2023-05-18
發覺好耐都無食過omakase,前排就黎到中環呢間——🌟一緒一番酒場🌟食咗個高質嘅omakase,呢間omakase有別於普通嘅omakase,人情味比較重,廚師同侍應都好nice會主動照顧客人嘅需求同埋會同客人傾下計,整個感覺無一般嘅omakase氣氛咁侷促👍🏻食物方面刺身係好新鮮,手握壽司就有成8款🍣由淡味食到最後嘅濃味拖羅🐟最正係壓軸嘅海膽手卷,海膽勁大舊好新鮮,放落口滿滿嘅海膽香味簡直係幸福嘅味道💕而最特別嘅係佢竟然有炸物串串同燒烤串串,好少食omakase係有呢種,一路飲住sake一路食住串串一路傾住偈,係呢間嘅omakase先有呢種feel✨我哋仲叫咗枝sake,係櫻花味嘅sake🍶,好順口易入口,甜甜地飲落口唔會有好濃烈嘅酒精味,佢仲可以揀酒杯黎飲,呢個好特別🤩有成9個酒杯可以揀,我就揀咗櫻花🌸圖案嘅酒杯襯返枝櫻花sake,用黎影相好夾呀📸️._.🌟 / 豐盛 / 🌟前菜Appetizer 先付時分生蠔Oysters 季節の牡蠣刺身Sashimi (5pcs) お造り五点り煮物Simmered Dish 煮物壽司Sushi (6pcs) 握口寿司八貫燒物Skewer (6p
._.
🌟 / 豐盛 / 🌟