ChloeYee1114

ChloeYee1114

我是 ChloeYee1114
訊息
正顯示第 110 篇(共 31 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
鵝肝煎蛋撈飯
鵝肝煎蛋撈飯
老闆娘鵝肝煎蛋撈飯
MAR 24

真係要誠意推介一下,呢間鵝肝飯真係好冇的輸,食過翻尋味,飯既配料都好足,鵝肝撈飯無得彈,鵝肝煎到岩岩好小小燶咁好正好好味,配埋飯食一流,另外仲會有個調味汁比你淋響d飯度食,仲會有隻小小流人既煎蛋,隻煎蛋都煎得唔錯👍整體飯貼鵝肝同煎蛋,仲有秘製XO醫醫汁,全部都配搭得好好,無違和感lol另外小食麻辣土豆絲貼炸曼頭都係推介yummy花生朱古力炸饅頭有咬口,醫汁整得好好味,又係會令人食完會都想再食,麻辣土豆絲就正常,個人認為可再辣dtongue
花甲粉
0分鐘 (堂食)
2023-12-13
DEC 23

昨天提早收工,約左朋友晚餐,在旺角行行下見到呢間常嚐食.深宵堂,然後見有花甲粉和串燒就入去一試,我地叫左花甲粉,花甲粉既面底可以選粉絲,烏冬等,我地選左粉絲,辣度亦有好多選擇,至於串燒我地有燒雞皮,燒茄子,燒羊肉,雞腎,其中燒雞皮我最中意,好脆好香口,茄子🍆調味也很足夠,最後花甲粉好味,配備材料充足,有菜,萵筍,豆卜等、辣度我地選bb辣,個人認為岩岩好。好岩d好中意食辣,但又唔係食得到好辣既朋友仔madmad
牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬
牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬
NOV 23

網上外賣平台再次有5X50優惠卷優惠,消費滿$100就可以用優惠卷扣減$50,一直想試試牧羊少年唔咖啡館既牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬,見呢間餐廳都有做優惠卷可以用。即時就諗左叫呢個沙律食,我係外賣自取拎返公司食,一打開果然冇令我失望,係好豐富既沙律,牛油果,雞肉,芒果等唔會話得隨便幾舊,都係個適當既份量,好少食沙律會配有芒果,佢呢個沙律配出黎又唔錯,感覺幾清新,日式胡麻醬另外用杯仔盛裝,唔會太小唔夠食like
麻辣鴨血冬粉
NOV 23

響朗豪做完facial餓餓地,咁就醫埋肚先走,見到有間台灣餐廳,餐牌有自選粉面,配王子面,烏龍面,或冬粉都可,見選擇幾多咁就入去試下,最後簡左個午餐套餐,配烏龍面,想睇下係咩面,有跟杯熱茶,碗麵放到面前時感覺好豐富咁。會令人有生種正既感覺,我簡左烏龍面,最後發現應該係烏冬果類黎,碗面材料豐富,整碗面有香濃既滷水味,烏龍面都係滷水嘅顏色,所以都好入味,另外仲叫左個麻辣鴨血,夠辣,鴨血爽,又係食唔停口果種lol
韓牛蔬菜粥
NOV 23

有日去k11行下,見到某一層既角落有間韓國餐廳,行去望下個餐牌,好多野都想食,海鮮泡菜湯,年糕拉面,火山芝士飯等,但係最後我就簡左個粥食。個粥係韓牛蔬菜粥,聽個名係好著通好簡單既一個款粥,味牛肉加蔬菜咁,但係食落就真係好入味,好好味既一個粥,牛肉唔會難咬,成個粥既口感係小小杰果種,唔會好水,就好似細個食既湖仔咁,粥感又好軟軟綿綿,食完一口係會好想馬上食第二口既感覺😍😍😍個份量又岩岩好,食哂唔會好濟👍🏻👍🏻👍🏻下次會再上其他粥like
檢視所有留言 ()
2分鐘 (堂食)
2023-10-11
OCT 23

