餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

⭐️一鍋堂⭐️📍: 旺角豉油街60-104號XX Arcade東翼2樓⏰:12:00pm-4:00pm; 5:00pm-12:00am今日同男朋友出旺角行街,通常我地諗唔到食咩都會揀放題食,一個價錢任飲任食好抵,今次Book左旺角豉油街既一鍋堂午市火鍋放題,每人都係二百幾蚊就食到高級既澳洲和牛,真係超值🌟高級澳洲和牛火鍋放題 ($228/位)呢個放題套餐包括多款高質肉類,有澳洲M5和牛板肉、美國安格斯牛肉、魔鬼辣安格斯牛肉、手切牛脊肉、西班牙橄欖飼豬肉、封門柳、牛脷心托、精選進口牛板腱、西班牙栗飼豬肉同紐西蘭羊卷肉,100分鐘仼飲仼食好正🥰🥘湯底: 一鍋潮汕湯湯底方面我地揀左一鍋潮汕湯,湯底好足料,有大地魚、蝦米、豆卜、鹹菜唐芹、大蒜、胡椒碎多款食材,口感層次豐富肉類方面我地試左咁多款肉,主力推介以下三款🐄 封門柳封門柳肉質鬆軟,牛味香濃🐄美國安格斯牛肉美國安格斯牛肉好大塊,雪花紋好靚,肉質結實,口感嫩滑🐄手切牛脊肉牛脊肉油份較高,做到入口即溶既口感🌟配料配料方面都好多款,佢地自助區有多種丸類,仲有手打墨魚滑、蝦滑等等,全部都係真材實料,食落爽口彈牙😋😋😋🌟自助區餐廳除左用QR code落
⭐️一鍋堂⭐️
📍: 旺角豉油街60-104號XX Arcade東翼2樓

🌟高級澳洲和牛火鍋放題 ($228/位)

🥘湯底: 一鍋潮汕湯

肉類方面我地試左咁多款肉,主力推介以下三款
🐄 封門柳
封門柳肉質鬆軟,牛味香濃

🐄美國安格斯牛肉
美國安格斯牛肉好大塊,雪花紋好靚,肉質結實,口感嫩滑

🐄手切牛脊肉
牛脊肉油份較高,做到入口即溶既口感

🌟配料

🌟自助區
餐廳除左用QR code落單之外,仲設有自助區,有四大個雪櫃放飲品,有汽水、紙包飲品,仲有樽裝冷泡茶,總有一款啱你口味

蔬菜櫃預先放置好一兜兜唔同種類既菜,連貴價菜羽衣甘藍都有,配料方面亦都有唔少丸類,香菇貢丸、芫茜燒賣、獅子狗等等,每款試少少都食到好飽

🌟甜品
甜品方面佢地最近推出水蜜桃雪糕,桃味清新配合香濃牛奶,夏天打完邊爐食返杯冰凍既雪糕就最爽
2022-08-07
  • 美國安格斯牛肉
打邊爐一向無分季節,所以是夜來到旺角的「一鍋堂」,餐廳位於XX Arcade2樓。星期四晚上餐廳都幾乎滿座,幸好預早訂位,去到不需要再等。餐廳燈光明亮,環境乾淨,有卡位和大梳化,坐得都很舒服。我和友人叫了晚市B餐,用餐時間都有120分鐘,都好足夠。一鍋堂是用上手機自助點餐,也有自助吧,一些配菜可以自己到取。有多款蔬菜,有蓮藕、娃娃茶、唐生菜、肉丸、燒賣、少量熟食和飲品等等。湯底我就選了艇家一品魚湯鍋,味道較鮮甜,好似真係飲魚湯一樣。醬料都是有炸蒜、蒜蓉、辣椒、香蔥、豉油等等。肉類有美國安格斯牛肉、封門柳、牛脷、羊肉片、黑豚肉等等。安格斯牛肉油花多,而且味道甜而不騷。而封門柳非常新鮮,色澤鮮紅,牛肉味好濃郁,肉質入口嫩滑有咬口,咬下去口裡充滿肉汁!海鮮款類都很多,而且款款都非常新鮮,有蝦、帶子、蜆、魚片、脆肉鯇、鴨血、連花膠都有,食落鮮甜美味。然後其他配料,菜、粟米、肉丸、蝦滑、墨魚滑、水餃、響鈴同炸魚皮都應有盡有。飲品方面都是任飲,選擇也很多!值得一提一定是一鍋堂的自家茶飲,非常推介金羅漢雪梨清潤荼,入口清甜,也可以清熱潤喉。甜品有自家製雪糕,味道都很好!

