MrSharkShark
口味爆炸🎇吃貨天堂
MrSharkShark
2023-12-29
關注
今次試咗間好受歡迎嘅壽司餐廳,食嘅每一啖都話事!特尚套餐拼盤嘅芥辣八爪魚軍艦香辣得嚟唔會過火,入口卜卜脆,夠晒kick!三文魚和北海道帆立貝新鮮過直送,咬落去肉質鮮嫩,溫柔貼心,簡直係戀愛嘅滋味😍。而且,龍蝦沙律軍艦配上開胃嘅沙律醬,真係食落去夠哂滋味,蟹籽啵啵爆汁,真係滿足!赤海蝦和厚切中拖羅正到不得嘞,特別係過口嘅油脂鮮美,真係秒殺所有壽司。講到嗰個火炙盛合,融化嘅芝士覆蓋喺三文魚和蟹棒上面,個人我覺得簡直係絕配!至於火炙醬油漬中拖羅,厚切嘅肉質加上豉油和wasabi,一啖落去就知味道有幾正宗,重點係那種口感豐富得嚟層次分明,唔輸給高級日本料理㗎!無論你係唔係日式菜迷,呢度嘅食物都會令你讚不絕口,肯定會愛上!記住嗰陣唔好忘咗幫薑添返嚟清新下口啊!食物頂呱呱👍,每一件都令人激賞到停唔到口!下次會再嚟探下款!🍣🥢💯查看更多
wn nam
水準穩定
wn nam
2023-11-24
關注
制作十分用心,食物材料非常新鮮…已經食過很多次,每次都能保持水準。三文魚湯隨餐附送,湯味濃郁,有魚有海帶,而且喝後不會口渴。真的非常推介,我住在附近,外賣自取再有折扣,本身價錢合理,折後更抵了!查看更多
Bonus_Foodie_
可外賣又可立食既壽司店👍🏻
Bonus_Foodie_
2023-10-13
關注
打風過後,好肚餓!!!即刻落樓搵野食成日聽街坊話係三本目買壽司,今日一於試下🤤🛎 $63 一人盛套餐 set B幾抵食喎👍🏻有三文魚壽司、花之戀、三文魚沙律軍艦、龍蝦沙律軍艦、芝士飛魚籽軍艦每樣2件✌🏻全部都好新鮮三文魚都幾厚切🍣呢到壽司係即叫即切即包,所以軍艦啲紫菜都唔會淋曬🥰龍蝦沙律口感幾豐富,沙律醬份量適中👍🏻飛魚籽脆卜卜,唔會腥🤤🤤🤤🛎 $70 角切魚生丼滿滿既一大碗😍啲魚生切成一口既大細~一食入口就可以感受到鮮甜嘅魚味😚有三文魚、吞拿魚、魷魚、甜蛋、青瓜粒~仲有粒粒魚籽,增加咗層次丼飯底下係飽滿嘅珍珠米,醋味適中👍🏻超越外賣店既質素👏🏻🛎 跟餐 湯🌐 環境/服務門口有得立食,好方便仲可以qr code落單👍🏻可以一早叫定過黎就有得拎好多街坊都係到買壽司,有套餐,又有得散叫💯查看更多
yckyc
抵食壽司
yckyc
2023-10-11
關注
大窩口終於有另一間壽司店啦,一人盛最平都只係 $58 門口仲有個細細位可以企喺度立食全部即叫即整,等候時間相對都比較耐,好彩隔離有商場可以周圍行住先不過每款都足料又大件,刺身亦都好肥美鮮甜,再配上日本珍珠米米飯, 呢個價錢真係冇得挑剔*特盛套餐拼盤 (壽司20件+卷物1款) $178*火炙左口魚邊 $12*北海道扇貝 $12                                                                                                  .                                                                                                       查看更多
+ 1
Mandyhuen0426
高質日本壽司🍣丼飯
Mandyhuen0426
2023-10-10
關注
