2025-04-27 0 瀏覽
最近將軍澳新開咗一間一人台式火鍋放題~於是搵一日夜晚試吓佢哋$329 90分鐘嘅澳洲200日穀飼牛套餐,總共有100款食材🐮湯底方面揀咗佢哋嘅紅燒火牛湯,飲落都幾特別,甜中帶啲微辣,淥咩食材都好食🥰佢哋嘅肉類都好多選擇,淨係牛肉都有唔同部位~個人最鍾意食佢哋嘅穀飼牛、澳洲和牛、牛舌!食落肉質都唔錯,雖然唔算好肥美,但肉質都算軟身👅海鮮方面會有蝦、魷魚、蠔等等~生蠔每日都有限量,所以記得早啲叫!個人覺得佢哋嘅花枝滑都幾好食,好彈牙,仲有花枝粒粒😝佢哋嘅台式小食同前菜選擇都好好多~台式小食幾乎每樣都試咗,味道唔差,不過炸嘢食落會膩,可以淨係點一份同朋友share🤣同埋最好嘅係!佢哋仲有包各款台式嘢飲~試咗佢哋嘅鮮奶冬瓜茶同埋香水檸檬茶,同出面手調店差唔多味~

2025-04-27 0 瀏覽
前幾日行過將軍澳中心見開咗間新嘅台式火鍋,都好想入去試下,但當時帶住狗狗就唔方便入去。剛好趁老公OT唔洗煮飯嘅時候,咁就當然帶埋大少去嚟個豐富任食火鍋晚餐啦!餐廳都好大,而且空間感都好足,所以整體上環境都好舒適我地叫左90分鐘任食澳洲200 日穀飼牛火煱餐,一個價錢已經包左牛肉、豬肉、羊肉、海鮮,蔬菜、小食、飲品、雪糕…..等等,最吸引就一定係可以免費任飲指定嘅自家品牌台式特色「一鼎茶」,都真係非常吸引。雖然有汽水、玄米綠茶、果汁、生啤等任飲,但我地就當然係叫返杯「一鼎茶」先,超強烈推介百香果三重奏,入面滿滿白香果籽、果肉同椰果,酸酸甜甜超解口渴。另外香水爆檸都一樣正,茶香味十足而且唔苦澀,好醒胃。湯底方面都有好多選擇,最後我就嚟左個QQ膠原豬王骨鍋,大少就嚟一個鳳梨蕃茄濃骨湯,兩個湯底都好夠味。火鍋配料嘅選擇都係非常之多,除左大部分肉類、海鮮、小食用QR Code 落單之外,丸類、蔬菜菇類、麵類及多款調味料就可以去自助吧拎,都真係好方便。肉類方面,基本上我地都主打依幾款,澳洲純和牛、澳洲200日純穀飼牛、丹麥梅花肉同埋澳洲冠軍草飼羊,所有肉質好新鮮,好有質素,而且每碟份量唔少,來來回
餐廳都好大,而且空間感都好足,所以整體上環境都好舒適
肉類方面,基本上我地都主打依幾款,澳洲純和牛、澳洲200日純穀飼牛、丹麥梅花肉同埋澳洲冠軍草飼羊,所有肉質好新鮮,好有質素,而且每碟份量唔少,來來回回我地都唔知叫左幾多碟,因為太好食啦。
餐廳最貼心嘅就係每碟肉類都標示清楚,而且仲有埋最佳涮肉時間,等我地可以好好控制時間,等肉類鮮味再提升。
海鮮方面就叫左 粒粒蟹籽花枝滑、大蜆、鮮蝦…樣樣都好新鮮,而最吸引我嘅係超級生蠔,粒粒都肥美無腥味, 唔怪之得係每日限量供應,好在當日我地食左六粒,依家諗起都真係回味無窮。
前菜小食都有廿幾款選擇,肉鬆皮蛋豆腐、麻辣魚皮、手作地瓜球、榴槤炸波波、古早鹽酥豆腐……個味道係唔錯呀。
食飽飽就當然到甜品時間,有香滑牛乳味同士多啤梨味嘅軟雪糕可以自己去唧,而且仲有幾配料選擇添。
2025-04-15
2025-04-25 0 瀏覽
將軍澳最近新開一人一鍋嘅台式火鍋🤩無論湯底同火鍋配料種類都係令人超滿足😍重點係有d放題套餐係台式飲品都可以任飲🥰我地揀左澳洲200日穀飼牛套餐🐮湯底要甜醬油同椰子雞湯底😍餐廳提示椰子雞先煮滾湯底再落雞🤩飲左個湯再打邊爐,個湯帶椰青嘅清香🥳雞件好嫩滑☺️甜醬油好似壽喜燒,係自助區加埋蛋就超完美😊肉類有澳洲200日穀飼牛,澳洲純和牛,仲有一鼎穀飼牛🤭當中200日穀飼牛最肉嫩,同埋餐廳都有提示要煮幾耐😆超貼心👍🏻純和牛同一鼎穀飼牛,牛味香濃又唔膩🥳除左肉類仲有海鮮😍海蝦,大蜆仲有蠔❤️蠔超大隻,味道好鮮味😎自助區仲有勁多唔同種類嘅蔬菜同丸類仲有甜品😋我地仲點左好多唔同嘅台式小食同飲品😍&糖水😍我地點左黑糖珍珠牛乳&百香果三重奏🥰黑糖珍珠牛乳帶香滑奶味😋百香果三重奏甜度剛好,果味超香😍入面係滿滿嘅椰果🤩飲品係由餐廳相連嘅一鼎茶飲店整嘅👍🏻

