招聘中
月薪
應徵
$16,500-$17,500
月薪
餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

絕對是世上最好食嘅任食火鍋 - 一鍋堂❶ 介紹一下【一鍋堂】的16款特色湯底!大大話話我都試過晒佢16款湯底,要我選擇「最好食」其實有啲難,但我「最鐘意」嘅必定係:❤️#潮汕大地魚湯 ❤️沙參肉竹鯊魚骨湯 ❤️馬來喇沙湯底!一鍋潮汕湯 🐟 :用香港生曬大地魚炮製,加埋用60斤豬骨熬製的特濃豬骨湯底,鮮甜滋味!💫沙參肉竹鯊魚骨湯 🐟: 滋潤湯水用嚟打邊爐真係第二個玩法,勁甜勁香!未食之前我已經會先飲一碗湯👍🏻馬來喇沙湯底 🇲🇾:出面好多喇沙湯底一來唔夠味二來唔夠椰,但因為用嚟打邊爐,所以係特濃特濃特濃!正!🇲🇾🌟🌟🌟 重點,湯底是用豬骨湯煲成,絕對不是坊間用粉沖的水。只是這一點已經值回票價。😋❷ 【一鍋堂】食材新鮮不在話下,已經選擇多元化。手打潮汕爽彈牛丸:信我!必食!👑 好食到我自己一個可以食一份!麻辣撈雞柳:呢個真心比10個讚!食完會好掛住嘅Level手串生猛海蝦:我深入廚房見證住啲哈哈蝦係彈彈跳住,絕對新鮮!而且每日新鮮手串,方便你三個步驟用竹簽不沾手剝蝦殻!🥢手打墨魚丸:用真墨魚打成膠🐙,食落彈落過乒乓波🏓!手打孜然雞丸:充滿雞肉精華又多汁🐔,Juicy到爆💦!手打潮汕豬肉丸:全豬肉打
絕對是世上最好食嘅任食火鍋 - 一鍋堂
自家製花果茶
一鍋潮汕湯

馬來喇沙湯底

❷ 【一鍋堂】食材新鮮不在話下,已經選擇多元化。
麻辣撈雞柳:呢個真心比10個讚!食完會好掛住嘅Level
手串生猛海蝦
手打墨魚丸:用真墨魚打成膠🐙,食落彈落過乒乓波🏓!
手打孜然雞丸:充滿雞肉精華又多汁🐔,Juicy到爆💦!
手打潮汕豬肉丸:全豬肉打造🐷,更加爽口彈牙😆!
八吋長蟹棒:打卡必備📸
真係花膠
真係花膠:唔係講笑,真係真材實料嘅真係花膠 👍🏻
多到不能盡錄⋯⋯⋯⋯全部都係真心推介!

❸ ABC餐牛豬羊款多選擇 🍴
我自己最常食嘅係B餐💛,但肉類已經有好多選擇,同埋絕對精神、靚仔!【一鍋堂】推推推!
美國安格斯牛小排
#美國安格斯牛小排 肉質結實👍🏻,花紋靚油花分布均勻🥓,打邊爐特別嫩滑!😋

2021-03-06
  • 沙參肉竹鯊魚骨湯
  • 手打潮汕爽彈牛丸
  • 自家製花果茶
2021-02-14 8923 瀏覽
2021年2月7日 星期日又到左悠閑既星期日,終於可以瞓到自然醒,之後再同老婆出街慢慢搵吓有咩食,今日出到去旺角行街,準備添置新年嘅物品,最後買完就喺附近見到呢一間火鍋放題餐廳上到去發現午市可以100分鐘火鍋放題任食,價錢最平仲要$148添,有差不多16個湯底可以選擇,款式比起一般火鍋店更加多,最後我哋要咗B餐,特選安格斯牛,可以食到安格斯牛肉同封門柳等咗大約5分鐘左右就有位,坐低咗之後店員同我哋講可以掃描QR code點餐,呢個方法真係方便好多,仲可以即時檢查有冇漏單添!!有好多食物可以選擇,而且圖文並茂,可以睇得到食物嘅份量點完餐之後行出去見到有醬料區,都有幾多醬料可以揀,就連蒜蓉都有炸蒜同普通蒜蓉添,啱晒鍾意食蒜蓉嘅我飲品區排列咗好多款飲品,見到成個飲品櫃都有好多選擇,當中留意到餐廳有自家製涼茶,仲要唔止一款添,可以慢慢嘗試飲品貴嘅對面就係食品區,可以夾丸類同蔬菜,全部都用咗膠盒蓋住,夠晒衛生等咗大約10分鐘左右,火鍋就送到,我哋點嘅係蕃茄牛粒湯,湯底裏面有好多蕃茄同牛肉粒,成個湯底都變晒紅色,飲落去好鮮甜,而且牛肉粒好腍之後食物就開始陸續送到,首先有美國安格斯牛小排,見到脂肪嘅
2021年2月7日 星期日

