2024-10-25 171 瀏覽
同親戚食晚飯,想有啲新意,唔想成日都係去酒樓,今晚就同屋企人黎呢度試下,又坐得舒服,裝修又具特色既上海飯店!1)七里莊酒糟醉雞 $88味道唔會話俾啲酒香蓋過雞味,雞皮同雞肉之間既脂肪可謂係無咩脂肪,雞皮爽彈,肉質厚實,為今晚既豐富晚飯喚醒好我地既味蕾😆😆😆2)小籠包(4件) $58手工好靚既小籠包!筷子拎起個小籠包「丁」喺度郁幾下係完全無穿㗎!!慢慢咬開皮薄既小籠包,爆多湯汁,可以用「飲」字黎形容😆😆😆3)蒜蓉爆鱔絲 $188呢個上碟好體面!有火焰表演睇下,令平常的炒鱔絲生息不少!呢個係正宗版,所以味道係今晚食左咁多樣餸的最濃味的一款小菜。所以同個炒飯好匹配!4)金銀蛋煙腿炒飯 $108炒飯炒得好乾身,份量多!粒粒珍珠米都均勻地染到金銀蛋金黃色,芥蘭丁同煙腿比例為1:0.5(目測),調味自然,主要黎自煙腿本身的鹹香,食完個碟底都無油,係一個好健康既炒飯!正!5)滋潤養生茶 (季節限定) $40 (熱)呢杯嘢超正!超足料,有:新鮮雪梨、雪梨乾、無花果、蜜棗、沙參、玉竹、乾百合等豐富潤喉材料,每朝用心新鮮炮製。而且會根據當令季節,每兩個星期會轉換唔同款既養生茶。而而家屬秋涼時節,所以就有呢

1)七里莊酒糟醉雞 $88

2)小籠包(4件) $58

3)蒜蓉爆鱔絲 $188

4)金銀蛋煙腿炒飯 $108

5)滋潤養生茶 (季節限定) $40 (熱)
呢杯嘢超正!超足料,有:新鮮雪梨、雪梨乾、無花果、蜜棗、沙參、玉竹、乾百合等豐富潤喉材料,每朝用心新鮮炮製。而且會根據當令季節,每兩個星期會轉換唔同款既養生茶。而而家屬秋涼時節,所以就有呢個滋潤限定推介,真係飲落去好舒服,又唔太甜。

6)海桃子 (凍,含沙冰) $45
呢個好啱我喔😆😆😆😆又有我好喜歡既手打芝士海鹽奶蓋、新鮮日本桃肉既新鮮水果飲,係沙冰底,但又唔會含太多沙冰,鹹甜比例好好!

7)缸鴨狗玫瑰桂花湯丸 (黑芝麻) $48
黑芝麻湯丸皮軟糯、餡超香黑芝麻香,湯底濃稠清甜,甜湯伴著桂花香,令湯丸生息不少!湯丸係用上正宗寧波湯丸呢,空運直送,難怪咁好食啦!

