komi614

komi614

我是 komi614
訊息
正顯示第 110 篇(共 21 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
NOV 18

黑糖冬瓜珍珠 自從飲完程班長個冬茶就對冬瓜茶上左引 所以都忍唔住要飲番杯 一直都鍾意珍煮丹個珍珠 黑煻味夠重之餘仲好好咬 好煙煙韌韌 今次都冇失望  不過本身冬瓜茶都甜 但佢呢個就唔比+-甜度 加埋珍珠黑糖味 都係算甜左D
NOV 18

吉列蝦漢堡+摩斯雞塊 餐飲轉左柚子梳打 雖然佢比起其他快餐係貴D 但佢又真係好味好多 吉列蝦漢堡個醬有芥末蛋黃同他他兩種 但都係岩芥末多D 佢又唔太嗆鼻 又KEEP到芥末個種味 同個包好夾 MOS BURGER我鍾意佢個雞多過薯條 仲要配埋BBQ sauce
NOV 18

好耐冇食過沙嗲王 一入到去已經唔同之前好暗個環境 宜家似快餐類  雞軟骨 不過不失 平時食開避風塘炒蟹 今次試咸蛋黃炒蟹 但因個蛋黃會令到個軟殼蟹偏冧 都係避風塘好味D 叫左沙嗲牛肉&白咖喱雞扒飯 同之前都差唔多 仲有薄餅但佢兩塊先得一小紙杯裝嘅咖喱就唔係好夠
2018-11-05
NOV 18

珍珠高峰烏龍拿鐵 我鍾意佢珍珠係白色個種 相對唔會太甜  近排咩都係黑糖  係好味 但飲得多都會厭 同行仲試左芋頭 但覺得太甜 仍個芋頭味好重 飲落仲會飲到芋頭蓉 唔係平時得個糖漿味 我對芋頭就麻麻 但如果係鍾意芋頭嘅朋友應該會好鍾意佢
NOV 18

粉圓鮮奶茶 飲呢d一定要少糖 咁先唔會俾個甜味搶左個茶味 如果唔係個茶底幾好都冇用啦 個奶就一般 不過都好過奶粉嘅 佢D粉圓比平時嘅偏細粒 但粉量都好大 都有1/3 口感Q彈 岩晒鍾意咬野嘅朋友
NOV 18

乜都想食 所以都係叫左錦麗綜合粉 有生熟牛肉同牛丸 食錦麗最正係佢個湯底 超重牛味又好甜 仲有每人一杯配料俾你落番鍾意嘅口味 佢D牛會見有銀銀地綠綠地咁 問完店員 原來係正常嘅 再查下原來係肉入面肌肉嘅金屬成份形成反光 係CWB呢個價位絕對係物有所值
NOV 18

宜家好少地方仲有Delifrance 咁岩有下午茶就入去食下 叫左T2迷你法式三文治& T4烤雞鮮蘑菇湯扁意粉 再加左薯批 個包冇乜問題 薯批就唔同左變左一粒粒薯仔咁 冇左咁多汁 幾乾身 但最大問題係個意粉 係廚師推介  但佢完全係冇味 加左PEPPER先有D味  連D餸都係冇味 完全唔明點解係推介
NOV 18

咁岩行過 見到門面好簡約 就俾佢吸引左入去 佢牆上用木條掛左餐牌好有趣試左2款玉子燒 明太子同鰻魚 個人覺得鰻魚比較好 三文魚南蠻漬都唔錯 黑糖角煮豬腩肉 佢豬肉炆得好入味 三文魚茶漬飯 份量細左D 但都好好食 總結係值得一試
NOV 18

米芝蓮嘅拉麵 試左鹽味味玉叉燒拉麵 湯底幾清 但筍唔好味 叉燒冇燒過 肉質偏硬 整髒不過不失 試埋餃子 皮夠簿唔錯 但以呢個價 登龍街咁多拉麵店  有其他比佢更好嘅選擇 除非係為米芝蓮3個字而黎
NOV 18

驚要排隊 食飯時間前已經到左 好彩未滿座 叫左紅燒豬腳 佢滷得好入味 手工滷肉飯 如果再多D肥豬肉會更加好 仲試過蚵仔煎 清湯牛肉麵 冬瓜茶&台灣高山茶 佢個清湯真係唔錯 唔覺有味精 成餐飯會覺得好家庭式味道 如果掛住台灣野食 都可以黎止下癢
Top