每次經過都好想試吓「三本目」,剛好媽媽今晚不煮晚飯,決定買兩個主食和一款刺身回家慢慢食。外賣為主,店外有張小木桌可站著吃,有豉油、芥末和餐具。有四款壽司刺身套餐、壽司套餐拼盤、刺身丼飯、熟食丼飯。一人一個主食,再加一份刺身,份量剛剛好。角切魚生丼 $70魚生的份量多,有三文魚、呑拿魚、油甘魚、玉子和青瓜。壽司飯黏度高口感較軟糯,加了酸酸甜甜的壽司醋分外美味。厚切三文魚刺身 5件 $58好新鮮,又肥美又大片。牛肉壽喜燒丼 配 溫泉玉子 $63飯餸是分隔的,牛肉份量多,肥肉少略嫌有少少韌,但勝在入味。將牛肉配洋蔥一起吃,額外好吃。配味噌湯,有海帶和肉碎。查看更多
+ 7
蔡老闆娘
外賣壽司
蔡老闆娘
2023-10-06
關注
經過富麗花園,又想食壽司,見到佢哋係即叫即做,所以叫左餐都要等等。咁我就叫個set c$66三文魚壽司(2件)珍寶赤貝壽司(2件)北寄貝壽司(2件)北寄貝好爽口。赤海蝦壽司(2件)吞拿魚壽司(2件)每件壽司都新鮮Set D$68三文魚沙律福袋2件呢個福袋裝滿了三文魚,好鮮味。油甘魚壽司2件鰻魚壽司2件甜蝦壽司2件北海道帆立貝壽司2件日本時令生蠔(兵庫蠔)👍即叫即開👉配柚子酸汁係新鮮嘅生蠔,呢款自製酸汁,令生蠔更鮮甜爽口。青龍卷6件$58(牛油果吉列蝦)青龍卷入面嘅牛油果同吉列蝦,係即叫即炸,吉列蝦食到香脆,唔油膩,再配搭牛油果和沙律醬。查看更多
+ 2
ip.michelle
荃灣平民壽司刺身小店
ip.michelle
2023-10-06
關注
呢間壽司刺身小店專做外賣, 放工時間見好多打工仔去買外賣, 見佢有唔同嘅飯丼, 刺身, 壽司可以揀; 刺身新鮮大件厚實, 價錢都十分實惠, 我點咗兩個飯丼返屋企共享, 落單後大約10-15分鐘就可以攞啦, 外賣仲加埋乾冰袋, 保持新鮮冰感。極上刺身丼 - $108極上刺身丼有油甘魚, 大赤蝦, 三文魚, 帶子, 三文魚籽; 原隻大赤蝦同厚切刺身排到靚靚係飯面, 見到都興奮, 佢每款都有2件, 樣樣都好新鮮, 又有口感, 三文魚籽啲顏色好靚, 好有光澤, 將三文魚籽撈飯, 真係好滿足呀!三文魚親子丼 - $68啲三文魚籽粒好多又大粒, 三文魚都好多, 新鮮鮮甜, 仲有青瓜粒及玉子粒, 啖啖都食飯加餸, 色彩繽紛, 真係好正。丼飯仲會附送三文魚味僧湯, 食完飯暖暖胃一流。查看更多
+ 7
Foodylittleladyw
超抵食壽司👍👍
Foodylittleladyw
2023-09-22
關注
突然好想食壽司 轉角位就見到呢間壽司舖🍱最難得就係門口仲有泊車位 好方便🤣🤣可以立食或者外賣😗外賣嘅話 店員會用保溫袋+冰袋包好帶走 完全唔洗驚食物會好快變質🥳特尚套餐拼盤 ($208)當中有20件壽司+刺身拼盤 非常豐富 勁抵食🫰有三文魚壽司🍣北海道帆立貝壽司⛵️甜蝦壽司🦐吞拿魚壽司🍣油甘魚壽司🐟花之戀壽司🌸芝士飛魚籽軍艦🎖️芥末八爪魚壽司🐙 三文魚籽壽司🔱龍蝦沙律軍艦壽司🦞各種壽司兩件👩‍❤️‍👨壽司飯既味道感覺唔似醋飯 比較乾身 但食落又幾好味😋食料都好新鮮 感覺有大海既味道🌊刺身有赤海蝦 三文魚 中拖羅 各二✌️三文魚&中拖羅都厚切又新鮮🆕 食得好滿足👯查看更多
+ 3
hkplaylist
荃灣高質壽司店~必食厚切三文魚
hkplaylist
2023-09-22
關注
