2023-01-03 630 瀏覽
第二次去女僕咖啡店,嚟間係本人暫時有史以來嚟過最差嘅一間。女僕服務態度好差,唔會主動理客人,或者講兩三句就走人,對客人亦好揀擇,只會理死老客人,畫即影即有亦都冇心機。另外,佢哋會免費提供桌上遊戲挽,但係成個過程都係冇女僕一齊參與,只見到食客都係自己同朋友挽,而當時當緊值嘅女僕只圍住一個客人聊天。仲有佢哋仲有個VIP制度有級數咁分,不過唔太清楚,應該越高級數先會吸引多啲女僕 ,而冇VIP嘅話戇居居坐喺度唔知做乜。另外嘢食好難食,剩係得辣同淡茂茂,嘢飲都好難飲,只係一杯有顏色嘅水上面加啲cream咁,總之唔值得去,尤其第一次想體驗女僕cafe就唔好嚟間,會破壞你對其他女僕cafe嘅期待。價錢方面,食物及服務質素完全唔值呢個價,實在太貴唔抵。
第二次去女僕咖啡店,嚟間係本人暫時有史以來嚟過最差嘅一間。
價錢方面,食物及服務質素完全唔值呢個價,實在太貴唔抵。
2020-07-05 2799 瀏覽
之前有朋友推介呢間都營業了一段時間的cafe。剛好今天出MK,就順路黎體驗沖擊下生活啦。咁大個仔都無去過女僕cafe,黎之前都驚d食物會好x中伏!1點去到,我跟我朋友系第1枱客,環境都幾舒服,女僕會好細心咁講解禁忌同介紹餐牌。不過後尾傾計間,得知原來d女僕都系番左幾日工,唔怪得施展魔法果陣都唔系好流暢😂我地叫左蛋包飯同女僕特飲,咁蛋包飯系個男廚師煮既,味道尚可。女僕特飲就系唔同既女僕自己沖,人人手勢唔同,咁我果杯真系幾好飲,不過忘了影相🤦🏻‍♂️最後整體食物飲品質素唔錯,有驚喜啦Btw, 體驗完畢😉完~

最後整體食物飲品質素唔錯,有驚喜啦

Btw, 體驗完畢😉完~
蛋包飯
2020-07-05
蛋包飯
2018-07-29 3577 瀏覽
這是我的the very first one女僕咖啡廳,整體感覺很好。女僕們的招呼很好,在門外為我介紹「絕對契約」、餐牌時非常用心,真的令我感到自己像是一位「主人」最低消費為一杯餐飲,既然來到女僕咖啡廳,當然要一試她們的女僕特飲!由自己挑選的女僕為自己用心調製的「愛的特飲」!還要配合令飲品變好味的「meomeo 魔法」令人完全忘記日常工作的辛勞,暫時享受一下成為「主人」的珍貴時刻當天亦有幸可以現場觀看女僕表演唱歌,甜美的歌聲令人十分陶醉,不經不覺就坐了兩小時。

2018-07-27
$48 (宵夜)
2017-12-06 3198 瀏覽
中午時間上來吃午餐,簡直像包場似的,呵呵餐牌粉粉很可愛,首先我通常會先看規則,然後再慢慢看有什麼吃。最後點了一杯飲品加意粉。飲品只能說甜味氣酸飲品?意粉汁結的一"舊舊",而且很快冷,更顯意粉一"舊舊",沒胃口吃下去了。本來想食埋甜品,所以叫女僕不要收走餐牌,誰不知,吃到這個意粉一半已沒胃口了,女僕因此還說了我一下 "又話叫甜品,你都食唔晒。"女僕很友善,可以看得出很努力想話題跟你聊天,也會適當時候給客人休息時間,最後,加了錢拍了即影即有相片,女僕還畫了些圖上去,棒喔!如果食物也能改善一下,相信會更好!!
中午時間上來吃午餐,簡直像包場似的,呵呵

最後點了一杯飲品加意粉。
飲品只能說甜味氣酸飲品?

女僕因此還說了我一下 "又話叫甜品,你都食唔晒。"
女僕很友善,可以看得出很努力想話題跟你聊天,
也會適當時候給客人休息時間,
最後,加了錢拍了即影即有相片,女僕還畫了些圖上去,棒喔!
如果食物也能改善一下,相信會更好!!
2017-03-17
2015-04-18 4654 瀏覽
今日約左朋友係旺角食飯,我覺得係旺角搵食真係有d難度架﹗ 我地2個一路行一路搵,終於行兆萬樓下有好多人派傳單,我地見到一個10幾歲著住女僕衫的女仔覺得幾得意就行去攞張野黎睇啦﹗原本係間cafe,問左有位同冇限時之後就上去試下啦﹗一入到去就覺得去錯地方啦﹗因為佢d擺設同侍應的服飾都完全係cosplay既風格,我地係格格不入既不過我地又唔想再行再搵啦,最終決定都係試下啦.....我地叫左鰻魚炒飯套餐($98),Carbonara意粉套餐($98) - 套餐包前菜同任選飲品一杯仲有芝士釀雞翼($38 - 因為叫套餐再叫其他小食可減$10)另外套餐包既野飲,我地叫左榛子朱古力同芒果牛奶梳打D食物係OK既,所以下次如果想搵個地方HEA下我都會再黎,需然格格不入不過只要唔理會都冇問題既﹗
原本係間cafe,問左有位同冇限時之後就上去試下啦﹗