有好多食物可以選擇,而且圖文並茂,可以睇得到食物嘅份量

之後食物就開始陸續送到,首先有美國安格斯牛小排,見到脂肪嘅分布好平均,而且切得好薄,淥大約一分鐘已經熟晒,食落去充滿牛肉味,之後我哋不斷encore

海鮮方面估唔到有花膠,仲要好大隻,食落去充滿膠質,應該補充好多骨膠原,女人食夠晒滋補
另外仲有白沙蜆,食落去嘅時候完全冇沙,肉質好肥美

另一款蜆質素都唔錯,淥左一陣間已經離晒殼,肉質好鮮甜爽口
至於上面嘅係油炸鬼釀蝦膠,上面仲有蟹籽添,無諗過呢款食物都會係火鍋店出現,淥熟之後口感好特別,食到蝦味之餘,外層仲要係脆卜卜

食足差唔多90分鐘,真係好飽,應該飽到第二朝添
2021-02-07
阿女推介,提議不如星期日去一鍋堂食火鍋,因為佢先前同朋友去過,讚不絕口!咁當然咪錯過啦我們大約12時去到,看完menu 叫了餐B,之後便叫埋杏汁豬肺湯做湯底這店是掃QR Code 落order,非常方便落了order 後,便到調味區自製調味醬料這裡的飲品很有特色,有蝶豆花茶、冰糖燉檸檬,及洛神花茶前菜種類也很多,除了沙律外,還有泡椒鳳爪、麻香秋葵、意式火腿等,味道不錯,絕不馬虎一見到蔬菜櫃十分開心,非常新鮮乾淨,最驚喜的是原來有羽衣甘藍,有益健康杏汁豬肺湯底一定要比個大like 佢,真材實料,火候十足,入口已有老火湯的味道。而第一round 的火鍋料主力叫了海鮮類,食材矜貴,花膠大大件有咬口,魚類新鮮,沙白及蝦都鮮甜,墨魚及蝦滑彈牙餐B 的肉類分別有齊牛、豬及羊,三款都肉質鮮嫩,入口juicy,肉味超濃豬潤、鴨血、粉腸、長蟹腳棒、豬皮也是不錯的選擇,食材新鮮,款式真的好多食到最後,一定要食返杯乳酪來中和一下,讓這餐火鍋,劃上完美的句號。
這店是掃QR Code 落order,非常方便
落了order 後,便到調味區自製調味醬料
這裡的飲品很有特色,有蝶豆花茶、冰糖燉檸檬,及洛神花茶
2021-02-07
2021-02-02 4252 瀏覽
食火鍋係香港人至愛,星期日,一於約朋友去旺角一鍋食午市火鍋放題🥘火鍋店闊落整潔,入座時揀定食邊款放題同湯底,湯底都有十幾款😅,之後就用QR code手機落單,方便快捷👏😋我哋揀咗B餐,特選安格斯牛湯底要櫻花蝦湯,打開菜單,選擇非常多,除咗牛類,豬、羊、雞都有,仲有前菜、海鮮、各類丸、手工餃、有營素食、粉麵,又有自助吧,手作雪糕,蔬菜一份份,同飲品都放入雪櫃,飲品仲有支裝自家製涼茶,櫃面有得試飲,可以試下邊種啱口味先拎😉落單一陣,好快就有火鍋料送到,牛類有四種,要咗三款試,封門柳最好食,軟腍得嚟肉味濃😋,枱上有一樽豬骨湯,唔夠湯可以自己加👍🏻粟飼豬肉片,羊卷肉片、手打丸樣樣試D,食材拎立立,一望就知新鮮十足😋,最驚喜係花膠,好似手掌咁大😂,骨膠原豐富🤣每次加單時,個App都會提醒剩低幾多落單時間,設計貼心🥰食物選擇太多,一次食唔哂佢哋嘅出品,要約朋友揾日再食先得🤪