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 📍三本目 (富麗花園)🔍 荃灣荃富街12-28號富麗花園B商場地下G38A號舖呢間餐廳專做外賣,見好多打工仔同埋媽媽外賣返去食~有唔同set可以揀,刺身新鮮大件厚實🤣🔶厚切三文魚刺身5件💰58刺身非常新鮮,口感鮮嫩而且厚切好肥美~展現佐鮮美嘅口感。🔶一人盛Set A💰58三文魚壽司5件➕火炙醬油漬三文魚壽司5件,壽司飯糰緊實且口感不錯,三文魚切片新鮮,火炙嘅烤香味增添佐豐富嘅口感!鍾意食三文魚🍣朋友仔必食🔶一人盛Set C💰66三文魚、北寄貝、赤海蝦、珍寶赤貝、吞拿魚各2件~我特別鍾意赤海蝦同珍寶赤貝,鮮美嘅味道和嫩滑嘅口感好正!食材大大粒又新鮮🤩呢個set滿足曬我嘅口味咩都可以食下查看更多
+ 5
厚切三文魚
珍寶赤貝
Mei Time
性價比高,外賣壽司餐廳
Mei Time
2023-09-17
關注
今次試左間即叫即整的壽司外賣店,店外有長bar 枱可以立食,原本都諗住堂食,但點知落好大雨,就打算外賣返屋企食。鋪頭非常貼心,外賣時會用保暖袋及冰袋包好外賣,令魚生保持新鮮。Set A有五件三文魚壽司同五件火炙醬油漬三文魚壽司。三文魚鮮甜味道,肉質鮮嫩。火炙醬油漬三文魚壽司,火炙過程令到三文魚油脂溶化配上醬油,味道同口感更豐富。Set C的套餐則有各兩件三文魚壽司、珍寶赤貝壽司、北寄貝壽司、赤海蝦壽司和吞拿魚壽司。呢個套餐有幾種唔同的壽司,北寄貝壽司的味道濃郁;赤貝壽司鮮甜爽脆;赤海蝦壽司好有鮮味,吞拿魚壽司食落口感堅實。厚切三文魚,三文魚的鮮甜,油脂均勻分佈,推薦之一。餐牌:查看更多
catcatying
講求質素既外賣店🥢
catcatying
2023-09-14
關注
📍 三本目(富麗花園)荃灣高質外賣店🥡好多不同款式既壽司選擇。除咗壽司,仲有丼飯,手卷,套餐,拼盤等~真係應有盡有!外賣既話,店主好貼心甘比個保溫袋包住,保證新鮮~天氣幾熱都好,番到屋企都唔怕變壞~店內既Wasabi仲要係日本🇯🇵製法,即磨Wasabi~好新鮮,唔會有刺鼻既感覺,欣賞店主既用心❣️🍣客人除咗可以選擇外賣🥡仲可以揀立食!三文魚同帶子都好新鮮🥢價錢好平民化~二人餐既款式好多,保證您會食到飽~仲可以試到好多魚油好重既刺身🐟入口即溶🤭🔸特尚套餐拼盤{$208}(壽司20件+刺身拼盤)芥辣八爪魚軍艦2件三文魚壽司2件北海道帆立貝壽司 2件甜蝦壽司2件吞拿魚壽司2件油甘魚壽司2件花の戀2件芝士飛魚籽軍艦2件龍蝦沙律軍艦2件三文魚子軍艦2件🔸刺身拼盤~厚切肥美,完美比例❣️🥢拖羅更是入口即溶🥢赤海蝦刺身2塊三文魚刺身2塊中拖羅刺身2塊查看更多
+ 5
eduen Hung
市區裡的驚喜
eduen Hung
2023-09-07
關注
三本目位於荃灣荃富街12-28號富麗花園b商場地下G38A舖鄰近大窩口悅來酒店門口係大大個招聘餐廳專營外賣壽司,刺身丼今日我叫左壽司拼盤同三文魚刺身丼飯落單職員說等10分鐘就可以攞我就係附近行一個圈,返黎就有得拎職員非常貼心,會比埋冷凍包所以我回家既路程大約半小時都保持到品質壽司拼盤北寄貝大塊,爽口帶子非常厚,鮮味吞拿魚滿滿油脂,肥美左口魚燒汁味惹味三文魚腩厚身,肥美油甘魚割花,好新鮮壽司飯比較軟身醋味帶甜,開胃三文魚丼飯有三文魚三文魚腩三文魚子淡淡的鹹香味,爆汁滿滿一碗飯量剛好女生食得飽味噌湯有好多海帶日本人餐桌中想出現的味噌湯食後感十分細心因為做外賣提供埋冷凍包門口有個細細的空間給人客用餐魚生豉油同芥辣份量都比得好足夠小店即叫即製,保證新鮮😋查看更多
壽司拼盤
味噌湯
