天氣又濕又凉,又想食燒肉,城中好多日式燒肉放題都因為疫情關係而冇開,冇乜選擇之下黎左呢間位於時代廣場既上村牧場。上村牧場堂食只係做燒肉放題,有3款套餐,做3個價錢,包嘅野食有多有少,包無酒精飲品,唔同日子同時段價錢都有分別,一共100分鐘。最平嘅經典燒肉派對套餐,星期五6點前收$328另加一,同上次黎一樣。今次餐廳比部iPad我地落單。經典燒肉派對套餐包86樣野食。鑽石紋牛五花:個名夠突出,其實係將牛胸腹肉切成網狀,大大條卷起上枱。一如其名,肥膏多,要用較剪剪走肥膏。個汁味道好好,剪細食既質感都可以。五花肉(有7款醬汁):我地試左五花肉壽喜燒風附棉花糖,其實係貪佢有隻生蛋,可惜完全冇蛋香。熱溶嘅棉花糖就太甜啦。呢轉五花肉唔算太肥。嫰肩牛(有2款醬汁):嫩肩牛蒜香牛油,薄切又唔太嫩,冇乜牛味,個汁就好香蒜味牛舌(有5款醬汁):牛舌偏韌,試左辣味噌同蒜香,味道可以豚里肌(有4款醬汁):豚里肌較厚同韌,羅勒汁較特別,不過唔係話特別好食。豚五花(有4款醬汁)豚肩肉(有4款醬汁):豚肩肉超爽口,我哋剪左肥膏就剩返好少肉食,食落好似豬頸肉香腸厚切煙肉雞腿(有4款醬汁)雞頸肉:非常爽口,可以燒到脆皮
經典燒肉派對套餐包86樣野食。

五花肉壽喜燒風附棉花糖

嫩肩牛蒜香牛油

牛舌辣味噌,蒜香

牛舌(有5款醬汁):牛舌偏韌,試左辣味噌同蒜香,味道可以
豚肩肉秘製醬汁,豚里肌羅勒

豚五花(有4款醬汁)
豚肩肉秘製醬汁,辣味噌
香腸
厚切煙肉
雞腿(有4款醬汁)
雞頸肉
雞頸肉:非常爽口,可以燒到脆皮,最好食既肉類之一!不過只得原味。
雞心
雞腎
雞腎:超爽口
雞翼(有3款醬汁)
羊架
羊架:羊架好大件,又嫩又唔算羶,好食。
魷魚燒(有3款醬汁)
鯥魚燒
鯥魚燒(有2款醬汁):叫左一轉極肥,放棄左

野菜燒有7款,實在冇乜時間再燒蔬菜食。

一品料理得煙肉牛油燒蘆筍。
和風沙律
沙律得生菜同和風沙律:和風沙律係生菜墊底,加上大量洋蔥同胡麻醬,仲有車厘茄,粟米粒同紫菜碎。味道唔錯,份量幾大。後尾既沙律就無左車厘茄。
泡菜拼盤,泡菜,辣味醃蘿蔔,枝豆
冷盤有

泡菜,和風菠菜
枝豆:麻麻地
秘傳醬汁入味玉子
泡菜:偏鹹
辣味醃蘿蔔:偏鹹
泡菜拼盤:即係泡菜+辣味醃蘿蔔
和風菠菜:新鮮菠菜上面灑上少少白芝麻粒,味道天然,可不斷encore當食菜。
鰻魚壽司,帆立貝壽司
壽司5款:飯好大舊,日式芥末同豉油自己張枱有。
鰻魚壽司

