餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2020-11-22 91 瀏覽
星期日兩口子想打邊爐,外出又怕擔心疫情,到街市買餸的話,預備功夫又稍嫌多一點,所以去了一鍋堂買溫馨二人火鍋餐。在手機落單,點好食物之後,大概等20分鐘,回到餐廳,便可把一大袋食材帶走。當中主要因為湯底關係,整袋食物非常沉重,大概是揸車去攞會比較方便;不過還是咬緊牙關,把一整袋食材托回家。食材以透明膠盒盛載,一目了然。晚飯時間,開爐煲滾湯底後,便可用餐了!「自家用心豬骨湯底」可選一款,我的選擇是養生藥膳湯。是那種有中藥特色的香味,感覺寧舍健康,而且也足料呢 。「優質進口靚肉120g」可選一款。這是美國安格斯牛板腱。肉味挺濃的說。若果喜歡吃肉的話,還可以加$9追加一份。除了牛肉,另有豬和羊肉選擇。「自家手打魚滑」三選一,這是黑松露手打墨魚滑,落鍋時就是小心翼翼,好怕黑松露被湯沖走。同盒有麻辣撈雞柳,是「套餐必選」的食材,不算太辣,在我而言剛剛好。「手工丸餃」每款四件,可選兩款。這是我好喜歡的魚皮餃,和新推出的潮州爽彈牛丸,當中帶著充足油份,特別香滑。麵類三揀二,帶了自家製胡椒麵和稻庭烏冬回家。胡椒麵很有特色,味道醒神,也很有嚼勁,值得一試。稻庭烏冬也是水準之作。兩者份量不太多,可以留肚吃更

麵類三揀二,帶了自家製胡椒麵和稻庭烏冬回家。胡椒麵很有特色,味道醒神,也很有嚼勁,值得一試。稻庭烏冬也是水準之作。兩者份量不太多,可以留肚吃更多美食。

「一鍋拿手小食」可以選一款,這是日本番薯,小巧而甜美。

「套餐必選」還有帆立貝四粒、是日海鮮推介、真係花膠、脆鯇腩、白膳片、八吋蟹棒、超甜粟米、雜菜盤、生猛海蝦四隻。花膠可以先剪幾刀才放入鍋,更容易分享。各款海鮮也很鮮甜,欲罷不能。