環境靚、乾淨企理、食物高質用心、店員親切,難怪有咁多熟客啦😆😆😆

金銀蛋煙腿炒飯
缸鴨狗玫瑰桂花湯圓(黑芝麻)
滋潤養生茶;海桃子
2024-10-24
金銀蛋煙腿炒飯
缸鴨狗玫瑰桂花湯圓(黑芝麻)
滋潤養生茶;海桃子
  • 缸鴨狗玫瑰桂花湯丸
  • 滋潤養生茶
今日嚟到筲箕灣呢間米芝蓮推介嘅中式餐廳食晚餐😌😌 室內設計採用復古風格,色彩鮮豔,加上霓虹燈裝飾,真係好有特色,打卡一流😍Menu主要提供滬菜同川菜,而且口味經過調整,比起傳統滬菜同川菜會比較冇咁重口味。🔸雜果松子糖醋魚好耐冇食過松子糖醋魚😍 見呢到餐牌有 就果斷咁點左呢食🙈 我同朋友兩個人食半條魚岩岩好。呢道菜魚肉鮮嫩,外脆內軟,配上酸甜的糖醋醬汁,味道十分開胃。松子的香脆增添了口感層次,而雜果的清甜則平衡左醬汁的酸味,讓整體味道更加豐富。🤭🤭🔸醬炒花菜茶樹菇椰菜花炒得剛好,保持了一定的脆度,而茶樹菇既鮮味好突出。醬汁既鹹香同蔬菜的清新相互補足,而且又唔油膩,係一道非常健康又美味既選擇。🔸口水雞呢道經典的川菜口味十足,雞肉嫩滑,搭配特製的辣椒油和花生醬,真係越食越開胃。而且又唔太辣,好岩香港人口味。🔸鍋貼鍋貼的皮薄餡多,底部煎得金黃酥脆。一口咬落去,內餡的肉汁溢出,搭配醬油和醋的調味,真係好出色👍🏻👍🏻🔸中華冷麵冷麵清爽可口,非常適合夏天享用。麵條彈牙,配上各式新鮮蔬菜,再淋上麻醬、豉油、辣油同麻油真係非常香😳😳🔸養身茶:沙參、玉竹、雪梨、無花果這款養身茶清熱潤肺,味道甘甜,喝完後感

🔸雜果松子糖醋魚

🔸醬炒花菜茶樹菇

🔸口水雞

🔸鍋貼

🔸中華冷麵

🔸養身茶:沙參、玉竹、雪梨、無花果
這款養身茶清熱潤肺,味道甘甜,喝完後感覺身心舒暢。沙參和玉竹的搭配,既有保健效果,又不會過於甜膩,非常適合喜歡清淡口味的朋友。

🔸野蠻奶奶(紅豆冰)
這款紅豆冰的紅豆煮得剛好,甜度適中,搭配冰涼的刨冰和濃濃既奶香,好適合夏天享用。
2024-10-20 0 瀏覽
獲得米芝蓮必比登推介的上海菜餐廳,裝潢古典摩登,更有小清新可愛的小屋座位,環境闊落舒服,店員熱情親切,是開心的用餐體驗。🦐樱花蝦麻醬秋葵 $68爽脆的秋葵淋上滿滿的芝麻醬,再灑上樱花蝦,是開胃的冷盤。🐷外婆紅燒肉·流心蛋 $148紅燒肉及流心蛋很入味,五花肉肥瘦相間,一點也不油膩,甜甜的醬汁加入了鮮味的墨魚粒,令肉香味道更出色,很推薦👍🏻👍🏻🪿上海脆皮素鵝 $78素鵝同樣有驚喜,外層的腐皮酥脆,中間的餡料有冬菇、甘筍絲及木耳絲,口感豐富,單吃已經很美味,醮點香醋更添風味。🍚金銀蛋煙腿炒飯 $108粒粒分明的炒飯,有鹹蛋及煙腿的鹹香,味道不錯。🌹缸鴨狗玫瑰桂花湯丸 $48流心又皮薄的芝麻湯圓配搭清香的玫瑰桂花酒釀,是滿足的飯後甜點!🤤🤤🤤🥭高貴契媽 $45飲品有可愛的名稱😆由茉莉花茶、椰子粉、新鮮芒果和芝士泡沫組成的香甜飲品,充滿熱帶風味。🍍淘氣細佬 $38味道酸酸甜甜,加入了番石榴、菠蘿、蔓越莓和梳打水,底部有很多雜果及煙韌椰果,有咬口又清新。茶芥 $8/位