甜品有自家製雪糕,味道都很好!

2022-07-28
  • 封門柳
  • 花膠
2022-07-25 1178 瀏覽
這次放假的日子約了在港島工作的好友飯局,並因應大家的距離位置選取在旺角區;而這段時間香江已進入炎炎夏季,天時暑熱食辣最過癮,尤其麻辣火鍋;而在旺角區的麻辣火鍋,第一時間想起一鍋堂--任食的食物質素高且穩定,尤其香料豐富的麻辣湯底更見一斑!決定好了就馬上打電話去訂位;闊別多時的旺角Arcade東翼分店,擁有地利之便,無論搭巴士,地鐵或東鐵到達都是十分鐘左右的腳程;與好友約好在餐廳的樓下見面後就一齊搭電梯上樓上了;電梯門一打開,一股熟悉的氣味及場景即時呈現;早到的好處是,入場的當下不用排隊,與好友在櫃台前掃了出行咭針咭,量了體溫,然後就在櫃台選了套餐B及麻辣湯底便由店員帶位入場坐下;在走廊兩邊分別擺放最有一鍋堂特色的鮮菜櫃及當日出品熟食;鮮菜櫃再前一點就是雪糕機以及咖啡機;在場內的中間位置坐低,雖然內裡面積不算很大,但高樓底以及餐枱的有致擺設形成的舒適感,加上冷氣及抽風俱佳,說得上是在炎夏中打邊爐(火鍋)的必備條件之一!而場內的枱面與餐具的潔淨度一直給人信心;甫坐下來,馬上連上一鍋堂的Wi-Fi,掃描台號紙的二維碼進入主畫面來點選食材 (只因用一鍋堂的Wi-Fi更快更穩定);首先要一讚,一

甫坐下來,馬上連上一鍋堂的Wi-Fi,掃描台號紙的二維碼進入主畫面來點選食材 (只因用一鍋堂的Wi-Fi更快更穩定);首先要一讚,一鍋堂的Wi-Fi系統比較統一,當在一分店連接過其Wi-Fi後,之後在其他分店無需再另入密碼就可連接上,在講求效率速度之地,很有用處!
依舊是熟悉的食材,在第一輪的點選的食材中,以海鮮河鮮為主,再加上牛板腱及安格斯牛肉,就立即確認下單;
麻辣湯底
此時店員先遞來一整鍋麻辣湯底,再添加了新近推出的鴨血,成就了鴨血麻辣湯底;
菜心
好友在打點桌面上的一切,我就去鮮菜櫃拿取了菜心與生菜,及在醬料區調配了醬油就回到座位;麻辣湯接近滾起的時候,多種香料交織的香氣飄散在半空,引人垂涎!
第一輪食材
第一輪食材
剛好店員推著餐車送來第一輪的食材,便可立即開動;
由河鮮海鮮開始,串上竹籤的海蝦,沙白蜆,珍珠貝及花膠一把放進湯鍋中,隨後涮起白鱔片;
白鱔片
十秒內的功夫,鱔片的肉質變得爽滑彈牙,富含骨膠原的鱔皮在爽彈度更勝一籌!點一點醬油,蘊涵其中的鹹香與辣味令白鱔片去腥提鮮,沒有魚骨的高質鱔片真是啖啖肉啖啖鮮,基本上是每次必食之選!
鮮海蝦
鮮海蝦
鮮海蝦肉爽味鮮,有麻辣湯底加持去烚熟,不用點醬油已帶出甜味,於我來說可曰:百食不厭!
沙白蜆
貝類的沙白蜆及珍珠貝,好友與我都偏好沙白蜆,只因海水味更突出,更有海潮風味!當然肉質上兩款都接近,且具良好的新鮮度!

