2024-05-11 134 瀏覽
今晚和女兒到荃灣上藝術工作坊,女兒想吃漢堡包,我們就到了一間手工漢堡店吃晚餐。店舖面積不大,只有幾張枱椅,裝修簡潔。高高的枱子配着高凳,很有美式餐廳的格局。看一看餐牌,全部都是手工制的食物。我們選了兩份套餐,份量十足。手打安格斯牛漢堡+炸薯條+黑色可樂:漢堡的size也頗大,安格斯牛肉肉汁很豐富,充滿牛味,內裏有洋蔥,調味恰當,麵包十分鬆軟,厚切的蕃茄十分Juicy,配上濃濃的芝士,自家製的蛋黃醬汁和生菜,口感層次十分豐富,好味!炸薯條是粗切的,炸得金黃香脆,令人吃不停口!脆炸乳酪雞漢堡+自家制沙律+檸檬紅茶:乳酪雞外層酥脆、內部多汁入味。搭配軟綿的漢堡麵包,還有口罩蕃茄芝士和生菜,同樣十分美味。吃落還有 Crispy。自家制沙律蔬菜很新鮮,整體口感很清爽健康,算是減低了吃煎炸嘢的邪惡感吧!啤酒脆漿炸大啡菇黑松露醬:這款也是令人有驚喜!脆漿麵糊亦非常薄,充滿着啤酒的香濃氣味,炸得金黃酥脆,外脆內嫩。內裏的啡菇質感柔順,非常Juicy,咬落去仍有水份,不會太乾。配上黑松露醬,充滿了濃郁的松露香氣和風味,提升了大啡菇的口感和層次感,真的十分好味又健康。炸魚薯條配塔塔醬:剛炸起的炸魚薯條十分

手打安格斯牛漢堡+炸薯條+黑色可樂:
炸薯條是粗切的,炸得金黃香脆,令人吃不停口!

脆炸乳酪雞漢堡+自家制沙律+檸檬紅茶:

啤酒脆漿炸大啡菇黑松露醬:

炸魚薯條配塔塔醬:
剛炸起的炸魚薯條十分出色!炸魚的炸醬很薄,外層十分酥脆,內裏的魚肉卻出奇的嫩滑。搭配着濃濃的塔塔醬,蛋黃香酸酸甜甜的口味,真的可以媲美英國的正宗炸魚薯條。

想不到這間小小的漢堡包店,其手工特色美食真是十分出色,令人回味。
  • 手打安格斯牛漢堡餐
  • 脆炸乳酪雞漢堡
  • 炸魚薯條
一連六個商場,盡是小店,想當年一眾學生哥經常踏足,相信這地方亦留下不少回憶 。今次由荃灣友帶路食最近幾hit既一漢堡全日漢堡套餐都只係$58,包飲品,沙律/薯條,漢堡選擇不少,豚雞牛素都一一包辦 ,平日學生優惠更是$48 。分別叫左薯條及沙津,薯條是粗條,新鮮炸起熱辣辣 。重頭戲是手打安格斯及和牛漢堡,前者濃郁多汁及有咬口層次而和牛patty會更嫩更多油脂,加埋蕃茄生菜一卻一啲都唔油膩再叫埋雞翼脆炸,外皮比較乾身但兩種口味我都幾岩食,留意岩埋雞搥愛好者,唔係太多地方有 。見到好多都係街坊熟客仔黎食有傾有講,在市區已經好少見到呢種情景,很喜歡這種用心的小店—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:手打安格斯牛漢堡 58澳洲和牛漢堡 58微辣雞翼/5 38檸檬胡椒雞翼/5 38—————————————————𖠿𖥣 一.漢堡 (荃灣)〒荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodi

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:
手打安格斯牛漢堡 58
澳洲和牛漢堡 58
微辣雞翼/5 38
檸檬胡椒雞翼/5 38
—————————————————

