2021-09-26 1069 瀏覽
本人今天經外賣平台叫午餐送餐,超過一個半鐘頭後仍然未接單,打電話幾次去一豚豬手專門店都無人接聽,最後要致電去外賣平台取消訂單。是否太忙?如果唔接單,就不要做外賣送餐,浪費他人時間。
2021-09-26
90 分鐘 (外賣送餐)
2021-09-05 775 瀏覽
3個人食晚飯唔知食咩好,又唔想煮,所以就上外賣網睇下有咩。見到一豚可以送到過嚟,咁啱又有3人餐啱啱好。送到嚟後先發現3人餐原來有原隻豬手,仲有一大盒雞,再加豆腐同鴨胸,仲有3盒白飯,份量到多到真係團年飯嘅份量,3個人真係食唔哂,最後分咗2餐,第2日晏就再食。味道而言,雞就係普通燒味店買到啲雞肉,不過不失冇咩特別。豬手就係黑椒豬手,都係普普通通冇咩特別。反而豆腐同鴨胸略勝一籌,2樣都特別適合送飯,鴨肉滑肉質軟嫩,豆腐嘅調味唔會太咸個汁又啱送飯。如果大食嘅朋友叫3人餐一定夠食有餘。
外賣送餐
2020-11-19 2400 瀏覽
一豚豬手曾經是一個熱話,咁岩路過就買試試啦, 打算一試,見到門面冷冷清清冇人幫襯,已經覺得心知不妙。特別食物沒有保護,疫情下令人擔心,但係又覺得大家住口罩都問題不大都買黎試試。買了一隻豬手$98 ,超貴,比起初貴左$20,而且味道一般, 可一不可再,已決定不再買。 重點是現家疫情,疫情下,大家都希望減少傳播風險, 店舖冇衛生意識,我完全沒有想過店員帶着手套切豬手後,沒有除手套,直接接觸錢。完全不可接受差劣差劣差劣差劣

完全不可接受

差劣差劣差劣差劣
2020-11-19
2019-12-11 4422 瀏覽
呢碟係好辛苦咁係工展會揹返來嘅胡椒豬手,仲差啲唔記得咗要食佢。胡椒豬手係唔同時段賣唔同價錢嘅,中午時段去買就一百蚊兩隻,但係過咗個時段就賣八十幾蚊九十幾蚊一隻。佢嘅胡椒味唔太重,薰得岩岩好。而且肉同皮嘅肥瘦比例好啱,食落一啲都唔肥膩又爽口,夜晚諗唔到食咩嘅時候要來加餸都係一個唔錯嘅選擇。如果鍾意食重口味嘅人可能會覺得唔夠味,我提議可以用啲蜜糖炒下佢將佢變蜜糖豬手,咁就正哂喇!

2019-11-20 2800 瀏覽
豬手飯真係好抵食,外賣足料豬手飯,又多料又多飯,仲有菜放面,便當飯盒好平好抵食,甘大盒都只係$28,用心制作,另外仲買左隻原隻滷水豬手好淋,仲會幫你切成一盒盒,連舊骨都會俾埋你。大大隻都幾多肉嫁。
2019-09-28 2157 瀏覽
自從亞女出咗世之後,多咗行街市,樂富街市裝修後,清潔咗,有冷氣,不單可以買餸,仲可以買到不小熟食,其中這間舖自開張以來,一直都有大大小小的客人買的。👏他們有招牌的豬手:滷水/黑椒味、霸王醬油鴨、德式焗鴨胸、醬汁豬頸肉等等,午市時段仲有配飯的選擇,在放工時段有時仲有大特價,適合大小家庭、甚或學生lunch都會啱食。😋我當然會買,因為放工有時都唔想煮,直接買即食當一個餸,買個菜,滾個湯,咁又一餐,方便快捷👍

• 黑椒豬手
2019-05-12 1975 瀏覽
豬頸肉飯味道ok但我對於服務態度十分失望,我於12:14落單,經多次詢問,最終1:01分才拿到飯,足足等了45分鐘。依我觀察,前面大約有十個飯盒的單,但這是不是一個理由要人等45分鐘,我留意到兩大問題:人手不足和員工十分不熟手,當時於繁忙時間,只有兩個員工,而且其中一名員工表現慌張,並且多次把只放肉的飯盒放出來,以致另一名員工放回去裝飯,加長整個製作時間。再者,在這麼多單的情況下,員工在顧客購買時,並沒有提醒顧客要等一段長時間。另外,員工會先處理較後的單,以致較前的單未獲處理,我多次見到員工先處理較後的單(例如豬手飯、豬手等等),我再詢問,她表示前面有好多單,所以未能處理我的單,我對此服務十分失望。不趕時間可吃,趕時間就不建議吃了。
豬頸肉飯味道ok

不趕時間可吃,趕時間就不建議吃了。
2019-05-12
45 分鐘 (外賣自取)
2019-04-07 1991 瀏覽
位於樂富街市內的一豚豬手專門店頗受食客歡迎,網上亦提到這裡常見人籠。今天經過這街市,便決定試試這裡的豬手。原來此店的豬手有兩款,$68 一隻的是韓式豬手,$78 一隻的是黑椒豬手。除此之外,這裡還有售好多款其他的食物如一豚叉燒卷、焗鴨胸、黑椒火雞腎、滷豆腐和麻辣豬耳等等。來買外賣飯盒的食客亦不少,燒雞脾飯配沙律菜只是$25,而其他的如豬手飯等亦只是$28,非常便宜。我今天只買了原隻黑椒豬手試試。回到家中,我把豬手焗熱一下,然後便將它切開一片片來吃,豬骨便留起了用來煲青紅蘿蔔湯。這個豬手味道適中,不會過鹹或淡,有少許黑椒味。豬手肉亦多,但筋膜和豬皮部份有點韌。心裏諗試過便算了,他日有機會再試其他食物吧!

