2021-05-04 469 瀏覽
啲人話唔鐘意食集團餐廳,我覺得本住佢地養左一大班員工,都要去幫襯吓啦,但原來佢地除咗加晒價之外,而且質素係無改變過架,以前去會覺得丼丼屋滑蛋豬扒好正好吸引,但依家賣成九十蚊,仲要加一。雖然望落係好吸引,事實係三文魚薄切,吞拿魚真係好一般嗨,唔係唔好食,而係衛生係依家個疫情係咪要著重啲呢!魚生放太耐或者溫度唔合適會影響了食用時的感覺架蝦係大隻既,,但係一隻新鮮,另一隻就一般,甘既質素賣壹佰陸拾再加一。。。。

蝦係大隻既,

2021-04-20 345 瀏覽
本來諗住求其搵間餐廳食,見冇咩人排隊就入咗去,做嘢嗰陣時職員態度唔係太好,叫左何滑蛋蝦丼定食,點知蝦無蝦味,蛋又冇蛋味,個荔枝烏龍茶,又係冇荔枝味,只喺度飲茶,d 茶同大家樂冇分別!另外,叫咗個和風汁牛煮牛肉配飯,啲牛肉真心仲衰過吉之家,個牛肉係大塊,但係係完全食唔出有牛肉味,跟住到啲牛肉汁啦,我覺得佢唔放汁仲好過放,食物水準真心一般。職員又好似唔願做咁,態度一般般,我哋落單嗰陣時有疑惑,都冇主動出聲。呢間野真係唔值得推介!
2021-04-20
2021-02-17 629 瀏覽
今日雖然係平日,不過仲放緊大假,就想揾d好少少嘅嘢食。但撞正係放食晏時間,就唯有外賣拎走,免人多,免等位嘅嘛煩同危險啦。始終疫情都仲存在。咁見佢有得apps pre-order,咁我可以20分鐘後去到就有得拎,幾方便就揀佢。個完全失望嘅名物牛筋丼收$78.2鰻魚飯就收$91.8冇餐飲,就咁得盒飯🍱,其實都有啲貴!不過鰻魚飯都ok的,魚算大件,米都真係珍珠米。不過牛筋飯就真係各有各口味!唔係我杯茶😅因為牛筋又硬,而且好多都有肉連住,其實叫牛腩就仲似樣!而筋又唔淋,根本就咬唔開的。加上,沙律醬撈飯咁,好心佢就醬另上,等人可以健康啲就自己落少啲醬😑 雖然佢個醬都幾好食,不過真係一啲都唔健康!好應該餐牌註明個飯係沙律醬飯囉😅呢個牛筋飯,冇下次!!😑 不過,而家apps預訂,用alipay今次平$20即係兩盒飯先$150就算la😓
今日雖然係平日,不過仲放緊大假,就想揾d好少少嘅嘢食。

咁見佢有得apps pre-order,
咁我可以20分鐘後去到就有得拎,幾方便就揀佢。

個完全失望嘅名物牛筋丼收$78.2
鰻魚飯就收$91.8
冇餐飲,就咁得盒飯🍱,其實都有啲貴!
不過鰻魚飯都ok的,魚算大件,米都真係珍珠米。
不過牛筋飯就真係各有各口味!
唔係我杯茶😅
因為牛筋又硬,而且好多都有肉連住,其實叫牛腩就仲似樣!
而筋又唔淋,根本就咬唔開的。

