串燒站

串燒站 (已結業)

串燒站 (已結業)
Yukfai1991
不可一,不可再
Yukfai1991
2018-04-24
2K 瀏覽
關注
先講態度,差,對啲客人可以大呼小叫咁,不能接受個隻再講食物食物,全部都係感覺上:1叮出黎再是但放上個爐到燒兩下就算2入面全部唔熱,我真係未見過上枱完全唔出煙既燒烤店3咸到一個點豬肉雞肉牛肉,食唔出有乜分別,老司華力,普通,不過佢係燒完先切而唔係切開黎燒,失敗,可能我見識小,如果唔係唔知邊間燒烤店會咁做,份份中差過7仔廚師腸,普通貨,都係唔夠熱雞腎,超濃郁雪藏味,希望唔好肚痛豬頸肉,細,唔似豬頸肉口感重頭戲燒茄子,佢個做法係用錫紙包住再唔知點煮,都已經肯定唔係bbq燒茄子做法,不過唔知又係咪我見識小,一間燒烤店食燒茄子唔係應該開邊燒既咩?一上碟我成個黑人問號出左黎,無哂皮好似切片香蕉咁上,仲有4分1浸住茄子焗出黎啲汁再加鹽。好咸,咸到會(那)喉嚨個隻總結黎講,食垃圾屯門碼頭要用221食垃圾,真心伏,完全失望,係得開張頭一年好食,之後番隔幾年食好失望又好好奇點解仲未執笠。都係睇標題,不可一不可搞到我同行位女仕大失所望先係重點,2人一致意見就係早知過對面食老麥算,完查看更多
我就覺得好奇怪啦!我基本上宵夜必揀,食左無十年都八年,我就無見過微波爐既岀現,係我眼花定你有幻覺?豬扒都可以燒,可以炸,可以焗,咁茄子可唔可以用焗爐焗呢?煮食既方法有好多,各有各風格,點解你覺得一定係要開邊燒?一條茄子有幾多水份,我無正式計算過,但焗完岀到咁大碟汁,咪柴皮咁?無可能掛!甜酸苦辣咸,唔同人有唔同感覺,無得咁以偏概全。我真心懷疑你係打手囉!
2018-08-13
十分同意😂未見過有微波爐幾六七年都有懷疑有條友幻覺
2020-06-23
雞豬牛唔識分 係咪弱智?
kammy0204
如果想比錢受氣就去食啦
kammy0204
2017-07-25
2K 瀏覽
關注
晚上去食宵夜,見裡面有位,可以坐低,我地5個人淨係比左張3人位,好迫,之後見隔離大枱有位,但又未執枱,我地就執下佢,搬枱啦,點知個中女行入黎鬧我地,話叫得你地坐總有原因,話我地郁佢野,鬧鬧鬧,鬧左幾分鐘,我地想走架喇,岩岩落單野食都未開始燒⋯不過見夜周圍冇夜食⋯⋯隔離個男人都係咁say sorry唔好意思⋯⋯野食黎到,又超級辣,辣到不是正常接受範圍⋯仲有串燒又貴,食左好少野都600蚊,服務又差,真係一次性光顧,永遠唔會再黎,亦都會叫朋友唔好黎查看更多
弱智叫你坐個度等下你又走去執枱*客等下會死咁樣辣到不能接受?我食咁多年都食辣 完全係譚仔小辣你唔撚食得辣就叫唔辣啦貴?你唔撚識睇價錢牌?係你自己決定食架無人逼你架
lilylovefood
還可以
lilylovefood
2016-06-24
1K 瀏覽
關注
燒墨魚丸: 來貨唔得, D 墨魚丸好粉, 完全唔覺有墨魚成分.... 燒得唔夠火喉燒芝士腸: 唔知佢用咩腸, 但無爆漿效果, 我都是中意自己BBQ 果D 會爆漿燒雞腎: 可能佢有汁, 所以食落無咁乾, OK燒豬脾: 有D 似小型羊架, 都啖啖肉架, 唔會'UN' / 鞋, 有D驚喜燒雞中翼:好細隻,但火喉夠,味道OK佢有自己用的醬汁, 全部串燒都會林上去, 有好少好少的辣, 都OK, 亦令到D 串燒無平時的咁熱氣, 我覺得不`錯~查看更多
lavender Wang
lavender Wang
2015-09-28
1K 瀏覽
關注
是咁的,呢間野態度差到用喝的。意粉帶子未熟,我去街市買嚟生吞唔好?張紙又調轉放,點知唔可以外帶野飲?今日中秋行行下攰就買支菊花茶,飲左一半覺得肚餓先入串燒站想話食野。點知食完佢先話支野外帶都要比錢佢地。當係係佢地到買。有冇公理先?仲要伙記就係喝咁叫我地比錢,老細就係兇咁款。最後兩支外帶菊花茶收左我地26蚊。我勸要飲奶粉,人奶既bb同要喂人奶既媽媽千奇唔好入,會收反你每邊飲料13蚊。奶粉可能另計。信不信由你。查看更多
咁尼個係店鋪寫明既規則又唔怪得哂....有冇可能收起佢出店外先再飲
