danaes

danaes

最緊要係食
訊息
正顯示第 18 篇(共 8 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
12分鐘 (堂食)
2019-08-07
用餐優惠
現金券
AUG 19

朋友知我鍾意食辣,帶左我黎試呢間川菜。第一眼望到個海景已經覺得好正。 敲糖棒棒雞 後敲碎碟中的糖模,與雞肉絲攪拌好就可以吃了。味道新奇,意外的般配,推薦! 蒜泥白肉 擺放得頗精緻,五花腩薄片捲著青瓜薄片,加上濃郁的醬汁,有種平衡的清新與惹味,做出入口細膩的感覺。 松露口袋豆腐 賣相精緻可愛,像一個迷利的福袋。甜腐皮包着爽口的雜菇及瑤柱絲。菇味濃,口味清新,一款挺健康的冷盤前菜。 这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民
2019-06-23
JUN 19

辛苦工作當然要吃些好東西慰勞一下自己啦,走來旺角這間餐廳食飯~這間餐廳位置易搵,在地鐵站附近,環境優雅富現代感,燈光昏暗營造浪漫的氛圍。 藍芝士卡邦尼意粉 $138 必嗌!藍芝士帶出極濃郁極香醇既芝士味,熔化既藍芝士配上香滑既忌廉汁,再加上軟硬適中、掛汁力極強既意大利粉,每啖都係神級好味同享受。 個千層麵都好正唔好見佢細細兜,好足料。 杯blue mojito有啲似雪碧+牙膏好特別。 价格:價格低點最好了,可以多光顧咯; 總括來說,我同朋友都覺得還可以,服務員態度好好一點吧。
2019-06-14
用餐優惠
信用卡優惠
JUN 19

今晚終於可以收工可以收早d,即興約fd食飯鬆一鬆~~~朋友揀左黎銅鑼灣呢間餐廳,位置都算方便易穩,環境也不錯。 龍捲風沙律。 份量很足, 有蟹肉, 有蟹籽, 有好多菜, 非常健康。醬汁都好味, 好正。 三文魚PIZZA:設計獨特,賣相漂亮,PIZZA底是脆脆蝦多士餅,PIZZA面是鋪滿鮮味十足的三文魚,顛覆了傳統的薄餅配搭。 卷物有極黑龍卷~內裏包著香脆炸蟹柳, 鮮甜蘆筍同新鮮牛油果, 飯上放上多汁軟綿鰻魚, 口感好特別。 總體來講都可以,下次再試試其他菜式。
JUN 19

好耐無吃車仔面啦,梗係要來人氣爆滿位於深水涉葛文記車仔麵Man Kei食下午茶啦!超級多人係度排隊伽,何想而知間店人氣有几旺啦;首先講下個瑞士雞翼,非常之入味同埋價錢好合理,瑞士汁葛甜味依然可以留係雞肉嘅裏面,而且雞肉好嫩滑;然後點咗份辣汁玻璃魷魚,魷魚有滴爽爽地又有一滴煙韌,而且滴魷魚吸收咗秘制辣汁,令人完全唔想停口。真係超級好吃而且量又足!要係驚熱氣就點樽龍眼羅漢果茶啦!好香羅漢果味, 又唔會太甜,個樽裡面仲有2粒龍眼哦!
MAY 19

週末到啦,對于女人葛天性來講,梗係要出去shopping同吃翻滴靚嘢啦,辣嘢同海鮮係吃貨最鐘意吃葛嘢之一,斎得個霖住滴好吃葛嘢就已經讓我尼個吃貨精神昏迷了!同班friend來到油塘逛街見到一間店叫蜀府川鍋,就入來一起試一試味啦,首先,叫咗份烤魚同埋火鍋兼海鮮拼盤等等葛菜,實在係週六最大葛享受之一;烤魚葛魚係煎過的,吃落又焦香又有滴微辣,最吸引人眼球就係個海鮮拼盤啦,滴海鮮又新鮮又肉厚、種類幾多下葛,真係忍唔住要快滴開餐滿足一下自己個胃!超級滿意葛一餐,推介吃貨們來品嘗哦!
2019-05-20
MAY 19

520黎到啦,下班後約上男朋友一齊去逛街吃飯,街上翼都氣氛濃郁,黎到位於銅鑼灣葛Bingo & Cook試一下 causal 嘅韓國料理,吃韓國菜,梗係少唔到炸雞加泡菜啦,點葛炸雞同泡菜餅表面上都有炸魷魚,而且炸得好香脆,泡菜餅淡淡的微辣讓人好開胃,吃上一淡新鮮滾熱辣葛炸雞,真係爽到爆炸!然後點上一份米酒豬腳套餐,豬腳份量好多,食落去唔覺得油膩,再加上配有葛米酒黎促進食慾,外加醃蘿蔔、泡菜, 再沾一點辣醬包黎食,簡直味蕾大爆發,流連忘返啊!
MAY 19

紅日到咗,訓翻個懶覺係一種享受,當然去吃翻餐美食都係一種享受啦。約上班friend;到位於尖沙咀葛黃記煌三汁燜鍋店;叫咗份海鲜大軍燜鍋,愛吃辣葛friend叫咗份麻辣海鮮鍋仲有滴配菜兼涼拌小食;當然店內葛其他鍋都好吸引人啦,愛吃肉葛朋友都可以試一下伽!倆份海鮮鍋都有据葛特色,海鲜大軍燜鍋唔辣,適合食唔到辣葛朋友,而且料足又新鮮!麻辣海鮮鍋葛外觀體到流曬口水,而且辣葛香味一直係感飄!涼拌小食夫妻肺片好值得推介,爽口又開胃!
玫瑰鮮奶咖啡
玫瑰鮮奶咖啡
2019-04-28
是次消費
每人約$0
APR 19

當你用三分熱情去愛生活,生活就會回饋你七分以上的美食~ 和風玉子三文魚芝士竹炭漢堡,玉子芝士三文魚口感濃郁有層次,口味絕美,口感純正~ 如果喜歡口感更加豐富的可以再擠上調味~yummy 玫瑰鮮奶咖啡,新鮮的熱牛奶和少量軟綿的奶泡上撒上玫瑰花瓣作點綴,使得整杯咖啡散發著濃郁迷人的鮮奶咖啡香,並有淡淡的玫瑰花香味,入口潤滑順暢,可以說是一杯沒有負擔的咖啡,對於許多熱愛鮮奶咖啡的人士,絕對是您的上上之選!cry 無論是環境還是菜品都很不錯的,味道很好,也蠻新鮮的balloon
Top