WongYin2842

WongYin2842

📩 codie.wki@gmail.com
訊息
正顯示第 19 篇(共 9 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
明太子淮山,鹽燒萵筍
明太子淮山,鹽燒萵筍
鹽燒黑豚肉
鹽燒黑豚肉
牛油蜜糖番薯條
牛油蜜糖番薯條
0分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$250 (晚餐)
OCT 20

好耐無食過咁正嘅串燒了 好多選擇,仲有唔同口味,例如鹽燒、麻辣、孜然等等,上菜時間都好快! 牛油蜜糖蕃薯條雖然邪惡,但係必試嘅,蕃薯本身都甜,啱啱炸好,配埋啲醬又香又脆😍 野飲都好大杯,抵飲!牛舌爽脆多汁 鹹蛋黃墨魚餅,蛋黃有鹹香幾出色 雞皮墨魚滑,外層雞皮好脆,墨魚滑又滑又彈牙 本身都好鍾意食山藥,加埋明太子咁燒真係無得頂,山藥同萵筍燒得啱啱好,好爽脆! 五花腩都燒得好juicy,肥瘦相間,肥而不膩。 基本上無野唔好食,唯一挑剔係蘆筍老左啲啲
MAR 20

琴晚心血來潮想食壽司,上網就搵到哩間。 唔洗返工訓到1點幾先打電話去book位 Lunch Time好抵食仲免加一,揀左13貫($300) 頭盤係松露茶碗蒸同秋葵,蛋超滑仲有陣陣松露香😍 先黎左7件壽司每件都鮮甜😍 第一次食生天使蝦👍🏿 之後再上嗰6件都超級正😭300蚊真係好抵啊! 生嘅鯖魚都係第一次食,都係覺得熟嘅香口啲🤣 以下兩款,馬糞海膽同左口魚係1000分咁鮮甜,入口即溶😋 下次會試埋晚市!
1 推介
candicelml
2019-09-06
SEP 19

突然好想飲啲湯水,於是Google搵到哩間店😚 Menu上原本就有好多湯選擇,但大部分都刪曬... 叫左個大蟲草花菇菌烏雞湯兩份飲😋 好足料,味道香濃,十分推介~ 好耐無飲湯喇,好感動😭 叫左排骨滑雞同東坡肉鐵鍋飯, 飯焦又香又脆,燶得岩岩好。 不話啲餸就一般,滑雞係雞柳咁,鍾意平時食開有骨個啲🤔 東坡肉個人覺得醬汁未夠入味,似住家飯菜,無咩味精,平時食開淡味,所以都還好~ 雖然啲飯一般,但會為左啲靚湯再返黎食🥰
三文魚籽壽司
20分鐘 (堂食)
2019-09-04
是次消費
每人約$266 (晚餐)
SEP 19

三文魚籽壽司就多數都好食的。個wasabi應該係現磨山葵泥,辣而不攻鼻,個人喺日本食過,幾喜歡山葵泥的清香~ 上菜時間有啲慢,食完個壽司之後等左5個字左右啲飯先上,食完飯個燒雞翼都未到😂 兩個丼都有啲失望,個飯唔熱,有啲一Pat pat 太水了,份量對於女仔黎講啱啱好,但男朋友表示太少。 豚肉肥瘦剛好,切得都算厚,幾有咬口,個醬汁好好味好香,但都係覺得唔值哩個價。 鰻魚就都算不錯,油脂豐富,夠入味,都係衰係個飯度...同埋啲汁集中曬喺中間有啲偏咸 個雞翼最後懷疑係漏左單...我地cancel左。 男朋友完...
北海道帶子配荷蘭大啡菌海膽龍蝦汁
北海道帶子配荷蘭大啡菌海膽龍蝦汁
慢煮澳洲羊扒
慢煮澳洲羊扒
2019-09-01
是次消費
每人約$200 (晚餐)
SEP 19