帆立貝壽司雖然唔算大隻,不過超鮮甜
鰻魚壽司好彈牙又燶燶地,正啊

麵有4款,湯有5款,飯有3款,我地無叫。

甜點5款

抹茶蕨餅

抹茶蕨餅:蕨餅可以,抹茶粉令個蕨餅生息不少。

迷你蛋糕焦糖蘋果批

迷你蛋糕焦糖蘋果批:完全唔係批既普通牛油蛋糕一件,上面加左少少蘋果

飲品

飲品係門口嘅自助櫃枱,有道地蘋果綠茶,可樂,七喜,橙汁,梳打水,雪梨汁,巨峰提子汁,菠蘿汁,橙汁,仲有咖啡機同奶茶,朱古力。隔離有碎冰機俾你自助。巨峰提子汁同菠蘿汁味道唔錯,雪梨汁就甜左少少。

所有野食用自動路軌送去你個位,開頭上得快,後尾上得慢。準時自動cut唔俾落(係100分鐘嘅30分鐘前)。夠鐘無趕客走。服務態度都唔錯,會主動幫手換燒網。座位夠闊落同乾淨,勉強夠私穩度。肉類質素方面我覺得好過上次第一次黎。比起我成日去既牛角,其實肉類質素好似差唔多,不過呢度有羊架,壽司,仲有少量甜品,座位就舒服得多,而價錢係一摸一樣,下次可以棄牛角黎呢度。
2022-03-25
豚肩肉秘製醬汁,豚里肌羅勒
豚肩肉秘製醬汁,辣味噌
雞頸肉
雞腎
鰻魚壽司,帆立貝壽司
鰻魚壽司
2021-12-26 4236 瀏覽
日本過江龍「上村牧埸燒肉放題」開到嚟香港時代廣場喇,仲自設牧場飼養薩摩牛,價目方面可選86品$328、137品$378,我就試咗最貴170品$588,除咗主打有多款日本薩摩和牛部位之外,仲有激多款伊比利豚肉、澳洲和牛、美國和牛、五花肉、豚、雞、羊、橫膈膜等不同部位及醃製味道,另有海鮮、沙律、湯、麵、飯、甜品等美食及無酒精飲品放題~我就點咗日本鹿兒島薩摩牛饗宴套餐放題$588,會用QR code 落單以特急車送餐,上菜速度都好快,薩摩和牛質素好好,牛五花脂肪分佈均勻入口即溶,里肌肉及壽喜燒都好正,其他肉類都正常對得住價錢,沙律都有好多款,我鍾情薩摩牛生拌牛肉,牛味好出好濃,入面仲有隻溫泉蛋拌食令肉質更滑身大蝦都好新鮮,燒完都仲爽口彈牙另外牛油扇貝都好食,仲有醬油及蒜蓉提味連壽司以放題嚟講都相當唔錯,海膽三文魚籽同三文魚壽司都好味,仲有帶子都好新鮮甜品都有幾款味泡芙,仲有抹茶餅㗎如果100分鐘改成120分鐘就好了😆因為太多款想試哂~

大蝦都好新鮮,燒完都仲爽口彈牙

另外牛油扇貝都好食,仲有醬油及蒜蓉提味

壽司放題嚟講都相當唔錯,海膽三文魚籽同三文魚壽司都好味,仲有帶子都好新鮮

甜品都有幾款味泡芙,仲有抹茶餅㗎
如果100分鐘改成120分鐘就好了😆因為太多款想試哂~
2021-12-14
星期日午餐想食餐好,去左時代廣場呢間新開嘅上村牧場,係食燒肉放題,有3款套餐,做3個價錢,包嘅野食有多有少,包無酒精飲品放題,唔同日子同時段價錢都有分別,一共100分鐘。最平嘅經典燒肉派對套餐,星期日6點前收$328另加一。經典燒肉派對套餐包86樣野食。推薦商品有鑽石紋牛五花:個名就靚,其實係將牛胸腹肉切成網狀,大大條卷起上枱。個汁味道好好,質感就唔算嫩,都有筋,不過剪細食都可以,可以encore。有5種調味嘅牛舌:牛舌質感就太韌,鹽太重手,好鹹,加檸檬汁都救唔返。極厚牛舌得一款鹽味,肉質非常彈牙,味道就一樣咁鹹。有4種調味嘅魷魚燒:我地叫左原味,質感可以,味道冇乜味燒海老算大隻,都好鮮味壽司5款帆立貝壽司雖然唔算大隻,不過超鮮甜,但係第三轉有一隻深色啲嘅帆立貝,食落味道就差唔多鰻魚壽司頭一轉超高質,好彈牙又暖笠笠,第二轉就質素參差壽司飯好大舊,日式芥末同豉油自己張枱有。麵4款甜點5款雲呢拿迷你忌廉泡芙,朱古力迷你忌廉泡芙,士多啤梨迷你忌廉泡芙:質素可以,皮薄而忌廉多,最好食係朱古力味,忌廉夠多抹茶蕨餅:居然幾好味。蕨餅好滑,抹茶粉適中。迷你蛋糕焦糖蘋果批:非常失望,普通牛油蛋糕一件,

