MsJun

MsJun

我是 MsJun
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
吉列豬排飯配法式燴醬
吉列豬排飯配法式燴醬
牛油果照燒雞肉飯
牛油果照燒雞肉飯
5分鐘 (堂食)
2019-01-28
是次消費
每人約$65 (晚餐)
MAR 19

好耐冇食Mos Burger,搜尋下邊度有分店,發現響The Forest開左間Mos Cafe,即刻約朋友仔去試。入到去舖頭面積唔算大,感覺清新乾淨&舒服like同埋過左最多人既食飯時間,一入去就有位坐。 "吉列豬排飯配法式燴醬" 比想像中既好味,吉列豬排香脆,仲有沙律菜伴碟,健康又抵食! "牛油果照燒雞肉飯" 配搭特別,加埋牛油果醬汁,食落唔會覺得油膩,好快就食晒成個飯mad 飯類加錢就有野飲,而且選擇都多。整體感覺好好,朋友仔都話會再來食,不過如果白飯再熱啲就更好lol
乳豬飯
乳豬飯
100分鐘 (堂食)
2018-12-16
是次消費
每人約$200 (午餐)
JAN 19

外國朋友來香港玩,指名要試米芝蓮食店-甘牌燒鵝。11點半開舖前到門口,已大排長龍frustrated想去第二間,但係外國朋友堅持想試,唯有邊傾計邊等。等候人數眾多,店員會派飛仔,攞完飛仔靠牆排隊。同時亦有一班人等外賣,店員雖然會響門口大叫號碼,但出出入入既人太多,企遠少少又聽唔到,感覺有啲混亂… 等左個幾鐘頭後,終於可以入到去食野。舖頭入面唔大,坐得比較迫,位唔多,唔怪之要等咁耐。 朋友先叫左一碟燒鵝、乳豬飯。燒鵝賣相唔錯,乳豬飯好少乳豬,外國朋友覺得都好味。自己叫左燒鵝髀飯,賣相一樣唔錯,食落去皮香脆,不過明...
檢視所有留言 ()
3分鐘 (外賣自取)
2019-01-22
是次消費
每人約$30 (下午茶)
JAN 19

台灣過江龍珍珠奶茶&水果茶響香港大受歡迎,其實香港都有本地茶品牌!路經馬頭圍道,醒起同事介紹過呢間好飲,即刻試一試。 "芝士岩鹽奶蓋芋香奶蓋"(熱) 有香濃芋香味,芝士&岩鹽比例又啱啱好,好味like店員又好細心,俾錢時主動問需唔需要少甜,感覺到佢地好有heartballoon 在等攞野飲時,見到亦有賣糯米糍、芝士蛋糕,價錢都合理,下次搵埋同事一齊來買先mad
特上宮崎和牛牛扒定食
特上宮崎和牛牛扒定食
宮崎和牛石頭鍋定食
宮崎和牛石頭鍋定食
是日精選壽司定食(配迷你烏冬)
是日精選壽司定食(配迷你烏冬)
宮崎和牛石頭鍋
0分鐘 (堂食)
2019-01-07
是次消費
每人約$150 (午餐)
JAN 19

一行4人來到尖沙咀開會, 見到"宴"有午市定食, 和牛牛扒半價, 即刻上去試一試! 唔洗等就有位, 同店員傾下計, 先知Lunch 響1月2號先開始shocked 店員仲話今個月每一日都有一款定食半價, 而今日係"特上宮崎和牛牛扒定食$218" 半價, 即$109就食到!wow和牛牛扒有呢個價錢真係好抵食, 不過個汁好似濃左啲, 要夾埋白飯一齊食先得。    宮崎和牛石頭鍋超驚喜!yummy醬汁mix埋熱辣辣既和牛, 大家都食到停唔到口, 完全忘記食壽司。
Top