金蠔雞煲蠔唔新鮮 當時蠔有腥臭 及水汪汪(當時並沒有留底樣本)因為唔知事後會咁嚴重即時反映 店家說沒有問題 只是收走餘下的蠔隔日3個女仔輪流肚屙及嘔吐15-20次睇醫生後說明有輕微食物中毒及急性無腸胃炎店家收到查詢亦堅持沒有問題 話我哋無證據證明係因為食咗佢哋先會咁 話我哋中間有食其他嘢但3個女仔唔同工作同居住地方又點會有咁巧合.,需要有醫院報告檢測是當日的蠔有問題才會受理我哋亦唔想再同店家糾纏 當自己黑仔🫥大家去少啲食啦一
金蠔雞煲蠔唔新鮮 當時蠔有腥臭 及水汪汪
(當時並沒有留底樣本)
因為唔知事後會咁嚴重

我哋亦唔想再同店家糾纏 當自己黑仔🫥

大家去少啲食啦
2024-04-04
2024-02-15 664 瀏覽
同老公情人節都唔知食咩好🤔😍大家都想打邊爐 即係諗起一品雞煲🐓雖然好多人都話服務態度好差但佢既雞煲真係好好食麻🤤半隻雞雞🐓🐓🐓打邊爐必食既午餐肉😍豬皮🐷食完雞加水後就要加豬皮落去又淋又索汁 勁正👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼竹笙👍🏼又係索汁勁正
同老公情人節都唔知食咩好🤔

竹笙👍🏼又係索汁勁正

半隻雞
半隻雞
2024-01-08 987 瀏覽
曾經嘅一品係我成日同班朋友收工之後一定會食宵嘅首選!唔知係咪疫情後影響咗生意導致到整體水平下降咗。最近又去到一品度去打邊爐,一品係單點唔係嗰啲任食放題形式。舖頭入面好大,我諗有四50張枱,啲員工嘅態度都幾好!見到佢哋同客人都有講有笑嘅🙆🏻‍♀️今次就嗌咗必食嘅雞煲,雞煲比起我預期中同埋之前食相比爭好遠,雞嘅份量好似比以前少咗,然後整體成個味道又偏甜。不過唯一冇變嘅就係啲員工依然係會幫你煮熟佢,會放個漏斗俾你知道大概可能2分鐘就已經可以食得啦🥰今次亦都有嗌到其他配菜,配菜嘅份量一如既往依然都係偏多嘅~
最近又去到一品度去打邊爐,一品係單點唔係嗰啲任食放題形式。

今次就嗌咗必食嘅雞煲雞煲比起我預期中同埋之前食相比爭好遠,雞嘅份量好似比以前少咗,然後整體成個味道又偏甜。不過唯一冇變嘅就係啲員工依然係會幫你煮熟佢,會放個漏斗俾你知道大概可能2分鐘就已經可以食得啦🥰

今次亦都有嗌到其他配菜,配菜嘅份量一如既往依然都係偏多嘅~
2023-12-27 749 瀏覽
食雞煲一定會揀一品,味道仲keep到秘製麻辣雞煲一隻味道依然香濃惹味,越食越濃味!加水打邊爐,肥牛正常發揮蓮藕冇特別蝦滑同墨魚滑都好新鮮,彈牙爽口叫咗杯大提子汁!爽!
雞煲
一定會揀一品,味道仲keep到
秘製麻辣雞煲一隻
味道依然香濃惹味,越食越濃味!
加水打邊爐,
肥牛正常發揮
蓮藕冇特別
蝦滑同墨魚滑都好新鮮,彈牙爽口
叫咗杯大提子汁!
爽!
2023-11-09 1394 瀏覽
秘製雞煲超級難食 ,D雞又冇炒過 ,即係小炒王攞出黎凍冰冰 ,全部野食都好貴 ,唔抵食 ,服務超差 ,廁所細污糟水又冲吾到 ,食過一次以後請我都唔會去食 ,人生第一次食到咁難食雞煲 ,以為間餐廳開咗咁耐應該吾會中伏點知一言難盡 。
2023-10-26 1139 瀏覽
服务真的很差劲,只要不会说粤语她们就不理你。然后大姐还站在桌子旁一直翻白眼和蹬你,然后你和她说话他就一直边翻白眼边等你。蹬你一次还不够还要蹬好几次,边走边回头翻白眼和蹬人,态度还贼不好。根本不跟你交流。没错就是金色短头发那个大姐,要去吃饭躲着那个大姐走,要不然吃完饭还一肚子气。就赤裸的歧视你!超级不耐烦。哪家的鸡煲都差不多味道,这家也没有很好吃。价格也没有很便宜,食材也没有很好。还一直歧视大陆人,这不纯纯恶心人吗?真服了 再也不去了。结账的时候都觉得离谱,就这还敢收服务费呢?不会说粤语的趁早别去,除非自己想找气受。
2023-09-23 1369 瀏覽
一整个就是主食配主食一品秘制鸡煲🥘虽然上桌了还要等待,但他值得!🐔软嫩紧实的鸡肉被裹满了酱汁,吃起来鲜香微辣中又带点甜,🍚一口饭一口菜一口肉,一碗饭轻轻松松就顺下去了葡萄籽里也是竟然真的有葡萄籽🍇,味道比较像美年达,但是真材实料的葡萄籽碎被打的恰到好处,既可以嚼着嘎吱响⚡️,也不会塞牙晚上去吃的话可能要排队哦,不过4:30才营业,要注意好时间!
一整个就是主食配主食
  • 麻辣秘制鸡煲
2023-09-10 1048 瀏覽
同朋友食飯聚舊,環境比較嘈講野要大聲啲先聽到,服務都還好既,係啲阿姐唔知點解會同我哋講普通話雞煲味道唔差既,只係斬得有啲太碎其他配料,雪花牛,牛百葉,墨魚滑、蝦滑、響鈴都好食既正常發揮