🦐樱花蝦麻醬秋葵 $68
爽脆的秋葵淋上滿滿的芝麻醬,再灑上樱花蝦,是開胃的冷盤。

🐷外婆紅燒肉·流心蛋 $148

🪿上海脆皮素鵝 $78

🍚金銀蛋煙腿炒飯 $108
粒粒分明的炒飯,有鹹蛋及煙腿的鹹香,味道不錯。

🌹缸鴨狗玫瑰桂花湯丸 $48

🥭高貴契媽 $45

🍍淘氣細佬 $38

茶芥 $8/位
2024-10-20 0 瀏覽
位於筲箕灣形薈地下這間滬菜(上海)/中菜館,得米芝蓮必比登推介,今日午飯時間過嚟試吓。餐館裝修採用五六十年代懷舊餐館風格,牆上用舊紙皮石鋪砌,加上一些霓虹燈裝飾十分雅致。坐下來店員送來一壺用紅棗杞子雪耳泡的四寶茶,茶味清香又清潤。餐館主要食上海菜和川菜,我們點了幾道招牌小菜,✨紅油抄手皮薄而有彈性,肉餡夠鮮嫩,配搭微辣帶少少甜的紅油,真的回味無窮。✨一家蔥油白切雞,米芝蓮推介,全碟滿滿香蔥粒蓋着白切雞,雞肉鮮嫩,帶點蔥香鹹香,還食到些少酒香,真的很好食👍✨蔥油涼伴山藥,十分爽脆,到天然的甜味,加上炸香蔥絲一起吃,多一份香口。✨石窩咸肉菜炒飯,珍珠米炒得粒粒分明,加上鹹肉粒、菜粒同炒,煙煙韌韌,非常滋味,大推👍飲品名稱好特別,用上一家人稱謂代表飲品名,令你飲緊野都諗起他們😂✨海桃子:上層鋪着滿滿的海鹽芝士奶蓋,蓋着清甜水蜜桃果汁,還食到粒粒果肉。✨淘氣細佬:菠蘿、番石榴梳打水,清甜好飲。缸鴨狗玫瑰桂花湯丸軟糯的芝麻湯圓,配上玫瑰花和桂花香的糖水,每人兩粒真係有啲唔夠🤤

餐館主要食上海菜和川菜,我們點了幾道招牌小菜,

✨紅油抄手

✨海桃子:
✨淘氣細佬:
菠蘿、番石榴梳打水,清甜好飲。

缸鴨狗玫瑰桂花湯丸
2024-10-18 0 瀏覽
中菜博大精深,唔同地方嘅菜系都有唔同嘅特色、烹調方法同味道。今次嚟到一家,結合傳統同創新嘅菜色,仲係米芝蓮必比登推介餐廳! 七里莊酒糟醉雞酒味清香唔會苦,雞肉入味,連雞胸肉都好嫩滑。 藤椒豆干絲炒苦瓜用豆豉蒜蓉爆炒苦瓜,非常鹹香。豆干絲索晒藤椒嘅辣,好惹味。 韮菜鍋貼外皮香脆,內餡多汁。韮菜味勁香。 樟茶鴨呢道菜皮酥肉嫩,色澤呈深紅色,煮法一啲都唔簡單。除咗用唔同香料醃過,鴨肉經過蒸煮之後用油炸,從而達至脆皮效果,最後用樟樹葉煙燻,為之樟茶鴨。用掛包夾住食,令鴨肉鹹味冇咁強烈,同時令個包都好香。 炸芝麻團即炸芝麻糯米團煙煙韌韌,黑芝麻餡唔算太甜。