佐料也很充足,有辣椒、生蒜、蔥和豉油。

飲品方面,套餐可選兩樽自家製涼茶,我選了洛神花茶和冰糖燉檸檬。兩者均很清新,甜度是恰到好處。

「套餐必選」有一樽自家製冰糖燉檸檬,健康之選,也適合放在家中慢慢享用。

除了外賣餐具和濕紙巾,還竟然包括一樽ph2.5次氯酸水!好細心地照顧疫情之中食客的需要。
外賣自取
2020-10-22 7422 瀏覽
限聚令下的平日晚上,仍然全場爆滿的火鍋店,才二百多元一位,可以任點任食兩個鐘,性價比實在不低。我說的是這間位於旺角邊陲,而且是樓上店的「一鍋堂」。早已預約在晚上7時前來,來到這火鍋店,赫然見到人頭湧湧,十分熱鬧,不少人正在等待安排入座,這店子的吸引力當真不可小覷。這兒的晚市兩小時火鍋任點任吃分為三種價錢,如果在晚市黃金時段 7時-9時30分入座,最便宜的A($178),可有「美國安格斯精選牛板腱」、「西班牙栗飼豬」和「紐西蘭羊卷肉」吃,如果揀B($218)呢,就有「美國安格斯牛肉」、「封門柳」和「牛脷心托」吃,假如揀最貴的C呢,就連「澳洲M5和牛板肉」、「西班牙黑毛豬肉」和「牛胸爽」也可任點任吃。而我吃的是中間落墨的B。這店的火鍋湯底挺多的,共有16款之多,客人們大可各適其式,選擇喜歡的湯底。我揀的是「杏汁豬肺湯」和店方推介的「一鍋潮汕湯」。前者味道較清,後者味道較濃,兩者都挺好喝。肉類方面,「美國安格斯牛肉」嫩滑,「封門柳」肉味較濃,薄薄的「牛脷心托」就較爽口。海鮮中,我最愛的是「花膠」。雖然火鍋放題的花膠不會期望太多,但這兒的花膠大件厚身,灼至軟熟後,與「竹笙」、「響鈴」一樣,都是
海鮮中,我最愛的是「花膠」。雖然火鍋放題的花膠不會期望太多,但這兒的花膠大件厚身,灼至軟熟後,與「竹笙」、「響鈴」一樣,都是索湯好味之選。至於「海蝦」與「沙白」,蝦新鮮,沙白也清甜。「白鱔片」雖然切得薄薄的,仍然好味。
這店的蔬菜挺夠誠意的,「蕃薯苗」、「學斗苗」、「羽衣甘藍」等都有。
至於甜品方面,這兒無疑選擇較少,雪糕是一般貨色,大可不試,不過共有四種口味,每位客人只可揀選兩杯的布甸,我吃的「朱古力布甸」和「芒果布甸」,味道就比我預期的來得滿意。
飲品呢?這兒就有特別的各款自家製涼茶,好像「蝶豆花茶」、「洛神花茶」、「薄荷烏龍茶」、「冰糖燉檸檬」等,有興趣的話,都不妨一試。
埋單計數,兩個人來吃火鍋,平均每人二百多,價錢經濟,已可吃得飽飽的,這裡的店員服務態度又好,難怪即使在平日的晚上,也有那麼多人捧場。
2020-10-02 7442 瀏覽
疫症雖然減退不少,但都不會鬆懈,兩口子想吃火鍋,但避免外出,又想偷懶不煮飯,故此找一間可以外賣火鍋的在家安心打邊爐,和朋友提及之制,朋友介紹了這間火鍋店給我,我見他們有一個溫馨二人火鍋,價錢都算合理,所以就試試它吧!火鍋店位於旺角新聲戲院附近,都很易找到,這裡地方都算大,地方簡潔,我一早來到,已經見到很多人在等待入座,到了十二點,待應幫客人打點,因為我是外賣,侍應很有耐心地問我所要的二人餐的配料。侍應幫我落單後我就坐在一旁等候。我選了杏汁豬肺湯做湯底,這個湯底不是有很多地方可以有,所以我一見到這個湯底就知這個是不二之選。湯底有好幾塊豬肺,白菜很新鮮,裡面還有杞子,湯底很甜,豬肺湯可以潤肺,又可以食火鍋,又可以潤肺,一舉兩得。安格斯牛板腱一眼見已知很新鮮,牛板腱不會有很多肥膏,比一般肥牛健康得多,牛板腱很軟腍,好有牛肉味道,份量也很多,果然不錯!8吋長的蟹棒和帆立貝,各具特色,蟹棒吃起來一絲絲,帆立貝雖然不是大大粒,但都好有咬口。打邊爐點可以沒有海蝦,有成六隻之多,真的貨真價實!孜然雞件和黑松露墨魚滑,孜然雞件很入味,不似平時的普通醃製,我都吃了不少,黑松露魚滑,只要將黑松露和墨魚滑拌勻

杏汁豬肺湯

美國安格斯牛板腱

帆立貝,8吋蟹棒

8吋蟹棒

打邊爐點可以沒有海蝦,有成六隻之多,真的貨真價實!
海蝦

孜然雞件和黑松露墨魚滑,孜然雞件很入味,不似平時的普通醃製,我都吃了不少,黑松露魚滑,只要將黑松露和墨魚滑拌勻再放入湯底,就可以吃到很香的黑松露味的墨魚滑,墨魚滑都很彈牙,可惜少左一點,如果多一些就梗好!

孜然雞件,黑松露手打墨魚滑

孜然雞件

海鮮方面還有蜆,花膠,蜆很新鮮,淥一陣,所有蜆都打開晒,味道很鮮甜,花膠很大塊,估唔到這裡可以俾人客吃到咁大塊的花膠,真得很落本啊!

蜆,花膠

花膠

一片片白鱔和脆鯇腩各有千秋,總括說海鮮都很新鮮,白鱔很鮮甜,本人對脆鯇腩不感興趣,但友人就很喜歡,所以都吃得準準有味!

白鱔片,脆鯇腩

潮汕豬肉丸都是第一次吃,吃上去都很爽口彈牙,味道適中。
潮汕豬肉丸

蔬菜有生菜和黃牙白,一看便知蔬菜很新鮮,平時少吃菜的我今日都吃了很多。其實在店內,他們都是自助形式,我見他們提借的蔬菜都有很多款,我等待的時候,還見到這裡居然連羽衣甘藍都有,可見他們都算落本呢。

蔬菜盛合

火鍋餐還有一個小吃,我點了一個黃金炸蝦,雖然是炸,但都吃到蝦的爽口,做小食都不錯!