𖠿𖥣 一.漢堡 (荃灣)
〒荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女
2024-04-02
  • 澳洲和牛漢堡
2024-04-04 178 瀏覽
這間店舖位於荃灣華都中心裡面,行開商場可以順便試吓依家啲手工漢堡,份量足之餘價錢實惠,絕對值得推介俾大家!店內裝修以黑白色為主調,感覺帶美國風,好型格,牆壁掛上籃球員嘅比賽照片,籃球迷必定唔好錯過啦!套餐星期一至日都係$58,有六款套餐選擇,漢堡+薯條/沙律+飮品,其中澳洲和牛漢堡+$15,套餐可加$配小食,或單點都可以,另有素漢堡,適合素食人士。澳洲和牛漢堡套餐    $58 + ($15)  值得推薦嘅澳洲和牛漢堡餐,好好味呢!漢堡帶香濃嘅牛肉味,食落好juicy,加上溶溶芝士,味道鹹鹹香香,外層口感鬆軟,加埋自家製蛋黃醬更惹味。漢堡好足料,有厚厚嘅番茄、爽口生菜等 ; 配合新鮮脆炸嘅厚切薯條,飲品揀檸檬紅茶,冰冰涼涼,配漢堡好夾,必食推介。手打豚肉漢堡    $58剛剛點左個和牛漢堡,而另一個就試吓一般店舖較少有嘅豚肉漢堡。麵包烘焗過有少少脆,豚肉係手打,口感有啲似牛肉漢堡,醃得夠入味,肉質嫩有肉汁,食落唔會乾身,配搭生菜、番茄等,新鮮爽脆,值得試試。依款套餐揀沙律同烏龍茶,用咗不同種類嘅蔬菜,翠綠鮮爽,淋上沙律醬汁,口感清新,越食越開胃。檸檬胡椒雞翼    $38另加$配小食,

澳洲和牛漢堡套餐    $58 + ($15)

澳洲和牛漢堡套餐

檸檬紅茶

手打豚肉漢堡    $58

烏龍茶

檸檬胡椒雞翼    $38
另加$配小食,雞翼炸得清爽不油膩,又香又脆,帶少少酸嘅檸檬味,亦有濃濃胡椒味,酸酸辣辣,好開胃嘅小食。

唐揚炸雞鎚 $38
雞鎚炸至金黃,外層薄薄粉漿,口感不厚重,雞肉嫩滑有肉汁,鬆脆可口。

唐揚炸雞鎚

澳洲和牛漢堡套餐
檸檬紅茶
烏龍茶
唐揚炸雞鎚
2024-03-11 151 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨超抵食burger小店😙-BURGER ONE🇭🇰 荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖 🇭🇰-🍔 細細間鋪, 細細個廚房但出品高質, 仲要星期一至日都有$58 set, 平日學生仲要再減$10, 超抵食; 套餐可加配小份炸雞, 而單點小食款式幾特別-🍱 ALL-DAY BURGER SET $58✔️Burger✔️Fries / Salad✔️Drink -🥩 澳洲和牛漢堡 +$15💯包身好厚但好soft, 經典番茄生菜之外仲有炒到好腍好甜既洋蔥絲, 當然唔少得肉汁爆棚既和牛漢堡, juicy肉嫩冇筋勁正-🍗 脆炸乳酪雞漢堡✨雞扒厚厚的超juicy, 連埋乳酪醬同椰菜絲勁爆汁食到有啲呢hea但好鬼正🤭-🍟 🥗 Fries / Salad💯薯條加芝士 +$5 薯條粗身正常發揮, 鋪左芝士醬上面正好多💯沙律有幾款沙律菜都係整定係雪櫃拎出黎, 但咁平既餐完全接受到有餘-🍹Drink✨熱朱古力 +$5 用個紙杯沖朱古力粉, 幾香濃唔太甜好飲過M記好多😜✨罐裝梳打水用Schweppes唔錯-🍄 啤酒脆漿炸大啡菇 配 自家製黑松露醬 $42💯炸出黎個樣勁似炸蠔, 啡菇juic
👧🏻😋👅🍽✨

Drink
✨罐裝梳打水用Schweppes唔錯
🍄
啤酒脆漿炸大啡菇 配 自家製黑松露醬 $42
💯炸出黎個樣勁似炸蠔, 啡菇juicy鮮甜就梗, 配個杰身少少既黑松露蛋黃醬係幾夾