呢個牛筋飯,冇下次!!😑

不過,而家apps預訂,用alipay今次平$20
即係兩盒飯先$150
就算la😓
2021-02-16
外賣自取
用餐優惠
信用卡優惠
2021-01-02 621 瀏覽
星期日想在大商場搵食頗艱難,每間餐廳都排隊,呢間人龍短啲,可以即刻入座!餐廳淺木日式裝修,乾淨企理,比咗靠牆一個2人枱我哋,幾闊落唔嘈吵!星期日無套餐,所有食品散叫,餐牌連圖片都無,參考性不高名物牛筋丼($68)完全無唸過碗面會唧滿沙律醬🥺而且牛筋是粒粒狀,成碗飯數落得5-6粒,加上炆唔淋,食落似雞軟骨咁有粒韌韌哋嘅口感,其他嘅係煎過嘅肥膏,加上大量沙律醬,根本咩味都食唔出,只係沙律醬嘅味,加上七味粉嘅辣味,飯是珍珠米飯,正常嘅,講真真係唔啱我口味!而份量又細,女嘅都唔夠飽果茶(跟餐)正常茶味,唔假肥髀食:三色海鮮丼($83)炸芝麻雞翼($18/2隻)青森蘋果梳打($25)講真散叫價錢真係唔抵,質量比想像中低(肥髀個飯啲刺身仲差過我在超市壽司部買嘅)店員正常服務唔會再試

星期日無套餐,所有食品散叫,餐牌連圖片都無,參考性不高
名物牛筋丼

果茶

果茶(跟餐)正常茶味,唔假

肥髀食:
刺身好瘦

三色海鮮丼($83)
芝麻雞翼

炸芝麻雞翼($18/2隻)
蘋果梳打

青森蘋果梳打($25)

店員正常服務

唔會再試

2020-09-06
2020-12-20 517 瀏覽
見外賣自取有折又好耐無食過就揀左佢呀本來想食咖哩飯既但見到有烏冬又有少少心動雖然未食過呢度既烏冬試下啦點左~吉列蝦辣湯烏冬本身都擔心會唔夠飽點知看似唔算好多既烏冬食完都夠加埋果三隻炸蝦雖然凍左但質感仍然不錯個炸粉份量適中凍左都唔會淋晒至於個辣湯底唔算好辣只係微微味道正常少少重口味啱我~朋友點的黑咖哩豬扒飯佢話都幾好飯既份量望落唔多但食埋個豬扒就好飽唯一美中不足就係個咖哩唔辣如果有少少辣味就更惹味了
見外賣自取有折

唯一美中不足就係個咖哩唔辣
如果有少少辣味就更惹味了
2020-12-12
2020-12-12 359 瀏覽
We were totally famished by the time we got here and with everything seeming delicious, we just could not decide! We had the pork don and their beef Don set. It would seem like there’s a lot of rice and not enough meat at first but the sauce made the rice so moist and yummy that I could eat it even without the meat! The chawamushi is really for those seafood lovers as the taste of seafood was pretty strong in this. The pork slices were not too fatty and were thicker than I expected
2020-12-09 284 瀏覽
係九龍灣德福廣場間丼丼屋食嘢十勝帶廣名物豚丼 同 豚肉火鍋,唔知個名啱唔啱,唔記得影菜名,因果陣太晏太肚餓啦十勝豚肉都有少少肉味,同肉質比較鞋但都咬得開無渣,豚肉無咩特別肉,記得叫著個餐,跟一個特勝刺身,反而最驚喜係個刺身,好新鮮,食到刺身嘅原來嘅味道,正美味豚肉火煱,首先我叫著個昆布湯底,係好鹹,食到最後,我係浪費著個雞蛋同半碗飯的,因太鹹而無食,個豚肉就嫩滑得來又有肉味都值得個價錢,菜類都好甜,但個湯底就
係九龍灣德福廣場間丼丼屋食嘢

2020-11-08 438 瀏覽
德福廣場內定食之選,必然不少得是丼丼屋。環境同座位尚算寬敞。上菜速度較快。期間限定(高性價比)炙熱和牛丼定食即燒牛片,肉汁juicy,不過最失分是丼上的一隻生雞(如果是溫泉蛋就Perfect啦)不過米飯較細(大胃王既朋友需要另加小食)套餐配上麵豉湯+海鮮蒸蛋海鮮蒸蛋(my favourite)上面配有新鮮嘅甜蝦、小貝子和魚子。吉列豬扒定食(價廉物美)吉列豬扒厚肉,勁脆。唔用即棄飯盒就更好。應為環保出一分力。
德福廣場內定食之選,必然不少得是丼丼屋。