甜醬油好似壽喜燒,係自助區加埋蛋就超完美😊

我地仲點左好多唔同嘅台式小食同飲品😍&糖水😍
我地點左黑糖珍珠牛乳&百香果三重奏🥰
黑糖珍珠牛乳帶香滑奶味😋

• 椰子雞湯底
2025-04-25 0 瀏覽
將軍澳又開新火鍋店, 「一鼎‧台式火鍋」卡位為主,好闊落,環境好舒服。我們試左澳洲200日穀飼牛成人收費$328,90分鐘。朋友㨂左麻辣鴨血湯底適合喜歡重口味,鴨血滑溜。而唔食辣既我㨂左紅燒火牛湯底,帶點小小辣,偏向溫和,食蔬菜一流有三款牛肉,推薦200日牛🤤唔洗10秒即食,兩個人吃左十碟,肉質鮮嫩,有牛味。而且有鮮蝦,生蠔🦪同大蜆,全部都好新鮮,有個叫「海蜇花」既必食,好小地方有,爽口掛汁😄特別推薦的露筍和牛串,口感非常棒,搭配得恰到好處。而粒粒蟹子花枝滑,每一口都有花枝鮮味,會停唔到口餐廳超過20種台式熟食,我們反覆冰釀梅汁蕃茄,酸酸甜甜好開胃蔬菜和麵類的自取區,好豐富,各種選擇應有盡有台式飲品,任叫,冇錯😂任叫,平時一杯都要$40,依度任叫,黑糖珍珠牛乳 絕對是必試!,香濃的黑糖搭配Q彈的珍珠,芝士奶蓋飲完好幸福💗下次再食會加要20蚊,食120分鐘😂😂
我們試左澳洲200日穀飼牛成人收費$328,90分鐘。

