2023-08-26 337 瀏覽
每星期點都要叫一次佢嘅脆皮豬腩肉 加埋啲芥末醬,簡直係一流炸燒賣加蜜糖完美嘅配搭除咗串燒之外,佢嘅豬油渣麵都好好食最可惜係星期六唔開價錢都相當貼地 唔怕食多幾串😂
每星期點都要叫一次
佢嘅脆皮豬腩肉 加埋啲芥末醬,簡直係一流
炸燒賣加蜜糖完美嘅配搭
除咗串燒之外,佢嘅豬油渣麵都好好食
最可惜係星期六唔開
價錢都相當貼地 唔怕食多幾串😂
2021-11-19 1239 瀏覽
因為唔算肚餓但又到晚飯時間, 所以就揀咗一樣唔太飽肚嘅嘢食「串燒」喇。唔覺唔覺就叫咗好多串, 串燒可以選擇唔同辣度, 分別係唔辣, 小辣, 中辣, 大辣同麻辣。加埋自家啤酒, 真係好襯好Chill。🍢豬頸肉: 厚肉爽口🍢肥牛金菇卷: 肥牛略嫌亁身, 不過金菇仍然保留水份🍢翠肉瓜 & 粟米: 鮮甜, 水份充足🍢娃娃菜: 燒得太耐, 娃娃菜有d 老…🍢牛仔骨: 略嫌燒得有d亁身, 不過肉質仍然軟腍🍢魚蛋: 爽滑彈牙, 唔會有好粉嘅感覺, 口感好🍢燒賣 &豆腐皮: 外層脆卜卜, 似炸多過燒🍢羊肉: 濃濃羊肉味, 保持肉汁, 肉質軟腍如果唔想出街食到成身燒烤味, 外賣送遞真係一個唔錯嘅選擇。係一間值得再食嘅串燒店。

🍢豬頸肉: 厚肉爽口
🍢肥牛金菇卷: 肥牛略嫌亁身, 不過金菇仍然保留水份
🍢翠肉瓜 & 粟米: 鮮甜, 水份充足
🍢娃娃菜: 燒得太耐, 娃娃菜有d 老…
🍢牛仔骨: 略嫌燒得有d亁身, 不過肉質仍然軟腍
🍢魚蛋: 爽滑彈牙, 唔會有好粉嘅感覺, 口感好
🍢燒賣 &豆腐皮: 外層脆卜卜, 似炸多過燒
🍢羊肉: 濃濃羊肉味, 保持肉汁, 肉質軟腍

2021-11-18
30 分鐘 (外賣送餐)
串燒s
此店態度極爲惡劣,大聲呼喝食客人。感覺好似殺父仇人一樣。難以想象今日居然還沒有倒閉。此店乃全土瓜灣最差態度的店鋪當之無愧。食物質素也沒有特別。等外賣時見到3-4只老鼠。
2020-07-02
30 分鐘 (外賣自取)
2019-03-19 1898 瀏覽
牛腩麵😏$21 (只限外賣)夜晚經土瓜灣返屋企😎見到一間唔起眼既小店,專賣串燒小食🙈我望左一陣,結果我揀左個牛腩麵試試😂味道都幾特別,有辣椒有菜莆,而且用粗麵🤔牛腩味道都OK👌有機會試下佢地D串燒先😬
牛腩麵😏$21 (只限外賣)

夜晚經土瓜灣返屋企😎
見到一間唔起眼既小店,專賣串燒小食🙈
我望左一陣,結果我揀左個牛腩麵試試😂
味道都幾特別,有辣椒有菜莆,而且用粗麵🤔
牛腩味道都OK👌
有機會試下佢地D串燒先😬