牛肉食材越見高質
牛板腱
塊頭頗大的牛板腱,在麻辣湯中來回游動了數下,馬上夾起點了醬油就送入口中--濃香的牛肉本味,少許的麻辣香料,加上醬油的鹹味,新鮮指天椒的氣味,芫茜的馥郁,構成的口感十分討喜味蕾,肉味與香辣激起了美妙的層次感!
安格斯牛肉
安格斯牛肉質素更高,單看其高顏值的胭脂紅,佈滿輕巧的油脂,涮了個八九成熟來細味,口感更覺細嫩柔滑,肉味亦相當濃,加上湯底及醬油的點綴與加持,是何等的美味!
菜心
第一輪的食材差不多吃完時,烚了鮮綠的菜心來間場,無論口感或腸胃,都有種舒適感!菜心在麻辣湯底中沒那麼吸油,相對辣度少一點,更能嚐到其本身的清甜及鮮菜味!
鴨血
撈了一些鴨血來嚐嚐,一邊吃著一邊點選第二輪食材;作為第一輪的加碼,海蝦與白鱔片是必須要揀上;手打丸類的孜然雞丸及潮州手打牛丸皆是高質類別;然後加上另外三款紅肉--西班粟飼豬肉,紐西蘭羊肉卷及美國封門柳,也很快手地下單;鴨血泡在麻辣湯底一段時間了,依然保持嫩滑彈,而吸收了的麻辣湯底精華也恰到好處,口感及味道都相當好!
一個小插曲:在第二輪食材上枱前,我先去飲品櫃想拿取一鍋堂自家出品的樽裝茶飲,豈料可能太受歡迎的緣故而清零,就轉而拿取汽水,其實也好,只因是有汽的飲品與麻辣火鍋也很相配!
第二輪食材
潮州手打牛丸
烚煮過的潮州手打牛丸,恰當的生粉比例令口感頗為彈牙,咬下去滾燙的中間部份還滲出油潤的肉汁,加強了肉味的濃厚度,過過口癮一流!
孜然雞丸
孜然雞丸構成質地味道口感,皆是我甚喜歡的肉丸類型,淡素娥媚的孜然粉與雞肉融合得十分美妙!
西班牙栗飼豬肉
西班牙栗飼豬肉的爽脆肉質,加上油脂的滋潤,麻辣湯底與醬油令這帶點野性的味道更添層次!
紐西蘭羊肉卷
紐西蘭羊肉卷肉質細嫩,本味厚重而不羶,絲絲羊脂的點綴留下了討喜的餘韻!
封門柳
封門柳肉味也很重,但多了點咀嚼性,喜此道者也會鍾愛!
生菜
以燙點生菜來作為第二輪食材的收結,麻辣味厚重一點,反也顯得菜味更甜!