黃金炸蝦

麵點我要了一個鳥冬和一個出前一丁,鳥冬都算彈牙。鐘意食出前一丁的這裡的有,任君選擇。
烏冬

出前一丁

餐還有兩支自家製涼茶,我就選了冰糖燉檸檬,不太甜,很解渴,做得不錯!

冰糖燉檸檬

除了自家製即飲的涼茶,這店還送上樽冰糖燉檸檬給人客回家沖來喝,果然夠細心!

冰糖燉檸檬

我最喜歡他們連調味料都為人客安排,份量也不少,等客人安心買回去都不用為調味料大費周章!正!

醬料

吃完後,我倆都很飽,這個二人餐真的很抵吃,外賣又方便,吃得放心又安心,有選錯!

溫馨二人火鍋
醬料
溫馨二人火鍋
  • 炸蝦
2020-09-29 4102 瀏覽
疫情暫放寬我都要同朋友出去唞一唞,行街食最愛火鍋放題 ,今晚朋友選了旺角一鍋堂在OpenRice訂好位,差不多時間到達,已有很多人等待入坐。門口位置巳有自動測體溫機,消毒搓手液👍店內非常寬躺樓底高、沒有壓迫感,坐位舒適冷氣足夠😊坐低後用手機點餐 方便快捷。近門口一排排大雪櫃內有不同種類飲品、自家製涼茶 、蔬菜和甜品無限量供應。冰凍蝶豆花茶和洛神花茶,即時透心涼。湯底選擇多元化但我最愛都係沙嗲湯底打開QR code時食物選擇多而且份量不會過多避免浪費👍封門柳肉味香濃,美國安格斯牛小排油花平均放落銅十秒左右入口即溶👍👍我同朋友不停吃了好幾碟😍😍脆肉鯇片肉質有咬口脆身,手打蝦滑和釀老友鬼鬼吸晒沙嗲味更濃海鮮還點了海🦐夠彈牙,蜆肉鮮甜,蟹棒,腸仔,午餐肉等火鍋必食😊尤其長蟹棒😍😍蔬菜點了羽衣甘藍和學斗苗睇到都知一定新鮮。甜品和自製軟雪糕🍦一鍋堂Cp值相當高。令外待應們好有善和上菜收碟速度相當迅速。離坐時主動提醒客人隨身物品和有禮道謝👍👍

冰凍蝶豆花茶和洛神花茶,即時透心涼。

封門柳肉味香濃,

脆肉鯇片肉質有咬口脆身,手打蝦滑和釀老友鬼鬼吸晒沙嗲味更濃

海鮮還點了海🦐夠彈牙,蜆肉鮮甜,蟹棒,
腸仔,午餐肉等火鍋必食😊尤其長蟹棒😍
😍蔬菜點了羽衣甘藍和學斗苗睇到都知一定新鮮。

2020-09-26 5416 瀏覽
我一向都好鐘意打邊爐,疫情關係都冇出去食過,不過又想舒舒服服係屋企打早排見到一鍋堂推出溫馨二人火煱外賣套餐個價錢都係HK$308佢地位置都好方便,行完街街買波鞋就係旁邊既一條街就係旺角豉油街60-104號XX Arcade東翼2樓來到2樓就落Order 點餐,中午時分都開始多人,所以等外賣都需約20-30分鐘。呢的職員個個都好貼心,都可以推介的款式比你試下花膠 、 魚皮餃 、 雲吞、 海蝦,牛肉片,帆立貝、脆鯇腩、手工蟹籽墨魚滑、粟米、娃娃菜新鮮手打蟹籽墨魚真的又滑又彈牙脆肉鯇肉質鮮甜、啖啖肉粟米味道鮮甜有益帆立貝口感富彈性火煱外賣入面仲有辣椒粒、蒜蓉、蔥粒及醬油。仲很貼心送了一樽PH2.5次氯酸水,可以清毒雙手最貼心就係送了自家製冰糖燉檸檬一樽這個2人餐真係份量好豐富真的份量十足, CP值非常高既新鮮火煱外賣揀左個莞茜皮蛋湯湯底都有清熱好happy 放左的食材去滾滾滾長長既蟹柳,富濃郁的蟹味 生菜吸盡湯底精華飲品有4款我揀了洛神花茶同冰糖燉檸檬。洛神花茶清香微酸、食住火煱飲返枝解暑氣,降火,生津止渴冰糖燉檸檬味道清甜、咽痛喉乾滋潤。

