餐廳: 一鍋堂
資訊:

2019-10-02 1306 瀏覽
最近火鍋店越開越多,同事知我鐘意食火鍋,所以介紹我去這間人氣超高的火鍋店!踏入門口一刻已被好多人重重包圍!幾經辛苦才走出人群!同事沒有講錯!真的非常受歡迎!!雖然門口位置面積唔係好大,但內裡十分寬敞,卡位很多,坐得十分舒適!這裡點菜落單只需用手機掃描,即可進入點單的介面,直接點選自己喜歡的湯底和火鍋配料,十分方便!湯底非常多選擇,本身都想試下推介湯底,但前日開始便喉嚨痛,所以選擇比較清熱健胃的<芫茜皮蛋湯底>! 火鍋配料則有海鮮,肉類,自家製,配菜類,素食,熟食等選擇,真係選擇多到不得了!門口位置有多部雪櫃擺放著一桶桶不同種類的蔬菜,連近年大熱營養價值很高的羽衣甘藍都有!隔離還有多款罐裝及紙包飲品任選! 雪櫃另一方放滿好多前菜和小食可以無限享用!往內看還有自助雪糕機可以自製雪糕,隔離的吧枱上放了火鍋湯底,熱飲,冰糖燉檸檬和蝶豆花茶,任飲任取!如果想額外加購啤酒等都可以在這裡同店員落單!豉油,蔥花,辣椒,麻醬等醬料和調味料都裝得滿滿,可以自由混醬!<芫茜皮蛋湯底> 食火鍋怕熱氣或重口味的話,芫茜皮蛋湯底絕對係首選!鍋裡放滿好多清香的芫茜!加入馬蹄令成個湯底

<芫茜皮蛋湯底> 食火鍋怕熱氣或重口味的話,芫茜皮蛋湯底絕對係首選!鍋裡放滿好多清香的芫茜!加入馬蹄令成個湯底變得好清甜,滑嫩爽口的皮蛋提升了湯底味道和口感,令到湯底唔會變得太清淡和太單調!
芫茜皮蛋湯底

<美國肩胛肉眼> 牛肉肉質柔軟鮮嫩,厚度剛剛好,油花平均,唔會好肥膩,在火鍋裡滾一滾,食到入口即化的感覺,真的不錯!
美國肩胛肉眼

美國肩胛肉眼

<韓國八爪魚> 我好少食火鍋會食韓國八爪魚,多數都係食水魷,今次試過之後,真係回味無窮!大大隻的八爪魚放入火鍋裡滾了一段時間都沒有明顯縮水,口感煙韌彈牙,鮮味濃郁!非常好食!
韓國八爪魚

韓國八爪魚

<生猛海蝦> 每支竹簽穿住大隻又新鮮的海蝦,將蝦放在火鍋裡一陣好快就熟,食起來肉厚鮮甜,彈牙又爽口,非常好味!
生猛海蝦

生猛海蝦
<花枝魚肉卷> 本應係一個圓球形狀,經過細心切割變成了花球形狀,在火鍋裡滾了一段時間變得挺身結實,食起來柔韌鮮美,口感相當不錯!
花枝魚肉卷

花枝魚肉卷

食過之後終於明白,點解每晚任何時段都有那麼多人光顧,這裡絕對係一個值得一去再去的好地方!
  • 花枝魚肉卷
  • 生猛海蝦
  • 韓國八爪魚
  • 芫茜皮蛋湯底
  • 美國肩胛肉眼
一鍋堂已經聽過人讚過好多次,但每次都見多人,無排隊。今次男友好聰明甘book左,所以唔洗點排隊就入到7點個session!電梯門一開真是嚇了一跳,超多人! 想食最好一早book定位!一入門口已經見到擺滿冷盤的凍櫃,中西日式都有,沙律菜、涼拌木耳、日式冷麵等,我們整左個沙律開開胃。✔️湯底(蕃茄牛粒湯/野生珍菌燉湯)湯底本身已經好多選擇,而且好出色!真係要試下野生珍菌燉湯,係採用多種菇菌類如牛肝菌、茶樹菇、蟲草花等熬煮而成,菌香四溢,滋補鮮甜,好濃郁,直頭當湯飲左成2碗。火鍋配料就以手機掃QR code📱落單, 因為甘可以知道食物的情況,準備中,運送中,食物都黎得幾快, 好齊,完全無漏單,呢點已經可以激讚。 張檯唔大, 但火鍋配料可以高高疊起, 一層層食~講下食物先,都好多元化又高質。✔️海鮮種類都算多,點咗白鱔片、珍珠貝、脆肉鯇魚片、墨魚滑油炸鬼、蟶子仔及蟹籽墨魚滑等,樣樣都新鮮,而且清洗得乾淨無沙肉類均為薄切。一定一定要叫脆鯇片和骨腩和鱔片,脆鯇骨腩好爽, 平時罕見嘅大白鱔,都有得俾你食,淥一淥就食得,我們好似叫左12碟,因為每次order只可3碟鱔片😍😍😍✔️肉類必點牛肩胛肥瘦適中,咬落

