2021-02-08 841 瀏覽
🇭🇰💛Easy Joe 二世祖  超越mamaday地位⁉️又係另一間bookmark左好耐的大角咀黃店💛👩🏻終於抽到時間去食啦未夠12點就去到舖頭等開門計埋我地1共有3張台黎左等位🤣開門唔夠10分鐘就已經full哂🈵舖頭裝修靚靚 壁畫都好有特色💕👩🏻很愛這類型的café  野食又靚有特色又好味🤤除左mamaday 又終於搵到第2間😍😍😍🥢厚條鰻魚蛋包飯 (💰$158)份量推介‼️ 👍🏻推薦呢個鰻魚飯真係好靚好大份😍最後係真係食唔哂架🤣鰻魚成30cm長 原條鰻魚舖係蛋包飯上邊鰻魚肉算厚身 食唔到骨 軟腍入味👍🏻👍🏻蛋包飯嘅炒蛋🍳好滑 份量勁多 雖然真係好味 但最後都食唔哂啲蛋🥲 炒蛋厚厚地包住啲飯 一個小山丘 飯做到粒粒分明周邊仲有好多木魚碎 用黎送飯很不錯 鰻魚 蛋 飯 要一啖食🥄最正 份量質素絕對對得住價錢✅🦀泰式軟殻蟹烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條🍔(💰$168)👍🏻推薦原隻軟殼蟹🦀上真係igable 最特別既係隻蟹仔🦀好大隻 外型好出 好似仲有生命咁🤣漢堡配料有 烤菠蘿🍍生菜🥬洋蔥🧅蕃茄🍅酸青瓜🥒包包🍞搽左牛油🧈再烘 好香脆烤菠蘿🍍厚身而且juicy好少食到軟殼蟹入邊仲見到肉🙀切開都仲望到
又係另一間bookmark左好耐的大角咀黃店💛
好少食到軟殼蟹入邊仲見到肉🙀
切開都仲望到唔少既白色肉 超正😻
不過蟹仔單食會油同鹹左少少🤏🏻🤏🏻
所以一定要配埋配料食
烤菠蘿🍍同泰式汁🌶既酸甜refreshing 中和到蟹仔既油鹹味
雖然menu寫辣🌶但食開5小辣👩🏻就唔覺得辣
另外薯條🍟粗身 即炸即上 脆身多肉地 非常熱辣辣♨️♨️
蜜糖芥末炸雞翼
🍯蜜糖芥末炸雞翼(💰$78/6pcs)
炸雞翼黎到好香芥末味
雞翼肥底有肉身
食落蜜糖芥末🍯味幾濃
調味適中 惹味得黎唔會好攻鼻
凍二世祖特濃朱古力
🍫凍二世祖特濃朱古力($48)‼️必飲
特濃朱古力個樽好靚 隔離有個杯仔🍶倒黎飲
細細杯 細味 好似飲緊espresso
72.5% 特濃朱古力🍫真係好濃厚 質地仲好creamy順滑🥛
冇落冰既關係唔怕飲飲下會變淡
唔會太甜太漏 大大樽建議二人分享剛剛好
就算唔係朱古力控都要叫😍😍😍‼️
百利甜酒鮮奶咖啡
☕️百利甜酒鮮奶咖啡(💰$48)
咖啡係熱上 只留Baileys甜香味 調走左咖啡既苦味
2021-02-06
厚條鰻魚蛋包飯
凍二世祖特濃朱古力
百利甜酒鮮奶咖啡
1️⃣ ⭐️三級風暴薯條⭐️ $108 (8/10)好特別嘅螺旋形薯條,但又唔會大舊,size啱啱好😍 有黑松露、藍芝士醬、明太子醬😋 黑松露味適中,藍芝士又唔怕太濃👍🏻 3個人都爭住食哩個🤣 唯一係價錢略貴少少,同埋明太子醬唔係好太痴到上薯條🤣2️⃣ ⭐️原條鰻魚蛋包飯⭐️ $158 (7.5/10)個樣好似mamaday嘅鰻魚飯,但哩間好食好多🥳 哩個價錢咁大個,好抵😆 滑蛋好多,鰻魚都好大條,3個人分黎食夠晒❤️ 飯偏濕,如果可以乾身返少少就更好☺️3️⃣⭐️特濃宇治抹茶白朱古力奶⭐️$48 (7.5/10)反而哩個比特濃朱古力更有驚喜😍 抹茶味濃郁,但又唔會太苦澀💕 加入適量白朱古力,balance得啱啱好🤩 下次一定會再飲~!4️⃣ 泰式香酥軟殼蟹闊面 $148 (7/10)成個意粉好泰式,真係有泰國個種酸酸辣辣😝 一定要加青檸汁🍋 成個泰式feel up🥳 軟殼蟹好大隻,夠晒啖啖肉🤣 不過闊面有少少乾,大力少少會易斷🥺 同埋軟殼蟹再脆啲就更好😋5️⃣ 二世祖特濃朱古力 $48 (7/10)睇張相就知Pooh幾心急飲啦,幾澎湃🤣 朱古味真係好濃郁,但唔會太「傑」🍫 唔會因為加入咗牛奶而