期間要稱許店員們的對卸去食材空碟的收碟速度之快,令枱面保持乾淨及食材可以高流轉,值得掌聲鼓勵!
之後再點了第三輪,都是綜合了第一及第二輪的最優質食材,好友與我兩人將食材都清零;繼而捧腹而回,食得開心又滿足,從心底再次稱讚一鍋堂出品的穩定性!
2022-07-11
孜然雞丸
西班牙栗飼豬肉
紐西蘭羊肉卷
  • 生菜
話說近排返工忙到狗彩,幾乎無自己私人時間可言,但都係要捉緊時間找找身邊既水桶友出黎,邊食好野邊大吐下苦水。人在旺角,偶爾經過【一鍋堂 (XX Arcade) 】俾佢嘅大櫥窗吸引,唔係因為佢有華麗嘅裝潢,而係因為有朋友說過好好食好正宗又唔貴而且評語都唔錯!所以問問有沒有位置,員工說有,那就入去乖乖坐定去等朋友,因為聽聞事關佢地都成日會Full House既!由電梯一入到餐廳內部需要經過飲品櫃及自助食物櫃位,包括有不同種類既蔬菜又有不同種類既丸,調味料架,擺部非常整齊,呢度嘅空間感都非常足夠,望埋去大概可以坐到60人以上,全部以卡位為主要,用餐感覺舒適。食物款式選擇多,單是湯底都已經有16款,另外仲有1款是鴛鴦鍋,價錢公道合理 ,以120分鐘放題為賣點 3款不同級數嘅追加牛去收費,今次我選擇了中價位的,『特選安格斯牛』湯底方面揀左麻辣湯底,有鴨血在內的 。呢度點餐用iPad落單,自助形式叫嘢食時間可以自己控制,一般圖文並茂款式好多亦都分為好多唔同嘅類別。.麻辣火鍋湯底,好濃味熟食既點菜叫左:古法炆五花腩五花腩肥瘦適中,南乳汁香濃,成件事好合拍其實出邊都仲有一啲係熟食既涼拌或熱撑,但係我為咗

麻辣火鍋湯底,好濃味

熟食既點菜叫左:古法炆五花腩
五花腩肥瘦適中,南乳汁香濃,成件事好合拍
其實出邊都仲有一啲係熟食既涼拌或熱撑,但係我為咗打邊爐嗰邊更加滿足所以就冇拎到出邊嘅呢啲嘢食。

灼一灼能即食可以選擇炸魚皮、響鈴、長腳蟹柳,長腳蟹柳無限Encore2.0非常好吃,蟹肉飽滿,絲絲分明。

呢個套餐upgrade了,肉類有美國安格斯牛肉、鮮雞件、西班牙栗飼豬肉、紐西蘭羊捲肉、精選進口牛板腱。

我會推介紐西蘭羊捲肉同精選進口牛板腱,羊捲肉位於羊肩位,肉質柔嫩及濃厚,油脂比例豐富好適合火鍋。精選進口牛板腱,肉質軟嫩富彈性,油花適中分佈均勻,中間透明的嫩筋口感Q彈有層次。

基本版既美國安格斯牛肉都味道鮮美,油脂豐富,多汁,做到入口即化。

另外一啲散物就有:手打蝦滑、蟲草花、冬菇釀蝦滑、鴨血、竹笙、萵筍、紅心蘿蔔、鮮海蝦、白鱔片、水魷、淮山、真係花膠、生根

要提既就係手打蝦滑,紅心蘿蔔呢兩樣都幾特別,蝦肉明顯,新鮮彈牙,拌入蟹籽讓微彈的口感昇華而紅心蘿蔔俗稱冰糖蘿蔔,也叫“心裏美蘿蔔”,又名胭脂紅,內裏為紫紅色,且口感脆、口味甜,肉質細嫩,好入味。