七里莊酒糟醉雞
酒味清香唔會苦,雞肉入味,連雞胸肉都好嫩滑。

藤椒豆干絲炒苦瓜
用豆豉蒜蓉爆炒苦瓜,非常鹹香。豆干絲索晒藤椒嘅辣,好惹味。

韮菜鍋貼
外皮香脆,內餡多汁。韮菜味勁香。

炸芝麻團
即炸芝麻糯米團煙煙韌韌,黑芝麻餡唔算太甜。

2024-10-10
2024-10-18 0 瀏覽
今日去筲箕灣食上海菜。上司請食飯,筲箕灣形薈商場眾多食肆,以這間中菜館比較有特色。餐廳裝修頗見心思,以舊上海和舊香港為主題,我們被安排坐卡座,全木框設計,寬敞舒服。坐下即奉上四寶茶,有桂圓、紅棗。竟然免茶價。這時已留下良好印象。被午市餐牌嚇了一跳,包前菜、例湯和白飯的午市客飯全部$68,麵餐則$62,太便宜了吧?於是叫了一客糖醋魚塊客飯。上司請食飯又怎會孤寒,於是再叫了兩個點心,一個小菜和一客甜品。好味道好滿足。🏅雜果糖醋魚塊客飯($68)~魚柳大塊厚肉,份量又多,酸甜汁酸甜適中不嗆喉。例湯是菜乾湯,香濃夠火喉,很好飲。好抵食。🏅小籠包($58)~用筷子夾起全個放入口,爆汁。🏅臭豆腐($80)~想不到可以在裝修靚靚的餐廳斯文的用筷子食臭豆腐。新鮮炸起的臭豆腐脹卜卜,外脆內軟。味道方面好正宗,我還嫌未夠臭呢。🏅一家蔥油白切雞($138)~看到白切雞上鋪滿厚厚的蔥花,我已經心心眼。蔥花新鮮呈翠綠色,令人食慾大增,雞肉嫩滑有雞味,聽店員說用的是新鮮走地雞,難怪這是餐廳的招牌菜。我已經用大量蔥花來伴飯,但吃完雞後還是有些蔥花剩下,於是我用臭豆腐來蘸蔥油汁,嘩!超好味,如你同我一樣愛蔥油,一定要
今日去筲箕灣食上海菜。

四寶茶

🏅雜果糖醋魚塊客飯($68)
雜果糖醋魚塊客飯

🏅小籠包($58)
~用筷子夾起全個放入口,爆汁。
小籠包

🏅臭豆腐($80)
臭豆腐

🏅一家蔥油白切雞($138)
我已經用大量蔥花來伴飯,但吃完雞後還是有些蔥花剩下,於是我用臭豆腐來蘸蔥油汁,嘩!超好味,如你同我一樣愛蔥油,一定要試下這個配搭。
一家蔥油白切雞

🏅棗泥拉糕($52)
~濃郁棗泥味,軟糯不黏牙,少甜,好吃。
棗泥拉糕

食完飯,有的是時間,上司提議點飲品。原來餐廳隔璧的凍飲店是餐廳的姐妹店,果茶和芝士奶蓋全取了得意名稱。
🏅霸氣大哥($36)
~伯爵茶茶底,配柑桔、薑糖和爆珠。清新微酸帶少許辣。
霸氣大哥

🏅善良姨婆($36)
~伯爵茶茶底,配新鮮熱情果和百里香。果味香甜有層次。
善良姨婆
2024-10-16
午餐
雜果糖醋魚塊客飯
棗泥拉糕
霸氣大哥
善良姨婆
一家 📍:筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G04號舖🚗:筲箕灣地鐵A2出口 步行5分鐘📞:+852 2865-1131💲:~HKD280/head for dinnerFood quality✔️:韭菜鍋貼、紅燒咸蛋獅子頭、豆沙窩餅、炸芝麻團、口水雞、缸鴨狗玫瑰桂花湯圓、海桃子、外婆紅燒肉配流心蛋👌🏼:小籠包、麻辣香炸鳳尾魚、臭豆腐、雞絲粉皮、擔擔麵、海鮮澆頭麵、紅卜卜堂妹、蟹粉鍋粑總結:😋榮獲米芝連必比登推薦 二訪後可以好負責任咁講佢啲甜品非常出色 上海菜款式多味道👅家常地道 係香港少見好食嘅上海菜館😋最驚喜係佢嘅甜品系列 豆沙窩餅 炸芝麻團同玫瑰桂花湯圓都好好食 尤其前兩者真係好經典上海小點 好多地方都有 但咁普遍嘅嘢卻整得驚喜真係唔容易 推薦👍🏼😋對比下 其他主菜雖然冇甜品咁驚喜 但作為街坊小店 外婆紅燒肉配流心蛋同鍋貼都係典型上海菜 入味淋身 鍋貼🥟煎得脆底都夠吸引 另外准揚菜嘅獅子頭 川菜嘅口水雞都好食 尤其係口水雞 辣麻香樣樣齊 😋飲品選擇都好多 好似周邊啲台式飲料🥤店咁好多搞作 試咗海桃子🍑 表層嘅芝士雲都香厚 下層果茶桃味都濃 幾好飲🤔小籠包都好食 一啖咬落去有湯汁爆出 但
一家
📍:筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G04號舖
🚗:筲箕灣地鐵A2出口 步行5分鐘
📞:+852 2865-1131
💲:~HKD280/head for dinner