2015-10-03
430穿梭機
好味要試
430穿梭機
2015-03-28
關注
食左燒豬頸肉($17)同燒雞中翼($21)。首先燒豬頸肉同燒雞中翼都好嫩,外脆肉嫩,加上兩個都好juicy,唔會燒到好乾,時間上拿捏得好好。雞中翼燒到7成熟左右,仲有少少紅色,驚太生嘅可以同老闆娘講燒耐到全熟。醬汁我地揀左沙嗲汁,有少少辣又未至於蓋左豬頸肉同雞翼本身嘅味道。食得辣嘅建議同老闆娘話多汁。查看更多
舊歌新唱
2014-12-26
關注
一班人想食好啲又周街都係人,接完女朋友,近近地串燒站啦,估佢唔到,聖誕岀新野,唔好諗咁多即叫,西冷牛扒八成唔該(其實八唔八成都無乜所謂),再加個田螺一埋串燒實夠飽啦!西冷其實都唔會話好嫩口,但呢個牛肉味好濃,唔似岀面無纖維又無味道既感覺,嗰份油香好正。田螺啲牛油再加上薯蓉,两者一軟一滑既配合既香且滑配合到不得了查看更多
西冷牛扒
田螺
彩虹cai
夜宵好地方👍
彩虹cai
2014-04-09
關注
Openrice點解會無尼間野個電話號碼嫁!?尼間野夜晚先開⋯食左都好多次啦,有時放工肚餓都會去買~個人認為佢最好食既係「蒜蓉煙肉腸仔忌廉扁意粉」,好有忌廉味,意粉亦唔會過淋!尼個已經係我肚餓時必見既食物了!(唔記得影相)另外,試左2隻焗蠔後,對佢味道念念不忘,再追加左2隻!雖然半打係平啲,但衡量過後,怕食唔哂,都係加2隻就好啦!因為之後雞翼都加多左分!😂😂😂查看更多
串燒站又有驚喜
2014-03-30
關注
同女朋友行完街,送埋佢返屋企又係周圍食野既自由時間,行過串燒站睇下有乜食(佢隨時有驚喜),今次真係有喎,三文魚一般都係食刺身,煮熟食我都第一次(好似鄉下仔咁),有新野試試先.食開日本野刺身又貴份量又少,66蚊多得去邊呀,分分鐘唔係新鮮料,一上枱<嘩>,三文魚唔少喎!抱住又驚又喜既心情試左件魚先,味道又唔似係雪藏嗰啲咁鬆散,魚味又濃,加上什菌同忌廉去炒一個有韌度既扁意粉噢!真係估你唔到喎!一定反啅!查看更多
三文魚忌廉扁意粉
晚間宵夜
2013-12-20
關注
今晚夜收工送完女朋友返屋企有D口痕想搵野食,見到一街都係既M叔叔就無乜胃口,就試下串燒站,硬件唔多講無乜特別,食物先係重點,我叫左羊架同田螺外賣,返到去先慢慢食,羊架味道尚算濃陏及嫩滑,可能我喜歡較生,而田螺都夠(林),最正係牛油加上焗香左既薯蓉,味道好夾,可能外賣關係有D唔夠熱,堂食應該仲正查看更多
Yeungkun
輕鐵路邊的串燒
Yeungkun
2013-11-06
關注
吃完新開不久的滋沁後,我特地留點肚來試友人所說的串燒店,據居碼頭附近的友人說這是碼頭附近唯一一家串燒店,據友人的推測它由一家鋪做到能租下隔壁的鋪來做室內位置應該不錯吃,當然事實與否我也不知道,但一場來到就試吃一下吧!一來到只見室內有兩位客人,友人說現在才夜晚11點左右時間還早所以沒人,我心想元朗又新街這邊的串燒不到9點已經人流為患了,看到這我已經對這家店的食物素質心中打了個底,我們選擇坐室外,旁邊就是輕鐵的路軌,刷身以過也不到20cm,旁邊蝴蝶灣的海風吹來,此等景觀只此一家~~~之後問了店員拿了張菜單,一看之下,果然是獨市生意,價格上偏貴,友人繼續補鑊說來這裡的人只為食一兩串過過癮,不會在意價錢啦............. 算了,我也難得反駁........最後點了兩豬肉串兩牛肉串、一雞軟骨和一牛仔腩等候的時間很久,明明點餐的只有我們卻等了15分鐘~~~其間我到室內觀看一下,發現設計充滿違和感,應該是直接利用上一手的設計吧~~~好了,等了15分鐘我們的6份串燒終於來了~~~只憑味道我真的分不出那個是牛那在是豬..........味道根本沒分別,兩串的肉味都很少,味道全來自沙嗲醬..........雞軟骨並不軟,相比其他店可說是硬.......最好的可算是牛仔腩了,起碼我知道自己是在吃牛肉......性低價高的性價比,勸大家如果想吃串燒可能的話去龍門居又或遠一點的元朗比較好............查看更多
+ 4