2019-01-26 1155 瀏覽
即使吃過晚飯,不禁想吃個宵夜來滿足一下。於是,我就致電落order,一落到鋪頭就拎得了。因為燒茄子是即叫即整既,通常都要整15-20分鐘,所以如果唔想等咁耐,建議事先打電話落order。
芝士茄子
2018-12-06
20 分鐘 (外賣自取)
$50 (宵夜)
芝士茄子
2018-08-22 1037 瀏覽
食物質素還可以,等待時間約30-90分鐘,但價錢已經比之前提高了許多,只能説再沒有什麼特別之處,如果要説最大的特點,就是此店服務態度奇差,可以說是我見過最惡劣的,電話下單隨時Cut你線,去到拿食物時粗聲粗氣,串到不行,好似當客人乞丐甘,吾該都冇講聲,鼻孔向上不望你一眼,如此待客之道,實在令人側目!The food quality is OK. The waiting time is about 30-90 minutes, but the price has increased a lot. It can only be said that there is nothing special. If you want to say the biggest feature, this shop has a very poor service attitude. It can be said that it is I have seen the worst, call the order at any time, cut your line, go to the food when you are rough and sturdy, string can not be, as if the guests are sweet, I should scream, nostrils look up at you, so The hospitality is really eye-catching!
2018-08-21
35 分鐘 (外賣自取)
$70 (宵夜)
  • 可樂
2016-11-09 1507 瀏覽
又係食雞脾既時間喇今次係係串燒店既雞脾所以今次係燒雞脾仲加左少辣點左菜之後呢個係即刻燒比你所以都等左好耐有成15分鐘都有不過為左美食,等下有咩所謂燒雞脾燒出黎留住到肉汁唔會太乾仲有少少焦香味正呀
又係食雞脾既時間喇
今次係係串燒店既雞脾

所以今次係燒雞脾
仲加左少辣

點左菜之後呢個係即刻燒比你

所以都等左好耐
有成15分鐘都有

不過為左美食,等下有咩所謂

燒雞脾燒出黎留住到肉汁唔會太乾

仲有少少焦香味

正呀
2013-05-07 1241 瀏覽
作為食既我,很多時都對食物有要求(可能自己識煮野,其實煮得麻麻),很多時候都覺得外面D野難食又貴又吾好食地方又懶靚,所以對一些平既地方相對地要求會低些。但不會因此而對食物質數降低。有一天經過土瓜灣銀漢街(恒生銀行對面),有間做串燒的 "串皇小吃",如果叫這間叫小食店,不如叫佢做 "大排擋 ",因它晚上才開檔,有客到的時候便會開枱,冇客便收枱。當晚叫了2串鷄皮(不是交貨的鷄皮,是由鷄比取出來的,所以成日冇),虾2隻(一份2隻約7吋一隻,個虾正到無倫,個虾頭一D都吾苦又有鮮味,當晚只得一份吾我會叫多幾份,鷄皮都係),1串牛柳根(有咬口,好),1串牛助粒(一般)其他都是可以的,2串韭菜,2串豆腐皮,鷄比,鷄中翼,鷄軟骨,仲有就係原隻芝士茄子(我不可吃太漏既野),但很好吃,隻茄子燒時加了金銀蒜,更加香口了,如果吾係個女人鐘意吃芝士,我早已叫了 "原隻茄子" 。再加可樂﹠375檸檬茶。都只係$150找數,你話喇$150可以吃到這樣味道又OK,你想掂,只於環境就.........(下刪50字)。仲有好多野食燒羊扒、多春魚、大眼雞、燒蜆、圍蝦...................很多很多

$70 (宵夜)
  • 燒茄子
  • 燒羊扒
  • 燒蝦
  • 鷄皮
上星期經過土瓜灣看到這家小食店,外貌不揚,跟一般賣魚蛋燒賣串燒店差不多。但吸引我眼睛的是「大眼雞$15、燒蜆$10一打、圍蝦$10半打」,還有門面台前放了一堆瓜瓜菜菜,因為通常串燒店都是擺滿豬牛羊雞等等看到都覺悶。看了一會已經很肚餓,就問一問「老闆,圍蝦$10半打即是半打起嗎?」他說:「是。」再問:「那即是$10隻最少半打即$60?」他就解釋「是$10有半打。」天啊,$10半打燒蝦,燒蜆$10一打?有無搞錯(平到咁)?(補充,MENU寫明是時價,請不要以我寫的價錢作準)可惜是日不想吃海鮮,就叫了茄子、絲瓜等等瓜類,皆因家人吃素。本來根本完全沒有期望,皆因看到其門口已經覺得太平凡,總料吃了一口就欲罷不能,$10一條大茄子,蒜香和葱花雖略咸,卻好吃得讓人驚喜。最令人印象深刻是老闆燒了第一條茄子時,燒到一半切開時發現茄子散水就立即丟進垃圾筒。天啊,$10一條8吋長大茄子,要是出面吃飯別人才不理你死活照樣燒完拿給你吃,這麼有Heart的街邊店簡直令人感動得眼淚也要流出來。最驚喜的是其爆汁絲瓜和極之好吃的四季豆,同樣是極度便宜,每串盛惠四元正,今時今日坐巴士都不止四元啦!結果我翌日立即帶朋友駕車

