2023-05-31
今晚比人放飛機要自己一個食飯,就打算食好d,所以決定食omakase,但又想食燒物,上網查下之後就決定來呢間。呢到其實有點似居酒屋feel,性價比好高,我下次一定帶埋朋友來。今晚要左個極上omakase dinner set $1180,包前菜,生蠔,4件刺身,6件壽司,6客燒物,湯同甜品。番茄漬好出色!番茄鮮甜,但加埋甜醋令我胃口大開!海膽豆腐有濃濃海膽味,配埋三文魚籽個味更加突出。生蠔都好大隻,我要兩啖先食得哂~四款刺身都好新鮮,特別經驗竟然係個特大帶子!另外睇隻蝦對眼已經知道好新鮮。壽司都係我中意嘅魚:金目鯛,油脂含量適中,肉質細膩,左口魚邊入口即融,深海池魚鮮嫩肥美,呢到竟然連腦天都有!腦天係即吞拿魚頭頂肉,口感軟滑筋又少,重點魚味超濃!另外要讚一下呢到個薑竟然有柚子mix埋一齊!正正正!師傅好細心,會睇住我食嘅速度調節上下一道嘅時間。我想講呢到串燒先係靈魂!一上枱已經超香,要特別提醒自己要相機食先!師傅好有心機慢慢燒,我第一次食雞腳根同雞掌芯,兩個都燒得香脆,口感好好。連素菜個調味都做得剛剛好,又唔會太乾身!最後白鱔同牛肉都不錯。另外要再讚就係呢度d檸檬好大隻好juicy,相
我想講呢到串燒先係靈魂!一上枱已經超香,要特別提醒自己要相機食先!師傅好有心機慢慢燒,我第一次食雞腳根同雞掌芯,兩個都燒得香脆,口感好好。連素菜個調味都做得剛剛好,又唔會太乾身!最後白鱔同牛肉都不錯。另外要再讚就係呢度d檸檬好大隻好juicy,相比外面又乾又細好大對比,因為檸檬加串燒好食好多架!