我哋揀咗B餐,特選安格斯牛

每次加單時,個App都會提醒剩低幾多落單時間,設計貼心🥰
食物選擇太多,一次食唔哂佢哋嘅出品,要約朋友揾日再食先得🤪
2021-01-31
2021-01-23 3384 瀏覽
天氣咁凍同朋友去咗打邊爐雖然係平價任食不過食物種類好多,連花膠都有得點我哋揀咗養生藥膳鍋都幾足料藥材味幾出出面自助區有少量甜品同埋自助雪糕機而飲品方邊選擇都好多,有各種汽水同茶而我最鍾意係檸檬薏米水唔太甜非包裝類飲品仲有洛神花茶蔬菜非常新鮮,呢度每台客嘅枱上面都有一壺邊爐湯底,方便自己去隨時添加非常好個膠滑好彈牙墨魚丸都唔錯魚皮夠大塊又脆身最怕食到d碎濕濕又淋咗嘅炸魚皮鯇魚片爽脆鮮甜蜆都新鮮彈牙,我哋之後都有追加所有牛肉品質都唔錯,雖然唔係話好肥,不過都幾重肉味幾香口呢個價錢嚟講真係合格以上另外牛舌爽爽地我都好鍾意d蝦實肉彈牙,鮮甜食咗好多隻總括嚟講呢度服務同食物水準都幾好價錢亦都好抵Cp值幾高值得再嚟嘅
天氣咁凍同朋友去咗打邊爐

雖然係平價任食不過食物種類好多,連花膠都有得點

我哋揀咗養生藥膳鍋

都幾足料
藥材味幾出

出面自助區有少量甜品同埋自助雪糕機

而飲品方邊選擇都好多,有各種汽水同茶
而我最鍾意係檸檬薏米水

墨魚丸都唔錯

魚皮夠大塊又脆身

最怕食到d碎濕濕又淋咗嘅炸魚皮

鯇魚片爽脆鮮甜

蜆都新鮮彈牙,我哋之後都有追加

所有牛肉品質都唔錯,雖然唔係話好肥,不過都幾重肉味幾香口

呢個價錢嚟講真係合格以上

值得再嚟嘅

• 美國肩胛肉眼
  • 海蝦
2021-04-29 0 瀏覽
其實都唔係第一次嚟食🤣點解會話佢係最值得食嘅火鍋,係因為佢嘅用料一啲都唔慳😍😍-先講咗佢最特色嘅地方,係有15款固定嘅湯底,有時仲會有期間限定添👍🏻想健康啲嘅話,又可以揀清啲嘅豬骨湯底、鯊魚骨湯底,想濃味嘅話,就可以揀喇沙、冬陰功等等!🤪而我今次就試咗期間限定嘅酸菜花甲鍋,點嘅時候店員都有提醒係有少少辣,不過食落又唔算太辣,酸菜又唔算太酸,整體來講係幾創新嘅味道😋😋食物方面,今次叫咗B餐,佢嘅牛都好靚👍🏻食落好有肉味😍仲有可以任叫白鱔、蜆、蝦等等!仲有佢哋自家製嘅冰糖燉檸檬、洛神花茶,好解膩☺️次次食完都好滿足😋😋