Food quality

總結:
🤔小籠包都好食 一啖咬落去有湯汁爆出 但我偏愛皮厚身啲 炸鳳尾魚 臭豆腐同雞絲粉皮都唔錯😌
🤔佢地有飯同麵 試咗擔擔麵同海鮮澆頭麵 大碗足料 愛💕食蟹嘅朋友都可以試下蟹粉鍋粑
🤔環境都算頗大 坐得舒服 氣氛很好 見有人嚟慶祝生日 職員會播歌同唱歌 服務都積極友善
  • 缸鴨狗玫瑰桂花湯丸
  • 口水雞
  • 海桃子
  • 外婆紅燒肉配流心蛋
2024-10-16 215 瀏覽
呢間餐廳得到必比登推介,食物質素自然有保證。首先係小籠包四件$58,皮薄餡靚,湯汁豐富,肉味濃郁!麻辣香炸鳳尾魚$78都相當出色,炸得金黃香脆,麻辣味調得啱啱好,夠惹味但唔會蓋過魚嘅鮮味,係令人停唔到口嘅小食。主打一家葱油白切雞$138份量十足,雞肉嫩滑,葱油嘅香味滲透雞肉之中,味道清香,唔會太油膩,我推介呢個經典菜式。最後係極品蜜汁金華火腿$188,火腿鹹香適中,蜜汁嘅甜味令味道更豐富,配熱辣辣嘅夾包食,仲有青瓜幾清爽。飲品善良姨婆(蝶熱情果、伯爵茶、百里香)酸酸甜甜幾好飲。霸氣大哥(柑桔薑伯爵茶、薑、糖)柑桔味突出,再帶薑味。

呢間餐廳得到必比登推介,食物質素自然有保證。

首先係小籠包四件$58,皮薄餡靚,湯汁豐富,肉味濃郁!

2024-10-16 182 瀏覽
前幾天和朋友在筲箕灣覓食,意外找到這間連續兩年獲得米芝蓮必比登推介的中餐廳,價錢上有幾親民,於是就幫大家試一試😋餐廳除了有多款上海菜之外,還有多款特色飲品,很特別🤣符合年輕人的需要👍🍜黃魚石鍋淮山麵$𝟷𝟷𝟾上的時候湯還在滾😳淡淡的魚香味湯,黃魚煎得很香脆不錯~🐟蒜蓉爆鱔絲$𝟷𝟾𝟾想不到這個還有火焰表演🔥超級香,味道有層次很下飯🥟紅油抄手$𝟼𝟾內餡的肉很大,味道不錯,跟平常香港吃的有些不一樣,完全不辣🫑櫻花蝦麻醬秋葵$𝟼𝟾外貌很像仙人掌🌵秋葵很新鮮✨調味很開🍲缸鴨狗玫瑰桂花湯圓$𝟺𝟾很神奇的名字😂桂花味很香,很好的飯後甜品~🍹淘氣細佬$𝟹𝟾🍹粉紅夫人$𝟺𝟻兩杯都很不錯👍不會很甜,用料實在