蔬菜和麵類的自取區,好豐富,各種選擇應有盡有

下次再食會加要20蚊,食120分鐘😂😂
試食活動
👧🏻😋👅🍽✨超多元化邊爐放題🤤生啤奶蓋特色小食-🇹🇼 四款晚市吃到飽由4:30pm到11pm供應, 每個set都有得揀90/120分鐘, 食得快平$20😎🇹🇼 四個level都有包前菜, 台式小食,同甜品; 澳洲200日穀飼牛90分鐘平日$329/位, 有埋手搖同神泡生啤任飲-▪️肉類/海鮮🥩 澳洲200日穀飼牛肥美軟滑, 鐘意瘦啲叫澳洲純和牛都一樣咁滑; 半開放廚房瘋狂切肉, 一碟碟出俾客人🥩 特級牛舌同青花椒長牛舌薄身彈滑勁好食, 澳洲冠軍草飼羊鮮甜唔羶, LV1餐都有得食!🦪 超鮮生蠔同大蜆都好鮮甜! ▫️台式小食/火鍋配料🍤 小炸物即叫即整樣樣試下, 紅噹噹蝦球好彈牙, 流心白茶芋球幼滑creamy, 兩樣有中菜廳水準🤭 🥬 蔬菜好新鮮! 冰菜水蓮舞絨菇好多特別款式▪飲品🍻 大推神泡生啤, 叫個吉杯自助斟啤酒, 撳個掣就有黃金比例神泡🥤手搖都係掃code落單, 甜度冰度都自由選擇, 冬瓜牛乳茶有埋椰果粒粒, 芝士琥珀係奶蓋紅茶甘香幼滑
👧🏻😋👅🍽✨
超多元化邊爐放題🤤生啤奶蓋特色小食

▪️肉類/海鮮
🦪 超鮮生蠔同大蜆都好鮮甜!

▫️台式小食/火鍋配料
🥬 蔬菜好新鮮! 冰菜水蓮舞絨菇好多特別款式

▪飲品

星期日,將軍澳行街撞正新店開張!門口有小丑扭免費氣球(仲有卡通造型🎠),細路仔開心到尖叫~ 之前喺其他分店食過性價比高,新店裝修更闊落。🔥必試湯底►「紅燒火牛鍋」:好香濃,似台灣牛肉麵湯底,辣度適中►「椰子雞鍋」:用椰青水煮,清甜到連飲2碗►「甜醬油鍋」:小朋友最愛,配牛肉、烏冬一流🔥牛肉澳洲M8純和牛:軟嫩肉味濃,油花又足🧋台式手搖飲品(任飲,會因應唔同套餐款式有所不同)► 芒芝芒芝:芒果肉+芝士奶蓋雙層暴擊,好正!► 黑糖珍珠牛乳:珍珠彈牙,牛乳香濃幼滑台式小食,每款都好出色► 紅噹噹蝦球:外脆內彈蝦肉,上個月系單點火鍋店食過,味道一樣,6x蚊 4粒!裡度系任食!!encore咗3轉► 黑糖炸麻糬:熱辣辣流心,記得襯熱食► 地瓜條撒梅粉:還原士林夜市風味👍 激讚位:手搖飲完勝坊間放題!小食質素高到似單點店👎 改善位:中午甜品款得雪糕揀,可新增多d款