🐥
檸檬胡椒雞翼(5隻) $38
✨個胡椒幾重手食落少少重口味, 之後dun減少少粉好好多, 雞翼脆炸外脆內滑都好唔錯
澳洲和牛漢堡
啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬
🌟荃灣Burger One澳洲和牛漢堡,讓人愛不釋手🍔 這個漢堡外皮香脆,內裏和牛嫩滑,入口即化,讓人回味無窮。而它的自家制沙律更是絕配,清新的口感為漢堡增添了更多的層次。🍗 檸檬胡椒雞翼也是Burger One的另一大特色。外皮香脆,內肉嫩滑,搭配特製的檸檬胡椒,口感豐富,味道獨特。一咬下去,那種滿滿的幸福感油然而生。👍 想要嘗試新口味的朋友,一定不能錯過這款美食!#美食探店 #荃灣美食 #BurgerOne #澳洲和牛漢堡 #自家制沙律 #檸檬胡椒雞翼 #美食分享 #美食探秘
🌟荃灣Burger One

澳洲和牛漢堡,讓人愛不釋手🍔

👍 想要嘗試新口味的朋友,一定不能錯過這款美食!

支持小店系列🤤 價錢親民,全日套餐只係$58,有齊漢堡包🍔薯條🍟飲品🥤,全部落單後即叫即製,見住廚師喺半開放式廚房裏面認真製作,令人期待!餐廳走美式快餐店風格,牆上掛左唔少籃球員嘅相🏀⛹️🌟全日早餐 $58✨手打安格斯牛漢堡·炸薯條安格斯牛一定要趁熱食😋 麵包係烘烤過嘅,肉類同蔬菜食材比例適中,食完唔會覺得膩。粗薯條即叫即炸,口感酥脆,加少少黑椒更添香氣。✨大啡菇素漢堡·自家製沙律素食人士都有選擇,大啡菇依然保留肉汁,加埋蔬菜沙律,食burger都覺得好健康,完全冇罪惡感😎 ✨檸檬胡椒雞翼 $38 鹹鹹酸酸嘅組合,比較重口味,未必人人都鍾意!唔知點解覺得一定要配汽水🙂‍↔️✨啤酒脆炸大啡菇配黑松露醬 $42大啡菇切成件,外層酥脆,內裡依然係香軟嘅大啡菇🍄‍🟫 口感幾特別!

餐廳走美式快餐店風格,牆上掛左唔少籃球員嘅相🏀⛹️

🌟全日早餐 $58
✨手打安格斯牛漢堡·炸薯條

✨大啡菇素漢堡·自家製沙律

✨檸檬胡椒雞翼 $38

✨啤酒脆炸大啡菇配黑松露醬 $42
2024-06-04 0 瀏覽
今日約咗朋友去荃灣嗰度做運動,做完運動之後呀諗住去商場涼下冷氣,見到一間門口裝修好整潔嘅burger舖,睇完餐牌見到佢係食手工漢堡嘅但係本身嚟講我就唔食牛嘅,見到佢都有豬同雞嘅選擇所以就去咗試一試🐔乳酪炸雞漢堡一口咬落去發現佢嘅炸雞都好juicy,乳酪汁都非常之香濃,裏面有啲雜菜,咬落去感覺清新fresh脆口,麵包出嚟嘅時候都係非常之夠熱,呢一樣嘢係非常之值得讚佢嘅🫶🐔胡椒鹽雞翼呢個雞翼睇落去唔係太熱氣,入口非常嫩滑,鹹鹹香香🫶🧆沙律菜沙律菜加入咗特別嘅油醋醬汁清新得嚟好食非常適合夏天總括嚟講呢一間餐廳嘅漢堡包餐都幾抵食👍

🐔乳酪炸雞漢堡
一口咬落去發現佢嘅炸雞都好juicy,
乳酪汁都非常之香濃,裏面有啲雜菜,
咬落去感覺清新fresh脆口,
麵包出嚟嘅時候都係非常之夠熱,呢一樣嘢係非常之值得讚佢嘅🫶