他說:「是。」
再問:「那即是$10隻最少半打即$60?」
他就解釋「是$10有半打。」

結果我翌日立即帶朋友駕車去再訪吃宵夜,由於是街邊小店,要堂食的話老闆就會在路邊開摺台摺椅給你,很有大排檔味道。可惜是日海鮮類只有大眼雞,其他都賣光了。大眼雞燒得有點過乾,但送啤酒依然一流,$15一條燒魚,還可以有甚麼要求?

以下是一些小評:
燒煙肉腸仔卷 $12 (3.5粒星,比較沒啥特別)
燒絲瓜 $4 (5粒星,超Juicy爆汁,加上蒜蓉,必吃!!)

脆肉瓜 $4 (4星,因為很少地方會燒瓜瓜菜菜,而且不是淡而無味的,抵吃!)

燒四季豆 $4 (5粒星,都未見過四季豆可以這麼好吃... 加了些特別調味醬和孜然一起燒,又香又惹味,必吃!!)

燒雞中翼 $8 2隻 (4粒星,好香口,雞翼迷可以一試)

燒牛柳根 $12 (4粒星,煙靭好咬口,送酒一流!)

燒羊肉串 $?? (4粒星,無酥味有香味,同樣以孜然燒香,和深圳吃到的好像,不過肉就不是大陸那種乾乾的,反而是很Juicy很彈牙,羊肉愛好者要試試)

燒茄子 $10 1大條約8吋長 (5粒星滿分,可以的話我會給6粒星,加了蔥和蒜來燒,好吃到「翻尋味」。我從沒見過這麼大條既茄子會賣$10條(卻很好吃),簡直是賤價極品貨,必吃!! 但蒜蓉多了點會有點鹹,可跟老闆講叫他減少一點)

燒羊扒 $15 1大串2塊 (4星,好少吃到不酥又香口的羊排,也是羊愛好者必試)
燒大眼雞 $15 (2.5星,燒得有點乾但實在太便宜了)
燒牛肋粒 $12 (3.5星,其實算好吃,但未至於令我十分驚喜)
魷魚鬚 $8 (3星,其實也算OK,送酒是不錯的)
雞軟骨 $8 (4星,一般都只是炸完拿去燒一燒,最多都只是加點鹽,但這裡是加了其他香口調味,可推介)
豬頸肉 $6 (3星,不太特別,但算便宜)
多春魚 $10 3條 (3.5星,多春魚很難有甚麼特別,不過燒得剛剛好有炭火香味,10元3條夫復何求啊...)

之後我們還加單叫多了雞中翼、火雞腎.. 總之3人吃到超飽,再加上3汽水1啤酒,埋單盛惠$170,即每位$57。相信看到上面的Order也知這三位餓鬼有多餓,也只是位位57個大洋... 無言了。

最後是老闆和太太都很友善親切,老闆比較含蓄,但服務態度良好。

(P.S. 環境給4分,因為它的確夠地茂,有FEEL!想去大牌檔又要High Class的朋友可以不用來,因為對你們來說環境分會是0 )
煙肉腸仔卷+絲瓜
燒羊扒 $15 1大串2舊 (4.5星,好少食到唔酥又香口既羊扒,又係食羊必試)
燒雞中翼,燒牛柳根,燒羊肉串
8吋長燒茄子,不用多說,必吃。
2010-10-03
$57 (宵夜)
煙肉腸仔卷+絲瓜
燒雞中翼,燒牛柳根,燒羊肉串
8吋長燒茄子,不用多說,必吃。
  • 燒絲瓜
  • 燒四季豆