✔️湯底(蕃茄牛粒湯/野生珍菌燉湯)

✔️肉類
必點牛肩胛肥瘦適中,咬落有牛味,肉質亦都嫩滑,加上我中意佢薄切,可以好快就食得。

✔️仲有蟹柳同一d丸類,
當然唔少得手打丸啦,爆醬丸,獅子狗入面都有芝士。

✔️甜品方面可以係甜品櫃向職員拎
亦有軟雪糕+配料任加

✔️飲品櫃的飲品以罐裝汽水為主, 好多款式,都有酒精飲品供應,仲有而家好流行的碟豆花茶。

✔️蔬菜櫃放滿時令蔬菜 ,就連羽衣金蘭及冰菜都有,而且佢寫明全部蔬菜都經過除農藥處理,所以食得安心放心。

真係我暫時食過最高性價比的火鍋店,每人二百蚊都唔洗,已經食到飽,又高質,款式選擇多,。
而且用電話落單,上檯夠快, 又冇漏ORDER, 係任食黎講, 確實難得, 唔怪得有咁多人幫襯!! 抵!
2019-09-12
  • 甜品
  • 火鍋配料
  • 飲品
  • 海鮮
月頭去過荃灣食過一鍋堂, 食物質素唔錯, 食過返尋味, 上網一search, 原來旺角都有一鍋堂, 對我地九龍人黎講, 地點就更加就腳。電話book定檯, 今晚就同朋友食餐好既!一打開lift門, 人頭湧湧, 真係好彩有book位可以順利安排入座, 順帶一提, 呢度如果提早交檯食90mins, 係會有discount的! 呢度比起荃灣店面積細左d, 但同樣整潔。野飲以罐裝汽水為主, 都有酒精飲品供應沙盤沙律前菜同埋蔬菜都係自取火鍋配料就以手機掃QR code落單, 食物都黎得幾快, 又幾齊 (雖然餐廳人多, 都冇損上檯速度)我地揀左莞茜皮蛋同埋冬蔭功湯底 (二人相併另加$50)莞茜皮蛋湯底味道較清, 而我比較中意食d酸酸辣辣既湯底, 特別開胃! 特別任食之下就最岩!任點通常都唔會輸蝕, 一開始通常都勁order, 張檯唔大, 但火鍋配料可以高高疊起, 一層層食~肉類均為薄切, 牛肉色澤嫩紅, 質地幾嫩; 豬肉粉嫩, 同樣嫩滑魚類有脆鯇片、脆鯇骨腩、鱔片脆鯇骨腩好爽, 但鱔片就偏林, 可能因為太薄切魷魚、牛柏葉: 非常爽口蟶子仔: 鮮甜, 分配既份量都唔少~花膠: 帶少少膠質, 同埋都幾

野飲以罐裝汽水為主, 都有酒精飲品供應

沙盤沙律前菜同埋蔬菜都係自取

我地揀左莞茜皮蛋同埋冬蔭功湯底 (二人相併另加$50)

肉類均為薄切,
牛肉色澤嫩紅, 質地幾嫩; 豬肉粉嫩, 同樣嫩滑

魚類有脆鯇片、脆鯇骨腩、鱔片
脆鯇骨腩好爽, 但鱔片就偏林, 可能因為太薄切

魷魚、牛柏葉: 非常爽口

蟶子仔: 鮮甜, 分配既份量都唔少~
花膠: 帶少少膠質, 同埋都幾大片幾厚

蜆: 幾鮮甜, 而且冇沙
8爪魚: 原隻上, 都幾爽

仲有蟹柳同一d丸類, 當然唔少得手打丸啦! 不過蟹柳就唔係荃灣店既特長蟹柳, 有少少分別啦!
當然唔少得打邊爐一定會定既爆醬丸啦! 連獅子狗入面都有芝士。

海蝦每隻都串好, 肉質札實鮮甜

另有 芝士腸、豆腐、芋絲 等等...

