2020-10-01 203 瀏覽
水果茶試過好多間都偏甜,吾係偏甜就係茶底吾得,直至經過依間小店,買左杯水果茶試下,就有個比較小店水果茶吾會偏甜,杯裡水果較多,飲完都揭開杯蓋試試水果、加上茶底吾錯飲落幾清新服務員態度非常好,落單清晰、店舖面面較整潔小店除左水果茶🍹仲有好多款飲品,水果茶只係推介之一另推薦黑糖粉圓鮮奶,依款亦係小店必試之一飲品雖然有黑糖,但吾會偏甜,珍珠吾會太硬,食落吾錯小店附近有其它餐廳,飲完仲可以去食野,分店交通方便

飲落幾清新

服務員態度非常好,落單清晰、店舖面面較整潔

小店除左水果茶🍹仲有好多款飲品,水果茶只係推介之一

另推薦黑糖粉圓鮮奶,依款亦係小店必試之一
飲品雖然有黑糖,但吾會偏甜,珍珠吾會太硬,食落吾錯

小店附近有其它餐廳,飲完仲可以去食野,分店交通方便

水果茶
水果茶
2020-09-26 93 瀏覽
今日買咗佢杯黑糖粉圓鮮奶茶,係意想不到嘅好味😋整完出嚟拎上手,上面啲鮮奶凍下面啲粉圓熱,然後一撈,口水都流晒出嚟!hahaha粉圓咬落好好味,再加埋鮮奶茶嘅奶香同茶香,簡直係絕配!
2020-05-06 398 瀏覽
一芳唔洗多介紹😍👏🏻叫咗杯黑糖粉圓鮮奶 甜度同冰度都Fix死咗成杯好重黑糖味 配埋落啲鮮奶味道十分好但係略為甜咗少少 所以唔太中意飲甜既人最好唔好叫了珍珠都好彈牙 好多 $30間唔中飲下都ok
一芳唔洗多介紹😍👏🏻

叫咗杯黑糖粉圓鮮奶 甜度同冰度都Fix死咗
成杯好重黑糖味 配埋落啲鮮奶味道十分好
但係略為甜咗少少 所以唔太中意飲甜既人最好唔好叫了

珍珠都好彈牙 好多 $30間唔中飲下都ok
2020-03-01 387 瀏覽
沙田一田大裝修後好少行,今日本身打算飲星巴克既時候,係隔雜發現原來有一間一芳,之後果然決定轉飲一芳。思前想後左一陣,都係決定飲黑糖粉圓鮮奶茶,同行朋友就簡左其他清茶,我果杯就價值$33。埋單既時候比左積分卡我,儲夠印仔就可以有優惠,不過我屋企同公司附近都冇一芳,所以都冇要到。注意要買夠$30先有印仔。講埋我杯飲品。佢係冰同甜度固定既,我個人覺得黎講都係偏甜,不過作為黑糖珍珠係正常既。珍珠同茶都正常好飲,但價錢真係有少少貴,下次可能會簡番其他飲品算了~

2020-02-25
「一芳」雖然主打水果茶,但對珍珠奶茶情有獨鍾的我,來到店前始終要嘆返杯珍珠奶茶。不過,今次我就轉轉口味,試飲「一芳」新出品黑糖粉圓麥精豆奶,大杯裝33元。簡單而言,即是黑糖+珍珠+麥精豆奶。由於是麥精豆奶,所以甜度和冰度固定,沒有選擇。飲用前,我先將沉底的黑糖搖勻,跟麥精勻成一片。微暖的黑糖份量恰當,不會過甜,沒有搶去麥精的角色,每一啖都會飲出兩種味道,正!跟奶茶相比,麥精奶味較清淡,而且沒有茶的成份,較啱小朋友口味。雖然「一芳」的飲品價錢較貴,但由於是黃店,就當是支持公義吧!

黑糖粉圓麥精豆奶

2019-12-07
15 分鐘 (外賣自取)
黑糖粉圓麥精豆奶
2019-08-19 378 瀏覽
今日行開新城市廣場,咁有D口渴啦,又買嘢飲飲下,其實呢間一芳我都唔知開咗幾耐, 其實 較早之前, 試過佢杯水果茶, 咁今次就試下去嗰杯百香果茶, 因為百香果茶其實可以補充人體嘅維他命A and C, 見近排啲人都病得幾重所以就想試下百香果, 佢呢杯茶都其實落咗好多百香果,甜味亦都算係適中,同埋呢杯嘢都唔係話太酸所以其實係非常之解渴。 但要小心佢啲百香果其實都偏硬, 所以要咬得非常之大力。 overall呢杯嘢可以一試如果唔鍾意飲珍珠奶茶嘅朋友。
2019-06-02 410 瀏覽
好耐冇行過沙田而家飲品點開到成行成巿一芳水果茶原來可以揀微微甜,即係等如25%甜水果茶我覺得似果汁應該是果汁溝茶吧一路飲有d 脆脆粒 唔知係咩黎呢開蓋食埋d 水果~ 唔好嘥

好耐冇行過沙田

應該是果汁溝茶吧
一路飲有d 脆脆粒 唔知係咩黎呢
開蓋食埋d 水果~ 唔好嘥
2019-05-29 266 瀏覽
早幾日做特價$8一杯,粉圓鮮奶茶原因:一芳喺全民投票嘅「U Magazine 我最喜愛食肆選舉2019」中榮獲「我最喜愛茶飲店」為咗答謝大家嘅支持,全線一芳會喺5月24-26號 (星期五-日),將《粉圓鮮奶茶》只售$8,原價$29 架!可以選擇不同甜度,同多冰定小冰!新鮮牛奶調製,香濃鮮奶味!奶味較重茶味較少!手工小粉圓,每日新鮮製造,超多㗎!有三份一杯小粉圓!口感QQ彈囗!超滿足~仲有好多款式飲品!下次要試埋先!