1️⃣ ⭐️三級風暴薯條⭐️ $108 (8/10)

2️⃣ ⭐️原條鰻魚蛋包飯⭐️ $158 (7.5/10)

4️⃣ 泰式香酥軟殼蟹闊面 $148 (7/10)

5️⃣ 二世祖特濃朱古力 $48 (7/10)
睇張相就知Pooh幾心急飲啦,幾澎湃🤣 朱古味真係好濃郁,但唔會太「傑」🍫 唔會因為加入咗牛奶而蓋過咗個味🥳 朱古力控唔可以錯過哩個🥰

6️⃣ 莓汁爆脆牛柳配薯蓉 $278 (6.5/10)
個樣好似Wellington Beef🥩 不過唔係用酥皮而係用炸粉😗 唔好似睇個芯紅紅地,食落好有牛味,無血味😍 配薯蓉超夾👍🏻 不過牛柳有少少韌,同咪炸粉一切就散,有啲可惜😢 哩個相對其他餸菜容易凍,建議快啲食咗呢個先😗

7️⃣ 特濃朱古力奶昔 $46 (6/10)
味道同出名嘅特濃朱古力無乜分別,又無乜奶昔嘅濃厚感😭 如果賣晒特濃朱古力都可以叫呢個嘅🤣 但無乜野都係叫返二世祖特濃朱古力好似cp值高啲
  • 原條鰻魚蛋包飯
  • 三級風暴薯條
大角咀呢間接近零負評嘅Easy Joe lunch set$100左右,半價加配飲品好抵食,不過我同朋友一場黎到,就揀左main menu入面嘅菜式,pizza、pasta、飲品都相當有水準,可惜而家夜晚無堂食試唔到佢地嘅甜品,呢間絕對可以encore!🍽墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅畀呢個奇特嘅配搭吸引左,餅底偏薄似餅乾,墨汁只係取其顏色,主要都係靠芝士調味,煙三文魚淋身唔算腥,軟殼蟹有唔少蟹膏,食到最後都好脆,最特別係個邊位加左薯蓉,成個組合騎騎呢呢但又幾好食。🍽明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 清新爽口嘅青瓜絲中和左creamy鹹鮮嘅明太子醬,食落唔會太膩,明太子唔腥,櫻花蝦嘅味道雖然唔太明顯,但增加左啲脆脆嘅口感,令成碟意粉無咁單調。☕️二世祖特濃朱古力 (凍)相信唔少人都係為左佢而黎,作為舖頭嘅生招牌,呢杯朱古力對得住我地嘅期望,甜度可以接受帶微苦,有啲似英國某W字頭茶舖嘅朱古力粉(有無人飲過?)杰身得黎口感頗滑,推薦!一個人飲晒有啲heavy,建議二人分享。☕️抹茶鮮奶(熱)估唔到朱古力掂之外,抹茶鮮奶都相當有質素,濃郁有回甘,店員話無額外落糖,奶嘅份量都剛好,亦無味道上下唔均勻嘅情

🍽墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅
墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅

🍽明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉
明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