🔥必試湯底
►「紅燒火牛鍋」:好香濃,似台灣牛肉麵湯底,辣度適中

►「椰子雞鍋」:用椰青水煮,清甜到連飲2碗
►「甜醬油鍋」:小朋友最愛,配牛肉、烏冬一流

🔥牛肉
澳洲M8純和牛:軟嫩肉味濃,油花又足

🧋台式手搖飲品(任飲,會因應唔同套餐款式有所不同)
► 芒芝芒芝:芒果肉+芝士奶蓋雙層暴擊,好正!
► 黑糖珍珠牛乳:珍珠彈牙,牛乳香濃幼滑

台式小食,每款都好出色
► 黑糖炸麻糬:熱辣辣流心,記得襯熱食
► 地瓜條撒梅粉:還原士林夜市風味

👍 激讚位:手搖飲完勝坊間放題!小食質素高到似單點店
👎 改善位:中午甜品款得雪糕揀,可新增多d款
澳洲M8純和牛
甜醬油湯底
紅噹噹蝦球
2025-04-13
5 分鐘 (堂食)
澳洲M8純和牛
甜醬油湯底
紅噹噹蝦球
  • 紅燒火牛鍋、
  • 芒芝芒芝
2025-04-23 0 瀏覽
澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐🥩一人一個鍋🥘我地有兩鍋✌🏽QQ骨膠原、蕃客為主,自己食自己咁先叫正。重點當然係200日穀飼牛喇…油脂分布均勻,薄薄一片淥十秒已經食得。牛都有幾款,丹麥梅花肉,肉類好滿足😌台式炸物都有好幾款,蝦滑、丸類都好多種類、蔬菜任羅,仲有海鮮添…最正係有台式手搖飲品,有我至愛奶蓋😍罐裝汽水、茶類都好多款。佢地個軟雪糕🍦超超超好味,用左3.5牛奶去整,我食左3杯😂😂😂
澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐🥩

試食活動
今次去咗「一鼎‧台式火鍋」試佢哋嘅澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐($329/人,90分鐘),真係抵食到爆!由頭到尾都冇伏,仲要樣樣嘢都熱辣辣上枱,連台式茶飲都任飲,絕對係火鍋控必試!🔥 肉食控天堂:澳洲200日穀飼牛+純和牛主角澳洲200日穀飼牛果然冇令人失望,肉質嫩滑得嚟牛味濃郁,油脂分布均勻,輕輕一灼就已經好入味,食多幾碟都唔會膩!另外仲有澳洲純和牛,入口即化嘅口感真係無得輸,油脂香氣爆棚,同麻辣鍋底簡直係絕配!🦐 海鮮新鮮,款式夠多除咗牛肉,海鮮亦係亮點之一!套餐包括鮮蝦、蜆、生蠔等,全部都好新鮮,蝦肉爽彈,蜆肉鮮甜冇沙,放入清湯鍋底煮更能帶出鮮味。雖然唔係高檔次海鮮,但以呢個價錢來講已經超值!🍢 前菜+炸物:熱辣辣上枱前菜同台式炸物(如鹽酥雞、地瓜條)都係即叫即炸,上枱時仲係熱辣辣,脆口唔油膩,開胃一流!特別係鹽酥雞,外皮香脆,肉質juicy,唔會好似放耐咗變淋咁,抵讚!🍹 任飲台式茶飲:一鼎茶飲夠特色最驚喜係可以任飲台式茶飲!「一鼎」自家嘅茶飲款式多,由經典珍珠奶茶到清新水果茶都有,而且甜度適中,唔會死甜。特別推薦香水爆檸,茶香濃郁又解膩,檸檬酸甜清爽,同濃味火鍋超夾,飲多幾杯

🔥 肉食控天堂:澳洲200日穀飼牛+純和牛

🦐 海鮮新鮮,款式夠多

🍢 前菜+炸物:熱辣辣上枱

🍹 任飲台式茶飲:一鼎茶飲夠特色
最驚喜係可以任飲台式茶飲!「一鼎」自家嘅茶飲款式多,由經典珍珠奶茶到清新水果茶都有,而且甜度適中,唔會死甜。特別推薦香水爆檸,茶香濃郁又解膩,檸檬酸甜清爽,同濃味火鍋超夾,飲多幾杯都唔怕滯!

💯 總結:性價比高,encore之選
$329任食高質澳洲牛+和牛,仲有海鮮、炸物同茶飲,上菜快又夠熱,服務亦周到,絕對係近期最滿意嘅火鍋體驗!如果想試台式風味火鍋,「一鼎」真係唔會令你失望!