甜品方面可以係甜品櫃向職員拎

亦有軟雪糕+配料任加, 是日味道似乎係豆腐味, 正啊!!!

款式選擇多, 當晚上檯夠快, 又冇漏ORDER, 係任食黎講, 確實難得, 唔怪得有咁多人幫襯!! 抵!
2019-09-24
2019-09-18 1804 瀏覽
兩小想養寵物,於是去旺角睇吓,當然只是睇唔買住啦,睇完就搵地方醫肚,亞女話訂咗一鍋堂,電梯門一開真是嚇了一跳,超多人,好彩亞女一早訂咗位,唔喺真喺有排等呀餐廳標榜是採用日本還原水,所以是食得健康又放心一入門口已經見到擺滿冷盤的凍櫃,中西日式都有,沙律菜、涼拌木耳、日式冷麵等另一邊就喺飲品櫃及蔬菜櫃,擺滿各式罐裝及紙包飲料;而蔬菜櫃就放滿時令蔬菜 ,就連羽衣金蘭及冰菜都有,而且全部蔬菜都經過除農藥處理,所以食得安心放心湯底(蕃茄牛粒湯/野生珍菌燉湯)蕃茄牛粒湯酸甜開胃加埋牛粒更加鮮味;野生珍菌燉湯是春日限定,湯底採用多種菇菌類如牛肝菌、茶樹菇、蟲草花等熬煮而成,菌香四溢,滋補鮮甜海鮮種類都算多,點咗白鱔片、珍珠貝、脆肉鯇魚片、墨魚滑油炸鬼、蟶子仔及蟹籽墨魚滑等,樣樣都新鮮,而且清洗得乾淨無沙手工餃以雞軟骨餃子比較少有,皮薄軟滑口感爽脆;美國牛肩胛肉味濃肉質柔嫩鴨血口感軟韌無腥味;魚腐軟腍嫩滑盡吸湯汁素食款式都很多選擇,有萵笋、紫薯、南瓜、豆腐、響鈴應有盡有其中比較少會供應嘅內臟如豬粉腸都有法式牛肉肉質滑溜唔韌連少見的羽衣金蘭都有供應,當然唔放過啦

餐廳標榜是採用日本還原水,所以是食得健康又放心

湯底(蕃茄牛粒湯/野生珍菌燉湯)

鴨血口感軟韌無腥味;魚腐軟腍嫩滑盡吸湯汁

素食款式都很多選擇,有萵笋、紫薯、南瓜、豆腐、響鈴應有盡有

其中比較少會供應嘅內臟如豬粉腸都有

法式牛肉肉質滑溜唔韌

連少見的羽衣金蘭都有供應,當然唔放過啦
2019-09-09
2019-09-17 1302 瀏覽
要食水準最穩定,質素最好嘅任食火鍋,如果我話係一鍋堂,相信全香港冇咩邊個會反對,食過好多次,今次又再一次嚟大飽口福先。入座前揀定湯底,一坐低,湯底已經即刻奉上,慳返好多寶貴嘅時間櫻花蝦紫菜湯底超多嘅紫菜,同埋佈滿湯面嘅櫻花蝦,香氣十足,每一啖都食到紫菜嘅獨特鮮甜味道,而櫻花蝦亦都帶出一點點鹹香自助沙律吧食火鍋之前,可以先品嚐呢個沙律吧,可以自製心愛嘅沙律,仲有凍蝦同埋凍火腿片,沙律菜好新鮮,開一開胃先鹹蛋黃魚皮佈滿鹹蛋黃嘅炸魚皮,咬落香脆,鹹蛋黃惹味無比,就咁食又得, 淥一淥再食又得,魚皮仲可以係沙律吧任攞,鍾意食大塊嘅,或者鍾意食細細塊嘅,都可以自己揀話咁快,一大棟鮮黃色嘅膠盆已經送上枱,真係幾有氣勢火鍋配料鮮海蝦新鮮非常,每一隻都有蝦膏,肉質結實爽口,味道鮮甜牛肩胛肥瘦適中,咬落有牛味,肉質亦都嫩滑黑松露墨魚滑,以鮮墨魚手打而成,咬落有墨魚粒,魚滑嘅質感彈牙一鍋堂真係落足本,連平時任食火鍋罕見嘅大白鱔,都有得俾你食,淥一淥就食得厚薄適中,夠晒口感繼續叫海鮮,有花膠同埋魚頭雲,花膠有骨膠原嘅質感,魚雲真係啖啖肉,唔會剩係得啲骨,有誠意大大件有晶凝通透嘅花膠,女士滋補養顏嘅最愛仲有完全