☕️二世祖特濃朱古力 (凍)
二世祖特濃朱古力

☕️抹茶鮮奶(熱)
估唔到朱古力掂之外,抹茶鮮奶都相當有質素,濃郁有回甘,店員話無額外落糖,奶嘅份量都剛好,亦無味道上下唔均勻嘅情況。
抹茶鮮奶

☕️鮮奶咖啡(凍)
朋友為提神叫嘅,凍奶同一shot espresso分開上,將espresso倒落奶後有漸層效果,普通white coffee 嘅presentation都咁靚,估佢唔到,味道就正正常常,唔帶酸味。
鮮奶咖啡
墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅
明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉
抹茶鮮奶
鮮奶咖啡
2020-12-21 1241 瀏覽
為了被高度推介的抹茶和朱古力飲品,逼老公陪我來吃午餐。他是個很麻煩的人,可以吃茶餐廳但最討厭cafe型的餐廳。友人說這裡的食物都不錯,希望可以改變他對這類餐廳的看法。星期日12點前到,還有幾張枱。10分鐘後已經要開始排隊了,誇張。點了兩個午餐。不用想便點了特濃宇治抹茶白朱古力奶。麻煩人不會喜歡這類飲品,唯有放棄朱古力。味道不錯。從來不吃白朱古力。個人認為白朱古力是假朱古力,根本沒有可可豆成份,只有cocoa butter。友人說這杯白朱古力奶沒有白朱古力味,就姑且試試。果然,抹茶味幾濃,也沒有白朱古力的過份的甜。像smoothie般厚的口感。不錯。滿意。雖然這個樽有少少多餘。店員說要小心它的重心不穩。放在枱上得小心翼翼。而且,用了這個樽就明顯是一早預備好,一樽樽放在雪櫃。即使是一早預備好也不用這麼明顯嘛。他點了自己的洛神花柑桔梳打。味道都可以,但柑桔蜜少少甜。問店員有沒有梳打水,打算點杯梳打水自行加入去溝淡,但她說沒有餐牌以外的飲品。椰漿飯,奇怪。有很淡很淡的椰味,處於有與沒有之間,沒有飯香,「兩頭唔到岸」。椰漿使飯濕濕的,又幾有趣。熟度控制得宜,不會一團團。靠肉的味調味,看起來很多油

椰漿飯,奇怪。有很淡很淡的椰味,處於有與沒有之間,沒有飯香,「兩頭唔到岸」。椰漿使飯濕濕的,又幾有趣。熟度控制得宜,不會一團團。靠肉的味調味,看起來很多油,但又不是很濃味,奇怪。
扁意粉超多乾蕃茄,又加了capers,偏鹹。蝦雖然沒有味道,但夠爽。意粉偏腍,極少在這種cafe style餐廳吃到好吃的意粉,想吃彈牙的,還是找間意大利餐廳吧。吃到不想吃。又腍又鹹。
太不滿足,另外叫個pizza。薯蓉雜菌黑松露,超多料,重得拿不起來。三款食物中,算是比較好。熱辣辣,未吃已聞到超濃芝士味。不過多油過pizza hut。
食物令人失望。或者是我期望太高。在同類餐廳之中,都算是不錯了。
2020-12-20
2020-10-31 273 瀏覽
💛黃店💛呢間cafe好近我屋企 計埋今次已經去咗四次 之前嗰三次係食dinner 所以唔洗排隊 就可以直接入去 但係如果係食lunch嘅話 就要早啲去 如果唔係就要排長龍啦!𝔘𝔧𝔦 𝔐𝔞𝔱𝔠𝔥𝔞 𝔚𝔥𝔦𝔱𝔢 ℭ𝔥𝔬𝔠𝔬𝔩𝔞𝔱𝔢 𝔪𝔦𝔩𝔨 $④⑧見佢呢款出咗期間限定 忍唔住嗌咗呢樽💚佢哋用咗玻璃樽裝 木碟上放咗細杯 matcha倒出嚟好滑好香 無諗過加入白朱古力又幾夾 幾好飲👍𝔈𝔞𝔰𝔶 𝔍𝔬𝔢 ℭ𝔥𝔬𝔠𝔬𝔩𝔞𝔱𝔢 $④⑧去得呢度一定要嗌呢樽招牌朱古力奶 有好重好濃嘅朱古力 又唔會太甜 相信朱古力控一定超鍾意❤️𝔖𝔱𝔯𝔞𝔴𝔟𝔢𝔯𝔯𝔶 𝔐𝔦𝔩𝔨 𝔖𝔥𝔞𝔨𝔢 $④②賣相幾令 但係飲咗一啖 我覺得有啲伏 唔太好飲 不過可能因人而異 因為本身自己唔太鍾意飲士多啤梨嘅嘢𝔈𝔞𝔰𝔶 𝔍𝔬𝔢 𝔐𝔦𝔵 𝔖𝔞𝔩𝔞𝔡 (𝔓𝔞𝔯𝔪𝔞 ℌ𝔞𝔪) $⑨⑧擺上枱嘅時候我同啲fd都嚇親 無諗過會咁大碟 食落口好fresh 加入parma ham都好夾 成碟感覺超健康𝔈𝔞𝔰𝔶 𝔍𝔬𝔢 𝔖𝔭𝔢𝔠𝔦𝔞𝔩 𝔇𝔞𝔦𝔩𝔶 𝔓𝔦𝔷𝔷𝔞 $⑦⑧是日精選係雞肉pizza好驚喜😍 佢哋係用薄批嚟整 加入芝麻沙津醬同埋芝士 但係食咗兩件都唔會覺
💛黃店💛