雞煲味道唔差既,只係斬得有啲太碎

其他配料,雪花牛,牛百葉,墨魚滑、蝦滑、響鈴都好食既
正常發揮
2023-09-09
  • 響鈴
  • 墨魚滑
今日同朋友行街,突然好想食雞煲,諗起附近有呢間雞煲。之前都食過,味道都ok。咁就同朋友講,不如食呢間。去到之後,餐廳其實坐滿一半,唔算好忙。有個短髮阿姐見到我地,問我幾多位,問完之後就俾個qr code 我,叫我自己搵。 我:??? 我問佢個位係邊,佢好唔耐煩咁指左個方向叫我過去。我入到去,企左係度幾秒望下啲檯個號碼, 跟住個短髮阿姐就大聲呼喝,叫我行開。 呢一刻其實我已經想轉身走,咁既服務態度我真係未遇過。茶餐廳都唔會有。我見都入左黎,同埋有幾個朋友一齊,我都費事再搵第二間餐廳。照食啦。最搞笑係我坐左10分鐘,qr code落左單,另一個阿姐行過問我地落單未,叫我地快少少,同我地講限時兩個鐘。嘩,唔知以為我食緊放題,散叫都要限時,仲要係我坐左10分鐘咋,已經係度催我。之後都冇乜心情食,求其叫幾樣野就算。雞煲普通啦,牛肉唔新鮮,$290一碟,呢個價錢咁既質素。。。我都費事再叫佢換,我都驚啲阿姐加料。 實在唔想再食。坐左一個鐘多啲就走左。埋單仲要收我加一 火鍋個湯都係擺個壺係度叫我地自己倒,真係好意思收我服務費。人均$300幾,咁既價錢大把選擇,呢間餐廳我就以後唔會再黎!!! 好耐冇

去到之後,餐廳其實坐滿一半,唔算好忙。

埋單仲要收我加一
火鍋個湯都係擺個壺係度叫我地自己倒,真係好意思收我服務費。

人均$300幾,咁既價錢大把選擇,呢間餐廳我就以後唔會再黎!!! 好耐冇係香港食到一間服務咁差既餐廳,印象太深刻!!! 貼錢買難受

自問要求都唔算高,但呢間餐廳個服務都真係差到極點。
食開好多年 以前覺得好食而家係BAD LIST!今年都俾咗三次機會旺角一品上兩次都係d配菜唔新鮮起碼成個雞煲整體上係可以既咁次 哇 全部唔掂一次衰過一次好嘢1.服務差都算喇😮‍💨香港地打工仔 有幾多個心理平衡2.食物質素差 叫左大辣 個雞煲可以係無乜味既d雞肉食落口係霉既個生麵都未掉落去煮 已經林度…d菜係有沙的…啲嘢完全好唔掂出嚟買單 仲要見到咁多人排緊隊大家認真咩???????!?我當掉啲錢落海 無可能有下次
食開好多年 以前覺得好食
而家係BAD LIST!
今年都俾咗三次機會旺角一品
香港地打工仔 有幾多個心理平衡
2.食物質素差
叫左大辣 個雞煲可以係無乜味既
d雞肉食落口係霉既
個生麵都未掉落去煮 已經林度…
d菜係有沙的…
啲嘢完全好唔掂
出嚟買單 仲要見到咁多人排緊隊
大家認真咩???????!?
我當掉啲錢落海 無可能有下次