一入到去就覺得去錯地方啦﹗

不過我地又唔想再行再搵啦,最終決定都係試下啦.....
牛油粟米
鰻魚炒飯
Carbonara意粉
芝士釀雞翼
另外套餐包既野飲,我地叫左榛子朱古力同芒果牛奶梳打
榛子朱古力
芒果牛奶梳打

2015-04-16
Carbonara意粉
  • 鰻魚炒飯
  • 榛子朱古力
2015-03-17 2902 瀏覽
這裡的女僕很活躍, 很主動 , 但食物非常難食 午飯時間上去, 點了餐後, 女僕跟著和我談話, 並和我玩遊戲 食物是咖哩吉列豚肉意粉, 咖哩汁像一堆泥黃色的漿糊, 賣相十分醜陋, 也十分難食 環境方面, 燈光十分暗, 黑黑沉沉相比其他女僕cafe, 這間算是最難食的
這裡的女僕很活躍, 很主動
, 但食物非常難食

環境方面, 燈光十分暗, 黑黑沉沉

相比其他女僕cafe, 這間算是最難食
2015-03-14
2014-10-27 2741 瀏覽
老實講,我從來都唔寫食評。不過以間女僕cafe實在唔寫唔得,因為以道攞走咗我太多個第一次。首先,我係第一次去香港的女僕咖啡廳。Menu第一頁竟然係講有乜唔做得!仲要貼多張响牆度,怕人睇唔到…我明白要保護返店內職員,不過開口叫得做“主人“,係唔係應該唔好咁正白呢?再黎,第二個第一次係飲品。冇乜選擇我都可以接受,叫咗杯“青bb梳打“,我從未飲過咁難飲嘅嘢!青蘋果糖水唔夠,梳打冇氣… 收得我$40 杯,開罐新嘅梳打水我冇咁嬲!第三個第一次係碗湯。我已經唔抱任何希望,難飲嘅羅宋湯都算啦,妳唔好俾碗室溫嘅羅宋湯我呀…最後,我想講,上樓cafe唔好食就係人都知…但你叫得做女僕cafe, 客服應該要好啩,坐咗45分鐘,30分鐘同朋友吹水…香港嘅女僕cafe, 我對你好失望…😧

香港嘅女僕cafe, 我對你好失望…😧
2014-07-12 1671 瀏覽
第一次去女僕cafe,有少少緊張呢度既女僕好活躍,唔會你坐低講幾句,跟住就唔理你,仲會間唔中就行過黎講下野,同你一齊玩我叫左個牛奶鮭魚意粉($78)同荔枝紅茶。有個湯送,係粟米忌簾湯,普普通通。d野食都叫快到,貌相唔錯,但鮭魚有d腥,不過有好多,所以算抵。同埋食物唔熱,份量就適中。同行朋友叫既蛋包飯都好吸引,女僕會問你想係上面畫咩,仲會送合照同甜品。不過果日送既朱古力蛋糕唔太好食,蛋包飯既套餐就要$168,比其他貴。食完之後就玩左陣game,選擇都多,我地就玩左deal,層層疊,uno,可以坐好耐,真係好
第一次去女僕cafe,有少少緊張