佢地位置都好方便,行完街街買波鞋就係旁邊既一條街就係
旺角豉油街60-104號XX Arcade東翼2樓

呢的職員個個都好貼心
,都可以推介的款式比你試下

新鮮手打蟹籽墨魚真的又滑又彈牙
脆肉鯇肉質鮮甜、啖啖肉
粟米味道鮮甜有益
帆立貝口感富彈性

火煱外賣入面仲有辣椒粒、蒜蓉、蔥粒及醬油。

仲很貼心送了一樽PH2.5次氯酸水,可以清毒雙手
最貼心就係送了自家製冰糖燉檸檬一樽

這個2人餐真係份量好豐富

真的份量十足, CP值非常高既新鮮火煱外賣

揀左個莞茜皮蛋湯
湯底都有清熱

好happy 放左的食材去滾滾滾

長長既蟹柳,富濃郁的蟹味
生菜吸盡湯底精華

飲品有4款

冰糖燉檸檬味道清甜、咽痛喉乾滋潤。
2020-09-23
25 分鐘 (外賣自取)
小妹之前食過幾次「一鍋堂」,湯底勁多款令我好想集郵咁試晒佢😂所以…我又來了🤩之前walk-in排到個肚打晒鼓,今次醒呀!一早bk定19:00去吃。「一鍋堂」既湯底有成16款咁多,養生既男友就發板叫左藥膳湯,入面有唔同藥材,杞子、黨參、當歸、紅棗等等,湯底清甜醇厚,yumyum😍配料方面都係勁豐富,最少有成80款選擇,主打海鮮、肉類、自家製。有d配料仲可以叫半份,咁就可以試多幾款野食啦!😚小妹最愛靚花膠,要「真係花膠」先襯得起我!😂😂花膠夠晒厚身質地滑嫩,吸晒藥膳湯底嘅精華🤣正呀!白鱔片小妹好怕打邊爐食魚會好腥,但呢度既白膳片就無腥味。食落幾嫩口亦夠厚肉。加分!封門柳食肉獸小妹叫左3 round😂😂勁濃牛味!肉質嫩滑,齒頰留香😍美國安格斯脂肪分布平均,夠晒靚仔!牛味無封門柳咁重,但都值得食既!😌食左咁多肉,小妹表示後悔。所以就叫翻好多菜菜子懺悔下🧎🏼‍♀️蜂巢豆腐吸晒湯嘅精華,啖啖都爆湯~😌蓮藕,萵筍,粟米,淮山小妹鐘情爽口既菜品,呢d基本上都係必點菜😋😋(准山呢d養生野係男友叫既)份量適中,好夠新鮮。然而,最後都係要放肆多下🤣叫埋香菇貢丸同埋芝士獅子狗呢2樣都係小妹飛佛!😚唔理三七廿一叫
小妹之前食過幾次「一鍋堂」,
湯底勁多款令我好想集郵咁試晒佢😂
所以…我又來了🤩
之前walk-in排到個肚打晒鼓,
今次醒呀!一早bk定19:00去吃。
「一鍋堂」既湯底有成16款咁多,
養生既男友就發板叫左藥膳湯,
入面有唔同藥材,
杞子、黨參、當歸、紅棗等等,
湯底清甜醇厚,yumyum😍
配料方面都係勁豐富,
最少有成80款選擇,
主打海鮮、肉類、自家製。
有d配料仲可以叫半份,
咁就可以試多幾款野食啦!😚
小妹最愛靚花膠,
要「真係花膠」先襯得起我!😂😂
花膠夠晒厚身質地滑嫩,
吸晒藥膳湯底嘅精華🤣正呀!
白鱔片
小妹好怕打邊爐食魚會好腥,
但呢度既白膳片就無腥味。
食落幾嫩口亦夠厚肉。加分!
封門柳
食肉獸小妹叫左3 round😂😂
勁濃牛味!肉質嫩滑,齒頰留香😍
美國安格斯
脂肪分布平均,夠晒靚仔!
牛味無封門柳咁重,
但都值得食既!😌
食左咁多肉,小妹表示後悔。
所以就叫翻好多菜菜子懺悔下🧎🏼‍♀️