經典燒肉派對套餐包86樣野食。

推薦商品有

羊架,鑽石紋牛五花

牛舌

極厚牛舌

極厚牛舌得一款鹽味,肉質非常彈牙,味道就一樣咁鹹。
燒海老,魷魚燒

有4種調味嘅魷魚燒:我地叫左原味,質感可以,味道冇乜味

燒海老算大隻,都好鮮味

壽司5款

帆立貝壽司,鰻魚壽司

鰻魚壽司頭一轉超高質,好彈牙又暖笠笠,第二轉就質素參差

壽司飯好大舊,日式芥末同豉油自己張枱有。

麵4款

甜點5款

抹茶蕨餅

抹茶蕨餅:居然幾好味。蕨餅好滑,抹茶粉適中。
迷你蛋糕焦糖蘋果批

迷你蛋糕焦糖蘋果批:非常失望,普通牛油蛋糕一件,上面加左少少蘋果,實在係太甜,完全都唔係批!

仲有d唔知點解有得食既肉類

澳洲和牛壽喜燒連玉子

澳洲和牛壽喜燒連玉子:第一轉啲牛係碎片,食落係差差差,咁樣都俾得人食嘅?好彩之後幾轉就正常返,賣相都見得人,燒到仲有少少生再沾生蛋就好食啦。
澳洲和牛里肌肉蒜香牛油