新開圍方,而家先去行下,有好幾間都多人排隊,夜晚7:10分到經過台灣野食,其實當時見都好多人,我拎3人位,點知一拎完轉願就到我又好快😬😬但要齊人先入,同埋得一小時用餐時間,如果佢上餐快都話,但佢唔係,唔知係味新開關係,希望將來會轉90分鐘比較好,如何有同小朋友既家庭就一小時可能唔夠 好喇,講返野食方面,我地叫左個蜜汁排骨飯,牛骨湯面,捲蛋,屙仔麵線等 個飯配既醫汁好正,用既米口感都唔錯,令人會想不停咁食,個面就冇飯咁好味,但係都叫唔錯,好足料,好多牛肚牛腩牛筋等,屙仔麵線就覺得好食過台灣,面質冇...
泰式腩仔
2023-10-12
是次消費
每人約$88 (午餐)
OCT 23

琴日同完小朋友返學,返到去掠埋衫就肚餓,諗諗同家人食咩好,於是睇睇OpenRice ,先知原來屋企附近係有間水門雞飯,咁就去返袋鼠度睇下咁,又有自取優惠,就叫幾款試下,我地叫左水門雞飯,炸雞,泰式燒腩仔,同埋芥蘭苗,水門雞飯雞肉唔錯,泰式燒男仔好香口,肉質亦OK,芥蘭苗都炒得唔錯,同埋想講佢哋嘅醬汁整得幾好味,幾香,同埋幾好味,送飯都一流,水門雞飯一人餐有配埋野飲,國飲都好多選擇,有芒果冰,龍眼水等like
OCT 23

平時成日聽朋友仔講呢間嘉寶漢堡,自己行開街有時都見到都想試下,今日終於試左,叫左個芝士牛堡,再加一個薯條,配埋佢個嘉寶醫,係用外賣平台袋鼠叫的,叫到返黎公司食,一打開個盒就覺得會好好味,d醫汁同芝士好吸引,同埋個包望落好鬆軟,但係個包就好厚咁,但咬落口係唔會難食,同埋都鬆軟的,配埋佢既嘉寶醫好夾幾岩口味,塊肉又吾會好硬,軟硬適中,佢配料既配搭都有好多,有烤菇,薯餅,煙肉等,下之會試埋佢既烤菇😋😋
1 推介
Kikiland0304
OCT 23

琴日用Keeta睇下有咩食,見到呢間無辣不歡,有麻辣手撕雞,好耐冇食手撕雞呢一類,所以就試下,配搭可以有手撕雞飯,手撕雞烏冬,手撕雞拉麵等等,最後我就簡左手撕雞烏冬,因為見佢寫係稻庭烏冬,所以就簡佢,送到黎係分左湯既,個湯底就稍為濃左d , 但係雞都幾好味,但又未夠好滑,不過價錢唔貴就算係咁,整體黎講係幾好食既,份量都岩岩好。雞肉唔會太小又唔會好多,如果可以簡埋個辣度就好了,因為在Keeta app當中,係配白飯就會有辣度選擇,有bb辣,小辣,中辣等,但配烏冬就沒有chopstick
雞藕天成
2023-08-24
AUG 23

日日返工諗食咩?而家諗食咩最經常就係睇外賣平台,琴日比我碌下碌下,比我見返榮式燒雞扒呢間,我紀憶中佢係雞扒同蓮藕餅都好好食,我諗都有三年冇食過佢,於是一見到好開心,即刻撳個雞藕天成,即係雞扒加蓮藕餅既飯,我我印象中佢仲會有啲菜譜同薑蔥,用黎送飯都係好好食既,黎到食返回憶既味道,真係好正,但我就覺得幾年後食返,係個蓮藕餅比塊雞扒出色,蓮藕餅煎得好香口,厚薄又夠厚,有咬感,蓮藕味又出到黎👍👍
Top