蜂巢豆腐吸晒湯嘅精華,啖啖都爆湯~😌
蓮藕,萵筍,粟米,淮山
小妹鐘情爽口既菜品,
呢d基本上都係必點菜😋😋
(准山呢d養生野係男友叫既)
份量適中,好夠新鮮。
然而,最後都係要放肆多下🤣
叫埋香菇貢丸同埋芝士獅子狗
呢2樣都係小妹飛佛!😚
唔理三七廿一叫翻份先!
邪惡既芝士一咬就衝晒出黎!媽呀😍
小心辣親咀😂
貢丸依舊juicy,還是我心中既味道😚

蔬菜同飲品都係放係出面嘅雪櫃
自己去拎既,蔬菜全部都好新鮮,
擺得乾淨企理👏🏻記得唔好浪費啊⚠️

「一鍋堂」仲出名自家製飲品,
蝶豆花茶同冰糖燉檸檬🍋
餐廳個電視仲會狂播製作過程添!
保證無添加🤩

食完正餐梗係要食埋甜品啦,
呢度有雪糕機可以自己唧,
仲有朱古力碎、棉花糖等配料任君選擇。
另外仲有整好既涼粉、果凍比你揀。
疫情關係,
店內依家有消毒設備保障大家健康。
等大家食得開心又放心😋
Btw小妹個肚肚又大一圈了🤪🤪
6天前 0 瀏覽
近來秋風起相約朋友再到一鍋堂火鍋☺️☺️☺️經常全場爆滿的火鍋店,任點任食兩小時,性價比奇高,食物質素相對物超所值。點了B餐「特選安格斯牛」,點餐只需用手機一掃QR code,非常簡單方便,而熟食類及飲品和各式菜類都有幾個透明玻璃大雪櫃存放著很衛生,感覺很放心。飲品種類非常多,特飲羽衣甘藍很有豆味,薄荷烏龍茶易入口茶味足夠有微微的醒神薄荷!心水推介清單美國安格斯牛板腱,富牛味,重覆點了三回!最愛牛脷心托,口感清甜,同時咬感十足!生猛海蝦,新鮮爽口彈牙、白鱔片魚味足又夠薄脆身!花膠大大塊,黑松露手打墨魚滑很香滑配上黑松露出奇地夾!蜆鮮甜、香煎韭菜餅很特別,先炸過再滾一下很香濃、鴨血口感又爽滑帶煙韌,讚!特別的推介 - 芫茜餃對愛吃芫茜的我們是個福音,濃郁!潮州豬肉扎爽彈牛丸很爆汁及Q彈!手打三寶丸有三種大熱人氣之最,其中手打墨魚丸以墨魚打成膠,食落彈牙非常。每次來都總有驚喜的性價比十足火鍋,會繼續光顧😊😊😊

心水推介清單

每次來都總有驚喜的性價比十足火鍋,會繼續光顧😊😊😊
  • 牛脷心托
  • 生猛海蝦
  • 羽衣甘藍
  • 白鱔片
6天前 0 瀏覽
今日天氣有點凍,於是就和朋友到旺角去打邊爐。我們選擇了這間可以放題任食的餐廳。我們不需要等多久就可以入座。餐廳一共有三個放題套餐選擇,而我們就選擇了特選安格斯牛套餐,養生藥膳湯為湯底。當日由於電子系統故障,未能手機落單改用手寫落單,並沒有造成太大的不便。我們一口氣點了十多種食物,最後來了一大堆食物堆疊一齊。它除了一般飲品外,還有自家製的清熱飲品,如果想試少量或者想試多款味道,則可以自行倒至小杯試嘗。其中我覺得薄荷烏龍茶口感有淡淡的薄荷清新,再加上烏龍茶甘香的味道,在打邊爐的過程可以減輕油膩感。食物方面,牛胸爽有韌性的口感,又帶有牛味,感覺比較特別。而安格斯牛的肉質軟滑,牛味十足,我覺得非常之適合打邊爐食用。另外值得一提的是它們的丸類,牛丸,香茹貢丸等都非常爽口彈而且有肉汁。總括來說,以這個中等放題的價格,我覺得餐廳的食物品質非常之高,而且選擇都很多。