放題都一定要飲野,行出去飲品櫃見到好多唔同飲品可以選擇,有一啲就喺各大市場都可以買到嘅有一支就係自家製出品。

試飲左以下兩樣飲品,火鍋飲呢D飲品都爽的,水蜜桃果汁、玫瑰花黑枸杞茶、可以幫助美容養顏陽光明目活血寧神清熱解渴促進血液循環。自家設計嘅樽身會顯得更加高級。
最後食到咁上下飽飽哋都要出去試吓佢嘅甜品,呢度唯一嘅甜品就係呢一部雪糕機,牛奶雪糕,其實味道係唔錯嘅不過可能我鍾意試多啲新野就覺得呢個款式爭少少如果多啲味道選擇就可以更加好啦。
值得一讚就喺呢度冷氣非常足夠,因為打邊爐已經好熱,如果冷氣唔夠嘅話呢就會食到成頭汗,但係呢度你會一路打邊爐一路好滿足,大食特食。整體而言,一鍋堂除左食物質素高,湯底和飲品都好出色。
  • 紅心蘿蔔
  • 精選進口牛板腱
  • 紐西蘭羊捲肉
  • 古法炆五花腩
2022-07-08 1882 瀏覽
天氣超級炎熱🥵放工後約咗朋友在旺😬角行街買波鞋!見到合心水立刻買!因為實在太熱啦⋯⋯ 9秒九🙆‍♀️就買完⋯⋯朋友提議打邊爐🍲啱啱經過📍📍一鍋堂📍📍二話不說就上咗去啦⋯⋯餐廳座位非常寬闊⋯⋯冷氣充足!喺咁熱嘅天氣打邊爐🍲冷氣充足😬真係幾爽⋯⋯餐廳有自助區!提供勁多飲品!仲有自家製嘅涼茶添⋯⋯洛神花茶和薄荷烏龍茶🥰推介🙆‍♀️仲有熟食區!麻辣土豆絲麻辣鴨腎我就最鍾意❤️多款醬汁醬料供選擇⋯⋯有麻醬丶沙茶醬丶炸蒜丶蒜蓉丶蔥粒丶辣椒🌶️最重要有我最鍾意🥰嘅柚子豉油添⋯⋯冬陰功湯底湯底做得非常美味!非常正宗酸酸甜甜!美國安格斯肉味非常濃郁!肉質新鮮入口即溶⋯⋯豬肉片來自西班牙的栗飼豬肉片!肥瘦均勻肉質美味!鮮嫩多汁!蜆共有兩款!兩款都非常新鮮!令到個湯底仲更加鮮味添⋯⋯海鮮蝦🦐丶水魷魚🦑丶鱔片又有花膠仔勁多選擇⋯⋯墨魚滑丶蝦滑丶黑松露墨魚滑⋯⋯彈牙爽口!炸魚皮🙆‍♀️保持鬆脆😋最後仲有軟雪糕添⋯⋯都係任食😬⋯⋯

📍📍一鍋堂📍📍

多款醬汁醬料供選擇⋯⋯

有麻醬丶沙茶醬丶炸蒜丶蒜蓉丶蔥粒丶辣椒🌶️
最重要有我最鍾意🥰嘅柚子豉油添⋯⋯

冬陰功湯底

湯底做得非常美味!非常正宗酸酸甜甜!

美國安格斯

肉味非常濃郁!肉質新鮮入口即溶⋯⋯

豬肉片

來自西班牙的栗飼豬肉片!肥瘦均勻肉質美味!鮮嫩多汁!

共有兩款!兩款都非常新鮮!令到個湯底仲更加鮮味添⋯⋯

最後仲有軟雪糕添⋯⋯都係任食😬⋯⋯
  • 西班牙栗飼豬肉
  • 黑松露手打墨魚滑
  • 冬陰功湯底
【一鍋堂】⁡⁡🥘吃火鍋也能養生‼️⁡之前喺葵芳一鍋堂品嚐完靚湯之後😆,朋友約我再回味一鍋堂的火鍋😋⁡⁡今次來到旺角XX Arcade嘅分店~位置好方便呢👍🏻,晚上7點去到好滿座呢!⁡⁡⁡座位分別有卡位及梳化位,感覺令人舒適👏🏻⁡⁡🥘 湯底今次挑選了少有的沙參肉竹鯊魚骨湯🦈,用料十足,味道清甜滋潤😍,打邊爐之前先飲一碗滋補靚湯🥰,有家的味道!!⁡⁡C餐【高級澳洲和牛】⁡⁡🐮肉類款式多多⁡⁡🇦🇺澳洲M5和牛板肉⁡😍油花多,入口柔嫩有牛脂香🤤⁡🇱🇷美國安格斯牛肉⁡⁡雪花分佈均勻👍🏻,肉味濃郁,口感柔軟😋~⁡⁡🏺花雕浸安格斯牛肉⁡牛肉有濃濃花雕味🥰,肉質軟嫩😋⁡👅牛脷心托⁡爽脆可口💓,不能錯過!⁡⁡🇪🇸西班牙黑毛豬⁡肉質軟腍細緻,肥瘦適中❤~⁡⁡除左肉類之外,仲有好多海鮮😍,啱哂我呢個海鮮迷!!⁡🍥手打滑⁡⁡最愛墨魚滑🦑⁡⁡爽口彈牙有鮮味👍🏻,蟹子增添口感!!!⁡⁡🦐手串生猛海蝦⁡以竹籤串上,方便食用,好貼心❤!⁡蝦肉鮮嫩多汁,肉質爽口彈牙😋~⁡⁡🐚沙白同珍珠蜆⁡兩樣都大粒😍,鮮甜無沙,encore左幾次🤭~⁡❤日本紅心蘿蔔⁡第一次喺任食店見到,當然要點黎試下。⁡白皮紅肉,口感細嫩又清甜!!⁡⁡
【一鍋堂】⁡⁡
🥘吃火鍋也能養生‼️⁡