𝔈𝔞𝔰𝔶 𝔍𝔬𝔢 ℭ𝔥𝔬𝔠𝔬𝔩𝔞𝔱𝔢 $④⑧
𝔈𝔞𝔰𝔶 𝔍𝔬𝔢 ℭ𝔥𝔬𝔠𝔬𝔩𝔞𝔱𝔢

𝔖𝔱𝔯𝔞𝔴𝔟𝔢𝔯𝔯𝔶 𝔐𝔦𝔩𝔨 𝔖𝔥𝔞𝔨𝔢 $④②
𝔖𝔱𝔯𝔞𝔴𝔟𝔢𝔯𝔯𝔶 𝔐𝔦𝔩𝔨 𝔖𝔥𝔞𝔨𝔢

是日精選係雞肉pizza好驚喜😍 佢哋係用薄批嚟整 加入芝麻沙津醬同埋芝士 但係食咗兩件都唔會覺得好膩
𝔈𝔞𝔰𝔶 𝔍𝔬𝔢 𝔖𝔭𝔢𝔠𝔦𝔞𝔩 𝔇𝔞𝔦𝔩𝔶 𝔓𝔦𝔷𝔷𝔞

𝔈𝔢𝔩 • 𝔒𝔪𝔢𝔯𝔦𝔠𝔢 $①⑤⑧
鰻魚好大條🐟 佢哋嘅鰻魚汁好香 除此之外 底下有好大份嘅滑蛋 兩邊鋪咗好多木魚碎 成碟份量大到驚人😋
𝔈𝔢𝔩 • 𝔒𝔪𝔢𝔯𝔦𝔠𝔢

2020-09-13
𝔈𝔞𝔰𝔶 𝔍𝔬𝔢 ℭ𝔥𝔬𝔠𝔬𝔩𝔞𝔱𝔢
𝔈𝔢𝔩 • 𝔒𝔪𝔢𝔯𝔦𝔠𝔢
2021-04-08 0 瀏覽
Bookmark左呢間位於旺角嘅黃店好耐,今次同朋友慶生一於約黎試下。Book枱嘅時候餐廳同我地講只係得90分鐘嘅用餐時間,餐廳係呢方面都捉得幾緊(90分鐘一到真係會叫你走),想試嘅朋友要注意🙈三級暴風薯條 ($108)分量非常多嘅炸薯條,2個人share嘅話會覺得有啲多😂薯條同平時食開嘅唔同,較為粗身,我自己就會比較prefer 幼身同脆嘅薯條,所以就唔特別覺得好食。佢嘅賣點係有3款醬可以點,分別係黑松露、蜜糖燒烤醬同明太子醬,我就最鍾意個明太子醬。片皮鴨意大利飯 ($178)呢款risotto 都幾好味,飯嘅硬度我地揀左標準,唔會好似某啲cafe嘅risotto咁煮得太腍,risotto 上面嘅片皮鴨味道甜甜地,鴨肉份量都幾多,整體黎講非常唔錯。特濃宇治抹茶白朱古力奶 ($48) & 二世祖特濃朱古力($48)成餐飯最令人驚喜嘅反而係飲品,呢2款飲品都非常高水準!抹茶白朱古力奶抹茶味都幾濃郁,飲落甜度恰到好處;朱古力奶有非常香濃嘅朱古力味,2款都係必點之選😋抹茶心太軟配雪糕($68)由於食到甜品嘅時候已經非常飽,加上要好趕咁食完(90分鐘就到😅),所以對呢個心太軟冇咩特別評價,雪糕

三級暴風薯條 ($108)

片皮鴨意大利飯 ($178)