澳洲和牛里肌肉蒜香牛油:比和牛壽喜燒有返少少質感,好食d,不過個人覺得蒜香牛油鹹左少少
澳洲和牛五花肉秘製醬汁

澳洲和牛五花肉秘製醬汁:已經無特別印象

之後就到其他非推薦商品

五花肉7種調味:我地只係試左秘製醬汁,冇特別
嫩肩牛

嫩肩牛有2種調味:叫左秘製醬汁,唔錯,有返少少質感
香腸芝士燒

多款部位豚肉:我地叫左香腸芝士燒,原來係分開有兜芝士醬。香腸燒完皮好脆,不過肉好鹹。
多款部位雞肉
羊架

羊架:好大件,又嫩又唔羶,好食。不過第二轉唔知點解質素差左。

沙律
生菜
和風沙律

和風沙律:係生菜墊底,加上大量洋蔥同胡麻醬,仲有車厘茄,粟米粒同紫菜碎。味道唔錯,份量幾大。
豆腐沙律

豆腐沙律:份量都係好大,有4件豆腐,主要係沙律菜同青瓜絲,仲有車厘茄同紫菜碎,上面加左胡麻醬同白芝麻粒。不過等左好耐先有。

蔬菜7款

實在冇乜時間再燒蔬菜食。

自慢料理

煙肉牛油燒蘆筍

煙肉牛油燒蘆筍:雖然用錫紙兜上枱,不過賣相麻麻,已經凈係揀左蘆筍出黎燒,都太鹹。
跟餐肉,和風菠菜,辣味醃蘿蔔,泡菜,枝豆

枝豆
秘傳醬汁入味玉子

秘傳醬汁入味玉子:好鹹,蛋黃熟度不一
和風菠菜,辣味醃蘿蔔,泡菜

澳洲和牛壽喜燒連玉子,和風菠菜,泡菜,牛油粟米,帆立貝壽司

牛油粟米:偏鹹

泡菜
泡菜質素可接受
辣味醃蘿蔔可接受

湯5款

飯3款

飲品

飲品係門口嘅自助櫃枱,有道地蘋果綠茶,橙汁,忌廉梳打,梳打水,雪梨汁,巨峰提子汁,菠蘿汁,芒果汁,仲有咖啡機同奶茶,朱古力。隔離有碎冰機俾你自助。巨峰提子汁味道唔錯,芒果汁就甜左少少。

所有野食用自動路軌送去你個位,開頭上得快,後尾上得慢。用QR code落單,準時自動cut唔俾落(係100分鐘嘅30分鐘前),好彩服務員肯人肉幫我哋last order。食物種類少,冇其他小食揀,甜品選擇少,質素又麻麻,連雪糕都冇杯,令人失望。感覺唔夠時間燒黎食,好趕。肉類質感唔係特別好,係醃得味道唔錯。服務方面某服務員態度特別好,收碟就收得好慢,見我哋燒燶左,都有服務員建議幫我哋換燒網。座位夠闊落同乾淨,勉強夠私穩度。價錢唔平,勉強俾個ok,唔怪得星期一1點半唔洗等位。冇下次!
2021-12-05
羊架,鑽石紋牛五花
嫩肩牛
2天前 0 瀏覽
呢間餐廳位於時代廣場,裝潢簡單,入面同時設有一人卡位,一個人去食都得😍而且仲設有「特急列車」送餐服務,十分方便。👍🏻店內提供3個燒肉套餐,包括主打安格斯牛嘅「經典燒肉派對套餐」、澳洲和牛嘅「澳洲和牛燒肉套餐」、A4或以上薩摩牛嘅「薩摩牛饗宴套餐」。聽講啲薩摩牛係飼養喺鹿兒島,仲係日本拎過獎,所以今次Fatfat一於叫個薩摩牛饗宴套餐黎試下。😚里肌肉 肉質幾結實,變咗會韌少少,唔夠鮮嫩。Fatfat麻麻呢種口感😳牛五花 肉質鮮甜多汁,可以肥多少少,唔夠juicy,不過都好好食。😋👍🏻涮涮燒(蒜香牛油)/壽喜燒(附蛋) 冇咩特別,肉質唔錯。✨蕯摩牛肉質唔錯,唔洗沾醬汁,原汁原味就已經好好食✨✨餐廳仲有好多其他種類既野食提供,例如拉麵、沙律、壽司、鰻魚丼飯等等,選擇多🥰✨

