我是 kurtct
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
10分鐘 (堂食)
2021-09-11
是次消費
每人約$89 (午餐)
SEP 21

質素衰過味千拉麵 兩次大聲講明走荀,冇走。 整呢碗拉麵(我見佢其實放料同放湯)果位阿伯,係原來幫餐廳拉袋黑色大垃圾袋去掉。我冇屈人。唔信可以去問。😡 有可能係Musea裡最差嘅食物。以後唔會幫襯,亦都會叫所有人唔會食。
這篇是 [非食評]
2018-07-05
是次消費
每人約$68 (下午茶)
JUL 18

本身都好支持老店 但係入去侍應冇招呼 粗魯冇禮貌 雲吞牛腩麵68蚊已經貴過好多竹昇麵鋪 ok 俾得起 點解我好似見牛根腩夾雜左疑似兩條眼捷毛既? 已經想嘔 所以冇影影條毛作証 收銀找錢仙女散花咁散落枱 望都冇望下個客我 何況講聲多謝 似我黎求佢地俾麵我食 多謝晒 好食既麵鋪其實仲有好多 呢啲咁唔想做 快啲收檔 😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨
2 推介
Chefwong
MAY 17

會唔會每次去台灣/日本飲手工啤酒時 會諗下香港點解冇類似咁既野? 即係幾十個draft taps既手工啤酒 唔想飲黎飲去都係幾款玻璃瓶的 其實香港而家都可以飲到台灣釀製既啤酒 廿幾款台灣新鮮手釀啤酒空運過來 台式服務 有heart既啤酒 對啤酒有專業認知既店員係要respect 利申: 第一次來 會再來 happy gathering😂
這篇是 [非食評]
6分鐘 (堂食)
2017-04-28
每人約$32
APR 17

十年冇寫過openrice既食評 真係頂呢度唔順先寫 首先有個講野勁大聲既姨媽姑姐喺度唔係買野齋唱水又嘈又阻住晒 我買野講野好大聲都唔夠佢大聲。冇晒珍珠冇問題 芒果珠唔可以配奶茶都冇問題 求其要仙草奶茶都應該好飲 叫埋個花枝丸 俾左錢 3秒後我見到有其他調味粉可選 我就同佢講想轉洋蔥鹽 收銀佢話冇得轉 我話你轉個粉咋喎 利申:佢冇問過我要乜調味粉。跟住隔黎個120分貝姨媽姑姐好冇禮貌對眼望住第二度大叫“買多包啦你” 小店都搞成咁 你食得_ 以前都仲好地地 美心大快樂而家都唔敢咁樣做生意啦dislike 會叫所有朋友 cit...
2 推介
Claireng