抹茶心太軟配雪糕($68)
由於食到甜品嘅時候已經非常飽,加上要好趕咁食完(90分鐘就到😅),所以對呢個心太軟冇咩特別評價,雪糕方面可以揀豆腐味同玄米茶味,我地就揀左玄米茶味,整體味道不過不失。

整體黎講餐廳嘅味道算係正常,可惜嘅係90分鐘嘅用餐時間對於慶生黎講真係有啲趕,令成個用餐體驗扣左分,大家如果想食嘅要注意。
2021-04-08 0 瀏覽
呢間真係私心推介叫咗咁多樣嘢都好高汁😋.特別推介:🍫二世祖特濃朱古力濃得嚟又唔會漏 黑朱古力味唔會好甜好好飲🤤用樽仔裝住仲好靚!🍋檸檬茶沙冰有冇人叫嘢飲一定叫凍檸茶呢杯檸茶沙冰啱哂啦 夠哂濃!.🍛原條鰻魚蛋包飯其實鰻魚蛋包飯好多地方都有但真係唔係度度都整得好食唔係講笑 呢度條鰻魚真係長到出碟啲蛋啱啱好唔會太熟好滑😋.唯一係佢限時90分鐘同朋友傾住偈食真係會食唔切😂同埋要注意佢哋真係好full而家有番晚市 最好book定枱先好去呀😉
呢間真係私心推介
叫咗咁多樣嘢都好高汁😋
特別推介:
🍫二世祖特濃朱古力
濃得嚟又唔會漏 黑朱古力味唔會好甜
好好飲🤤
用樽仔裝住仲好靚!
🍋檸檬茶沙冰
有冇人叫嘢飲一定叫凍檸茶
呢杯檸茶沙冰啱哂啦 夠哂濃!

🍛原條鰻魚蛋包飯
唯一係佢限時90分鐘
同朋友傾住偈食真係會食唔切😂
同埋要注意佢哋真係好full
而家有番晚市 最好book定枱先好去呀😉
Hidden gem in the city✨Have saved this place for a long time and it's finally my turn to come and try it.Huge eel with egg wrapped riceThe eel is simply gigantic! Paired with smooth and milky egg wrapped with rice, it's absolutely filling and satisfying. Definitely serves more than one person in my opinion. Remember to share it with a friend!Burger with wagyu beefSounds ordinary but the taste was surely more than expected. The wagyu beef is freshly made and very quite soft and tender.Matcha milk
Hidden gem in the city✨

Butterfly pea soda

Matcha milk with white chocolate / Butterfly pea soda
Both drinks are photogenic and special. The matcha milk has a thick texture, which was very filling. Tasted especially nice and it actually felt kind of like a milkshake. The butterfly pea soda is quite eye-catching and simply refreshing to be enjoyed with all the heavy dishes.

The food has high quality over speaking and drinks were special and photo worthy🍵 Atmosphere is very cozy as well. Do remember to make a booking in advance to secure your table.
2021-04-01
Butterfly pea soda
2021-04-03 6 瀏覽
Bookmarked 已久的店,終於有機會一訪。位在大角咀,但位置其實有點尷尬,算是位在奧海城跟旺角的中間,可幸是在任何一邊出發也是十分鐘內可到;附近也沒什麼商店商場,真的是專誠為食而來的。環境店名Easy Joe,中文譯作二世祖,已想到這間店帶點玩味。餐廳內以灰黑為主,但牆上有色彩繽紛的有趣畫作,燈光有點像射燈,添了點格調。食物食物飲品都與別不同,帶了點創意,這次嚐了蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷、二世祖超級窩夫配豆腐雪糕,自己點了杯檸檬茶沙冰,友人點了杯熱百利甜酒朱古力。蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷,醬汁大加分,酸酸甜甜令整道菜吃起來沒那麼膩,配爆谷比起薯條反而加了點清爽感,這個配搭也令豬肋骨吃起來沒那麼單調。二世祖超級窩夫配豆腐雪糕,窩夫不是我平時愛的煙韌款,它內裏是偏濕潤,外面有點脆脆,平是不太愛吃濕潤的窩夫,但這個吃起來居然不錯,它是偏濕潤但咬起來不是淋的那種,可算是軟糯,很討好。這個醬汁也是大大加分的,抹茶醬很濃,那個莓醬是kefir那種酸度,可大大減輕窩夫的澱粉感,豆腐雪糕跟藍莓也是輕型的感覺,女生吃這道甜點不會有太大罪惡感。檸檬茶沙冰這個我大推薦,創意度滿分,味道也帶驚喜,它的檸