第二次到訪,水準依然咁高。同上次唔同嘅係,餐廳內外都貼滿文宣,變左連儂牆♥️ 沙律夠fresh,加左三文魚籽作點綴,份量都夠4個人分。牛油果可以多返啲啲,就perfect喇😚 哩個意粉真係100分! 兩粒北海道帶子大大粒,啲菇超級好食,勁香😋 意粉汁龍蝦味超濃👍🏿大大份又好味,推薦大家試~ 羊扒只有香味無羶味,唔鞋都幾嫩,配芥末、薄荷醬同洋蔥汁,個人鍾意點芥末,但得少少😂薯角外脆內軟,口感非常好。 四個人一人一條岩岩好😆都係配薯角同沙律菜,肉質軟稔,多肉汁夠juicy。 我平時食多幾舊...
鹿兒島和牛丼定食
鹿兒島和牛丼定食
牛肉丼定食
牛肉丼定食
2019-08-29
是次消費
每人約$108 (午餐)
AUG 19

叫左每日限量供應的鹿兒島和牛飯😋 都幾高質,煮到半熟剛剛好! 係嫌個飯太水... 不過比起鹿兒島和牛,我更推薦平啲嘅牛肉飯😂 牛肉量多,更香,牛肉味重~ 哩個價位真係好抵😚 為確保食物質素,所有食物都係即叫即製架! 麵鼓湯比平時飲開的咸。
1 推介
Marco668899
(跟餐) 滷肉飯
(跟餐) 滷肉飯
芝士牛奶鍋
芝士牛奶鍋
蕃茄白豚鍋
蕃茄白豚鍋
20分鐘 (堂食)
2019-08-28
是次消費
每人約$163 (晚餐)
AUG 19

雖然夏日熱辣辣,但忽然想打邊撈~去左試台式火鍋🍲 一人一鍋唔洗就人,又可以試多種味! 兩個鍋個湯都好飲,好足料,芝士牛奶鍋好香,唔會好漏! 蕃茄湯底都好濃好夠味,酸酸甜甜😋 下次要試麻辣鍋😗 我地揀左滷肉飯... 就咁食係好味的,不過同個鍋就唔太夾,同埋會好飽,跟粉絲感覺上會好啲🤨 叫左兩杯奶蓋茶飲,個奶蓋同平時飲開既唔同,偏甜。茶味唔算濃,有啲淡。 建議堂食可以盡量環保啲,唔用膠杯同飲管... 整體同朋友都感覺都不錯👍🏿價錢都合理,會再返黎試其他鍋~~
吉列豬柳拼生蠔定食
吉列豬柳拼生蠔定食
吉列豬扒定食
吉列豬扒定食
2019-08-25
每人約$224
AUG 19

落完單店員就俾左個芝麻我地磨,磨完加豬扒汁點吉列豬食,好香芝麻味。 吉列豬扒炸得香脆鬆軟,有少少肥肥地,唔會覺覺好油膩,好正🤤 麵豉湯都算足料~ 吉列豬柳有少少「鞋」,豬扒比較好嫩同好食。 吉列生蠔就夠大粒,無縮水,唔錯唔錯♥️鍾意點蠔個沙律醬,之後我都用佢黎點吉列豬,味道都好夾! 左右兩個汁係加落菜度食的,酸酸地好開胃~ 梳打正正常常,無咩特別。 見佢會員有得加$8飲青汁。 整體而言,啲野食係好味道的,係偏貴一點,環境舒服😌
芝士山芋雞肉棒
0分鐘 (堂食)
2019-08-21
生日
是次消費
每人約$355 (晚餐)
AUG 19

出開東涌行outlet,去左食日本野慶祝生日。 刺身夠厚夠大件,都幾鮮甜,一共六款每款2件😋 我最愛的三文魚籽壽司🍣口感好正!兩件都自己食曬😂 推薦芝士山芋雞肉棒,點蛋黃食,芝士唔漏,裡面有啲應該係雞軟骨嘅野,口感幾特別👍🏿 嫌牛油果唔夠多,但食落口感都算豐富,味道不過不失啦。 對哩4件炸豆腐最失望😞好淡,無味... 最後叫左個定食,都係中規中矩,偏甜。牛肉都係一般般。 整體黎講偏貴,但食物質素就還好吧。室外座位幾有氣氛,岩同朋友黎飲下清酒🍶 *晚市做緊8折優惠
Top