早幾日做特價$8一杯,粉圓鮮奶茶

可以選擇不同甜度,同多冰定小冰!

仲有好多款式飲品!下次要試埋先!
2019-03-21 313 瀏覽
平時已經有留意開台式飲品,但一向比我既感覺都係多糖又唔健康,但當我行過見到呢間一芳水果茶,即刻比我一種好fresh既感覺,咁我梗係入去試吓啦!點了杯招牌既「一芳水果茶」,要走甜,一杯果茶有蘋果、橙、熱情果等等,味道同青茶配合得宜之餘,生果本身的甜味對整杯茶既味道亦起到加分既作用,直得一試!

2019-02-08 285 瀏覽
飲過咁多間珍珠奶茶,講真,依間最冇特色,又唔夠創新,冇咩新鮮野,價錢先唔講,最重要真係一般,如果可以多出新花款,咁就會比較吸引,希望改良下,唯一讚既 d珍珠都帶咬口,希望改善
2019-01-16 269 瀏覽
食完一個唔太好味既午餐,而經過一芳,要飲返杯冬瓜檸檬露補賞一下。我同阿女既口味係一樣,要半糧少冰,大杯 $27,其實有d貴,不過久唔久先同阿女飲一次就ok啦!平時淨飲冬瓜茶會比較甜,加左檸檬就清新好多!
2019-01-12
10 分鐘 (外賣自取)
2019-01-11 192 瀏覽
一芳水果茶 $33🌕🌕🌕🌕🌕水果好新鮮,叫左少甜,好fresh超好飲!-黑糖粉圓鮮奶茶(中)$30🌕🌕🌗🌑🌑冰度甜度固定,有點過甜。奶茶係凍,但無明顯冰塊,茶香奶濃,可惜無論我點搞,啲珍珠都係好甜!珍珠偏細粒,都煙韌,但份量實在太少...頭5啖都有滿足既珍珠,之後每啖得1-2粒,仲要珍珠勁細粒,好唔過癮...珍奶既精髓係珍珠,如果咁少珍珠,呢個價錢我不如飲3罐「太興冰鎮奶茶」~黑糖明明有半杯咁多,但奶茶無乜黑糖味,只係珍珠有黑糖味。
一芳水果茶 $33
🌕🌕🌕🌕🌕
水果好新鮮,叫左少甜,好fresh超好飲!
黑糖粉圓鮮奶茶(中)$30
🌕🌕🌗🌑🌑
2018-12-10
  • 一芳水果茶
2018-12-10 236 瀏覽
2018年12月9日3點多 由於今天有買一送一優惠,姑且試吓一芳出名的水果茶。3:00鐘開始,2:55已去排隊,不久都出現人龍,叫了一杯大水果茶$33,即送多一杯,馬上呷了一口,甜到入心未知是否糖漿太多未搖渾,眼見水果都頗多,有香橙🍊,蘋果片,主要有百香果,很多百香果果籽,飲時時常吸到很不方便。食唔倒水果有點浪費。試後感如果要我原價$33買水果茶肯定不會,半價則會考慮。
外賣自取
  • 水果茶
2018-11-18 277 瀏覽
黑糖粉圓鮮奶茶(L Size) $33這店的分店在香港越開越多,香港九龍新界總有一間在左近。剛抵港時,總時大排長龍,但時間一久,熱潮冷卻,人流明顯減少,這時便是試這家店的飲品的最好時機🤗。•點了最近大熱的黑糖粉圓鮮奶茶,甜度、冰度不可更改。-珍珠是迷你珍珠,口感不錯👌。-完全沒有黑糖味😩,與普通的珍珠奶茶沒有分別。而且茶味不夠香,奶味又不明顯。是一杯普通得很的珍珠奶茶😥。-如果這就是「一芳」的一貫水準,不難解釋為何人流會減少。-回頭指數:0/10(失望至極)
黑糖粉圓鮮奶茶(L Size) $33

點了最近大熱的黑糖粉圓鮮奶茶,甜度、冰度不可更改。
珍珠是迷你珍珠,口感不錯👌。
如果這就是「一芳」的一貫水準,不難解釋為何人流會減少。
回頭指數:0/10(失望至極)
2018-11-12 236 瀏覽
同朋友係沙田新城市廣場行行下街覺得口渴,想搵D甜野飲下!於是今次我們就選擇了一芳台灣水果茶!店舖位於"Slime"隔離,非常易找!因為都開業了一段時間,所以已經沒有了起初的人龍,排第二個便到我們了!但個人覺得沒有餐牌貼出黎有些不便,要走到收銀前才可以揀到飲品!之前已經試過他們的水果茶,所以今次想試下其他飲品!中華愛玉檸檬,飲落第一啖好酸,但再飲埋D愛玉一齊,酸酸甜甜好開胃。愛玉咬落去好似啫哩,好有咬口!帶有少少飽肚,感覺很健康之如又覺得可以媲美減肥飲品!不錯!仙草凍奶茶,奶茶飲落很滑,有少少茶的澀味,不會是死甜,仙草爽口,配埋奶茶一齊飲是絕配!下次係沙田想飲甜飲又有一個唔錯的選擇!
之前已經試過他們的水果茶,所以今次想試下其他飲品!
中華愛玉檸檬

仙草凍奶茶

下次係沙田想飲甜飲又有一個唔錯的選擇!
2018-11-10
3 分鐘 (外賣自取)
中華愛玉檸檬
仙草凍奶茶