🐔胡椒鹽雞翼
呢個雞翼睇落去唔係太熱氣,
入口非常嫩滑,鹹鹹香香🫶

🧆沙律菜
沙律菜加入咗特別嘅油醋醬汁清新得嚟好食非常適合夏天

總括嚟講呢一間餐廳嘅漢堡包餐都幾抵食👍

2024-06-04 0 瀏覽
Burger one漢堡套餐有六款$58 有埋飲品,沙律或薯條大啡菇素漢堡手打豚肉漢堡脆炸乳酪雞漢堡脆炸雞柳漢堡手打安格斯漢堡另加$15可以升級和牛漢堡手打安格斯漢堡安格斯漢堡非常juicy配上爽口生菜多汁蕃茄秘製沙律醬帶點芥末的微辣開胃酸瓜能夠中和安格斯的油膩感保持清爽脆炸魚柳漢堡原條魚柳脆粉薄魚肉夠嫰新鮮炸起夠熱辣辣沙律配上芝麻醬有生菜絲,粟米,蕃茄仔健康之選罐裝檸檬茶少甜紅茶味濃檸檬味夠清香啤酒炸大啡菇每次都要叫因為炸大啡菇點埋黑松露醬素食之選黑松露薯條炸薯條配上大量芝士粉大量黑松露醬非常惹味食唔停口套餐非常抵食同朋友仲可以叫小食share
Burger one
漢堡套餐有六款

有埋飲品,沙律或薯條

大啡菇素漢堡

魚肉夠嫰
新鮮炸起夠熱辣辣

沙律
配上芝麻醬
有生菜絲,粟米,蕃茄仔
健康之選

• 啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬
  • 手打安格斯牛漢堡餐
  • 炸魚薯條
2024-05-30 0 瀏覽
🐮手打安格斯牛漢堡朋友本來想點雞漢堡被我一口拒絕食漢堡包梗要食經典牛肉啦🥩仲要係手打多汁安格斯牛先吸引 配搭自家製沙律醬蕃茄🍅生菜🥬🐷手打豚肉漢堡平時漢堡用細細片黃瓜 呢款用超大塊青瓜🥒連自家製BBQ沙律醬🧅洋蔥🧇芝士 入口爽脆套餐連黑椒鹽粗切炸薯條加汽水或茶🥤星期一至日優惠價只係$58咋🍟小食偏愛黑松露香炸薯條🍟灑上大量芝士粉🧀推介🍋檸檬胡椒雞翼1碟5隻🍗調味粉微酸微鹹加上香脆炸 食唔停口

🐮手打安格斯牛漢堡

星期一至日優惠價只係$58咋

🍟小食
偏愛黑松露香炸薯條🍟灑上大量芝士粉🧀

檸檬胡椒雞翼
華都出名多小店,今次就嚟咗呢間「一·漢堡」,店面唔大,牆上掛滿Michael Jordan喺球場上嘅相片,所以好有美國feel🤭手打安格斯牛漢堡+沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛漢堡係另一半嘅至愛❣️手打安格斯牛大大塊,調味唔會過重,保持住肉味香濃好有牛味,最重要係咬落去肉汁滿瀉,成個口都充滿肉汁好juicy,以呢個街坊價錢真係超值😳 脆炸乳酪雞漢堡+薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸雞漢堡好巨型好抵食,尤其舊雞真係好大塊呀😍 炸雞外皮炸到脆卜卜,入邊嘅雞肉咬落見到雞油立立令,尤其連埋秘製醬汁、生菜同蕃茄,咬落去超多水份,一啲都唔會乾柴😁 薯條係外脆內軟type,唔會炸到太脆太硬,係我鍾意嘅類型🍟啤酒脆漿炸大啡菇+黑松露醬 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我想講呢個炸大啡菇,係我近日食過咁多嘢之中最回味嘅💜 上枱時覺得賣相無咩特別,但一食落口就停唔到了😌 脆漿唔會太厚,炸到香脆剛剛好,入面嘅大啡菇無係超·級·無·敵juciy軟滑,咬落去係勁多汁!加埋個秘製黑松露醬,呢個「菇菇組合」真係好夾好驚喜,推介所有人除咗食漢堡,都一定要試吓呢個大啡菇😎微辣雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️雞翼係我嘅至愛🥰 呢度嘅雞翼唔算大隻,但一碟嘅份量好多!雞翼外表好脆,配埋辣粉好

手打安格斯牛漢堡+沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

脆炸乳酪雞漢堡+薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

啤酒脆漿炸大啡菇+黑松露醬 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

微辣雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️
雞翼係我嘅至愛🥰 呢度嘅雞翼唔算大隻,但一碟嘅份量好多!雞翼外表好脆,配埋辣粉好惹味!雞翼仲有另一款檸檬胡椒味,下次嚟要再試埋呢款😁