心裏諗試過便算了,他日有機會再試其他食物吧!
2019-04-04
5 分鐘 (外賣自取)
2019-02-27 1088 瀏覽
補習後必經這間外賣店,每一次都有人排隊,一直都想光顧但沒有需要,今天難得有時間就買它的黑椒豬手飯($28)一試。因為價錢便宜,所以本身都沒有期待。但想不到味道賣相都有驚喜。首先飯盒是熱辣辣的,另外豬手份量挺充足,肉嫩又入味。除了豬手,還有沙律菜、中華沙律和一小片乾豆腐。沙律菜混和了芝麻醬,不會很dry。特別一讚是飯粒,不會像一般飯盒般又硬又乾,口感是煙煙韌韌。但中華沙律染了很多色素,令附近的飯粒變了青綠色,令人有點倒胃口🙈除了外賣飯盒,這間外賣店還賣很多配菜,下次有機會或會試一試!

2019-01-04 1039 瀏覽
今日工作經過又好肚餓就去商場搵野食,行左一輪見到間一豚豬手專門店好似都唔錯咁九唔係好多人,可以好快有得食,咁就入去食下黑椒豬手飯在餐廳入面有大量豬手個樣都唔錯仲有好多菜味道方法黑椒都好野味,都唔錯肉質都OK,28蚊都好抵食
九唔係好多人,可以好快有得食,咁就入去食下
黑椒豬手飯
在餐廳入面有大量豬手個樣都唔錯
仲有好多菜
味道方法黑椒都好野味,都唔錯
肉質都OK,28蚊都好抵食
2018-12-13
2018-11-25 967 瀏覽
有時一個人都係求求期期、唔會太講究。今日,老婆約左人出街食好西,得返自己一個人食,所以都係買外賣就算了。黎左樂富街市,原來最側面都有d鋪頭係賣飯盒,岩哂我呢d懶人一族。比我見到呢一間一豚豬手飯,應該好多隻豬手擺晒出嚟,非常之吸引。所以我叫咗一個黑椒豬手飯。豬手飯包裝精緻,除咗有豬手飯之外,仲有啲沙律菜、玉子、豆腐、同車厘茄,非常之豐富。豬手嘅黑椒味香濃,肉質嫰滑,但就鹹左少少,同埋除咗豬皮部份油左小小之外,肉有小小乾身。 但呢一個飯盒只係賣$28,真心抵食。

2018-11-23 667 瀏覽
今天買了外賣豬手一隻當午餐食,$58一隻細豬手share俾同事食。豬手不肥不膩,好入味,超級香,大大份夠哂大家分來食。好好味呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀!會再次去買!

好好味呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀!會再次去買!
2018-10-05 741 瀏覽
一去到叫個飯店員好唔滿意...上車一打開又D豬手好硬....都係广源邨分店做得比較好...利申本人第一次係广源食.第二次就樂富.但對比食物質素太大才在這𥚃說一下....但没有下次再食了
2018-08-20 824 瀏覽
2018美食博覽last day入場,食左好好味,然後係openrice呢度見到原來有門市,就打食評支持下!其實好多檔都有賣蜜糖豬手,但呢間舖係只一吸引我駐足。原因係見到師傅即炒,勁香,而且豬手的皮看似好入味。結果就比左錢買黎食,最後一個鐘特價30蚊一盒,底部有醃過的青瓜,酸酸甜甜,好fresh,同較膩的豬手一齊食好match!跟住就有豬手,好香黑椒味,有細細粒黑椒,識落唔會好韌,肉的部分無腥味,好軟熟,根嘅部分就幾爽,個皮少少彈牙,就好似食緊骨膠原咁,豬手好入味,分量都好多,同友人食唔哂用食物盒帶走。豬手上面有灑左少少紫菜,芝麻,類似日式飯素(????),幾夾,又唔會好搶味。仲會有少少焗薯仔係度,幾辣下。不過都有少少美中不足,就係蜜糖味唔明顯,只有幾塊係食得出蜜糖味,同埋唔夠熱,因為我地果盒唔係即炒的,但可能門市有保溫的設備會好啲。總括黎講係90分大推大家試下

其實好多檔都有賣蜜糖豬手,但呢間舖係只一吸引我駐足。

,分量都好多,同友人食唔哂用食物盒帶走。

總括黎講係90分
大推大家試下

蜜糖黑椒豬手
2018-08-20
蜜糖黑椒豬手
  • 豬手
2018-07-10 860 瀏覽
今日放假,陪屋企人出去周圍行下玩下!!咁岩黎到樂富,聽講而到好出名豬手 我同屋企人又超喜歡食!!當然要試一試佢啦一行到埋黎,已經俾佢啲豬手吸引住左~~豬手超級大隻,望住啲姐姐將佢哋切成一嚿嚿 wow 流哂口水唷買咗一隻豬手返屋企,哇哇哇哇哇~超級無敵好食啊! 好多骨膠原係個口入邊啊 超級大滿足唷!
今日放假,陪屋企人出去周圍行下玩下!!
咁岩黎到樂富,聽講而到好出名豬手
我同屋企人又超喜歡食!!
當然要試一試佢啦

一行到埋黎,已經俾佢啲豬手吸引住左~~

買咗一隻豬手返屋企,哇哇哇哇哇~
超級無敵好食啊! 好多骨膠原係個口入邊啊
超級大滿足唷!