我叫左個牛奶鮭魚意粉($78)同荔枝紅茶。

2014-07-11
  • 蛋包飯
2014-07-11 1089 瀏覽
因為某啲原因,我都上唔少女僕cafe。我成日覺得如果你係為左食物而上女僕cafe就算吧啦⋯因為試過咁多間,整體俾我感覺第一就係好貴,差不多要近200蚊落樓,第二就係好難食,你可以去同一間野點同一樣野食但可以次次唔同味,好似擦擦卡咁你永遠唔知會抽中咩俾你食。第三亦都係最重要就係永遠唔夠飽,你點都估唔到俾成200蚊都可以食唔飽。所以去女僕cafe講到尾主角都係女僕。但其實我覺得佢地重點擺錯哂,一間餐廳無論係咩主題都好,食物先應該係主角。講返正題,呢間A.T. Field 首先環境方面啲嘈,有部電視係咁播動畫,如果想似一般cafe咁靜靜睇下書可能你會失望,但我可以話你知一般女僕cafe都會有啲嘈,總有一枱毒撚係附近大大聲玩遊戲傾計,但相對地都幾有家嘅感覺,有時三五知己上去嘅話又唔洗太怕嘈親人,有時岩咀形嘅走埋去隔離枱玩都無人會話你。話就話限坐兩個鐘,但過左鐘都無人趕你走,呢一點比一般女僕cafe寬鬆。食物方面我覺得中上,每次食都可以煮返同一樣野出黎我覺得抵讚,特別係廚師推介簡中會有啲新菜色水準唔錯,最近試左個蘋果燴飯,畢起飯粒之間會有啲糖絲痴住好得意,呢個菜係出面未食過,作為女僕cafe可以
因為某啲原因,我都上唔少女僕cafe。
食物方面我覺得中上,每次食都可以煮返同一樣野出黎我覺得抵讚,特別係廚師推介簡中會有啲新菜色水準唔錯,最近試左個蘋果燴飯,畢起飯粒之間會有啲糖絲痴住好得意,呢個菜係出面未食過,作為女僕cafe可以係菜色方面有突破好難得,唯一可改善嘅係落油有啲重手,浪費左蘋果應有嘅清新。出餐速度ok,唔算慢。
抵讚嘅係份量都算唔細,仲有絕大部份嘅飯或意粉竟然可以加底!仲要只係加兩蚊!大食嘅可以加個底甚至加兩個底,保證食得飽。唔洗俾人老屈叫多個餐,呢個褔利一般cafe都唔會有。
價錢方面,叫個飯叫杯野飲,一般都係百零蚊,其實都算公道,一般cafe無女僕招呼你都差唔多呢個價,但食物又可以,唔會差過加勒比海。
女僕方面就各花入各眼啦,我唔敢講話個個都model咁靚,但次次去都總有一兩個靚女嘅~最重要係佢地都幾好笑容,有時見你一個人坐係度悶悶地都會主動過黎撩下你傾計,或者玩下遊戲咁,幾好笑容幾熱情,呢方面滿意。特別有個叫Vivi嘅真係好kawaii
。平時都見唔少熟客經常上去坐下,因為價錢ok, 食物唔錯,女僕又可愛熱情。有時一個人,weekend無人約,都係想搵個朋友傾下計消磨下時間姐。因為上呢間cafe而同其他客混熟左,識到幾個朋友係意外收穫。完。
2014-07-04
  • 每日廚師推介
2014-06-27 806 瀏覽
很久前肥妹與其他朋友來過這裡晚飯,無他,只因為這幾個朋友很少機會見面,難得見面當然就去一些特別點的地方聚會暢談,而且樓上Cafe節奏較緩慢輕鬆,也不用怕被限時只能用餐多少分鐘,實在適合我們。今天肥妹寫食評時發現了Openrice最新動態中顯示了這間店,眼見自己圖片庫中尚有保存當時用餐的食物照片,便決定來寫寫食評好了,不過由於當時肥妹還未決定撰寫食評,所以照片都只保存了合併了和加工的一張,還望大家見諒。肥妹當晚所點的是熱草莓牛奶和蛋包飯。價格不太記得,而且都是二月份的事恐怕也不能作準了。由於事過已久,味道方面就不便作太多評論,以免不公平。女僕們都很熱情有禮,除了會主動和你聊天也會偶爾摻一腳和我們玩玩遊戲,例如店內提供的層層疊、飛行棋之類的,和客人有互動這點很重要,不單令人感覺關係沒那麼拘謹外,氣氛上也變得更輕鬆了。不過當晚店子的上菜速度很緩慢,餓得我們肚子也不斷作響……期昐已久的蛋包飯送上後,女僕會先問你想要在上面畫些怎樣的圖案,肥妹要了的是鬆弛熊,只見女僕想了一想後便很熟練地用番茄醬畫出了可愛的熊圖案,害肥妹都不想破壞掉啦!

肥妹當晚所點的是熱草莓牛奶蛋包飯。價格不太記得,而且都是二月份的事恐怕也不能作準了。

由於事過已久,味道方面就不便作太多評論以免不公平

女僕們都很熱情有禮,除了會主動和你聊天也會偶爾摻一腳和我們玩玩遊戲,例如店內提供的層層疊飛行棋之類的,和客人有互動這點很重要,不單令人感覺關係沒那麼拘謹外,氣氛上也變得更輕鬆了。

不過當晚店子的上菜速度很緩慢,餓得我們肚子也不斷作響……

題外話/補充資料: 用餐過後我們一行六人也坐了很久,即使如此也還沒被女僕們趕走還和我們玩層層疊,坦言食物質素並不高,不過若是想和一眾朋友輕鬆暢談的話這裡是個不錯的地方呢。
2014-02-26