隊熟客優先,我5人,3人到先又話齊人先可以入座,我後面來D人未齊人又可以入座,什麼情況正垃圾,新年一肚氣以經吾係第一次,不吐不快,又吾係好食過人,
什麼情況正垃圾,新年一肚氣
以經吾係第一次,不吐不快,又吾係好食過人,
2022-11-14 2033 瀏覽
.中午同同事去飲茶,上菜速度快,食物味道OK,服務殷勤,座位又有一定距離,唔係太嘈的,可以再幫襯。鮮蝦龍仔蒸飯, $158 ,都有幾多開邊蝦,而且飯身乾爽,沒有因為蒸煮而過分濕潤,係成餐飯最好食嘅。點心方面,比較欣賞佢個帶子餃同蝦餃,其他就正常發揮,不過不失,不過,佢嘅炸魷魚鬚,粉漿比較厚,唔係我鍾意食開嗰種……下次唔會再叫!#ymdloveeating #ymdlovecooking #ymdlovehongkong#ymdhongkongstyle #ymdishere #ymdfood #ymdrestaurant

• 帶子餃
2022-11-12 1714 瀏覽
3-11-2022 晚上到荃灣接太太放工,就去了五龍薈食晚飯,之前聽友人說他們的花膠鮑魚雞煲很抵食,已經很想去試吓,不過在網上的食評又說他們的服務差,食物又不好,所以都有點擔心,我們大約7點到達,員工的態度相當友善有禮,坐下到埋單服務都很好,完全令人滿意,我們叫了花膠鮑魚雞煲、金沙南瓜脆蝦球和涼瓜枝竹炆斑頭腩,三樣餸菜都很好味,尤其是鮑魚不算細隻,花膠亦很大條,雖然蝦球和南瓜上蛋黃醬有點邪惡,不過真是很惹味,令人食後回味無窮,還送了西瓜給我們,埋單只是$345,我覺得真是非常超值!
2022-11-03
  • 金沙南瓜脆蝦球
  • 花膠鮑魚雞煲
2022-09-11 1521 瀏覽
服務差到極點, 叫了8個小菜8個白飯, 小菜第一碟上檯已經要半個鐘出齊十個字,  8個白飯追3次都唔出, 所有小菜凍晒都未有, 追個經理, 佢望都唔望就叫人冷靜, 講到個客好似爛仔咁, 轉頭就鬆人, 全程一句有乜幫到你呀, 唔好意思呀次類 一句都冇!  呢間垃圾永遠都唔好幫襯!仲有D飯都係凍同硬晒的, 離譜.

仲有D飯都係凍同硬晒的, 離譜.
2022-09-11