溫馨提示:記得留肚試吓佢哋嘅茶飲,唔好錯過啊!😉
2025-04-20 0 瀏覽
最近喺將軍澳中心商場開咗間新台式火鍋,就襯復活節假期午市時間去試吓。一鼎‧台式火鍋點解會揀假日嘅午市?第一,少人啲,特別係未有好多人入座嘅鐘數。第二,抵食啲。午市有啲120分鐘嘅選擇,只係$209/位起,喺同級嘅放題嚟講算幾抵食。湯底方面係每人揀一個,由甜豉油,到紅燒火牛、麻痹鴨等等嘅特色火鍋湯底都有。肉類方面,最入門嘅set牛肉同豬肉當然都未算好好,但佢嘅羊肉就係驚喜,有羊味亦有質感,好似食緊羊扒咁。最入門嘅set並冇包括海鮮,不過出邊嘅配料已經係任攞。任攞嘅配料包括各式菜同丸類,仲有啲咖喱牛肉等等嘅熟食。最特別嘅係有羊肚菌,非常大粒,煲落亦都有羊肚菌嘅香味。但呢個都唔係重點,QR code上面見到嘅台式小食先至係殺着。當中有金錢肚、滷水牛筋、招牌水餃、炸油條、小香腸、蝦球、鹽酥豆腐等等,喺同類型嘅台式火鍋中算係幾多選擇。嘢飲方面,幾個大雪櫃已經係基本,亦都有咖啡機等等。不過如果要飲生啤或者台式飲品就要食更高級嘅set。個人覺得,成個set其實最好嘅地方係120分鐘。因為佢本來嘅嘢食選擇已經唔少,如果唔係追求海鮮或者高級肉類,其實入門嘅set已經足夠,最緊要係可以慢慢食,唔使太趕。

一鼎‧台式火鍋

2025-04-20
午餐
將軍澳新開咗間台式火鍋店一人一鍋唔使爭😁可以滿足唔同喜好嘅朋友仔湯底揀咗紅燒火牛,辣辣地好惹味另外我就+$39揀咗椰子雞,清甜又清新ღ 澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐 $329/位包埋手搖飲品🥤,仲要有好多選擇,勁正呀~有香水爆檸、百香果三重奏、黑糖珍珠牛乳、牛乳冬瓜茶等等ღ 肉類-澳洲200日穀飼牛,肉質柔軟,肉味香濃-澳洲純和牛,口感鮮甜多汁-特級牛舌,油花細緻,軟嫩又脆口海鮮有大蝦、大蜆同生蠔🦪,每款都鮮味十足❗️ღ 串串鍋物叫咗幾款都好吸引芫荽和牛串露笱和牛串豚肉小露筍ღ台式糖水-桃膠銀耳羹,滿滿桃膠食落好滋潤-麻薯紅豆沙,麻糬口感粘稠而Q彈加上香甜紅豆好滋味仲有多款小食、火鍋配料、飲品
將軍澳新開咗間台式火鍋

