Hayden魚

Hayden魚

我是 Hayden魚
訊息
正顯示第 110 篇(共 21 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
NOV 22

環境係幾好嘅,坐得幾舒服,可能我夜晚去唔係繁忙時間所以人唔多。食物份量算大,但係味道一般般,我食咗個黃金炸牛堡同歐蕾咖啡,價錢係俾個份量嘅,同味道不太相關,如果係嚟放鬆下,享受下me time係ok嘅,但嚟食味道就.....
DEC 21

lunch time特登走去裕民坊覓食,搵到哩間環境好好嘅泰國餐廳,人唔覺多,空間闊落,配合埋裕民坊露天平台嘅位置,係觀塘嚟講想搵個chill啲嘅地方食lunch依度無得輸。講返食物方面,唔記得叫咩面,但記得係lunch set L5,好好食,粒牛丸一定要讚,入面應該係牛油,不過唔肥膩,好香,非常正,牛肉係用煎完嘅牛排切粒,有湯有嘢飲。不過唔滿意嘅係要收加一,唔知服務咗啲乜
NOV 21

今日同同事食lunch,去咗工業大廈嘅魚川居,酸菜魚唔夠重口味,大家同以叫加辣,同事叫咗水煮魚,佢話好好食。佢地嘅土匪雞翼好好食,外面烤到好脆,入面唔會乾,好juicy, 我覺得係必試小食
NOV 21

係利奧坊樓下,位置易搵。第一個係明太子pizza,見嚟嘅人幾乎係必點嘅,味道ok,但比較幹身,個人鐘意厚少少同juicy啲嘅。第三個係德國豬手,我地三個人食,份量啱好,配埋三種唔同嘅醬汁,仲有啲鹹酸菜,味道一流yummy,外脆內嫩。
NOV 21

一次過買曬佢地啲嘢食,有鹽水雞飯,宜蘭X包,蔥油餅鹽水雞飯唔錯,可以加少辣,味道更加好。個包比較多油,唔係太鐘意。蔥油餅就太乾身啦,有啲硬,唔推介。都係鹽水雞便當最好食
魚介白湯拉麵
魚介白湯拉麵
OCT 21

位置易搵,gps幫到你。裝修環境非常日式,好似去咗日本啲街邊拉麵小店咁。介紹返個魚介白湯拉麵,湯底味濃,但唔會似日本當地啲拉麵咁鹹,要讚一讚個麵,menu有得俾你揀食咩麵,我毫不猶豫咁揀咗chef recommendation,好 煙韌,但唔係橡筋,好有口感。材料方面有隻糖心蛋,啲雞肉係我另外加嘅,如果唔另加,係咪冇餸……好似大概冇記錯的話又真係冇餸。大家食辣嘅去到要試下佢擺係枱嘅辣芽菜! 好正
OCT 21

位於中海日升,位置便利,係地下最盡頭。 哩個增肌減脂套餐入面有: 西蘭花,滷蛋,雞絲,雞髀菇滷肉,份量唔多,反正我食唔飽,性價比麻麻,但入面嘅料味道唔錯,不過偏淡,重口味嘅朋友可能唔啱,包咗一杯嘢飲,我叫咗綠茶,唔好飲。
OCT 21

觀塘返工就唔好再嫌多人啦,乖乖地排隊啦。隊依間值得嘅,咁大一碟椒鹽豬扒配白飯,55蚊可享有,椒鹽豬香口就梗嘅,但係依間做嘅豬扒好 鬆軟,無渣,其他lunch餐都正,同事食咗佢嘅擔擔麵,d醬料好香,下次試下再評價
OCT 21

位置放便,G floor嗰層都有幾間嘢食,其中一間就係韓樂,易搵。早餐時段去到11點30,有興趣嘅朋友早啲起身就可以食到依個咁豐富嘅早餐。40蚊嘅餐,入面有炒滑蛋,三塊火腿,少少沙律,一個牛角包,包一杯熱飲。我覺得牛角包唔錯,性價比高。
這篇是 [非食評]
OCT 21

觀塘返工嘅巴絲都應該知中海,哩間店係中海一樓,位置非常好穩。lunch time觀塘就邊度都咁full,所以排下隊就梗嘅。佢地嘅鍋物係好多跟餐配菜嘅,我依個係雞柳餐,有味噌湯,三文魚刺身三件,飲品同埋水蛋,咁多嘢先係78蚊。
Top