2010-05-25 42 瀏覽
平時放學行經灣仔要食野飲野都有好多選擇見到依間o甘平凡既小食店未吸引到我入去買野食尋日又經過開依間串爆見到吐司同所有飲品大特價話明大特價既經系吸引到我去試試見到賣緊既吐司$5都幾大件不過剛剛食飽飯都試唔到我就點o左個大芒果牛奶試試($8)依又真系好唔同wo奶味好濃俾o左我種好想再飲多幾啖既感覺唔知系咪因為我鐘意飲有果味既牛奶呢收銀哥哥仲請o左我一條魷魚鬚試試都炸得好脆好乾身下次經過有機會再試下個套餐收銀哥哥話個個優惠做多2個星期有機會可以試試依間平凡中既不平凡!
平時放學行經灣仔

見到吐司同所有飲品大特價
話明大特價既經系吸引到我去試試

見到賣緊既吐司$5都幾大件
不過剛剛食飽飯都試唔到
我就點o左個大芒果牛奶試試($8)

依又真系好唔同wo

奶味好濃
俾o左我種好想再飲多幾啖既感覺
唔知系咪因為我鐘意飲有果味既牛奶呢

收銀哥哥仲請o左我一條魷魚鬚試試
都炸得好脆好乾身
下次經過有機會再試下個套餐

收銀哥哥話個個優惠做多2個星期
有機會可以試試依間平凡中既不平凡!
芒果牛奶
2010-05-24
$8 (其他)
芒果牛奶
  • 芒果牛奶,魷魚鬚
2010-04-01 7 瀏覽
這一小店本來是壹茶館,如何也不能吸引我去試第一杯,由地理位置到品牌推廣,也很明確地告訴自己此店命不久矣。幸好,最近這班年輕人把店子改頭換面,以小食代替珍珠奶茶做主打,又可能是一番新景象,他們很有機會打出一片新天地,不過大前提是小食不能賣得太貴。以棒棒魚做主打,700cc珍珠奶茶配合,優惠價只是14元,如此平價,當然要試一次。如果你們去過長洲,,你們應該會吃過魚棒,http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=15072今次的棒棒魚是類同的,但就比長洲的更長型。店方稱他們在香港仔有分店和工場,不知那長長的魚棒是來先那兒還是新加坡呢。咬下去鹹鹹的,有魚味,也算彈牙,好像把炸魚片不切,大口大口地咬,別具風味。想不到的,是珍珠奶茶也不錯,茶味奶味平均,入口幾滑,珍珠有咬口,但好像沒什麼味。差點忘了說,我要的是少甜少冰。今次的優惠到昨天三月三十一日,下次的優惠不知是什麼,有緣經過可一試。

新裝修
這推廣幾吸引~~要留心~~只得一條魚棒
真係幾長
像是把炸魚片不切,大口大口地咬,別具風味
舊包裝
(非會員)
2010-03-30 6 瀏覽
今日係灣仔試過一間唔係咁起眼ga珍珠奶茶,先頭都唔敢試,間野無咩人,D價錢都算正常la,不過我見佢搞緊優惠,14蚊有大杯珍珠奶茶同條勁大碌gei棒棒魚,所以試左一客,味道ok la,口感唔錯,值得一試!
2010-03-30
  • 棒棒魚