2020-08-29 31 瀏覽
未夠18歲嗰陣會飲Jolly Shandy當啤酒扮大個,知道九份茶舍同Jolly Shandy合作都好想去尋找青蔥的歲月😝 但其實都係抱住試伏嘅心態去飲🤪😋 Jolly Shandy 擺烏龍 $36呢杯用咗原味Jolly Shandy、烏龍茶同埋白玉珍珠,飲落去當然一飲就飲到Jolly Shandy陣味,但無汽嘅,烏龍茶個茶味都畀Jolly Shandy蓋過咗,啲白玉珍珠就幾彈牙幾有咬口。除咗烏龍茶之外仲有海鹽奶蓋同Punch揀,個人覺得海鹽奶蓋嗰杯應該會正常啲😗

😋 Jolly Shandy 擺烏龍 $36
Jolly Shandy 擺烏龍

2020-08-08 63 瀏覽
呢間餐廳真係好好食餐廳工作人員同埋老闆真係好好人佢哋嘅竽圓真係好好食再加上仙草奶凍如果想甜啲可以配上鮮奶真係好好食當午餐都好正你哋一定要去食呀有好多分店㗎支持一下良心小店
呢間餐廳真係好好食餐廳工作人員同埋老闆真係好好人
佢哋嘅竽圓真係好好食再加上仙草奶凍
如果想甜啲可以配上鮮奶真係好好食當午餐都好正
你哋一定要去食呀有好多分店㗎支持一下良心小店
2020-07-31 57 瀏覽
周圍都有分店的店~ 之前飲過佢分店嘅珍珠飲品,覺得一般~ 今次再俾機會佢試其他嘢又OK喎😛⠀🍨 三色仙草芋圓 $37有蕃薯圓、芋圓、紫薯圓、紅豆、水晶同仙草~ 碗仙草都好滿😙 三款芋圓都有味道,尤其係蕃薯圓,重蕃薯味🍠 不過質感就偏硬,唔夠煙韌。 紅豆係粒粒分明,甜度適中,仙草亦係原汁原味,好味😙🍧 黑糖瀑布仙草鮮奶 $25(中)/$28(大)呢杯嘢我冇叫少甜少冰但個甜度都非常好😙 仙草唔覺係有浸糖水,係好raw好天然嘅味道😚 然後係帶出微微嘅黑糖味~ 不錯😗

🍨 三色仙草芋圓 $37

🍧 黑糖瀑布仙草鮮奶 $25(中)/$28(大)
2020-07-26 41 瀏覽
今朝九份茶舍新鋪開張,一定要賀一賀佢!恭喜老闆再開分店,願榮光歸香港 🔥【齊撐黃店逆市開張🔥 #旺角九份茶舍】黃色經濟圈對香港重要,皆因圈中的經濟得益可以用於本地抗爭當中,並能以黃色經濟抵制紅色資本,發展香港經濟自主。同時,在反送中運動中,更有手足因政治立場或被捕而被解僱,黃色經濟圈亦能向有困難手足提供援助架!所以,大家經過就嚟飲返杯野啦~🥤 九份茶舍(登打士街店)登打士街 43P-43S 號鴻輝大廈地下 9B 號鋪#黃色經濟圈
今朝九份茶舍新鋪開張,一定要賀一賀佢!
恭喜老闆再開分店,願榮光歸香港 🔥

【齊撐黃店逆市開張🔥 #旺角九份茶舍】

所以,大家經過就嚟飲返杯野啦~

🥤 九份茶舍(登打士街店)
登打士街 43P-43S 號鴻輝大廈地下 9B 號鋪

#黃色經濟圈

啤著你
外賣自取
啤著你
2020-07-26 30 瀏覽
位於旺角登打士街新開黃店,係OK隔離。好方便放工放學黎附近買,加上隔離左右係小食店,非常方便。❤️三色仙草芋圓 $37~有仙草丶芋圓丶紅豆丶塞天,成碗都食得煙煙韌韌。芋圓口感唔錯唔會太甜好有口感,其他配料夾埋幾好食。夏天熱辣辣整一碗冰涼涼非常爽。❤️黑糖瀑布珍珠鮮奶(大) $28~為店舖極之推介,由黑糖珠丶黑糖漿同鮮奶混合而成。一口飲落極之冰涼,黑糖珠甜度十足亦有口感,配埋鮮奶十分清爽,好適合夏天享用。學生亦有$5優惠,極之抵。
位於旺角登打士街新開黃店,係OK隔離。
好方便放工放學黎附近買,加上隔離左右係小食店,非常方便。

❤️三色仙草芋圓 $37

❤️黑糖瀑布珍珠鮮奶(大) $28
三色仙草芋圓
黑糖瀑布珍珠鮮奶
外賣自取
三色仙草芋圓
黑糖瀑布珍珠鮮奶
2020-07-26 25 瀏覽
九份茶舍經常聽見的飲品黃店之一~現在鋪面仍保留不少的便利貼🔖而且是新開的分店,當然要買一杯支持一下#黑糖瀑布珍珠鮮奶 $29(大)見到餐牌上有兩個連豬在旁邊,所以沒有猶豫地點了這杯飲品💕一拿上手,珍珠尚有剩溫,而且賣相也不錯!不過...喝下時黑糖味很淡,而且奶味亦不重,珍珠尚算有嚼口,但還是偏軟身,應該煮過了時間😥真的有點失望不知道是不是因為新店關係,所以還沒有拿捏好水準😥,可能下次支持的話會試試招牌芋圓

#黑糖瀑布珍珠鮮奶 $29(大)

2020-07-18 16 瀏覽
🍧三色鮮芋圓 $37芋圓大大粒,夠晒煙韌同彈牙。配料仲有紅豆,仙草同寒天,整體唔太甜。唔算平但勝在大大碗,兩個人share啱啱好,仲要趁佢凍嘅時候食,消暑一流🥰⠀🍧驅芒人, 橙黑囧 $35行到㷫烚烚見到佢哋新出左夏日系列,個名又咁得意就叫左嚟試吓。佢哋分別係芒果同香橙乳酪白玉珍珠綠茶。有綠茶嘅關係味道好清新,乳酪亦都唔會令到杯野好甜。食到裏面有一粒粒好鮮甜嘅果肉,因為冇白玉珍珠所以俾咗椰果,但食落口感仲正,更加夏日添😋
🍧三色鮮芋圓 $37
三色鮮芋圓

🍧驅芒人, 橙黑囧 $35
驅芒人
三色鮮芋圓
驅芒人
2020-06-22 67 瀏覽
其實我好飽,今日食咗好多餐,不過friends 話好囗渴,而且新店要支持下。花牌仲有好多喺門囗💐🌺,好好生意,要等7,8張單,我要咗個古早味珍珠奶茶少冰,等大概10分鐘,都算快手,但好似無少倒冰😅, 個杯幾靚,茶唔太香,不過店員好有禮貌,珍珠好多好足料,而且23蚊都算平。friend 就住MK, 攞上去佢屋企慢慢飲, hea 下😗

2020-06-20
宵夜