環境同座位尚算寬敞。上菜速度較快。

期間限定(高性價比)
炙熱和牛丼定食

即燒牛片,肉汁juicy,不過最失分是丼上的一隻生雞
(如果是溫泉蛋就Perfect啦)
不過米飯較細(大胃王既朋友需要另加小食)

套餐配上麵豉湯+海鮮蒸蛋

吉列豬扒定食
(價廉物美)
吉列豬扒厚肉,勁脆。唔用即棄飯盒就更好。應為環保出一分力。
芝麻雞翼
2020-10-25
  • 吉列豬扒定食
2020-10-26 302 瀏覽
信州風味醬汁吉列豚丼超級好味😋豚肉有汁之後都好脆!好開胃。不過飯d汁,個人認為可以多d。好少醬。飯都ok多。我就食唔曬。服務黎講,飲水都要叫,唔會自動比水跟餐杯蜜桃茶偏淡⋯⋯ 一般
信州風味醬汁吉列豚丼

超級好味😋

豚肉有汁之後都好脆!
好開胃。

不過飯d汁,個人認為可以多d。
好少醬。
飯都ok多。我就食唔曬。

服務黎講,
飲水都要叫,唔會自動比水

跟餐杯蜜桃茶偏淡⋯⋯ 一般
我經常叫得西餐晚餐外賣多,我今次要轉下口味食丼丼屋日本菜,我一心以為叫得吉列的,外賣到來都已經唔脆,好淋,原來都好爽脆,就像在堂食一樣,大家記得用openrice優惠訂餐。小食:吉列大蝦(16.8元)跟餐加小食優惠這個真係一定要叫,一早知應該叫2份,好有蝦味,3隻大蝦成隻手指咁長,又彈牙,而唔係麵粉弄厚的,我兒子吃得好滋味!大分南蠻雞便檔(85.4元)這個雞肉小小鞋,唔夠滑,但份量是足夠的。吉列豬扒便當(82.6元)這個吉列豬啊,我差不多每一次都會叫,因為真係不失水準,好有口感的豬肉,外皮炸得非常脆,再沾一沾日式沙律醬,醒胃又吾肥膩,配上日本米飯及新鮮沙律菜,就是完美的組合了,有3個像泡芙的東西不錯,裡面是滑溜的忌廉呀 !

小食:
吉列大蝦(16.8元)跟餐加小食優惠

吉列大蝦

大分南蠻雞便檔(85.4元)
這個雞肉小小鞋,唔夠滑,但份量是足夠的。

大分南蠻雞便檔

吉列豬扒便當(82.6元)

2020-08-13
15 分鐘 (外賣自取)
2020-07-06 764 瀏覽
呢個商場新開左間日式生活旗艦商店,作為粉絲嘅我當然要朝聖一下,完事後就要搵地方開餐,見呢間無需等好耐位,就佢啦... 貼合店名,提供多款丼物,價錢算貼地 套餐另加$28可以有芝麻鷄翼及其他三點,先上鷄翼,炸至皮香肉嫩,仲好夠熱度,味道唔錯! 多款丼物,有生/熟食選擇,今晚點左呢客滑蛋和牛丼($78),話選用澳洲和牛,一碗份量都幾足夠 說好了的澳洲和牛,入口似層相識,即係食牛丼專門店果間,偏肥,只好食肉果部份! 而個滑蛋真係做得幾滑,淋上甜味醬汁一齊撈飯食,反而仲好味道,加埋腍甜洋蔥,加添口感!另外三點就係麵豉湯,蕃薯沙律及黑糖寒天,碗湯亦係夠晒熱度,最愛飲熱湯; 而蕃薯沙律略帶本身甜味,一球食埋都幾飽肚! 仲有黑糖寒天作甜品,呢餐有湯有飯有甜品,飽肚之選!