2020-11-23
2020-11-23 0 瀏覽
疫情咁耐都唔敢打邊爐,天氣開始轉涼就忍唔住食火鍋。聽朋友介紹一鍋堂湯底正,趁而家少人排隊去試吓食。第一次嚟揀咗佢推介嘅養生藥膳湯,真係好足料好多藥材,佢嘅功用係可以益氣補血,健脾最胃,打邊爐都可以養生㗎😛。/今次揀咗套餐B,已經有好多選擇,包晒最想食嘅嘢,下面介紹我鍾意食嘅嘢先。牛脷心托🌟薄切牛脷心托,淥一陣都好腍,仲有牛脷嘅口感,鍾意食牛脷嘅我好滿意!美國安格斯🌟、封門柳🌟兩種牛肉都好腍好有牛味,而且冇筋,肉同脂肪嘅比例好靚👍/手切白鱔片🌟白鱔切得好薄,好鮮甜,魚肉夠滑,而且大骨都去晒,有返少少碎骨小朋友食要小心啲。沙白蜆🌟大大粒蜆肉好鮮!食咗幾轉完全冇沙,洗得好乾淨。手打三寶丸🌟細細粒丸,可以試勻哂三款丸,都足料。冰菜🌟第一次食冰菜,香港未見過,真係好脆好新鮮。

牛脷心托🌟

美國安格斯🌟、封門柳🌟
兩種牛肉都好腍好有牛味,而且冇筋,肉同脂肪嘅比例好靚👍

手切白鱔片🌟

沙白蜆🌟
大大粒蜆肉好鮮!食咗幾轉完全冇沙,洗得好乾淨。

手打三寶丸🌟
細細粒丸,可以試勻哂三款丸,都足料。

冰菜🌟
第一次食冰菜,香港未見過,真係好脆好新鮮。
2020-11-19
  • 封門柳
  • 牛脷心托
  • 手打三寶丸
  • 白鱔片
  • 冰糖燉檸檬
今日和朋友齊齊打邊爐,最後揀了性價比甚高的一鍋堂。一去到,門口已企滿人,walk in 嘅話都唔知要等幾耐🙈湯底選擇都算多飲品亦有多款,汽水涼茶樣樣齊,放滿了雪櫃。我們選了冰糖燉檸檬,蝶豆花茶。新鮮蔬菜亦可自行到雪櫃拿取享用。我們挑了雙拼鍋,養生藥膳湯和杏汁豬肺湯藥膳味好正,豬肺湯足料,有數件豬肺,秋天可潤下。生猛海蝦 新鮮,蝦肉結實。蟹籽手打蝦滑爽口彈牙,加上蟹籽,脆卜卜,增加口感。野生竹笙 萵荀回本竹笙,最愛佢嘅爽口質感。沙白蜆 花膠好大隻呀,肉質鮮嫩又鮮甜,必食之選。花膠厚身大大片,有嚼勁,補下骨膠原。鮮蝦雲呑 脹卜卜,餡料豐富,爽脆彈牙。炙燒芝心包 咬開有滿滿芝士,真係要小心燙口。白玉菇 吸收了湯底,爽口,正!我們揀了B餐,牛肉有幾個部位選擇。安格斯牛肉牛味濃郁,肉質軟腍。安格斯牛板腱帶有少少筋,質感較牛肉爽口,牛味亦濃。牛脷心托肉質較硬身和嚡口封門柳油花比安格斯多,肉質最嫩滑,鮮魚雲 韓國八爪魚魚雪鮮滑,八爪魚富嚼勁。鹹蛋魚皮充滿鹹香,非常酥脆,食得岀是鮮炸的。淥兩淥便食得麻辣鴨血鴨血嫩滑,配麻辣最夾。珍珠貝比沙白蜆細隻,爽口嫩滑脆鯇魚片最後當然要自製雪糕啦,雪糕覺得比以前冇
今日和朋友齊齊打邊爐,
最後揀了性價比甚高的一鍋堂。
一去到,門口已企滿人,
walk in 嘅話都唔知要等幾耐🙈

湯底選擇都算多

飲品亦有多款,汽水涼茶樣樣齊,放滿了雪櫃。

我們選了冰糖燉檸檬,蝶豆花茶。

新鮮蔬菜亦可自行到雪櫃拿取享用。

我們挑了雙拼鍋,
養生藥膳湯和杏汁豬肺湯
藥膳味好正,豬肺湯足料,
有數件豬肺,秋天可潤下。