座位分別有卡位及梳化位,感覺令人舒適👏🏻⁡⁡
C餐【高級澳洲和牛】⁡⁡
🐮肉類款式多多⁡⁡
🇦🇺澳洲M5和牛板肉⁡
😍油花多,入口柔嫩有牛脂香🤤⁡
🇱🇷美國安格斯牛肉⁡⁡
雪花分佈均勻👍🏻,肉味濃郁,口感柔軟😋~⁡⁡
🏺花雕浸安格斯牛肉⁡
牛肉有濃濃花雕味🥰,肉質軟嫩😋⁡
👅牛脷心托⁡
爽脆可口💓,不能錯過!⁡⁡
🇪🇸西班牙黑毛豬⁡
肉質軟腍細緻,肥瘦適中❤~⁡⁡
除左肉類之外,仲有好多海鮮😍,啱哂我呢個海鮮迷!!⁡
🍥手打滑⁡⁡
最愛墨魚滑🦑⁡⁡
爽口彈牙有鮮味👍🏻,蟹子增添口感!!!⁡⁡
🦐手串生猛海蝦⁡
以竹籤串上,方便食用,好貼心❤!⁡
蝦肉鮮嫩多汁,肉質爽口彈牙😋~⁡

🐚沙白同珍珠蜆⁡
兩樣都大粒😍,鮮甜無沙,encore左幾次🤭~⁡
❤日本紅心蘿蔔⁡
第一次喺任食店見到,當然要點黎試下。⁡
白皮紅肉,口感細嫩又清甜!!⁡

🥗自助食品區⁡⁡
有涼拌菜式,麻辣土豆絲同泡椒鳳爪都好惹味🤤。⁡
火鍋料仲有其他丸類提供🍡⁡,芫茜燒賣同三星蔥貢丸都幾好味~⁡
🥬蔬菜區⁡
當然有superfood羽衣甘藍🥳,真心任食少有食材呢~⁡⁡
同朋友都食左唔少😁⁡
🥤自助飲品區⁡⁡
選擇亦唔少,花多撩亂呢~⁡⁡
自家製茶品🥤,每款都好特別~⁡
最鍾意係洛神花茶⁡😋⁡
酸甜可口,啱打邊爐飲!!⁡⁡
🍦軟雪糕機⁡
今次留肚食雪糕😊⁡
🍑水蜜桃雪糕我最鍾意⁡
桃味香濃,味道清甜~⁡
超滿足!⁡

值得一讚店員有禮👍🏻,而且上菜速度快,密密收碟!!⁡
2022-08-08 0 瀏覽
今次去左旺角嘅一鍋堂,裝修靚靚,好多湯底選擇之餘,出邊仲有好多任食配料!👅 套餐B特選安格牛放題 $208-$248(視乎入座時間)打邊爐當然要食牛肉,封門柳就必叫啦!另外仲有安格斯同牛脷心托等等,都好嫩好有牛味😋 至於羊就唔搔,豬梅肉都好食。另外想講吓其他嘅配料,好有驚喜,首先佢哋嘅木耳超級大嚿,又爽口,另外仲有啲台灣丸,同埋好多好特別既滑,有三色滑,黑松露墨魚滑等等~如果想食碳水化合物,有烏冬,公仔麵,米粉,同埋薯粉~~當然要講吓佢哋嘅嘢飲,基本嘅汽水唔少得,台灣紙包飲品都有,仲有佢哋嘅自家製茶~臨走食埋個水蜜桃雪糕啱啱好滿足哂🎉