里肌肉

牛五花

涮涮燒(蒜香牛油)/壽喜燒(附蛋)
冇咩特別,肉質唔錯。

✨蕯摩牛肉質唔錯,唔洗沾醬汁,原汁原味就已經好好食✨

2021-12-22
依間燒肉放題又係話要食好耐☺️終於揀咗日去食🥰💙澳洲和牛燒肉套餐💙💵$348 (星期一至四18:00前)成間舖有3個放題餐,我就揀咗中間價,又有澳洲和牛食嘅嗰個餐😛有137款食品,可以食足100分鐘~主要我淨係叫牛😂其他肉無乜點食😛我覺得肉嘅品質幾好~主要推薦壽喜燒系列🥰切得好薄所以好快熟,油脂分布同牛味都好夠😋另外有款鑽石紋牛五花都好唔錯,大大條勁厚肉又唔會韌,好食☺️值得讚嘅係佢嘅火力真係好夠,燒得勁快🥰仲要用即棄嘅烤網,感覺上衛生啲,而啲店員又會主動幫手換網,同埋如果要求換都好快手👍不過唔好嘅係如果啲肉重嘅話就會好容易凹咗落去~除咗肉,我都order咗其他嘢~唔推薦個帆立貝壽司,飯好大舊,又乾🫢仲有生拌鮭魚,太鹹啦🙈但係伴菜嗰啲泡菜同菠菜都唔錯~特別少少嘅有明太子芝士年糕~將啲薄片年糕拎去燒,再沾溶咗嘅明太子芝士,意外地鹹鹹地好惹味幾好食😳😳甜品方面我試咗雪糕泡芙、抹茶蕨餅同蘋果批~泡芙正常~但係個蕨餅同蘋果批都好好食😍抹茶蕨餅好夠抹茶🍵味,口感煙韌得嚟又冰冰涼涼咁,加埋啲黑糖漿成件事勁正🥰個蘋果批其實似蘋果蛋糕,有啲似牛油蛋糕質地,但係係蘋果味又好fresh,上面又有層雪糕咁,都好
依間燒肉放題又係話要食好耐☺️終於揀咗日去食🥰

💙澳洲和牛燒肉套餐💙
💵$348 (星期一至四18:00前)

甜品方面我試咗雪糕泡芙、抹茶蕨餅同蘋果批~泡芙正常~但係個蕨餅同蘋果批都好好食😍抹茶蕨餅好夠抹茶🍵味,口感煙韌得嚟又冰冰涼涼咁,加埋啲黑糖漿成件事勁正🥰個蘋果批其實似蘋果蛋糕,有啲似牛油蛋糕質地,但係係蘋果味又好fresh,上面又有層雪糕咁,都好好食😋仲有每人一杯嘅Haagen Dazs雪糕,不過得朱古力味同雲呢拿味揀🥺

P.s. 有加一服務費

💕overall💕
日式燒肉嚟講質素我覺得都算好唔錯~可以一試~
壽喜燒系列
壽喜燒系列
明太子芝士年糕
雪糕泡芙、抹茶蕨餅同蘋果批
Haagen Dazs雪糕
兩個月前初初開業個時勁多人黎排隊,怕難等到位就等熱潮過左先黎。見用餐時間只有100分鐘,就冇叫到最貴既薩摩和牛,揀左澳洲和牛餐~呢度既送餐係qr code落order,再用自動列車形式送黎,不經人手,方便又衞生。和牛部位都有分好多種,每種都有醬汁、蒜香、鹽蔥、牛油、四川香辣等。亦有唔同既食法,最特別既一定係棉花糖壽喜燒,薄牛肉片同棉花糖撈埋一齊燒,之後再沾蛋汁食,甜甜地幾好味~除左牛外都有豚肉同雞肉,另外有d用黎燒既蔬菜類,同一d唔駛燒既小食,小食以玉子燒最好食,估唔到燒肉店係呢d小食上都唔馬虎~離座前30分鐘就會截單,甜品可以截單後再同店員order,所以頭70分鐘全力衝肉吧😆店員既服務態度都好好,換網同收碟等都好有禮貌,整體用餐體驗唔錯~

2022-01-24 746 瀏覽
今日特登下午茶時間過嚟冇咩人即刻可以入去,另外之前睇評論有啲人話好耐先上牛肉今次特登落單嘅時候全部都係牛肉先 😂連續落咗好多張單佢上菜速度都算快可能冇乜人嘅關係而且今日嗌中間嗰隻價錢加$50仲可以食薩摩牛👍🏻👍🏻👍🏻之前食過有啲放題真係好耐先至送靚肉過嚟咁今次係真係可以喪食足咁多時間,食到勁飽質素亦都好好👍🏻👍🏻👍🏻佢嘅壽司甜品都好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻性價比非常之高。本身想享用佢嘅生日優惠不過原來要幾日前預訂