食物

蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷

二世祖超級窩夫配豆腐雪糕

檸檬茶沙冰這個我大推薦,創意度滿分,味道也帶驚喜,它的檸檬味跟茶味兩樣都平衡,沒有誰搶了風頭,以為就沙冰,可是吃起來不只冰,似乎吃到點點檸檬,好像是放整片檸檬用來打這個沙冰。

檸檬茶沙冰

熱百利甜酒朱古力我只喝了一口,可是端來已聞到酒味,呷了一口,當然朱古力味比較重,但百利甜酒味也很突出。

百利甜酒朱古力

這間小店甚為高質,試了四道食物飲料都蠻令人驚喜,味道跟創意度都不錯,而且價錢合理,怪不得總是客滿。
2021-03-12
  • 檸檬茶沙冰
2021-03-29 11 瀏覽
排左好耐隊,終於食到呢間五顏六色既黃店呢間黃店係座落係大角咀,假日黎lunch時間預左要排隊等位,不過食物既性價比好高,其中最愛既就係鰻魚蛋包飯,原條鰻魚咁上,加上美味既滑蛋加木魚乾蓋面,真心好惹味🤤當日仲嗌左個素食意粉,好清新balance返重口味既鰻魚飯☺️飲品方面,唔少得要點佢既招牌名物特濃朱古力,飲落好似食緊朱古力咁,仲有佢既士多啤梨沙冰都幾搶眼架,不過個人唔甜得,飲品對我黎講太甜啦🙈🙈朋友就話好飲wo
排左好耐隊,終於食到呢間五顏六色既黃店

• 二世祖特濃朱古力
  • 原條鰻魚蛋包飯
2021-03-20 39 瀏覽
E間餐廳都相當出名,餐廳內部唔算有太多座位,所以記得要早啲排隊呀~佢個lunch set 幾抵食$68-108不等,最重要可以半價叫佢個招牌朱古力奶😆黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉$108賣相係幾吸引,隻大蝦都煎得相當唔錯,蝦殼有少少脆肉質亦都實淨,不過可惜⋯佢今次調得個忌廉汁太鹹了😢要不停咁飲水,本身味道質感都唔錯,真係可惜墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅$148今日廚師唔知做乜嘢,所有嘢都整到好鹹,隻軟殼蟹可能醃得太耐🤣pizza薄身係香脆的,如果唔鹹就一切都美好~三級風暴薯條$108E個薯條真心覺得特別,佢係螺旋形狀,食落都有別於一條條嘅口感,配埋佢三款醬汁(黑松露,藍芝士,明太子)真係食到停唔到口😝絕對係我食過嘅薯條排第一二位~超級推薦💕二世祖特濃朱古力奶@原價$42一飲落去就係超超超級濃郁嘅朱古力味,口感比維他朱古力奶更solid,更有質感,如果自己飲哂會好飽😂同人share就剛剛好~小總結:今次嘅食物有啲令人失望,但係我深信只係師傅琴晚唔夠瞓或者一時失手整鹹咗😂因為侍應姐姐都特意行來問吓係咪覺得鹹🙊,相信未來佢會做得更好,我都會再俾機會佢試下其他野嘅~評分(5⭐️為最高):環境:⭐️

黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉$108

環境:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️

如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow我地啦~
2021-03-19 31 瀏覽
呢間係值得推介嘅黃店 野食好味野好飲😎嗰日去食係weekend,所以都排左超過一個鐘餐廳環境係舒服,同埋最緊要係打卡able!叫左最signature嘅特濃朱古力,宇治抹茶白朱古力奶同埋原條鰻魚蛋包飯。兩款野飲都超高質!朱古力係勁濃勁滑口,非常rich,又唔會太甜太膩。而抹茶白朱古力奶,一開始叫嘅時候會驚係白朱古力會太甜,點知係好濃郁嘅抹茶味,冇嗰啲好假嘅白朱古力味,口感又係好rich!兩款野飲都好驚喜會好想再encore🤤個鰻魚蛋包飯份量好足,條鰻魚又厚肉又長身,啲鰻魚汁係好味唔會太甜,加埋啲好滑嘅蛋,成個飯整體黎講係好味嘅!下次會想平日去再食,希望可以唔洗等咁耐🤪
呢間係值得推介嘅黃店 野食好味野好飲😎
嗰日去食係weekend,所以都排左超過一個鐘

餐廳環境係舒服,同埋最緊要係打卡able!