臨走食埋個水蜜桃雪糕啱啱好滿足哂🎉
2022-08-08 0 瀏覽
炎炎夏日 當你嚟到旺角 人多擠迫 打邊爐 就一定要選擇上樓的打邊爐。 因為他佢哋地方闊落 坐得舒服 又唔會趕時間迫你走。咁首先我就會揀一鍋堂 因為佢哋價錢合理 最重要就係雪糕任食, 最啱就係鍾意食雪糕的我。呢度除咗雪糕 我最愛就係 蝦 佢哋啲海蝦 好鬼 新鮮。 隻隻都好生猛。蝦肉紮實 咬落去食得出係新鮮貨色。肥仔最鍾意就係叫北芪貝 新鮮好味 卻屬之後食非常之鮮味。呢度啲菜飲呢 我最鍾意食就係小棠菜 同埋唐 生菜。 呢度啲安格斯牛肉都好好味 最重要就係呢度任叫任食。

蝦肉紮實 咬落去食得出係新鮮貨色。

肥仔最鍾意就係叫北芪貝 新鮮好味 卻屬之後食非常之鮮味。

2022-08-08 14 瀏覽
我真係好中意打邊爐,今次跟朋友lunch時間來到旺角的一鍋堂!這間位於XX Arcade的一鍋堂,環境都好大,座位都幾多,一入門口位置已經是自助區,有飲品、蔬菜的大雪櫃,亦有餐前小食、麵類可以在自助區拎!湯底亦有多個選擇,而今次就選了一鍋潮汕湯,這個湯用上大地魚、蝦米、豆卜、咸菜、芹菜等,湯底鮮甜,又帶有胡椒味,帶有微辣,食得過癮!火鍋材料方面用手機落單,而且款式都好多!肉類牛肉亦有多個部位可以選擇,封門柳、美國安格斯牛肉、牛板腱、牛脷心托等,當中封門柳肉質較鬆軟,味道較濃!亦有西班牙栗飼豬和羊肉可以揀!另外有多款丸類、餃類、蔬菜可以選擇,當中有款紅菜頭墨魚滑,溝上顏色幾特別!還有款三色的墨魚片,食落都幾彈牙!飲品方面有自家製茶飲、亦有汽水、紙包飲品等!他們亦有軟雪糕可以點呢!
飲品方面有自家製茶飲、亦有汽水、紙包飲品等!
他們亦有軟雪糕可以點呢!
2022-07-23
對食物有要求 呢間絕對值得一試‼️最鐘意呢度每日新鮮煲出嚟嘅湯底🍲個湯底可以即刻飲加湯都用返豬骨湯🐷個湯一上枱香噴噴 😌我選了B set 有安格斯牛 大人$178/位 小童長者$128/位仲有平啲同貴啲嘅選擇 食嘅系唔同級數嘅肉🥩呢個價錢有呢個質素真系非常之超值 💯食物選擇非常多有啲可以QR code落單 有啲就自己出去自助 各式各樣新鮮蔬菜🥬都擺喺雪櫃自取飲品除咗有罐裝紙包之外 都有自己出品嘅養生茶真材實料 坐得闊落又舒服 除咗打邊爐嘅食物之外亦都有 自助沙律吧 🥗開胃小食 自助雪糕機 🍦仲有欖菜肉鬆炒飯 炆牛腩 整體都好滿意下次會再嚟 💕

對食物有要求 呢間絕對值得一試‼️

最鐘意呢度每日新鮮煲出嚟嘅湯底🍲