2023-01-19
有日去到九龍城 食店有好多 不過想食好啲 坐得舒服啲😌上網check下見到上戶酒場 質素睇嚟都有返咁上下 仲要係我至鐘意嘅日本菜 所以極速過咗去😛店舖木系嘅裝修加上微暗嘅黃燈 好有格調 而且一入到去 店員同師傅都會齊聲用日文歡迎你 好有氣氛呢🥳今次同朋友叫咗個餐廳新出嘅二人前嚟試下,套餐入面包咗好多嘢食,最後我哋都食到勁飽,好滿足☺️松葉蟹肉青蘋果蟹籽沙律大量嘅松葉蟹,配合埋嘅青蘋果沙律,成個配搭好清新,開胃一流👍🏻原隻活龍蝦刺身+甲羅燒第一次食龍蝦刺身,估唔到咁新鮮,鮮味突出,爽口彈牙😝龍蝦攞嚟做甲羅燒都係第一次試,食到彈牙嘅肉質之餘,仲可以食埋蝦膏,攞梳打餅嚟送啱啱好中和哂,好正😋壽司刺身盛合成個盛合包咗磯燒鮑魚、赤蝦刺身、三文魚刺身、黑松露帶子壽司、火炙左口魚壽司、油甘魚壽司。全部都好新鮮,壽司飯軟硬適中。鮑魚食到有少少酒味,所以食落特別香口,爽口彈牙,仲有本身嘅鮮味,好好味😋火炙左口魚壽司好肥美,做到入口即溶,超級邪惡😝煙燻串燒我哋揀咗帆立貝、牛舌、豬肋條,餐廳好特別用咗個鍋嚟做煙燻,出面好少食到,令到每一串串燒都有濃濃嘅煙燻味,最鍾意係帆立貝好大粒,鮮味十足😜櫻花蝦炸豆腐櫻花蝦
松葉蟹肉青蘋果蟹籽沙律
原隻活龍蝦刺身+甲羅燒
第一次食龍蝦刺身,估唔到咁新鮮,鮮味突出,爽口彈牙😝
壽司刺身盛合
火炙左口魚壽司好肥美,做到入口即溶,超級邪惡😝
煙燻串燒
櫻花蝦炸豆腐
櫻花蝦炸到卜卜脆,豆腐十分嫩滑,做到外脆內軟嘅效果☺️
蜆湯野菜鍋配稻庭烏冬
蜆肉好飽滿鮮甜,配埋蔬菜吸曬啲鮮味,稻庭烏冬煙韌彈牙,連埋清湯一齊食,停唔到口😝
日本卷蛋
餐廳安排咗朱古力香蕉同提子味俾我哋,個人覺得提子味好出色,出面好少食到😋👍🏻