HoHo6532

HoHo6532

我是 HoHo6532
訊息
正顯示第 16 篇(共 6 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUN 19

叉燒大王出名靚叉燒,今晚我同朋友一於試下! 果然名不虛傳!叉燒肥瘦適中,有微微焦香,蜜汁又夠多,咬落去真係好好食啊!heart 蟹肉豆腐:呢個就有d失望,淡而無味,得少少蟹肉碎,同清蒸豆腐差不多。sad
JUN 19

見有龍蝦包買一送一既優惠,就緊係同朋友一齊去食啦yummy 龍蝦包配薯條:包有用牛油烘香,龍蝦分量都算多,味道幾甜同爽like再配特制醬汁,味道幾夾。薯條熱辣辣,外脆內軟heart 鮮茄虎蝦扁意粉:非常好食!蝦夠爽同彈牙,意粉軟硬適中,醬汁唔會太酸。tongue
JUN 19

最近文化博物館會大英博物館展,就緊係要欣賞下。行到攰攰地,博物館入面有間cafe就正好入去hea下。 京都春日:有四塊waffle ,外脆內軟。份量多,我同友人兩個人食都夠飽like抹茶雪糕原本無大期望,但點知抹茶味出其地濃excited士多啤梨幾甜,已切粒,配搭waffle更易入口。奈何士多啤梨醬太酸,味道太artificialsick
JUN 19

週末就同啊媽去西餐廳食個靚早餐啦! 魚柳好大塊,真係有半塊面咁大!外層炸到脆卜卜,切開唔會皮同肉分離。最驚喜係,塊魚柳食得出有魚香味smileheart,唔同一般茶餐廳咁淡而無味。炒蛋亦都幾滑like 價錢40幾蚊,仲要加一服務費,不過高質素既早餐賣少見少,所以我覺得價錢都合理。
1 推介
ongs98
MAY 19

行到攰攰地,見呢間上海野有下午茶,就一於一試! 上海粗炒:都幾大碟like味道就不過不失,唔會太鹹。不過有點油膩,菜同肉絲份量唔多。 金陵湯包:小寵包夠熱,一咬落去勁多汁,皮薄肉靚,算係幾好食yummy 下午茶餐加6蚊有杯凍豆漿。豆漿不過不失,略嫌淡味。
MAY 19

一放假,當然要食返個早餐!今日就試下石門既一間餐廳——壹鍋峰。 沙嗲牛肉通粉:沙嗲汁夠多,牛肉都算腍,通粉出奇地有咬勁,唔似一般茶餐廳浸到冧哂。heart 腸仔有煎香過,但略厭太鹹。 炒蛋都幾滑;多士入面多牛油like
Top