一人一鍋唔使爭😁
可以滿足唔同喜好嘅朋友仔

湯底揀咗紅燒火牛,辣辣地好惹味

另外我就+$39揀咗椰子雞,清甜又清新

ღ 澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐 $329/位

包埋手搖飲品🥤,仲要有好多選擇,勁正呀~

有香水爆檸、百香果三重奏、黑糖珍珠牛乳、牛乳冬瓜茶等等

ღ 肉類
-澳洲200日穀飼牛,肉質柔軟,肉味香濃

-澳洲純和牛,口感鮮甜多汁
-特級牛舌,油花細緻,軟嫩又脆口

海鮮有大蝦、大蜆同生蠔🦪,每款都鮮味十足❗️

ღ 串串鍋物
叫咗幾款都好吸引
芫荽和牛串
露笱和牛串
豚肉小露筍

ღ台式糖水
-桃膠銀耳羹,滿滿桃膠食落好滋潤
-麻薯紅豆沙,麻糬口感粘稠而Q彈加上香甜紅豆好滋味

仲有多款小食、火鍋配料、飲品
2025-04-16 0 瀏覽
將軍澳新開咗一間台式火鍋吃到飽餐廳 今日就決定去試試 佢哋有好幾款套餐 而我哋就直接揀咗佢嘅Top 1😁 $329澳洲200日穀飼牛 可以食足90分鐘🎉先講講湯底 呢度係一人一鍋 有成八款湯底俾大家揀 實有一款啱心水👍🏻 呢個套餐除咗可以任食澳洲穀飼牛之外 仲有豬羊雞 另外都有內臟好似牛柏葉同埋牛舌🐮啲肉質質素都唔錯 不得不提係海鮮 生蠔、大蝦、大蜆 新鮮好食 我哋encore咗好多次🤤另外都仲有啲串串好有特色 好似油揚餐肉串串、芫荽和牛串 都好值得食!一路等火鍋滾起 一路食住佢哋嘅前菜、滷水、台式小食、鍋物同埋主食就啱啦 冰釀梅汁蕃茄、肉鬆皮蛋豆腐好味道 仲有好多炸物 鹽酥雞、地瓜條 千祈唔好放過😇外面仲有自助吧 可以拎到各式各樣嘅火鍋配料 九類、菇菌、蔬菜 咩都有得拎🥬仲要新鮮 甜品食佢哋嘅軟雪糕真係好開心 竟然有開心果醬同埋開心果碎🫶🏻食生果都好清爽飲品除咗一般嘅罐裝飲品 仲有一鼎茶飲(台式飲品)同埋生啤可以任飲 真係好正!打邊爐,不知不覺都飲咗好多杯😻

2025-04-15 42 瀏覽
@toppotasia📍一鼎‧台式火鍋 (將軍澳中心)唐德街9號將軍澳中心1樓130-132號舖澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐 (90分鐘) $329/人趁住呢幾日涼番小小,同女朋友再打個邊爐先🤣呢日收工經過將軍澳中心,見到呢間新開嘅餐廳,於是就入去試吓😋呢間餐廳食一人一鍋🥘咁就可以揀自己嘅湯底之餘,又唔怕好似鴛鴦鍋咁會彈到隔離🤣我揀咗紅燒火牛🔥🐮微辣得黎又有台式牛肉麵嘅甜味😋而女朋友就揀咗蕃客為主🍅非常濃郁嘅蕃茄味🤤平時食開兩三個鐘嘅任食火鍋,本身諗住個半鐘會好趕、會食唔切🤧但要讚呢間餐廳上菜超快😆啲食材喺落單後唔夠一分鐘就黎到😝除咗有得瘋狂食牛🐂羊🐏豚肉🐖之外,仲有唔少台灣小食🍡,打邊爐之餘仲過到去台灣夜市食小食嘅癮😋😋而且呢間餐廳仲可以免費任叫台式手搖飲品🧋我同女朋友都各自叫咗兩杯野飲🤤🤤#bunnytummy_新界#bunnytummy_將軍澳#bunnytummy_火鍋#toppotasia #一鼎台式火鍋 #火鍋放題 #吃到飽套餐 #飲到爽茶飲#將軍澳 #將軍澳中心 #將軍澳美食 #火鍋 #打邊爐 #放題 #任食 #茶飲#香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfood
@toppotasia

📍一鼎‧台式火鍋 (將軍澳中心)
唐德街9號將軍澳中心1樓130-132號舖

澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐 (90分鐘) $329/人

#bunnytummy_新界
#bunnytummy_將軍澳
#bunnytummy_火鍋
#香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfoodblogger
#hkfoodie #hkig #香港好去處 #拍拖好去處
2025-04-14 235 瀏覽
見佢新開幕,咪同朋友試下,估唔到食物種類咁多,最好既就係一人一鍋自己鐘意食辣,食牛肉,朋友唔食辣,淨係食朱肉,分開又可以試到多款湯底,又衛生又貼心小食叫x1 係一人份量,試左勁多款,又唔驚浪費嘢食。牛肉揀左係最貴價錢,用左澳洲和牛,勁好食仲有推介邪惡既魯肉飯,我居然食左成碗🤣滷水三寶都一定要嗌,牛根又入面又容。雪糕有開心醬好開心😁中式糖水都成4款,樣樣都ok ,食到爆肚咁制120分鐘簡直性價比高,手搖唔堂食仲可以外賣添