🍜黃魚石鍋淮山麵$𝟷𝟷𝟾
上的時候湯還在滾😳淡淡的魚香味湯,黃魚煎得很香脆不錯~

🐟蒜蓉爆鱔絲$𝟷𝟾𝟾
想不到這個還有火焰表演🔥超級香,味道有層次很下飯

🥟紅油抄手$𝟼𝟾
內餡的肉很大,味道不錯,跟平常香港吃的有些不一樣,完全不辣

🫑櫻花蝦麻醬秋葵$𝟼𝟾
外貌很像仙人掌🌵秋葵很新鮮✨調味很開

🍲缸鴨狗玫瑰桂花湯圓$𝟺𝟾
很神奇的名字😂桂花味很香,很好的飯後甜品

🍹淘氣細佬$𝟹𝟾
🍹粉紅夫人$𝟺𝟻
兩杯都很不錯👍不會很甜,用料實在
2024-10-13 282 瀏覽
而家要係香港搵好食既上海菜真係有啲難道,有且見到呢間筲箕灣既上海野咁有趣就去試試佢。其實平時真係好少去筲箕灣,而且佢個位置都幾唔就腳,但係勝在普通間都幾大,裝修行趣味風格。今次同家人一齊黎所以都叫左幾多野食。第一份上嘅餐係鳳尾魚,鳳尾魚炸得非常香脆,雖然麻辣味欠奉,反而係充滿咗香檸嘅味道,但係就係呢個香檸嘅味道大大減淡咗佢嘅油膩感。雖然冇乜麻辣味,但係呢一個係我最推介嘅食物之一。另外個人比較推介嘅係臭豆腐同埋蔥爆牛肉。臭豆腐係比較傳統嘅港式臭豆腐,食得出係新鮮炸起配上豆瓣醬真係一絕,另外蔥爆牛肉亦都非常惹味滿滿嘅蔥香加上香濃既醬汁配上薄餅,真係啱啱好。四喜烤麩亦都係我其中一個好鍾意嘅食物,呢度都做得相當唔錯,只係未係非常驚艷。我個人就唔係特別喜歡白切雞,但係同行嘅家人都覺得白切雞好嫩,上面滿滿嘅蔥油亦都非常之邪惡,反而將佢加係薄餅進食。至於我十分期待嘅樟茶鴨反而太乾身,配合埋佢本身嘅包令佢更乾。店員介紹咗純菜鮮魚羹,純菜原來係一樣比較難有既菜,佢有啲潺,佢嘅味道有一種特別嘅清香,而形態就好似迷你嘅荷葉。我本身都幾唔鍾意飲羹湯,而呢個湯已經唔係咁’將’口,所以其實已經做得幾好飲,只不過係
至於我十分期待嘅樟茶鴨反而太乾身,配合埋佢本身嘅包令佢更乾。店員介紹咗純菜鮮魚羹,純菜原來係一樣比較難有既菜,佢有啲潺,佢嘅味道有一種特別嘅清香,而形態就好似迷你嘅荷葉。我本身都幾唔鍾意飲羹湯,而呢個湯已經唔係咁’將’口,所以其實已經做得幾好飲,只不過係我唔太喜歡。
至於甜品方便,豆沙鍋餅、炸芝麻團都食得出係新鮮製作,唔會太膩口同甜,所以都唔錯。
總括嚟講,可以食得出餐廳用心製作食物,而且樣樣都係新鮮製作。而且餐廳嘅座位都坐得幾舒服。唯一不足嘅係餐廳位處嘅商場有啲奇怪,冷氣不足,而且廁所都幾污糟。雖然係咁講,但係都好推薦大家可以支持吓。
  • 臭豆腐
  • 一家蔥油白切雞
  • 麻辣香炸鳳尾魚
2024-10-12 331 瀏覽