櫻花蝦紫菜湯底

自助沙律吧

鹹蛋黃魚皮

話咁快,一大棟鮮黃色嘅膠盆已經送上枱,真係幾有氣勢

火鍋配料

鮮海蝦新鮮非常,每一隻都有蝦膏,肉質結實爽口,味道鮮甜

牛肩胛肥瘦適中,咬落有牛味,肉質亦都嫩滑

厚薄適中,夠晒口感

大大件有晶凝通透嘅花膠,女士滋補養顏嘅最愛

仲有完全冇沙,細細粒但入口鮮甜嘅蟶子仔同埋海蜆,好容易就整到一餐海鮮火鍋

食完海鮮之後,叫咗一款法式牛肉,肉質比較厚,肉汁比較多,相對肥牛而言,較有咬口

仲有唔喺度都食到嘅鬼馬油炸鬼,每一啖咬落去,蟹籽爆開嘅感覺,好有趣

而我最期待嘅,平時亦都係好少搵到,就係有原隻田雞啦

嫩滑嘅田雞肶,肉質幼細,相比雞肉同豬肉,顯得更為滑溜

大大隻又啖啖肉嘅田雞肶,不容錯過

火鍋當然要均衡,呢度更加提供左營養價值好高嘅羽衣甘藍,平時當沙律食就食得多,今次用來做火鍋,佢獨特嘅葉子設計,感覺就像塊海綿,盡情吸收左滿載精華嘅湯底

甜品

有啫喱同唔同類型嘅布丁,朱古力布丁甜度較高,焦糖布丁味到較清,適合唔同朋友

仲有個自製軟雪糕,奶味香濃夠滑溜,充滿童真

用QR code自助下單,叫幾多嚟幾多,從未流單,準確又快捷,仲可以睇到自己食咗幾多

平均每位買單只係百零蚊,食到咁高質素嘅一餐,別無他選
6天前 0 瀏覽
同朋友在旺角睇完戲,正諗緊食乜晚餐,朋友喜歡食火鍋,特別是一鍋堂,湯底款式多,食物質素高,今晚就讓我們飽餐一頓吧!去到已經座無虛席,立即登記入座。選了潮汕湯底,再用手機下載QR Code落單叫火鍋配料。等待其間可以去自助區走一轉。自助區有飲品、甜品、冷盆、沙律、蔬菜等。湯底用料豐富,有成條大地魚、冬菇、豆卜等,湯水奶白色都好濃郁。火鍋配料用黃色膠盒盛載上枱,一層叠一層,整齊衛生。西班牙黑豚肉,薄切鮮嫩。櫻花蝦手打鲮魚、蟹籽手打墨魚滑,鮮味彈牙。水魷、豬肺、午餐肉、炸魚角、芝士腸、廚師腸、白鱔片、生猛海蝦、真係花膠、聖子仔、豆卜、真係鴨血等,材料新鮮。冷盆的海蝦爽口鮮甜,甜品奶凍和軟雪糕一都好好味,不要錯過!
冷盆的海蝦爽口鮮甜,甜品奶凍和軟雪糕一都好好味,不要錯過!
6天前 0 瀏覽
放假梗係要出去抒發下悶氣啦,人人都話出邊食嘢的地方大把位,等我出到旺角去呢間《一鍋堂》,因為之前人人都話要預早訂枱先得,便諗住這段時後去試,諗住應該可以很方便入到場,點知依然是一早已經有很多人在門口等位一出門口啲人已經排到無位企內裏的環境都很寬闊,今次也選來了一個叫潮汕湯底,但其實他的湯底選擇很多很多咁當然除了自選的食材以外,外邊還有很多前菜供配選醬油當然不可少的東西他點菜的方法,是以用自己的手提電話掃描入坐的提供的QR code作下單他的美國肩胛肉眼@羊肉片@法式牛肉都和鮮味,肉質鮮嫩,油脂分泌和正海鮮選擇也很多,每款都新鮮,肉味很鮮甜海蝦及帶子肉質很嫩滑而蔬菜類也提供不少也有數種不同的櫻花蝦鯪魚滑@黑松露手打墨魚滑不同選擇就算在食嘢嘅期間也很多人在等枱,今次出來食這間店絕對是明智之選,也證明這間的出品和價錢是物超所值,如果唔係點會咁多人幫襯
一出門口啲人已經排到無位企

