2025-08-09
之前喺深水埗食過呢間cafe,原來鰂魚涌都有佢嘅分店,仲要好近地鐵站,真係好方便😜 呢度行文青風格,真係可以過一個寫意嘅下午☺️香煎海蝦龍蝦汁捲捲意粉呢個係餐廳嘅招牌菜之一,幾乎每一枱都有嗌呢一個啊🍝 捲捲意粉形狀更加掛汁,而且食落口幾有口感 。仲有幾隻彈牙嘅香煎海蝦🦐63°C溫泉蛋煙腩肉卡邦尼用上扁意粉,每條都沾上忌廉☺️ 面頭有溫泉蛋同埋煙腩肉,味道略帶點鹹香,幾有風味。手打蝦堡厚吐司呢個吐司都係勁足料,手打蝦堡甚至比厚吐司更加厚,真係好誇張🍞 手打蝦堡彈牙,配埋千島醬,入口唔會太乾,每啖都好令人滿足😌 側邊仲有薯條,係我最愛嘅粗薯條🍟墨西哥粟米片 配雙色醬呢一份小食份量都幾多,惠顧晚市套餐可以用優惠價加配😉 個人好鍾意牛油果醬,真係同香脆嘅粟米片好夾。提拉米蘇呢一份招牌甜品好多客人都有嗌,mascarpone cream真係好順滑,咖啡嘅香味都好正😎開心果芝士蛋糕另一款人氣嘅甜品,呢個芝士蛋糕嘅質地真係好滑溜,入口即溶🥰 開心果嘅味道同芝士都好夾。小山園抹茶拿鐵可以揀少甜同無糖嘅版本,我哋揀咗少甜,抹茶嘅味道濃郁,有少少甜味就冇咁苦🍵比利時朱古力牛奶勁鍾意呢一個飲品,朱古力嘅味道唔會
香煎海蝦龍蝦汁捲捲意粉
63°C溫泉蛋煙腩肉卡邦尼
手打蝦堡厚吐司
墨西哥粟米片 配雙色醬
提拉米蘇
開心果芝士蛋糕
小山園抹茶拿鐵
比利時朱古力牛奶
勁鍾意呢一個飲品,朱古力嘅味道唔會太甜🍫
呢度晚市都有套餐可以叫,套餐包咗餐湯同熱洋甘菊茶,都幾抵食㗎。鍾意飲咖啡嘅朋友仲可以買烘焙咖啡豆返屋企🤩