啤酒脆漿炸大啡菇
2024-05-18
啤酒脆漿炸大啡菇
  • 啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬
2024-05-20 15 瀏覽
以$58食到一個套餐黎講,價錢真係好平😍普通出名啲嘅漢堡包連鎖店 $58都買唔到一個漢堡~ 所以想食漢堡包嘅時候有經過荃灣都一定幫襯🥰☺️牛肉漢堡扒依然保持水準 啖啖肉都係基本既🌿鮮香味美麵包🍞內裏軟身~充足空氣感,軟綿綿🧡炸魚薯條 配自家製塔塔醬炸魚大條到親🤩🤩真係好有驚喜😍估唔到呢個價錢可以食到咁大條炸魚🤣仲要配埋薯條😚😚📍 BURGER ONE荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
以$58食到一個套餐黎講,價錢真係好平😍

炸魚薯條 配自家製塔塔醬

炸魚大條到親🤩🤩真係好有驚喜😍
估唔到呢個價錢可以食到咁大條炸魚🤣仲要配埋薯條😚😚

📍 BURGER ONE
荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
2024-05-18 6 瀏覽
週末過咗荃灣行街🤓偶然都鍾意行去華都商場覓食☺️個度真係有好多小店架,今次同朋友揀咗食呢間手工漢堡店😌啲漢堡套餐好抵食呀!全日套餐手打安格斯牛漢堡配炸薯條安格斯牛肉肉味好香濃,漢堡扒勁Juicy!沙律菜同蕃茄片好新鮮!配埋軟熟牛油麵包一齊咬,口感非常豐富😍澳洲和牛漢堡配炸薯條另外一個要咗和牛漢堡,油脂滿滿,勁香口啊!呢兩個漢堡都滿足晒牛魔王嘅我哋🥰兩個漢堡餐都要咗薯條,呢度嘅粗薯條炸得金黃酥脆,而且會過鹹!套餐包埋嘢飲,食漢堡薯條唔少得飲可樂啦!朋友就要咗好清爽解油嘅烏龍茶🤓佢哋嘅小食都唔貴,所以我哋又嗌多咗兩款share食!微辣雞翼一客有五隻,的確係輕微辣,連我咁唔食得辣嘅人都食到,仲覺得好滋味添!啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬脆炸粉勁香麥香,而且好脆口!入邊嘅大啡菇好濕潤,好香濃😜
週末過咗荃灣行街🤓偶然都鍾意行去華都商場覓食☺️

個度真係有好多小店架,今次同朋友揀咗食呢間手工漢堡店😌

啲漢堡套餐好抵食呀!

全日套餐
手打安格斯牛漢堡配炸薯條

安格斯牛肉肉味好香濃,漢堡扒勁Juicy!
沙律菜同蕃茄片好新鮮!
配埋軟熟牛油麵包一齊咬,口感非常豐富😍

澳洲和牛漢堡配炸薯條

另外一個要咗和牛漢堡,油脂滿滿,勁香口啊!
呢兩個漢堡都滿足晒牛魔王嘅我哋🥰

套餐包埋嘢飲,食漢堡薯條唔少得飲可樂啦!
朋友就要咗好清爽解油嘅烏龍茶🤓

佢哋嘅小食都唔貴,所以我哋又嗌多咗兩款share食!

啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬

脆炸粉勁香麥香,而且好脆口!
入邊嘅大啡菇好濕潤,好香濃😜
2024-05-11 17 瀏覽
同好友逛街,忽然被一道香氣迷住,發現有間以Michael Jordan為主題的手打漢堡店,見價錢都幾抵,立即坐低試試😍。店內所有套餐都係$58,包埋薯條/沙律及飲品。澳洲和牛漢堡餐 (+$15)(爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 漢堡非常大塊,不愧是採用和牛製作,肉味既香且濃,表面微焦帶點點脂香。一啖咬落去,肉汁傾瀉而岀😍😍😍,肥瘦比例恰到好處,配上炒得香甜的洋蔥絲,口感豐富❤️。甜咸交替,超級滿足😋😋。手打安格斯牛漢堡餐 手打漢堡厚身結實,有口感得來非常Juicy😍。搭配新鮮生菜及蕃茄,減少了油膩感。最令人驚喜的是他們自家製的蛋黃醬,非常濃郁滑順,搭配烤得鬆軟的麵包,真的超級好味🤤。啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬 $42 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 一啖入口,兩眼發光🤩🤩,必須推介‼️啤酒脆漿令到炸大啡菇特別香脆,外面鬆化,內裏仍保留少少濕潤,令人想起夜市的炸雞髀菇😍😍 配上濃郁香氣黑松露醬,令食物別具一番風味。炸魚薯條配自家製塔塔醬 $48金黃色外表的炸魚非常大條及鬆脆,但內裏仍然嫩滑,搭配他們家自製的塔塔醬,特別美味。薯條與跟餐的薯條一樣,粗切且即叫即炸,外脆內軟,非常香口。想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁

店內所有套餐都係$58,包埋薯條/沙律及飲品。

澳洲和牛漢堡餐 (+$15)(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
澳洲和牛漢堡餐

炸魚薯條配自家製塔塔醬 $48
炸魚薯條配自家製塔塔醬

想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁。
澳洲和牛漢堡餐
炸魚薯條配自家製塔塔醬
2024-05-05 27 瀏覽
一.漢堡 BURGER ONE📍荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖今日黎荃灣千色行街,行街行到有D餓,眼看場內都係一D連鎖食店,於是上openrice探索附近一些口碑好又獨特嘅食店,搵到呢間評價高既手工漢堡飽店,沿商場天橋行過對面既華都中心,大概幾分鐘就見到。小店座位唔多,但公整乾淨,牆上貼滿多幅NBA球星既壁畫,顧客享受美食同時增添一份樂趣。手打安格斯牛漢堡,牛肉好厚,牛味好濃,啖啖肉好有口感,煎到外面微焦,內面肉汁超豐富,配埋特製醬汁,芝士,新鮮的生菜和番茄,這個配搭好豐富好滿足。脆炸乳酪雞漢堡,雞排好大一件,即叫即炸,薄薄一層脆粉,外脆內裡超JUICY,配上特製乳酪醬,口感超FRESH,薯條胡椒味剛好,好惹味。除了手工漢堡,雞亦同雞鎚同樣出色,檸檬胡椒雞翼一定要試試,檸檬味好新鮮,胡椒帶點微辣,酸甜,胡椒幾個味道食落好過癮沙津好新鮮,顏色配搭好靚,個沙津汁調得好好味,特別請老闆重手D,比多D汁。一.漢堡手工漢堡店套裝都只係$58蚊!有漢堡有飲品+薯條/沙津,著校服仲有學生價,真係好抵食,性價比超高。
一.漢堡 BURGER ONE
📍荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖

手打安格斯牛漢堡,牛肉好厚

2024-05-04
2024-05-05 11 瀏覽
一 • 漢堡係荃灣嘅人氣漢堡小店, 招牌漢堡餐$58 有交易, 吸引唔少食客光顧;餐廳內有唔少佐敦嘅相,濃濃嘅美式風格😋😋😊😁😁🐮手打安格斯牛漢堡配沙律及飲品🐮 $58安格斯牛牛味香濃,肉餡豐富,相當juicy! 漢堡包烘得夠鬆軟,空氣感十足,配菜有蕃茄,生菜,芝士及自家製蛋黃醬,互相配合,令漢堡味道層次豐富🐮澳洲和牛漢堡配沙律及飲品🐮 $73澳洲和牛比安格斯牛漢堡多咗一份奶香,更為柔滑,另外,增添嘅洋葱絲非常香甜,大大提升口感,好好味🐟炸魚薯條配自家製塔塔醬🐟 $48炸魚落咗蛋漿去炸,外皮香脆,配合惹味塔塔醬,酸甜開胃;薯條係有皮嘅粗薯條,帶鹹香,即叫即炸,非常香脆🍄啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬🍄 $42 大啡菇沾上啤酒脆漿,香脆鬆化,黑松露醬進一步提升啡菇香氣, 值得推薦一 • 漢堡地址:荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖

🐮手打安格斯牛漢堡配沙律及飲品🐮 $58

🐮澳洲和牛漢堡配沙律及飲品🐮 $73