咁當然除了自選的食材以外,外邊還有很多前菜供配選

醬油當然不可少的東西
海鮮選擇也很多,每款都新鮮,肉味很鮮甜
海蝦及帶子肉質很嫩滑
而蔬菜類也提供不少
也有數種不同的櫻花蝦鯪魚滑@黑松露手打墨魚滑不同選擇
  • 黑松露手打墨魚滑
  • 生猛海蝦
上次肥氏2人第1次黎呢間火鍋店,已經係大半年前。因為上次覺得好好味!今晚又心思思再黎😆7點左右到。嘩!火鍋店都真係好受歡迎,又係企滿等位嘅客人,幸好我倆等左半小時左右就有位🥰因我的他唔太嗜辣,我又好想清潤下,所以點左杏汁豬肺湯底🤤見到就想食!好耐無食過豬肺😍因為已經好肚餓,所以入座後立刻去自助區揀下熟食先🤩咦!有鹹蛋魚皮🤤🤤🤤!?仲有麻辣鴨血😍😍😍正!食落呢2款真係好好味!魚皮係熱熱哋、好脆、好香好香鹹蛋黃味!鴨血好入味好醒胃!大件事,食左好多,陣間點食火鍋🤦‍♂️🤦‍♀️用手機點好的火鍋料好快就上枱,開動了🥢🍲嘩!個湯底有好多件豬肺😍好香濃杏汁豬肺味,非常滋潤👍👍今次都會想點下上次特別喜歡食、同埋上次無點過嘅火鍋料😋例如潮州豬肉扎,好爽口好好味😋仲有我最愛嘅芝士類別丸丸,好正👍我地又點左好幾款海鮮,海蝦🦐好爽口好新鮮,沙白蜆啲肉好大隻!蟶子仔又係好鮮味😽法式牛肉非常滑,美國肩胛肉眼好香濃牛味👍火鍋店嘅豬潤好綿滑,味道非常好👏黎到甜品時間,一如既往都係有自助雪糕機🍦及數款甜點,我只食左雪糕(今次只有雲呢拿味),因為太飽竟然忘記左食布甸、果凍😭今晚都係食左唔算太多,都未能試匀所有食物😢因為胃

用手機點好的火鍋料好快就上枱,開動了🥢🍲

嘩!個湯底有好多件豬肺😍好香濃杏汁豬肺味,非常滋潤👍👍

今晚都係食左唔算太多,都未能試匀所有食物😢因為胃納實在太有限,惟有再等待下一次再來😘😘
2019-09-23
  • 鹹蛋魚皮
  • 法式牛肉
  • 海鮮
2019-09-29 95 瀏覽
早幾日和波友見面,波友帶路下去了一鍋堂打邊爐,旺角分店推出了特選早段優惠 ,五點至七點前離座 有8折,認真抵食 於是 我們便準時五點入座 當其時已出現少少人龍 人多去還是早點去排隊穩陣 一入到去 餐廳非常大,冷氣強勁 ,我們被安排坐在卡位 !之後職員給了我們一張q r code的 紙仔 ,scan完之後, 直接落單 ,出面還有自助區 有多款小食 和飲品 ,及部分生了也是自助這裏的麻辣鴨血真的很好食 ,辣得過癮, 飲品粥粥放滿了 一大個櫃, 數起來都有幾十款 還有雪糕機 和甜品下單後, 大概三分鐘食物便上枱了 ,非常快速沒有一絲拖延 必食魚 花膠和美國牛肉! 我們下單 點了, 松茸湯底, 是季節限定的!職員提醒我們 在放食物之前 先飲上一碗清湯 。湯底真的很香濃!雖然湯底沒有放任何肉類但仍味道很濃郁 !大蝦足足成只碟咁大其他必食還有各式手打丸,而 魚皮還有鹹蛋魚皮,食起來口感似薯片!7點前埋單,兩個人 不用300蚊,超抵!

出面還有自助區
有多款小食 和飲品 ,及部分生了也是自助

這裏的麻辣鴨血真的很好食 ,辣得過癮,

飲品粥粥放滿了 一大個櫃, 數起來都有幾十款

還有雪糕機 和甜品

下單後, 大概三分鐘食物便上枱了 ,非常快速沒有一絲拖延

必食魚 花膠和美國牛肉!