食物方面,今次叫咗B餐,佢嘅牛都好靚👍🏻食落好有肉味😍

• 美國安格斯牛小排
  • 冰糖燉檸檬
  • 封門柳
  • 海蝦
  • 生猛海蝦
  • 西班牙栗飼豬肉
2021-04-13 213 瀏覽
好耐無打邊爐,今次黎返一鍋堂,對上一次仲未有得揀餐,今次有3款餐揀,我地叫左二百幾個餐,入到門口,門口姐姐好有禮貌好仔細清楚說明,讚👍🏻一讚先,入到去卡位馬上點野食,野食好快到,無漏單野食好新鮮,夠靚仔試晒咁多牛,我最鍾意食牛脷心托,好爽脆又唔油膩,不停加單,下次都要繼續食佢海蝦彈牙鮮甜,貝類無沙,只只都開口,竹笙一定要叫,吸湯,正花膠勁大塊,大個塊面冰菜都有,不得了,一個人都食左2兜,好爽脆我最鍾意佢地既自家飲品解油膩又清熱質素仲keep得好好
野食好新鮮,夠靚仔
海蝦彈牙鮮甜,貝類無沙,只只都開口,竹笙一定要叫,吸湯,正
花膠勁大塊,大個塊面
冰菜都有,不得了,一個人都食左2兜,好爽脆
我最鍾意佢地既自家飲品
解油膩又清熱質素仲keep得好好
2021-04-12
  • 飲品
  • 冰菜
超級超級超級超級垃圾嘅服務態度! 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥😡😡😡早前想去旺角食夜晚,因為知道要提前網上/ 手機app 拎票,但怕會有過票情況發生,所以刻意午時12 點30 打電話去餐廳詢問!職員話 如果過咗票,到時候出示返QR code , 前枱職員會安排返! (因為我都擔心過了幾多張票 會取消預約,或者會唔會要等返好耐之類,好讓我有時間上嘅安排)我又再問職員,如果我8 點會到餐廳,建議大概幾點在手機上拎票排隊好,職員就教我 6 點就要拎票。 點不知,我地7:50 到,都已經過了票號,前枱職員不但之趕走我們,仲用極度差劣態度呼喝我們,講「我唔知今朝同你講電話個個職員講咩!總之就唔關我事!而家就係無枱 ! 無得等!咁你想點呀!? 」我真係超級無奈同燥,過咗票號 ,安排唔到時間,有必要用呢種態度去趕人? 我地係客人,係嚟消費,真係未食先受氣! 其實Open Rice 大部分嘅劣評,都係投訴餐廳前枱職員態度,但顯然貴公司無處理到!!呢種所謂嘅服務態度,幾抵幾平嘅優惠,都不了! 👋🏻👋🏻😡😡
2021-03-14 470 瀏覽
一鍋堂之前黎過但要排好耐最後放棄無食到,今次bk左位一去到就有得食lu~首先揀左湯底,唔食得辣又唔想太清淡,就試下平時比較少見嘅一鍋潮汕湯。用左大地魚、蝦米、豆卜、咸菜唐芹、大蒜同胡椒碎,有鮮甜味後勁帶胡椒辛味,味道層次豐富,果然無揀錯,打邊爐前記住飲返一碗先😋~海鮮用料新鮮,食左好多轉海鮮,蜆全部都開口無沙,海蝦鮮甜唔細隻肉質又爽口彈牙,白膳片鮮嫩肥美而脆骨腩厚肉爽口❤️ 另外,不得不提就係花膠大件厚身,打邊爐都不忘養顏,係愛美女仔嘅恩物呀,仲有少見嘅冰菜同羽衣甘藍。當然唔少得就係佢地自家製飲品,推介冰糖燉檸檬👍🏻,易入口甜度適中唔會太酸,又可以清熱下火啱哂打邊爐飲。午市100分鐘話咁快就過而且落單時間得60分鐘,時間有d趕太多野想食,小食都無時間試🙈呢間有海鮮花膠食,一個價錢任食任飲又多選擇,而且環境乾淨整潔,性價比幾高值得再黎。

一路都有食開一鍋堂覺得高cp又唔錯但今次真係要寫個負評比旺角分店門口個阿姐嘅服務態度本身手機app5點幾拎左二人飛上到去門口reception個阿姐話只接受網上訂座 其餘所以walk in/手機app拎飛都要最快7點幾叫我地7點幾先再番去好啦到到後後6點左右見到手機app話個位已經過左番到去問個阿姐 態度串77話係呀過左我話番比佢聽佢之前叫我地7點幾先好再番去佢話咁依家補飛比你啦 拎啦(要等起碼10張)嘩今時今日咁嘅服務態度真係接受唔到你道個歉都接受丫 但你完全唔覺自己有錯仲要講到好似我錯咁 會唔會係有d咩問題?後來見到好幾個app拎飛嘅人都係相同遭遇。。。平時真係唔會寫負評 但真係想一鍋堂可以認真留意下員工嘅服務態度同行為
一路都有食開一鍋堂覺得高cp又唔錯
但今次真係要寫個負評比旺角分店門口個阿姐嘅服務態度
本身手機app5點幾拎左二人飛
叫我地7點幾先再番去
好啦到到後後6點左右見到手機app話個位已經過左
番到去問個阿姐 態度串77話係呀過左
我話番比佢聽佢之前叫我地7點幾先好再番去
佢話咁依家補飛比你啦 拎啦(要等起碼10張)
嘩今時今日咁嘅服務態度真係接受唔到
你道個歉都接受丫 但你完全唔覺自己有錯
仲要講到好似我錯咁 會唔會係有d咩問題?
後來見到好幾個app拎飛嘅人都係相同遭遇。。。