貼合店名,提供多款丼物,價錢算貼地

2020-06-25 676 瀏覽
排隊食丼丼屋午餐,都有啲人食,餐廳有提供裝口罩紙袋同濕紙巾大分南蠻雞丼件雞扒頗大塊同埋都幾厚,有燒香味,肉汁都鎖得住,配埋個汁真係好好食。飯都幾大碗,跟埋蕃薯蓉食一定夠飽十勝帶廣名物豚丼就相對上冇咁出色。正常size有4塊豚肉,大size有6塊,豚肉燒得太乾比較嚡,不過都有肉味,肥瘦分明。好彩麵豉湯唔會太鹹,如果食吓食吓覺得太乾都可以飲午餐會送凍茶,亦可以加$5轉汽水咖啡等飲品,我加左杯凍咖啡,中規中矩啦
排隊食丼丼屋午餐,都有啲人食,餐廳有提供裝口罩紙袋同濕紙巾

2020-06-14 573 瀏覽
對丼丼屋有良好的印象, 份量多又抵食,味道仲唔錯添! 今次點的兩個丼~滑蛋龍蝦丼$108、 滑蛋和牛丼$78, 然後再追加沙律定食$18、 大阪燒風玉子卷定食$28、 迷你泡芙$13。滑蛋龍蝦丼~ 半隻龍蝦, 龍蝦肉質爽口甜美,綿綿的滑蛋餸飯最好。滑蛋和牛丼~ 豐富的和牛和滑蛋鋪滿成個碗, 多汁的感覺特別好吃。沙律定食~ 加$18有沙律、麵豉湯和甜品, 沙律菜新鮮, 麵豉湯熱辣辣, 又不會過鹹。大阪燒風玉子卷定食~ 玉子卷綿滑,面層有少少沙律醬更加惹味。迷你泡芙~ 最後食個迷你泡芙做甜品, 細細粒又唔會好膩。抵食又大份的丼丼屋, 食過幾間分店品質都很好,推介。
對丼丼屋有良好的印象

滑蛋龍蝦丼
~ 半隻龍蝦, 龍蝦肉質爽口甜美,綿綿的滑蛋餸飯最好。

滑蛋和牛丼
~ 豐富的和牛和滑蛋鋪滿成個碗, 多汁的感覺特別好吃。

大阪燒風玉子卷定食
~ 玉子卷綿滑,面層有少少沙律醬更加惹味。

迷你泡芙
~ 最後食個迷你泡芙做甜品, 細細粒又唔會好膩。

迷你泡芙

抵食又大份的丼丼屋, 食過幾間分店品質都很好,推介。

2020-06-12
2020-04-21 783 瀏覽
在疫情下,反而喜歡到食肆食午餐或晚餐,因為人客少咗,座位闊落左,感覺舒服好多。丼丼屋食午餐都是第一次,叫咗個牛肉飯$48同南蠻雞飯$78牛肉飯我覺得比較乾身,如果汁醬多番一點會比較味道好D。朋友吃的雞飯,煮得不錯,不太乾,肉質仍然好滑溜。跟餐的咖啡,也不過不失。另,跟餐的茶,原來是果茶,並不是奶茶,對於我這個奶茶控來講,確實有點失望!
丼丼屋食午餐都是第一次,叫咗個牛肉飯$48同南蠻雞飯$78
牛肉飯我覺得比較乾身,如果汁醬多番一點會比較味道好D。
2020-03-29 557 瀏覽
之前喺鑽石山見到呢間日式餐廳 已經有念頭試吓 呢次同男友一齊喺觀塘行街 係APM見到便行入店舖意外地闊落 環境舒適我哋叫咗:一份牛油果三文魚丼 及 一份豚物丼 分別加了一set湯 沙律 雞翼 豆泥 及一set湯 沙律 刺身 另外加一杯凍及一杯熱炭焙咖啡可以加side set令到呢餐好飽足及滿足 本來十分喜歡牛油果與壽司飯的配搭(聽落去有點怪但係曾令我一試難忘)牛油果三文魚丼沒有令我失望 覺得佢每樣野都好好食 好正 食過咁多日式餐廳 呢間係會令我特別記得的一間 值得一提係炭培咖啡令人眼睛一亮 有特別嘅感覺 凍嘅好好味 甜苦恰到好處 熱的則另一番感覺 不過一定要趁熱飲 令我沒有後悔晚上點咖啡 十分滿意這餐

店舖意外地闊落 環境舒適

2020-01-29