我們下單 點了, 松茸湯底,

大蝦足足成只碟咁大
其他必食還有各式手打丸,而

2019-09-28 75 瀏覽
一鍋堂係可以食完再食嘅打邊爐店!今次嚟咗油麻地嘅呢間,每次都預咗要等位,但預先book定,等咗一陣就好快到啦!今次嘅湯底叫咗沙參肉竹鯊魚骨湯,味道清甜,淡淡嘅湯底唔會搶咗新鮮食材嘅鮮味。等緊湯底滾嘅時候,外面有前菜可以食住等,而且選擇都唔少,木耳、秋葵個啲都有蔬菜可以喺雪櫃自由選擇,最喜歡呢度有羽衣甘藍呀!襯湯底仲係好清淡,未落肉嘅時候食菜,無咁油膩,健康啲架!食到咁上下,可以落啲海鮮先啲蝦好大隻,好生猛,好彈牙!蜆內嘅沙都吐曬,唔會食到卜卜聲而聖子雖然細粒,但有鮮味花膠大大塊,養顏又好味,同個湯底好match,呢個必點呀!魷魚爽口唔膠,碌一碌就食得!黑松露墨魚膠,攪拌後逐少逐少落,彈牙的,黑松露味道唔重,調一調味就足夠肉類方面,大食嘅我地,雞、牛、豬都有點各幾碟!雞肉無雪藏味道,滑溜牛味重,靚牛,唔韌豬肉片切成薄片,快熟之餘,口感亦輕身,不知不自自己就食咗幾盤啦真係好大食😂呢度只係剛開始時的冰山一角,哈哈,其實唔過份,呢度每一枱都疊得好高架最後就係食雪糕,自己雪糕自己動手,咁就可以轉多幾個圈😂雪糕好滑,一啲都唔稀唔水

食到咁上下,可以落啲海鮮先
啲蝦好大隻,好生猛,好彈牙!

蜆內嘅沙都吐曬,唔會食到卜卜聲
而聖子雖然細粒,但有鮮味

花膠大大塊,養顏又好味,同個湯底好match,呢個必點呀!
魷魚爽口唔膠,碌一碌就食得!

牛味重,靚牛,唔韌

2019-09-28 64 瀏覽
事關昨晚慶祝同事嘅生日飯,網上拎飛嘅,收工去到啱好,坐底等齊人叫了湯底,我自己有會員,所以由我order,叫了成半個鐘都未有食物,咁就問返個女職員,好無奈咁答我:額⋯⋯我去廚房睇下,唔夠五分鐘返黎,唔好意思。廚房無妳地order,妳要重新落過,我地O曬嘴咯,好啦,咁就落啦,點知隔左15分鐘又係未有食物啵,咁就問另一個職員。佢話要等,我同佢講返,你地廚房已經漏單一次啦,佢乜嘢都🈚️講,就行開左,之後返黎同我地講返:同事食緊飯,你要等等,唔明咩叫我等等?浪費我半個幾鐘唔止,仲要我繼續等?咁係咪可以補返先,係一鍋堂食過好多次,以及其他火鍋舖,今次係最失望嘅一次!
係一鍋堂食過好多次,以及其他火鍋舖,今次係最失望嘅一次!
2019-09-25 101 瀏覽
很久沒吃火鍋, 今次選了放題, 不用煩逐碟計住食. 它是用mobile 來下單, 很方便. 每次下單加單會彈出剩餘時間, 時限前半小時店員會提醒last order, 很貼心晚餐時段很多人, 不過食物下單上菜很快而且齊單部份食物, 如前菜, 沙律, 飲品, 甜品及醬料等是自助的. 我們2人點了很多食物, 當然以不要浪費為主啦. 它大部份食物都有寫明幾件, 方便控制份量 今次我們選了野生珍菌燉湯, 清甜. 推介一下有咩必叫, 海蝦內質鮮甜, 花膠大大件, 肩胛肉眼我叫左3次, 帆立貝, 聖子同埋一堆菜類配菜, 今次無叫丸子類, 因2人食不下就沒有下丸子單. 細心留意一下, 坐下時枱上是沒紙巾的, 原來都放在枱邊櫃格內, 很放便呢. 結果食到超滿足的晚餐放題, 也不過百幾, 性價比真的很高呢.
很久沒吃火鍋, 今次選了放題, 不用煩逐碟計住食.

晚餐時段很多人, 不過食物下單上菜很快
而且齊單

今次我們選了野生珍菌燉湯, 清甜.