2021-03-08 549 瀏覽
昨晚是周年日 昨晚跟老公去吃了,等會耐了點,大約30分鐘!不過食物新鮮,飲品都很齊很吸引!有最喜愛的玉米心 值得推介的還有四寶丸 還有魚雲 紅菜頭 不是度度都有 推介推介推介不過上菜是有點久了!希望可以改善 ?不過後來發覺 只是如果少次數多個三次以上就會變慢了!
2021-03-05
宵夜
  • 花膠
  • 飲品
2021-03-03 395 瀏覽
一如既往,晚市嘅人排隊排到出樓梯。諗住咁耐冇開晚市,佢應該可以keep番以前水準掛,不過就真係有啲失望。嗌左個麻辣湯底同藥膳湯底,真係淡到好似水咁,先講個麻辣湯底,又唔麻又唔辣個藥膳湯底就好似清湯咁食物種類都比之前嘅少咗,人就一樣咁多坐得好迫,佢唔似其他台式火鍋店,會有架車仔喺側邊俾你放嘢食。佢一嚟就會將全部嘢食放晒喺枱面,張枱本來就好細,再擺埋嘢食,過程食得非常唔就手不過嘢食方面我都會推介佢嘅炸魚皮,醃蘿蔔,芫荽餃。呢三樣係我成晚食得最多嘅嘢,不過可能就唔會再返轉頭食。呢個價錢會想試吓其他新嘅台式火鍋店
個藥膳湯底就好似清湯咁
食物種類都比之前嘅少咗,人就一樣咁多坐得好迫
2021-03-01 513 瀏覽
雖然香港天氣越嚟越熱,但係香港人嚟講,打邊爐係無分時候,大家朋友坐埋打下邊爐圍埋食先最過癮。一鍋堂每到食飯時間都人頭湧湧,淨係排隊上樓都要花唔少時間,我都排左一個鐘。 火鍋料方面亦都選擇多,個人覺得全部質素都相當唔錯。唔單止有其他火鍋店不常出現嘅配料,好似胡椒麵、粟米餃、孜然雞丸,另外佢仲有唔少自家製食材。而最貼心係,佢大部分配料都可以選擇半份,飲品都好有特色,有益健康,最特別係有自家製飲品。等咗大約五分鐘左右就送到,肉很新鮮,豬肉比牛更為出色,更好味。而蔬菜同飲品就放置喺出面嘅雪櫃自己拎,好正。擺設上非常乾淨企理好開胃。

2021-02-25
2021-02-23 450 瀏覽
第一次黎一鍋堂食午市就嗌左最貴嘅放題,和牛真係比安格斯更加好食🤤麻辣湯底好入味,最美中不足嘅地方係假期去無得加鐘,最後40分鐘就無得再order,total只係嗌左兩round,雖然都夠飽但就食得好急好趕,下次搵日平日再黎試!
2021-02-20 590 瀏覽
久唔久都有打邊爐嘅癮 食得多嘅我哋當然會選擇放題🙈今日又嚟到一鍋堂食台式火鍋 貪佢好食又抵食~我哋嗌左沙嗲湯底 湯底好濃 充滿花生香 自助區有少部份丸類 前菜 菜 飲品 可以攞種類都好多 飲品仲有自家製飲品出面個黃金炸魚皮好好食😋 充滿鹹蛋香 魚皮脆卜卜仲有麻辣鴨血 正吖醬汁擺得整整齊齊 多選擇-其他食物就係QR code落單唔會漏單 份量比齊 上菜快 放題最緊要嘅速度佢都合格有多👍🏻👍🏻鍾意佢佢每份牛都有牌仔寫低係咩部位牛肉賣相好好 質素都好好 嫩滑有牛味食到最後當然要食返甜品有雪糕可以自己整🤤 任落toppings 雪糕係牛奶味 都好好食👍🏻👍🏻
久唔久都有打邊爐嘅癮 食得多嘅我哋當然會選擇放題🙈
今日又嚟到一鍋堂食台式火鍋 貪佢好食又抵食~

我哋嗌左沙嗲湯底 湯底好濃 充滿花生香

自助區有少部份丸類 前菜 菜 飲品 可以攞