得悉筲箕灣一京川滬小店連續兩年得到米芝蓮必比登推介,身為東區之友,特意前往一試 裝修走摩登懷舊風,各區域有不同風格,打卡一流主打上海菜,適合一家大細聚首一堂及與同事聚餐有結合傳統和創新的菜式,以及經典上海菜式主打戲一家蔥油白切雞表面鋪滿蔥花,碟底浸滿了雞汁打底三鮮兩面黃的乾煎麵表層煎得酥脆,澆頭有濃郁的芡汁食清點乾煸四季豆豆香四溢,炒至鮮脆,口感過癮獨食難肥麻辣香炸鳳尾魚外面有一層薄薄的蜜糖再加少少芝蔴
裝修走摩登懷舊風,各區域有不同風格,打卡一流
主打上海菜,適合一家大細聚首一堂及與同事聚餐
有結合傳統和創新的菜式,以及經典上海菜式
主打戲一家蔥油白切雞表面鋪滿蔥花,碟底浸滿了雞汁
一家蔥油白切雞
打底三鮮兩面黃的乾煎麵表層煎得酥脆,澆頭有濃郁的芡汁
三鮮兩面黃
食清點乾煸四季豆豆香四溢,炒至鮮脆,口感過癮
乾煸四季豆
獨食難肥麻辣香炸鳳尾魚外面有一層薄薄的蜜糖再加少少芝蔴
麻辣香炸鳳尾魚
2024-10-09
三鮮兩面黃
乾煸四季豆
麻辣香炸鳳尾魚
2024-10-11 314 瀏覽
餐廳裝修別具特色,五六十年代懷舊中國風,傢俬,餐具都充滿復古情懷,仲有靚靚卡座,打卡一流。除左靚裝,餐廳仲係兩年必比登推薦,食過之後真心認同👍🏻🌟皮蛋豆腐皮蛋切粒,淋上秘制醬汁,加埋木魚碎,同豆腐一齊食好惹味😋👍🏻小籠包必食!真正皮薄餡靚,爆落去爆汁,肉餡味濃juicy🤤🌟一家葱油白切雞米芝蓮推薦菜色,真係不得了!面頭有大量香葱,白切雞份量好多,肉質嫩滑,連雞胸肉都不會老😮味道清得黎又好夠味👍🏻🌟大排麻醬拌麵排骨好似我手掌咁大塊!厚切,炸得卜卜脆🤤麵條有口感,麻醬好creamy幼滑😋🌟高力芒果奶黃大癲超好食!平時好鐘意食高力豆沙,呢度餡料轉左芒果奶黃,多左芒果的清甜令奶黃不會太膩,仲要熱辣辣流心嫁😍呢度的飲品名稱好盞鬼,全部都係家人間的稱呼👍🏻🍹海桃子粒粒鮮水蜜桃奶蓋,水蜜桃多汁清甜,海鹽奶蓋幼滑,咸咸香香😋🍹淘氣細佬蕃石榴,紅莓菠蘿梳打,味道清新,仲有粒粒菠蘿同椰果。🌟必比登推薦的果然有信心保證,一家人食飯一定首選呢度。

除左靚裝,餐廳仲係兩年必比登推薦,食過之後真心認同👍🏻

🌟皮蛋豆腐
皮蛋切粒,淋上秘制醬汁,加埋木魚碎,同豆腐一齊食好惹味😋

👍🏻小籠包
必食!真正皮薄餡靚,爆落去爆汁,肉餡味濃juicy🤤

🌟一家葱油白切雞

🌟大排麻醬拌麵

🌟高力芒果奶黃

呢度的飲品名稱好盞鬼,全部都係家人間的稱呼👍🏻

🍹海桃子
粒粒鮮水蜜桃奶蓋,水蜜桃多汁清甜,海鹽奶蓋幼滑,咸咸香香😋

🍹淘氣細佬
蕃石榴,紅莓菠蘿梳打,味道清新,仲有粒粒菠蘿同椰果。

🌟必比登推薦的果然有信心保證,一家人食飯一定首選呢度。

2024-10-08
  • 一家蔥油白切雞