Color color

Color color

我是 Color color
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
AUG 23

我係一個吃野無咩要求的人, 大家樂,大家活,最平凡的餐廳,啲野我都吃得落. 但呢間既黑毛豬飯鹹到死,吃左20%,完全吞唔落,近300元一碟,質素只值30元. 湯無味,啲魚好細舊,反而薯泥變左主角,多到吃唔晒好省成本! 雞肉蔥油餅又係極淡! 我同朋友的結論是「一係淡而無味,一係鹹到入唔到口」. 吃左760元,但只值260元的水準,無下次
SEP 17

今日探訪甜品師,得知他正設計秋天畫碟,他會逐漸加入大自然元素,線條簡潔精美,而不浮誇。 甜品味道方面亦會有所改進,甜品師用含有vanilla 味的砂糖代替普通糖,增添香味。食材比例亦會調節,為求更符合港人口味。 慶祝生日或紀念日,更可提早致電要求寫字。love
2 推介
Cheese cake
2017-09-06
生日
是次消費
每人約$200 (晚餐)
SEP 17

甜品畫碟有特色,甜品師並非隨便畫,視覺效果加分!如果慶祝生日,仲可以提早致電要求寫字,啲字寫得好靚架。 餐廳氣氛好,飯後一碟甜品,Happy Ending! 每次同朋友去吃,我都一定支持甜品!
SEP 17

飯後同朋友叫左甜品拼盤(158元),有1件cheese cake, 3條閃電泡芙,是日甜品,雪糕1球,1件檸檬白朱古力mousse cake. 算低吃!芝士蛋糕好軟滑,香濃,配藍莓醬一流。 閃電泡芙醬好似係茶味,茶味濃,清新!58元有三條,絕對值得一試。 雪糕正常甜味,好滑! 是日甜品有三,四件。酸酸甜甜,外面有椰絲幾開胃!蛋糕入口好香。 lemon mousse有兩層,上層應該係白朱古力慕斯,下層有檸檬酸味,幾夾!
Top