2022-01-14 513 瀏覽
今日特登成家過嚟呢度食燒肉,見有廣告介紹,食完之後覺得肉還可以,但性價比較低,而且食得非常急。首先講返食物,我哋選最貴的餐,牛油帶子蝦反而我覺得係最好食。燒牛肉,講真質素一般,唔算特別難忘好味,厚豬扒反而幾好味,燒出嚟多汁,蝦夠大隻,牛油帶子最好味,但埋單18xx, 性價比好一般。
2022-01-12 380 瀏覽
好嘅燒肉放題喺香港真心唔多,除咗牛角之外依家有多一個選擇啦!上村牧埸係全港首間使用薩摩A4和牛嘅高質和牛燒肉放題店,喺東京同大阪都有分店,和牛係由自家牧場供應,所以可以用較平嘅價錢食到高級矜貴嘅薩摩牛!3款放題包括:經典燒肉派對套餐86品$ 328、澳洲和牛燒肉套餐137品$ 378、薩摩牛饗宴套餐放題 170品$ 588。第一次揀咗最貴嘅【薩摩牛饗宴套餐放題】,一次過試哂日本薩摩和牛唔同部位、伊比利豚肉、澳洲和牛、美國和牛、五花肉、豚、雞、羊等等!薩摩和牛油花勁靚,入口即溶,每個部位都點咗啲嚟試下,好好味真係!呢個放題最正係估唔到有埋壽司,而且壽司質素相當高,我地encore 咗好多次!三文魚壽司都係厚切,魚肉新鮮!三文魚子海膽壽司,魚子粒粒彈牙,海膽鮮甜唔會腥!食一轉壽司又再點和牛食,食咗超多野好滿足!另外仲有海鮮、沙律、飯麵類甜品飲品,真係超多野食呀!以QR code落單再用特急車送餐,呢個設計都幾特別而且出菜都幾快。整體都好滿意,絕對值得一試!最後點埋甜品,都有好多款揀,樣樣食啲,完美作結!

食一轉壽司又再點和牛食,食咗超多野好滿足!

最後點埋甜品,都有好多款揀,樣樣食啲,完美作結!
2022-01-09 293 瀏覽
又黎到禁晚市堂食的前一日,當然要食盡佢。位置位於時代廣場人流多的地庫,店鋪唔算大,而且唔係好明顯係食和牛放題的餐廳,走低調,感覺有點似日式快餐店。要食就要趁早時間去,平日過左六點半到達就多數要等位了,雖然100分鐘時間,等位既人會覺得耐,但食緊既朋友會覺得好快,因為都好多野食選擇,而且燒都要一定時間。今次點選澳洲和牛,食物種類都多,當然主要點選澳洲和牛,要值得一提,一入座,店員會預先俾一set 牛肉上台,變相都係想你食晒成碟肉。點菜以QR Code 方式下單,離台前30分鐘會截單,上菜速度唔算快,所以基本上一坐低其實可以點定下一輪食物,但就唔會有漏單情況。和牛油脂豐富、肉質香濃,食多幾舊真係好容易飽肚,所以絕對適合大胃王。最後都有甜品哈根大師雪糕每人各一杯。
又黎到禁晚市堂食的前一日,當然要食盡佢。
最後都有甜品哈根大師雪糕每人各一杯。
冷麵
澳洲和牛
玉子
澳洲和牛
2022-01-06
  • 澳洲和牛
2022-01-02 374 瀏覽
之前都試過一次排咗成四十五分鐘先話畀你聽冇位。 今次一開門就入去所以唔使排隊。 側邊啲雙人位張枱好細,個爐真係細咗啲,燒唔得太多嘢,同埋唔可以叫得太多碟食物。試咗澳洲和牛放題,大部分和牛嘅肉質都okay, 反而北海道豚肉出奇地好食。仲有海鮮,例如大蝦,魷魚,帆立貝可叫。sushi 可以一試,salad 菜新鮮,但太大碟了 飲品方面都係普通嘢,選擇唔多。最後要讚吓啲server姐姐,執碟好勤力,服務態度超好可以再幫襯。
可以再幫襯。
2021-12-27