兩款野飲都超高質!
朱古力係勁濃勁滑口,非常rich,又唔會太甜太膩。

下次會想平日去再食,希望可以唔洗等咁耐🤪
2021-03-17 21 瀏覽
🍝黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉 燒過既虎蝦好鮮味 好香👍🏻忌廉汁比較多 有啲膩不過意粉唔會太軟 整體口感唔錯👍🏻🍕二世祖是日精選簿餅 材料包括 雞肉 洋蔥 番茄仔 芝士😋薄批好脆 滿滿的芝士係中間pizza面加左少少蜜糖 甜甜地同其他材料好夾有啲驚喜 冇諗到咁好食😆🍶特濃宇治抹茶白朱古力奶 部分飲品裝入玻璃樽仔同有木盤 係特色嚟🥰見抹茶係期間限定 決定試試抹茶味香👍🏻不過因為白朱古力就偏甜🍶朱古力香蕉奶昔 反而呢個奶昔岩岩好 冇咁甜不過呢款就冇用玻璃樽仔啦-
🍝黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉

🍶朱古力香蕉奶昔
反而呢個奶昔岩岩好 冇咁甜
不過呢款就冇用玻璃樽仔啦
2021-03-08 40 瀏覽
大角咀一帶開左好多新餐廳,有文青風格嘅,有日式休閒設計嘅,一直都搵緊機會去,今次終於黎到其中一間輕工業風嘅café — 二世祖 Easy Joe。溫泉蛋煙三文魚忌廉扁意粉 $128Japanese Soft-boiled Egg Salmon Linguine估唔到呢度用嘅餐具全部都好靚,同食物本身相配。煙三文魚簇擁成一個花形,放係扁意粉上面中間嘅位置,味道鮮甜唔會鹹。忌廉汁煮得濃香,同時可見能夠掛上麵條,不錯!扁意粉熟成度拿捏得好,煮到剛好,入口彈牙唔會粉或太軟身。我走左溫泉蛋,如果加埋溫泉蛋一定多一層口感,香滑口感再加蛋黃香。另外,加左鴻喜菇呢款食材作配料,就增加左口感同埋色彩LA玫瑰鮮奶(熱) $42Rose Latte (Hot)玫瑰係我非常之鍾意入饌嘅食材,加上熱鮮奶就當然唔可以唔叫番一杯黎飲LA。加入熱鮮奶後,玫瑰嘅花香並無俾掩蓋,熱鮮奶嘅香甜直接暖入心頭,再配埋玫瑰嘅香氣,紅色茶杯盛著,每一啖都充滿甜美嘅感覺!總結,二世祖 Easy Joe係一間適合一兩個朋友甚至情侶黎撐下枱腳嘅餐廳。最驚喜嘅係佢地花係餐具同埋plating上嘅心思不少,下次再黎好想叫佢地招牌嘅特濃宇治綠

溫泉蛋煙三文魚忌廉扁意粉 $128

溫泉蛋煙三文魚忌廉扁意粉

玫瑰鮮奶(熱) $42
Rose Latte (Hot)

玫瑰鮮奶(熱)

總結,二世祖 Easy Joe係一間適合一兩個朋友甚至情侶黎撐下枱腳嘅餐廳。最驚喜嘅係佢地花係餐具同埋plating上嘅心思不少,下次再黎好想叫佢地招牌嘅特濃宇治綠茶白朱古力奶LA
玫瑰鮮奶(熱)
2021-03-03 56 瀏覽
二世咀特濃朱古力(熱&凍)($48)熱嘅拉花好靚😆凍嘅打卡都好有gimmick! 差唔多見到每一枱都有叫e個飲品,就知道佢受歡迎嘅程度係點😛超級濃!過癮!😍是日精選薄餅(78)原來係芝士雞肉薄餅!底仲有啲薯仔,幾特別😝除左味道本身好夾,仲要新鮮出爐熱辣辣,超開心有拉絲效果添🤩黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉($98)好香黑松露味!如果有多一隻虎蝦就好😛同朋友share唔夠分🤣總括而言,我地食左咁多嘢先係$224,真係好抵食!不過就要預返多少少時間排隊了🤭🤭

二世咀特濃朱古力(熱&凍)($48)

是日精選薄餅(78)

黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉($98)