2023-08-04
2023-07-21 969 瀏覽
難食到想死,啲牛肉臭架,勁唔新鮮,叫人換過碟或者第二種牛肉,唔比,寧願取消張單,即係你啲牛肉係咪有問題啊!啲啊姐態度差到死,以為自己係老闆咁!死話碟牛肉冇問題,我叫你試吓咪知囉,咁你又唔試!其他打邊爐配料,可能任食果啲仲好過佢! 總之就好難食!真係貼錢買難受!唔洗錢都唔去食啊!點解仲未執笠既!之後我哋想叫其他野食,qr code 都唔比我哋掃,叫我哋落單直接搵佢,係咪想加料比我哋?唔比我哋電話落單!我唔睇點知有咩食啊,粗口都黎,咁巴閉咪唔食咯!佢哋都唔係做生意!
2023-04-30 2063 瀏覽
✨一品雞煲火鍋(旺角)📍位於旺角花園街2-16號好景商業中心二樓叫咗個鴛鴦雞煲(半隻雞加田雞) 小辣食雞煲一定要去一品,食左咁多年一品,佢既雞煲汁真係好味到不得了勁入味食完啲雞都夠哂飽,最後淨係叫咗一碟萵筍打邊爐,啲汁都入晒萵筍裏邊勁好味連杯凍檸茶都勁大杯飲唔哂🤣
✨一品雞煲火鍋(旺角)
📍位於旺角花園街2-16號好景商業中心二樓
叫咗個鴛鴦雞煲(半隻雞加田雞) 小辣
勁入味

連杯凍檸茶都勁大杯飲唔哂🤣
2023-04-29
2023-04-07 1539 瀏覽
好耐冇嚟到一品雞煲,今日兩個人嗌咗半隻麻辣雞小辣嘅,仲嗌左羊肉片、粉絲、飯、粉腸生菜,同埋一查蔗汁,埋單就四百幾五百蚊,價錢少少貴。雞煲味道依然一如既往咁好食但係份量唔多,羊肉正常,粉絲飯同埋生菜好索啲湯底幾好食,粉腸有啲有少少苦。今日假期,但係人流唔算多,唔使等位,位置都坐得舒服。環境方面感覺有少少污糟,地下嗰啲油漬。侍應態度一般,雞煲熟咗都有幫我哋拎開個蓋,但係冇提供紙巾要比$5一包,感覺有啲孤寒。

今日假期,但係人流唔算多,唔使等位,位置都坐得舒服。

環境方面感覺有少少污糟,地下嗰啲油漬。

2023-04-07
  • 麻辣雞煲
2023-04-04 1039 瀏覽
真心呢加雞煲大把選擇只係好耐無食一品先黎一坐低 有個短髮丫姐待應成重黑口黑面得閒話我地二句 眼啤啤都由佢啦無啦啦行過叫我地比吉汽水樽佢無所謂既但佢自己講野又唔正(咸淡廣東話)我比左吉碟佢佢jip 我黑哂面過一陣又過黎然後又叫我唔知比咩佢我又比錯佢佢串我都算大佬 我黎食飯唔係黎服務你呀然後最嬲係就黎夠鐘佢五分鐘內叫我地走左4次我忍唔住話知啦佢重繼續鬧我地:夠鐘就要走之類其實唔洗甘既態度我地係有5分鐘都無如果想買難受就來旺角一品搵短髮丫姐
真心

得閒話我地二句 眼啤啤
都由佢啦

無啦啦行過叫我地比吉汽水樽佢
無所謂既
但佢自己講野又唔正(咸淡廣東話)
我比左吉碟佢

其實唔洗甘既態度
我地係有5分鐘都無

如果想買難受就來旺角一品搵短髮丫姐
2023-04-03 772 瀏覽
呢度既雞煲係我好多年前已經開始食,不過因為疫情都有好幾年無食過,呢一日一於黎試睇下仲係咪以前既水準同味道。🐷麻辣秘製雞煲(半隻)$190叫左中辣,平時米線我係食三小辣。一入口雞肉好嫩同埋個味好好食,佢個秘製雞煲醬濃味得黎又唔會話好咸,都係以前食開既果種味,呢個叫中辣就係辣得黎又唔會食唔到既辣;洋蔥係呢個煲另一個精粹,煮到腍既洋蔥索晒雞煲既汁好好味👍🏻雞煲食完就加湯,呢幾款係比較出色既配料🐷美國雪花肥牛 $118呢個雖然係牛類別裡面最平,不過出奇地好味,牛味濃而且肉腍唔會好多筋🐷蝦滑拼墨魚滑 $105蝦滑好彈牙,墨魚滑食到墨魚粒粒,而且雙拼滑既份量都好多🐷美國桶蠔 $145呢個一桶有七定八隻,隻隻都好大隻,同埋唔腥有蠔味

🐷麻辣秘製雞煲(半隻)$190

雞煲食完就加湯,呢幾款係比較出色既配料

🐷美國雪花肥牛 $118

🐷蝦滑拼墨魚滑 $105
蝦滑好彈牙,墨魚滑食到墨魚粒粒,而且雙拼滑既份量都好多

🐷美國桶蠔 $145
呢個一桶有七定八隻,隻隻都好大隻,同埋唔腥有蠔味
2023-03-24