三文魚丼
lam118
超新鮮好味既刺身外賣店 ❤️‍🔥❤️‍🔥
lam118
2023-09-06
關注
❤️‍🔥大熱天時想食返啲清涼解膩既菜式,日菜就係一個好選擇 💪🏻 路過呢間刺身專門店既時候,見佢 Menu 選擇多又十分實惠,點左幾個餐拎返屋企同家人共享 🤗🔹 角切魚生丼 +可口可樂 ( $ 60 )睇到好吸引點上一份,實際更吸睛‼️一碗魚生飯平鋪左不少蟹籽、吞拿魚、油甘魚、三文魚、青瓜、北寄貝、碎玉子,每一款刺身都鮮甜好味,不同配料組合埋一齊食都會出現唔同味道,口感及味道同樣豐富而出色,要比十個讚佢!👍🏻👍🏻👍🏻🔸 一人盛 ( $ 68 )包含五款壽司,包括三文魚沙律福袋、油甘魚壽司、鰻魚壽司、甜蝦壽司、北海道帆立貝壽司,每款壽司都有兩件 ✌🏻 少見有啲咁抵食又新鮮既壽司盛合,比較特別既係沙律福袋,外層皮薄鞋身,咬落去醬香滿滿,福袋包左唔少三文魚,勁正 😛😛🔹厚切三文魚+珍寶帶子刺身 ( $ 58 + $ 36 )最後緊係要點啲三文魚試下,另外配搭家人鍾意既帶子。呢份價錢有五切厚實肥美既三文魚同兩片厚厚既珍寶帶子刺身,物有所值❗️點上醬油,放入口馬上就可以品味到刺身既軟潤、嫩滑、新鮮、甜美,真係大滿足 🥰🥰🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 三本目 (富麗花園) (荃灣)📍荃灣荃富街12-28號富麗花園B商場地下G38A號舖⏰ 星期一至日 11:30 - 21:45💸 全單 $ 222 / 2 人查看更多
+ 3
厚切三文魚刺身
角切魚生丼
connie阮
外賣立食壽司店
connie阮
2023-08-29
關注
今日同朋友去咗荃灣做野,有D肚餓但又趕住之後去睇戲。見到呢間小店幾有特色,壽司刺身即叫即做👍門口仲有位可以即食,岩曬我地。見佢可散叫同揀套餐,為左方便,我地各自點左一個一人套餐,再加左份三品刺身,價錢都好親民😝由於係即叫即做,都要等一下先有得食,三品刺身有三文魚,帶子同油甘,擺碟都幾靚,魚生又有光澤,而幾款壽司都好食,又新鮮,一人份量岩岩好,值得一試。佢啲食材真係好新鮮,如果有下次一次會試下佢唔同既刺身查看更多
Jenny_Cyy
對呢間絕對有信心👅
Jenny_Cyy
2023-08-11
關注
呢間未開新分店既時候我都試過幫襯,個次帶番屋企同屋企人share,嗌左個4人壽司套餐連媽咪都大讚🍣今日等緊巴士既時候見到咁熟,先知原來近荃薈呢面都開左分店😍本身仲煩惱緊晚餐都即刻解決左🍲。今次只有2個人食,一人一個丼飯就岩岩好,加埋午市有85折😍更加抵食!店員介紹今日既生蠔好新鮮🦪仲有2款貨到,抵受唔到誘惑既我地都嗌左4隻試下😋。🐒時令生蠔(2隻)💰$68生蠔方面佢會配埋個柚子汁一齊,而On top就會有蟹籽同蔥花🦀食落口感會好豐富,而2款生蠔都好新鮮。🐒極上刺身丼💰$92👉🏻油甘魚,大赤蝦,三文魚,帶子,三文魚籽呢款係原隻同厚切刺身On top🦐未食見到都興奮😆佢每款都有2件,而我就中意將啲刺身夾出嚟再將三文魚籽撈飯🍚成件事好奢侈又好滿足👅。🐒角切魚生丼💰$60👉🏻三文魚,呑拿魚,油甘魚,鰻魚,玉子,青瓜,蟹籽而中意啖啖配料既就要嗌呢款性價比極高既角切魚生丼🍱因為佢每啖都有食到唔同口感,而粒粒魚生同配料size都岩岩好,有食緊Poke Bowl既感覺,super colourful🌈佢丼飯仲會附送三文魚味僧湯添,食完飯暖暖胃一流👍🏼查看更多
+ 8