120分鐘簡直性價比高,手搖唔堂食仲可以外賣添
2025-04-13
2025-04-13 240 瀏覽
剛巧見到將軍澳中心新開咗一間台式一人一煱打邊爐,即刻去咗試,果然真係正👍🏻火鍋湯底,牛肉,火鍋料都好多選擇,食物質素整體都好出色。最正就係佢有好多款台式飲品可以揀🧋🥤,有幾款仲係無限任飲🧋🙏🏻🤤我哋今次試咗$329一人一鍋任食🤤食咗超多野,我敢講一鼎暫時食過最出色既一人一鍋🤗🌟湯底:分別揀咗紅燒火鍋同Q0骨膠原。紅燒辣度好岩香港人口味,綠牛肉一流。QQ膠原鍋都好正,淥菜鹿肉都好好味😋🌟牛肉選擇多:澳洲純和牛,牛肉味香,一大片,食落好有質感👍🏻另外,一鼎穀飼牛,澳洲200日穀飼牛,青花椒牛舌,特級牛舌,款款都好有質素,食唔停🤤特別推介牛肉串串火鍋料,芫荽和牛串,蘆筍和牛串🤤🌟台式飲品及甜品選擇多:一鼎手搖茶飲勁多選擇,仲要有幾款係免費任飲,我揀咗香水爆檸,百香果三重奏,黑糖珍珠牛乳。仲有糖水揀,我揀咗桃膠銀耳羹,每款都好好飲,又足料🥰🌟火鍋料好豐富:起多火鍋料選擇,各款海鮮好出色,包括生蠔好新鮮蝦又好大隻彈牙,水上鮮墨魚,淡淡蝦滑、墨魚滑都好好味🥰🌟熟食款式多:一鼎既熟食都好有質素同好多選擇,勁豐富🤤我最鍾意台式小香腸,榴槤炸波波,三星蔥燒串花枝,台式滷肉飯等等😌食物種類實在太豐富,一次

食物種類實在太豐富,一次過食唔晒所有款式,下次要再食🤗

2025-04-11 528 瀏覽
將軍澳中心開咗間新嘅台式火鍋,於是就即刻約朋友嚟享受吃到飽無限任食火鍋。套餐有好多款可以選擇,我同朋友揀咗個澳洲純和牛套餐,有多款湯底選擇之餘,仲可以食到好多款肉類、海鮮、台式小食和飲品等等。肉類方面,一鼎穀飼牛肉質鮮嫩,入口即化。丹麥梅花肉油花分佈均勻,滋味濃郁。澳洲冠軍草飼羊都唔錯,羊肉鮮美,帶有自然的甘香,肉質結實卻不油膩。海鮮方面,粒粒蟹籽花枝滑口感滑嫩,蝦滑爽口彈牙,而我都好欣賞呢度啲大蜆,又新鮮又鮮甜!串串打邊爐都好特別,選擇多樣,例如豚肉小露筍、金菇和牛串、露筍和牛串,每一款都好好味。我地叫咗好多款嘅台灣小食,特別欣賞三星蔥燒串花枝、梅香地瓜條,以及手作地瓜球,我哋仲追加咗好多次!最正嘅係,飲品都可以無限任飲!呢杯香水爆檸真係唔錯,酸酸甜甜的滋味,清新爽口,讓人一口接一口。吃飽飽之後,仲可以嘆返杯北海道牛奶軟雪糕!🍦滑順的口感,濃郁的牛奶香氣,完美地為這次火鍋之旅劃上句號。

• 香水爆檸
  • 澳洲純和牛